Πληροφορίες σχετικά με το τμήμα σας......
- gasparosoft
- Gbyte level
Re: Πληροφορίες σχετικά με το τμήμα σας......
Δεν τον τρομάζω απλά του λέω τι πρόκειται να συναντήσει.Να μην ζει σε οπτασία και να μην είναι της άποψης "Όλοι οι φοιτητές κάθονται και είναι τεμπέληδες" κτλ που λένε...
- netharis
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Εννοείται πως θα έχεις χρόνο, άφθονο κιόλας, ιδιαίτερα εαν δεν τα αφήνεις όλα για τη προθεσμία. Οι περισσότερες εργασίες παραδίνονται ηλεκτρονικά (μέσω του e-class). Δηλαδή οι εργασίες έχουν μία προθεσμία (συνήθως 12 το βράδυStoupeace wrote: Ωραία, τώρα τρόμαξα εγώ![]()
Ηξερα για εργασίες ατομικές, ομαδικές και προφανώς την εξεταστική, αλλά δεν θέλω να ξαναπάω και σχολείο... Εχω όρεξη για να κάνω εργασίες κλπ, εννοείται αυτό, αλλά δεν μένει και λίγο time for yourself σε όλους...?

Ουδεμία σχέση έχει με το σχολείο η σχολή μας. Οι εργασίες που θα κάνεις θα είναι εντελώς πρακτικές και ενδιαφέρουσες(κατα τη γνώμη μου).
Όπως έχω πεί και σε άλλο ποστ, θα χρειαστεί να συνεργαστείς πολύ με τους συμφοιτητές σου, στις ομαδικές εργασίες ιδιαίτερα θα έχει αρκετή πλάκα στην αρχή(μαζεύεστε σε κανα σπίτι, πίνετε κανα ουισκάκι και "δουλεύετε"

Όταν αισθάνεσαι πιεσμένος ή whatever, προφανώς θα έχεις την ελευθερία να μην πας σε κάποιο μάθημα/εργαστήριο. Overall πιστεύω οτι θα σου αρέσει πολυ καθώς δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Master_ex wrote:
Έλα ρε Γιάννη μη το τρομάζεις το παιδί![]()
Κοίτα να δείς ποιο είναι το κόλπο, στο πανεπιστήμιο κάνεις ότι θέλεις εσύ γιατί το θέλεις εσύ. Ούτε χρειάζεται να πατήσεις στο πρώτο εξάμηνο, ούτε θα σου πεί κανένας τίποτα αν δεν περάσεις μάθημα μέχρι να πάς ξέρω'γω δεύτερο έτος. Το θέμα είναι να αποφασήσεις εσύ τι θέλεις και αναλόγως τους στόχους σου να κινηθείς αναλόγως, και πιστεψέ με είναι πολύ πιο ωραία τα πράγματα όταν κάνεις κάτι που αγαπάς
Ουυυυφ μου έφυγε ένα βάρος.

edit: Netharis μόλις διάβασα το τελευταίο post και ανακουφίστηκα ακόμα πιο πολύ. Thanx παιδιά!
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- gasparosoft
- Gbyte level
Όταν δεις τα 12ώρα έλα πες μου για ελεύθερο χρόνο.Stoupeace wrote:Δεν έχω ακούσει σχολή που να σου αποκλείει τον ελεύθερο χρόνο σου τοοοοοοοσο πολύ...
- sandra
- Wow! Terabyte level
Ιmo μην αφήνεις εργασίες και παρακολούθηση. Καλύτερα να χάσεις έναν καφέ με τους φίλους σου και να είσαι συνεπής παρά να τρέχεις και να μην μπορείς να συμμαζέψεις τις υποχρεώσεις σου όσο περνάνε τα εξάμηνα. Η δυσκολία της εκπαίδευσης υποτίθεται είναι αυξανόμενη. Εύλογο είναι το πανεπιστήμιο να είναι πιο δύσκολο από το λύκειο και φυσικά κάθε εξάμηνο κατά την διάρκεια των σπουδών σου πιο απαιτητικό από το προηγούμενο. Στο ξαναλέω από προσωπική εμπειρία όσο το αφήνεις τόσο πιο πολύ θα τρέχεις στην συνέχεια... Και δεν μιλάω για χάσιμο ενός καφέ απλά

Last edited by sandra on Mon Sep 01, 2008 6:39 pm, edited 1 time in total.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
thanx dudegasparosoft wrote:
Όταν δεις τα 12ώρα έλα πες μου για ελεύθερο χρόνο.

