πτυχίο κ δημόσιο
πτυχίο κ δημόσιο
Καλημερίζω τους συμφορουμίτες/σες ,
Είμαι στην αναμονή για το αποτέλεσμα στο τελευταίο μου μάθημα για πτυχίο και θέλω να ρωτήσω τους γνώστες ποια είναι η διαδικασία κ προϋποθέσεις εισαγωγής στο δημόσιο ?
Για να πάμε σαν καθηγητές πρέπει να κάνουμε επιπλέον σπουδές (σελέτε) , ή επαρκεί το πτυχίο μας ?
Γενικά θα με ενδιέφερε μια άποψη – σύγκριση μεταξύ ιδιωτικού κ δημοσίου , όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Είμαι στην αναμονή για το αποτέλεσμα στο τελευταίο μου μάθημα για πτυχίο και θέλω να ρωτήσω τους γνώστες ποια είναι η διαδικασία κ προϋποθέσεις εισαγωγής στο δημόσιο ?
Για να πάμε σαν καθηγητές πρέπει να κάνουμε επιπλέον σπουδές (σελέτε) , ή επαρκεί το πτυχίο μας ?
Γενικά θα με ενδιέφερε μια άποψη – σύγκριση μεταξύ ιδιωτικού κ δημοσίου , όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση .
- ailouros
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: πτυχίο κ δημόσιο
Καθηγητές στην Β΄βαθμια θέλεις ΑΣΕΠ νομίζω και όχι σελετε. Μέχρι πέρυσι έτσι ήταν.
Πλεονεκτήματα 3 βασικά: Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος
Πλεονεκτήματα 3 βασικά: Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
4 θα λεγα.+Πασχα χρισοτουγεννα(15+15 μερες)Πλεονεκτήματα 3 βασικά: Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Συγχαρητήρια για το πτυχίο σου...DeadEye wrote:Καλημερίζω τους συμφορουμίτες/σες ,
Δεν θέλω να βγω οφφ αλλά είναι κάτι που σκέφτομαι καιρό... Άμα πεις σε κάποιον ότι τελείωσες ΑΣΟΕΕ και θες να γίνεις καθηγητής, θα του φανεί σαν πίσω βήματα στην επαγγελματική καριέρα που πιθανών να έχεις... Ωστόσο πάντα μου άρεσε η διδασκαλία, φυσικά μιλάω για μεγάλες ηλικίες... Λυκειο... (να έχεις και τα τυχερά σου... )... Εσείς πως βλέπετε τέτοια προοπτική....?
- rapadder
- Gbyte level
Ξεχάστε το καθηγητής. Πλέον το δημόσιο έχει τιγκάρει από Πληροφορικούς. Στον προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (2005) πήραν αρκετά άτομα (νομίζω γύρα στα 350, διορθώστε με αν κάνω λάθος) και στον επικείμενο διαγωνισμό (Νοέμβριο 2008) θα πάρουν 120 άτομα. Είναι για θέσεις ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ο επόμενος θα γίνει μετά από 3-4 χρόνια (2012) και θα πάρει 80 Πληροφορικούς (λέω εγώ τώρα)...
Οι πιθανότητες να διοριστείς είναι εξαιρετικά περιορισμένες, καθότι οι σχολές Πληροφορικής έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί. Επίσης όταν διοριστείς θα πρέπει να φάς 2-3 χρονάκια στην επαρχία (νησί, χωριό) και θα έχεις ένα σωρό έξοδα εκεί. Τι αποταμίευση θα έχεις κάνει σε μια 5ετία από τις σπουδές σου; Με τον πίνακα των αναπληρωτών θέλεις καλό βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακό και 4-5 χρόνια προϋπηρεσία σε δημοτικό σαν "καθηγητής Πληροφορικής". Να τρώς δηλαδή τα πρωϊνά σου τρέχοντας σε 3 Δημοτικά και άντε και κάνα Φροντιστήριο το απόγευμα.
