Απομάκρυνση ταμπλό ανακοινώσεων
- ailouros
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Απομάκρυνση ταμπλό ανακοινώσεων
Ακριβώς επειδή το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι πρότυπο για την κοινωνία η λύση της Αστυνομίας πρέπει να είναι η τελευταία και να υπάρχει για ιδιάζουσες περιπτώσεις, σχιζοφρενών για παράδειγμα τους οποίους δεν μπορείς με τον λόγο να ελέγξεις. Δυστυχώς το Πανεπιστήμιο αντανακλά την κοινωνία η οποία δεν είναι αγγελικά πλασμένη. Και παρανομίες θα υπάρχουν (πώληση cd π.χ) όπως στην κοινωνία. Η διαφορά με την κοινωνία όμως είναι ότι η κοινότητα μπορεί να φιλτράρει τι είναι παράνομο/ανήθικο, όχι βάση του γράμματος του νόμου, αλλά βάση του τι αρμόζει και τι όχι στο ακαδημαικό περιβάλλον. Και ότι δεν αρμόζει πρέπει να το πετάει έξω. Εδώ έχουμε δύο προβλήματα:
α)Δεν υπάρχει κοινότητα επί της ουσίας.
β)Το κοινό υποσύνολο του τι θεωρεί η κάθε υπο ομάδα ανήθικο πρέπει να είναι το καταδικαστέο από το σύνολο της κοινότητας. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο κοινό υποσύνολο γιατί προ πολλού η κοινότητα έχει κοπεί σε ξεχωριστά κομμάτια που δεν επικοινωνούν. Οι μεν θεωρούν κακό να χάνεται μια ώρα μαθήματος να γίνονται παραβάσεις ποινικού δικαίου κλπ και οι δε θεωρούν ανήθικο το ότι δεν θα γίνουν ποτέ επιστήμονες αλλά εκπαιδευμένοι εργάτες. Κάποιοι ελάχιστοι ίσως θεωρούν κακό το ότι δεν υπάρχει ζωντανή πανεπιστημιακή κοινότητα που συζητάει, θέτει προβληματισμούς και τους λύνει (για αυτό και προσπαθούν οι αντικρουόμενες πλευρές να πείσουν η μια την άλλη με άναρθρες κραυγές).
Για να τα λέμε όπως είναι, αμφιβάλλω ζωηρά ότι αν πατε να μιλήσετε με τους "αντιπάλους σας" ότι θα φάτε ξύλο. Απλώς είναι μια κατάσταση απάθειας που βολεύει όλους το να κάθονται στην γυάλα τους και να περιμένουν τον από μηχανής θεό, είτε αυτός λέγεται παράταξη, είτε πρύτανης, είτε αστυνομία.
Τέλος φίλε Dog of War εκτιμώ πολύ τον προβληματισμό σου ότι τα άτομα που διαμαρτύρονται για όλα αυτά είναι άριστοι φοιτητές και ότι οι συνδικαλιστές δεν έχουν ιδέα για το τι χρειάζεται ο επιστήμονας.
Αφενός το ότι κάποιος είναι άριστος φοιτητής δεν συνεπάγεται απολύτως τίποτα για το κατά πόσο εύστοχες είναι οι παρεμβάσεις του. Υψηλό IQ, επιμέλεια, πειθαρχία και άλλα χαρακτηριστικά δεν έκαναν κανένος ανθρώπου την γνώμη ορθότερη από άλλου (τις περισσότερες φορές το αντίθετο, είδικα όταν ισχύουν τα περι γυάλας που ανέφερα παραπάνω και όταν η κοινωνική νοημοσύνη βρίσκεται στο μείον).
Αφετέρου ένα πρόβλημα των "διαμορτυρομένων" είναι ότι αυτό που λαμβάνει χώρα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν έχει να κάνει με επιστήμη. Δεν συμμεριζετε κανείς τα επιχειρήματα φυσικών/μαθηματικών και άλλων καθαρών επιστημόνων περι ορισμού επιστήμης. Μιλάμε συγκριτικά με το τι αποκόμιζαν στο παρελθόν επιστήμονες Πληροφορικής και τι αποκομίζουν σήμερα, υπό όρους επιστημονικής συγκρότησης. Θεωρώ ότι οι προβληματισμένοι φοιτητές θεωρούν εξοπλισμό το τι μαθαίνουν και κυρίως πως το μαθαίνουν. Μέχρι να λήξει αυτό ο εξοπλισμός με την κυριολεκτική σημασία είναι μικρότερης σημασίας
α)Δεν υπάρχει κοινότητα επί της ουσίας.
β)Το κοινό υποσύνολο του τι θεωρεί η κάθε υπο ομάδα ανήθικο πρέπει να είναι το καταδικαστέο από το σύνολο της κοινότητας. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο κοινό υποσύνολο γιατί προ πολλού η κοινότητα έχει κοπεί σε ξεχωριστά κομμάτια που δεν επικοινωνούν. Οι μεν θεωρούν κακό να χάνεται μια ώρα μαθήματος να γίνονται παραβάσεις ποινικού δικαίου κλπ και οι δε θεωρούν ανήθικο το ότι δεν θα γίνουν ποτέ επιστήμονες αλλά εκπαιδευμένοι εργάτες. Κάποιοι ελάχιστοι ίσως θεωρούν κακό το ότι δεν υπάρχει ζωντανή πανεπιστημιακή κοινότητα που συζητάει, θέτει προβληματισμούς και τους λύνει (για αυτό και προσπαθούν οι αντικρουόμενες πλευρές να πείσουν η μια την άλλη με άναρθρες κραυγές).
Για να τα λέμε όπως είναι, αμφιβάλλω ζωηρά ότι αν πατε να μιλήσετε με τους "αντιπάλους σας" ότι θα φάτε ξύλο. Απλώς είναι μια κατάσταση απάθειας που βολεύει όλους το να κάθονται στην γυάλα τους και να περιμένουν τον από μηχανής θεό, είτε αυτός λέγεται παράταξη, είτε πρύτανης, είτε αστυνομία.