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- gasparosoft
- Gbyte level
Μην ευχαριστείς εμένα.Τους από πάνω μας να ευχαριστείς 

- proskopos
- Wow! Terabyte level
Ισχύει απόλυτα αυτό που γράφει ο Master_ex αλλά (εδώ θέλει μεγάλο ΑΛΛΑ),Master_ex wrote:Έλα ρε Γιάννη μη το τρομάζεις το παιδίgasparosoft wrote:Stoupeace έγραψε:
Ωραία, τώρα τρόμαξα εγώ
Ηξερα για εργασίες ατομικές, ομαδικές και προφανώς την εξεταστική, αλλά δεν θέλω να ξαναπάω και σχολείο... Εχω όρεξη για να κάνω εργασίες κλπ, εννοείται αυτό, αλλά δεν μένει και λίγο time for yourself σε όλους...?
Αν θες να πετύχεις όχι φυσικά...Το πανεπιστήμιο είναι πολύυυυυυυυυυυυυυ πιο δύσκολο και βαρβάτο από το ψευτολύκειο και τις ψευτοπανελλήνιες.![]()
Κοίτα να δείς ποιο είναι το κόλπο, στο πανεπιστήμιο κάνεις ότι θέλεις εσύ γιατί το θέλεις εσύ. Ούτε χρειάζεται να πατήσεις στο πρώτο εξάμηνο, ούτε θα σου πεί κανένας τίποτα αν δεν περάσεις μάθημα μέχρι να πάς ξέρω'γω δεύτερο έτος. Το θέμα είναι να αποφασήσεις εσύ τι θέλεις και αναλόγως τους στόχους σου να κινηθείς, και πιστεψέ με είναι πολύ πιο ωραία τα πράγματα όταν κάνεις κάτι που αγαπάς
εγώ για παράδειγμα όπου στο πρώτο έτος ήμουν τουρίστας, επειδή δεν είχα μπει στο κλίμα, επειδή είχαμε και τις καταλήψεις για τόσους μήνες, επειδή ήμουν τεμπέλης κτλ.... Κατάφερα να περάσω 2 μαθήματα... (Και αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια για να το κάνω

Η σχολή θέλει και διάβασμα, αλλά κυρίως πρέπει να παρακολουθήσεις τα μαθήματα! Οι σημειώσεις από τις παρατάξεις δεν αρκούν... Και οι "έμπειρες" γνώμες, λέγονται έτσι γιατί είναι χρόνια μέσα στο πανεπιστήμιο.... Πολλά χρόνια όμως... Άρα μην ακολουθήσεις αυτό τον δρόμο...
Άποψή μου... Αν σου αρέσει η σχολή μας, έλα... Και χρόνο για να διαβάσεις θα βρείς... Και σε 5 χρόνια να τελειώσεις και σε 6 δεν ήρθε η καταστροφή... Όταν μπήκα εγώ στην σχολή το μότο ήταν
"Έλα μωρέ ήρεμα... Κατα μέσο όρο την σχολή την τελειώνεις στα 6 χρόνια με βαθμό 6,2 - 6,5..."
Αμ δε....

