βασεις 2008
βασεις 2008
Εβλεπα σήμερα τις βάσεις και τρελάθηκα με την πτώση που έχουν οι σχολές πληροφορικής!!!και αυτό που μου έκανε εντυπωση και με προβλημάτισε(στεναχώρησε) ειναι η πτώση του δικού μας τμήματος(περίπου 600 μόρια) σε σχέση με τα άλλα τμήματα πληροφορικής...πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τις ακριβώς φταίει....
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: βασεις 2008
Φταίει ότι υπάρχουν τόσα πολλά τμήματα Πληροφορικής οπότε η ζήτηση μοιράζεται ανά την Ελλάδα. Κακώς βέβαια να αφήνονται οι σχολές στο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης καθώς έχουμε φτάσει στα τραγικό σημείο να βλέπουμε φαινόμενα όπως ο βαθμός του ΠΤΔΕ Αθήνας που έφτασε φέτος στο 18.6 και η αξία/δυσκολία αυτής της σχολής είναι για υποψήφιους του 13. Όσο για τη δική μας ίσως να μην είναι και τόσο γνωστή ή και τόσο καλά διαφημισμένη(!).
εκτός του οτι δεν ειναι πολύ γνωστή σε σχέση με κάποια άλλα τμήματα(πληρηφορικής κ τηλεπικοινωνιών) έχει μπροστά αυτο το ¨οικονομικό¨ που παραπλανα τους υποψηφιους οι οποίοι νομίζουν οτι θα έχουν τα τρελά μαθήματα οικονομικών!!
- Crab
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Γιατί σε προβλημάτισε;ghostkick wrote:και αυτό που μου έκανε εντυπωση και με προβλημάτισε(στεναχώρησε) ειναι η πτώση του δικού μας τμήματος(περίπου 600 μόρια) σε σχέση με τα άλλα τμήματα πληροφορικής...πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τις ακριβώς φταίει....
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
γιατι στο τελος αν συνεχισουμε ετσι θα εχουμε 450 εισακτεους και η σχολη θα γινει πιο μπ0..λο απο οτι ειναιΓιατί σε προβλημάτισε;
- Crab
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Ο αριθμός των εισακτέων δεν καθορίζεται απ΄τις βάσεις...ultimate_aektzis wrote:γιατι στο τελος αν συνεχισουμε ετσι θα εχουμε 450 εισακτεους και η σχολη θα γινει πιο μπ0..λο απο οτι ειναιΓιατί σε προβλημάτισε;
ΥΓ.Το τελευταίο πράγμα που θα κοίταζα προκειμένου να χαρακτηρίσω την σχολή μπουρδ3λο,θα ήταν οι βάσεις.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Οι βασεις καθοριζονται απο το βαθμο των εισακτεων σε καποιο βαθμο.συνηθως οσο πεφτει η βαση τοσο περισσοτερο αυξανονται οι θεσειςΟ αριθμός των εισακτέων δεν καθορίζεται απ΄τις βάσεις...
Ευτυχως διαβασες καλα τι εγραψα.Ο χαρακτηρισμος παει απο τη μεχρι τωρα εμπειρια μου και οχι απο τη βαση.αν εκρινα με κριτηριο τη βαση πολυ πιθανον να μην ημουν εδω τωραΤο τελευταίο πράγμα που θα κοίταζα προκειμένου να χαρακτηρίσω την σχολή μπουρδ3λο,θα ήταν οι βάσεις.
- sandra
- Wow! Terabyte level
Νομίζω αν άκουσα καλά ότι οι θέσεις στην σχολή μας μειώθηκαν κατά 5 φέτος οπότε αυτό δεν είναι λόγος για μείωση ή αύξηση βάσεων... Μπορεί και να είναι μούφα δεν ξέρω.
Το ότι είναι απογοητευτικό να βλέπεις Πληροφορικές στο 16 και παιδαγωγικά στο 18+ να συγκρίνονται πλέον με Ιατρικές δεν το συζητώ. Αλλά τάση της εποχής είναι, θα σταματήσουν να διορίζουν κάποια στιγμή τους δάσκαλους και θα φρακάρει και εκεί το σύστημα. Όσο για το αν η σχολή σου αναδεικνύεται ή όχι από τις βάσεις δυστυχώς έτσι είναι. Οι περισσότεροι κάνουν την συσχέτιση χαμηλές βάσεις - εύκολες σπουδές. Και προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι ευκολότερο το τμήμα μας από άλλα με υψηλότερες βάσεις.
