Chrome- Browser made by Google
- SeniorCarbone
- Kilobyte level
Chrome- Browser made by Google
H Google ετοιμάζεται να μπει και αυτή στο παιχνίδι των browsers, κάτι που σίγουρα
θα της εξασφαλίσει πολλά κέρδη.
Ο Chrome browser θα είναι open source και φαίνεται να έχει προοπτικές...
Σύντομα θα διανεμηθεί η πρώτη beta έκδοσή του.
περισσότερα εδώ κ εδώ
θα της εξασφαλίσει πολλά κέρδη.
Ο Chrome browser θα είναι open source και φαίνεται να έχει προοπτικές...
Σύντομα θα διανεμηθεί η πρώτη beta έκδοσή του.
περισσότερα εδώ κ εδώ
*--Common sense is not so common--*
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Re: Chrome- Browser made by Google
νομιζω πως αυριο θα αρχισει το downloading.Οποιος τον δοκιμασει ας πει και εντυπωσειςΣύντομα θα διανεμηθεί η πρώτη beta έκδοσή του.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Νόμιζα πως σήμερα... Όπως και να έχει, σίγουρα έχει πολλά ++++, τουλάχιστον από αυτά που αναφέρονται σαν χαρακτηριστικά του... Γιατί ο ΙΕ έχει καταντήσει κουραστικός (αν και ευέλικτος), και ο Daglas Navigator ακόμα να ενημερώσει για ποπ απς κτλ....ultimate_aektzis wrote:νομιζω πως αυριο θα αρχισει το downloading.Οποιος τον δοκιμασει ας πει και εντυπωσειςΣύντομα θα διανεμηθεί η πρώτη beta έκδοσή του.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Σε καποια φαση τσιμπησα λεω πως δεν τον ξερω εγω αυτονDaglas Navigator
Λενε οτι πηραν κωδικα απο τη μοζιλλα και για αυτο θα ειναι open source.Μεγα (+) για μενα που το λενε
- SeniorCarbone
- Kilobyte level
κ ένα πολύ πετυχημένο ενημερωτικό comic για την λειτουργία
του browser από την google (thx to shodanjr)
του browser από την google (thx to shodanjr)
- sandra
- Wow! Terabyte level
Φοβερό comic Ειδικά εκεί που σου εξηγεί τι παίζει με όλα τα tabs που έχεις ανοιχτά Θα το δοκιμάσουμε κι αυτό
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
-
- Gbyte level
Γιατί είδες κάποιο καινούριο χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε άλλον? (εκτός απο το interface φυσικά)proskopos wrote: Νόμιζα πως σήμερα... Όπως και να έχει, σίγουρα έχει πολλά ++++, τουλάχιστον από αυτά που αναφέρονται σαν χαρακτηριστικά του...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Στην αρχική σελίδα του VENUS που το έχει σαν ποστ γράφει επίσης...:Erevodifwntas wrote:Γιατί είδες κάποιο καινούριο χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε άλλον? (εκτός απο το interface φυσικά)proskopos wrote: Νόμιζα πως σήμερα... Όπως και να έχει, σίγουρα έχει πολλά ++++, τουλάχιστον από αυτά που αναφέρονται σαν χαρακτηριστικά του...
Έτσι, ενώ φαινομενικά υπάρχει ένας απλός και εύχρηστος browser, οι αλλαγές στον κώδικα είναι σημαντικές:
- Το κάθε tab τρέχει σε ξεχωριστά κομμάτια μνήμης ώστε όταν κολλάει ένα tab να μην κολλάει όλος ο browser. (αυτό δεν υπάρχει πουθενά...)
Βελτιώθηκε η ταχύτητα και η απόκριση. (++)
Υπάρχει βελτιωμένη Javascript Engine (V8) ώστε να γίνει εφικτή η δημιουργία πολύ δυνατών web εφαρμογών που σήμερα δεν μπορούν να υλοποιηθούν με τους υφιστάμενους browsers. (++)
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Κατι θα βρουν να πρωτοπορησουν ειναι μανουλες στη google σε αυτο.Erevodifwntas wrote:Γιατί είδες κάποιο καινούριο χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε άλλον? (εκτός απο το interface φυσικά)proskopos wrote: Νόμιζα πως σήμερα... Όπως και να έχει, σίγουρα έχει πολλά ++++, τουλάχιστον από αυτά που αναφέρονται σαν χαρακτηριστικά του...