- Serendipity
- Gbyte level
Stoupeace wrote:Master_ex wrote:
Έλα ρε Γιάννη μη το τρομάζεις το παιδί![]()
Κοίτα να δείς ποιο είναι το κόλπο, στο πανεπιστήμιο κάνεις ότι θέλεις εσύ γιατί το θέλεις εσύ. Ούτε χρειάζεται να πατήσεις στο πρώτο εξάμηνο, ούτε θα σου πεί κανένας τίποτα αν δεν περάσεις μάθημα μέχρι να πάς ξέρω'γω δεύτερο έτος. Το θέμα είναι να αποφασήσεις εσύ τι θέλεις και αναλόγως τους στόχους σου να κινηθείς αναλόγως, και πιστεψέ με είναι πολύ πιο ωραία τα πράγματα όταν κάνεις κάτι που αγαπάς
Ουυυυφ μου έφυγε ένα βάρος.Δεν είναι ότι έχω σκοπό να μην πατάω, ή να περνάω τα μαθήματα με 5 και that's it. Απλά είχα στο μυαλό μου ότι ο καθένας κανονίζει το πρόγραμμά του όπως προτιμά. Σε φάση, αν σκέφτομαι να πιάσω και μία part-time δουλειά πιστεύω ότι θα μπορώ να κανονίσω ανάλογα το χρόνο μου. Δεν έχω ακούσει σχολή που να σου αποκλείει τον ελεύθερο χρόνο σου τοοοοοοοσο πολύ...
edit: Netharis μόλις διάβασα το τελευταίο post και ανακουφίστηκα ακόμα πιο πολύ. Thanx παιδιά!
δεν θελω να σε τρομοκρατησω αλλα η σχολη μας + δουλεια ειναι απαγορευτικος συνδιασμος εστω part time...με το που θα μπεις θα ξεκινησουν οι εργασιουλες(βαρβατεσ εργασιουλες) οπως η java που θα σε κανουν να μουδιαζει το κεφαλι σου και να βλεπεις την κολωνα της δεη τριπλη απεναντι...και νταξει 1ο εξαμηνο μπορει να μην ειναι τοσο μα τοσο τραγικο(αν κ εγω επειδη ημουν απο θετικη τα ειχα βρει μπαστουνια με τον προγραμματισμο).πιο μετα 2ο εξαμηνο και μετα θα αρχισεις να χτυπιεσαι κατω :P που δεν θα προλαβαινεις ουτε να φτυσεις(ειδικα 4ο εξαμηνο)....ακομα κ αν δεν χρωστας μαθηματα απο τα αλλα εξαμηνα(πχ 2ο ετος)...ολα αυτα για τον μεσο θνητο φοιτητη..γιατι αμα εισαι ο τρελος επιστημονας που τα καταλαβαινει κ τα ξερει ολα πριν τα πει ο καθηγητης παω πασο...αν και σε αυτην την περιπτωση πρεπει να ψαχνεσαι με το νετ κλπ κ να εισαι μεσα στα πραγματα..γενικα η σχολη μας θελει πολυ ψαξιμο ,πολυ χρονο και ενασχοληση(αρκετες φορεσ 8α διαβαζεις περισσοτερο απο οτι διαβαζες για τις πανελληνιες,κ δεν θα εισαι κ μεσα στην εξεταστικη ,αλλα κατα την διαρκεια του εξαμηνου)...
sorry αν σε τρομοκρατησα αλλα αμα παρεις γνωμες και απο παιδια που τολμησαν στο 1ο ετος να δουλεψουν,θα ακουσεις να σου λενε πως στο 2ο παρατησαν δουλειες κ ολα κ ξαναρχισαν απο την αρχη τη σχολη γιατι με τπτ δεν θα την τελειωναν...
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
Serendipity wrote: δεν θελω να σε τρομοκρατησω αλλα η σχολη μας + δουλεια ειναι απαγορευτικος συνδιασμος εστω part time...με το που θα μπεις θα ξεκινησουν οι εργασιουλες(βαρβατεσ εργασιουλες) οπως η java που θα σε κανουν να μουδιαζει το κεφαλι σου και να βλεπεις την κολωνα της δεη τριπλη απεναντι...και νταξει 1ο εξαμηνο μπορει να μην ειναι τοσο μα τοσο τραγικο(αν κ εγω επειδη ημουν απο θετικη τα ειχα βρει μπαστουνια με τον προγραμματισμο).πιο μετα 2ο εξαμηνο και μετα θα αρχισεις να χτυπιεσαι κατω :P που δεν θα προλαβαινεις ουτε να φτυσεις(ειδικα 4ο εξαμηνο)....ακομα κ αν δεν χρωστας μαθηματα απο τα αλλα εξαμηνα(πχ 2ο ετος)...ολα αυτα για τον μεσο θνητο φοιτητη..γιατι αμα εισαι ο τρελος επιστημονας που τα καταλαβαινει κ τα ξερει ολα πριν τα πει ο καθηγητης παω πασο...αν και σε αυτην την περιπτωση πρεπει να ψαχνεσαι με το νετ κλπ κ να εισαι μεσα στα πραγματα..γενικα η σχολη μας θελει πολυ ψαξιμο ,πολυ χρονο και ενασχοληση(αρκετες φορεσ 8α διαβαζεις περισσοτερο απο οτι διαβαζες για τις πανελληνιες,κ δεν θα εισαι κ μεσα στην εξεταστικη ,αλλα κατα την διαρκεια του εξαμηνου)...
sorry αν σε τρομοκρατησα αλλα αμα παρεις γνωμες και απο παιδια που τολμησαν στο 1ο ετος να δουλεψουν,θα ακουσεις να σου λενε πως στο 2ο παρατησαν δουλειες κ ολα κ ξαναρχισαν απο την αρχη τη σχολη γιατι με τπτ δεν θα την τελειωναν...
Τελικά δεν ξέρω τι να πιστέψω. Βασικά θα περιμένω να δω. Και για τις πανελλήνιες μου λέγανε ότι θα σκιστώ στο διάβασμα και θα λιώνω 8-ωρα κτλ κ είχα τρομοκρατηθεί. Αλλά είδα οτι με 2 ώρες την ημέρα διάβασμα τα πήγαινα μια χαρά. Και όντως έβγαλα 18.869.
Δεν πάω να το παίξω έξυπνος. Απλα πιστεύω οτι το θέμα είναι να βρείς τι χρειάζεται, σε καθε θέμα που αφορά διάβασμα, εργασίες κτλ.
Οπως και να'χει εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι αφιερώνετε χρόνο για να απαντήσετε!