Αν έχεις την πολυτέλεια να φυτοζωείς για άλλα 4-5 χρόνια μετά από τις σπουδές σου (+στρατός για τα αγόρια), έχει καλώς. Πιστεύω ότι ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει πολλά περισσότερα. Όσο για την ποιότητα ζωής, καλές οι διακοπές αλλά λίγοι είναι εκείνοι που θα μπορούν να "κάθονται" 4 μήνες το χρόνο (γιατί θα πρέπει να βρούν τρόπο να βγάλουν χρήματα). Οπότε ουσιαστικά το μόνο πλεονέκτημα που θα έχεις είναι ο σίγουρος μισθός του δημοσίου.
Οι πιθανότητες να διοριστείς είναι εξαιρετικά περιορισμένες, καθότι οι σχολές Πληροφορικής έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί. Επίσης όταν διοριστείς θα πρέπει να φάς 2-3 χρονάκια στην επαρχία (νησί, χωριό) και θα έχεις ένα σωρό έξοδα εκεί. Τι αποταμίευση θα έχεις κάνει σε μια 5ετία από τις σπουδές σου; Με τον πίνακα των αναπληρωτών θέλεις καλό βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακό και 4-5 χρόνια προϋπηρεσία σε δημοτικό σαν "καθηγητής Πληροφορικής". Να τρώς δηλαδή τα πρωϊνά σου τρέχοντας σε 3 Δημοτικά και άντε και κάνα Φροντιστήριο το απόγευμα.
Αν έχεις την πολυτέλεια να φυτοζωείς για άλλα 4-5 χρόνια μετά από τις σπουδές σου (+στρατός για τα αγόρια), έχει καλώς. Πιστεύω ότι ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει πολλά περισσότερα. Όσο για την ποιότητα ζωής, καλές οι διακοπές αλλά λίγοι είναι εκείνοι που θα μπορούν να "κάθονται" 4 μήνες το χρόνο (γιατί θα πρέπει να βρούν τρόπο να βγάλουν χρήματα). Οπότε ουσιαστικά το μόνο πλεονέκτημα που θα έχεις είναι ο σίγουρος μισθός του δημοσίου.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- ailouros
- Gbyte level
Ναι γιατί πήραν ένα κάρο Θεολόγους με 6μηνα "σεμινάρια" Πληροφορικής να διδάξουν την ανάπτυξη. Για να μην πολυλογούμε το trade-off είναι ποιότητα ζωής VS λεφτά. Ως καθηγητής έχεις ένα βασικό αγαθό τον ελεύθερο χρόνο που για πολλούς δεν ανταλλάσεται με λεφτά. Αν επιθυμείς τα λεφτά δυνητικά πλακώνεσαι και στα ιδιαίτερα. Το θέμα είναι πως η επιλογή αυτή είναι κάπως ανάποδη και συμβιβαστική γιατί περιορίζεσαι σε ένα πολύ μικρό υποσύνολο της επιστήμης σου.Πλέον το δημόσιο έχει τιγκάρει από Πληροφορικούς. Στον προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (2005) πήραν αρκετά άτομα (νομίζω γύρα στα 350, διορθώστε με αν κάνω λάθος) και στον επικείμενο διαγωνισμό (Νοέμβριο 2008) θα πάρουν 120 άτομα.
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις,
Καθηγητης στο δημοσιο πιστευω οτι ειναι ενα καλο tradoff αναμεσα σε ελευθερο χρονο και μισθο . Εξαλλου , ποσο καλυτερες μπορει να ειναι οι απολαβες στον ιδιωτικο τομεα ωστε να αξιζουν 3 μηνες διακοπες τον χρονο ? (ας μιλησει καποιος που εχει ακουσει κατι) . Ελπιζω να μην εχει αλλαξει κατι απο περσυ και να μην χρειαζεται σελετε . Τωρα οσον αφορα την επαρχια , για να σας πω την αληθεια , την μπουχτησα την αθηνα και δεν με χαλαει να παω σε κανενα νησακι να παρω καθαρο αερα για κανα δυο χρονια !
Τι να τα κανω τα λεφτα , αν δεν εχω χρονο να τα σπαταλησω !!!