Θα γίνω γραφική αλλά για μια ακόμα φορά κάτι δεν κάνουμε καλά στην προώθηση του τμήματος μας. Δεν έχουμε σωστό μάρκετινγκ δεν ξέρω
Το ότι είναι απογοητευτικό να βλέπεις Πληροφορικές στο 16 και παιδαγωγικά στο 18+ να συγκρίνονται πλέον με Ιατρικές δεν το συζητώ. Αλλά τάση της εποχής είναι, θα σταματήσουν να διορίζουν κάποια στιγμή τους δάσκαλους και θα φρακάρει και εκεί το σύστημα. Όσο για το αν η σχολή σου αναδεικνύεται ή όχι από τις βάσεις δυστυχώς έτσι είναι. Οι περισσότεροι κάνουν την συσχέτιση χαμηλές βάσεις - εύκολες σπουδές. Και προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι ευκολότερο το τμήμα μας από άλλα με υψηλότερες βάσεις.
Θα γίνω γραφική αλλά για μια ακόμα φορά κάτι δεν κάνουμε καλά στην προώθηση του τμήματος μας. Δεν έχουμε σωστό μάρκετινγκ δεν ξέρω
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
το χειροτερο ειναι να προσπαθεις να πεισεις μαθητες λυκειου γιθα το αντιθετο και ως κλασσικοι ελληνες να σου λενε οτι αυτοι ξερουν και οχι εσυΟι περισσότεροι κάνουν την συσχέτιση χαμηλές βάσεις - εύκολες σπουδές.
-
- Gbyte level
Σόρρυ αλλά δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα... οι βάσεις δεν δείχνουν την αξία μιας σχολής, αλλά το τι προτιμά ο πολύς κόσμος.
το έχω ματαπεί: χίλιες φορές η βάση να φτάσει στο 10 και να μπαίνουν άνθρωποι που αγαπούν τον προγραμματισμό, παρά να είναι στο 18++ και να μπαίνουν οι αποτυχημένοι ιατροί (μιλάω εκ πείρας)
το έχω ματαπεί: χίλιες φορές η βάση να φτάσει στο 10 και να μπαίνουν άνθρωποι που αγαπούν τον προγραμματισμό, παρά να είναι στο 18++ και να μπαίνουν οι αποτυχημένοι ιατροί (μιλάω εκ πείρας)
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Σωστα αρκει να υπαρχει και ενα σοβαρο υποβαθρο.Μαθητης του 10 σε Ελληνικο λυκειο σημερα δυσκολα εχει 20 μαθηματικα που ειναι απο τα πλεον απαραιτητα προαπαιτουμεναχίλιες φορές η βάση να φτάσει στο 10 και να μπαίνουν άνθρωποι που αγαπούν τον προγραμματισμό
- sandra
- Wow! Terabyte level
Merci Erevo Μπορεί να τον αγαπήσουν στην συνέχεια Καταρχάς για να έχεις 10000 μόρια σόρρυ κιόλας δεν έχεις και τα βασικά στοιχεία για να εξελιχθείς στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ σου και να γίνεις ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ κάποια στιγμή με το καλό. Όχι ότι το σύστημα αυτό σε βοηθά, αλλά (Προγραμματισμός) C (Πληροφορική).Erevodifwntas wrote:χίλιες φορές η βάση να φτάσει στο 10 και να μπαίνουν άνθρωποι που αγαπούν τον προγραμματισμό, παρά να είναι στο 18++ και να μπαίνουν οι αποτυχημένοι ιατροί (μιλάω εκ πείρας)
Υποτίθεται ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις "μετράνε" (ατελώς) ένα συνδυασμό ικανοτήτων, προετοιμασίας, και όρεξης/επιμονής. Αν ισχύει αυτό (και νομίζω ότι ισχύει), τότε όσο πέφτουν οι βάσεις σε ένα τμήμα οι φοιτητές έχουν λιγότερα από τα ανωτέρω (σε τι μείγμα δεν ξέρουμε, ούτε είναι απαραίτητα γραμμικός συνδυασμός των ανωτέρω ο βαθμός των πανελληνίων). Αν έχουν πολύ λιγότερα από τα ανωτέρω κατά μέσο όρο, τότε ή το επίπεδο και το περιεχόμενο των σπουδών θα αλλάξει σιγά-σιγά ή το ποσοστό αποφοίτησης θα αλλάξει....