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Με 3 σελίδες απάντηση καταλαβαίνεις πόσο ελεύθερο χρόνο έχουμε...Οπως και να'χει εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι αφιερώνετε χρόνο για να απαντήσετε!

- Fairy
- Gbyte level
Και είναι και εξεταστική! 
Πάντως κι εγώ ψηφίζω πως αν δουλεύεις ταυτόχρονα, θα τα βρεις μπαστούνια. Ή τέλοσπάντων θα αργήσεις κάπως παραπάνω να τελειώσεις. Επίσης για δουλειά δεν βοηθάει και το άτακτο ωράριο, καθώς οι ώρες διδασκαλίας δεν είναι μαζεμένες όλες το πρωί ή όλες το βράδυ. Πέφτουν όπου λάχει, και αλλάζουν και στα μέσα της χρονιάς όταν αρχίζει το εαρινό εξάμηνο.
(Me, spreading panic again)

Πάντως κι εγώ ψηφίζω πως αν δουλεύεις ταυτόχρονα, θα τα βρεις μπαστούνια. Ή τέλοσπάντων θα αργήσεις κάπως παραπάνω να τελειώσεις. Επίσης για δουλειά δεν βοηθάει και το άτακτο ωράριο, καθώς οι ώρες διδασκαλίας δεν είναι μαζεμένες όλες το πρωί ή όλες το βράδυ. Πέφτουν όπου λάχει, και αλλάζουν και στα μέσα της χρονιάς όταν αρχίζει το εαρινό εξάμηνο.
(Me, spreading panic again)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Zifnab
- Academic status: MSc
Μήπως να βάλουμε λίγο φρένο καθώς έχουμε φτάσει στις 3 σελίδες και ο χρήστης που έκανε την ερώτηση δεν έχει δει ούτε ένα ποστ αφού δεν εχεί μπεί ακόμα. 

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
απλα και ξαστερα...αν θες να γινεις ενας σοβαρος και (wannabe) μεγαλος επιστημοναςΤελικά δεν ξέρω τι να πιστέψω.