( τωρα θα μου πει καποιος , την να τον κανω τον χρονο αν δεν εχω λεφτα να τον χαρω )
ΥΣ: Ξερει κανεις κανα site με ενημερωτικα στοιχεια , ανακοινωσεις των διαγωνισμων κτλ . ? ετσι για να κανω μια αρχη ...
Καθηγητης στο δημοσιο πιστευω οτι ειναι ενα καλο tradoff αναμεσα σε ελευθερο χρονο και μισθο . Εξαλλου , ποσο καλυτερες μπορει να ειναι οι απολαβες στον ιδιωτικο τομεα ωστε να αξιζουν 3 μηνες διακοπες τον χρονο ? (ας μιλησει καποιος που εχει ακουσει κατι) . Ελπιζω να μην εχει αλλαξει κατι απο περσυ και να μην χρειαζεται σελετε . Τωρα οσον αφορα την επαρχια , για να σας πω την αληθεια , την μπουχτησα την αθηνα και δεν με χαλαει να παω σε κανενα νησακι να παρω καθαρο αερα για κανα δυο χρονια !
Τι να τα κανω τα λεφτα , αν δεν εχω χρονο να τα σπαταλησω !!!
( τωρα θα μου πει καποιος , την να τον κανω τον χρονο αν δεν εχω λεφτα να τον χαρω )
ΥΣ: Ξερει κανεις κανα site με ενημερωτικα στοιχεια , ανακοινωσεις των διαγωνισμων κτλ . ? ετσι για να κανω μια αρχη ...
- ailouros
- Gbyte level
http://www.asep.gr
http://www.diorismos.gr/
Επίσης ως καθηγητής αν καταφέρεις και πάρεις υποτροφία ΙΚΥ (εξετάσεις) μπορείς να κάνεις 1+3 χρόνια μεταπτυχιακό και διδακτορικό, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άδειας, λαμβάνοντας και την υποτροφία και τον μισθό. Ποιος εργοδότης θα σου παρείχε κάτι τέτοιο; Κάθε χώρος ταιρίαζει και σε άλλους χαρακτήρες. Κάποιοι συνειδητά πιστεύουν ότι ευτυχία είναι η στιγμή που θα σε δουν όλοι να μιλάς στο τελευταίο i-phone και αντίστοιχα κάποιοι άλλοι φτάνουν στην αυτοπραγματωση βάζοντας σφραγίδες και κοροιδεύοντας το κόσμο. Αν έχεις ξεπεράσει εφηβικά κατάλοιπα σαν τα 2 προαναφερθέντα, χωρίς μαγικές συνταγές θα βρεις τον επαγγελματικό σου δρόμο.
Πριν το κανεις καλό είναι να έχεις όλα τα δεδομένα και απλά πιστεύω ότι υπάρχει μια απαξίωση προς τους εκπαιδευτικούς και μια υπερτίμηση των πλεονεκτημάτων που σου προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας.
http://www.diorismos.gr/
Επίσης ως καθηγητής αν καταφέρεις και πάρεις υποτροφία ΙΚΥ (εξετάσεις) μπορείς να κάνεις 1+3 χρόνια μεταπτυχιακό και διδακτορικό, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άδειας, λαμβάνοντας και την υποτροφία και τον μισθό. Ποιος εργοδότης θα σου παρείχε κάτι τέτοιο; Κάθε χώρος ταιρίαζει και σε άλλους χαρακτήρες. Κάποιοι συνειδητά πιστεύουν ότι ευτυχία είναι η στιγμή που θα σε δουν όλοι να μιλάς στο τελευταίο i-phone και αντίστοιχα κάποιοι άλλοι φτάνουν στην αυτοπραγματωση βάζοντας σφραγίδες και κοροιδεύοντας το κόσμο. Αν έχεις ξεπεράσει εφηβικά κατάλοιπα σαν τα 2 προαναφερθέντα, χωρίς μαγικές συνταγές θα βρεις τον επαγγελματικό σου δρόμο.
Πριν το κανεις καλό είναι να έχεις όλα τα δεδομένα και απλά πιστεύω ότι υπάρχει μια απαξίωση προς τους εκπαιδευτικούς και μια υπερτίμηση των πλεονεκτημάτων που σου προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας.
