Κατευθυνσεις - Επιλογη & Συνδυασμοι
- X-ray
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Κατευθυνσεις - Επιλογη & Συνδυασμοι
Λοιπον φτιαχνω αυτο το thread και επειδη προσωπικα θα μου ηταν χρησιμη λιγη βοηθεια στο θεμα αυτο και επειδη πιστευω θα βοηθησει πολλους...
Οποιος λοιπον εχει ψαξει λιγο παραπανω το θεμα με τις κατευθυνσεις ας μας δωσει τα φωτα του.
Πραγματα που θα βοηθουσαν στην επιλογη κατευθυνσης:
1) Σε ποιον τομεα της αγορας εργασιας στοχευει η καθε κατευθυνση.
2) Ποιες κατευθυνσεις μπορουν να συνδυαστουν καλα (πχ εχουν κοινα μαθηματα)
3) Προτασεις για το ποια μαθηματα ειναι πιο ευκολα ή/και πιο ενδιαφεροντα απο καθε κατευθυνση.
Ο σωστος προγραμματισμος των κατευθυνσεων πιστευω μπορει να βοηθησει να περασουμε τα μαθηματα πιο ευκολα και τελικα να προσθεσει αξια στο πτυχιο μας.
Οποιος λοιπον εχει ψαξει λιγο παραπανω το θεμα με τις κατευθυνσεις ας μας δωσει τα φωτα του.
Πραγματα που θα βοηθουσαν στην επιλογη κατευθυνσης:
1) Σε ποιον τομεα της αγορας εργασιας στοχευει η καθε κατευθυνση.
2) Ποιες κατευθυνσεις μπορουν να συνδυαστουν καλα (πχ εχουν κοινα μαθηματα)
3) Προτασεις για το ποια μαθηματα ειναι πιο ευκολα ή/και πιο ενδιαφεροντα απο καθε κατευθυνση.
Ο σωστος προγραμματισμος των κατευθυνσεων πιστευω μπορει να βοηθησει να περασουμε τα μαθηματα πιο ευκολα και τελικα να προσθεσει αξια στο πτυχιο μας.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Re: Κατευθυνσεις - Επιλογη & Συνδυασμοι
Το thread όντως είναι πολύ χρήσιμο... Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα... Και την εξής απορία...
1) Άκουσα διάφορα με τις κατευθύνσεις και θέλω κάποιος να μας το εξηγήσει... Πρέπει να διαλέξω 2 και να κάνω όλα τα υποχρεωτικά τους μαθήματα και μετά να συμπληρώσω τον αριθμό των μαθημάτων για το πτυχίο με όσα και όποια επιλογής θέλω εγώ....;
2) Επίσης έχει ιδιαίτερη σημασία η κατεύθυνση...; Γιατί εμένα που με ενδιαφέρει και η οικονομία (και θα ήθελα αυτήν την κατευθυνση), δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα σε μια δουλειά , όπου την ίδια θέση με εμένα την ζητά κάποιος από ΑΣΟΕΕ με 2 κατευθύνσεις αμοιγώς (το σκότωσα σε ορθογραφία..?) πληροφορικής....
1) Άκουσα διάφορα με τις κατευθύνσεις και θέλω κάποιος να μας το εξηγήσει... Πρέπει να διαλέξω 2 και να κάνω όλα τα υποχρεωτικά τους μαθήματα και μετά να συμπληρώσω τον αριθμό των μαθημάτων για το πτυχίο με όσα και όποια επιλογής θέλω εγώ....;
2) Επίσης έχει ιδιαίτερη σημασία η κατεύθυνση...; Γιατί εμένα που με ενδιαφέρει και η οικονομία (και θα ήθελα αυτήν την κατευθυνση), δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα σε μια δουλειά , όπου την ίδια θέση με εμένα την ζητά κάποιος από ΑΣΟΕΕ με 2 κατευθύνσεις αμοιγώς (το σκότωσα σε ορθογραφία..?) πληροφορικής....
- ~~Wind~~
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Απ οτι θυμαμαι ο οδηγος λεει οτι πρεπει να περασεις 9 μαθηματα τουλαχιστον. Δηλαδη 6 κατευθυνσεων και 3 επιλογης το λιγοτερο.
Τα μαθηματα μπορει να ειναι οποια θες, χωρις να χρειαζεται να σχηματιζουν κατευθυνση αν θυμαμαι σωστα.