Ξυπνησε ο Τζακ μεσα τουnetharis wrote:μαζεύεστε σε κανα σπίτι, πίνετε κανα ουισκάκι

- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
εγώ πάντως θα πρότεινα στο παιδί να κοιτάξει καλά το τμήμα του ΕΚΠΑ καθώς και τους μηχανικούς πληροφορικής που υπάρχουν καθώς το ΤΕΕ μπορεί να το κατηγορούμε για χίλια δυο πράγματα, αλλά σα φορέας ασφάλισης είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα εκεί από το ΙΚΑ/ΟΑΕΕ
Το παρακάτω σχόλιο αφορά μόνο την περιπτώση που γουστάρεις τεχνολογίες και τα οικονομικά (κοστούμια και γραβάτες) σε αφήνουν αδιάφορο
Στο τμήμα του ΕΚΠΑ ή/και στα τμήματα μηχανικών θα φας στη μάπα πολλή βασική θεωρία και φυσική και ηλεκτρομαγνητισμό και προγραμματισμό με C και γενικά πράγματα που ενδεχομένως να φαίνονται ξενέρωτα αλλά όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή σου επιλέγοντας επαγγελματικό προσανατολισμό, έχω την αίσθηση ότι το παραπάνω υπόβαθρο σου δίνει πολλές περισσότερες επιλογές από αυτές του πτυχίου της ΑΣΟΕΕ. Δυστυχώς δεν έχω δει κανένα απόφοιτο της ΑΣΟΕΕ να προσλαμβάνεται να γράφει C/C++ system κώδικα για τηλεπικοινωνιακό οργανισμό την ώρα που το μισό di δουλεύει σε telecom οργανισμούς.
ΥΓ Δεν είμαι μεροληπτικός υπέρ των άλλων τμημάτων, το τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ έχει ελλείματα σε θέματα που αφορούν συγκεκριμένα γνωστικά πεδία. Τα ελλείματα αυτά είναι γνωστά και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καλυθφούν αλλά ακόμα απαιτείται αρκετός χρόνος
Το παρακάτω σχόλιο αφορά μόνο την περιπτώση που γουστάρεις τεχνολογίες και τα οικονομικά (κοστούμια και γραβάτες) σε αφήνουν αδιάφορο
Στο τμήμα του ΕΚΠΑ ή/και στα τμήματα μηχανικών θα φας στη μάπα πολλή βασική θεωρία και φυσική και ηλεκτρομαγνητισμό και προγραμματισμό με C και γενικά πράγματα που ενδεχομένως να φαίνονται ξενέρωτα αλλά όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή σου επιλέγοντας επαγγελματικό προσανατολισμό, έχω την αίσθηση ότι το παραπάνω υπόβαθρο σου δίνει πολλές περισσότερες επιλογές από αυτές του πτυχίου της ΑΣΟΕΕ. Δυστυχώς δεν έχω δει κανένα απόφοιτο της ΑΣΟΕΕ να προσλαμβάνεται να γράφει C/C++ system κώδικα για τηλεπικοινωνιακό οργανισμό την ώρα που το μισό di δουλεύει σε telecom οργανισμούς.
ΥΓ Δεν είμαι μεροληπτικός υπέρ των άλλων τμημάτων, το τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ έχει ελλείματα σε θέματα που αφορούν συγκεκριμένα γνωστικά πεδία. Τα ελλείματα αυτά είναι γνωστά και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καλυθφούν αλλά ακόμα απαιτείται αρκετός χρόνος
- Ισοβίτης
Τσίλο, νομίζω ότι ο Stoupeace έχει ήδη περάσει στη σχολή μας, και αφού τα μηχανογραφικά έχουν κατατεθεί προ πολλού δεν υπάρχει λόγος να προτείνουμε εναλλακτικές (εκτός αν επιθυμεί κανείς να κάνει 10% ή να ξαναδώσει Πανελλήνιες
).
Στο θέμα τώρα, συμφωνώ απόλυτα με όλους όσοι μίλησαν.
Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Αν τη σχολή δεν τη βλέπετε σαν διασκέδαση, αν δεν σας αρέσει το αντικείμενο, τότε δύσκολα βγαίνει. Με σωστό πρόγραμμα, ελεύθερος χρόνος υπάρχει! Και βόλτες θα έχετε και όλα. Αλλά με ένα μέτρο... Η επιστήμη είναι ωραία, αλλά όπως όλες οι ωραίες είναι και δύσκολη.
Για να γίνει κανείς οτιδήποτε σοβαρό στη ζωή του χρειάζεται ΔΟΥΛΕΙΑ. Δυστυχώς, στη χώρα μας κυριαρχεί η νοοτροπία ότι ο φοιτητής κάθεται όλη μέρα αραχτός με το φραπέ! Όχι, κανένας σπουδαίος επιστήμονας δεν έγινε σπουδαίος με φραπέ!
Σχετικά με τη δουλειά... Αν έχεις οικονομικά προβλήματα, τότε καλό είναι να εργαστείς κι ας καθυστερήσουν οι σπουδές. Αν δεν έχεις οικονομικά προβλήματα και δεν καίγεσαι για προϋπηρεσία, τότε καλύτερα να μην εργαστείς γιατί η πίεση είναι μεγάλη. Φυσικά, δε θα έλεγα όχι για κάνα καλοκαιράκι
...

