Γεγονότα στις 9 Απριλίου 2008

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Γεγονότα στις 9 Απριλίου 2008

Post by sagwnias » Sun Apr 13, 2008 1:11 am

Δεν αναφερθηκαμε σε καποια παραταξη συγκεκριμενα, αλλα στα γεγονοτα τις 9ης Απριλιου κατα τη διαρκεια των εκλογων και της καταμετρησης.
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Sun Apr 13, 2008 1:21 am

Πάντως το επίσημο κείμενο του συλλόγου μελών ΔΕΠ ΟΠΑ είναι αυτό :

Σύλλογος ΔΕΠ ΟΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 10.4.08

Τη νύχτα της 9ης Απριλίου 2008, άγνωστοι παραβίασαν, βανδάλησαν γραφεία και έκλεψαν εξοπλισμό μελών ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια, φαινόμενα βίας όπως το παραπάνω έχουν παρατηρηθεί κατ’ επανάληψη στο Πανεπιστήμιο μας. Τα φαινόμενα αυτά δηλητηριάζουν το κλίμα ακαδημαϊκής ελευθερίας και υποβαθμίζουν το πανεπιστήμιο.

Το Δ.Σ των μελών ΔΕΠ του ΟΠΑ καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα αυτά και καλεί όλες τις συνιστώσες της ακαδημαϊκής κοινότητας να αντιδράσουν στο καθεστώς ανοχής απέναντι στα φαινόμενα βίας που σταδιακά απλώνεται στο πανεπιστήμιό μας. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τις αρχές του ΟΠΑ να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα αυτά. Επίσης, καλεί τα μέλη ΔΕΠ σε μονοήμερη αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2008 σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας. Τέλος, ζητά από τα μέλη ΔΕΠ να εξηγήσουν με συντομία στους φοιτητές που παρακολουθούν τις διαλέξεις τους το σκεπτικό της αποχής, καθώς και το ότι η βία, η απειλή βίας και η αδράνεια απέναντι σε φαινόμενα βίας υπονομεύουν ευθέως κάθε έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας, χωρίς την οποία δεν νοείται Πανεπιστήμιο.

επίσημη ανακοίνωση

Σε αντίθεση με το κείμενο του πρύτανη που αποτελεί προσωπική του θέση και επιδέχεται ερμηνειών το παραπάνω κείμενο αποτελεί απόφαση όλου του ΔΣ των μελών ΔΕΠ του ΟΠΑ και είναι απόλυτα σαφές.
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Sun Apr 13, 2008 1:29 am

sagwnias wrote:Δεν αναφερθηκαμε σε καποια παραταξη συγκεκριμενα, αλλα στα γεγονοτα τις 9ης Απριλιου κατα τη διαρκεια των εκλογων και της καταμετρησης.
Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος.
Παραπάνω αναφέρθηκαν γεγονότα άλλων βανδαλισμών και οι συσχετίσεις τους με συγκεκριμένες παρατάξεις στο ΟΠΑ, αυτο είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστούν να απαντηθούν κάποια πράγματα από κάποιο χρήστη ώστε να υποστηρίξει την παράταξή του. Αυτό θα μπορούσε άνετα να συνεχιστεί και από άλλες παρατάξεις κτλ.
Εμείς αυτό που θέλουμε είναι μη γίνεται το venus το βήμα τον παρατάξεων, υπάρχουν ήδη άλλοι χώροι για να γίνει αυτό.
Ελπίζω να έγινα κατανοητή.
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Apr 13, 2008 1:35 am

Υποστηριξη της παραταξης δεν ζητησαμε, ζητησαμε να αναλαβουν να επιδιορθωσουν τα σπασμενα. Δεν αναφερθηκαμε μονο σε ΠΑΣΠ ή μονο σε ΔΑΠ, αλλα στο συνολο τους που ηταν εκεινη την ωρα εκει και κατεστρεψαν το αμφ Α με τον τροπο που το εκαναν, ειτε χοροπηδωντας στα εδρανα, ειτε με τσεκουρια, ειτε με ροπαλα και δεν ξερω και γω τι. Το αποτελεσμα μετραει και αυτοι ΟΛΟΙ που το εκαναν. Ας μαζευτουνε να δουνε τι θα κανουν γι αυτα. Τεσπα, το σταματαω εδω γιατι ισως ξεπερασαμε τα επιτρεπομενα ορια.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Apr 13, 2008 1:24 pm

