πηγήWhy would you go through all the work to configure Windows Server 2008 so that it looks and behaves almost exactly like Vista, but not quite exactly? Because you're convinced that Windows Server 2008 somehow performs better than Vista. But that's a lie: Windows Server 2008 and Vista are based on exactly the same source code. If you turned off all the visual features in Vista, it would fly just as fast as Windows Server 2008, especially if you turned on every single interactive feature that's been disabled in Windows Server. They're the same OS.
Compatibility is, to me, a bigger problem. There are just too many applications that will check specifically for certain Windows versions for this to be viable. All it takes is that one application. Just ask anyone who's tried an x64 version of Vista to know the folly of doing the wrong thing for what you think are the right reasons.
Using Windows Server 2008 as a workstation OS may sound like a good idea. But it's just an exercise in expense, wasted time, and, ultimately, folly. Microsoft makes a great workstation OS. It's called Windows Vista with SP1. And I'm a big fan.
New software in ELMS (MSDNAA)
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: New software in ELMS (MSDNAA)
- Fairy
- Gbyte level
Να κάνω μια ερώτηση; Υπάρχει δυνατότητα downloading ενός προγράμματος, πχ του MS Project από το CSLAb και κατόπιν μεταφορά του στον υπολογιστή μου στο σπίτι..;
Ρωτώ γιατί κατεβαίνει απλά ο downloader του προγράμματος, και για το ίδιο το πρόγραμμα απαιτεί αυτόματη εγκατάσταση κι όχι κατέβασμα σε πακετάκι...
Ρωτώ γιατί κατεβαίνει απλά ο downloader του προγράμματος, και για το ίδιο το πρόγραμμα απαιτεί αυτόματη εγκατάσταση κι όχι κατέβασμα σε πακετάκι...

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
-
- Venus Former Team Member
Συνήθως ο downloader μου κατεβάζει κάποιο iso. Δοκίμασε να το κατεβάσεις με τον downloader σε κάποιο φάκελο (στο ζητάει στην αρχή) και μετά να διακόψεις το installation
- Fairy
- Gbyte level
Μμμ... στο σκληρό δίσκο δεν με αφήνει για τους γνωστούς λόγους, αλλά όταν δοκίμασα να του πω να το βάλει στο G:// (το φλασάκι μου) δεν μου αναγνώρισε το path. Δεν δοκίμασα στην περιοχή μου (Χ://). Θα το προσπαθήσω...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- djsolid
- Kilobyte level
Ίσως να είναι χαζό αυτό που θα πω αλλά το path το έγραψες έτσι : G:\ ?
Επίσης δοκίμασε να να φτιάξεις ένα φάκελο ΤΕΜΡ και να το βάλεις εκεί. G:\Temp δλδ...
Επίσης δοκίμασε να να φτιάξεις ένα φάκελο ΤΕΜΡ και να το βάλεις εκεί. G:\Temp δλδ...
- spiretos
- Kilobyte level
Εάν το πρόβλημά σου είναι το ότι το κατεβάζεις αλλά δεν μπορείς να το πάρεις σπίτι γιατί στο κάνει install επιτόπου απλά μην πατήσεις το κουμπάκι που λέει "launch install" μετά το κατέβασμα. (Γεμίζει η κόκκινη progressbar που έχει από κάτω από το 1 έως το 100 όταν το κατεβάζεις, γεμίζει άλλη μία φορά [που δεν θυμάμαι γιατί] και αμέσως μετά σου βγάζει στο παράθυρο το κουμπάκι "launch install". Ε, μην κάνεις τίποτα και απλά κλείσε το παράθυρο).
Εάν τώρα το πρόβλημά σου είναι το ότι δεν μπορείς να το κατεβάσεις η λύση είναι απλή. Υπάρχει στους υπολογιστές της Σχολής ένας δίσκος που λέγεται "Local Files" (ή κάτι τέτοιο). Κάνε ένα properties και δες εάν χωράει αυτό που πας να κατεβάσεις. Εάν έχει, φτιάξε έναν φάκελο (έχεις τα δικαιώματα να το κάνεις) και δώσε το path του φακέλου αυτού (με ένα "\" στο τέλος) όταν σε ρωτήσει που θες να το αποθηκεύσεις. Επίσης (μέχρι πέρυσι που ήμουν στα εργαστήρια) είχατε δικαιώματα για να γράψετε και στον φάκελο "C:\TEMP\" που είναι και η προεπιλογή.
Μετά εάν αυτό που κατέβασες είναι .iso έχει μια επιλογή το Nero για να το γράψεις σε cd αλλιώς εάν είναι φάκελος απλά τον αντιγράφεις στο cd.
Ελπίζω να μην έχουν αλλάξει τραγικά τα πράγματα στα εργαστήρια και σας μπερδεύω...
Δείτε και αυτό. (Δεν το διάβασα αλλά οι εικονίτσες που έχει μάλλον βοηθούν)
Εάν τώρα το πρόβλημά σου είναι το ότι δεν μπορείς να το κατεβάσεις η λύση είναι απλή. Υπάρχει στους υπολογιστές της Σχολής ένας δίσκος που λέγεται "Local Files" (ή κάτι τέτοιο). Κάνε ένα properties και δες εάν χωράει αυτό που πας να κατεβάσεις. Εάν έχει, φτιάξε έναν φάκελο (έχεις τα δικαιώματα να το κάνεις) και δώσε το path του φακέλου αυτού (με ένα "\" στο τέλος) όταν σε ρωτήσει που θες να το αποθηκεύσεις. Επίσης (μέχρι πέρυσι που ήμουν στα εργαστήρια) είχατε δικαιώματα για να γράψετε και στον φάκελο "C:\TEMP\" που είναι και η προεπιλογή.
Μετά εάν αυτό που κατέβασες είναι .iso έχει μια επιλογή το Nero για να το γράψεις σε cd αλλιώς εάν είναι φάκελος απλά τον αντιγράφεις στο cd.
Ελπίζω να μην έχουν αλλάξει τραγικά τα πράγματα στα εργαστήρια και σας μπερδεύω...
Δείτε και αυτό. (Δεν το διάβασα αλλά οι εικονίτσες που έχει μάλλον βοηθούν)
- djsolid
- Kilobyte level
Δυστυχώς αυτό με το local files δεν παίζει φέτος 

