επαρκεια γλωσσομαθειας proficiency ασεπ
επαρκεια γλωσσομαθειας proficiency ασεπ
θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με το θεμα αν γνωριζει καποιος.
1.καθε ποτε ειναι οι εξετασεις?
2.ειναι πιο ευκολο απο το prof του mishigan και του cambridge?
3.που υποβαλεις αιτηση προκειμενου να δωσεις?
4.οι ενοτητες ειναι ιδιες με του mishigan kai tou campridge?(πχ εκθεση,προφορικα κλπ)?
4.οι ενοτητες ειναι ιδιες με του mishigan kai tou campridge?(πχ εκθεση,προφορικα κλπ)?
Re: επαρκεια γλωσσομαθειας proficiency ασεπ
Οκ, η πρώτη μου απάντηση ήταν άσχετη....
Δεν έχω ιδέα...

Δεν έχω ιδέα...
Last edited by Master_ex on Fri Apr 04, 2008 2:11 pm, edited 2 times in total.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

- nantia_86
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο???
το ασεπ δε διενεργεί εξετάσεις για γλωσσομάθεια, το υπουργείο παιδείας διενεργεί τέτοιου είδους εξετάσεις.
Πριν λίγο καιρό που το είχα ψαξει, είδα ότι δεν υπάρχουν εξετάσεις για το επίπεδο του proficiency.
το ασεπ δε διενεργεί εξετάσεις για γλωσσομάθεια, το υπουργείο παιδείας διενεργεί τέτοιου είδους εξετάσεις.
Πριν λίγο καιρό που το είχα ψαξει, είδα ότι δεν υπάρχουν εξετάσεις για το επίπεδο του proficiency.
- alberta
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας υπάρχει (δυστυχως) μόνο για τις ενότητες Α1-Α2(εξεταζονται μαζί), Β1, Β2(lower) και Γ1(advanced). Ειχαν πει και για επιπεδο Γ2(proficiency) αλλά τπτ ακόμα. Διενεργείται από το υπουργείο παιδείας και έχει ισχύ και για το ΑΣΕΠ (μάλλον εδώ μπερδευτηκες).gianna wrote:θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με το θεμα αν γνωριζει καποιος.
Γενικά τώρα (για τα υπόλοιπα διπλώματα):
1)Οι εξετάσεις γενικά είναι 2 φορές το χρόνο (Μάιο και Οκτώβρη ή Νοέμβρη)
2)Είναι ισότιμο με τα αντίστοιχα πτυχία των ινστιτούτων (βάση ευρωπαϊκής οδηγίας) οπότε θεωρητικά και της ίδιας δυσκολίας...Θεωρητικά πάντα...Τουλ όσον αφορά το δημόσιο (και το ασεπ) θεωρούνται ισάξια-τώρα για ιδιωτικό τομέα δεν ξέρω...
3)Αιτήσεις υποβάλλεις σε γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
4)Οι ενότητες είναι οι ίδιες (εκθεση, "reading", προφορικά και "listening")
[οφφ]5)Το κόστος είναι σχεδόν υποδιπλάσιο-τουλ για γερμανικά για Β2 επίπεδο το κόστος είναι 60Ε για το κρατικό και 145Ε για του Goethe!!!!![/οφφ]
Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήσε στο site του υπουργείου παιδείας: http://ypepth.gr/el_ec_page8591.htm