Ο νυχτοφύλακας του Πανεπιστημίου αντιλήφθηκε αμέσως τα άτομα αυτά και προσπάθησε να εμποδίσει την κυκλοφορία τους μέσα στο κτίριο. Λόγω του μεγάλου αριθμού τους αλλά και της επιθετικής τους συμπεριφοράς αναγκάσθηκε να ζητήσει επανειλημμένα βοήθεια από τους φοιτητές που ήταν παρόντες στην καταμέτρηση και οι οποίοι ήταν περισσότεροι από 500. Δυστυχώς οι φοιτητές επέδειξαν μια απαράδεκτη αδιαφορία να βοηθήσουν τον νυχτοφύλακα, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του, τη στιγμή που η διαφύλαξη και προστασία των χώρων του Πανεπιστημίου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν δική τους ευθύνη δεδομένου ότι το Ίδρυμα έμεινε ανοιχτό όλη τη νύχτα αποκλειστικά λόγω των εκλογικών διαδικασιών.
Για αυτο το συμβαν?Αρχισαμε τις γαργαρες μηπως?Μηπως τελειωσε το ιντερνετ και δν μπορεις να μπεις στο venus?
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Apr 13, 2008 1:31 pm

N@z_Plir wrote: Επίσης όποιος ήταν στην καταμέτρηση στο Α ξέρει ότι τα σπασμένα έδρανα που υπάρχουν έπεσαν κάτω με το που ανέβηκαν οι φοιτητές πάνω.Ούτε τσεκούρια υπήρχαν, ούτε σφυριά, γιατί κάπως έτσι παρουσιάζεται, λες και χουλιγκαν επενέβησαν εκεί. Δεν αναρωτιέστε γιατί σε άλλα πανεπιστήμια δεν υπάρχουν παρόμοιες φθορές παρ' όλο που η καταμέτρηση είναι ίδια παντού.Μήπως γιατί τα έδρανα στο Α κοντεύουν να κλείσουν έναν αιώνα ζωής?
Πραγματικά λυπάμαι για τα λεγόμενα σου γιατί έχεις την αίσθηση ότι μιλάς με ζώα. Ωραία δικαιολογία! "Απλώς μπήκαμε πάνω και επειδή ήταν παλιά σπάσανε!". Να σε χαίρεται η δημοκρατική σου παράταξη!

Μια φορά ρε παιδιά σ'αυτή τη χώρα κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του και να πει:"Ναι έφταιξα, θα τα πληρώσω!".
Τόσο δύσκολο είναι να μην είμαστε λιποτάκτες από τις ευθύνες μας;
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Apr 13, 2008 1:49 pm

Μια φορά ρε παιδιά σ'αυτή τη χώρα κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του και να πει:"Ναι έφταιξα, θα τα πληρώσω!".
Τόσο δύσκολο είναι να μην είμαστε λιποτάκτες από τις ευθύνες μας;
Αγαπημενη φραση των Ελληνων:Δν φταιω εγω.Αυτος το εκανε
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Sun Apr 13, 2008 2:01 pm