Τέλος φίλε Dog of War εκτιμώ πολύ τον προβληματισμό σου ότι τα άτομα που διαμαρτύρονται για όλα αυτά είναι άριστοι φοιτητές και ότι οι συνδικαλιστές δεν έχουν ιδέα για το τι χρειάζεται ο επιστήμονας.
Αφενός το ότι κάποιος είναι άριστος φοιτητής δεν συνεπάγεται απολύτως τίποτα για το κατά πόσο εύστοχες είναι οι παρεμβάσεις του. Υψηλό IQ, επιμέλεια, πειθαρχία και άλλα χαρακτηριστικά δεν έκαναν κανένος ανθρώπου την γνώμη ορθότερη από άλλου (τις περισσότερες φορές το αντίθετο, είδικα όταν ισχύουν τα περι γυάλας που ανέφερα παραπάνω και όταν η κοινωνική νοημοσύνη βρίσκεται στο μείον).
Αφετέρου ένα πρόβλημα των "διαμορτυρομένων" είναι ότι αυτό που λαμβάνει χώρα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν έχει να κάνει με επιστήμη. Δεν συμμεριζετε κανείς τα επιχειρήματα φυσικών/μαθηματικών και άλλων καθαρών επιστημόνων περι ορισμού επιστήμης. Μιλάμε συγκριτικά με το τι αποκόμιζαν στο παρελθόν επιστήμονες Πληροφορικής και τι αποκομίζουν σήμερα, υπό όρους επιστημονικής συγκρότησης. Θεωρώ ότι οι προβληματισμένοι φοιτητές θεωρούν εξοπλισμό το τι μαθαίνουν και κυρίως πως το μαθαίνουν. Μέχρι να λήξει αυτό ο εξοπλισμός με την κυριολεκτική σημασία είναι μικρότερης σημασίας
@ dog of war , mei
Βασικά δεν ξέρω γιατί αλλά είμαι πολύ χαρούμενος μετα τα τελευταία posts που δεν με θεωρείτε συναδελφό σας (γιατί σε αυτήν την κατηγορία ανήκω) ....
Δεν νομίζω οτι έχω κατι κοινό με άτομα τα οποία η τελευταία φορά που ασχολήθηκαν με την πολιτική ήταν οι χθεσινές ειδήσεις του mega , ή ένα post στο venus (δεν ξέρω βέβαια κατα πόσον μπορεί αυτό να αποτελέσει ενασχόληση με την πολιτική ) . Δεν σας έχω δεί πολλές φορές όταν γίνεται συνέλευση τμήματος να έρχεστε να πείτε την γνώμη σας . Το μόνο που κάνετε είναι να κάθεστε στην καρεκλίτσα σας και να σχολιάζετε τα γεγονότα στην ασοεε όπως τα έγραψε η καθημερινή . Αν συμμετείχατε ενεργά στις διαδικασίες του πανεπιστημίου τότε τα πράγματα ίσως να ήταν πολύ καλύτερα και δεν θα αφήνατε όλους αυτούς τους τραμπούκους , όπως λέτε , να κάνουν οτι θέλουν . Αυτοί οι τύποι που έχουν συμφέροντα ,όπως λέτε , να κάθονται να κρατάνε την πόρτα της πρυτανείας . Ελάτε
να παρέμβετε με τον τρόπο που εσείς θέλετε . Αλλά δεν έρχεστε .... προφανώς τα συμφέροντα βρίσκονται αλλού .... και έχουν κυριαρχήσει , στο κατά τα άλλα ανεξάρτητο , μυαλό σας ....
Βασικά δεν ξέρω γιατί αλλά είμαι πολύ χαρούμενος μετα τα τελευταία posts που δεν με θεωρείτε συναδελφό σας (γιατί σε αυτήν την κατηγορία ανήκω) ....
Δεν νομίζω οτι έχω κατι κοινό με άτομα τα οποία η τελευταία φορά που ασχολήθηκαν με την πολιτική ήταν οι χθεσινές ειδήσεις του mega , ή ένα post στο venus (δεν ξέρω βέβαια κατα πόσον μπορεί αυτό να αποτελέσει ενασχόληση με την πολιτική ) . Δεν σας έχω δεί πολλές φορές όταν γίνεται συνέλευση τμήματος να έρχεστε να πείτε την γνώμη σας . Το μόνο που κάνετε είναι να κάθεστε στην καρεκλίτσα σας και να σχολιάζετε τα γεγονότα στην ασοεε όπως τα έγραψε η καθημερινή . Αν συμμετείχατε ενεργά στις διαδικασίες του πανεπιστημίου τότε τα πράγματα ίσως να ήταν πολύ καλύτερα και δεν θα αφήνατε όλους αυτούς τους τραμπούκους , όπως λέτε , να κάνουν οτι θέλουν . Αυτοί οι τύποι που έχουν συμφέροντα ,όπως λέτε , να κάθονται να κρατάνε την πόρτα της πρυτανείας . Ελάτε
να παρέμβετε με τον τρόπο που εσείς θέλετε . Αλλά δεν έρχεστε .... προφανώς τα συμφέροντα βρίσκονται αλλού .... και έχουν κυριαρχήσει , στο κατά τα άλλα ανεξάρτητο , μυαλό σας ....
Επειδή μπορεί να παρεξηγήθηκα να κάνω κάποιες επισημάνσεις...
@ Ισοβίτη...
Δεν δέχομαι με τίποτα την λογική «είναι νόμος του κράτους άρα πρέπει να εφαρμοστεί». Δεν το δέχομαι γιατί το πανεπιστήμιο(καθηγητές+ φοιτητές) στην πλειονότητα του τον έχει απορρίψει...Δεν το δέχομαι γιατί αντιβαίνει στα συμφέροντα μου και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις...Δεν το δέχομαι γιατί σε μια χώρα που όλοι είναι παράνομοι και παρανομούν συνεχώς ακόμα και οι ίδιοι οι νομοθέτες(βλέπε πχ Μαγγίνα με τους ανασφάλιστους Πακιστανούς) και κανείς δεν εφαρμόζει κανέναν νόμο καλούμε εγώ να εφαρμόσω ένα νόμο που ουσιαστικά είναι «παράνομος»(Συμβούλιο της Επικρατείας)...Δεν το δέχομαι γιατί όπως είπα δεν είμαι της νοοτροπίας σεμνά και ταπεινά....
