Διευκολύνσεις των φοιτητών για τους συναδέλφους τους

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Διευκολύνσεις των φοιτητών για τους συναδέλφους τους

Post by marios » Thu Jun 12, 2008 9:12 pm

Μεταφέρθηκε από εδώ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Από την στιγμή που υπάρχει αυτό το συστημα θα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα...
Από παιδιά μεγαλύτερων ετών που ενώ προσπάθησαν όταν ήταν στο 1ο έτος να περάσουν το μάθημα, να το δεχτώ να γίνει η καθυστέρηση... Εκεί που καταντά σπαστικό όμως είναι από παιδιά που στο 1ο έτος αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να διαβάσουν ή να πιεστούν, να πιέζονται οι υπόλοιποι... Κατα την γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρχει ένα σύστημα στο οποίο να σε υποχρεώνει για να συνεχίσεις(όχι να το περάσεις με 2 προσπάθειες, οπως έχουν κάτι τριτοκοσμικές χώρες όπως η Αγγλία ή η Αμερική) να γράψεις τουλάχιστον 3 ή 4, να δείξεις ότι τουλάχιστον προσπάθησες...

Αλλά ακόμα και τώρα, με την υπάρχουσα κατάσταση θα μπορούσαν να βάλουν την εξέταση μέσα στην βδομάδα, που αν μη τι άλλο δεν εχει αρχίσει η εξεταστική για το πρώτο έτος...

Υ.Γ.: μετά από το ποστ της Bloody Mary οι 5 ώρες που υπολογισες μάλλον αυξάνονται εκθετικά...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Γκρίνια τέλος :-p
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
The Punisher
Venus Former Team Member

Re: Προγραμματισμός Υπολογιστών με Java (Java II)

Post by The Punisher » Thu Jun 12, 2008 11:05 pm

Εκεί που καταντά σπαστικό όμως είναι από παιδιά που στο 1ο έτος αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να διαβάσουν ή να πιεστούν, να πιέζονται οι υπόλοιποι... Κατα την γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρχει ένα σύστημα στο οποίο να σε υποχρεώνει για να συνεχίσεις(όχι να το περάσεις με 2 προσπάθειες, οπως έχουν κάτι τριτοκοσμικές χώρες όπως η Αγγλία ή η Αμερική) να γράψεις τουλάχιστον 3 ή 4, να δείξεις ότι τουλάχιστον προσπάθησες...
Τα πράγματα τα κρίνεις από την απ'έξω. Το ότι κάποια μαθήματα σου φαίνονται εύκολα ή βατά ή κατανοητά τώρα, δε σημαίνει ότι ήταν έτσι και παλιότερα. Γενικά κάποιος καταλαβαίνω τον πόνο του άλλου μόνο όταν πονέσει. Και αυτήν την στάση την έχω δει αρκετές φορές στη σχολή. Μόνο ο εαυτούλης μας μας νοιάζει (δεν το λέω για εσένα, με αφορμή το παραπάνω το λέω και το αναπτύσσω). Ο άλλος να πάει να πνιγεί. Αλλά όταν χρειαστώ εγώ κάτι, κοιτάω τους υπολοίπους και σκέφτομαι "Κοίτα, δε βοηθούν τον άλλον!"

Τελευταία παρατηρώ κάτι που δεν πίστευα, και δεν του έδινα σημασία, νόμιζα ότι στο Πανεπιστήμιο τα άτομα το ξεπερνάνε. Ο εγωισμός φίλοι μου έχει αρχίσει να χτυπάει κόκκινο. Δεν ξέρω τι φταίει, δεν ξέρω ποιός φταίει, εγώ μόνο τα αποτελέσματα της κυνικής στάσης των διαφόρων βλέπω.

Ας ψάξουμε τη ρίζα των προβλημάτων πρώτα σε εμάς, και μετά στους άλλους.

Υ.Γ. Το post δεν έχει ονομαστικό αποδέκτη, για να μην παρεξηγηθεί κανένας. Είναι "έκθεση ιδεών"
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Jun 12, 2008 11:52 pm

Μπορείς να μου εξηγήσεις αν είναι πιο εγωιστικό να ζητάω να κόβονται μόνο αυτοί που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν(το οποίο είναι αποδεκτό καθ'όλα) ή να δυσκολεύεται(λίγο ή πολύ, δεν έχει σημασία) η δική μου η ζωή για να τα ξύνει κάποιος τα προηγούμενα έτη;

