CPU Coolers

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
CPU Coolers

Post by rapadder » Thu Apr 24, 2008 11:44 pm

Έχω έναν υπολογιστή με επεξεργαστή Intel Pentium 4 630 Prescott 3.0GHz, 800MHz FSB, Socket 775, 2MB Cache. Όταν πήρα τον υπολογιστή είχε την ψύκτρα της Intel (BOX version). Κάποια στιγμή τον πήγα στα Multirama (απ' όπου τον είχα αγοράσει μερικούς μήνες νωρίτερα) παραπονούμενος για θόρυβο. Έδωσα κάπου 150 Ευρώ (120 Ευρώ για ένα αθόρυβο και αξίοπιστο Hiper Type τροφοδοτικό και άλλα 30 για μια νέα ψύκτρα για τον επεξεργαστή). Ο θόρυβος μειώθηκε σε σχέση με πριν αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος για τα χρήματα που έδωσα.
Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ και πάλι με το θέμα και ανακάλυψα ότι η ψύκτρα ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO S775 που μου έβαλαν έχει επίπεδα θορύβου 29.5 dBA! Υποτίθεται ότι ήθελα σχετικά αθόρυβο σύστημα και μου έβαλαν μια από τις θορυβώδης της αγοράς, όπως διαπιστώνω από σύγκριση που έκανα. Επειδή είμαι πολλές ώρες στο PC και ο θόρυβος με ενοχλεί, είπα να αγοράσω (πάλι) νέα ψύκτρα και είμαι μεταξύ των παρακάτω:

1. THERMALTAKE CL-P0378 SILENT 775D με τιμή 21 Ευρώ, 41,41CMF και 21 dBA θόρυβο.
2. THERMALTAKE CL-P0391 RUBY ORB με τιμή 25,9 Ευρώ, 77.85CFM και 17 dBA θόρυβο.
3. THERMALTAKE CL-P0372 TMG I2 με τιμή 26 Ευρώ, 35.14 CFM και 16 dBA θόρυβο.
4. THERMALTAKE CL-P0268 MINI TYPHOON με τιμή 26 Ευρώ, 38.7 CFM και 18 dBA θόρυβο.

Καμιά άλλη ιδέα;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Re: CPU Coolers

Post by Ganther » Fri Apr 25, 2008 12:01 am

Απο αυτές που εχεις θα επαιρνα την mini typhoon μαλλον (την τελευταια) αλλα γενικα δεν μου γεμιζουν το ματι τα μοντερνα σχηματα.
Εαν δεν εχεις προβλημα χωρου, εγω θα σου προτεινα αυτη http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=922617 (δες αν κανει στο socket σου) την οποια την εχουμε δοκιμασει με sagwnias Και ειναι πολυ αθορυβη. Προσωπικα θα την προτιμουσα γιατι ειναι πιο "συμβατικη" στο σχεδιασμο της. Γενικα μην κολας στα dBA παντως.
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ~~Wind~~ » Fri Apr 25, 2008 2:40 am

αυτη εχω κι εγω Gather κι ειναι μια χαρα.
Ακομα η ninja εχει επιλογη για fanless (χωρις ανεμιστηρα) οποτε ουσιαστικα εχει 0 θορυβο απο εκει..
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri May 02, 2008 12:59 pm

Τσέκαρε μήπως βρεις πουθενά την big Typhoon που είναι πλήρς αθόρυβη και θαυματουργή!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sat May 03, 2008 9:16 pm

θα συμφωνησω με ganther οτι ειναι πολυ αθορυβη. Δοκιμασε την αλλα μην ζητησεις να στην βαλουμε εμεις γιατι θα ψαχνεις για μητρικη μετα.... :smt021 :smt021 :smt021
Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dreamcatcher » Sat Jun 21, 2008 7:52 pm

P3 wrote:Τσέκαρε μήπως βρεις πουθενά την big Typhoon που είναι πλήρς αθόρυβη και θαυματουργή!
συμφωνώ με τον P3 χρησιμοποιώ το big typhoon VX και είναι πραγματικά πολύ καλύτερος από ό,τι περίμενα!!!
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!

Dreamcatcher
madMax
byte level
byte level

Post by madMax » Sat Jun 28, 2008 1:02 pm

Καλημέρα,

Ένας υπολογίστης με μητρική GA-K8NS Ultra-939 και AMD AthlonTM64 FX επεξεργαστή κάνει απίστευτα υπερβολικό θόρυβο σε βαθμό που σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω (αν και τον χρειάζομαι επείγον) μήπως και εκραγεί :)

Καθώς λειτουργεί όταν πιέζω προς τα κάτω την ψ'υκτρα μειώνεται πάρα πολυ ο θόρυβος.

Πρωσπάθησα να την αφαιρέσω για να βάλω πάστα αλλά δεν βγάινει με τίποτα. Δεν μπορεί να βγεί / δεν έχω καταλάβει πως αφαιρείται η ψύκτρα.

Τι μπορεί να έιναι το πρόβλημα?

Καίγομαι , βοήθεια :smt013
Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dreamcatcher » Sat Jun 28, 2008 1:15 pm

χρησιμοποιείς την stock ψύκτρα ή έχεις πάρει κάποια εσύ και αν ναι ποιά?
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!

Dreamcatcher
madMax
byte level
byte level

Post by madMax » Sat Jun 28, 2008 1:24 pm

Δεν έχω αλλάξει ψύκτρα, μου φαίνεται ότι είναι η πιο μεγάλη μαλα**α ψύκτρα που έπαιξε ever.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sat Jun 28, 2008 1:51 pm

Δες το manual της motherboard...Σου δίχνει πως μπαίνει η ψύκτρα οπότε θα καταλάβεις πως βγαίνει κιόλας...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Jun 29, 2008 11:39 am

Σε 939 οι ψυχτρες βγαινουν πολυ δυσκολα. Ειχαμε φαει τα κερια μας με τον Ganther για να αλλαξουμε μία μια φορα.
Δες εδω
http://www.hardwarezone.com/guides/amd- ... .php?&pg=7
αν και πολυ πιθανον να πρεπει να πιεσεις με τα χερια τα μαυρα κομματακια της μητρικης που κουμπωνει η ψυχτρα.
Εμεις θυμαμαι πιεζαμε την ψυχτρα και ταυτοχρονα σπρωχναμε προς τα μεσα το μαυρο δοντακι. Δεν ειναι το μηχανισμο που δειχνει στη φωτο για να βοηθαει, και πολυ πιθανον να μην εχει ουτε η δικη σου.
Καλη τυχη...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Jun 29, 2008 11:48 am

Αυτο το πλαστικο που ακουμπαει ο τυπος δεν θα το εχει η δικη σου κατα 99%, οπως επίσης δεν θα εχει 2 δοντακια αλλα 1.

Οτι κανεις με πολυ προσοχή!!! Ότι θυμάμαι σου λεω απο τη μια φορα που το εχω κανει....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Post Reply

Return to “Hardware”