Το ανωτέρω δεν λαμβάνει υπόψη την προτίμηση για το αντικείμενο. Μεταξύ ανθρώπων με τις ίδιες ικανότητες και προετοιμασία, προφανώς αυτή που προτιμά το αντικείμενο θα πάει καλύτερα από κάποια που το βαριέται. Αλλά μεταξύ του 10 και του 18.5 κατά μέσο όρο οι διαφορές στον ανωτέρω συνδυασμό δε γεφυρώνονται μόνο με την προτίμηση στο αντικείμενο...
*Λέω "κατά μέσο όρο". Στατιστική, εμπειρική διαπίστωση είναι αυτό, όχι a priori κανόνας. Στην πληροφορική υπάρχουν και οι κολλημένοι χακεράδες πχ που δεν γουστάρουν τις πανελλήνιες αλλά μπορούν να αντεπεξέλθουν άνετα στο πρόγραμμα σπουδών. Στατιστικά είναι λίγοι.
Το ανωτέρω δεν λαμβάνει υπόψη την προτίμηση για το αντικείμενο. Μεταξύ ανθρώπων με τις ίδιες ικανότητες και προετοιμασία, προφανώς αυτή που προτιμά το αντικείμενο θα πάει καλύτερα από κάποια που το βαριέται. Αλλά μεταξύ του 10 και του 18.5 κατά μέσο όρο οι διαφορές στον ανωτέρω συνδυασμό δε γεφυρώνονται μόνο με την προτίμηση στο αντικείμενο...
*Λέω "κατά μέσο όρο". Στατιστική, εμπειρική διαπίστωση είναι αυτό, όχι a priori κανόνας. Στην πληροφορική υπάρχουν και οι κολλημένοι χακεράδες πχ που δεν γουστάρουν τις πανελλήνιες αλλά μπορούν να αντεπεξέλθουν άνετα στο πρόγραμμα σπουδών. Στατιστικά είναι λίγοι.
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Erevodifwntas wrote:
Man's got a point.
Εγώ φέτος έδωσα και μπήκα στη σχολή. Οντως -633 μόρια σε σχέση με πέρυσι ειναι αρκετά, αλλά πραγματικά ο Erevodifwntas έχει δίκιο, δεν πάει να πέσει και στο 10...Αρκεί να μαζεύει κόσμο που συνειδητά επέλεξε τη σχολή (και έχει τις προδιαγραφές να ανταπεξέλθει), και όχι ανάμεσα σε ιατρικές κ άλλες high profile σχολές.
Υ.Γ: Greetings σε όλα τα μέλη
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- sandra
- Wow! Terabyte level
Θα διαφωνήσω. Μιλάμε για επιστήμη όχι χόμπυ παιδιά. Είναι κάτι βαθύτερο. Το ότι ξέρεις C++ δεν σημαίνει ότι ξέρεις μαθηματικά και ότι μπορείς να έχεις γερές βάσεις για να θεμελιώσεις τις περισσότερες αν όχι όλες τις κατευθύνσεις που σου δίνει η Πληροφορική. Ο vasvas έχει δίκιο σε αυτό που λέει. Αν οι πανελλήνιες είναι από τους πραγματικά αδιάβλητους (και λίγους) θεσμούς κρινόμαστε με κάποια κριτήρια. Ίσως σε αυτά να μην φαίνεται η δημιουργικότητα κάποιου ή η όρεξη του αλλά συνήθως φαίνεται η προσπάθεια που έκανε ένα χρόνο. Αν τα κατάφερε καλά στην Γ' Λυκείου έχει περισσότερες πιθανότητες να δουλεύει σκληρά αργότερα(δεν μιλάω για εργασία αλλά για πραγματική παρακολούθηση σχολής).