Ευχαριστώ για τα links ailouros ,
συμφωνώ μαζί σου , όντως υπάρχει μια απαξίωση προς τους εκπαιδευτικούς και μια υπερτίμηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας, ειδικά όσον αφορά τους μισθούς.
συμφωνώ μαζί σου , όντως υπάρχει μια απαξίωση προς τους εκπαιδευτικούς και μια υπερτίμηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας, ειδικά όσον αφορά τους μισθούς.
- rapadder
- Gbyte level
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον ailouros. Απλά να υπογραμμίσω ότι το να θέλεις να βγάλεις χρήματα δεν σημαίνει ότι το κάνεις για να πάρεις το iPhone ή γενικά να ενισχύσεις την ματαιοδοξία σου/ κοινωνική σου θέση, παρά να καλύψεις πρωτογενείς ανάγκες. Τα παιδιά των εργατικών/ μικροαστικών οικογενειών θα πρέπει να κάνουν πολλά ιδιαίτερα (ή άλλες δουλειές) για να βγάλουν λεφτά της προκοπής, οπότε ποιότητα ζωής πάπαλα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Διάβασα για μισθούς και διακοπές, για νησιά και επαρχία, για μεταθέσεις και φροντιστήρια. Πουθενά δεν είδα κάτι (παρά μόνον έμμεσα και διστακτικά) για τη χαρά της δυνατότητας να προσφέρεις και να συν-δημιουργείς μαζί με νέους ανθρώπους... Είναι ο γυαλός στραβός ή στραβά αρμενίζω;
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
- ailouros
- Gbyte level
Στραβός γυαλός αλλά και μετριοπάθεια-και χρήση ορολογίας συμβατής- για να μην καταλήξει το θέμα πάλι στο "ωραία όλα αυτά αλλά η πραγματικότητα μπλα μπλα.."
με συγχωρείτε που θα το θέσω έτσι, αλλά τελειώνοντας το τμήμα μας τόση χαρά, όρεξη, δημιουργικότητα και όνειρα θα μας έχουν μείνει? διορισμός στο δημόσιο όπως τις περασμένες δεκαετίες? δεν μειώνω το έργο του εκπαιδευτικού ή του ακαδημαικού -μιας και υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι ορόσημα σε αυτούς τους κλάδους-, ούτε ταυτόγχρονα μειώνω κάποιον που επιλέγει διορισμό -και σε άλλες θέσεις δημοσίου-, μπορεί άλλωστε κι εγώ να το κάνω κάποτε. απλά αναρωτιέμαι αν αξίζει να πας στην ασοεε για να σε διορίσει μετά ο ασεπ ή ο "κουμπάρος" βουλευτής? αν είναι έτσι δε θέλω πτυχίο. κράτος δικαίου και ανταγωνιστικότητας με ευρωπαικά δεδομένα σου λέει ο άλλος...
υ.γ.: επισημαίνω ότι δεν αναφέρομαι σε κάποιον από εμάς για τα παραπάνω αλλά σε αυτούς που έχουν στενέψει τόσο τα περιθώρια μας και απλά μας αναγκάζουν να ακολουθήσουμε την δική τους χιλιο -πεπατημένη. υπάρχουν σαφώς και πάντα εξαιρέσεις.
υ.γ.: επισημαίνω ότι δεν αναφέρομαι σε κάποιον από εμάς για τα παραπάνω αλλά σε αυτούς που έχουν στενέψει τόσο τα περιθώρια μας και απλά μας αναγκάζουν να ακολουθήσουμε την δική τους χιλιο -πεπατημένη. υπάρχουν σαφώς και πάντα εξαιρέσεις.
libre de prejuicios...
-
- Wow! Terabyte level
Αν υπήρχε "Κράτος Δικαίου", ή δεν θάταν "Κράτος" ή δεν θάταν "Δίκαιο"... Ή μήπως όχι;
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
- Proxenos
- Gbyte level
Ισχύει το ίδιο και για το "Κρατικό Πανεπιστήμιο"; Ή δε θα ναι κρατικό ή δε θα ναι Πανεπιστήμιο;redlabel wrote:Αν υπήρχε "Κράτος Δικαίου", ή δεν θάταν "Κράτος" ή δεν θάταν "Δίκαιο"... Ή μήπως όχι;
Δ. Γκρ.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
-
- Wow! Terabyte level
Ή - ανάποδα - αν δεν είναι κρατικό, δεν είναι πανεπιστήμιο...