- PaP
- Venus Project Founder
Το render engine είναι το Webkit όπως και στο Safari ενωώ θα εκμεταλλεύεται τους πολλούς πυρήνες ενώ θα ναι η βάση για πλούσιες εφαμοργές αφού έχω ενσωματομένο το Gears
Ειναι μαι ενδιαφέρουσα εξέλιξη που θα δημιουργήσει τεράστιο ανταγωνισμό στην αγορά
Θα δούμε...
Ειναι μαι ενδιαφέρουσα εξέλιξη που θα δημιουργήσει τεράστιο ανταγωνισμό στην αγορά
Θα δούμε...
-
- Gbyte level
Τό μόνο νέο χαρακτηριστικό δηλαδή είναι ότι το κάθε tab τρέχει ξεχωριστά? κάτι που το κάνει ο IE 8 εδώ και αρκετούς μήνες (από τη beta 1).proskopos wrote:Στην αρχική σελίδα του VENUS που το έχει σαν ποστ γράφει επίσης...:
Έτσι, ενώ φαινομενικά υπάρχει ένας απλός και εύχρηστος browser, οι αλλαγές στον κώδικα είναι σημαντικές:
- Το κάθε tab τρέχει σε ξεχωριστά κομμάτια μνήμης ώστε όταν κολλάει ένα tab να μην κολλάει όλος ο browser. (αυτό δεν υπάρχει πουθενά...)
Βελτιώθηκε η ταχύτητα και η απόκριση. (++)
Υπάρχει βελτιωμένη Javascript Engine (V8) ώστε να γίνει εφικτή η δημιουργία πολύ δυνατών web εφαρμογών που σήμερα δεν μπορούν να υλοποιηθούν με τους υφιστάμενους browsers. (++)
τις δε βελτιώσεις της ταχύτητας, είναι κάτι που το λένε όλοι -μέχρι και ο ακατανόμαστος IE. προσωπικά περιμένω κάποιο κρυμμένο άσσο όταν βγει η final έκδοση (και ελπίζω να μη γίνει όπως με το gmail που τόσα χρόνια είναι beta), κατά τα άλλα είναι ένας ακόμα browser που κάνει ότι και οι υπόλοιποι (δεν έχω προλάβει να τον χρησιμοποιήσω, τον κρίνω με βάση τα χαρακτηριστικά του)
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Γενικά πρώτα από όλα ο νέος browser δεν είναι ανταγωνιστικός του firefox..
Η Google προσφέρει το 75% των εσόδων του Mozilla Foundation.. Οπότε δεν νομίζω οτι έχει κάποια αντιπαλότητα συμφερόντων..
Και ο Firefox με ολα τα side-projects είναι μια χαρά οπότε..
Τώρα από ότι έχω διαβάσει γενικά η ιδέα είναι η μετάβαση από applications τα οποία τρέχουν τοπικά ( Βλέπε Office αλλά ακόμα και σε στυλ Photoshop [ βλέπε -> http://www.pixlr.com/app/ ]) σε true web-applications..
Γενικά αυτό είναι κακό για την Microsoft ( καθώς ολο και περισσότερα πράγματα μπορείς να τα κάνεις ακόμα και αν δεν ανήκεις στο user base της [Linux , MacOS κτλ.. ] ) και αρα καλό για όλο τον υπόλοιπο κόσμο..
Από την άλλη με τις δυνατότητες του σημερινού hardware μου φαίνεται κάπως χαζό να φορτώνεται ολη η επεξεργαστική ανάγκη σε web-services , αλλά προφανώς στην Google τους περισσεύει ( Το gmail έχει φτάσει 7GB storage ffs.. ) ...
