Code: Select all
$ while true; do eject -T; done

sudo -s
Είναι ενσωματωμένη σε Asus M/B με chipset AD1986A. Κατά την εγγραφή ακούω φουρτούνα, έχω κάνει τις σωστές ρυθμίσεις σύμφωνα με αυτές που προτείνει η κοινότητα αλλά τζίφος!cyberpython wrote: Μήπως έχεις τη Creative Labs SB Audigy LS (δώσε lspci σε τερματικό για να το ελέγξεις) ; Αν ναι, εγώ εχθές κατάφερα να κάνω το μικρόφωνο να λειτουργήσει (έπρεπε να κάνω mute μερικά πράγματα... στείλε pm αν έχεις αυτή την κάρτα)
Πήγα στη v2 και όλα καλά, άρα δεν έφταιγε το compiz.cyberpython wrote: Βασικά η έκδοση του firefox 3 είναι ακόμα beta (κι εμένα μου παρουσιάζει μερικά προβληματάκια στο scrolling), αλλά που θα πάει θα τα φτιάξουν...
Εγω εχω αντιστοιχο προβλημα με τα cd.Δν μου τα διαβαζει οταν τα βαζω μεσα στο drive.Μαλλον δν κανει mount αλλα δν ξερω τι αλλο μπορει να παιζει και τι να κανω[SOLVED]Ένα άλλο κουλό είναι ότι δεν κάνει automount τα partitions, δεν το είχα ποτέ αυτό το prob (εκτός από κάποιες παλιές releases που δεν έκανε mount ntfs).[/SOLVED]
Soft Silverwind wrote:Από όσο έχω καταλάβει, το sudo δεν δίνει root access, αλλά δίνει "extra access" σε κάποιον non-root user, όπως έχει οριστεί σε ένα αρχείο (νομίζω το /etc/sudoers), με χρήση του δικού τους password και όχι του root.
Για να γίνεις root χρησιμοποιείς την εντολή "$ su"
Βέβαια στην μία και μοναδική διανομή στο είδος της (κατά κόσμον Ubuntu) που δεν υπάρχει καν η έννοια του root user, το sudo είναι μονόδρομος...
πάντως για να μείνεις "root" το "$ sudo bash" νομίζω είναι αρκετό
Edit: Αντίστοιχα gksu/kdesu
Κι όμως, το οτι δεν έχει χρήστη root είναι πλεονέκτημα αν το δούμε από άλλη σκοπιά, καθώς δε μπορεί ο χρήστης χωρίς να το καταλάβει οτι είναι root να κάνει ζημιά στο σύστημα (από την άλλη οι περισσότερες εργασίες διαχείρισης γίνονται με απλό suso <εντολή> ή sudo su και μετά εντολές και exit).*estrngd wrote:μόλις έβαλα την Ubuntu, δεν μου αρέσει που δεν έχει τον root - ακόμα δοκιμάζω.
Όπως είπα και παραπάνω το sudo δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει το su. Άλλη δουλειά κάνει το ένα και άλλη το άλλο. Η βασική χρήση του sudo είναι για να δώσει συγκεκριμένα elevated access rights σε συγκεκριμένους users (πχ ανήκουν σε συγκεκριμένο group, έχουν συνδεθεί απο συγκεκριμένο host κλπ κλπ). To να δώσεις unlimited access σε έναν local user δεν σε προστατεύει ιδιαίτερα απο πολλά πράγματα. Κοινώς το sudo έτσι όπως είναι δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Αφού με:*estrngd wrote:Soft Silverwind wrote:Από όσο έχω καταλάβει, το sudo δεν δίνει root access, αλλά δίνει "extra access" σε κάποιον non-root user, όπως έχει οριστεί σε ένα αρχείο (νομίζω το /etc/sudoers), με χρήση του δικού τους password και όχι του root.
Για να γίνεις root χρησιμοποιείς την εντολή "$ su"
Βέβαια στην μία και μοναδική διανομή στο είδος της (κατά κόσμον Ubuntu) που δεν υπάρχει καν η έννοια του root user, το sudo είναι μονόδρομος...
πάντως για να μείνεις "root" το "$ sudo bash" νομίζω είναι αρκετό
Edit: Αντίστοιχα gksu/kdesu
μόλις έβαλα την Ubuntu, δεν μου αρέσει που δεν έχει τον root - ακόμα δοκιμάζω.
μια πρώτη γρήγορη λύση:
sudo sh
επίσης wireless σύνδεση δεν την κατάφερα, παρόλο που επέλεξα από την λίστα του NetworkManager το επιθυμητό δίκτυο (μου ζήτησε το κλειδί, το έβαλα, και μετά τίποτα). Κατέφυγα στην λύση wired.
συνεχίζω με πακέτα για developing...
(το synaptic ως package manager/installer φαίνεται καλό σαν πρώτη επαφή, search κλπ)
sudo -s, sudo su, sudo bash
πηγη http://www.adslgr.comΤο Fedora 9 (Sulphur) είναι η πρώτη διανομή που ενσωματώνει το KDE 4 και έχει δυνατότητα δημιουργίας Live usb χωρίς την καταστροφή των δεδομένων που αυτό περιέχει αλλά και με την δυνατότητα διατήρησης των δεδομένων του χρήστη.