Stoupeace(πώς διαβάζεται) καλώς ήρθες Έχεις βάλει και το 1οετής και με κάνεις να αισθάνομαι γριά που μπαίνω στο 3ο
Stoupeace(πώς διαβάζεται) καλώς ήρθες Έχεις βάλει και το 1οετής και με κάνεις να αισθάνομαι γριά που μπαίνω στο 3ο
Λάθος, απλα δεν έχει μάθει να διαβάζει, ειναι διαφορετικό.Καταρχάς για να έχεις 10000 μόρια σόρρυ κιόλας δεν έχεις και τα βασικά στοιχεία για να εξελιχθείς στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ σου και να γίνεις ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ κάποια στιγμή με το καλό.
εκτός του οτι δεν ειναι πολύ γνωστή σε σχέση με κάποια άλλα τμήματα(πληρηφορικής κ τηλεπικοινωνιών) έχει μπροστά αυτο το ¨οικονομικό¨ που παραπλανα τους υποψηφιους οι οποίοι νομίζουν οτι θα έχουν τα τρελά μαθήματα οικονομικών!!
Κανονικά θα έπρεπε (που έχει...), ειναι ξεκαθαρος ο στόχος του ΟΠΑ, Business School.
Υπάρχουν και χειρότερα.Stoupeace(πώς διαβάζεται) καλώς ήρθες Έχεις βάλει και το 1οετής και με κάνεις να αισθάνομαι γριά που μπαίνω στο 3ο
Θεωρείς τον εαυτό σου εκλεκτό;Θα διαφωνήσω. Μιλάμε για επιστήμη όχι χόμπυ παιδιά. Είναι κάτι βαθύτερο
που θα πάει θα το δουμε...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Σαντρα δεν πας στο 3ο ετος.. απλά πέρασες τα πρώτα 4 εξάμηνα με επιτυχία... Εγώ που σε είδα σήμερα, ρυτίδες δεν είχες...
Οι βάσεις είναι απλά μια σχέση μετάξύ του αριθμού των επιτυχόντων που επιθυμούν το τμήμα μας, τον αριθμό των επιτυχόντων που μπαίνουν στην σχολή μας κατα τύχη και των εισακτέων θέσεων που καθορίζει το πανεπιστήμιο...
Η καταστροφή θα είναι αν κάποια στιγμή (μακρια από εμάς) μπουν στο τμήμα και ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ... (θου κυριε)
Οι βάσεις είναι απλά μια σχέση μετάξύ του αριθμού των επιτυχόντων που επιθυμούν το τμήμα μας, τον αριθμό των επιτυχόντων που μπαίνουν στην σχολή μας κατα τύχη και των εισακτέων θέσεων που καθορίζει το πανεπιστήμιο...
Η καταστροφή θα είναι αν κάποια στιγμή (μακρια από εμάς) μπουν στο τμήμα και ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ... (θου κυριε)
- sandra
- Wow! Terabyte level
Rose καμία σχέση. Ανήκω στην κατηγορία αυτών που ήθελαν Ιατρική δεν προσπάθησαν δεύτερη φορά. Δεν το μετανιώνω όμως. Και όχι δεν θεωρώ τον εαυτό μου εκλεκτό, απλά νομίζω πως ο Προγραμματισμός είναι τέχνη που κάποιος έχει ή όχι ταλέντο. Η γνώση όμως συνήθως είναι ίδια για όλους. Αν θες διαβάζεις κάτι αν θες όχι. Τώρα κατά πόσο θεωρείς ότι ένα τμήμα πρέπει να μετατραπεί σε business school επειδή βρίσκεται υπό την διεύθυνση Οικονομικού Πανεπιστημίου τι να πω. Νομίζω πως δεν θα έπρεπε να σπουδάζουμε μόνο για το πτυχίο και κατά συνέπεια την εργασία αλλά κυρίως για τα εφόδια και τα εργαλεία που θα μας δώσει το αντικείμενο μας ώστε να προάγουμε σε κάτι καλύτερο αυτό που μάθαμε σε τέσσερα χρόνια. Αλλά επειδή στην Ελλάδα είμαστε και στο τέλος όλοι για μια θέση είτε στο Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό Τομέα θα τρωγόμαστε το κόβω εδώ...