Τα 9 μαθηματα μππορει να σημαινει 2 κατευθυνσεις με 3 επιλογης απο κοινου.
Αυτα απ οτι θυμαμαι. Δειτε τον (απλο) οδηγο για παραπανω εξηγησεις.
ΕDIT
Δε λεει και πολλα. Σελ 22 και μετα κοιταχτε.
Καπου αλλου τα ειχα βρει. Ισως ο οδηγος με εικονες να λεει παραπανω
Τα μαθηματα μπορει να ειναι οποια θες, χωρις να χρειαζεται να σχηματιζουν κατευθυνση αν θυμαμαι σωστα.
Τα 9 μαθηματα μππορει να σημαινει 2 κατευθυνσεις με 3 επιλογης απο κοινου.
Αυτα απ οτι θυμαμαι. Δειτε τον (απλο) οδηγο για παραπανω εξηγησεις.
ΕDIT
Δε λεει και πολλα. Σελ 22 και μετα κοιταχτε.
Καπου αλλου τα ειχα βρει. Ισως ο οδηγος με εικονες να λεει παραπανω

Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Βασικά πρέπει κάποιος να συμπληρώσει 10 μαθήματα κατευθύνσεων είτε υποχρεωτικά είτε επιλογής με 2 τρόπους:
Α)Είτε ακολουθώντας 2 από τις 6 κατευθύνσεις, δηλαδή τα 6 υποχρεωτικά τους και κάποια επιλογής από κάθε κατεύθυνση ώστε να φτάσει τα 6 από κάθεμια(ενδεχομένως κάποια να επικαλύπτονται).
Β)είτε ακολουθώντας 3 κατευθύνσεις, δηλαδή τα 9 υποχρεωτικά τους και ακόμα ένα μάθημα κατεύθυνσης.
Μιλάμε πάντα για ελάχιστες απαιτήσεις, διότι διαφορετικά μπορεί ο καθένας να πάρει όσα μαθήματα θέλει.
Α)Είτε ακολουθώντας 2 από τις 6 κατευθύνσεις, δηλαδή τα 6 υποχρεωτικά τους και κάποια επιλογής από κάθε κατεύθυνση ώστε να φτάσει τα 6 από κάθεμια(ενδεχομένως κάποια να επικαλύπτονται).
Β)είτε ακολουθώντας 3 κατευθύνσεις, δηλαδή τα 9 υποχρεωτικά τους και ακόμα ένα μάθημα κατεύθυνσης.
Μιλάμε πάντα για ελάχιστες απαιτήσεις, διότι διαφορετικά μπορεί ο καθένας να πάρει όσα μαθήματα θέλει.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- Serendipity
- Gbyte level
αμα επικαλυπτονται τα μαθηματα 2 κυκλων,δλδ παιρνω ως μαθημα λογικη που ειναι υποχρεωτικο σε καποιον κυκλο κ ομως ταυτοχρονα ειναι μαθημα επιλογης για καποιον y αλλο κυκλο ,σημαινει πως εχω εξασφαλισει και μαθημα επιλογης απο τον y κυκλο(dld μου εχουν απομεινει αλλα 2 επιλογης να παρω για τον y κυκλο) αλλα και υποχρωτικο μαθημα απο τον αλλο κυκλο(moy απομενουν 2 μαθηματα υποχρεωτικα απο τον αλλο κυκλο)?
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Serendipity wrote:αμα επικαλυπτονται τα μαθηματα 2 κυκλων,δλδ παιρνω ως μαθημα λογικη που ειναι υποχρεωτικο σε καποιον κυκλο κ ομως ταυτοχρονα ειναι μαθημα επιλογης για καποιον y αλλο κυκλο ,σημαινει πως εχω εξασφαλισει και μαθημα επιλογης απο τον y κυκλο(dld μου εχουν απομεινει αλλα 2 επιλογης να παρω για τον y κυκλο) αλλα και υποχρωτικο μαθημα απο τον αλλο κυκλο(moy απομενουν 2 μαθηματα υποχρεωτικα απο τον αλλο κυκλο)?
Σωστα!
