Άποψη: Άσυλο παραλογισμών

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Re: Άποψη: Άσυλο παραλογισμών

Post by *estrngd » Thu Mar 06, 2008 4:51 pm

παιδιά ή θα μένετε στο θέμα της συζήτησης ή να πείτε ότι από το ένα πάτε στο άλλο να το ξέρουμε. Απάντησα σε συγκεκριμένες ερωτήσεις από ένα σημείο και μετά, μην λέμε περί ανέμων και υδάτων!

Το που ενημερώνομαι, το αν γράφω ή όχι ορθογραφημένα, το αν δείχνω ότι είμαι από έξω ή όχι τί σχέση έχουν;

Επιπλέον, αν κι εσύ διακρίνεις και παραδέχεσαι προξενε τον κιτρινισμό και όλοι οι άλλοι όπως λες, τότε γιατί ενοχληθήκατε από το πρώτο μου post;

Και πώς γίνεται μια εφημερίδα να είναι ταυτόχρονα εντάξει και "κίτρινη" μαζί; Κι εδώ θα πρέπει να βάλουμε το context.

Όσο για τον τόνο ειρωνείας του πωςτονλένε, δεν νομίζω ότι για μένα τον τιμά, ή ότι δίνει μερικά ακόμα επιχειρήματα στην - σίγουρα εσκεμμένως - ελυπαίστατει άποψύ του.

Αυτό που ίσως ήθελα να αναδείξω, είναι η αδιάληπτα γλοιώδης συμπόρευση των φυλλάδων αυτών με την κυβέρνηση (αναθεώρηση/κατάργηση ασύλου, τραμπούκικες ψευτοεπαναστατικές μειοψηφίες κλπ) και όχι τι χρώμα μπλουζάκι φοράω.

ΥΓ. Τώρα που είμαι και ανορθόγραφος, θα μπορούσε η άποψή μου να γίνει ένα ακόμα θύμα εκείνης της λατινικής φράσης.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by marios » Thu Mar 06, 2008 5:13 pm

Τώρα εγώ να ρωτήσω αν όλα αυτά έχουν σχέση με το άσυλο;;;;

P3, *estrngd, Proxenos και οι λοιποί που γράψατε, νομίζω οτι κανένας σας δεν πληρώνεται για να διασφαλίσει(τι "ι" παίζεται :smt017 :-p ) την αντικειμενικότητα η όχι της Καθημερινής ή του Ριζοσπάστη ή των Νέων κτλ!
Το θέμα ειναι το εξής:
Διαβάσατε το πρώτο πόστ; Προφανώς ναι, αλλιώς δεν θα γράφατε!
Έχετε κάποια άποψη περί του θέματος; Αν όχι, τότε το κείμενο απέτυχε στο σκοπό του(που ειναι να σε κάνει να ψαχτείς), ψάξτε να σχηματίσετε, ξαναδιαβάστε το κείμενο κτλ, αν πάλι ναι, τοτε είναι ανούσιο να συζητάμε αν ειναι άποψη ή είδηση ή κουτσομπολιό ή δεν ξέρω και εγώ τι!
Πείτε την δική σας άποψη, μην σχολιάζετε την άποψη κάποιου επειδή γραφει σε ΜΜΕ!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Mar 06, 2008 5:40 pm

*estrngd wrote: Το που ενημερώνομαι, το αν γράφω ή όχι ορθογραφημένα, το αν δείχνω ότι είμαι από έξω ή όχι τί σχέση έχουν;

Επιπλέον, αν κι εσύ διακρίνεις και παραδέχεσαι προξενε τον κιτρινισμό και όλοι οι άλλοι όπως λες, τότε γιατί ενοχληθήκατε από το πρώτο μου post;

Και πώς γίνεται μια εφημερίδα να είναι ταυτόχρονα εντάξει και "κίτρινη" μαζί; Κι εδώ θα πρέπει να βάλουμε το context.
Όλα έχουν σχέση, δε ζούμε έξω απ την κοινωνία.