Μια άσχετη παρατήρηση, απλά για να μην τα ρίχνουμε όλα στα "παλια έδρανα":
Πέρυσι είχε γίνει ο ίδιος πανικός, και είχαν σπάσει τα ίδια έδρανα... Πιο συγκεκριμένα ένα κομμάτι από τη δεύτερη σειρά των εδράνων που βρισκόνται στη δεξια πλευρά της αιθουσας αν κοιτάζει κανείς από τον πίνακα, βρισκόταν καρφωμένο μέσα σε μια τρύπα που είχε δημιουργηθεί σε ένα κομμάτι ψευδοροφής στο πίσω αριστερό μέρος της αίθουσας... :shock: Απαράδεκτα πράγματα, αλλά αλλού θέλω να καταλήξω. Είχε διαλυθεί πάλι το ίδιο κομμάτι των εδράνων, και 1 βδομάδα μετά ήρθαν και το εφτιαξαν. Οποτε μην υποθέτουμε πως τα έδρανα είναι παλιά, περσινά είναι! Μπορεί να μην είναι γερά, αλλά στο κάτω-κατω για να γράφουμε είναι, όχι για να χοροπηδάμε πάνω τους!
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Apr 13, 2008 2:44 pm

Έχω να προτείνω οι θέσεις να αντικατασταθούν από αυτά:

Image

Σκαμνί από μασίφ σίδερο με ειδική επικάλυψη για τη σκουριά.Μόνο 60 ευρώ αν τα παραγγείλουμε ΤΩΡΑ!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Sun Apr 13, 2008 2:49 pm

Εγώ προτείνω να μπουν στα αμφιθέατρα καθίσματα και έδρανα από σκαλιστό μάρμαρο. Δεν σπάνε, δεν λερώνουν και θα κρατήσουν μιά ζωή!!!

Τί λέτε ρε παιδιά? Θα τρελαθούμε τελείως?
Επειδή ο κάθε ανεγκέφαλος σπάει τα πάντα θα πληρώνουμε εμείς? Γιατί στο κάτω-κάτω εμείς τα πληρώνουμε, η εφορία θα μας τα κρατήσει.

Τί νομίζουν δηλαδή? Ότι ο Καραμανλής θα βγάλει τα λεφτά από την τσέπη του και θα τα δώσει?

Έλεος...ακούς εκεί ήταν παλιά τα καθίσματα...
Σε λίγο θα μας πουν ότι έσπασαν και από μόνα τους...απλά έπεσαν...
What to say man...what to say....
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Sun Apr 13, 2008 3:01 pm

μια αλλαγη στο στυλ του Δερυγνι θα ηταν πολυ καλλη
Ωραια καθισματακια, μοντερνα σχεδιαση και ολα κολλημενα, μια χαρα θα ηταν

παω να φαω
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sun Apr 13, 2008 3:18 pm

εγώ πάντως συμφωνώ με τον crab πρέπει να διώξουμε τον καρκίνο από τα ελληνικά πανεπιστήμια..
είμαστε η μοναδική χώρα που οι εκπρόσωποι των φοιτητών χρηματοδοτούνται και έχουν άμεση σχέση με κόμματα..
δεν γίνεται οι εκπρόσωποι των φοιτητών να τσακώνονται σαν τα κοκόρια..
και όλες τους οι ενέργειες να στηρίζονται στην δημιουργία θετικών εντυπώσεων..
ο μόνος αποτρεπτικός παράγοντας ώστε να μην γίνονται συνέχεια ευτράπελα οποιουδήποτε είδους είναι ο φόβος να μην δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις..
και δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνουν στη διαδικασία να συζητούν μεταξύ τους όταν ο μόνος σκοπός τους είναι να επιβάλλουν ο ένας τα πιστεύω του στον άλλο και όχι να μάθουν κάτι ο ένας από τον άλλο..
ακόμη είναι ανεπίτρεπτο όπως αναφέρθηκε παραπάνω να υπήρχαν φοιτητές στο πανεπιστήμιο την ώρα των βανδαλισμών και απλώς να κοιτούσαν και να μην έκαναν τίποτα..
εφόσον ήταν και πολυπληθέστεροι των εξωπανεπιστημιακών..
η κατάσταση θα αλλάξει μόνο αν οι απλοί φοιτητές δείξουν με κάποιο τρόπο την αντιθεσή τους σε όλα αυτά όχι αν απλώς αδιαφορούν..
δεν πρέπει απλώς α σχολούμαστε με τις σπασμένες καρέκλες..άλλα θα έπρεπε να μας προβληματίζουν..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Sun Apr 13, 2008 9:36 pm

