Chrome- Browser made by Google

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Chrome- Browser made by Google

Post by SeniorCarbone » Tue Sep 02, 2008 12:18 pm

H Google ετοιμάζεται να μπει και αυτή στο παιχνίδι των browsers, κάτι που σίγουρα
θα της εξασφαλίσει πολλά κέρδη.
Ο Chrome browser θα είναι open source και φαίνεται να έχει προοπτικές...
Σύντομα θα διανεμηθεί η πρώτη beta έκδοσή του.

περισσότερα εδώ κ εδώ
*--Common sense is not so common--*
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Chrome- Browser made by Google

Post by ultimate_aektzis » Tue Sep 02, 2008 12:23 pm

νομιζω πως αυριο θα αρχισει το downloading.Οποιος τον δοκιμασει ας πει και εντυπωσεις :-)
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by proskopos » Tue Sep 02, 2008 12:42 pm

ultimate_aektzis wrote:
νομιζω πως αυριο θα αρχισει το downloading.Οποιος τον δοκιμασει ας πει και εντυπωσεις :-)
Νόμιζα πως σήμερα... Όπως και να έχει, σίγουρα έχει πολλά ++++, τουλάχιστον από αυτά που αναφέρονται σαν χαρακτηριστικά του... Γιατί ο ΙΕ έχει καταντήσει κουραστικός (αν και ευέλικτος), και ο Daglas Navigator ακόμα να ενημερώσει για ποπ απς κτλ.... :smt013
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Sep 02, 2008 12:52 pm

Daglas Navigator
Σε καποια φαση τσιμπησα λεω πως δεν τον ξερω εγω αυτον :smt005
Λενε οτι πηραν κωδικα απο τη μοζιλλα και για αυτο θα ειναι open source.Μεγα (+) για μενα που το λενε
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Tue Sep 02, 2008 1:18 pm

κ ένα πολύ πετυχημένο ενημερωτικό comic για την λειτουργία
του browser από την google (thx to shodanjr)
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Sep 02, 2008 1:25 pm

Φοβερό comic :-D Ειδικά εκεί που σου εξηγεί τι παίζει με όλα τα tabs που έχεις ανοιχτά :smt023 Θα το δοκιμάσουμε κι αυτό
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Tue Sep 02, 2008 2:19 pm

proskopos wrote: Νόμιζα πως σήμερα... Όπως και να έχει, σίγουρα έχει πολλά ++++, τουλάχιστον από αυτά που αναφέρονται σαν χαρακτηριστικά του...
Γιατί είδες κάποιο καινούριο χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε άλλον? (εκτός απο το interface φυσικά)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Tue Sep 02, 2008 2:26 pm

Erevodifwntas wrote:
proskopos wrote: Νόμιζα πως σήμερα... Όπως και να έχει, σίγουρα έχει πολλά ++++, τουλάχιστον από αυτά που αναφέρονται σαν χαρακτηριστικά του...
Γιατί είδες κάποιο καινούριο χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε άλλον? (εκτός απο το interface φυσικά)
Στην αρχική σελίδα του VENUS που το έχει σαν ποστ γράφει επίσης...:
Έτσι, ενώ φαινομενικά υπάρχει ένας απλός και εύχρηστος browser, οι αλλαγές στον κώδικα είναι σημαντικές:
  • Το κάθε tab τρέχει σε ξεχωριστά κομμάτια μνήμης ώστε όταν κολλάει ένα tab να μην κολλάει όλος ο browser. (αυτό δεν υπάρχει πουθενά...)
    Βελτιώθηκε η ταχύτητα και η απόκριση. (++)
    Υπάρχει βελτιωμένη Javascript Engine (V8) ώστε να γίνει εφικτή η δημιουργία πολύ δυνατών web εφαρμογών που σήμερα δεν μπορούν να υλοποιηθούν με τους υφιστάμενους browsers. (++)
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Sep 02, 2008 2:39 pm

Erevodifwntas wrote:
Κατι θα βρουν να πρωτοπορησουν ειναι μανουλες στη google σε αυτο. ;)
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Tue Sep 02, 2008 3:12 pm

Το render engine είναι το Webkit όπως και στο Safari ενωώ θα εκμεταλλεύεται τους πολλούς πυρήνες ενώ θα ναι η βάση για πλούσιες εφαμοργές αφού έχω ενσωματομένο το Gears

Ειναι μαι ενδιαφέρουσα εξέλιξη που θα δημιουργήσει τεράστιο ανταγωνισμό στην αγορά
Θα δούμε...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Wed Sep 03, 2008 12:54 am

proskopos wrote:Στην αρχική σελίδα του VENUS που το έχει σαν ποστ γράφει επίσης...:
Έτσι, ενώ φαινομενικά υπάρχει ένας απλός και εύχρηστος browser, οι αλλαγές στον κώδικα είναι σημαντικές:
  • Το κάθε tab τρέχει σε ξεχωριστά κομμάτια μνήμης ώστε όταν κολλάει ένα tab να μην κολλάει όλος ο browser. (αυτό δεν υπάρχει πουθενά...)
    Βελτιώθηκε η ταχύτητα και η απόκριση. (++)
    Υπάρχει βελτιωμένη Javascript Engine (V8) ώστε να γίνει εφικτή η δημιουργία πολύ δυνατών web εφαρμογών που σήμερα δεν μπορούν να υλοποιηθούν με τους υφιστάμενους browsers. (++)
Τό μόνο νέο χαρακτηριστικό δηλαδή είναι ότι το κάθε tab τρέχει ξεχωριστά? κάτι που το κάνει ο IE 8 εδώ και αρκετούς μήνες (από τη beta 1).