Γενικότερα ζούμε πολυ networked και internet καιρούς , εδώ στην intel κάνουν αλλαγές στην αρχιτεκτονική του power managment των επεξεργαστών για να ξυπνάνε οταν λαμβάνουν κλήσεις voip! ( http://www.redherring.com/Home/24658 )
Η Google προσφέρει το 75% των εσόδων του Mozilla Foundation.. Οπότε δεν νομίζω οτι έχει κάποια αντιπαλότητα συμφερόντων..
Και ο Firefox με ολα τα side-projects είναι μια χαρά οπότε..
Τώρα από ότι έχω διαβάσει γενικά η ιδέα είναι η μετάβαση από applications τα οποία τρέχουν τοπικά ( Βλέπε Office αλλά ακόμα και σε στυλ Photoshop [ βλέπε -> http://www.pixlr.com/app/ ]) σε true web-applications..
Γενικά αυτό είναι κακό για την Microsoft ( καθώς ολο και περισσότερα πράγματα μπορείς να τα κάνεις ακόμα και αν δεν ανήκεις στο user base της [Linux , MacOS κτλ.. ] ) και αρα καλό για όλο τον υπόλοιπο κόσμο..
Από την άλλη με τις δυνατότητες του σημερινού hardware μου φαίνεται κάπως χαζό να φορτώνεται ολη η επεξεργαστική ανάγκη σε web-services , αλλά προφανώς στην Google τους περισσεύει ( Το gmail έχει φτάσει 7GB storage ffs.. ) ...
Γενικότερα ζούμε πολυ networked και internet καιρούς , εδώ στην intel κάνουν αλλαγές στην αρχιτεκτονική του power managment των επεξεργαστών για να ξυπνάνε οταν λαμβάνουν κλήσεις voip! ( http://www.redherring.com/Home/24658 )
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- SeniorCarbone
- Kilobyte level
κάποια αποσπάσματα από το Google's Chrome Terms of Service
για μια πιο "σφαιρική" εικόνα του browser.
για μια πιο "σφαιρική" εικόνα του browser.
SeniorCarbone++
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
1% του marketshare o chrome μολις σε μια μερα(~14 εκ downloads) συμφωνα με το tgdaily
αληθεια ή επικοινωνιακο?
αληθεια ή επικοινωνιακο?
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- para
- Wow! Terabyte level
Δεν είναι και τόσο υπερβολικό για να είναι ψέμα!
Όλοι το κατεβάσαμε για να δούμε τι παίζει. Μόνο και μόνο οι πληροφορικοί να τον κατεβάσαμε. Και σκέψου και πόσοι εξω-πληροφορικοί ασχολούνται με ότι νέο software κυκλοφορεί.
Οι παρατηρήσεις μου απ' τις 2 πρώτες μέρες είναι ότι δεν κάνει load flash games και δεν μετράνε κάποια countdowns. Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω εγώ κάτι γι' αυτά ή αν είναι θέμα browser που θα διορθωθεί.
Όσο για τη μνήμη που τρώει, ο Ι.Ε. μου έτρωγε για 3 καρτέλες 360.000Κ ενώ ο Chrome 26.000Κ. Εσύ ποιον λες να χρησιμοποιώ;
Όλοι το κατεβάσαμε για να δούμε τι παίζει. Μόνο και μόνο οι πληροφορικοί να τον κατεβάσαμε. Και σκέψου και πόσοι εξω-πληροφορικοί ασχολούνται με ότι νέο software κυκλοφορεί.
Οι παρατηρήσεις μου απ' τις 2 πρώτες μέρες είναι ότι δεν κάνει load flash games και δεν μετράνε κάποια countdowns. Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω εγώ κάτι γι' αυτά ή αν είναι θέμα browser που θα διορθωθεί.
Όσο για τη μνήμη που τρώει, ο Ι.Ε. μου έτρωγε για 3 καρτέλες 360.000Κ ενώ ο Chrome 26.000Κ. Εσύ ποιον λες να χρησιμοποιώ;
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- P@radox
- Kilobyte level
para wrote:Όσο για τη μνήμη που τρώει, ο Ι.Ε. μου έτρωγε για 3 καρτέλες 360.000Κ ενώ ο Chrome 26.000Κ. Εσύ ποιον λες να χρησιμοποιώ;
Τι καλά που εχω τον ΙΕ μόνο για Windows Update! Κατέβασα και δούλεψα τον Chrome, και πραγματοποιεί (πολλά) απ όσα υπόσχεται..
