Θα ήθελα λοιπόν την αποψή σας για ποιό από τα 2 να βάλω και και με ποιόν τρόπο! Πάντα υποθέτουμε ότι θα έχω όλους τους DRIVERS για LINUX...
ΑΑ! Κάτι έχω ακούσει ότι μπορεί να βρώ προβλήματα για τους DRIVERS σχετικά με το δίκτυό μου! WIRELESS LAN!
Εγώ έχω ubuntu 7.10 και στο desktop και στο laptop - και τα 2 συνδέονται με wifi σε wireless router(που με τη σειρά του συνδέεται σε ένα ενσύρματο router από όπου και παίρνει τη σύνδεση στο Internet). Και στις 2 περιπτώσεις (Atheros AR5007EG στο laptop και Netgear WG111v3 USB στο desktop) χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω το ndiswrapper και τους drivers για xp με οδηγίες από τα ubuntu forums (για το laptop υπήρχε οδηγός βήμα-βήμα για την ενεργοποίηση όλων των συσκευών γραφικά-ήχος κτλ...) Για τη δική σου κάρτα τσέκαρε εδώ (γενικά βρές πρώτα ότι πληροφορίες σε ενδιαφέρουν σχετικά με τη σύνδεση στο internet πριν την εγκατάσταση αφού linux χωρις internet -και δη ubuntu όπου η εγκατάσταση επιπλέον software γίνεται μόνο μέσω internet - είναι λίγο άχαρο) : http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-592137.htmlproskopos wrote:Ευχαριστώ για τις διορθώσεις!![]()
Λοιπόν το pc είναι desktop και έχει κάρτα WIRELESS PCI ADAPTER NETGEAR 54 Mbps
Στις 24 Απριλίου συγκεκριμένα.tsilochr wrote: μέσα στον Απρίλη αναμένεται η stable release.
Αυτό είναι λειτουργικό όχι σαν τα windows xp που θέλουν μισή ώρα για να διαμορφώσουν μόνο τον δίσκο(αν δεν έχεις επιλέξει βέβαια την γρήγορη διαμόρφωση)tsilochr wrote: Η δε όλη διαδικασία εγκατάστασης παίρνει 30' max!
ντάξει, σκέψου ότι τα xp είναι πολύ καιρό εκεί έξω, η σύγκριση σε αυτό είναι ψιλο-άδικη.gasparosoft wrote:Αυτό είναι λειτουργικό όχι σαν τα windows xp που θέλουν μισή ώρα για να διαμορφώσουν μόνο τον δίσκο(αν δεν έχεις επιλέξει βέβαια την γρήγορη διαμόρφωση).
Εντάξει, στα Βίστα παίρνει ένα τέταρτοgasparosoft wrote:Αυτό είναι λειτουργικό όχι σαν τα windows xp που θέλουν μισή ώρα για να διαμορφώσουν μόνο τον δίσκο(αν δεν έχεις επιλέξει βέβαια την γρήγορη διαμόρφωση)tsilochr wrote: Η δε όλη διαδικασία εγκατάστασης παίρνει 30' max!.
τι μέγεθος προτείνεις για το κάθε ένα;cyberpython wrote:Όσον αφορά τα partitions προτείνω το λιγότερο 3 :
1o - με mount point το / (κοινώς τη ρίζα του συστήματος - από εδώ ξεκινάνε τα πάντα στα συστήματα unix/unix-like) -> αυτό το partition είναι απαραίτητο
2o - με mount point το /home (αρχεία και προσωιπκές ρυθμίσεις χρηστών - και μια διόρθωση : οι εφαρμογές συνήθως πάνε στο /bin , /usr/bin και /opt) που θα σου φανεί ιδιαίτερα χρ'ησιμο αν θες να κάνεις format αφού σβήνεις το / αλλά το /home μένει άθικτο(μαζί με τα πολύτιμα δεδομένα των χρηστών του συστήματος). -> είναι προαιρετικό αλλά αν δε το φτιάξεις ο φάκελος /home θα είναι στο partition του /
3o - swap (κάτι σαν το virtual memory των windows) -> και αυτό απαραίτητο
Με τίποτα...gidi wrote:το ubuntu 7.10 είναι πιο βαρύ από τα XP;
Μπα. Δοκίμασα να κλείσω τον firefox3, το kopete κ τον amarok και έπεσε ακριβώς στα 128... Με GNOME (gdm και metacity) ίσως πάει και πιο κάτωgidi wrote:με πολύ επιφανειακό ψάξιμο είδε ότι οι απαιτήσεις του ubuntu σε μνήμη είναι 300+ και των XP 128. για πείτε τι ξέρετε..
είναι η ορθότερη.koki wrote:Οπότε θα σου δώσω την μία και σημαντικότερη συμβουλή: Να βάλεις ό,τι από τα δύο έχει κάποιος φίλος σου που ξέρει :> Εάν έχεις δηλαδή αυτή την τύχη, να έχεις κάποιον φίλο που μπορεί κάποια στιγμή εάν προκύψει πρόβλημα να σε βοηθήσει, κ αι αυτός έχει suse/ubuntu, τότε να βάλεις αυτό! Γιατί κατά τα άλλα είναι πάνω κάτω τα ίδια:)
Ωραία. Επομένως, μπορείς μέσω των Windows ή μεσω ενός άλλου προγράμματος partition manager να δημιουργήσεις ένα ή περισσότερα διαμερίσματα στον δίσκο σου. Αφού θα βάλεις Ubuntu, ακόμα και 1 μόνο επιπλέον διαμέρισμα να φτιάξεις, ο οδηγός εγκατάστασης σε καθοδηγεί βήμα-βήμα ώστε να ορίσεις κατάλληλα τα root, swap, κλπ. Φυσικά, τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να το κάνεις τελείως manually.proskopos wrote:Και εγώ λοιπλον σε αυτά λέω να καταλήξω! UBUNTU! Αν και εχω απορίες ακόμα για το πως θα το κάνω! Δλδ πως μαζί με τα ΧΡ θα βάλω και τα UBUNTU! αλλα αυτό θα το βρώ!
Παντως και εγώ εχω 500αρι σκληρό οπότε δεν με νοιάζει ο χώρος!
Δεν χρειάζεται να το κατεβάσω! Ένας ...... τρελός με 15 partition μου το εδωσε ήδη...WIND έγραψε:
Απλα κατεβασε το install CD