laptops

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: laptops

Post by sagwnias » Thu Mar 13, 2008 10:49 am

Η ΗΡ βγαζει παρα πολυ καλα λαπτοπ.......ισως και τα καλυτερα!!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Mar 13, 2008 11:28 am

xrokos wrote:Να σας συστήσω να αποφεύγετε τα eshops, σίγουρα είναι πιο φθηνά αλλά θα φας φρίκη μετά από το service του αφού θα κάνουν 2+ εβδομάδες για επισκευή για πράγματα που π.χ. στο Πλαίσιο κάνουν 1 ημέρα.
Συμφωνω και επαυξανω :smt023
@sagwnias Ειναι καμποσα που μου αρεσουν δν ξερω τι θα παρω τελικα :smt017 .HP, κατι toshiba που μου ειπε ο ganther και τα fujitsu δειχνουν ωραια ανεξαρτητα απο τις αναποδιες της sandras.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Mar 14, 2008 3:19 pm

Κάτι ήξερα εγώ για τις μπαγαμποντιές της Microsoft με τις νέες κάρτες γραφικών directX 10. Απ' ότι είδα όσοι έχετε κάρτες nVidia Geforce Go 8xxx ή ATI Radeon H2xxx θα έχει πρόβλημα αφού μόνο για vista υπάρχουν drivers... Ίσως υπάρχουν generic drivers αλλά έτσι καταβαραθρώνουν την απόδοση της σαν να ήταν μια απλή ενσωματωμένη Intel... Αυτό έκανε η Microsoft για να υποχρεώσει την αγορά των Vista που μέχρι να βγεί ευρέως το SP1 και θα έλεγα εγώ το SP2, είναι το χειρότερο λειτουργικό στην Ιστορία της/μας. Απ'ότι είδα στην Toshiba η intel δίνει driver για XP αλλά οι ενσωματωμένες της είναι απλά για τα μπάζα (μέχρι ναρκαλιευτή). Εγώ κάτι ήξερα και πήρα έναν από τους τελευταίους Toshiba με nVidia 7600 για να παίζω και στα δύο tableaux (Vista/XP)...Θα ξανασκεφτώ να αγοράσω laptop στο μέλλον μόνο εξαιτίας των Vista...

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν laptop που άμα πας να κάνεις εγκατάσταση δικού σου λειτουργικού (πέρα από ανυπαρξία drivers) αν δεν σε αφήνουν...?Είχατε προσωπική εμπειρία?

Υ.Γ μετά από μανιώδη προβλήματα στα Vista και ένα κόλλημα στην registry από ασυμβατότητα με ένα hex editor τα vista σταμάτησαν να βλέπουν το touchpad και το πληκτρολόγιο ό,τι και να έκανα... Τα Vista με τα άλλα προβλήματά τους στα καλά καθούμενα ή αν κάτι πήγαινε στραβά το μηχάνημα γινόταν Non-Responsive, και ούτε το Task Manager δεν μπορούσα να ανοίξω...Τα παράτησα λοιπόν και δουλεύω με XP, στο laptop και επιτέλους δεν έχω 1.5Gb να φεύγει σε ανούσιο indexing, όπως στα Vista :-D :-D
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Fri Mar 14, 2008 6:53 pm

Zifnab wrote:Κάτι ήξερα εγώ για τις μπαγαμποντιές της Microsoft με τις νέες κάρτες γραφικών directX 10. Απ' ότι είδα όσοι έχετε κάρτες nVidia Geforce Go 8xxx ή ATI Radeon H2xxx θα έχει πρόβλημα αφού μόνο για vista υπάρχουν drivers... Ίσως υπάρχουν generic drivers αλλά έτσι καταβαραθρώνουν την απόδοση της σαν να ήταν μια απλή ενσωματωμένη Intel...
Αυτό το πρόβλημα λογικά μπορεί να λυθεί αν βάλουμε τους αντίστοιχους desktop drivers για xp, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω modtools:

-Για ΑΤΙ:http://www.driverheaven.net/modtool.php
-Για nVidia:http://www.laptopvideo2go.com/

Έτσι, με αυτά το προγραμματάκια λύνονται τα όποια προβλήματα ασυμβατότητας μεταξύ desktop-laptop εκδόσεις των drivers
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Mon Mar 17, 2008 5:37 pm