Το ξαναλέω και πάλι:
Αν προσπαθήσει κάποιος και κοπεί κάπου(ή αν είναι άλλος ο λόγος, όπως δουλειά για βιοποριστικούς ή κάτι τέτοιο, δηλαδή σημαντικό), είναι δικαιολογημένος σε κάθε περίπτωση, αυτό φυσικά και δεν το κατακρίνω ή λέω κάτι για αυτό(και δεν με πειράζει να με δυσκολέψει για να τα βγάλει πέρα)...
Εκει που είναι κατα την γνώμη μου κατακριτέο είναι όταν εγώ το δω ότι στο 1ο(ή 2ο ή 3ο ή 4ο) έτος δεν κάνω τίποτα και τα χρωστάω όλα και μετά επειδή μου έπεσαν πολλά, δυσκολεύω τα άτομα αυτού του έτους για να τα βγάλω πέρα εγώ...
Κατα την γνώμη μου αυτό είναι πολύ περισσότερο εγωιστικό από το παραπάνω... Εννοείται ότι πολύ πιθανόν να είμαι λάθος...

Υ.Γ.: Προφάνως έχουμε ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της εξέτασης...
Υ.Γ.2: Just in case, δεν τα γράφω παρεξηγημένος, ξέρω το στυλ που έγραψες(το λέω γιατί ίσως η πρώτη παράγραφος να μοίαζει νευριασμένη)...
The Punisher wrote:Ας ψάξουμε τη ρίζα των προβλημάτων πρώτα σε εμάς, και μετά στους άλλους.
++
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Jun 13, 2008 12:03 am

Εκει που είναι κατα την γνώμη μου κατακριτέο είναι όταν εγώ το δω ότι στο 1ο(ή 2ο ή 3ο ή 4ο) έτος δεν κάνω τίποτα και τα χρωστάω όλα και μετά επειδή μου έπεσαν πολλά, δυσκολεύω τα άτομα αυτού του έτους για να τα βγάλω πέρα εγώ...
Κατα την γνώμη μου αυτό είναι πολύ περισσότερο εγωιστικό από το παραπάνω... Εννοείται ότι πολύ πιθανόν να είμαι λάθος...
το πρόβλημα είναι ότι σε συγκεκριμένα μαθήματα είναι 2 ομάδες που κόβονται
  • Οι @@ τουρίστες
  • αυτοί που θέλουν να προσπαθήσουν άλλοι μια φορά για κάτι ακόμη καλύτερο
Αν είσαι στο πρώτο δε θα έχεις το πρόβλημα που συζητάμε (γενικά) γιατί έτσι είναι η γενικότερη στάση σου, οπότε και να κοπείς σε ένα ακόμη μάθημα δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου. Αν είσαι στο δεύτερο group όμως (που όπως λες αναγνωρίζεις την δύσκολη κατάσταση) τότε θα σε νοιάξει και θα προσπαθήσεις να βρεις μια λύση που να βολέψει κι εσένα αλλά και τους άλλους (γιατί δε νομίζω κανείς να ζητάει διευκόλυνση και να μη λαμβάνεις προφανώς υπόψιν τα άτομα στα οποία απευθύνεται πρωτίστως το μάθημα. Γιατί το τελευταίο είναι γαϊδουριά...) το πρόβλημα λοιπόν στα συγκεκριμένα μαθήματα που ζητούνται διευκολύνσεις το έχουν άτομα που έχουν προσπαθήσει (ο καθένας με το δικό του μέτρο) και ψάχνουν μια λύση που θα βολέψει αυτόν, αλλά δε θα ενοχλήσει τους "ενεργούς" φοιτητές του μαθήματος.
;)
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Fri Jun 13, 2008 12:36 am

Μα το πρόβλημα δεν είναι γιατί πήραν παράταση ή όχι οι εργασίες αλλά για το ότι η εξέταση των εργασιών θα γίνει στο μέσο της εξεταστικής.Ας γινόταν την ίδια μέρα που παραδώσαμε την 4η εργασία ή μετά την εξεταστική.

@Punisher
Θα σου πω ακριβώς τι μου είπε ένας κύριος στην γραμματεία όταν είχα πάει να εγγραφώ."Καλώς ήρθες στην θλιβερή πραγματικότητα της κοινωνίας μας.Εδώ θα δεις τι θα πως είναι ο πραγματικός κόσμος που θα ζήσεις και όχι αυτός ο ψεύτικος που ζούσες εδώ και 18 χρόνια".Αυτό δυστυχώς το παρατήρησα από τον πρώτο μήνα στο "Πανεπιστήμιο".Τι να κάνουμε έτσι είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων .Ο ένας προσπαθεί να φάει τον άλλο για δικό του συμφέρον.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Jun 13, 2008 12:55 am

