mandrake 9.2
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
mandrake 9.2
Είχα εγκαταστήσει στο pc μου τα mandrake 9.2 . Ένώ στην εγκατάσταση όλα πήγαν καλά μετά άρχισαν να χάνονται εφαρμογές από το menu δεν ξέρω αν χανονταν εντελώς (αυτό θα ήταν κουφότερο του πρώτου) τα νεύρα μου έσπασαν και το σταθερότατο λειτουργικό απελευθέρωσε το χώρο που άδικα καταπατούσε στο δίσκο μου. Τώρα έχω το mandrake 10 που έχει τον κατάλληλο πηρύνα για να δει τον serial ata σκληρό μου αλλά και αυτό με εκνευρίζει αφάνταστα με την απαρχαιωμένη του εμφάνιση. Περιμένοντας το fedora 2 στις 17 Μαίου(απο το 1 οι εντυπώσεις ήταν άριστες) έχετε καμιά ιδέα για το πως χάνονται οι εφαρμογές2???
- Einherjar
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Το πρόβλημα που αναφέρεις το έχω παρατηρήσει και εγώ. Πιθανώς (και προφανώς) είναι κάποιο bug. Θα σου πω αυτό που έκανα και λύθηκε το προβλημα. Εκτελείς από κονσόλα το drakconf (χρειάζεσαι δικαιώματα root γι'αυτο). Από εκεί πηγαίνεις Σύστημα -> Μενού -> Μενού συστήματος και μετά πατάς κατευθείαν Αποθήκευση. Let me know αν έλυσες το πρόβλημα
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Καημένα παιδιά...
Το έχω πει 1000 χιλιάδες φορές θα το πώ ακόμη μία φορά...
Θέλεις να παίξεις και να ΜΑΘΕΙΣ κάτι χωρίς να σου σπάσουν τα νεύρα(και μιλάμε και για σωστή distro) βάλε Debian.
Θέλεις να κάνεις δουλειά πέτα το linux ολοκληρωτικά
...BSD RuleZzz

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- Einherjar
- Venus Project Founder
Άσε μας ρε παλικαρόπουλε εσύ και τα Debian σου
Ο καθένας μπορεί να επιλέξει το πως θα βγάλει τα μάτια του 