Καλησπέρα σε όλους.
Λοιπόν είμαι στη δύσκολη θέση να προτείνω laptop σε μια φίλη μου η οποία το θέλει για τα βασικά: office - msn -τι άλλο; :smt017 :lol:
Μεταξύ αυτών των 2 το ΗΡ φαίνεται να έχει καλύτερο value for money αλλά η τιμή του μου φαίνεται ...ύποπτη.
Any ideas?
Άραγε ακόμα και για απλές λειτουργίες ο 1.66 επεξεργαστής του Vaio (με sVista) θα πηγαίνει καλά; :smt012
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Mon Mar 17, 2008 7:19 pm

γεία σου ρε alexo :smt006 ! Εγώ με της αδελφής μου το 1.8Ghz στα vista δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος ... και ας έχει δίσκο 5400rpm... φυσικά μακριά από 4200rpm
technics
byte level
byte level

Post by technics » Fri Mar 21, 2008 11:38 pm

alexo wrote:Καλησπέρα σε όλους.
Λοιπόν είμαι στη δύσκολη θέση να προτείνω laptop σε μια φίλη μου η οποία το θέλει για τα βασικά: office - msn -τι άλλο; :smt017 :lol:
Μεταξύ αυτών των 2 το ΗΡ φαίνεται να έχει καλύτερο value for money αλλά η τιμή του μου φαίνεται ...ύποπτη.
Any ideas?
Άραγε ακόμα και για απλές λειτουργίες ο 1.66 επεξεργαστής του Vaio (με sVista) θα πηγαίνει καλά; :smt012

θα προτεινα ενα acer, το πιο φτηνο που κυκλοφορει, αλλα απο τα νεα acer.Me το νεο design, εχουν βγει σκυλια μεχρι στιγμης απο προσωπικες εμπειριες
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Mar 29, 2008 3:15 pm

Πηγα πριν λιγο και παρελαβα το λαπτοπακι που συζηταγαμε πριν κανα 2 εβδομαδες.Θελω να ρωτησω μονο ποσες ωρες περιπου θα χρειαστει να φορτιστει πρωτη φορα η μπαταρια?Στα manual λεει μπολικα αλλα οχι τετοια :shock:

Υ.Γ Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας και ιδαιτερα τον Ganther που μου προτεινε το μοντελο :) :smt023

Ακυρη η απορια!Το βρηκα :oops:
Και κατι λιγο χαζο!Το σακουλακι που εχει μεσα το τροφοδοτικο ειναι πλαστικο?Ρωταω γτ σκεφτομαι να βαζω εκει την μπαταρια
mich@lis
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Academic status: 1st year

Post by mich@lis » Sat Mar 29, 2008 6:02 pm

παιδια ενδιαφερομαι να χρησιμοποιησω την επιδοτηση και επειδη το παλιο pc τα εχει φτυσει σκεφτομαι να το χρησιμοποιω για κυριο pc(για 2 χρονια τουλαχιστον) και σκεφτομαι να στραφω στο macbook και να διαθεσω 1000 ευρω περιπου. ειναι καλη επιλογη????
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sat Mar 29, 2008 6:58 pm

xrokos wrote:Να σας συστήσω να αποφεύγετε τα eshops, σίγουρα είναι πιο φθηνά αλλά θα φας φρίκη μετά από το service του αφού θα κάνουν 2+ εβδομάδες για επισκευή για πράγματα που π.χ. στο Πλαίσιο κάνουν 1 ημέρα.
Έχεις πάει ποτέ Notebook για επισκευή στο Πλαίσιο;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue May 13, 2008 11:02 pm

Λίγο γενικό το θέμα αλλά λάπτοπ αφορά :)
Μετά από 2 μήνες υπομονής επιτέλους το λάπτοπ μου φτιάχτηκε, αφού περιμέναμε νέα κάρτα γραφικών(η παλιά είχε καεί... :smt010 ). Επειδή το χρησιμοποιώ σαν κύριο υπολογιστή σκέφτηκα μήπως θα ήταν καλό να έπαιρνα κάποια βάση, γιατί μετά από κάμποσες ώρες γίνεται καλοριφέρ.
Αξίζει τον κόπο? Δεν είναι τα τρομερά λεφτά αλλά θέλω κάτι αθόρυβο σχετικά.
Κοίταξα στο plaisio.gr και είδα μερικά όπως:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=661058
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1052934
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=995002

Το πρώτο φαίνεται να έχει και το μεγαλύτερο ανεμιστηράκι αλλά δεν ξέρω πόσο αθόρυβο είναι.
Ακούω προτάσεις. Ευχαριστώ! :smt006
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Tue May 13, 2008 11:16 pm