- Bloody Mary
Πάντως το επιπεδο δυσκολίας των κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο με τα διπλώματα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ενδεικτικά αναφέρω πως το Mittelstuffe των γερμανικών, το οποίο θεωρείται ισάξιο με το Β2 του ΚΠΓ (ή τουλάχιστον ήταν ισάξια μέχρι πριν 1 χρόνο, γίνονταν συζητήσεις μήπως τελικά αντιστοιχιθεί με το Γ1 τελικά) , για να το δώσω έχοντας κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και να το περάσω, χρειαστηκε να κάνω 1,5 χρόνο παραπάνω μαθήματα! + Το Β1 το είχα περάσει με ποσοστό επιτυχίας 80% , όχι κοντά στη βάση!
Η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των διπλωμάτων των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επίσης όσον αφορά το επιπεδο δυσκολίας, το γεγονός ότι τα ΚΠΓ είναι πιο εύκολα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λιγότερο ευκαταφρόνητα σχετικά με τις γνώσεις του κάθε επιπέδου. Οι απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεσαι για να πάρεις ένα ΚΠΓ έχουν οριστεί με βάση τα κοινά Ευρωπαϊκά πρότυπα, και τα θέματα νομίζω πως είναι κοινά σε όλη την Ευρώπη σε κάθε μάθημα, και ότι ορίζονται από την επίσημη χώρα της εκάστοτε γλώσσας (π.χ. Αγγλία, Γερμανία, κλπ) . Αλλωστε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι γνωστό πως λόγω οικονομικών συμφερόντων θα βόλευε περισσότερο να κοπεί αρκετός κόσμος και να αναγκαστεί να ξαναδώσει, ακόμα και αν τα θέματα τελικά ήταν ανώτερου επιπέδου (δεν τους ελέγχει κανείς).
Πάντως τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΚΠΓ πιστοποιεί τις γνώσεις σου στο επίπεδο που αντίστοιχα τις πιστοποιούν και το Cambridge, Michigan, κλπ. Οπότε κανονικά αναγνωρίζεται ισάξια η ισχύς του. Στις ιδιωτικές εταιρίες παρόλα αυτά δεν ξέρω αν όντως τηρείται αυτή η ισοτιμία.
Και τέλος, το Γ2 (που είναι αντίστοιχο με το Proficiency των αγγλικών) δεν έχει τεθεί σε ισχύ ακόμα, στην αρχή είχαν ανακοινώσει πως θα λειτουργούσε από το Νοέμβριο του 2008, αλλά δε γνωρίζω νεότερα, για να είσαι ενήμερη να κοιτάζεις το site του ΥΠΕΠΘ, αν και γενικά αργούν να το ανανεώνουν...
Η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των διπλωμάτων των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επίσης όσον αφορά το επιπεδο δυσκολίας, το γεγονός ότι τα ΚΠΓ είναι πιο εύκολα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λιγότερο ευκαταφρόνητα σχετικά με τις γνώσεις του κάθε επιπέδου. Οι απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεσαι για να πάρεις ένα ΚΠΓ έχουν οριστεί με βάση τα κοινά Ευρωπαϊκά πρότυπα, και τα θέματα νομίζω πως είναι κοινά σε όλη την Ευρώπη σε κάθε μάθημα, και ότι ορίζονται από την επίσημη χώρα της εκάστοτε γλώσσας (π.χ. Αγγλία, Γερμανία, κλπ) . Αλλωστε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι γνωστό πως λόγω οικονομικών συμφερόντων θα βόλευε περισσότερο να κοπεί αρκετός κόσμος και να αναγκαστεί να ξαναδώσει, ακόμα και αν τα θέματα τελικά ήταν ανώτερου επιπέδου (δεν τους ελέγχει κανείς).
Πάντως τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΚΠΓ πιστοποιεί τις γνώσεις σου στο επίπεδο που αντίστοιχα τις πιστοποιούν και το Cambridge, Michigan, κλπ. Οπότε κανονικά αναγνωρίζεται ισάξια η ισχύς του. Στις ιδιωτικές εταιρίες παρόλα αυτά δεν ξέρω αν όντως τηρείται αυτή η ισοτιμία.

Και τέλος, το Γ2 (που είναι αντίστοιχο με το Proficiency των αγγλικών) δεν έχει τεθεί σε ισχύ ακόμα, στην αρχή είχαν ανακοινώσει πως θα λειτουργούσε από το Νοέμβριο του 2008, αλλά δε γνωρίζω νεότερα, για να είσαι ενήμερη να κοιτάζεις το site του ΥΠΕΠΘ, αν και γενικά αργούν να το ανανεώνουν...
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
σας ευχαριστώ πολύ παιδιά 
μια ερωτησουλα ακομα....αν παρεις κατω απο τη βαση σε ενα paper κοβεσαι η συμψηφιζεται με τα υπολοιπα?