Στο θέμα τώρα, συμφωνώ απόλυτα με όλους όσοι μίλησαν.
Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Αν τη σχολή δεν τη βλέπετε σαν διασκέδαση, αν δεν σας αρέσει το αντικείμενο, τότε δύσκολα βγαίνει. Με σωστό πρόγραμμα, ελεύθερος χρόνος υπάρχει! Και βόλτες θα έχετε και όλα. Αλλά με ένα μέτρο... Η επιστήμη είναι ωραία, αλλά όπως όλες οι ωραίες είναι και δύσκολη.
Για να γίνει κανείς οτιδήποτε σοβαρό στη ζωή του χρειάζεται ΔΟΥΛΕΙΑ. Δυστυχώς, στη χώρα μας κυριαρχεί η νοοτροπία ότι ο φοιτητής κάθεται όλη μέρα αραχτός με το φραπέ! Όχι, κανένας σπουδαίος επιστήμονας δεν έγινε σπουδαίος με φραπέ!

Σχετικά με τη δουλειά... Αν έχεις οικονομικά προβλήματα, τότε καλό είναι να εργαστείς κι ας καθυστερήσουν οι σπουδές. Αν δεν έχεις οικονομικά προβλήματα και δεν καίγεσαι για προϋπηρεσία, τότε καλύτερα να μην εργαστείς γιατί η πίεση είναι μεγάλη. Φυσικά, δε θα έλεγα όχι για κάνα καλοκαιράκι

gasparosoft wrote:Όταν δεις τα 12ώρα έλα πες μου για ελεύθερο χρόνο.
Μην ακούς... Ο Netharis προσπαθεί να σε κάνει αλκοολικό και ο Gasparosoft emo...netharis wrote:μαζεύεστε σε κανα σπίτι, πίνετε κανα ουισκάκι
- para
- Wow! Terabyte level
++++++++gasparosoft wrote:Το πανεπιστήμιο είναι πολύυυυυυυυυυυυυυ πιο δύσκολο και βαρβάτο από το ψευτολύκειο και τις ψευτοπανελλήνιες.
Θα πρόσθετα το χαρακτηρισμό "δικό μας" πριν το πανεπιστήμιο, γιατί αν δεν είχαμε τέτοιας έκτασης και τέτοιου κόπου εργασίες τότε θα ήταν λιγότερο δύσκολο κ βαρβάτο, just like τα υπόλοιπα πανεπιστήμια

+++gasparosoft wrote:Όταν δεις τα 12ώρα έλα πες μου για ελεύθερο χρόνο.
Έλα μη μου τα θυμίζεις κι είπα ( όπως λέω, ανεπιτυχώς, κάθε χρόνο ) ότι φέτος θα ..παρακολουθώ

Απ' την εμπειρία μου στη σχολή η μια συμβουλή που έχω να δώσω είναι προς την ομάδα συναδέφλων (μου :ρ) έλα-μωρέ-ποιος-πάει-σχολή και κι-αύριο(==επόμενο εξάμηνο)-μέρα-είναι. Αν έχετε σκοπό να ακολουθήσετε αυτή την τακτική τουλάχιστον να παρακολουθείτε δυο τρία δίωρα κάθε βδομάδα. Είναι σημαντικό να κρατήσετε την επαφή με τη σχολή και το περιβάλλον της. Αν την αφήσετε άντε να την ξαναμαζέψετε μετά.. Μην καταντήσετε να έχετε μόνο το πρώτο εξάμηνο με >1 μάθημα με προβιβάσιμο βαθμό!

Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- mikem4600
- Gbyte level
Φαντάζομαι εννοείς το ΤΣΜΕΔΕ, όχι το ΤΕΕ... Ναι, έχει καλύτερες συντάξεις αλλά από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν έχει καθόλου - στο ΙΚΑ σε στέλνουν (για το οποίο σου κάνουν επίσης κρατήσεις). Επίσης, το πληρώνεις είτε έχεις δουλειά είτε δεν έχεις και οι κρατήσεις είναι πολύ αυξημένες. Έχω πολλούς συναδέλφους στη δουλειά που είναι στο ΤΣΜΕΔΕ και κάθε 3 και λίγο κατεβάζουν καντήλια.tsilochr wrote:το ΤΕΕ μπορεί να το κατηγορούμε για χίλια δυο πράγματα, αλλά σα φορέας ασφάλισης είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα εκεί από το ΙΚΑ/ΟΑΕΕ
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
tsilochr wrote:εγώ πάντως θα πρότεινα στο παιδί να κοιτάξει καλά το τμήμα του ΕΚΠΑ καθώς και τους μηχανικούς πληροφορικής που υπάρχουν καθώς το ΤΕΕ μπορεί να το κατηγορούμε για χίλια δυο πράγματα, αλλά σα φορέας ασφάλισης είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα εκεί από το ΙΚΑ/ΟΑΕΕ
Καλα εσυ θεωρείς οτι ειναι μεγάλη υπόθεση να γράφεις c κώδικα στην κάθε γραφειοκρατική εταιρία με 30,50Ε αύξηση το χρόνο;(σπουδαία τα λάχανα!)
Τα οικονομικά δεν ειναι μονο κουστούμια, ξεκολάμε σιγα σιγα. Σου προτείνω και αυτό για να καταλάβεις τι σημαίνει business και πληροφορική
http://mitpress.mit.edu/catalog/item/de ... &tid=10476
...και πάνω απο ολα ειμαστε και μηχανικοί. Αυτο το παραμύθι ότι μηχανικοί ειναι μονο του πολυτεχνείου το ξεχνάμε.
που θα πάει θα το δουμε...
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Ξεκόλλα λίγο, είπα, το θέμα μου είναι ποιο πτυχίο σου δίνει τις περισσότερες επιλογές μετά. Πληροφορική δεν είναι development, και μάλιστα μόνο JBoss και Java EE 5.0.rose wrote:[Καλα εσυ θεωρείς οτι ειναι μεγάλη υπόθεση να γράφεις c κώδικα στην κάθε γραφειοκρατική εταιρία με 30,50Ε αύξηση το χρόνο;(σπουδαία τα λάχανα!)
Τα οικονομικά δεν ειναι μονο κουστούμια, ξεκολάμε σιγα σιγα.
Μα εγώ ποτέ δεν είπα αυτό. Συγκεκριμένα εχω ξαναπει οτι πληροφορική είναι να κάνεις development στο πυρήνα του JBOSS. Αλλιώς εισαι απλα διαχειριστήςtsilochr wrote:Ξεκόλλα λίγο, είπα, το θέμα μου είναι ποιο πτυχίο σου δίνει τις περισσότερες επιλογές μετά. Πληροφορική δεν είναι development, και μάλιστα μόνο JBoss και Java EE 5.0.rose wrote:[Καλα εσυ θεωρείς οτι ειναι μεγάλη υπόθεση να γράφεις c κώδικα στην κάθε γραφειοκρατική εταιρία με 30,50Ε αύξηση το χρόνο;(σπουδαία τα λάχανα!)
Τα οικονομικά δεν ειναι μονο κουστούμια, ξεκολάμε σιγα σιγα.

που θα πάει θα το δουμε...
- Zifnab
- Academic status: MSc
Νομίζω ότι η συζήτηση δεν είναι πλέον τόσο εποικοδομητική σχετικά με τον τίτλο...