Δεύτερον, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου για τις δυναμικές μειοψηφίες.
Όσο για την άποψη σου για τις παρατάξεις...Εγώ διαφωνώ...Υπάρχουν προβλήματα και δεν λέω ότι είναι όλα ρόδινα...Οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν προσφέρει πολλά στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ειδικά στην ΑΣΟΕΕ(ένα από τα πλέον πολιτικοποιημένα πανεπιστήμια). Βέβαια ξαναλέω έχουν γίνει πολλά λάθη...Δεν θέλω να μπω σε μια μεγάλη κουβέντα για το τι προσφέρουν οι παρατάξεις(plz μετά από αυτή τη φράση μην μου την «πέσετε» καμιά 15αρια άτομα).Αυτό που έχω απλώς να σχολιάσω είναι το εξής...Σαφέστατα και υπάρχει η πολιτικοποίηση...Εγώ και 2 φίλοι μου είμαστε σε 3 διαφορετικές αριστερές παρατάξεις(άλλος ασχολείται- άλλος απλά προσκείμενος) και όμως έχουμε τις ίδιες απόψεις για το Πανεπιστήμιο παρόλο που ο ένας ψηφίζει ΠΑΣΠ, ο άλλος ΠΚΣ και ο άλλος ΑΡΕΝ στο Πανεπιστήμιο του ο καθένας...Επίσης επειδή είμαι και ενεργό μέλος παράταξης έχω να σου πω το εξής:
Σαφέστατα και διεκδικούμε την ψήφο σου. Κανένας δεν το αρνείται αυτό. Απλά διεκδικούμε επίσης την ευαισθητοποίηση σου για τα κοινά του Πανεπιστήμιο και γενικότερα παλεύουμε υπερασπιζόμενοι τις πολιτικές μας θέσεις, διακηρύσσοντας και προσπαθώντας να σε ζυμώσουμε στην δικιά μας αλήθεια.. Η επιλογή στο τέλος είναι δική σου...
@mei
Σου προτείνω το βιβλίο του Θεόδωρου Καρζή «Η βλακεία ως παράγων του ανθρώπινου βίου». Αυτό μόνο...
Θλίβομαι λοιπόν εκτός από τα προηγούμενα που είχα γράψει στο παραπάνω post μου που η ακροδεξιά σήμερα θέτει το πλαίσιο συζήτησης σήμερα...Θλίβομαι δηλαδή που ο Πλεύρης καταφέρνει να αποσύρει ένα βιβλίο...Θλίβομαι γιατί οι χρυσαυγίτες εφορμούν μαζί με τους αστυνομικούς...Θλίβομαι που κάποιοι δεν ξέρουν ιστορία δυστυχώς....
Και επειδή άκουσα και το απίστευτο περί αστυνομίας...
Ιδού: http://youtube.com/watch?v=todRLzjudp8&v3
http://www.youtube.com/watch?v=jHOjttKwQE8
http://www.youtube.com/watch?v=8ah5L0Hz ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=GTUHXJW1 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=RjZ6LxUX ... re=related
http://enantiastikatastoli.blogspot.com/2007/03/8.html
http://www.inout.gr/archive/index.php/t-13621.html
Και υπάρχουν και άλλα(χιλιάδες περαστικά).
Συγνώμη που δεν ονειρεύομαι ένα πανεπιστήμιο με ένα μπάτσο πάνω από το κεφάλι μου...Συγνώμη...
Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση το ξαναλέω...
@ Ισοβίτη...
Δεν δέχομαι με τίποτα την λογική «είναι νόμος του κράτους άρα πρέπει να εφαρμοστεί». Δεν το δέχομαι γιατί το πανεπιστήμιο(καθηγητές+ φοιτητές) στην πλειονότητα του τον έχει απορρίψει...Δεν το δέχομαι γιατί αντιβαίνει στα συμφέροντα μου και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις...Δεν το δέχομαι γιατί σε μια χώρα που όλοι είναι παράνομοι και παρανομούν συνεχώς ακόμα και οι ίδιοι οι νομοθέτες(βλέπε πχ Μαγγίνα με τους ανασφάλιστους Πακιστανούς) και κανείς δεν εφαρμόζει κανέναν νόμο καλούμε εγώ να εφαρμόσω ένα νόμο που ουσιαστικά είναι «παράνομος»(Συμβούλιο της Επικρατείας)...Δεν το δέχομαι γιατί όπως είπα δεν είμαι της νοοτροπίας σεμνά και ταπεινά....
Δεύτερον, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου για τις δυναμικές μειοψηφίες.
Όσο για την άποψη σου για τις παρατάξεις...Εγώ διαφωνώ...Υπάρχουν προβλήματα και δεν λέω ότι είναι όλα ρόδινα...Οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν προσφέρει πολλά στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ειδικά στην ΑΣΟΕΕ(ένα από τα πλέον πολιτικοποιημένα πανεπιστήμια). Βέβαια ξαναλέω έχουν γίνει πολλά λάθη...Δεν θέλω να μπω σε μια μεγάλη κουβέντα για το τι προσφέρουν οι παρατάξεις(plz μετά από αυτή τη φράση μην μου την «πέσετε» καμιά 15αρια άτομα).Αυτό που έχω απλώς να σχολιάσω είναι το εξής...Σαφέστατα και υπάρχει η πολιτικοποίηση...Εγώ και 2 φίλοι μου είμαστε σε 3 διαφορετικές αριστερές παρατάξεις(άλλος ασχολείται- άλλος απλά προσκείμενος) και όμως έχουμε τις ίδιες απόψεις για το Πανεπιστήμιο παρόλο που ο ένας ψηφίζει ΠΑΣΠ, ο άλλος ΠΚΣ και ο άλλος ΑΡΕΝ στο Πανεπιστήμιο του ο καθένας...Επίσης επειδή είμαι και ενεργό μέλος παράταξης έχω να σου πω το εξής:
Σαφέστατα και διεκδικούμε την ψήφο σου. Κανένας δεν το αρνείται αυτό. Απλά διεκδικούμε επίσης την ευαισθητοποίηση σου για τα κοινά του Πανεπιστήμιο και γενικότερα παλεύουμε υπερασπιζόμενοι τις πολιτικές μας θέσεις, διακηρύσσοντας και προσπαθώντας να σε ζυμώσουμε στην δικιά μας αλήθεια.. Η επιλογή στο τέλος είναι δική σου...