Δεν υπάρχει κιτρινισμός όταν εκφράζεις την άποψή σου, υπάρχει απλά η άποψή σου. Εφόσον δεν πρόκειται για είδηση - και δεν πρόκειται - δεν υπάρχει και απαίτηση να τα πει "πολιτικώς ορθά". Εσύ το λες κιτρινισμό, εγώ το λέω απλώς ειρωνεία στον τρόπο γραφής του. Αυτός είναι όμως ο Πάσχος Μανδραβέλης, ο Δεξιός, η συντηρήκλα, πες τον όπως θες. Εάν δικαιούμαστε να βάζουμε ταμπέλες σε άλλους, γιατί να μη βάλουμε και σε εμάς τους ίδιους; Και που είσαι... όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δε μου αρέσει όπως τα λέει...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Thu Mar 06, 2008 5:49 pm

Proxenos wrote:Δεν υπάρχει κιτρινισμός όταν εκφράζεις την άποψή σου, υπάρχει απλά η άποψή σου. Εφόσον δεν πρόκειται για είδηση - και δεν πρόκειται - δεν υπάρχει και απαίτηση
Επιμένω ότι αφού δεν υπήρξε ως είδηση πουθενά αλλού, αλλά μόνο μέσα στην άποψη, εκεί δηλαδή το πρωτομαθαίνεις τουλάχιστον ως αναγνώστης της Καθημερινής την 4/3/2008, είναι ΚΑΙ είδηση (ή καλύτερα άποψη με στυλ είδησης και αντικειμενικότητας).

Και αυτό είναι προβληματικό.
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Re: Άσυλο παραλογισμών

Post by TaRaNTuLa » Thu Mar 06, 2008 5:55 pm

*estrngd wrote:
Proxenos wrote:Μήπως όμως κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια (βλέπε π.χ. indymedia
Δηλαδή τώρα με έβγαλες και κάτοχο του indymedia; Με ξέρεις πολύ καλά... Ενδιαφέρον. Και όπως πάντα το να πετάγεσαι και σε ένα άλλο πράγμα, βοηθάει όταν τα επιχειρήματα εκλείπουν. Να αφήσουμε το άρθρο αυτό της Καθημερινής δηλαδή και να πάμε στο indymedia ;
*estrngd, φιλικά πάντα, μήπως κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος;;;;
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Mar 06, 2008 6:15 pm

Είναι προσβλητικά τέτοια άρθρα προς τη νοημοσύνη του ανθρώπου. Η τέχνη της χειραγώγησης, δείχνει πόσο καλός αρθρογράφος είναι και πόσο εύκολα -πλέον- βγάζει το "ψωμί" του.

Το ψέμα εντοπίζεται στην εξαιρετικά σύντομη περιγραφή ενός μεμονωμένου γεγονότος, χωρίς να έχει πρώτα στήσει το παρασκήνιο και την προϊστορία του θέματος. Για μερικούς, φαντάζει αλήθεια το γεγονός ότι οι "μειοψηφίες" κάνουν ό,τι θέλουν, όπως και το ότι οι "πλειοψηφίες" ενδιαφέρονται για το πανεπιστήμιο...

Η κυβέρνηση του κ.Στυλιανίδη φαίνεται ότι δεν το 'χει πιάσει το νόημα...
Ας τους βοηθήσουμε!
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Thu Mar 06, 2008 8:29 pm

