Ο κ. Σπαθάρης είναι ακατάλληλος επιτηρητής.

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Ο κ. Σπαθάρης είναι ακατάλληλος επιτηρητής.

Post by mikem4600 » Mon Jun 16, 2008 6:24 pm

tsilochr wrote:Όχι δεν νομίζω ότι είναι ανάμεσα στους λόγους ύπαρξης του forum
Εγώ πάλι νομίζω πως είναι. Αν δεν αναγνωριστούν τα "κακώς κείμενα", δεν θα βελτιωθούν ποτέ.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Jun 17, 2008 12:00 am

tsilochr wrote:
Silver wrote:Τέλος να προσθέσω ότι το forum υπάρχει και για να σχολιάζουμε τα "κακώς κείμενα"
Όχι δεν νομίζω ότι είναι ανάμεσα στους λόγους ύπαρξης του forum
Ασφαλώς και είναι. Τώρα το αν η ονομαστική αναφορά πρέπει να γίνεται με κάποιους κανόνες είναι ένα άλλο θέμα. Μια τεκμηριωμένη αναφορά όμως, ίσως να προκαλεί αντιδράσεις, αλλά σίγουρα:

1. Δίνει το δικαίωμα στον καθένα να απαντήσει, εφόσον τον αφορά

2. Επιτρέπει στους υπόλοιπους να πάρουν θέση

3. Κάνει το πρόβλημα γνωστό και επιτρέπει να βρεθεί μια λύση
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Tue Jun 17, 2008 1:52 am

Επίσης σε ένα ιδανικό πανεπιστήμιο όπου οι φοιτητές είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με αξιοπρέπεια δε θα έπρεπε να υπάρχουν επιτηρητές.
Η αξιοπρέπεια χτίζεται από όλους, και από αυτούς που θέλουν να φοιτήσουν και από αυτά που διδάσκονται.

Επίσης δεν το θεωρώ καθόλου αξιοπρεπές να βγαίνεις και να λες "ο Χ είναι ακατάλληλος επιτηρητής"! Εξάλλου αναρρωτιέμαι, αυτός/ή που το είπε, δεν κοιτάζω καν το ψευδώνυμο, βγήκε ποτέ να πει "ο/η Ω δεν είναι μεταδοτικός/ή στο μάθημα"; Ή το μάθημα που κάνει, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις από τους φοιτητές; (κλπ) Από αυτόν τον συλλογισμό μου δείχνει κάποιον που καίγεται απλά να γράψει καλά στο τέλος, αλλά δεν με εκπλήσει το γεγονός, έτσι είναι φτιαγμένο το πανεπιστήμιο. Μαθήματα που έχουν να κάνουν με τις χρηματικές απολαβές του πτυχιούχου...

Δεν λέω, μπορεί να νομίζει ότι έκανε κάτι πολύ θαραλλέο να βγει να "ξεμπροστιάσει" τον Χ, αλλά κατά την γνώμη μου η πράξη του είναι δυστυχώς θρασύδειλη και στενά εγωιστική.

edit: Υπάρχει πάντα η καθαρή στάση, να τον πιάσει τον Χ στο τέλος και να του εξηγήσει με όλο το θάρρος αυτό που πιστεύει. Από ότι κατάλαβα, ο Χ είναι συζητήσιμος, και με εκπαιδευτικό ενδιαφέρον!
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Jun 17, 2008 10:06 am

@mikem4600, proxenos: ξεχνάτε ή μάλλον δεν γνωρίζετε το καθεστώς λειτουργίας του συγκεκριμένου forum, τους κανόνες λειτουργίας που έθεσε η ΓΣ. Νομίζω ότι η ΓΣ δεν γουστάρει να βγαίνει κάποιος πίσω από ένα nickname και να κράζει δημόσια κάποιον από το προσωπικό του τμήματος. Μπορούμε να σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα αλλά όχι με αυτό το τρόπο. Υπάρχουν άλλες διαδικασίες.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue Jun 17, 2008 10:13 am

@tsilochr
Σωστό αυτό που λες σχετικά με την ονομαστική αναφορά. Δεν ξέρω ποια θα ήταν μια καλύτερη φόρμουλα. Αλλά δεν θα ήθελα να καταλήξουμε στο να παρουσιάζουμε μόνο τα καλά της σχολής από φόβο μήπως και δεν μας εγκρίνουν (=λογοκρισία).
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Tue Jun 17, 2008 10:29 am