@mei
Σου προτείνω το βιβλίο του Θεόδωρου Καρζή «Η βλακεία ως παράγων του ανθρώπινου βίου». Αυτό μόνο...
Θλίβομαι λοιπόν εκτός από τα προηγούμενα που είχα γράψει στο παραπάνω post μου που η ακροδεξιά σήμερα θέτει το πλαίσιο συζήτησης σήμερα...Θλίβομαι δηλαδή που ο Πλεύρης καταφέρνει να αποσύρει ένα βιβλίο...Θλίβομαι γιατί οι χρυσαυγίτες εφορμούν μαζί με τους αστυνομικούς...Θλίβομαι που κάποιοι δεν ξέρουν ιστορία δυστυχώς....
Και επειδή άκουσα και το απίστευτο περί αστυνομίας...
Ιδού: http://youtube.com/watch?v=todRLzjudp8&v3
http://www.youtube.com/watch?v=jHOjttKwQE8
http://www.youtube.com/watch?v=8ah5L0Hz ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=GTUHXJW1 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=RjZ6LxUX ... re=related
http://enantiastikatastoli.blogspot.com/2007/03/8.html
http://www.inout.gr/archive/index.php/t-13621.html
Και υπάρχουν και άλλα(χιλιάδες περαστικά).
Συγνώμη που δεν ονειρεύομαι ένα πανεπιστήμιο με ένα μπάτσο πάνω από το κεφάλι μου...Συγνώμη...
Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση το ξαναλέω...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
αν θελεις να ασχοληθεις με την πολιτικη διαλεξες λαθος χωρο.Βαλε υποψηφιοτητα για βουλευτης η δημαρχος,η πηγαινε να αναπτυξεις τις ιδεες σου σε καποιο πανεπιστημιο που ασχολειται με την εν λογω επιστημη.Ελευθερη διακινηση ιδεων reminds you of something?.
Το πανεπιστημιο ειναι ανεξαρτητος πολιτικα χωρος,η μαθηση και η αναπτυξη της επιστημης ειναι η μονη προτεραιοτητα.Περαστικα σου.
Το πανεπιστημιο ειναι ανεξαρτητος πολιτικα χωρος,η μαθηση και η αναπτυξη της επιστημης ειναι η μονη προτεραιοτητα.Περαστικα σου.

"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
chained to all the places that he never wished to stay."
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Ένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο είναι ότι τα ενεργά μέλη των παρατάξεων δεν πατάνε ποτέ στο μάθημα...Και αυτό και μόνο το στοιχείο μου δημιουργεί κάποια περίεργα συναισθήματα 

-
- Gbyte level
@Σκυλί του Πολέμου, Μέη και λοιποί παπαγάλοι αριστούχοι: Ο ελιτισμός με την απόλυτη βλακεία δεν χωρίζονται με μια λεπτή γραμμή, συμπίπτουν!
edit: Τί να κάνουμε, μερικοί είμαστε γ@μ,,τοι μαθητές και χωρίς να πατάμε στο μάθημα...
Υ.Γ πραγματικά μου δώσατε βάση για να πώ κάτι που επηρεάζει πολύ κόσμο και είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, ίσως το ξέρουν και ορισμένοι καθηγητές, ειδικά στο τμήμα μας: Υπάρχουν άτομα που δεν πατάνε, εξ' αιτίας των συμμαθητών τους...
edit: Τί να κάνουμε, μερικοί είμαστε γ@μ,,τοι μαθητές και χωρίς να πατάμε στο μάθημα...
Υ.Γ πραγματικά μου δώσατε βάση για να πώ κάτι που επηρεάζει πολύ κόσμο και είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, ίσως το ξέρουν και ορισμένοι καθηγητές, ειδικά στο τμήμα μας: Υπάρχουν άτομα που δεν πατάνε, εξ' αιτίας των συμμαθητών τους...
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Αυτό είναι δική σου κρίση όμως και δεν το δέχομαι για το δικό μας τμήμα.ailouros wrote:το ότι δεν θα γίνουν ποτέ επιστήμονες αλλά εκπαιδευμένοι εργάτες
Φίλε αίλουρε, κατάλαβες τώρα τι εννοώ? Ο "συνάδελφος" Blade θα μας θεωρούσε συμφοιτητές του αν εγώ και ο/η Mei ασχολούμασταν με την πολιτική όσο αυτός. Πού βρίσκεται το κριτήριο περί επιστήμης εδώ?Blade wrote:Βασικά δεν ξέρω γιατί αλλά είμαι πολύ χαρούμενος μετα τα τελευταία posts που δεν με θεωρείτε συναδελφό σας (γιατί σε αυτήν την κατηγορία ανήκω) ....
Δεν νομίζω οτι έχω κατι κοινό με άτομα τα οποία η τελευταία φορά που ασχολήθηκαν με την πολιτική ήταν οι χθεσινές ειδήσεις του mega , ή ένα post στο venus (δεν ξέρω βέβαια κατα πόσον μπορεί αυτό να αποτελέσει ενασχόληση με την πολιτική )
Παιδιά, έλεος, ο λόγος ύπαρξης του ΟΠΑ περιγράφεται στο ΠΔ με το οποίο καθίσταται νόμιμη η λειτουργία του. Από τότε, έχουν εισβάλει ξένα ως προς τη λειτουργία του στοιχεία, τα οποία προσπαθούν να αλλάξουν το λόγο ύπαρξής του. Γιατί?
