Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2008

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2008

Post by rapadder » Sun Jun 01, 2008 1:43 pm

Ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη για το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πινάκων επιτυχίας εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-2011, σύμφωνα με το προωθούμενο προς υπογραφή Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο παραπάνω σχέδιο δεν περιλαμβάνεται η εξεταστέα ύλη για τον κλάδο ΠΕ02 Φιλολόγων και για τις ειδικότητες Ηλεκτρολόγων, Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων του κλάδου ΠΕ12 Μηχανικών και για τις ειδικότητες Ηλεκτρολόγων, Ηλεκτρονικών και Τεχνολόγων Ιατρικών Οργάνων του κλάδου ΠΕ17 Τεχνολόγων, για την οποία θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Πηγή

Η ύλη για τον κλάδο ΠΕ19 (από το συνημμένο αρχείο του ΥΠΕΠΘ):
rapadder wrote: Κλάδος ΠΕ 19 -20 Πληροφορικής
Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που αναφέρονται στην επόμενη ύλη:
1. Θεωρία
- Αλγορίθμων
- Υπολογισιμότητας
- Πολυπλοκότητας
- Γλωσσών
- Γραφημάτων
2. Τεχνολογία υπολογιστών
- Αρχιτεκτονική των υπολογιστών.
- Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας, Μνήμη, Περιφερειακές Μονάδες.
- Τεχνολογία πολυμέσων.
- Δίκτυα υπολογιστών (Αρχιτεκτονικές, Πρωτόκολλα, Τύποι συνδέσεων, Εφαρμογές Client-Server, Διαχείριση δικτύου).
3. Λειτουργικά συστήματα
- Λειτουργίες και χαρακτηριστικά των Λειτουργικών Συστημάτων
- Κατηγορίες Λειτουργικών Συστημάτων
- Διαχείριση CPU, μνήμης και μονάδων Ι/Ο. Χρονοδρομολόγηση διεργασιών, επικοινωνία διεργασιών, σηματοφορείς. Αδιέξοδα και αποφυγή τους.
- Σύστημα αρχείων
4. Προγραμματισμός υπολογιστών
- Ανάλυση προβλήματος.
- Σχεδίαση λύσης προβλήματος.
- Αλγοριθμική επίλυση προβλήματος.
- Δομές Δεδομένων.
- Βάσεις Δεδομένων (Έννοιες και αρχιτεκτονική συστημάτων βάσεων δεδομένων, μοντελοποίηση δεδομένων, σχεσιακό μοντέλο και σχεσιακή Άλγεβρα, εξαρτήσεις, κανονικοποίηση, SQL)
- Κωδικοποίηση σε γλώσσα προγραμματισμού (σε οποιαδήποτε από αυτές που προβλέπονται στα Προγράμματα Σπουδών).
5. Εφαρμογές λογισμικού
- Κατηγορίες.
- Γενικά χαρακτηριστικά.

6. Τεχνολογίες Διαδικτύου
- Αρχιτεκτονική Διαδικτύου – Πρωτόκολλα.
- Πρότυπα βασικών υπηρεσιών
- HTML, CGI, Java script, DHTML, PHP, XML.
Καλή επιτυχία στους ενδιαφερόμενους!
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
nancyk
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Re: Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2008

Post by nancyk » Mon Jun 02, 2008 6:23 pm

Η προκήρυξη για ποτε ειναι?
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Mon Jun 02, 2008 7:29 pm

νομίζω ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν τον επόμενο φεβρουάριο
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
nancyk
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nancyk » Mon Jun 02, 2008 7:52 pm

Τότε δηλαδή θα είναι και οι αιτήσεις?
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Mon Jun 02, 2008 7:54 pm

νωρίτερα αλλά δεν ξέρω πότε....
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
nancyk
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nancyk » Mon Jun 02, 2008 7:55 pm

Έψαξα και στο site αλλά δε κατάλαβα και πολλά..
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Jun 02, 2008 9:54 pm

Εγκυκλοπαιδική ερώτηση: Τελικά εμείς στο ΣΕΛΕΤΕ υποχρεούμαστε να φοιτήσουμε...? Αν ναι, πριν ή μετά τις εξετάσεις;
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
nancyk
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nancyk » Mon Jun 02, 2008 10:58 pm

Σίγουρα όχι..
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Tue Jun 03, 2008 8:10 am

Και όμως... Στην καινούργια προκύρηξη που βγήκε φέτος για αναπληρωτές υπάρχει μία σημείωση με μεγάλα Bold γράμματα.
Οι σχολές απο τις οποίες καλύπτονται οι θέσεις των ΠΕ19 και ΠΕ20 (πληροφορικάριοι) δεν θεωρούνται καθηγητικές σχολές. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται http://www.aspete.gr/ το οποίο είναι το παλιό ΣΕΛΕΤΕ. Ας με διορθώει κάποιος
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Tue Jun 03, 2008 4:20 pm

Οι προσλήψεις αφορούν άγνωστο προς το παρόν αριθμό θέσεων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-2011. Θα γίνουν μέσω διαγωνισμού που, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα διεξαχθεί στο τέλος του χρόνου.