RALEIGH, B. Καρολίνα. To Fedora Project, ένα συνεργατικό project που χρηματοδοτείται από την Red Hat, ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος ανοικτού κώδικα Fedora 9. Το Fedora 9 συνεχίζει την παράδοση και προσφέρει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες αιχμής στο χώρο του ανοικτού κώδικα μέσα σε μια ποιοτικά προσεγμένη διανομή.
Περιέχει το πρώτο non destructive Live USB (με διατήρηση δεδομένων) και είναι η πρώτη μεγάλη διανομή που ενσωματώνει το KDE 4. Ακόμα υπάρχουν βελτιώσεις/δυνατότητες όπως το OpenJDK (java), το GNOME 2.22, ο νέος NetworkManager, το PackageKit, το πρόγραμμα εγκατάστασης Anaconda και πολλά άλλα.
(Release Summary)
«Το Fedora έχει διανείσει ένα μακρύ δρόμο τα τελευταία χρόνια έχοντας επιτύχει διεύρυνση της βάσης χρηστών του, την προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τεχνολογιών και μια ζωντανή κοινότητα
Το Fedora 8 είχε 35% περισσότερες λήψεις μέσω torrent από το Fedora 7, και υπάρχουν 2 εκατομμύρια μοναδικές διευθύνσεις ip που λαμβάνουν ενημερώσεις λογισμικού για το Fedora 8, αυτός ο αριθμός συνεχίζει να μεγαλώνει καθημερινά.» δήλωσε ο Paul Frields (διευθυντής του Fedora project)
Fedora 9 Delivers Cutting-Edge Features and Enhancements to Community
Μπορείτε να κατεβάσετε το Fedora 9 από εδώ: get-fedora
fedora9_0day_banner.png
Επειδή και εγώ τώρα το κατεβάζω (έτσι για να δω τι παίζειStormRider wrote:Το KDE4 το επέλεξε και το kubuntu 8.04 ως διαφορετική επιλογή στο ΚDE 3.5. Απορώ πως γίνεται το fedora9 να έχει και KDE και gnome? υπάρχουν δύο εκδόσεις?...
Εννοεί ότι δεν θα σου formάρει το stick εάν θέλεις να το περάσεις εκεί. Διατηρεί τα contents του filesystem.ultimate_aektzis wrote: Τι εννοει Live usb χωρις καταστροφη δεδομενων?
Λογικό δεν είναι βρε συ. Όσους window managers θέλεις μπορείς να έχεις (εφαρμογές είναι και αυτές όπως οτιδήποτε άλλο -- απλά μεγάλες). Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι window managers απο όσους γνωρίζει/χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου.StormRider wrote:Το KDE4 το επέλεξε και το kubuntu 8.04 ως διαφορετική επιλογή στο ΚDE 3.5. Απορώ πως γίνεται το fedora9 να έχει και KDE και gnome? υπάρχουν δύο εκδόσεις?...
Και το puppy linux δν το κανει αυτο??HdkiLLeR wrote:Εννοεί ότι δεν θα σου formάρει το stick εάν θέλεις να το περάσεις εκεί. Διατηρεί τα contents του filesystem.ultimate_aektzis wrote: Τι εννοει Live usb χωρις καταστροφη δεδομενων?
++*estrngd wrote:Όταν κάνεις γραφικό login θα έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις σε ποιό window manager θα πας, από αυτούς που έχεις εγκατεστημένους, είτε από την εγκατάσταση είτε μετά κάποια άλλη στιγμή. Τουλάχιστον έτσι ήταν στο fedora 7 και 8.
O Linus αρνήται να χρησιμοποιήσει/υοθετήσει οτιδήποτε έχει να κάνει με το GNU. Χρόνια είναι πολέμιος του -- πλέον και η GPLv3 του φταίει...Κάνει τέτοιες δηλώσεις είναι κυρίως για λόγους εναντίωσης.iorulezz wrote: Επίσης ελπίζω να ξεστραβωθεί κι ο κόσμος από το μονόχνωτο και περιορισμένο Gnome και να δει τη δύναμη και την δημιουργικότητα της KDE. (εξάλου ο ίδιος ο Linus το λέει).
Ισχύει αλλά έχει μεγαλύτερη νομίζω σημασία πως νιώθει ο τελικός χρήστης. Και ο τελικός χρήστης πιθανότατα δεν είναι ούτε developer ούτε hacker. Σημασία έχει το linux να ξεφύγει από τα στενά όρια αυτών και μόνο των χρηστών και όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει με αλματώδεις ρυθμούς. Καταλαβαίνω την ανάγκη χρήσης κονσόλας και ακόμα κι ένας χρήστης που έχει μάθει όλες τα κόλπα του KDE θα την ανοίξει πολύ συχνά.HdkiLLeR wrote: *: Με την γενικότερη έννοια -- δεν μπορείς να hackάρεις κάτι εάν μείνεις μόνο σε ένα ωραίο περιτύλιγμα/gui και δεν το ζωρίσεις απο κάθε πλευρά.
Τι εννοείς; Το Linux πρακτικά πάντα δεν χρησιμοποιούσε την GNU GPL (v2)?HdkiLLeR wrote:O Linus αρνήται να χρησιμοποιήσει/υοθετήσει οτιδήποτε έχει να κάνει με το GNU. Χρόνια είναι πολέμιος του -- πλέον και η GPLv3 του φταίει...Κάνει τέτοιες δηλώσεις είναι κυρίως για λόγους εναντίωσης.