μια ερωτησουλα ακομα....αν παρεις κατω απο τη βαση σε ενα paper κοβεσαι η συμψηφιζεται με τα υπολοιπα?
- Bloody Mary
Νομίζω πως δε σου δίνεται αναλυτική κατάσταση σχετικά με το πόσο πήρες σε κάθε τύπο εξέτασης. Κάθε κομμάτι έχει διαφορετικό ποσοστό που χρειάζεται να "πιάσεις" για να περάσεις, νομίζω τουλάχιστον, πως δεν είναι σε όλα πχ να πάρεις 50/100. Αρα λογικά γίνεται στο τέλος κάποιος συμψηφισμός των συνολικών βαθμών σου.
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
thanks again! 

- alberta
- Kilobyte level
Η βάση για το ΚΠγ είναι 60/100 (μπορείς να δεις τα αποτελέσματά σου αναλυτικά στη διεύθυνση δευτεροβαθμιας που κανες την αίτηση) και γίνεται συμψηφισμός κανονικά αρκεί σε καμία ενότητα να μην εισαι κάτω από το 5% (αν δεν κανω λάθος) πράγμα που συμβαίνει πλέον σε όλα τα διπλώματα και των ινστιτούτων.
@Bloody_mary: το mittelstufe τελικά αντιστοιχίστηκε με το Γ1 και έγινε νέα ενότητα Β2 (ανάμεσα στο zertificat και το mittelstufe) από το Goethe...
@Bloody_mary: το mittelstufe τελικά αντιστοιχίστηκε με το Γ1 και έγινε νέα ενότητα Β2 (ανάμεσα στο zertificat και το mittelstufe) από το Goethe...

- AnINffected
- Gbyte level
Το ΚΠΓ αναγνωρίζεται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό;Ξέρω οτί έχει τις προϋποθέσεις, λόγω ευθυγράμμισης με cefr κλπ, αλλά θέλω να το δώ πρακτικά, αν πήγαινα π.χ. στην Αγγλία τώρα (ή σε 3 χρόνια από τώρα, ας πούμε), με το ΚΠΓ στο χέρι, θα... μου έμενε στο χέρι; 

The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

gianna wrote:θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με το θεμα αν γνωριζει καποιος.
1.δεν θυμαμαι
2.Ναι. Πολυ πιο ευκολο. στα προφορικα το εχασα και πεταξα μερικα ελληνικα και δεν μου ειπαν τιποτα "you know, φώκια" για την ακριβεια

3.δεν θυμαμαι
4.με του cambridge σιγουρα ειναι σχεδον ιδιες γιατι δεν μου εμεινε καμια απορια για περιεργα θεματα, μπορεις ομως να βρεις και παλια θεματα ευκολα
- anna16
- bit level
εχω την εντύπωση οτι το Γ2 είναι σε ισχύ. Σου δίνουν αναλυτική βαθμολογία, εμένα τουλάχιστον μου είχαν στείλει. Οι βαθμοί δεν συμψηφίζονται, αν δεν περασεις μια ενότητα, δεν περνάς καθόλου. Επίσης είναι αναγνωρισμένο στις χώρες της Ε.Ε. και νομίζω πως αν το έχεις περασει, εχεις και παραπάνω μόρια στο δημόσιο, ανάλογα με το επίπεδο. 

στην κοπελα μου που ρωτησε το Γ2 της ειπαν οτι θα ισχυει απο του χρονο. Νομιζω παντα, μην πω και καμια πατατα
- alberta
- Kilobyte level
Το Γ2 χρονια το λένε ότι θα το ξεκινήσουν αλλά από συζήτηση με καθηγήτρια γαλλικών που έχει παρε-δώσε με το υπουργείο μου απάντησε ότι δεν το βλέπει να το κάνουν (παίζουν θέματα του στυλ "είναι κρατικό και παρέχει επάρκεια διδασκαλίας οπότε είναι σαν να υποβιβάζουν τους αποφοίτους πανεπιστημίων Αγγλικής-Γαλλικής κτλ φιλολογίας").
Και όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ μου ισχύει ο συμψηφισμός των ενοτήτων δεδομένου ότι σε καμία από αυτές δεν έχει πέσει κάτω από ένα ελάχιστο όριο (επιβεβαιωμένο
).
Και όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ μου ισχύει ο συμψηφισμός των ενοτήτων δεδομένου ότι σε καμία από αυτές δεν έχει πέσει κάτω από ένα ελάχιστο όριο (επιβεβαιωμένο