The Punisher wrote:
το πρόβλημα είναι ότι σε συγκεκριμένα μαθήματα είναι 2 ομάδες που κόβονται
  • Οι @@ τουρίστες
  • αυτοί που θέλουν να προσπαθήσουν άλλοι μια φορά για κάτι ακόμη καλύτερο
Αν είσαι στο πρώτο δε θα έχεις το πρόβλημα που συζητάμε (γενικά) γιατί έτσι είναι η γενικότερη στάση σου, οπότε και να κοπείς σε ένα ακόμη μάθημα δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου. Αν είσαι στο δεύτερο group όμως (που όπως λες αναγνωρίζεις την δύσκολη κατάσταση) τότε θα σε νοιάξει και θα προσπαθήσεις να βρεις μια λύση που να βολέψει κι εσένα αλλά και τους άλλους (γιατί δε νομίζω κανείς να ζητάει διευκόλυνση και να μη λαμβάνεις προφανώς υπόψιν τα άτομα στα οποία απευθύνεται πρωτίστως το μάθημα. Γιατί το τελευταίο είναι γαϊδουριά...) το πρόβλημα λοιπόν στα συγκεκριμένα μαθήματα που ζητούνται διευκολύνσεις το έχουν άτομα που έχουν προσπαθήσει (ο καθένας με το δικό του μέτρο) και ψάχνουν μια λύση που θα βολέψει αυτόν, αλλά δε θα ενοχλήσει τους "ενεργούς" φοιτητές του μαθήματος.
;)
Οι ενοχλητικοί(και αυτοί στους οποίους τα χώνω παραπάνω) είναι η 3η κατηγορία που δεν ανέφερες:
αυτοί που ξεκίνησαν από την 1η κατηγορία, είδαν σε κάποια φάση ότι κάποια στιγμή πρέπει να βγάλουν το πανεπιστήμιο και τώρα θέλουν να βγάλουν τα "βερεσέδια"...
Για να αποφευχθεί αυτό είπα να μείνεις π.χ. έτος...
Για την πρώτη κατηγορία που αναφέρεις οκ, δικαίωμα τους, για την δεύτερη, δεν με πειράζει να με δυσκολέψουν(έτσι κι αλλίως, μάλλον κάποια στιγμή σε κάποιο μάθημα θα ενταχθώ και εγώ σε αυτούς)...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Fri Jun 13, 2008 11:48 am

Μιας που ειμαι στο 4ο ετος και για να δικαιολογησω καπως τους συναδελφους της ηλικιας μου θα πω 2 πραγματα.
1)Εισαγωγη στον προγραμματισμο (1ο εξαμ) εκανε τοτε το Συντιχακης, οχι και οτι καλυτερο υπηρχε. Ζητουσες να ρον ρωτησεις μια απορια και σου ελεγε οτι και εκεινος εχει αποριες αλλα δεν ρωταει. Επισης το πρωτο προγραμματακι που μας ειχε γραψει το HelloWorld δεν ετρεχε!!!! τα συμπερασματα δικα σας.
2)Προγραμματισμος υπολογιστων, τζαβα 2 δλδ, γινοταν 3ο εξαμηνο, μαζι με Οργανωση, C++, Δομες, Πιθανοτητες. Σημειωση οτι το 2ο ετος ειναι το δυσκολοτερο στη σχολη...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Jun 13, 2008 1:59 pm

sagwnias wrote:Μιας που ειμαι στο 4ο ετος και για να δικαιολογησω καπως τους συναδελφους της ηλικιας μου θα πω 2 πραγματα.
1)Εισαγωγη στον προγραμματισμο (1ο εξαμ) εκανε τοτε το Συντιχακης, οχι και οτι καλυτερο υπηρχε. Ζητουσες να ρον ρωτησεις μια απορια και σου ελεγε οτι και εκεινος εχει αποριες αλλα δεν ρωταει. Επισης το πρωτο προγραμματακι που μας ειχε γραψει το HelloWorld δεν ετρεχε!!!! τα συμπερασματα δικα σας.
2)Προγραμματισμος υπολογιστων, τζαβα 2 δλδ, γινοταν 3ο εξαμηνο, μαζι με Οργανωση, C++, Δομες, Πιθανοτητες. Σημειωση οτι το 2ο ετος ειναι το δυσκολοτερο στη σχολη...
Αυτό που αναφέρεις(αν δεν χρησιμοποιηθεί σαν πρόφαση και είναι πραγματικά η αιτία) τότε εντάσσει τα παιδιά σε αυτούς που για κάποιο λόγο προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν... Αυτοί που λέω εγώ είναι αυτοί που βαριούνται να ασχοληθούν με κάποιο μάθημα(έχει διαφορά με το ότι δεν τα καταφέρνουν) και τους φταίει ο καθηγητής, το πανεπιστήμιο, ο καιρός, η εθνική κτλ...