Αν μου επιτρέπεις αίλουρε, θα σου φέρω ένα απλοϊκό παράδειγμα ώστε να κατανοήσεις καλύτερα τα επιχειρήματά μου. Ας υποθέσουμε ότι εσύ έχεις ιδρύσει ένα σύλλογο καλαθοπλεκτικής. Πιθανόν στο σύλλογό σου να γινόταν καμιά φορά και πολιτική συζήτηση, διότι άνθρωποι είμαστε, τη σκέψη μας θα την πούμε. Πώς θα σου φαινόταν, αν κάποια στιγμή λόγω διαφωνίας, κάποιοι από τον ίδιο σου το σύλλογο αποφάσιζαν να σε εμποδίσουν να ασχοληθείς με το χόμπυ σου (καλαθοπλεκτική) επειδή διαφωνούν μαζί σου; Αν ο σύλλογος είχε και ένα κτήριο, θα ήθελες να γράφει ο καθείς χωρίς την άδειά σου τις ιδέες σου στους τοίχους; Και όταν του λες "αυτό απαγορεύεται" να σου λέει "εγώ θα το γράφω μέχρι να πειστείς ότι αυτό που λέω είναι σωστό"; Θα πεις εσύ μετά, "μα ρε φίλε, εμείς εδώ που ασχολούμαστε με την καλαθοπλεκτική, δεν θέλουμε να βλέπουμε μαύρους τοίχους, τους θέλουμε άσπρους. Άμα θες να γράφεις στους τοίχους, κάνε δικό σου σύλλογο που ασχολείται με την πολιτική καθαρά - τι μας ενοχλείς εμάς στο έργο μας;" Και η απάντηση "μα εμείς το γράφουμε για το δικό σου το καλό".
Ελπίζω να έδωσα μια ιδέα της σκέψης μου...
edit:
Mei for the win!!!Mei wrote:Το πανεπιστημιο ειναι ανεξαρτητος πολιτικα χωρος,η μαθηση και η αναπτυξη της επιστημης ειναι η μονη προτεραιοτητα. Περαστικα σου.
@StormRider: Το αν εγώ είμαι βλάκας, καβαλάρη της καταιγίδας είναι πρόβλημα δικό μου. Δε σου ζήτησε κανείς να με νουθετήσεις. Δεδομένου ότι αυτό που λέει ο/η Mei ισχύει, έχεις έρθει σε ένα σύλλογο που στην πραγματικότητα δε σε ενδιαφέρει, με μόνο σκοπό να μας νουθετήσεις. Δεν στο ζητήσαμε! Άσχετα με το αν έχεις δίκιο στις απόψεις σου, η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν είναι υποχρεωμένη να ανέχεται παρακώλυση των καθηκόντων και των δικαιωμάτων της.
You have to be kidding me...StormRider wrote:Υ.Γ πραγματικά μου δώσατε βάση για να πώ κάτι που επηρεάζει πολύ κόσμο και είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, ίσως το ξέρουν και ορισμένοι καθηγητές, ειδικά στο τμήμα μας: Υπάρχουν άτομα που δεν πατάνε, εξ' αιτίας των συμμαθητών τους...
Last edited by Dog oF wAr on Thu May 08, 2008 3:46 pm, edited 1 time in total.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- marios
- Wow! Terabyte level
Δεν έχει νόημα να λέμε τι προσωπικούς χαρακτηρισμούς κλπ, ο καθένας έχει την άποψή του και υποχρεωμένος είναι ο οποιοσδήποτε να την δέχεται(όχι να συμφωνεί)(βλέπε Βολταίρος) και να μιλάει για την ιδέα και όχι για το πρόσωπο...
Τώρα:
Γενικά θα έπρεπε στο πανεπιστήμιο να υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και όχι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!
Όσο παραμένει κάτι τέτοιο, θα υπάρχουν προβλήματα...
Και επίσης, μια ιδέα θα ήταν να γίνονται ψηφοφορίες πριν από κάθε κίνηση παρατάξεων(για να ξέρουν ας πούμε αν ο αγώνας τους έχει ανταπόκριση ή όχι)!
Τώρα:
Εμένα πολλές φορές μου δημιουργεί μεγαλύτερο προβληματισμό όταν κάποιοι δεν πατάνε, δεν ξέρουν Χριστό από το εκάστοτε μάθημα, και πάλι παιρνάνε με βαθμό...StormRider wrote:πραγματικά μου δώσατε βάση για να πώ κάτι που επηρεάζει πολύ κόσμο και είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, ίσως το ξέρουν και ορισμένοι καθηγητές, ειδικά στο τμήμα μας: Υπάρχουν άτομα που δεν πατάνε, εξ' αιτίας των συμμαθητών τους...
Γενικά θα έπρεπε στο πανεπιστήμιο να υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και όχι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!
Και επίσης, μια ιδέα θα ήταν να γίνονται ψηφοφορίες πριν από κάθε κίνηση παρατάξεων(για να ξέρουν ας πούμε αν ο αγώνας τους έχει ανταπόκριση ή όχι)!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
- Zifnab
- Academic status: MSc
@Stormrider τον χαρακτηρισμό 'παπαγάλοι αριστούχοι' παρακαλώ να τον αποσύρεις καθώς ανάβεις το κλίμα!
- ailouros
- Gbyte level
Ακριβώς! Αν είσαι καλαθοπλέκτης είσαι καλαθοπλέκτης και τέλος. Ένας επιστήμονας όμως είναι κάτι παραπάνω για την κοινωνία γιατί παίρνει και εκτελεί αποφάσεις που επηρεάζουν την ζωή όλων μας. Έχετε την εντύπωση ότι πάμε στο Πανεπιστήμιο για να μάθουμε τα μαθήματά μας και μόνο; Επιστήμη χωρίς ήθος είναι ένα πολύ επικίνδυνο πράγμα (βλ. ατομική βόμβα). Αν το μόνο που σε νοιάζει είνια να είσαι άριστος φοιτητής και αδιαφορείς για όλα τα υπόλοιπα γύρω σου τότε είναι ευκολο να γίνεις επικίνδυνος στο μέλλον για τους γύρω σου.