- Einherjar
- Venus Project Founder
Μπορω να σου πω με σιγουριά ότι δεν είναι απλά ιδέα μου... αξίζει να το δοκιμάσει όποιος έχει τη διάθεση.Erevodifwntas wrote:Why would you go through all the work to configure Windows Server 2008 so that it looks and behaves almost exactly like Vista, but not quite exactly? Because you're convinced that Windows Server 2008 somehow performs better than Vista. But that's a lie: Windows Server 2008 and Vista are based on exactly the same source code. If you turned off all the visual features in Vista, it would fly just as fast as Windows Server 2008, especially if you turned on every single interactive feature that's been disabled in Windows Server. They're the same OS.....
Επίσης δεν είναι το ίδιο λειτουργικό με τα vista... βασίζονται στον ίδιο πυρήνα αλλά προφανώς η MS έχει κάνει τα σχετικά optimizations αφού μιλάμε για server λειτουργικό. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό δεδομένο είναι ότι οι DRM μηχανισμοί λείπουν και οι οποίοι μηχανισμοί γονατίζουν τα vista!
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- Fairy
- Gbyte level
Νομίζω πως κατάφερα να κάνω το downloading. Η νεκροψία (βλ. installation σπίτι) θα δείξει...!
Thanks to all!
Thanks to all!
-
Στην αρχική σελίδα, μπορείτε να βρείτε τα νέα IT Academy Courses. Είναι αρκετά ενδιαφέροντα 

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Το visual studio κατεβαινει πακετο με το msdn library η πρεπει να το κατεβασω χωριστα??
- Ισοβίτης
Αν θυμάμαι καλά, χωριστά.
-
- Gbyte level
αν δεν κάνω λάθος, η team edition την περιλαμβάνειΙσοβίτης wrote:Αν θυμάμαι καλά, χωριστά.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Και κατι αλλο...Στο site επιλεγοντας visual studio 2008 μου βγαζει 3 λινκ εκ των οποιων το ενα λεει 
@erevodifwntas
Πολυ πιθανον γτ εινια μεγαλυτερη κατα 400mb αλλα και η msdn lib ειναι ~1gb
Αυτο ειναι το σωστο ετσι?Ρωταω γτ στη λιστα εχει και cd1,cd2,cd3 και οχι dvdMSDN Library for Visual Studio 2008 (x86 and x64 WoW) - DVD

@erevodifwntas
Πολυ πιθανον γτ εινια μεγαλυτερη κατα 400mb αλλα και η msdn lib ειναι ~1gb
- Ισοβίτης
Εγκατάστησε το Visual Studio και κοίτα μετά στο Control Panel να δεις αν υπάρχει η MSDN Library.
- djsolid
- Kilobyte level
Οταν το κατέβασα εγώ παντως μολις ολοκληρωθηκε η εγκατασταση μου ζήτησε αν θέλω να βάλω το το library. Ειπα ναι και εγκαταστάθηκε. Δεν θυμάμαι ομως αν το κατέβασε από το Internet...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ηταν στην team edition ομως ή υπαρχει σε οποιαδηποτε?Αληθεια τι τργικη διαφορα εχει η team edition απο τις αλλες?djsolid wrote:Οταν το κατέβασα εγώ παντως μολις ολοκληρωθηκε η εγκατασταση μου ζήτησε αν θέλω να βάλω το το library. Ειπα ναι και εγκαταστάθηκε. Δεν θυμάμαι ομως αν το κατέβασε από το Internet...

- djsolid
- Kilobyte level
Ηταν η professional.ultimate_aektzis wrote:Ηταν στην team edition ομως ή υπαρχει σε οποιαδηποτε?Αληθεια τι τργικη διαφορα εχει η team edition απο τις αλλες?
Πολλές διαφορες όχι μια... Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς σε αυτά τα 2 links
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... S.80).aspx
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... S.80).aspx
-
Wow ...XNA Creators Club 12-Month Student Subscription

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Τι ακριβως ειναι αυτο?The Punisher wrote:Wow ...XNA Creators Club 12-Month Student Subscription![]()

-
Είναι subscription για training materials + examples + tutorials + ... για το XNA
-
Ήρθε και η 64bit έκδοση του Windows Server 2008
Code: Select all
Windows Server 2008 Enterprise and Standard 64bit - DVD