ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Re: ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου

Post by aguero88 » Sun Aug 31, 2008 3:42 pm

Η ευθύνη είναι και ατομική και συλλογική.

Συλλογική γιατί είμαστε ένα κράτος και μια κοινωνία χωρίς αρχή μέση και τέλος(άλλη λέξη ταιριάζει αλλά τέλος πάντων) και λύση στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται( εκτός αν ρίξουμε μια πυρηνική βόμβα σε αυτό τον τόπο και να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή όπως είχε πει κάποτε ένας απελπισμένος φίλος μου).

Ατομική γιατί δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε πρωτίστως τους εαυτούς μας και μετά όλα τα άλλα. Επίσης διαιωνίζουμε καταστάσεις διαφθοράς χρόνια τώρα...Π.χ(για το θέμα μας) να τα έχουμε καλά με τον αστυνομικό διευθυντή της γειτονιάς, με τον Γιώργο στην τροχαία για να σβήνει τις κλήσεις, με τον τάδε αγροφύλακα(ναι από τους καινούργιους) για να κάνει τα στραβά μάτια σε μια πιθανή μελλοντική παρανομία...

Το θέμα είναι το εξής. Η αλλαγή νοοτροπίας. Και αυτό δυστυχώς επιτυγχάνεται μόνο με σοβαρές προσπάθειες του κράτους. Να περάσει στους πολίτες του κάποια απλά, αυτονόητα πραγματάκια...

Π.χ αυτό που έχει κάνει το κράτος την αστυνομία τώρα είναι:
Ιδανικό μελλοντικό επαγγελματικό προορισμό στα μάτια των νέων(επειδή οι γονείς τους λένε"Αστυνομία-σίγουρη δουλεία, κοίτα να μπεις, να βολευτείς...")
Εκλογικό σώμα...
Εντολοδόχο των πολιτικών της...
Και η λίστα δεν τελειώνει...

Μόνο αν δράσουμε ως πολίτες μπορεί να γίνει κάτι...Με τα λόγια δυστυχώς τίποτα! Αν δεν είχε τραβήξει κάποιος ευαισθητοποιημένος πολίτης τις φωτογραφίες για το συγκεκριμένο περιστατικό τώρα απλά θα συνεχιζόταν η συγκεκριμένη τακτική στο συγκεκριμένο τμήμα...

Πρέπει πρώτα δράση και μετά αντίδραση...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Tue Sep 02, 2008 12:59 pm

aguero88 wrote:Ειλικρινά δεν ξέρω αν είμαστε για γέλια η για κλάματα...
Ήθελα να ήξερα υπάρχει άλλη χώρα που οι περισσότεροι της νέοι να θέλουν να γίνουν πολισμάνοι;
Εκεί έχει καταντήσει η Παιδεία μας...Διάβασα ότι περισσότεροι δήλωσαν αστυφυλάκων παρά νομική Αθήνας...
Ξεπουλημένα ιδανικά, για την αγορά μιας καρέκλας, μιας κοινωνικής θέσης(;), λίγης εξουσίας(το όνειρο κάθε Έλληνα) και μιας σύνταξης στα 45...
Sandra και crash δεν κατάλαβα γιατί κριτικάρατε το ποστ...

Αν στα 18 ο νέος σκέφτεται πως θα βολευτεί και όχι πως θα αλλάξει τον κόσμο, πως θα αναπτυχθεί ο ίδιος, πως θα γίνει σπουδαίος τότε όντως μιλάμε για ξεπούλημα ιδανικών. Εγώ τελευταία στιγμή δήλωσα Ασοεε από στρατιωτικές με τον πατέρα μου να με πρήζει για το λάθος που έκανα. Γιατί να μην πει ο νέος θα πάω Νομική να φτιάξω το σύστημα της Δικαιοσύνης, θα γίνω γιατρός και δεν θα παίρνω φακελάκι, θα γίνω αρχιτέκτονας και δεν θα χτίσω άλλη ρικομλεξ, θα γίνω πληροφορικός και θα βοηθήσω την χώρα μου να αναπτυχθεί σε αυτόν τον τομέα. Αυτά είναι ηλίθια όνειρα αλλά ρε γαμώτο είναι ιδανικά από ένα νεο που δεν θέλει να είναι ρεαλιστής γιατί στα 18 θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Δεν θέλει να μπλέξει σε ένα αρρωστημένο σύστημα με προπαγανδισμούς εθνικισμού κομπλεξισμούς και κατάχρησης εξουσίας όπως το σύστημα της αστυνομίας μόνο και μόνο για αν βολευτεί. Έτσι δεν αλλάζει ο κόσμος... Ο καθένας μπαίνει σε σχολή ανάλογα με την απορροφησή της και αναγκάζεται να δουλεύει σε κάτι που δεν του αρέσει.