Παραπάνω ειπώθηκε ότι η πολιτική πρέπει να μένει έξω απο το Πανεπιστήμιο. Τα κόμματα πρέπει να μένουν εκτός (στο βαθμό του εφικτού). Η πολιτική είναι ένα τεράστιο υπερσύνολο της δράσης των κομμάτων απλά λαθασμένα οι περισσότεροι τα ταυτίζετε. Πολιτική πράξη είναι ακόμα και το αν θα πετάξεις το χαρτί στο πεζοδρόμιο.
Οπότε για να διευκολυθούν οι εδώ συζητήσεις και να μην γυρνάμε γύρω από τα ίδια ας δεχτούμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί ορισμοί για το τι είναι επιστήμη ανάμεσά μας. Νομίζω πάντως ότι τον ορισμό των περισσότερων θα τον εκπληρώσουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
Παραπάνω ειπώθηκε ότι η πολιτική πρέπει να μένει έξω απο το Πανεπιστήμιο. Τα κόμματα πρέπει να μένουν εκτός (στο βαθμό του εφικτού). Η πολιτική είναι ένα τεράστιο υπερσύνολο της δράσης των κομμάτων απλά λαθασμένα οι περισσότεροι τα ταυτίζετε. Πολιτική πράξη είναι ακόμα και το αν θα πετάξεις το χαρτί στο πεζοδρόμιο.
Οπότε για να διευκολυθούν οι εδώ συζητήσεις και να μην γυρνάμε γύρω από τα ίδια ας δεχτούμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί ορισμοί για το τι είναι επιστήμη ανάμεσά μας. Νομίζω πάντως ότι τον ορισμό των περισσότερων θα τον εκπληρώσουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
-
- Kilobyte level
Συμφωνώ απόλυτα. ΑΛΛΑ γιατί οι "αριστεροί" νομίζουν ότι μόνο αυτοί ενδιαφέρονται για το καλό της κοινωνίας; Πράγματι πρέπει να αποκτήσουμε ήθος. Ισχύει όμως αυτό που είπα στον StormRider: Δεν τον έχει χρήσει κανείς ούτε αυτόν ούτε κανέναν άλλο υπεύθυνο για να μας κάνει ηθικά στοιχεία.ailouros wrote:Αν το μόνο που σε νοιάζει είνια να είσαι άριστος φοιτητής και αδιαφορείς για όλα τα υπόλοιπα γύρω σου τότε είναι ευκολο να γίνεις επικίνδυνος στο μέλλον για τους γύρω σου.
Αν κάθε φορά που κάποιος πιστεύει ότι οι υπόλοιποι είναι "μη ηθικά στοιχεία" παρακωλύει την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου, καταλαβαίνεις ότι οδηγούμαστε σε χάος;
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
@ Dog of war
Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι το πανεπιστήμιο ούτε ως χόμπυ ούτε ως σύλλογο καλαθοπλεκτικής .... Το παράδειγμα είναι ατυχέστατο εως επικύνδινο . Και είναι επικύνδινο διότι λογικές που λένε οτι τα άτομα δεν πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική στον χώρο εργασίας τους (συνδικαλισμός) έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί απο τις αρχές του προηγούμενου αιώνα . Ειλικρινά πάντως αν δεν αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα αυτής της ύπαρξης τότε δεν χρειάζεται να συζητάμε γιατί δεν έχουμε κάτι κοινό για να αρχίσουμε την συζήτηση αυτή .
++Ailouros
Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι το πανεπιστήμιο ούτε ως χόμπυ ούτε ως σύλλογο καλαθοπλεκτικής .... Το παράδειγμα είναι ατυχέστατο εως επικύνδινο . Και είναι επικύνδινο διότι λογικές που λένε οτι τα άτομα δεν πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική στον χώρο εργασίας τους (συνδικαλισμός) έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί απο τις αρχές του προηγούμενου αιώνα . Ειλικρινά πάντως αν δεν αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα αυτής της ύπαρξης τότε δεν χρειάζεται να συζητάμε γιατί δεν έχουμε κάτι κοινό για να αρχίσουμε την συζήτηση αυτή .
++Ailouros
- rapadder
- Gbyte level
Ε το ίδιο πράγμα λέμεailouros wrote:Ακριβώς επειδή το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι πρότυπο για την κοινωνία η λύση της Αστυνομίας πρέπει να είναι η τελευταία και να υπάρχει για ιδιάζουσες περιπτώσεις, σχιζοφρενών για παράδειγμα τους οποίους δεν μπορείς με τον λόγο να ελέγξεις.

Δεν μπορεί να θεωρούμε τον Πρύτανη ή τον εκάστοτε θιγόμενο καθηγητή υπεύθυνο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο. Επιμένω στο ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος φοιτητής, πρέπει να το απαιτήσουμε. Αν περιοριστούμε στην φιλοσοφική προσέγγιση του θέματος και σε ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα.
Διάβασα παραπάνω ότι κάποιοι δεν θέλουν να εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο στην πράξη

... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
- Kilobyte level
Δεν είπα αυτό. Μπορείς να ασχολείσαι με την πολιτική όσο θέλεις - το να ενοχλείς τους γύρω σου με την ενασχόλησή σου αυτή είναι καταδικαστέο, όχι η ενασχόλησή σου αυτή καθεαυτή. Το να γεμίζει η σχολή με αφίσες πολιτικών θέσεων της εκάστοτε παράταξης, δεν οφελεί την ακαδημαϊκή κοινότητα - οφελεί τις παρατάξεις (και δει αυτές που φέρουν αντίρρηση στην απομάκρυνσή τους). Στο κάτω κάτω ο Πρύτανης εξ αρχής είχε δηλώσει ότι θα παραχωρηθούν συγκεκριμένοι χώροι προς τέτοιαν εκμετάλλευση. Πού είναι λοιπόν η απαγόρευση της πολιτικής ζήμωσης και όλων των λοιπών "πληγέντων" δικαιωμάτων;Blade wrote:Και είναι επικύνδινο διότι λογικές που λένε οτι τα άτομα δεν πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική στον χώρο εργασίας τους (συνδικαλισμός) έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί απο τις αρχές του προηγούμενου αιώνα .