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
- Serendipity
- Gbyte level
+++++++++++++++++ +++++++++++++++++ +^nmariori wrote:με συγχωρείτε που θα το θέσω έτσι, αλλά τελειώνοντας το τμήμα μας τόση χαρά, όρεξη, δημιουργικότητα και όνειρα θα μας έχουν μείνει? διορισμός στο δημόσιο όπως τις περασμένες δεκαετίες? δεν μειώνω το έργο του εκπαιδευτικού ή του ακαδημαικού -μιας και υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι ορόσημα σε αυτούς τους κλάδους-, ούτε ταυτόγχρονα μειώνω κάποιον που επιλέγει διορισμό -και σε άλλες θέσεις δημοσίου-, μπορεί άλλωστε κι εγώ να το κάνω κάποτε. απλά αναρωτιέμαι αν αξίζει να πας στην ασοεε για να σε διορίσει μετά ο ασεπ ή ο "κουμπάρος" βουλευτής? αν είναι έτσι δε θέλω πτυχίο. κράτος δικαίου και ανταγωνιστικότητας με ευρωπαικά δεδομένα σου λέει ο άλλος...
πεστα βρε συ.....
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--
My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--
My new blog Serendipity's thoughts!
- ailouros
- Gbyte level
Πρέπει να κρίνουμε τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρο και όχι αν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι από την φύση του ξεπεσμός για τον πληροφορικό. Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.
Ως τώρα μιλάμε για απαξιωμένο δημόσιο που λυμαίνονται καρεκλοκένταυροι επειδή τους διόρισε ο θείος τους σε μια θέση. Στον ιδιωτικό χώρο δηλαδή τα πράγματα είναι περισσότερο δίκαια και λιγότερο άγρια;
Δεν μπορώ να καταλάβω πάντως γιατί το εκπαιδευτικό λειτούργημα θεωρείται εξ ορισμού συνδεδεμένο με γραφικά, παραιτημένα από την ζωή άτομα. Δεν υπάρχει χώρος για πληροφορικούς που τελειωνοντας την Ασοεε έχουν όνειρα/όρεξη/χαρά να μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε νέα παιδιά; Μόνο το χαρτογιακαδιλίκι είναι αποδεκτό πια;
Ως τώρα μιλάμε για απαξιωμένο δημόσιο που λυμαίνονται καρεκλοκένταυροι επειδή τους διόρισε ο θείος τους σε μια θέση. Στον ιδιωτικό χώρο δηλαδή τα πράγματα είναι περισσότερο δίκαια και λιγότερο άγρια;
Δεν μπορώ να καταλάβω πάντως γιατί το εκπαιδευτικό λειτούργημα θεωρείται εξ ορισμού συνδεδεμένο με γραφικά, παραιτημένα από την ζωή άτομα. Δεν υπάρχει χώρος για πληροφορικούς που τελειωνοντας την Ασοεε έχουν όνειρα/όρεξη/χαρά να μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε νέα παιδιά; Μόνο το χαρτογιακαδιλίκι είναι αποδεκτό πια;
-
- Gbyte level
Φυσικά πάντα παίζει το ενδεχόμενο να είναι πανεπιζήμιο (κρατικό ή μη)redlabel wrote:Ή - ανάποδα - αν δεν είναι κρατικό, δεν είναι πανεπιστήμιο...
Δ. Γκρ.
-
- Wow! Terabyte level
Το worst case scenario, φίλε Γιώργο, είναι νάχει κανείς να διαλέξει μεταξύ κρατικού παν-επιζήμιου και ιδιωτικού παν-απιστήμιου...
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
- mikem4600
- Gbyte level
A, εδώ που είμαστε τώρα, δηλαδή...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
- Wow! Terabyte level
Έλεγα κι εγώ, ακόμη σε διακοπές είναι ο Μιχάλης;
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.