netharis wrote:
Στα Windows δεν υπάρχει μόνο το Visual Studio για να γράψεις κώδικα, υπάρχουν αρκετά free IDE's, compilers και ένα σωρό εφαρμογές που θα σου επιτρέψουν να κάνεις τη δουλειά σου, όσο βολικά θα την έκανες και σε VS.
Ναι, αλλά θα πρέπει να χάσω χρόνο ψάχνοντας στο ιντερνετ για να τα βρω, γιατί δεν υπάρχει
προεγκατεστημένο ένα εργαλείο για να βρίσκω εύκολα αυτό που θέλω να εγκαταστήσω όπως το synaptic που τα έχει όλα χωρισμένα σε κατηγορίες, με περιγραφές -δυνατότηα αναζήτησης.
netharis wrote:Ο χρόνος που θα σου πάρει για να βρείς/εγκαταστήσεις/στήσεις τις εφαρμογές(IDE's, compilers, assemblers) σε Windows μετά απο ένα clean install τους δεν διαφέρει απο το χρόνο που θα σου πάρει να στήσεις τα Ubuntu για development και να αντιμετωπίσεις τυχόν προβλήματα. Aς μην ξεχνάμε κιόλας οτι πολλοί νέοι developers δεν έχουν ξαναδουλέψει σε Linux...
Σε ubuntu αρκούν ν+1 κλικ - ν για επιλογή ν εφαρμογών και ένα για εγκατάστασή τους....
netharis wrote:Γενικά η καραμέλα ακριβά προγράμματα σε Windows, δωρεάν προγράμματα σε Linux δεν ισχύει πάντα. Πάντα θα υπάρχουν δωρεάν προγράμματα και σε Windows για να δουλέψεις.
Δεν είπα οτι δεν υπάρχουν καλά ή δωρέαν (ή και τα 2) προγράμματα για windows, απλά οτι χρειάζεται χρόνος/κόπος για να βρει κάποιος.
mikem4600 wrote:Βλέπεις Windows μπροστά σου και θεωρείς ότι δεν υπάρχει κάτι πέραν του notepad (μου θύμισες κάποιους συναδέλφους στη δουλειά...

)
Μα προεγκατεστημένο δεν υπάρχει κάτι άλλο απ' όσο ξέρω(αν κάνω λαθος διορθώστε με).
mikem4600 wrote:Και φυσικά δεν θες να χάσεις χρόνο για να κοιτάξεις tutorials στο Internet. Στο Linux όμως, δεν είπες "το εγκαθιστώ και το μόνο που βλέπω είναι το vi/emacs/gedit"! Είπες ότι το πρώτο που κάνεις είναι να διαβάσεις tutorial για το πως θα κάνεις κάτι. Αναρωτιέμαι: γιατί; Γιατί το να ψάξεις στο Internet για να βρεις τα free εργαλεία για Windows ήταν χάσιμο χρόνου ενώ για Linux όχι; Μήπως ήσουν εκ των προτέρων κομματάκι biased;
Διαβάζω το οδηγό γιατί υπάρχει

!!! Και μάλιστα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος σε μια νέα εγκατάσταση ubuntu, ενώ σε windows έβλεπα τo tour του λειτουργικού, αλλά όχι πως να το χρησιμοποιήσω. Όσον αφορά τις εφαρμογές ελάχιστες φορές έψαξα στο Internet πληροφορίες και αυτό γιατί ήταν εκδόσεις εφρμογών που δεν ήταν ακόμα στα repositories και δεν ήθελα να περιμένω μέχρι να γίνουν αρκετά σταθερές ώστε να συμπεριληφθούν.
mikem4600 wrote:Εν τω μεταξύ, αν στ' αλήθεια θες να δουλέψεις σε εμπορική εφαρμογή, το να διαλέγεις με βάση (π.χ.) την ευκολία χρήσης ή το κόστος απόκτησης μόνο είναι λίγο εκτός τόπου (εκτός κι αν είσαι one-man team). Η εμπειρία των ατόμων της ομάδας στην εκάστοτε τεχνολογία και το business case του project είναι πολύ πιο σημαντικά από στείρους τεχνικούς λόγους.
Μήπως γι' αυτό το λόγο φταίνε κάποιοι που για κάποιο λόγο φροντίζουν να μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές και περιβάλλοντα; Γιατί άραγε το Debian είχε εξαφανιστεί μέχρι πρότινος από τα CSLabs και τώρα που υπάρχει κανείς δεν μας κάνει ένα tutorial? Γιατί στα περισσότερα μαθήματα τα παραδοτέα πρέπει να είναι σε format του office? Γιατί στη σχολή μας δεν προωθείται η ανάπτυξη Open-Source εφαρμογών;(Την τελευταία παράγραφο μην την πάρετε τοις μετρητοίς - ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος για τον αγώνα της Κυριακής ΟΣΦΠ-ΑΕΚ ) Αλλά βγήκα off-topic.
Erevodifwntas wrote:1ον Από ότι μου είπαν ειδικοί στο Linux (έχουν κάνει πτυχιακές, διπλωματικές, έρευνα και διαδακτορικό -κάνουν- σε linux) το καλύτερο IDE σε Linux το πληρώνεις (ναι δεν είναι Open Source).
Θα ήθελα να μας πεις ποιο είναι αυτό και από που βγαίνει το συμπέρασμα οτι είναι το καλύτερο; (Ο τόνος μου δεν είναι σαρκαστικός ή ειρωνικός απλά είμαι περίεργος γιατί δεν το έχω υπ' όψη μου.)
Erevodifwntas wrote:Το πιο user-Friendly περιβάλλον που έχω δει μέχρι τώρα είναι του MacOS...
Επιτέλους να και κάτι στο οποίο συμφωνώ με κάποιον!!!!! Από την άλλη δείτε στην κατηγορία λειτουργικά ή στο forum του e-pcmag.gr->Linux->LinuX screenshots μερικά screenshots από gnome για να πάρετε μια ιδέα από τις δυνατότητες του Linux που μπορεί να παραμετροποιηθεί σε βαθμό που γίνεται καλύτερο από MacOS (μπορείτε να σκάσετε από ζήλεια γιατί έχουμε και compiz

)
Πώπώ πραγματικός χείμαρος ήμουνα!
Edit : Παρεμπιπτόντως, το Linux με το MacOS είναι κάτι σα δεύτερα ξαδέλφια, αφού το MacOS είναι απόγονος του BSD Unix.