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- proskopos
- Wow! Terabyte level
ailouros έγραψε:
Αν το μόνο που σε νοιάζει είνια να είσαι άριστος φοιτητής και αδιαφορείς για όλα τα υπόλοιπα γύρω σου τότε είναι ευκολο να γίνεις επικίνδυνος στο μέλλον για τους γύρω σου.
Θες να δώσεις ένα παράδειγμα....; Χωρίς να θέλω να μπω σε αντιπαράθεση μαζί σου, αυτό που λες μου βγάζει κάτι του στύλ " Κομματοποιημένος φοιτητής (- Ξανθόπουλος), κατατρεγμένος απο τους συνφοιτητές του (- την μαύρη του την μοίρα),StormRider έγραψε:
πραγματικά μου δώσατε βάση για να πώ κάτι που επηρεάζει πολύ κόσμο και είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, ίσως το ξέρουν και ορισμένοι καθηγητές, ειδικά στο τμήμα μας: Υπάρχουν άτομα που δεν πατάνε, εξ' αιτίας των συμμαθητών τους...
παλεύει μόνος του μακριά απο το άδικο και την φτώχεια..."
Θα ήθελα λοιπόν να μας διευκρινήσεις τι εννοείς...
Ειλικρινά φιλικά...
marios +++++++++Γενικά θα έπρεπε στο πανεπιστήμιο να υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και όχι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!
Επειδή κινδυνεύει να γίνει σε προσωπικό επίπεδο η "συζήτηση" μας... Θα ήθελα σε κάθε απάντηση σας (όποιος θέλει έστω), να προτίνει τι πρέπει να γίνει με τους φοιτητές που πήραν-έκλεψαν πράγματα απο το γραφείο του πρύτανη και με τον φοιτητή που έφτυσε τον κ.Βασσάλο...
(πάλι καλα που το nick μου δεν μεταφράζεται...

- tZoLe
Αυτό συνάδερφε λέγεται αναρχία. Ζεις σε μία δημοκρατική κοινωνία, έχεις υποχρεώσεις και δικαιώματα. Δικαίωμα σου είναι να διαμαρτύρεσαι, να απεργείς και να ζητάς την απόσυρση του νόμου πριν ψηφιστεί. ΑΠό τη στιγμή που 151 από τους 300 που εσύ και εγώ εκλέγουμε τον ψηφίσουν, είναι νόμος του κράτους και έχουμε υποχρέωση να τον σεβαστούμε. Τα μέσα για την κατάργηση του υπάρχουν και είναι άλλα. Στη δημοκρατία υπάρχει και η έννοια του διαλόγου, αλλά εδώ στην ελλάδα, αφού δεν συμμετέχουμε σε αυτόν πριν την ψήφιση πως θα συμμετάσχουμε μετά.aguero88 wrote:Δεν δέχομαι με τίποτα την λογική «είναι νόμος του κράτους άρα πρέπει να εφαρμοστεί». Δεν το δέχομαι γιατί το πανεπιστήμιο(καθηγητές+ φοιτητές) στην πλειονότητα του τον έχει απορρίψει...Δεν το δέχομαι γιατί αντιβαίνει στα συμφέροντα μου και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις...Δεν το δέχομαι γιατί σε μια χώρα που όλοι είναι παράνομοι και παρανομούν συνεχώς ακόμα και οι ίδιοι οι νομοθέτες(βλέπε πχ Μαγγίνα με τους ανασφάλιστους Πακιστανούς) και κανείς δεν εφαρμόζει κανέναν νόμο καλούμε εγώ να εφαρμόσω ένα νόμο που ουσιαστικά είναι «παράνομος»(Συμβούλιο της Επικρατείας)...Δεν το δέχομαι γιατί όπως είπα δεν είμαι της νοοτροπίας σεμνά και ταπεινά....
Blade wrote:Δεν σας έχω δεί πολλές φορές όταν γίνεται συνέλευση τμήματος να έρχεστε να πείτε την γνώμη σας . Το μόνο που κάνετε είναι να κάθεστε στην καρεκλίτσα σας και να σχολιάζετε τα γεγονότα στην ασοεε όπως τα έγραψε η καθημερινή . Αν συμμετείχατε ενεργά στις διαδικασίες του πανεπιστημίου τότε τα πράγματα ίσως να ήταν πολύ καλύτερα και δεν θα αφήνατε όλους αυτούς τους τραμπούκους , όπως λέτε , να κάνουν οτι θέλουν . Αυτοί οι τύποι που έχουν συμφέροντα ,όπως λέτε , να κάθονται να κρατάνε την πόρτα της πρυτανείας . Ελάτε
Γενική συνέλευση λες αυτή τη σύναξη? Πού να συμμετάσχουμε συνάδερφε? Το οικοδόμημα είναι τόσο σάπιο που θέλει γκρέμισμα και ξανά χτίσιμο. Κανείς δεν είπε πως δεν πρέπει να έχουμε πολιτική άποψη. Και αν θες να ξέρεις η πολιτική άποψη δεν υπαγορεύεται από το κόμμα και τα μικροπολιτικά συμφέροντα, αλλά διαμορφώνεται όταν διαβάζεις καθημερινή, ελευθεροτυπία, ελεύθερο τύπο, έθνος....έχουμε και κρίση συνάδερφε εμείς με το εξαρτημένο μυαλό. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος διακίνησης ιδεών, ακόμα και πολιτικών, το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν αυτοσκοπό του την πολιτική αντιπαράθεση, ένα μικρό φυτόριο εργατών της κομματικής μηχανής των αδιάφθορων ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, μίας και έχουμε χάσει το μέτρο σε αυτό τρο ζήτημα. Α, και μία απορία, εσείς που συμμετέχετε ενεργά στα κοινά, δεν είστε οι ίδιοι που ανέχεστε ή συμμέτεχετε στην ομηρία καθηγητών, στην παρεμπόδιση με δημοκρατικό, βεβαίως βεβαίως, τρόπο της πραγματοποίησης τμηματικών συνελεύσεων??? Αυτή είναι η δύναμη των επιχειρημάτων και των λόγων μερικών.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- mikem4600
- Gbyte level
Άποψη: Το άσυλο και το... σεμεδάκι
Τελικά Fairy δεν ήσουν η μόνη που σου έκανε εντύπωση το σεμεδάκι.