Είναι γνωστό ότι και η Καθημερινή όπως και πολλές άλλες δεξιές εφημερίδες εφαρμόζουν την τεχνική των τηλεοπτικών καναλιών να εστιάζουν την προσοχή του δέκτη-αναγνώστη στα "επεισόδια" και όχι στις αιτίες ή τα πραγματικά προβλήματα που τα δημιουργούν. Άλλωστε για τα όργανα της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας(Καθημερινή, Χώρα, Βραδυνή, Απογευματινή, ΕΤ, Αδέσμευτος, Ακρόπολις, Εστία κτλ.) είναι ζωτικής σημασίας να κερδίσουν τη μάχη της επικοινωνίας και να στρέψουν τον κόσμο προς συντηρητικές απόψεις και άρα ψήφο.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Mar 06, 2008 9:31 pm

PASCAL wrote:Είναι γνωστό ότι και η Καθημερινή όπως και πολλές άλλες δεξιές εφημερίδες εφαρμόζουν την τεχνική των τηλεοπτικών καναλιών να εστιάζουν την προσοχή του δέκτη-αναγνώστη στα "επεισόδια" και όχι στις αιτίες ή τα πραγματικά προβλήματα που τα δημιουργούν. Άλλωστε για τα όργανα της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας(Καθημερινή, Χώρα, Βραδυνή, Απογευματινή, ΕΤ, Αδέσμευτος, Ακρόπολις, Εστία κτλ.) είναι ζωτικής σημασίας να κερδίσουν τη μάχη της επικοινωνίας και να στρέψουν τον κόσμο προς συντηρητικές απόψεις και άρα ψήφο.
Και εγώ θα συμπληρώσω πως το ίδιο κάνουν και οι εφημερίδες που βρίσκονται στο αντίπαλο δέος, τις ίδιες τεχνικές χρησιμοποιούν, απλά εστιάζουν αλλού... Ανάλογα τι μας βολεύει βλέπουμε και κίτρινους τύπους...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Mar 06, 2008 11:44 pm

tZoLe wrote:
PASCAL wrote:Είναι γνωστό ότι και η Καθημερινή όπως και πολλές άλλες δεξιές εφημερίδες εφαρμόζουν την τεχνική των τηλεοπτικών καναλιών να εστιάζουν την προσοχή του δέκτη-αναγνώστη στα "επεισόδια" και όχι στις αιτίες ή τα πραγματικά προβλήματα που τα δημιουργούν. Άλλωστε για τα όργανα της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας(Καθημερινή, Χώρα, Βραδυνή, Απογευματινή, ΕΤ, Αδέσμευτος, Ακρόπολις, Εστία κτλ.) είναι ζωτικής σημασίας να κερδίσουν τη μάχη της επικοινωνίας και να στρέψουν τον κόσμο προς συντηρητικές απόψεις και άρα ψήφο.
Και εγώ θα συμπληρώσω πως το ίδιο κάνουν και οι εφημερίδες που βρίσκονται στο αντίπαλο δέος, τις ίδιες τεχνικές χρησιμοποιούν, απλά εστιάζουν αλλού... Ανάλογα τι μας βολεύει βλέπουμε και κίτρινους τύπους...
tZoLe++

Πόσο δύσκολο είναι δυστυχώς να μπούμε στη θέση - και το σκεπτικό - του άλλου...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Fri Mar 07, 2008 2:10 am

Καλά τώρα αυτά τα εννοείτε, ή τα λέτε έτσι γιατί τα φαντάζεστε? Εκτός αν κάνετε λόγο για την Ελευθεροτυπία, τα Νέα και τον Ριζοσπάστη. Δεν νομίζω οι εφημερίδες της αριστεράς να θεωρούνται κίτρινες, τουλάχιστον στο σύνολο των φύλλων τους... Ελάχιστες εφημερίδες πλέον έχουν αμιγώς πολιτικό λόγο και όχι απόψεις, γκάλοπ, διαφημίσεις, επιστημονική επικαιρότητα, για να γεμίζουν τις σελίδες τους. Εφημερίδες είναι και αυτές που δεν μοιράζουν dvd, και καλώς ή κακώς οι αναλύσεις των αριστερών εφημερίδων, όπως και να το κάνουμε, είναι αναλύσεις πολιτικές. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι "Βαβυλωνία" και "Επί τα πρόσω" της ΑΚ και της ΕΣΕ αντίστοιχα, ωστόσο οι εφημερίδες του α/α χώρου, λόγω της μικρής σχετικά πορείας τους δεν έχουν αντίστοιχο ιδεολογικό βάθος.
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Mar 07, 2008 8:40 am