τις δε βελτιώσεις της ταχύτητας, είναι κάτι που το λένε όλοι -μέχρι και ο ακατανόμαστος IE. προσωπικά περιμένω κάποιο κρυμμένο άσσο όταν βγει η final έκδοση (και ελπίζω να μη γίνει όπως με το gmail που τόσα χρόνια είναι beta), κατά τα άλλα είναι ένας ακόμα browser που κάνει ότι και οι υπόλοιποι (δεν έχω προλάβει να τον χρησιμοποιήσω, τον κρίνω με βάση τα χαρακτηριστικά του)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Sep 03, 2008 2:51 am

Γενικά πρώτα από όλα ο νέος browser δεν είναι ανταγωνιστικός του firefox..
Η Google προσφέρει το 75% των εσόδων του Mozilla Foundation.. Οπότε δεν νομίζω οτι έχει κάποια αντιπαλότητα συμφερόντων..

Και ο Firefox με ολα τα side-projects είναι μια χαρά οπότε..

Τώρα από ότι έχω διαβάσει γενικά η ιδέα είναι η μετάβαση από applications τα οποία τρέχουν τοπικά ( Βλέπε Office αλλά ακόμα και σε στυλ Photoshop [ βλέπε -> http://www.pixlr.com/app/ ]) σε true web-applications..
Γενικά αυτό είναι κακό για την Microsoft ( καθώς ολο και περισσότερα πράγματα μπορείς να τα κάνεις ακόμα και αν δεν ανήκεις στο user base της [Linux , MacOS κτλ.. ] ) και αρα καλό για όλο τον υπόλοιπο κόσμο..
Από την άλλη με τις δυνατότητες του σημερινού hardware μου φαίνεται κάπως χαζό να φορτώνεται ολη η επεξεργαστική ανάγκη σε web-services , αλλά προφανώς στην Google τους περισσεύει ( Το gmail έχει φτάσει 7GB storage ffs.. ) ...

Γενικότερα ζούμε πολυ networked και internet καιρούς , εδώ στην intel κάνουν αλλαγές στην αρχιτεκτονική του power managment των επεξεργαστών για να ξυπνάνε οταν λαμβάνουν κλήσεις voip! ( http://www.redherring.com/Home/24658 )
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Wed Sep 03, 2008 6:42 pm

κάποια αποσπάσματα από το Google's Chrome Terms of Service
για μια πιο "σφαιρική" εικόνα του browser.
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Thu Sep 04, 2008 8:57 am

SeniorCarbone++
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Sep 04, 2008 10:43 am

1% του marketshare o chrome μολις σε μια μερα(~14 εκ downloads) συμφωνα με το tgdaily :smt017
αληθεια ή επικοινωνιακο? :smt017
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[quote]Chicago (IL) - Google's new browser has zoomed past 1% market share in just ten hours after its release yesterday at 3:02 p.m. EDT and reached almost 1.5% earlier today. Although it is too early to tell which competing browser makers were hit by Google’s new software, the initial numbers numbers indicate that Chrome is off to a good start. According to Net Applications, Chrome crossed 0.5% just two hours after its release. At midnight (EDT), Chrome surpassed 1% market share. The browser hit 1.48% share of the browsing market at 4 a.m., eventually stabilizing at about 1% over the course of the following hours. According to the data published by the market research firm, Chrome held 1.06% at the time of this writing. The spike does not come unexpected, especially if we consider the enormous reporting on Google Chrome within the past two days. Google’s own news service indicates that more than 3000 articles covering Chrome were published on Tuesday and Wednesday. But 1% of the worldwide browser market is huge. It is difficult to estimate how often Chrome may have been downloaded, but considering the fact that there are currently about 1.46 billion Internet users, it would take at least 14 million downloads to keep the 1% mark at a stable level – at least if the Net Applications data is somewhat comparable to the data provided by Internet World Stats. Even if Chrome isn’t a perfect browser yet, Google certainly has managed to deliver an impressive launch. [/quote]
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Thu Sep 04, 2008 10:59 am

Δεν είναι και τόσο υπερβολικό για να είναι ψέμα!

Όλοι το κατεβάσαμε για να δούμε τι παίζει. Μόνο και μόνο οι πληροφορικοί να τον κατεβάσαμε. Και σκέψου και πόσοι εξω-πληροφορικοί ασχολούνται με ότι νέο software κυκλοφορεί.