Silver wrote: Το 2006 βγήκε η ΠΑΣΠ. Αν θυμάμαι καλά κατέστρεψαν το γραφειάκι της ΔΑΠ. Μετά από λίγο καιρό κατάληψη. Και επιτεθήκαν στο γραφείο του κ. Βασσάλου.
Δεν εννοούσα ότι η ΠΑΣΠ κατέστρεψε το γραφείο του κ. Βασσάλου. Το υποκείμενο στο επιτέθηκαν δεν είναι η ΠΑΣΠ. Αν υπονοείται κάτι τέτοιο τότε να το διορθώσω. Για το γραφειάκι της ΔΑΠ έχω την εντύπωση ότι έγινε έτσι.

Τώρα το πόσο προσέχε η ΠΑΣΠ τα έδρανα στο αμφ. Α αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Γιατί και καινούρια να είναι τα έδρανα αν ανάβεις δυναμιτάκια και χτυπιέσαι πάνω τους στο ρυθμό του τύμπανου όσο και γερά να είναι τα καημένα θα σπάσουν. Οι προδιαγραφές τους είναι για να αντέχουν βιβλία όχι ανθρώπους και πόσο μάλλον ανθρώπουν που χορεύουν!!!
Τελείωσα!!!!
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Mon Apr 14, 2008 11:54 am

~~Wind~~ wrote:μια αλλαγη στο στυλ του Δερυγνι θα ηταν πολυ καλλη
Προτιμώ τα έδρανα στα αμφ Α,Β,Γ,Χ. Έχουν το δικό τους στυλ. Δε θα ταίριαζαν σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο αλλά σε πανεπιστήμιο νομίζω πάνε γάντι.
Bloody Mary wrote:στο κάτω-κατω για να γράφουμε είναι, όχι για να χοροπηδάμε πάνω τους!
Και τι υπάρχει για να χοροπηδάμε πάνω του;
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Mon Apr 14, 2008 12:26 pm

Τραμπολινο και το πατωμα.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Apr 14, 2008 4:07 pm

Επειδη ανα τακτα χρονικα διαστηματα τσεκαρω ποιοι ειναι online βλεπω καθε βραδυ ατομα απο παραταξεις να διαβαζουν το Τμημα-Πανεπιστημιο.Κανεις ομως δν απανταει για τα τεταρτηατικα(τι να πει βεβαια?).Gargarious are being continued :-p
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Apr 15, 2008 6:26 pm

Κάτι που έχω ρωτήσει επανηλειμμένα στο παρελθόν:
Πότε είναι η επόμενη Γ.Σ.;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Apr 16, 2008 12:03 pm

Επειδη ειμαι ο πρωτος που εκραξα τις παραταξεις για τις γαργαρες στα γεγονμοτα στης 9/4 οφειλω να πω οτι καποιος χθες(δν λεω απο ποια παραταξη :-p ) το ανεφερε.Στα πλαισια του σωστου κριτικου και μονο.
natassa
byte level
byte level
Academic status: 4th year

Post by natassa » Wed Apr 16, 2008 5:20 pm

Δεν ήθελα να συμμετέχω στη συζήτηση αλλά δεν είχα δει ακόμα τι είχαν κάνει στο αμφιθέατρο Α!Ρε παιδιά έλεος...Εγω πραγματικά σήμερα ντράπηκα που πήγα να ψηφίσω...ΩΡΑΙΟΥΣ εκπροσώπους έχουμε...να τους χαιρόμαστε!Και δεν είναι η 1η φορά και στις καταλήψεις υποτίθεται υπερασπίζοταν τα δίκια μας και είχαν κάνει το πανεπιστήμιο μην πω πως!!!!!!!!Αυγά στους τοίχους...σπασμένα έδρανα μια φορά πήγαν να σηκωθουν κάτι κοπελιές και τους έπεσαν απο το ταβάνι πράγματα στο κεφάλι μέχρι και το ταβάνι είχαν ξυλώσει!!Εγώ νομίζω οτι οταν αοφασίζεις να κάνεις μια κατάληψη υποτίθεται ότι το προστατεύεις το πανεπιστήμιο σου........Παιδιά έχω χάσει πάσα ιδέα...σε σημείο να μην θέλω να ακούσω τπτ για παρατάξεις!!!!Δηλαδή αύριο μεθαύριο που θα μπουν πάλι για ανακοίνωση και θα πουν τι προτείνουν για το καλό του πανεπιστημίου θα μας παρουσιάσουν τα δρώμενα τους για το κακο του πανεπιστημίου???