----
proskope thanks για την επιβεβαίωση γιατί είχα αρχίσει να ψάχνω στον καθρέπτη
----
proskope thanks για την επιβεβαίωση γιατί είχα αρχίσει να ψάχνω στον καθρέπτη
- Serendipity
- Gbyte level
εδω θα συμφωνησωultimate_aektzis wrote:το χειροτερο ειναι να προσπαθεις να πεισεις μαθητες λυκειου γιθα το αντιθετο και ως κλασσικοι ελληνες να σου λενε οτι αυτοι ξερουν και οχι εσυΟι περισσότεροι κάνουν την συσχέτιση χαμηλές βάσεις - εύκολες σπουδές.
--------------------------------------
μην λετε για γεραματα με πιανουν τα αρθριτικα μου...
παντως εγω πιστευω πως οι βασεις καθοριζονται απο την μοδα την καθε χρονικη περιοδο..
πχ τωρα εχουμε τους δασκαλους στο 18900 για Αθηνα οπως επισης και το πολυτεχνειο πλεοον αγγιζει την βαση της Ιατρικης(19000),πριν 5-6 χρονακια ομως η παιδαγωγικη εφτανε στο 14! και πολλοι κοροιδευαν αυτους που την δηλωναν..οποτε ροδα ειναι κ γυριζει..και εμας το 2004 η σχολη μας ηταν στο 17800.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--
My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--
My new blog Serendipity's thoughts!
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Τhanx για το καλωσόρισμα sandra! Δεν είσαι γριά, είσαι πνευματικά ώριμη, και σταμάτα να ψάχνεις στον καθρέφτηsandra wrote:Αν οι πανελλήνιες είναι από τους πραγματικά αδιάβλητους (και λίγους) θεσμούς κρινόμαστε με κάποια κριτήρια. Ίσως σε αυτά να μην φαίνεται η δημιουργικότητα κάποιου ή η όρεξη του αλλά συνήθως φαίνεται η προσπάθεια που έκανε ένα χρόνο. Αν τα κατάφερε καλά στην Γ' Λυκείου έχει περισσότερες πιθανότητες να δουλεύει σκληρά αργότερα(δεν μιλάω για εργασία αλλά για πραγματική παρακολούθηση σχολής).
Οσον αφορά τις Πανελλήνιες τώρα, ας μην γελιόμαστε. Δεν πρόκειται για κανέναν διαγωνισμό γνώσης ή δημιουργικότητας. Ακόμα και στο μάθημα του Προγραμματισμού είναι θέμα παπαγαλίας, και πιστεψέ με, ενα 16 το βγάζεις και δεν μαθαίνεις ούτε το 1/4 της ύλης του Προγραμματισμού. Το μάθημα διδάσκεται ως μία αλληλουχία μοτίβων που ο μαθητής πρέπει να αποστηθίσει και δεν εστιάζει στην κατανόηση. Οποιος δεν έχει καταβάλει προσωπική προσπάθεια, πέρα απο αυτή του σχολείου για να κατανοήσει το μάθημα, δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει σε καμία σχολή φαντάζομαι.
--------------------------
sandra wrote: Νομίζω πως δεν θα έπρεπε να σπουδάζουμε μόνο για το πτυχίο και κατά συνέπεια την εργασία αλλά κυρίως για τα εφόδια και τα εργαλεία που θα μας δώσει το αντικείμενο μας ώστε να προάγουμε σε κάτι καλύτερο αυτό που μάθαμε σε τέσσερα χρόνια.
True! Πάλι καλά που υπάρχει και η "ρομαντική" πλευρά (μέχρι να αρχίσουμε όπως λες να τρωγόμαστε :P)
Last edited by The Punisher on Sat Aug 30, 2008 12:34 am, edited 1 time in total.