Πηγή
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
krou
byte level
byte level

Post by krou » Thu Jun 05, 2008 10:51 pm

Sreak wrote:Και όμως... Στην καινούργια προκύρηξη που βγήκε φέτος για αναπληρωτές υπάρχει μία σημείωση με μεγάλα Bold γράμματα.
Οι σχολές απο τις οποίες καλύπτονται οι θέσεις των ΠΕ19 και ΠΕ20 (πληροφορικάριοι) δεν θεωρούνται καθηγητικές σχολές. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται http://www.aspete.gr/ το οποίο είναι το παλιό ΣΕΛΕΤΕ. Ας με διορθώει κάποιος
Οχι, απλά οσοι έχουν παει ΣΕΛΕΤΕ προηγουνται στη λιστα των επιτυχοντων απο τους υπόλοιπους που δεν έχουν παει.Δηλαδη, ασχετως της βαθμολογιας που συγκεντρωσανε, εφοσον περασουν τη βαση προσπερνανε τους υπολοιπους που δεν εχουν χαρτι απο ΣΕΛΕΤΕ.Ετσι μπορεις κανονικα να δωσεις χωρις να εχεις το χαρτι απο ΣΕΛΕΤΕ - αλλωστε καθε χρονο και εκει παιρνουν περιορισμένο αριθμο ατομων μεσω εξετάσεων κτλ κτλ
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short but in setting our aim too low, and achieving our mark - Michelangelo
panos_al
bit level
bit level

Post by panos_al » Sat Sep 13, 2008 8:48 pm

Η προκύρηξη ειπαν απο τον ΑΣΕΠ οτι θα βγει στο τελος του Σεπτεμβριου και θα εχει 120 θεσεις για τους ΠΕ19 και ΠΕ20.... αρα τα χαρτια σου τα κανεις τον Οκτωβριο θα λεει η προκύρηξη προθεσμιες και οι εξετασεις Φεβρουαριο η Μαρτιο.... Αυτα εχω βρει απο μια ερευνα στο ιντερνετ.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Sep 14, 2008 10:17 am

Έχω μια απορία. Το να έχεις πάρει Παιδαγωγικά και Διδακτική αντιστοιχεί με το να έχεις κάνει ΣΕΛΕΤΕ? Και γενικά σε τι θα μου είναι χρήσιμα αυτά τα μαθήματα αν τα πάρω?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Sun Sep 14, 2008 2:05 pm

Δε νομίζω ότι σου αναγνωρίζεται κάτι μέσω αυτών των μαθημάτων, ειδικά όσον αφορά τη σελέτε.
Image
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Sep 29, 2008 2:53 pm

sandra wrote:Και γενικά σε τι θα μου είναι χρήσιμα αυτά τα μαθήματα αν τα πάρω?
Αρχικά πρόκειται για δύο εύκολα μαθήματα (σε σχέση με τα δικά μας), εκ των οποίων συνήθως οι φοιτητές διαλέγουν το ένα για να περάσουν εύκολα ένα μάθημα... χι χι

Επίσης το ένα από τα δύο (νομίζω η διδακτική, διορθώστε με αν κάνω λάθος), έχει προαιρετική εργασία να πας σε ένα σχολείο και να διδάξεις για ένα διωράκι. Έτσι για την εμπειρία... Σε κάποιους αρέσει πάρα πολύ, άλλοι δεν το βρίσκουν ελκυστικό - π.χ. εγώ που δεν πήρα καν κάποιο από τα μαθήματα αυτά.

Πάντως ούτε εγώ έχω μάθει κάτι για αναγνώριση των μαθημάτων αυτών από εξωσχολικούς φορείς.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Mon Sep 29, 2008 4:47 pm

sandra wrote:Έχω μια απορία. Το να έχεις πάρει Παιδαγωγικά και Διδακτική αντιστοιχεί με το να έχεις κάνει ΣΕΛΕΤΕ? Και γενικά σε τι θα μου είναι χρήσιμα αυτά τα μαθήματα αν τα πάρω?
Αν δεις την ουσία (χρήσιμο πράγμα να βλέπουμε την ουσία...), θα σου είναι χρήσιμα (αν και αυτό εξαρτάται από ποιος τα διδάσκει, τι διδάσκει κλπ.) ειδικά αν ενδιαφέρεσαι να διδάξεις...

Δ. Γκρ.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”