Και όσο για αυτο που σχολίασε σε ανακοίνωση πως ήταν λάθος ότι έγινε την Τετάρτη να του πω καλύτερα να μάζευε τους δικούς του(και δεν με νοιάζει απο ποια παράτξη είναι...)όταν χοροπηδούσαν και ούρλιαζαν για κάθε μια ψήφο....σαν να ήμαστε σε γήπεδο....για να μην πω τι πραγματικά μου θύμιζαν!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Wed Apr 16, 2008 5:24 pm

Χωσε Νατασσα...... συμφωνω και γω μαζι σου! Οπως και οι περισσοτεροι πιστευω απο δω μεσα...
pananton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by pananton » Wed Apr 16, 2008 5:41 pm

Μα και 'σεις δεν ξερατε ποιο θα ειναι το αποτελεσμα?? Μαζευτηκανε πολλα ζωα (δεν το λεω ειρωνικα και οι ανθρωποι πολιτισμενα ζωα ειναι, λεμε τωρα) μεσα σε ενα παλιο και κακομεταχειρισμενο αμφθιεατρο και βγαλανε το αχτι τους....

Ευλογη απορια ισως εμφανιστει στον καθενα αν παρατηρησει τις τρυπες πανω στην ψευδοροφη....Και καλα τα εδρανα σπασανε γιατι εχετε παχυνει και οσο να 'ναι ειναι παλια και δεν αντεχουν βαρος ανω των 200 kg...αλλα η οροφη???

Αν ειμαι offtopic ας διαγραφει απο τους Mods και ζηταω συγγνωμη αλλα η εικονα που ειδα σημερα ηταν απαραδεκτη.30 φοιτητες δεν ειχαμε που να κατσουμε σημερα στο Α...ΚΡΙΜΑ
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Wed Apr 16, 2008 10:07 pm

Εσεις που τα γραφεται εσεις τους ψηφιζεται! Εσεις που τους κρινετε, δεν κανετε τπτ για το πανεπιστημιο! Κοιτατε τις σπουδουλες σας και φευγετε. Αυτοι ειναι αισχροι αλλα και εσεις δεν κανετε τπτ. Δεν ξερω με ποιον, η τυχον με καποια καινουρια παραταξη-σχημα, αλλα ασχοληθειτε. Και επισης μην τα βαζετε ολα σε ενα σακουλι. ΚΑΙ ακομα ενας φιλος εδω ειπε πως παρακολουθει οτι καποιοι απο παραταξεις μπαινουν τακτικα αλλα δεν μιλανε. Καλα θα κανει να κατσει στα αυγα του και να μην "τσεκαρει" τι κανει ο καθενας εδω.
μπερδεμενο μειγμα γυρναει στο μυαλο μου, τα παντα θελω να τιναξω μ' ενα ουρλιαχτο μου.
μπερδεμενο μειγμα κυλαει στο χαρτι, θ' αναψουν τα φιτιλια απο στιγμη σε στιγμη.
Kαποιοι θα κρυφτουν, θα δουν το συστημα που εφτιαξαν με μιας να καταρρεει και ο ποταμος να ρεει αναποδα, απ' το κανονικο(!)
χτυπαω την ριζα και τον κορμο, φτυνω στα μουτρα τους καθε ναρκωντικο, σκληρο και μαλακο,
χασις και αλκοολ, οι μαζες ενδιαφερονται μοναχα για το σκορ, και νιωθουν ελευθεροι μ' ενα τηλεκοντρολ...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”