Τελικά Fairy δεν ήσουν η μόνη που σου έκανε εντύπωση το σεμεδάκι.

Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
- Kilobyte level
Συμφωνώ απολύτως! Πολύ πιο ουσιαστική συζήτηση θα γίνει έτσι, διότι τουλάχιστον (ή έτσι προσδοκώ εγώ) θα τεθούν επιχειρήματα για τη φύση της "τιμωρίας", με βάση το κοινό συμφέρον.proskopos wrote: Επειδή κινδυνεύει να γίνει σε προσωπικό επίπεδο η "συζήτηση" μας... Θα ήθελα σε κάθε απάντηση σας (όποιος θέλει έστω), να προτίνει τι πρέπει να γίνει με τους φοιτητές που πήραν-έκλεψαν πράγματα απο το γραφείο του πρύτανη και με τον φοιτητή που έφτυσε τον κ.Βασσάλο...
Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει τα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου να συνεδριάσουν παρόντος του εν λόγω φοιτητή όπου ο ίδιος θα έχει την ελευθερία να απολογηθεί. Αναλόγως της απολογίας του η ποινή μπορεί να είναι από απαγόρευση της φοιτήσεώς του στο Πανεπιστήμιο δια παντός, έως να χάσει μερικές εξεταστικές. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να ακουστεί και ο ίδιος γιατί αλλιώς δίκαια απόφαση δεν παίρνεται.
Εμ... τι εννοείς;proskopos wrote: (πάλι καλα που το nick μου δεν μεταφράζεται...)

Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
-
- Gbyte level
Δε νομίζω ότι δουλειά της συγκλήτου είναι να κάνει το χωροφύλακα και να ελέγχει αν κάποιος πράττει σύμφωνα με τα αυτονόητα... Το κοινωνικό σύνολο είναι αυτό που θα πρέπει να αντιδράσει σε τέτοια πράξεις. ΟΚ, ωραία η επαναστατικότητα, η αναρχία, η (μέσα-)έξω-(γύρω γύρω και δε συμμαζεύεται)κοινοβουλετική αριστερά, αλλά θα πρέπει να παλεύει και για/με ήθος.
Πραγματικά είμαι περίεργος να ακούσω το λόγο που έκανε τον συγκεκριμένο φοιτητή να του τρέχουν τα σάλια....
Πραγματικά είμαι περίεργος να ακούσω το λόγο που έκανε τον συγκεκριμένο φοιτητή να του τρέχουν τα σάλια....
Δεν δέχομαι≠Τραμπουκίζω
Δεν δέχομαι= Καταβάλω κάθε προσπάθεια με κάθε μέσο που έχω στα χέρια μου να μην περάσει αυτό που δεν θέλω..
Όχι αναρχία...Δημοκρατική διεκδίκηση...Αγώνας...
Και πολλές διεκδικήσεις ιστορικά ήταν παράνομες και κατά το Τύπο Αντιδημοκρατικές...
Έχω μια απορία...Εγώ καταδικάζω την συμπεριφορά του φοιτητή να φτύσει το κ. κ.Βασσάλο(παρόλο που έχω πληροφορίες μη εξακριβωμένες ότι τον προκάλεσε και τον έσπρωξε για αυτό και δεν τις υιοθετώ). Καταδικάζει όμως κανείς την στάση του κ.Βασσάλου απέναντι στους φοιτητές που πήγαν να παραδώσουν την εργασία πριν την έναρξη του μαθήματος; Ας απαντήσει κάποιος που ήταν στο μάθημα....
Δεν δέχομαι= Καταβάλω κάθε προσπάθεια με κάθε μέσο που έχω στα χέρια μου να μην περάσει αυτό που δεν θέλω..
Όχι αναρχία...Δημοκρατική διεκδίκηση...Αγώνας...
Και πολλές διεκδικήσεις ιστορικά ήταν παράνομες και κατά το Τύπο Αντιδημοκρατικές...
Έχω μια απορία...Εγώ καταδικάζω την συμπεριφορά του φοιτητή να φτύσει το κ. κ.Βασσάλο(παρόλο που έχω πληροφορίες μη εξακριβωμένες ότι τον προκάλεσε και τον έσπρωξε για αυτό και δεν τις υιοθετώ). Καταδικάζει όμως κανείς την στάση του κ.Βασσάλου απέναντι στους φοιτητές που πήγαν να παραδώσουν την εργασία πριν την έναρξη του μαθήματος; Ας απαντήσει κάποιος που ήταν στο μάθημα....
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Γιατί τι έκανε...;Καταδικάζει όμως κανείς την στάση του κ.Βασσάλου απέναντι στους φοιτητές που πήγαν να παραδώσουν την εργασία πριν την έναρξη του μαθήματος; Ας απαντήσει κάποιος που ήταν στο μάθημα....
Δεν μεταφράζεται σαν το δικό σου... Σκυλί του πολέμουΕμ... τι εννοείς; Μια χαρά μεταφράζεται: scout (εκτός αν εννοείς κάτι που δεν πιάνω...)

που λένε οι φίλοι μας οι κινέζοι και ρώσοι αντίστοιχα...

- Ισοβίτης
Σωστός, απόλυτα σωστός!aguero88 wrote:Και πολλές διεκδικήσεις ιστορικά ήταν παράνομες και κατά το Τύπο Αντιδημοκρατικές...
ΑΛΛΑ: Σε όλες τις ιστορικά σημαντικές παλλαϊκές διεκδικήσεις, οι επαναστάτες αποδέχτηκαν το τίμημα του αγώνα τους στο βωμό αυτού που θεωρούσαν "συλλογικό συμφέρον" (σε αναρίθμητες περιπτώσεις, μάλιστα, θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους). Εδώ πού ακριβώς βρίσκεται το τίμημα; Ατσαλάκωτοι βγαίνουν οι επαναστάτες μας...