-
- Gbyte level
Στο Α το πτυχίο θα γράφει τις δύο κατευθύνσεις, στο Β δε θα τις γραφει σωστα? (γιατί σε τέτοιο βαθμό επικάλυψη δεν υπάρχει. Απλά θα γράφει τα 10 μαθήματα)tZoLe wrote:Βασικά πρέπει κάποιος να συμπληρώσει 10 μαθήματα κατευθύνσεων είτε υποχρεωτικά είτε επιλογής με 2 τρόπους:
Μια ακόμα ερώτηση, αλλά μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω τη γραμματεία: Αν απο τα 4 μαθήματα επιλογής (όχι επιλογής κατευθύνσεων) επιλέξω -αντί για μαθήματα άλλων τμημάτων- μαθήματα επιλογής κατευθύνσεων και συμπληρώσω κανονικά 3 κατευθύνσεις, θα το γράφει το πτυχίο;
Και κάτι τελευταίο, για τον υπολογισμό του Μ.Ο πτυχίου προσμετρούνται 36 μαθήματα, αν έχω κάνει 40, μπορώ να μη μετρήσω 4 υποχρεωτικά;
Τυπικότητες, αλλά το σύστημα αξιολόγησης παρασιτεί στο μετέπειτα ακαδημαϊκό χώρο και μη.
-
Νομίζω αλλάζεις τα επιλογής (ελεύθερης/κατεύθυνσης)αν έχω κάνει 40, μπορώ να μη μετρήσω 4 υποχρεωτικά;
- tZoLe
Αν δεν κάνω λάθος δεν αναγράφονται οι κατευθήνσεις στο πτυχίο, αφού είναι εννιαίο.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- X-ray
- Mbyte level
Οχι νομιζω ο οδηγος σπουδων λεει οτι αναγραφεται στο πτυχιο η κατευθυνση αλλα υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις...(Να εχει περασει ολα τα υποχρεωτικα + καποιον αριθμο επιλογης ο οποιος μου διαφευγει...)tZoLe wrote:Αν δεν κάνω λάθος δεν αναγράφονται οι κατευθήνσεις στο πτυχίο, αφού είναι εννιαίο.
- ~~Wind~~
- Gbyte level
Τελικα αναγραφεται η κατευθυνση ? Απ οτι θυμαμαι κι εγω νομιζω οτι αναγραφεται.
Αν αναγραφεται αυτο ειναι τελικα καλο ?
Εννοω οτι με ενα πτυχιο πληροφορικης εχεις ενα χ πεδιο να κινηθεις, ενω με ενα πτυχιο πληροφοικης - δομες δεδομενων εχεις ενα --χ πεδιο
Με αλλα λογια μηπως αυτο τελικα σε περιοριζει στην αγορα ?
Ειναι εξειδικευση απο το πανεπηστιμιο, κι οχι απο το μεταπτυχιακο, κι απλα αναρωτιεμαι αν κατι τετοιο μπορει να εχει μη επιθυμητα αποτελεσματα.
Μεταξυ μας ξερουμε οτι εχουμε διδαχθει σχεδον τα ιδια, αλλα οι απ'εξω το ξερουν ? ή το βλεπουν αλλιως ?
Αν αναγραφεται αυτο ειναι τελικα καλο ?
Εννοω οτι με ενα πτυχιο πληροφορικης εχεις ενα χ πεδιο να κινηθεις, ενω με ενα πτυχιο πληροφοικης - δομες δεδομενων εχεις ενα --χ πεδιο
Με αλλα λογια μηπως αυτο τελικα σε περιοριζει στην αγορα ?
Ειναι εξειδικευση απο το πανεπηστιμιο, κι οχι απο το μεταπτυχιακο, κι απλα αναρωτιεμαι αν κατι τετοιο μπορει να εχει μη επιθυμητα αποτελεσματα.
Μεταξυ μας ξερουμε οτι εχουμε διδαχθει σχεδον τα ιδια, αλλα οι απ'εξω το ξερουν ? ή το βλεπουν αλλιως ?

Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
- Crab
- Mbyte level
~~Wind~~ wrote:Τελικα αναγραφεται η κατευθυνση ? Απ οτι θυμαμαι κι εγω νομιζω οτι αναγραφεται.
Οδηγός Σπουδών wrote:Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός κύκλου μαθημάτων αναγράφεται στο Αντίγραφο Πτυχίου.
Οι φοιτητές δεν υποχρεούνται να δηλώσουν τους κύκλους μαθημάτων εκ των προτέρων, παρά μόνο να τους αναφέρουν στην αίτηση ορκωμοσίας όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.