laptops
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: laptops
Το περίμενα ότι θα απαντήσεις
. Θα το σκεφτώ. Το καλό είναι ότι η αγορά θα γίνει από Αμερική οπότε θα μου ερθεί αρκετά - πολύ πιο φτηνά απ΄ότι εδώ στην Ελλάδα. Θα κουδουνίσω και τον κουμπαρά γουρουνάκι και θα επανέλθω πάνω στο θέμα.

... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- sagwnias
- Gbyte level
@rapadder
Σε 3 χρονια αλλαζεις ενα ντραιβ αν σου χρειαστει.....
@sandra
Δες τα επιπεδα θορυβου.... το πρωτο λεει 40ντμπ και το λιντλ....εεε, τουρμπο-εξ λεει εως 28 νομιζω. Πηγαινε δες τα απο κοντα και δες αν μπορεις να αλλαξεις το φαν με κανενα 120αρι αθορυβο, εκτος και αν θες φουλ αποδοση χωρις να σε νοαιζει ο θορυβος οποτε πας σε κατι τετοιο επι 2 και εχεις ταυτοχρονα και aircondition στο δωματιο σου.
Υπαρχουν και σε 80αρια αντιστοιχα....
edit:
μολις ειδα οτι η κουλερμαστερ ψυχτρα δεν εχει φανς οποτε λογικα μπορεις να βαλεις οτι θες εσυ..... Αρα προτινω αυτην!!!
Σε 3 χρονια αλλαζεις ενα ντραιβ αν σου χρειαστει.....
@sandra
Δες τα επιπεδα θορυβου.... το πρωτο λεει 40ντμπ και το λιντλ....εεε, τουρμπο-εξ λεει εως 28 νομιζω. Πηγαινε δες τα απο κοντα και δες αν μπορεις να αλλαξεις το φαν με κανενα 120αρι αθορυβο, εκτος και αν θες φουλ αποδοση χωρις να σε νοαιζει ο θορυβος οποτε πας σε κατι τετοιο επι 2 και εχεις ταυτοχρονα και aircondition στο δωματιο σου.

edit:
μολις ειδα οτι η κουλερμαστερ ψυχτρα δεν εχει φανς οποτε λογικα μπορεις να βαλεις οτι θες εσυ..... Αρα προτινω αυτην!!!
-
- Gbyte level
Μπορώ να το επιβεβαιώσω κι εγώ, αλλά μην ξεχνάς ότι ουσιαστικά είναι σαν να τρέχεις την basic έκδοση (όλα τα φρουφρού off)P3 wrote: " Τα win απο parallels(virtual machine) στο Macbook πανε πιο γρήγορα απ'ότι natively στο pc μου!
- rapadder
- Gbyte level
Τελικά θα πάρω ένα Mac Mini (off-topic δηλαδή
). Επειδή θα μου το φέρουν από Αμερική (θα το έχω σε κάνα μήνα), μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το αεροδρόμιο του τύπου να πληρώσω τέλη εκτελωνισμού; Δηλαδή αν δούν το κουτί του Mac Book να πούνε ότι πρέπει να πληρωθούν κάποια χρήματα; Υποθέτω πώς όχι αλλά είπα να κάνω και ένα post καλού κακού.

Last edited by rapadder on Fri May 30, 2008 3:55 pm, edited 1 time in total.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Εχω την ενυπωση πως απο χωρες εκτος ΕΕ πληρωνεις τελωνειοΥποθέτω πώς όχι αλλά είπα να κάνω και ένα post καλού κακού.
-
- Gbyte level
MacBook mini??
- P3
- Venus Project Founder
Μάλλον θα εννοεί το Macbook και όχι το MacbookPro.
Μπορείς να πεις σε αυτόν που θα στο φέρει να το ανοίξει και να σου το φέρει σε μια τσάντα σαν δικό του, και φυσικά να πετάξει το κουτί. Εγώ έτσι έκανα για κάποιον όταν πήγα US, και δεν είχα κανένα προβλημα στο τελωνείο. Αρκεί να μην έχει και τόση σημασία για σένα να ανοίξεις εσύ το κουτί του!
Μπορείς να πεις σε αυτόν που θα στο φέρει να το ανοίξει και να σου το φέρει σε μια τσάντα σαν δικό του, και φυσικά να πετάξει το κουτί. Εγώ έτσι έκανα για κάποιον όταν πήγα US, και δεν είχα κανένα προβλημα στο τελωνείο. Αρκεί να μην έχει και τόση σημασία για σένα να ανοίξεις εσύ το κουτί του!