Να θυμίσω το κράξιμο που έπεσε για την αναμονή των αποτελέσμάτων(φεβ2008).
Η κριτική αν γίνεται με αυτο το τρόπο είναι επικίνδυνη , σκεφτείτε να βγαίνει ο καθένας ανώνυμα και να τα χώνει επειδή εχασε το μάθημα με 4,7.
που θα πάει θα το δουμε...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Tue Jun 17, 2008 10:33 am

Από την στιγμή που ο συγκεκριμένος έκανε επώνυμα σχετική αναφορά σε καθηγητές του τμήματος, δεν τίθεται κανένα θέμα θρασύδειλης συμπεριφοράς. Δεν είναι προσωπικό θέμα του φοιτητή με τον κ.Σπαθάρη να τον πιάσει στο τέλος της εξέτασης και να του μιλήσει.
Όταν ο κ. Βασσάλος αργούσε πολύ να βγάλει τα αποτελέσματα, δεν διάβασα κανένα post να αναφέρει "κάποιος καθηγητής κάποιου μαθήματος του τμήματος Πληροφορικής έχει αργήσει να βγάλει τα αποτελέσματα". Αντίθετα εδώ υπάρχει μια υπερβολική ευαισθησία. Ο φοιτητής ανέφερε τα γεγονότα (όπως επιβεβαίωσαν και άλλοι συνάδελφοι του) και τίποτα άλλο. Δεν έκανε κριτική για την ζωή του ή για τα ρούχα που φοράει ;).
Δυστυχώς οι εκτεταμένες αντιγραφές είναι ένα από τα προβλήματα της σχολής και καλό θα είναι να αποθαρρύνονται από τους ίδιους τους φοιτητές. Υπο αυτό το πρίσμα θεωρώ το topic εξαιρετικά χρήσιμο.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Tue Jun 17, 2008 10:50 am

Απλα νομίζω συμφωνούμε μπορεί να ξεφύγει το πράγμα πολύ εύκολα.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Tue Jun 17, 2008 11:26 am

Αυτό είναι αλήθεια. Άποψη μου είναι ότι αφού το θέμα έχει λήξει πλέον, το topic μπορεί να κλειδωθεί. Επιμένω όμως στο να μην αποθαρρύνουμε όσους αποφασίζουν να γίνουν "δυσάρεστοι" και να φέρουν στην επιφάνεια τέτοια περιστατικά.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jun 17, 2008 11:52 am

Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια πρεμούρα στο να κλειδωθεί. Μπορείτε απλά, αν δεν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε, να μην γράφετε. Το κλείδωμα είναι μια ύστατη λύση, την οποία δεν χρειάζεται να επιδιώκουμε μόνο και μόνο για να αποφευχθεί το self moderation. ;)
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Tue Jun 17, 2008 12:13 pm

rapadder wrote:Αυτό είναι αλήθεια. Άποψη μου είναι ότι αφού το θέμα έχει λήξει πλέον, το topic μπορεί να κλειδωθεί. Επιμένω όμως στο να μην αποθαρρύνουμε όσους αποφασίζουν να γίνουν "δυσάρεστοι" και να φέρουν στην επιφάνεια τέτοια περιστατικά.
rapadder++
Κανένας δεν πρέπει να αποθαρρύνεται να πει την γνώμη του,επίσης έχουμε ανάγκη και τις σκληρές γνώμες - αλήθειες , οχι(μονο) τα ευχάριστα σχόλια.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Tue Jun 17, 2008 1:13 pm

Να σας ενημερώσω ότι και ο κ. Μαγείρου και η κ, Σιδέρη μου απάντησαν ευγενικά στα mail που τους έστειλα και έλαβαν το ζήτημα σοβαρά υπόψιν. Τους ευχαριστώ και τους δύο.

Επειδή και στο επόμενο μάθημα που γράφω θα έχω επιτηρητή τον κ. Σπαθαρή, η κ. Σιδέρη με διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μιλάει κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τις απόψεις του κ. Σπαθάρη, ούτε και με τον ίδιο τον κ. Σπαθάρη. Απλά το να πει τα πιστεύω του μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή.