Reason: merge
Reason: merge
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
- Gbyte level
Sandra, το ότι ήθελες ιατρική και δεν πέρασες δε σε κάνει αποτυχημένη ιατρό. Οι της κατηγορίας αποτυχημένοι ιατροί, είναι αυτοί που μετά μιζεριάζουν μέσα στη σχολή και ουσιαστικά ψιτακίζουν μαθήματα, παίρνουν ένα χαρτί, πάνε στο δημόσιο και δεν ξέρουν ούτε πώς να εκτιπώσουν -ξέρω αρκετούς τέτους. Το ότι ίσως δεν την ήθελες εκ των προτέρων δε σε κάνει κάνει κακή πληροφορικάρια (το να μην την αγαπήσεις όμως ποτέ....).
Vasvas++ κι από μένα, προφανώς κάποιος που έβγαλε 19000++ έχει εκπληκτική πρώτη ύλη και μαζί του μπορείς να κάνεις θεϊκό μάθημα. Ωστόσο ανάμεσα σε 2 άτομα, ένα που βγάζει 10.000 και έχει τρέλλα με τους υπολογιστές και έναν με 19.000 που μαραζώνει όταν βρίσκεται μπροστά από οθόνη υπολογιστή, τότε προτιμώ τον πρώτο (το ιδανικό θα ήταν να έχεις πολύ υψηλό βαθμό και να πηγαίνεις σε μία σχολή που σε γεμίζει).
P.S. Ναι υπερβάλλω στα νούμερα μου και παίρων ακραίες περιπτώσεις, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα νούμερα.
P.S.2 Δυστυχώς με την πτώση των βάσεων μπαίνουν και πολλοί φοιτητές με όλα τα χαρακτηριστικά που περιέγραψαν οι προηγούμενοι και δυσκολεύουν κατά πολύ την εκπαιδευτική διαδικασία -π.χ. δε θεωρώ τυχαίο ότι με την πτώση των βάσεων είχαμε αύξηση των χαμένων εκπαιδευτικών ωρών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Πάντως χαίρομαι που το πρόγραμμα σπουδών βελτιώνεται συνεχώς, η σχολή γίνεται όλο και πιο "δύσκολη" και συχνά ζηλεύω που στα χρόνια μου κάποια μαθήματα δε γίνονταν όπως γίνονται τώρα.
Vasvas++ κι από μένα, προφανώς κάποιος που έβγαλε 19000++ έχει εκπληκτική πρώτη ύλη και μαζί του μπορείς να κάνεις θεϊκό μάθημα. Ωστόσο ανάμεσα σε 2 άτομα, ένα που βγάζει 10.000 και έχει τρέλλα με τους υπολογιστές και έναν με 19.000 που μαραζώνει όταν βρίσκεται μπροστά από οθόνη υπολογιστή, τότε προτιμώ τον πρώτο (το ιδανικό θα ήταν να έχεις πολύ υψηλό βαθμό και να πηγαίνεις σε μία σχολή που σε γεμίζει).
P.S. Ναι υπερβάλλω στα νούμερα μου και παίρων ακραίες περιπτώσεις, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα νούμερα.
P.S.2 Δυστυχώς με την πτώση των βάσεων μπαίνουν και πολλοί φοιτητές με όλα τα χαρακτηριστικά που περιέγραψαν οι προηγούμενοι και δυσκολεύουν κατά πολύ την εκπαιδευτική διαδικασία -π.χ. δε θεωρώ τυχαίο ότι με την πτώση των βάσεων είχαμε αύξηση των χαμένων εκπαιδευτικών ωρών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Πάντως χαίρομαι που το πρόγραμμα σπουδών βελτιώνεται συνεχώς, η σχολή γίνεται όλο και πιο "δύσκολη" και συχνά ζηλεύω που στα χρόνια μου κάποια μαθήματα δε γίνονταν όπως γίνονται τώρα.
Συγχωρέστε με για το εκτός θέματος αλλά μία μικρή διόρθωση.Serendipity wrote:και εμας το 2004 η σχολη μας ηταν στο 17800.
Επειδή το 2004 μπήκα στη σχολή η βάση τότε ήταν γύρω στο 17300. Τις επόμενες χρονιές απ' ό,τι θυμάμαι έπεφτε κάθε χρόνο και πέρσι ήρθε περίπου στα επίπεδα του 2004. Δεν ξέρω αν τα χρόνια πριν το 2004 είχε φτάσει τόσο ψηλά...
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...