Οι παρατηρήσεις μου απ' τις 2 πρώτες μέρες είναι ότι δεν κάνει load flash games και δεν μετράνε κάποια countdowns. Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω εγώ κάτι γι' αυτά ή αν είναι θέμα browser που θα διορθωθεί.
Όσο για τη μνήμη που τρώει, ο Ι.Ε. μου έτρωγε για 3 καρτέλες 360.000Κ ενώ ο Chrome 26.000Κ. Εσύ ποιον λες να χρησιμοποιώ; :smt016
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Thu Sep 04, 2008 11:35 am

para wrote:Όσο για τη μνήμη που τρώει, ο Ι.Ε. μου έτρωγε για 3 καρτέλες 360.000Κ ενώ ο Chrome 26.000Κ. Εσύ ποιον λες να χρησιμοποιώ; :smt016
:shock: :shock:

Τι καλά που εχω τον ΙΕ μόνο για Windows Update! Κατέβασα και δούλεψα τον Chrome, και πραγματοποιεί (πολλά) απ όσα υπόσχεται..
Προσωπικά θα σκεφτώ την μετάβαση.. οταν αρχίζουν να ξεπηδάνε τα plugin του, ωστε να μου δώσει εκεινα τα εργαλεία που θέλω..

Υπόσχεται οτι τα plugin θα έχουν και αυτά δικά τους threads και θα αφήνουν ελεύθερο τον browser και το tab.. αντε να δουμε..!
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Sep 04, 2008 11:36 am

Στην Google περνάνε καλά :-D
Το ρεκόρ Γκίνες στον χορό συρτάκι κατέρριψαν χθες το βράδυ στη Ρόδο μέλη του διαδικτυακού ομίλου της Google που συμμετέχουν σε συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στο νησί. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε από 2.500 άτομα, τα οποία υπό τους ήχους της μουσικής του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη χόρεψαν συρτάκι παρουσία και των μελών της επιτροπής του βιβλίου «Γκίνες». Σημειώνεται ότι το παλιό ρεκόρ είχαν 1.608 άτομα, σε φεστιβάλ ελληνικών χορών στην Αυστραλία.

Η εντυπωσιακή εκδήλωση έγινε στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα», όπου είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και δεν επετράπη η παρακολούθηση από το κοινό. Οι 2.500 σύνεδροι μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 19.30 με 50 τουριστικά λεωφορεία, από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν στο αθλητικό κέντρο.

Η αρχική σκέψη των διοργανωτών ήταν να γίνει η εκδήλωση στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου, ωστόσο δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χώρος και η υποδομή. Οι εκατοντάδες σύνεδροι, που προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, βρίσκονται από την 1η Σεπτεμβρίου στο νησί της Ρόδου και παίρνουν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου και οι οποίες αφορούν ζητήματα ανάπτυξης, αναβάθμισης, πωλήσεων-διαφήμισης και καινοτομιών των ιστοσελίδων της Google. Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου αποφασίστηκε να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ μαζικής συμμετοχής σε χορό- το οποίο είχε καταγραφεί στην Αυστραλία στις 25 Μαΐου 2005. Έτσι οι 2.500 σύνεδροι, με την καθοδήγηση ντόπιων δασκάλων ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές της Ρόδου, χόρεψαν αγκαλιασμένοι από κοινού συρτάκι στο αθλητικό κέντρο. Μετά την κατάρριψη του ρεκόρ οι 2.500 σύνεδροι συνέχισαν τον χορό σε ένα ελληνικό γλέντι.
Μέχρι σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε η Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Βρισβάνης, όπου 1.608 άτομα, πιασμένα χέρι χέρι, χόρεψαν τον «Ζορμπά», σπάζοντας με αυτό τον τρόπο την πρωτιά της Μελβούρνης (1.300 χορευτές) και παίρνοντας επάξια την πρώτη θέση στο βιβλίο «Γκίνες».
http://www.madata.gr/index.php?news=23676
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
ablaz3r
byte level
byte level

Post by ablaz3r » Thu Sep 04, 2008 1:00 pm

Καλώς τα δεχτήκαμε:

First Google Chrome vulnerability found
http://blogs.zdnet.com/security/?p=1843
:smt024
Νίκος
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Thu Sep 04, 2008 5:11 pm

ablaz3r wrote:Καλώς τα δεχτήκαμε:
First Google Chrome vulnerability found
http://blogs.zdnet.com/security/?p=1843
:smt024
Το είδα και εγώ σε πολλά site (να αναφέρεται) αυτό το vulnerability.. αλλα απ οτι κατάλαβα.. ειναι flaw του webkit που χρησιμοποιεί το Chrome.. και ήταν εδω και καιρό γνωστό..! Απορίας άξιον γιατι το άφησαν έτσι..?

Φυσικά το Chrome είναι beta edition ακόμα... οπότε κρατάμε τις επιφυλάξεις μας..
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Fri Sep 05, 2008 11:34 am

δεν ξέρω αν ισχύει παντού, αΛλά στο pc μου είναι πιο γρήγορο το φόρτωμα του chrome από τους άλλους 2 browsers (ΙΕ, FF) και το rendering του κειμένου επίσης πιο γρήγορο
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Sep 05, 2008 11:36 am

Οχι, το εχω ακουσει και απο δικα μου ατομα.Μαλλον ισχυει ;)
Post Reply

Return to “Software”