Last edited by Einherjar on Mon Apr 26, 2004 12:14 am, edited 1 time in total.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- vagalati
- Mbyte level
Ναι, το *BSD είναι η καλύτερη λύση για κάποιον που θέλει να βάλει ένα λειτουργικό όσο πιο κοντά στο (standard) Unix, αλλά (δυστυχώς έχει και αλλά) πρέπει να είσαι κωλόφαρδος για να δουλέψουν οι συσκευές του πισιού!HdkiLLeR wrote:Καημένα παιδιά...
Θέλεις να παίξεις και να ΜΑΘΕΙΣ κάτι χωρίς να σου σπάσουν τα νεύρα(και μιλάμε και για σωστή distro) βάλε Debian.
Θέλεις να κάνεις δουλειά πέτα το linux ολοκληρωτικά
...BSD RuleZzz
Όσο για τη διανομή Linux, η απάντηση μου είναι Slackware (τσαφ! δυο τριγόνια με τη μια, καλύτερη υποστήριξη (απο *BSD)+εκμάθηση Unix)!
Ni!! Ni!! Ni!!
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Τώρα στο pc μου είναι εγκατεστημένο το mandrake 10 όπου δεν εμφανίζεται το πρόβλημα αυτό. Ρώτησα από περιέργια και επειδη ο theo μου είχε πει ότι και καποιος άλλος αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα. Θα ήθελα να δοκιμάσω να δω τι παίζει αλλά δεν μπορώ να βάλω την έκδοση 9.2 καθώς δεν υποστηρίζει serial ata και γενικά το configuration οτυ πσιου πλέον είναι τελείως διαφορετικό και παίζει να μην υπαρχει πρόβλημα ακόμα και αν με κάποιο τρόπο έμπαινε το lin.
Αν θέλει πάντως κάποιος να αποκτήσει γνώσεις σε κάθε κλάδο της επιστήμης το πλέον κατάλληλο λειτουργικό είναι τα win98.
Θεωρία του χάους : Κλάνει μπαρμπούνι γκέυ στο τρίγωνο των Βερμούδων και τσακ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ (Σε αντίθεση με μερικούς κακοπροαίρετους που λένε ότι πετάγονται αδικαιολόγητα)
Βαρυτική θεωρία : Όλες οι εφαρμογές πέφτουν.
Θεωρία των πιθανοτήτων : Μετά από επαναλαμβανόμενα reset σε κάποια φάση θα δημιουργηθεί bad sector
Θεωρία των παιγνίων : ότι παιχνίδι υπάρχει τρέχει σε 98.
Μήπως το βαρύναμε λίγο με τα Debian και BSD σιγά μη βάλω και solaris.
Είπα να ξεκολλήσω λίγο από τη "μικρό και μαλακό" αλλά με ρέγουλα.
Αν θέλει πάντως κάποιος να αποκτήσει γνώσεις σε κάθε κλάδο της επιστήμης το πλέον κατάλληλο λειτουργικό είναι τα win98.
Θεωρία του χάους : Κλάνει μπαρμπούνι γκέυ στο τρίγωνο των Βερμούδων και τσακ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ (Σε αντίθεση με μερικούς κακοπροαίρετους που λένε ότι πετάγονται αδικαιολόγητα)
Βαρυτική θεωρία : Όλες οι εφαρμογές πέφτουν.
Θεωρία των πιθανοτήτων : Μετά από επαναλαμβανόμενα reset σε κάποια φάση θα δημιουργηθεί bad sector
Θεωρία των παιγνίων : ότι παιχνίδι υπάρχει τρέχει σε 98.
Μήπως το βαρύναμε λίγο με τα Debian και BSD σιγά μη βάλω και solaris.
Είπα να ξεκολλήσω λίγο από τη "μικρό και μαλακό" αλλά με ρέγουλα.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Btw:
Η Slack είναι μακράν η καλύτερη distro(most posix θα έλεγα) που υπάρχει. Απο εκεί και πέρα η Debian είναι Slack που κάνει την ζωή του developer(που βγάζει και βάζει πακέτα συνέχεια) πολύ πιο εύκολη.
Τα υπόλοιπα είναι για τα μπάζα(μιλάω για τις μεγάλες distro που έχουν πλέον γίνει ψωμοτύρι)...Δεν είμαι απόλυτος η RedHat κάποτε άξιζε και ήταν αρκετά σοβαρή distro τώρα έχει καταλήξει εμπορικό προιόν οπότε...Τέλος ειδικά τα mandrake είναι για εντελώς κάγκουρες επιδειξίες που και καλά θέλουν να πούν πως βάλανε linux(Ο Νεκτάριος εξαιρείται γιατί ξέρει πως είναι μ@..κία αλλά θέλει να πεδεύεται)...Έλεος δηλαδή...βάλτε του και μπλέ φωτάκια σαν αυτά που βάζουν στα lada για να φαίνονται φτιαγμένα.
ΥΓ:Πάντος εάν προσπαθεί κανείς να κάνει δουλειά χρησιμοποιώντας mandrake είναι πιό ψυχάκιας απο εμένα που γουστάρω Slackware 3.4 χωρίς Χ installed απο διαλογικά text scripts

Η Slack είναι μακράν η καλύτερη distro(most posix θα έλεγα) που υπάρχει. Απο εκεί και πέρα η Debian είναι Slack που κάνει την ζωή του developer(που βγάζει και βάζει πακέτα συνέχεια) πολύ πιο εύκολη.
Τα υπόλοιπα είναι για τα μπάζα(μιλάω για τις μεγάλες distro που έχουν πλέον γίνει ψωμοτύρι)...Δεν είμαι απόλυτος η RedHat κάποτε άξιζε και ήταν αρκετά σοβαρή distro τώρα έχει καταλήξει εμπορικό προιόν οπότε...Τέλος ειδικά τα mandrake είναι για εντελώς κάγκουρες επιδειξίες που και καλά θέλουν να πούν πως βάλανε linux(Ο Νεκτάριος εξαιρείται γιατί ξέρει πως είναι μ@..κία αλλά θέλει να πεδεύεται)...Έλεος δηλαδή...βάλτε του και μπλέ φωτάκια σαν αυτά που βάζουν στα lada για να φαίνονται φτιαγμένα.
ΥΓ:Πάντος εάν προσπαθεί κανείς να κάνει δουλειά χρησιμοποιώντας mandrake είναι πιό ψυχάκιας απο εμένα που γουστάρω Slackware 3.4 χωρίς Χ installed απο διαλογικά text scripts

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----