Δεν το παίζω ιδεολόγος γιατί ίσως στα 25 μου απογοητευτώ και γίνω καθηγητής να μπω στο δημόσιο αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ότι προσπάθησα.

Όσο για το στόρυ με τον κακό τον μπάτσο ναι φταίει η αστυνομία και όχι η κυβέρνηση( κάθε χρώματος κίτρινου καφε μπλε πράσινου κόκκινου κλπ κλπ) που μεταφέρανε τους αλλοδαπούς με αγροτικό, φταίει η αστυνομία για τα γνωστά βίντεο της youtube και όχι η κυβέρνηση, η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση φταίνε που σε αυτήν την χώρα δεν υπάρχει παιδεία, η βάση όλων...
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Tue Sep 02, 2008 1:05 pm

Όσο νομίζεις εσύ ότι σαν πληροφορικάριος θα βοηθήσεις την χώρα να πάει μπροστά, άλλο τόσο νομίζω ότι η ασφάλεια μιας χώρας είναι από τα πιο σημαντικά θέματα. Μην γενικεύουμε καταστάσεις. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Εσύ όμως δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις τα όνειρα κάποιου. Δικά του είναι δεν σου κάνουν κακό. Όπως και το να μπεις στα 25 σου στην εκπαίδευση δεν είναι κακό, μπορείς να αλλάξεις νέους ανθρώπους αν το σκεφτείς καλά. Τέλος πάντων. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι όλοι βλέπουν την καμπούρα του άλλου. Δεν μ'αρέσει να βάζω ταμπέλες, μπάτσος=γουρούνι, γιατί ευτυχώς πάντα οι ταμπέλες διαψεύδονται.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed Sep 03, 2008 9:38 am

sandra wrote:Όσο νομίζεις εσύ ότι σαν πληροφορικάριος θα βοηθήσεις την χώρα να πάει μπροστά, άλλο τόσο νομίζω ότι η ασφάλεια μιας χώρας είναι από τα πιο σημαντικά θέματα. Μην γενικεύουμε καταστάσεις. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Εσύ όμως δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις τα όνειρα κάποιου.

Προφανώς όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά,…μη αντοχή στην φτώχεια, αθλιότητα, εξαναγκασμός, αποθάρρυνση και παράλυση είναι όλα αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον νέο και φιλόδοξο επαγγελματία της δικαιοσύνης…κάπως βαρύ αλλά έτσι είναι στεγνά.

θα έλεγα μάλιστα ότι οι παραπάνω αδυναμίες είναι η πηγή της διαφθοράς και φυσικά της δήθεν ανωτερότητας τους.

Αν ανάμεσα τους υπάρχουν ταλαντούχα πνεύματα θα έπρεπε να μιλάμε για την απόλυτη κατασπατάληση πνεύματος. Ας μπει επιτέλους πραγματικό κατώτερο όριο για αυτές τις σχολές, με 1 M.O εκτός με 0.2 M.O μέσα! Ας κάνουμε αυτές τις σχολές απρόσιτες ακόμα και για τους αρκετά βλάκες!.
vincent wrote:Δεν το παίζω ιδεολόγος γιατί ίσως στα 25 μου απογοητευτώ και γίνω καθηγητής να μπω στο δημόσιο αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ότι προσπάθησα.
Αν στα 25 σου απογοητευτείς....
που θα πάει θα το δουμε...
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”