Υ.Γ.:
sagwnias wrote:1)Εισαγωγη στον προγραμματισμο (1ο εξαμ) εκανε τοτε το Συντιχακης,
Αν το έγραψες επίτηδες μου θυμίζεις το πως αναφέρομαι και εγώ σε ένα διδασκοντα... Ονόματα δεν λέμε, υπολείψεις δεν θίγουμε, όποιος ασχολιέται με τα μαθηματικά μαθήματα του πρώτου έτους(Λογισμό και Υπολογιστικά) καταλαβαίνει...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Fri Jun 13, 2008 7:09 pm

To το μπηκε καταλαθος Μαριε.

Τα παραπανω τα εγραψα για να μην τα ριχνουμε ολα στους φοιτητες. Οταν γενικα το μαθημα της εισαγωγης ηταν απαραδεκτο τοτε δεν ειχες τις καταλληλες βασεις να συνεχισεις. Ποσο μαλλον 1 χρονο μετα και μεσα σε ενα πολυ δυσκολο εξαμηνο με τα μαθηματα που σου προανεφερα.

Προσωπικα δεν ζητησα παραταση στην εργασια, αλλα δε με χαλασε κιολας αφου προλαβα και την παρεδωσα.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Fri Jun 13, 2008 7:16 pm

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω προσωπικά,απλώς γενικά.Εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ.

Από ότι έχω καταλάβει πάντως μέχρι τώρα το Πανεπιστήμιο δεν είναι σαν το Λύκειο,Γυμνάσιο,Δημοτικό όπου οι καθηγητές-δάσκαλοι σε παίρνουν από το χεράκι για να μάθεις και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσες να γράψεις ή να διαβάσεις κτλ.Ένας φοιτητής δεν πρέπει να περιμένει από τους καθηγητές για να μάθει..Είμαστε αρκετά μεγάλοι και με καλές βάσεις και μπορούμε με μελέτη και προσπάθεια να μάθουμε μόνοι μας Java,Δομές,whatever....Όλα αυτά περί καθηγητών και τέτοια είναι απλές δικαιολογίες.
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Fri Jun 13, 2008 8:36 pm

Σαφως και δεν θα σε παρει κανεις απο το χερακι αλλα δεν εχες ιδεα τι θα πει Συντιχακης. Γιατι οταν η πρωτη επαφη σου με προγραμματισμο ειναι με διδασκων τον συγκεκριμενο τοτε ειναι δυσκολα τα πραγματα. Μην ξεχνας οτι καποιοι ηρθαν απο θετικη κατευθυνση. Οταν εισαι εξω απ το χορο πολλα τραγουδια λες. Γιατι οσοι επεσαν στα μ@λ@κ@, βλ. Γιακουμακης, ηταν πολλοι τυχεροι. Αλλα επειδη εχουμε ξεφυγει ας το σταλατησουμε εδω. Ο καθενας κανει τις επιλογες του.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Jun 13, 2008 8:37 pm

Σε αυτό διαφωνώ... Ο καθηγητής και το βιβλίο παίζουν μαζί με τον φοιτητή τον μεγαλύτερο ρόλο...
Το θέμα είναι ότι με πολύ προσπάθεια μπορεί να ξεπεραστούν τα προβλήματα του καθηγητή και του βιβλίου, ενώ αν ο φοιτητής δεν θέλει, ούτε με λοβοτομή δεν μαθαίνει...
Επειδή μπορεί να παρεξηγήθηκα, δεν τα χώνω σε όσους χρωστάνε μάθημα και ζητήσανε διευκόλυνση, τα χώνω στο υποσύνολο αυτών που ζητήσαν διευκόλυνση επειδή σε όλο το πρώτο έτος το ....βαράγανε. Άλλοι οι μεν άλλοι οι δε...

Υ.Γ.: Επειδή έχουμε ξεφύγει κατα πολύ από τα πλαίσια του μαθήματος(αλλά από την άλλη μου αρέσει σαν συζήτηση), μήπως να την μεταφέρουμε σε κάποιο άλλο σημείο τα τελευταία ποστ;
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Fri Jun 13, 2008 9:29 pm

Σε αυτό διαφωνώ... Ο καθηγητής και το βιβλίο παίζουν μαζί με τον φοιτητή τον μεγαλύτερο ρόλο...
Το θέμα είναι ότι με πολύ προσπάθεια μπορεί να ξεπεραστούν τα προβλήματα του καθηγητή και του βιβλίου, ενώ αν ο φοιτητής δεν θέλει, ούτε με λοβοτομή δεν μαθαίνει...
+++++
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”