Θέλω να πιστεύω ότι έθεσα τα γεγονότα ακριβώς, χωρίς υπερβολές και σχόλια. Επίσης να πω ότι προτού ανεβάσω τη διαμάρτυρια μου ρώτησα τόσο το Zifnab όσο και τον Punisher και μου είπαν ότι δεν ύπαρχει πρόβλημα να την ανεβάσω αρκεί αυτά που γράφω να συμμορφώνονται με τους κανόνες του forum. Και πρέπει να συμμορφώνονται γιατί ως τώρα δεν έχω λάβει παρατήρηση. :cool:

Το ηθικό δίδαγμα: Αν κάτι δεν μας αρέσει, ενημερώνουμε τους υπεύθυνους επώνυμα και εξηγούμε ακριβώς τα γεγονότα(εννοείται πάντα με ωραίο τρόπο), ενημερώνουμε και το venus (όλο και κάποια συμβουλή θα διαβάσεις) και κάτι καλό θα βγει.

Τέλος ένα σχόλιο στο "δυσάρεστοι". Ότι και αν κάνουμε σε αυτή τη ζωή όλο και κάποιο θα δυσαρεστήσουμε είτε ηθελημένα είτε άθελα μας. Πολλά θέματα σε αυτό το forum έχουν κατά καιρούς δυσαρεστήσει πολλους ανθρώπους και πολλές ομάδες ανθρώπων (ειδικά τις παρατάξεις :cool: ). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γράφουμε τα "κακώς κείμενα". Το αντίθετο αν δεν κάνουμε κάτι γι' αυτά τότε απλά αυτά θα παραμείνουν. Για να άλλαξει μια κατάσταση θα πρέπει να κάνεις κάτι αλλιώς γιατί να αλλάξει;

Καλή συνέχεια σε όλους στην εξεταστική.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jun 17, 2008 1:20 pm

νομίζω ότι το θέμα έκλεισε
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Tue Jun 17, 2008 4:43 pm

Ο κ.Σπαθάρης έχει αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν πως θέλει να είναι κοντά στους φοιτητές και έχει μια λίγο διαφορετική φιλοσοφία για τη σχέση διδάσκων-φοιτητής. Έχουν ειπωθεί και έχουν γίνει αρκετά χειρότερα, ας μη στεκόμαστε τόσο σε αυτό.

Καλό είναι να αποφεύγονται οι ακρότητες...

Φιλικά
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
MikeeMan
bit level
bit level

Post by MikeeMan » Wed Jun 18, 2008 11:26 pm

παντως δεν ηθελε και τρελη συγκεντρωση για να κανεις μια scan και μια c-scan και μια lifo. Εγω δεν ειχα κανενα προβλημα και μαλιστα εφευγε κ το αγχος με την μια κουβεντα που εκανε ο επιτηρητης. Ο χρονος ηταν υπεραρκετος για τα θεματα που ειχε βαλει ο κ.Μιλης.
Ο κ. Σπαθαρης δεν ειναι το μαυρο προβατο στους επιτηρητες. Οταν καθεσαι πρωτη σειρα και οι επιτηρητες πιανουν κουβεντα μεταξυ του, τοτε δεν σας ενοχλει? Οταν ανοιγουν το laptop και ακους συνεχεια το τσουκου-τσουκου απο τα πληκτρα δεν σας ενοχλει? οταν παιζουν με τα κινητα δεν σας ενοχλει? Οχι και να στελνουμε mail για μια κουβεντα που ειπε ενας. Ηταν ακραιο να το πεις αυτο και να φτασεις σε τετοιο σημειο για ενα περιστατικο . Αν ειναι ετσι, να στελνουμε mail για καθε τι που μας ενοχλει στην εξεταση. "Εφερε καφε ο καφετζης και μου απεσπασε την προσοχη", "Μπηκε ενα περιστερι μεσα ( στο αμφιθεατρο Α γινεται συχνα αυτο) και δεν μπορεσα να λυσω την ασκηση", " Δεν υπαρχουν κουρτινες και με τυφλωνει ο ηλιος" . Ας σταματησουμε να σκεφτομαστε οτι δηνουμε πανελληνιες και οτι θελουμε εναν δημιο απο πανω μας για να μπορεσουμε να γραψουμε και να συγκεντρωθουμε.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Jun 19, 2008 12:22 pm