Προσωπικά θα σκεφτώ την μετάβαση.. οταν αρχίζουν να ξεπηδάνε τα plugin του, ωστε να μου δώσει εκεινα τα εργαλεία που θέλω..
Υπόσχεται οτι τα plugin θα έχουν και αυτά δικά τους threads και θα αφήνουν ελεύθερο τον browser και το tab.. αντε να δουμε..!
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
- sandra
- Wow! Terabyte level
Στην Google περνάνε καλά
http://www.madata.gr/index.php?news=23676Το ρεκόρ Γκίνες στον χορό συρτάκι κατέρριψαν χθες το βράδυ στη Ρόδο μέλη του διαδικτυακού ομίλου της Google που συμμετέχουν σε συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στο νησί. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε από 2.500 άτομα, τα οποία υπό τους ήχους της μουσικής του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη χόρεψαν συρτάκι παρουσία και των μελών της επιτροπής του βιβλίου «Γκίνες». Σημειώνεται ότι το παλιό ρεκόρ είχαν 1.608 άτομα, σε φεστιβάλ ελληνικών χορών στην Αυστραλία.
Η εντυπωσιακή εκδήλωση έγινε στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα», όπου είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και δεν επετράπη η παρακολούθηση από το κοινό. Οι 2.500 σύνεδροι μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 19.30 με 50 τουριστικά λεωφορεία, από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν στο αθλητικό κέντρο.
Η αρχική σκέψη των διοργανωτών ήταν να γίνει η εκδήλωση στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου, ωστόσο δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χώρος και η υποδομή. Οι εκατοντάδες σύνεδροι, που προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, βρίσκονται από την 1η Σεπτεμβρίου στο νησί της Ρόδου και παίρνουν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου και οι οποίες αφορούν ζητήματα ανάπτυξης, αναβάθμισης, πωλήσεων-διαφήμισης και καινοτομιών των ιστοσελίδων της Google. Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου αποφασίστηκε να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ μαζικής συμμετοχής σε χορό- το οποίο είχε καταγραφεί στην Αυστραλία στις 25 Μαΐου 2005. Έτσι οι 2.500 σύνεδροι, με την καθοδήγηση ντόπιων δασκάλων ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές της Ρόδου, χόρεψαν αγκαλιασμένοι από κοινού συρτάκι στο αθλητικό κέντρο. Μετά την κατάρριψη του ρεκόρ οι 2.500 σύνεδροι συνέχισαν τον χορό σε ένα ελληνικό γλέντι.
Μέχρι σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε η Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Βρισβάνης, όπου 1.608 άτομα, πιασμένα χέρι χέρι, χόρεψαν τον «Ζορμπά», σπάζοντας με αυτό τον τρόπο την πρωτιά της Μελβούρνης (1.300 χορευτές) και παίρνοντας επάξια την πρώτη θέση στο βιβλίο «Γκίνες».
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
- P@radox
- Kilobyte level
Το είδα και εγώ σε πολλά site (να αναφέρεται) αυτό το vulnerability.. αλλα απ οτι κατάλαβα.. ειναι flaw του webkit που χρησιμοποιεί το Chrome.. και ήταν εδω και καιρό γνωστό..! Απορίας άξιον γιατι το άφησαν έτσι..?ablaz3r wrote:Καλώς τα δεχτήκαμε:
First Google Chrome vulnerability found
http://blogs.zdnet.com/security/?p=1843
Φυσικά το Chrome είναι beta edition ακόμα... οπότε κρατάμε τις επιφυλάξεις μας..
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
δεν ξέρω αν ισχύει παντού, αΛλά στο pc μου είναι πιο γρήγορο το φόρτωμα του chrome από τους άλλους 2 browsers (ΙΕ, FF) και το rendering του κειμένου επίσης πιο γρήγορο
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Οχι, το εχω ακουσει και απο δικα μου ατομα.Μαλλον ισχυει