Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα επιστρέφουν τα βιβλία με

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα επιστρέφουν τα βιβλία με

Post by The Punisher » Thu May 29, 2008 12:35 am

Για να φτιαξεις τις αφισες τα φυλλαδια κτλ κοβεις δενττρακια οποτε παλι επιβαρυνεται το περιβαλλον
Χωρίς να θέλω να φανώ σπασίκλας, μάλλον παρανόησες. εγώ έγραψα
Κι ας μην κρεμάσω σε κάθε κολώνα στο δρόμο αφίσα, κι ας μην μοιράσω 500 φυλλάδια στη σχολή, κι ας μην κολλήσω σε κάθε τοίχο αφισο-ταπετσαρία.

δηλαδή να σκεφτούμε τις ποσότητες χαρτιού που καταλανώνονται άσκοπα (και στη σχολή μας) και να κάνουμε (οι υπεύθυνοι τέλος πάντων) κάτι για αυτό
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu May 29, 2008 2:52 am

rapadder wrote:Pascal, μην φρικάρεις. Θα μπορούσε να υπάρχει ένα σύστημα πιστωτικών μονάδων. Δηλαδή στην αρχή του σχολικού έτους, όλοι οι μαθητές να δικαιούνταν 100 (έστω) πιστωτικές μονάδες, που στην πράξη σημαίνει ότι θα πάρουν όλα τα Βιβλία δωρεάν. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, για κάθε σχολικό Βιβλίο που επέστρεφαν σε καλή κατάσταση θα έπαιρναν 10 (έστω) πιστωτικές μονάδες. Την επόμενη σχολική χρονιά, μαθητές που είχαν επιστρέψει 2 ή 3 τουλάχιστον Βιβλία θα έπαιρναν τα Βιβλία της επόμενης χρονιάς δωρεάν. Αντίθετα, οι υπόλοιποι θα ξεκινούσαν με 80 πιστωτικές μονάδες, που θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να αγοράσουν 1 ή 2 Βιβλία.
Σκοπός δεν είναι τόσο το να εξοικονομήσει το κράτος χρήματα, όσο το να αποθαρρυνθούν οι μαθητές από το να καταστρέφουν τα Βιβλία τους.
Γιατί δεν κάνεις μια αίτηση για το υπουργείο παιδείας, έχεις τόσο ωραίες ιδέες!
Image
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Thu May 29, 2008 9:03 am

Τα βιβλία τα έχουμε -ακριβό-πληρώσει (μέσω φορολογίας) και κανείς δε μπορεί να σε αναγκάσει να τα επιστρέψεις ή να σου αρνηθεί να σου τα δώσει λόγω κακής χρήσης των προηγούμενων (δηλαδή αν χαλάσει το αυτοκίνητο μου επειδή δεν ξέρω να χρησιμοποιώ το συμπλέκτη, θα πρέπει να μου αρνηθούν να μου παραδώσουν το επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσω?). Απο εκεί και πέρα το θέμα είναι να δωθούν κίνητρα για να γίνεται ανακύκλωση των βιβλίων που έτσι κι αλλιώς πετιούνται (γιατί να το πετάξεις και να μην το ανακυκλώσεις).
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu May 29, 2008 9:47 am

StormRider wrote:Γιατί δεν κάνεις μια αίτηση για το υπουργείο παιδείας, έχεις τόσο ωραίες ιδέες!
Το νόημα του post είναι να προβάλει την ανάγκη για έναν μηχανισμό κινήτρων - αντικινήτρων, όπως έγραψε και ο Erevodifwntas. Προφανώς και η παιδεία παίζει ρόλο, δηλαδή δεν θα πρέπει ο μαθητής να περιμένει βραβείο για να κάνει το ενδεδειγμένο.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu May 29, 2008 10:34 am

Χωρίς να θέλω να φανώ σπασίκλας, μάλλον παρανόησες. εγώ έγραψα
σοζ,δικο μου λαθος
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Thu May 29, 2008 11:12 am

rapadder wrote:Το νόημα του post είναι να προβάλει την ανάγκη για έναν μηχανισμό κινήτρων - αντικινήτρων, όπως έγραψε και ο Erevodifwntas. Προφανώς και η παιδεία παίζει ρόλο, δηλαδή δεν θα πρέπει ο μαθητής να περιμένει βραβείο για να κάνει το ενδεδειγμένο.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που πρότεινες δεν έδινε κίνητρα, αλλά τιμωρούσε όποιον για τον α, β λόγο δεν τα επέστρεφε (θα πλήρωνε για δεύτερη φορά τα βιβλία)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu May 29, 2008 11:22 am

Erevodifwntas wrote:Τα βιβλία τα έχουμε -ακριβό-πληρώσει (μέσω φορολογίας) και κανείς δε μπορεί να σε αναγκάσει να τα επιστρέψεις ή να σου αρνηθεί να σου τα δώσει λόγω κακής χρήσης των προηγούμενων (δηλαδή αν χαλάσει το αυτοκίνητο μου επειδή δεν ξέρω να χρησιμοποιώ το συμπλέκτη, θα πρέπει να μου αρνηθούν να μου παραδώσουν το επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσω?). Απο εκεί και πέρα το θέμα είναι να δωθούν κίνητρα για να γίνεται ανακύκλωση των βιβλίων που έτσι κι αλλιώς πετιούνται (γιατί να το πετάξεις και να μην το ανακυκλώσεις).
Το αυτοκίνητο το αγοράσες αποκλειστικά με δικά σου λεφτά, ενώ για τα βιβλία έχουν πληρώσει και άλλοι. Και όταν λέμε πλήρωσες, έχεις βγάλει λεφτά και έχεις πληρώσει φόρους;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu May 29, 2008 11:38 am

Δεν νομίζω ότι το πιο πάνω μέτρο έχει κάποιο νόημα. Αναρωτιέμαι έχει φροντίσει με κάποιο τρόπο το εκπαιδευτικό σύστημα να δείξει σε εμάς ποιά είναι η αξία ενός βιβλίου, ενός δωρεάν βιβλίου? Έχει προσπαθήσει να καλλιεργήσει οικολογική συνείδηση? Αν θέλουν να συμβάλλουν στην ανακύκλωση τότε πρέπει να αρχίσουν να δίνουν κίνητρα σε ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο στους μαθητές. Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που σέβονται περισσότερο τα βιβλία, το παιδί μαθαίνει από το σπίτι να ξεχωρίζει τα πλαστικά από τα χαρτικά και να τα στέλνει σε εβδομαδιαία βάση για ανακύκλωση.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu May 29, 2008 2:08 pm

tZoLe wrote:Δεν νομίζω ότι το πιο πάνω μέτρο έχει κάποιο νόημα. Αναρωτιέμαι έχει φροντίσει με κάποιο τρόπο το εκπαιδευτικό σύστημα να δείξει σε εμάς ποιά είναι η αξία ενός βιβλίου, ενός δωρεάν βιβλίου? Έχει προσπαθήσει να καλλιεργήσει οικολογική συνείδηση? Αν θέλουν να συμβάλλουν στην ανακύκλωση τότε πρέπει να αρχίσουν να δίνουν κίνητρα σε ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο στους μαθητές. Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που σέβονται περισσότερο τα βιβλία, το παιδί μαθαίνει από το σπίτι να ξεχωρίζει τα πλαστικά από τα χαρτικά και να τα στέλνει σε εβδομαδιαία βάση για ανακύκλωση.

Από το σπίτι... αυτό είναι όλο το νόημα.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”