MikeeMan wrote:παντως δεν ηθελε και τρελη συγκεντρωση για να κανεις μια scan και μια c-scan και μια lifo. Εγω δεν ειχα κανενα προβλημα και μαλιστα εφευγε κ το αγχος με την μια κουβεντα που εκανε ο επιτηρητης. Ο χρονος ηταν υπεραρκετος για τα θεματα που ειχε βαλει ο κ.Μιλης.
Ο κ. Σπαθαρης δεν ειναι το μαυρο προβατο στους επιτηρητες. Οταν καθεσαι πρωτη σειρα και οι επιτηρητες πιανουν κουβεντα μεταξυ του, τοτε δεν σας ενοχλει? Οταν ανοιγουν το laptop και ακους συνεχεια το τσουκου-τσουκου απο τα πληκτρα δεν σας ενοχλει? οταν παιζουν με τα κινητα δεν σας ενοχλει? Οχι και να στελνουμε mail για μια κουβεντα που ειπε ενας. Ηταν ακραιο να το πεις αυτο και να φτασεις σε τετοιο σημειο για ενα περιστατικο . Αν ειναι ετσι, να στελνουμε mail για καθε τι που μας ενοχλει στην εξεταση. "Εφερε καφε ο καφετζης και μου απεσπασε την προσοχη", "Μπηκε ενα περιστερι μεσα ( στο αμφιθεατρο Α γινεται συχνα αυτο) και δεν μπορεσα να λυσω την ασκηση", " Δεν υπαρχουν κουρτινες και με τυφλωνει ο ηλιος" . Ας σταματησουμε να σκεφτομαστε οτι δηνουμε πανελληνιες και οτι θελουμε εναν δημιο απο πανω μας για να μπορεσουμε να γραψουμε και να συγκεντρωθουμε.
Και να επιτραπεί και το κάπνισμα την ώρα της εξέτασης. Πώς θα συγκεντρωθούμε αλλιώς;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Thu Jun 19, 2008 12:47 pm

Αυτό που μου αρέσει στον κο Σπαθάρη είναι που έρχεται και τρώει στο εστιατόριο μας, δε δείχνει να σνομπάρει τους φοιτητές. Τώρα όσον αφορά στην επιτήρηση δε θέλω να προσθέσω κάτι, εφόσον έγινε επώνυμα παράπονο δε βλέπω την ανάγκη ύπαρξης του τόπικ. Απλώς τον δυσφημούμε. Όσοι έχετε πρόβλημα πηγαίνετε και συζητήστε το με τους αρμόδιους. Όλα τα άλλα είναι κουτσομπολιό και χωρίς νόημα. Και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κλειδωθεί το τόπικ αλλιώς οι διαχειριστές δε δείχνουν την αρμόζουσα αντικειμενικότητα.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
cpetro
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by cpetro » Fri Jun 20, 2008 7:02 pm

ναι οταν αντιγραφετε ομως στην εξεταση δε σας χαλαει ο Σπαθαρης ε... ελα λοιπον μια χσαρα ειναι ο Σπαθαρης και μας βοιθαει και στις εξετασεις με το τροπο του.. δε καταλαβαινω ολοι γιναμε συνεπεις φοιτητες πια.. ψηφιζω υπερ Σπαθαρη
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Fri Jun 20, 2008 9:52 pm

cpetro wrote:ναι οταν αντιγραφετε ομως στην εξεταση δε σας χαλαει ο Σπαθαρης ε... ελα λοιπον μια χσαρα ειναι ο Σπαθαρης και μας βοιθαει και στις εξετασεις με το τροπο του.. δε καταλαβαινω ολοι γιναμε συνεπεις φοιτητες πια.. ψηφιζω υπερ Σπαθαρη
Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Fri Jun 20, 2008 10:27 pm

Πέρσι ήμουν σε μια εξέταση( ΔΕΠ) με επιτηρητή τον κ Σπαθάρη. Θέλω να πω ότι έκανε τα στραβά μάτια (και δεν είναι ο μόνος που το κάνει στην ασοεε ας μην κοροιδευόμαστε, ιδιαίτερα αν ο φοιτητής φοράει κοντή φούστα τα πράγματα είναι πιο ελαστικά), αλλά επίσης φρόντιζε να γίνεται ησυχία στην τάξη ώστε να μην ενοχλούνται 'top' φοιτητές που βρίσκονταν στην αίθουσα.
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Sat Jun 21, 2008 12:48 am

παντως σημερα ηταν πιο αυστηρος απο αλλες φορες..και εγω δεν εχω παραπονο απο τον κ.Σπαθαρη
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Jun 21, 2008 12:16 pm

Το παρόν τόπικ κλειδώνεται, καθώς έχει πάψει να εξυπηρετεί τον αρχικό του σκοπό, της καταγγελίας, και έχει μετατραπεί σε χώρο κριτικής θετικής ή αρνητικής ενός προσώπου.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”