"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- rapadder
- Gbyte level
Mac Mini εννοούσα, sorry. Έχεις δίκιο p3, έτσι δεν θα νομίζει ότι πρόκειται να το πουλήσω. Στην τελική του λέω να μου στείλει το κουτί ταχυδρομικά.
- P3
- Venus Project Founder
Το MacMini δεν είναι laptop (
) αλλά you got my point!

Τελικά Σταμάτη πείστηκες για την αξία των Μακ!!! Ακόμα θυμάμαι τις αντιρρήσεις σου όταν σου είπα ότι σκόπευα να αγοράσω το δικό μου
Ναι ναι στο τρίβω στην μούρη......... και περιμένω εντυπώσεις από όταν θα το έχεις

Ναι ναι στο τρίβω στην μούρη......... και περιμένω εντυπώσεις από όταν θα το έχεις

- rapadder
- Gbyte level
[off-topic]Το είδα στα Multirama και είναι γλύκα![/off-topic]
- sagwnias
- Gbyte level
Eχει δουλεψει κανεις σε μακιντος να μας πει εντυπωσεις; ενας τυπος που ξερω ειχε παρει και ειχε βαλει γουιντοους....
Αλλος φιλος παλι που σπουδαζει Βουδαπεστη μου λεει οτι στα αμφιθεατρα ειναι ολοι με τα Μακ και ελαχιστοι με τα κλασικα δικα μας λαπτοπ με γουιντοους... Οπως και να το κανουμε ειναι πανεμορφα...
Αλλος φιλος παλι που σπουδαζει Βουδαπεστη μου λεει οτι στα αμφιθεατρα ειναι ολοι με τα Μακ και ελαχιστοι με τα κλασικα δικα μας λαπτοπ με γουιντοους... Οπως και να το κανουμε ειναι πανεμορφα...
- mikem4600
- Gbyte level
Που να δεις στον ερευνητικό τομέα... Σε ένα project που είμαι, το 50% του κόσμου έχει Mac...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- P3
- Venus Project Founder
Έχω Powerbook (o προκάτοχος του MacbookPro) εδώ και 3 χρόνια και δεν το αλλάζω! Δουλεύω μόνο σε MacOSX και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! Απόλυτα όμως! Είμαι πεπεισμένος ότι και όταν θα νιώσω την ανάγκη να αλλάξω το Desktop PC μου (γιατί ακόμα με καλύπτουν τα specs του pcιου μου) θα πάρω ή iMac ή PowerMac. Δεν υπάρχει πιθανότητα να πάρω κάτι που να μην παίζει με MacOSX by default! Τέλος!
Σκέφτομαι να αγοράσω laptop...Πολλά έχω δει και έχω ακούσει, για αυτό θα ήθελα την βοήθεια σας...
Καταρχάς διαθέτω περίπου 1000€. Θέλω το laptop για γενική χρήση οπότε δεν με ενδιαφέρει π.χ να έχει την καλύτερη κάρτα γραφικών η τον μεγάλο σκληρό...
Προσανατολίζομαι σε toshiba και απορρίπτω εξαρχής acer και hp(αν και τελευταία έχουν βελτιωθεί....)
Αρχικά πήγαινα για αυτό... http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1137743
αλλά ένας φίλος μου είπε ότι βγαίνουν τα πλήκτρα από το πληκτρολόγιο! Κάτι παρόμοιο δίαβασα σε ένα forum...
Ο ίδιος φίλος που δουλεύει σε κατάστημα ηλεκτικων-ηλεκρονικων ειδών μου πρότεινε αυτό...http://www.multirama.gr/multirama/produ ... pathfinder
Αλλά δεν το βρίσκω στο e-shop και στο plaisio! (Τους εμπιστεύομαι περισσότερο από άλλους)...
Όποιος έχει άποψη και έχει όλη την καλή διάθεση ας φέρει το φως σε έναν αόμματο...
Καταρχάς διαθέτω περίπου 1000€. Θέλω το laptop για γενική χρήση οπότε δεν με ενδιαφέρει π.χ να έχει την καλύτερη κάρτα γραφικών η τον μεγάλο σκληρό...
Προσανατολίζομαι σε toshiba και απορρίπτω εξαρχής acer και hp(αν και τελευταία έχουν βελτιωθεί....)
Αρχικά πήγαινα για αυτό... http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1137743