Σίγουρα αξίζει τον κόπο, πρόσφατα που είχα ρωτήσει στο πλαίσιο στη Στουρνάρη για ένα φίλο μου είχαν μόνο το Kellys και το Turbo X για 15" laptop. Όσο για θόρυβο δεν το είχα ψάξει αλλά το πρώτο (kellys) μάλλον κάνει και τον πιο πολύ θόρυβο. Να ρίξεις μια ματιά και στην κλίση που επιτρέπει το καθένα για να δείς τι σε βολεύει αν και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με αυτό.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue May 13, 2008 11:18 pm

15,4 είναι η οθόνη. Η κλίση δεν ρυθμίζεται?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Tue May 13, 2008 11:30 pm

Αν και είναι πιο ακριβό από αυτά που αναφέρεις σου προτείνω κάτι σαν αυτό. Γενικά η Zalman έχει καλή φήμη στο συγκεκριμένο χώρο. Αγόρασα τη συγκεκριμένη βάση-ψύκτρα πέρσι το καλοκαίρι στα 42 ευρώ από το e-shop. Αυτή τη στιγμή δεν το βρίσκω αλλά πιστεύω θα το ξαναβάλουν σύντομα. Το είχε και το Πλαίσιο μέχρι κάποιο διάστημα αλλά μετά απ' ό,τι είδα προώθησε τη δικιά του βάση turbo-x. Στο παραπάνω link έχει κάποιες φωτογραφίες, αν θες κοίτα τες για να πάρεις μια ιδέα.
  • Γενικότερα πάντως να αναφέρω ότι δε θα δεις ακόμα και με αυτήν την απόλυτη διαφορά (ίσως να φταίει και το δικό μου μηχάνημα που θερμαίνεται αρκετά), δηλαδή θα παραμείνει ζεστός ο φορητός (αλλά όχι καυτός).
  • Το αλουμίνιο πάντως, από το οποίο είναι κατασκευασμένο είναι αρκετά δροσερό ακόμα κι αν δεν το έχεις βάλει σε λειτουργία. Το καλό είναι ότι οι τρύπες που βγάζουν τον αέρα εκτείνονται σε μεγάλο μέρος της βάσης.
  • Από θέμα θορύβου δε μπορώ να πω ότι είναι εντελώς αθόρυβο αλλά η αλήθεια είναι ότι ο θόρυβος κρατιέται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Αυτό εξαρτάται και από την ταχύτητα που του έχεις ορίσει στην οποία θα περιστρέφονται οι ανεμιστήρες.
  • Ρεύμα παίρνει από usb (για αυτή την usb που σου "τρώει" σου δίνει μια extra η ίδια η βάση) και δε χρεάζεται εξωτερική τροφοδοσία.
Το πρώτο, που το είχα δει από κοντά, δε μου γεμίζει και πολύ το μάτι. Κυρίως είναι για να ανυψώνει το laptop και δευτερευόντως για να το ψύχει. Για τα άλλα 2 ομολογώ πως δεν έχω σαφή άποψη για να σε διαφωτίσω.

[ADDED]
Στο παραπάνω που προτείνω η κλίση δε ρυθμίζεται αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται κιόλας. Στο Kelly's, έτσι όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, πρέπει να δίνεται αυτή η δυνατότητα.
[/ADDED]
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Mon May 19, 2008 4:04 pm

Σκέφτομαι να αγοράσω laptop και συγκεκριμένα Sony Vaio. Με βάση τις ανάγκες μου, θα ήθελα να είναι σχετικά ελαφρύ, να έχει αυτονομία κλπ. Έχω καταλήξει στην συγκεκριμένη σειρά: Vaio CR Series.
Η ερώτηση είναι αν αξίζει να πάρω ένα μοντέλο που να έχει Blue Ray player, δηλαδή της σειράς Vaio FZ Series. Τα μοντέλα αυτά έχουν οθόνη 15.4", μεγαλύτερο βάρος και μικρότερη αυτονομία. Να σημειωθεί ότι το θέλω κυρίως για development, αλλά δεν με πειράζει η οθόνη των 14.1" της σειράς CR. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά (με εξαίρεση την κάρτα γραφικών) θα είναι τα ίδια.
Φοβάμαι μήπως σε 3 χρόνια από τώρα μετανοιώσω που δεν έχει Blu-Ray player (έστω). Βέβαια μέχρι τότε θα μπορώ να έχω Blu-Ray στον μελλοντικό desktop μου... Θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας σχετικά.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Mon May 19, 2008 4:30 pm

