Προτάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης υπηρεσιών

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Προτάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης υπηρεσιών

Post by PaP » Fri May 23, 2008 12:51 pm

Το πήρα από άλλο τοπικ
Εγώ πιστεύω ότι έτσι φαίνεται η γύμνια του καλύτερου business school της Ν.Α. Ευρώπης
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει πάθος για τελειότητα, μάλλον πολλοί βαριούνται γιατί κάνουν άσκοπες έρευνες δε ξέρω...
Πώς μας λένε ότι οι απόφοιτοι θα φτιάξουν τη νέα Ελλάδα και δε ξέρω γω...

Καταρχήν θα έπρεπε να υπάρχει ένα datacenter για όλη τη σχολή και ένα τμήμα 1-2 μόνιμων προγραμματιστών και όχι των εκάστοτε διδακτορικών. (και να μην είναι βησματίες)
Κατά δεύτερον έπρεπε να υπάρχει brand όπως σε σοβαρά πανεπιστήμια. Π.χ. τι χρώματα και τι logos θα χρησιμοποιούνται σε οποιαδήοπτε σελίδα του πανεπιστημίου

Μετά θα έπρεπε να καινοτομούμε και να μαστε πραγματικά ηλεκτρονικό πανεπιστήμιο δεν είναι δα πυρηνική φυσική να έχουμε καλά συνδεδεμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες όπως μια σοβαρή σελίδα, ενσωματομένο webmail, eclass, ηλεκτρονική γραμματεία, ηλεκτρονική ταυτότητα. Δουλειά ενός χρόνου είναι και 2 σοβαροί προγραμματιστές με βοήθεια από φοιτητές θα μπορούσαν να κάνουν παπάδες αλλά δεν υπάρχει θέληση. Ακόμα και AUEB TV θα μπορούσαμε να έχουμε και προσωπικές start page όπως το Netvibes με ανακοινώσεις μαθημάτων, ηλεκτρονικής γραμματείας, νέα, emails και 1002 αλλά από ότι έχω δει και από αρκετετούς καθηγητές (λυπάμε που το λέω) δεν έχουν επαφή με το τι γίνεται στο χώρο. Ποιος διαβάζει OSnews, Gigaom ας πούμε;

Πραγματικά το έμψυχο υλικό υπάρχει, όραμα και γνώση δεν υπάρχει και οι πόροι για να κάνεις κάτι καλό δεν είναι υπερβολικοί, ίσως μόνο το datacenter να κόστιζε όλα τα άλλα γίνονται και ας είναι καλά το open source.

Και μια που πλάγιασα αρκετά ας αναφερθώ και στην εξωστρέφεια των ερευνητικών ομάδων. Δείτε πόσο συχνά ενημερώνονται οι σελίδες... Σωθήκαμε... Από οτι φαίνεται η νέα σελίδα της ομάδα Φυσικής Γλώσσας του Ι.Α. φαίνεται να έχει την εξωστρέφεια που απαιτείτα.

Αυτά προς προβληματισμό (και ίσως χρειάζεται ένα νέο τόπικ)
Θα ήθελα να τοποθετηθούν και μέλη ΔΕΠ αν είναι δυνατόν
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: Προτάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης υπηρεσιών

Post by rose » Fri May 23, 2008 1:01 pm

Ξενόγλωσσα και διεθνώς αναγνωρισμένα βιβλία.(υπηρεσία δεν θεωρείται αυτο???)...Αυτό και αν είναι θέμα.
που θα πάει θα το δουμε...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri May 23, 2008 4:19 pm

Μιλάμε για τα web services του πανεπιστημίου
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Fri May 23, 2008 6:06 pm

Φίλε συνforumίτη PaP: Γράφω δυο λόγια για το ενδιαφέρον ζήτημα που έθεσες, μια και ζήτησες και τη γνώμη μελών ΔΕΠ.

Η γνώμη μου είναι ότι οι δραστηριότητες που περιγράφεις - τη χρησιμότητα των οποίων δεν μπορεί να αμφισβητήσει ένας καλόπιστος συζητητής - δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι έργο κάποιου συγκεκριμένου Τμήματος του ΟΠΑ.

Πιστεύω ότι με τα ενδιαφέροντα και σημαντικά ζητήματα που θίγεις θάπρεπε να ασχολείται - αποκλειστικά και με πλήρη απασχόληση - μια "Διεύθυνση ΤΠΕ" του Πανεπιστημίου, κατάλληλα στελεχωμένη (δεν χρειάζεται νάναι πολυάνθρωπη, μερικοί εργατικοί άνθρωποι αρκούν).

Το Τμήμα Πληροφορικής (ΔΕΠ, ερευνητές, φοιτητές) θα μπορούσε να την επικουρεί/συμπληρώνει/καθοδηγεί σε εξειδικευμένα τεχνικά θέματα ή όπου άλλου δεν επαρκούν οι δυνάμεις της, αλλά όχι να την "καπελώνει". Ελπίζω (αλλά δεν γνωρίζω κάτι σχετικό) οι πρυτανικές αρχές να δρομολογήσουν κάτι τέτοιο σύντομα.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις και προτάσεις δεν αφορούν τις αυτοδιαχειριζόμενες (de facto, de jure, ad hoc) ερευνητικές πανεπιστημιακές ομάδες και τα sites/portals τους. Γιαυτές ισχύουν, εξορισμού (και ορθώς κατά τη γνώμη μου), ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας, κυρίως λόγω των διαφορετικών στοχεύσεων και προτεραιοτήτων τους (βασική και εφαρμοσμένη έρευνα). Ακόμη και η εσωστρέφεια/εξωστρέφεια δεν φαίνεται νάναι πάντοτε ζητούμενο - και ίσως σωστά.

Δ. Γκρ.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sat May 24, 2008 1:32 pm

Μα εννοείται αυτά τα services θα έπρεπε να αναπτύσσονται είτε από εσωτερικό ΙΤ διεύθυνση είτε σε ανάθεση σε ιδιότες που είναι η δουλειά τους!
Για τις ερευνητικές μάλλον τα τσουβάλιασα άγαρμπα, γιατί μιας και μιλάμε για προβολή θα έλεγα ότι οι ίδιες αρκετές φορές δε φροντίζουν για την προβολή του έργου τους που μπορεί και να είναι αρκετά σημαντικό
Ϊσως θα έπρεπε να το αναλαμβάνει αυτό το κομμάτι το Γραφείο Διαμεσολάβησης
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Sat May 24, 2008 1:55 pm

Τα παιδιά του Γραφείου Διαμεσολάβησης φαίνεται ότι είναι πολύ πρόθυμα να βοηθήσουν. Κατά καιρούς μου έχουν στείλει σχετικές ιδέες, για την προβολή ερευνητικών ομάδων, αλλά δεν έχει τύχει σκόμη να συνεργαστούμε.

Τα παρασχεθησόμενα web services του ΟΠΑ, όμως, νομίζω ότι χρειάζονται άλλη σχεδιαστική και υποστηρικτική δομή. Ίσως ανεξάρτητη πανεπιστημιακή διοικητική μονάδα, ίσως υποστήριξη με καλά επιλεγμένο outsourcing, ίσως υβρίδιο των δύο...

Δ. Γκρ.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sat May 24, 2008 2:14 pm

Θέληση και γνώση να υπάρχει...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”