αλλά ένας φίλος μου είπε ότι βγαίνουν τα πλήκτρα από το πληκτρολόγιο! Κάτι παρόμοιο δίαβασα σε ένα forum...
Ο ίδιος φίλος που δουλεύει σε κατάστημα ηλεκτικων-ηλεκρονικων ειδών μου πρότεινε αυτό...http://www.multirama.gr/multirama/produ ... pathfinder
Αλλά δεν το βρίσκω στο e-shop και στο plaisio! (Τους εμπιστεύομαι περισσότερο από άλλους)...
Όποιος έχει άποψη και έχει όλη την καλή διάθεση ας φέρει το φως σε έναν αόμματο...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
-
- Mbyte level
Το Α200 είναι το "παλιό" μοντέλο, οπότε να το αποφύγεις καλύτερα. Πήγαινε προς το Α300 (αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1132741) που είνια αρκετά δυνατό, με καλό graphics system ή στο αντίστοιχο Ρ300 αν δεν σε ενδιαφέρει η φορητότητα.
Πάντως μην ξεγράφεις εντελώς τα Acer και τα ΗΡ. Ναι, το service των Acer πάσχει κάπως συγκριτικά με καποιους άλλους (πχ. LG), αλλά έχουν κάποια εξαιρετικά μηχανήματα (πχ. αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1099345 ).
Πάντως μην ξεγράφεις εντελώς τα Acer και τα ΗΡ. Ναι, το service των Acer πάσχει κάπως συγκριτικά με καποιους άλλους (πχ. LG), αλλά έχουν κάποια εξαιρετικά μηχανήματα (πχ. αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1099345 ).
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Άψογο το Acer Aspire 5920G-934G25 αλλά όταν βλέπεις αυτό
Τώρα για το Satellite A300-15A καλό αλλά μεγάλο! Έχει 17αρα οθόνη...
Δεν ξέρω χάθηκα...Ας βοηθήσει κάποιος...
έχεις κάποιες επιφυλάξεις....Η εγγύηση παρέχεται από τις εξουσιοδοτημένες συνεργάτιδες εταιρείες της Acer, Alman Hellas (τηλ 210 2409150) και MDI AE (τηλ 210 4804500). Σε περίπτωση βλάβης του Notebook ο πελάτης αναλαμβάνει την επικοινωνία με μία εκ των εταιρειών αυτών και την παράδοση του μηχανήματος σε αυτή αφού πρώτα έχει επικοινωνήσει με το call center της Acer στο support_greece@acer-euro.com ή στο 801-500-2000. Επισημαίνεται ότι στα μηχανήματα ACER, σε περίπτωση βλάβης, σε καμμία περίπτωση δεν γίνεται αντικατάσταση με καινούργιο αλλά επισκευή του υπάρχοντος από το service των αρμόδιων εταιρειών.
Τώρα για το Satellite A300-15A καλό αλλά μεγάλο! Έχει 17αρα οθόνη...
Δεν ξέρω χάθηκα...Ας βοηθήσει κάποιος...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
-
- Mbyte level
Υποτίθεται ότι η MDi είναι πολύ πιο συνεργάσιμη από την Alman. Και απότι έχω διαβάσει, η νέα σειρά των Aspire δεν έχει βγάλει χοντρά προβλήματα, οπότε ζυγίζεις performance/cost και support και κρίνεις.
Πάντως το A300 είναι 15άρι, το Ρ300 είναι το 17άρι, μήπως έμπλεξες/εμπλεξα τα μοντέλα;
Πάντως το A300 είναι 15άρι, το Ρ300 είναι το 17άρι, μήπως έμπλεξες/εμπλεξα τα μοντέλα;
- NoRoadsLeft
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Και γω την παρασκευή που μας πέρασε αγόρασα laptop..
Ένα Acer...---> http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1099418
Για μένα είναι πολύ όμορφο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά..και έκανε και 969€
Ένα Acer...---> http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1099418
Για μένα είναι πολύ όμορφο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά..και έκανε και 969€