Προσωπικά πιστεύω πως η εποχή των Blue ray δεν έχει έρθει ακόμα... Σε τρία χρόνια που αναφέρεις, τα Blue ray δεν ξέρω κατά πόσο θα έχουν εξαπλωθεί, αλλά σίγουρα η τιμή τους θα έχει πέσει... Πέρα από αυτό, στην ελληνική αγορά δεν εχουν εμφανιστεί σχεδόν πουθενά τα αντίστοιχα δισκάκια (σε χρήση εννοώ). Σίγουρα πωλούνται Blue ray disks για αντιγραφή δεδομένων κλπ, αλλά ελάχιστοι άνθρωποι χρησιμοποιούν Blue ray μέχρι στιγμής..Και αυτό το "μέχρι στιγμής" πιστεύω πως θα τραβήξει αρκετά ακόμα,1 χρόνο τουλάχιστον - γιατί πολύ απλά όλοι έχουμε βολευτεί με CD/DVD + ακόμα δεν έχουν καλά-καλά δημιουργηθεί συσκευές που να λειτουργούν με Blue ray. Έχω δει ειδικό stand σε video club που να έχει τις ταινίες που είναι γραμμένες σε Blue ray, αλλά δεν έχω δει κανέναν να τις νοικιάζει...Μπορεί να είναι και σύμπτωση βέβαια.
Άποψη μου είναι πως αν πιστεύεις ότι μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια πρόκειται να αλλάξεις το desktop σου, καλύτερα να μην επιλέξεις laptop με Blue ray...

Απορία: Ενας Blue ray player μπορεί να διαβάσει/γράψει και σε CD/DVD?
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Mon May 19, 2008 4:33 pm

Bloody Mary wrote:Απορία: Ενας Blue ray player μπορεί να διαβάσει/γράψει και σε CD/DVD?
Mπορεί...

Συμβατά Πρότυπα Ανάγνωσης - Εγγραφής: BD-RE (Read), BD-R (Read), BD-ROM (with copy protection) and BD9, DVD-ROM, DVD-R (Read / Write), DVD-R DL (Read / Write), DVD-RW (Read / Write), DVD+R (Read / Write), DVD+R DL (Read / Write), DVD+RW (Read / Write), DVD-RAM (Read / Write: RAM2 Read only), KODAK Photo CD Single & Multi-session, CD Extra (CD PLUS), Video CD, CD text data (Read / Write), CD-R discs (Read / Write), CD-RW discs (Read / Write).
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Mon May 19, 2008 4:36 pm

Το φανταζόμουν, αλλά δεν ήμουν και σίγουρη... :oops:
Thanks gasparosoft! :)
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Mon May 19, 2008 4:52 pm

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Βρήκα και ένα μοντέλο της HP,το DV6700t το οποίο αποτελεί μια ενδιάμεση λύση. Βλέπω ότι και η ΗP δεν έχει μοντέλα που να έχουν Blue-Ray και να είναι κάτω από 15,4".
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Mon May 19, 2008 5:15 pm

Γιατί δεν παίρνεις ένα MacBook;
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Mon May 19, 2008 5:24 pm

Το σκέφτηκα αλλά πέρα από το ότι είναι λίγο πιο ακριβά, δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να βρίσκω "δωρεάν" προγράμματα για τις διάφορες λειτουργίες. Θα δούμε.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue May 20, 2008 8:42 am

Πρώτον θα σου βάλω πιπέρι!
Δεύτερον, μη το συζητάς. Βρίσκεις τα πάντα και παντού. Άσε που είναι τραγικά απλό το dual boot για έκτακτες περιπτώσεις είτε μέσω bootcamp είτε μέσω parallels, vmware fusion κτλ. Από εμπειρία ενός "γνωστού", που έχει Quad-core desktop pc, είπε την ατάκα: " Τα win απο parallels(virtual machine) στο Macbook πανε πιο γρήγορα απ'ότι natively στο pc μου!

Όσον αφορά το blueray. Τι να σου πω, αν σε 3 χρόνια σου είναι αναγκαίο, πάρε άλλο laptop. Εδώ κάποιοι αλλάζουν αυτοκίνητο σε 3 χρόνια, στο λαπτοπ θα κολλώσεις? Άσε που αν σε 3 χρόνια σου λείπει μόνο το blueray από το λαπτοπ τότε τι να σου πω, θα έχεις κάνει την καλύτερη αγορά ever!

ΥΓ. Τα blueray reader είναι και DVD/CD writers.
Last edited by P3 on Tue May 20, 2008 10:54 am, edited 1 time in total.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Post Reply

Return to “Hardware”