Δηλαδή μόνο οι εφημερίδες που έχουν πολιτικό λόγο αξίζουν? Εγώ δηλαδή που διαβαζω αθλητικές και οικονομικές εφημερίδες είμαι αλλουνού παππά ευαγγέλιο? Σε πληροφορώ καμιά από τις 2 περιπτώσεις δεν έχει dvd δώρο!

ΥΓ.
Καλά τώρα αυτά τα εννοείτε, ή τα λέτε έτσι γιατί τα φαντάζεστε?
Ναι τα εννοώ!!!!! Tzole++! Δεν είμαστε μηδενιστές να λέμε ότι όλες οι "αριστερές" εφημερίδες και όλες οι "δεξιές" είναι κίτρινες. Απλά όπως κάποιοι πιστεύουν ότι κιτρινίζει ένα μέρος της μιας πλευράς, πρέπει πού και πού να βλέπουν πόσο κιτρινίζει και η άλλη πλευρά! (το "μία" και το "άλλη" μπορείτε να το βάλετε με όποια σειρά θέλετε!!) Τόσο απλά.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Fri Mar 07, 2008 10:47 am

P3 wrote:Δηλαδή μόνο οι εφημερίδες που έχουν πολιτικό λόγο αξίζουν? Εγώ δηλαδή που διαβαζω αθλητικές και οικονομικές εφημερίδες είμαι αλλουνού παππά ευαγγέλιο? Σε πληροφορώ καμιά από τις 2 περιπτώσεις δεν έχει dvd δώρο!

ΥΓ.
Καλά τώρα αυτά τα εννοείτε, ή τα λέτε έτσι γιατί τα φαντάζεστε?
Ναι τα εννοώ!!!!! Tzole++! Δεν είμαστε μηδενιστές να λέμε ότι όλες οι "αριστερές" εφημερίδες και όλες οι "δεξιές" είναι κίτρινες. Απλά όπως κάποιοι πιστεύουν ότι κιτρινίζει ένα μέρος της μιας πλευράς, πρέπει πού και πού να βλέπουν πόσο κιτρινίζει και η άλλη πλευρά! (το "μία" και το "άλλη" μπορείτε να το βάλετε με όποια σειρά θέλετε!!) Τόσο απλά.

Επιτρέψτε να υποστηρίξω, αφού βγάλατε μόνοι σας το συμπέρασμα περί μονομερούς κριτικής, ότι καμιά εφημερίδα δεν είναι ελεύθερη, δυστυχώς. Μερικές απλά είναι περισσότερο, ή άλλες φορές πιο προκλητικά και απροκάλυπτα κίτρινες από άλλες. Όπως εξάλλου και οι εκάστοτε (επίδοξες;) κυβερνήσεις που υποστηρίζουν.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Fri Mar 07, 2008 11:03 am

Το συμπέρασμα αυτό δεν το έβγαλα εγώ τουλάχιστον αυθαίρετα, μάτια έχω, διαβάζω και με λίγη κρίση που έχω κάτι καταλαβαίνω. Και θα πω και πάλι το εάν κάποια μου φαίνεται πιο προκλητική από άλλη ή λιγότερο αντικειμενική, έχει να κάνει και με το τι πιστεύω και το τί θέλω να ακούσω. Αλλά επειδή βγαίνουμε τελείως οφφ εγώ θα πω για το πιο πάνω άρθρο, ότι αποτελεί άποψη και όχι είδηση, άρα είναι εξ ορισμού υποκειμενική.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”