-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Laptop 3.5+ Kgr, θάχεις καλές επιδόσεις στην άρση βαρών!
Μήπως να το πούμε desktop replacement...
Δ. Γκρ.

Δ. Γκρ.
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
Καλημέρα...θα ήθελα να ζητήσω μια γνώμη...σκέφτομαι την αγορά λαπτοπ...ωστόσο διαβάζοντας και το αυτό topic αλλά και άλλα είδα πως γίνεται λόγος για τα mac books...έχω δειαυτό και αυτό. Και τα δύο σε σχετικά καλές τιμές και πραγματικά κάνουμε λόγο για απόλυτα φορητά λαπτοπ( 13.3 και 2.5 κιλά περίπου). Ωστόσο έχω κάποιες ερωτήσεις...υπάρχει μια διαφοροποίηση μοντέλου και μια πολύ μικρή διαφοροποίηση τιμής ( της τάξης του 1 ευρω 1 και κάτι) για ένα en/gr. φαντάζομαι πως αυτό έχει να κάνει με την γλώσσα του macos σωστά? έπειτα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ macOs και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να βρούμε εύκολα τα αντίστοιχα προγράμματα που χρησιμοποιούμε στην σχολή ή αν υπάρχουν και ακριβώς τα ίδια απλά αναφέρονται σε mac os. Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!
Dreamcatcher
Dreamcatcher
-
- Mbyte level
Dreamcatcher wrote:Καλημέρα...θα ήθελα να ζητήσω μια γνώμη...σκέφτομαι την αγορά λαπτοπ...ωστόσο διαβάζοντας και το αυτό topic αλλά και άλλα είδα πως γίνεται λόγος για τα mac books...έχω δειαυτό και αυτό. Και τα δύο σε σχετικά καλές τιμές και πραγματικά κάνουμε λόγο για απόλυτα φορητά λαπτοπ( 13.3 και 2.5 κιλά περίπου). Ωστόσο έχω κάποιες ερωτήσεις...υπάρχει μια διαφοροποίηση μοντέλου και μια πολύ μικρή διαφοροποίηση τιμής ( της τάξης του 1 ευρω 1 και κάτι) για ένα en/gr. φαντάζομαι πως αυτό έχει να κάνει με την γλώσσα του macos σωστά? έπειτα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ macOs και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να βρούμε εύκολα τα αντίστοιχα προγράμματα που χρησιμοποιούμε στην σχολή ή αν υπάρχουν και ακριβώς τα ίδια απλά αναφέρονται σε mac os. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Αν δεν έχεις συγκεκριμένους λόγους να πας σε macbook (θες συγκεκριμένο software ή θες ΠΟΛΥ να δουλέψεις σε OSX), τότε δεν θα στα πρότεινα. Τα απλά macbook είναι overpriced, με μέτριο hardware και κακό support (ενώ τα pro είναι απλά overpriced και έχουν κακό support). Αν προσέξεις, το μοντέλο που πόσταρες στα 1000 ευρώ δεν έχει καν dvd-recorder...
Δες κάτι τέτοιο: http://www.multirama.gr/Multirama/produ ... _id=142370