Πληροφορίες σχετικά με το τμήμα σας......
- ailouros
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Πληροφορίες σχετικά με το τμήμα σας......
Σχετικά με το τμήμα του ΕΚΠΑ, σαφώς οι προσανατολισμοί είνια διαφορετικοί. Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες με πιο σημαντικό αυτόν της οργάνωσης. Η διαφορά στα μάτια ενός πρωτοετή είναι χαώδης (και δεν το λέω απέξω από τον χορό γιατί αυτή η διαφορά με ανάγκασε ως πρωτοετή να φύγω απο το ΕΚΠΑ). Μιλάμε για εικόνα εγκατάλειψης. Ίσως τα πράγματα έχουν από τότε βελτιωθεί αλλά δεν είναι τυχαίο το ότι από τους πρωτοετείς του ΕΚΠΑ ένα 10% την έκανε για αλλού.
Θα προτιμούσα λοιπόν το ΟΠΑ όπου στο πρώτο έτος σε παίρνουν από το χεράκι σιγά σιγά και σου μαθαίνουν τι θα πει Πανεπιστήμιο, με εργασίες, με φροντιστήρια (όχι εργαστήρια γιατί δεν είναι τέτοια) και εμμέσως σε αναγκάζουν να ασχοληθείς, παρά το χάος του μαυσωλείου (στα πρώτα έτη μαυσωλείο Φυσικο/Μαθηματικών είναι).
Θα προτιμούσα λοιπόν το ΟΠΑ όπου στο πρώτο έτος σε παίρνουν από το χεράκι σιγά σιγά και σου μαθαίνουν τι θα πει Πανεπιστήμιο, με εργασίες, με φροντιστήρια (όχι εργαστήρια γιατί δεν είναι τέτοια) και εμμέσως σε αναγκάζουν να ασχοληθείς, παρά το χάος του μαυσωλείου (στα πρώτα έτη μαυσωλείο Φυσικο/Μαθηματικών είναι).
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Ισοβίτης wrote:Τσίλο, νομίζω ότι ο Stoupeace έχει ήδη περάσει στη σχολή μας, και αφού τα μηχανογραφικά έχουν κατατεθεί προ πολλού δεν υπάρχει λόγος να προτείνουμε εναλλακτικές (εκτός αν επιθυμεί κανείς να κάνει 10% ή να ξαναδώσει Πανελλήνιες ).
Στο θέμα τώρα, συμφωνώ απόλυτα με όλους όσοι μίλησαν.
Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Αν τη σχολή δεν τη βλέπετε σαν διασκέδαση, αν δεν σας αρέσει το αντικείμενο, τότε δύσκολα βγαίνει. Με σωστό πρόγραμμα, ελεύθερος χρόνος υπάρχει! Και βόλτες θα έχετε και όλα. Αλλά με ένα μέτρο... Η επιστήμη είναι ωραία, αλλά όπως όλες οι ωραίες είναι και δύσκολη.
Για να γίνει κανείς οτιδήποτε σοβαρό στη ζωή του χρειάζεται ΔΟΥΛΕΙΑ. Δυστυχώς, στη χώρα μας κυριαρχεί η νοοτροπία ότι ο φοιτητής κάθεται όλη μέρα αραχτός με το φραπέ! Όχι, κανένας σπουδαίος επιστήμονας δεν έγινε σπουδαίος με φραπέ!
Σχετικά με τη δουλειά... Αν έχεις οικονομικά προβλήματα, τότε καλό είναι να εργαστείς κι ας καθυστερήσουν οι σπουδές. Αν δεν έχεις οικονομικά προβλήματα και δεν καίγεσαι για προϋπηρεσία, τότε καλύτερα να μην εργαστείς γιατί η πίεση είναι μεγάλη. Φυσικά, δε θα έλεγα όχι για κάνα καλοκαιράκι ...
gasparosoft wrote:Όταν δεις τα 12ώρα έλα πες μου για ελεύθερο χρόνο.Μην ακούς... Ο Netharis προσπαθεί να σε κάνει αλκοολικό και ο Gasparosoft emo...netharis wrote:μαζεύεστε σε κανα σπίτι, πίνετε κανα ουισκάκι
+++++++++++++++++++++++++++ Απλά!
Δεν θεώρησα ποτέ ότι με αραλίκια βγαίνει η σχολή (η οποιαδήποτε πανεπιστημιακή σχολή), αλλά τρόμαξα με όσα διάβασα εδώ, μην τα ξαναλέω
Eίμαι σίγουρος ότι θα γουστάρω στη σχολή, και ανυπομονώ να αρχίσει
PS: Οντως έχω ήδη περάσει tsilochr, αλλά οι προτάσεις πιστεύω θα βοηθήσουν τον συγγραφέα του topic.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- marios
- Wow! Terabyte level
Απλά να πω και εγώ ότι δεν είναι τόσο τραγικά όσο περιγράφονται από κάποιους(τουλάχιστον εγώ δεν το βίωσα έτσι), μπορείς άνετα να έχεις την ζωή σου, απλά δεν πρέπει να παρατάς εκεί που έχεις ελλείψεις... Η μεγάλη διαφορά που έχει αυτό που έχεις ήδη ζήσει με αυτό που σε περιμένει είναι ότι εδώ:
α)Εχεις ελευθερία κινήσεων. Αν ας πούμε πιστεύεις ότι είσαι σε καλό επίπεδο π.χ. στην "Εισαγωγή στην επιστήμη των Η/Υ" (ή οποιοδήποτε άλλο) μπορείς να μην παρακολουθείς και να κάνεις κάτι άλλο(είτε να πας για καφέ είτε να διαβάσεις κάτι άλλο που θεωρείς ότι έχεις πρόβλημα). Το πρόβλημα είναι αν δεν είσαι πραγματικά σε καλό επίπεδο
β)αν σου αρέσει η πληροφορική και τα μαθηματικά το 80% των μαθημάτων του Α΄ έτους θα σου αρέσουν οπότε θα τα κάνεις με κέφι.
α)Εχεις ελευθερία κινήσεων. Αν ας πούμε πιστεύεις ότι είσαι σε καλό επίπεδο π.χ. στην "Εισαγωγή στην επιστήμη των Η/Υ" (ή οποιοδήποτε άλλο) μπορείς να μην παρακολουθείς και να κάνεις κάτι άλλο(είτε να πας για καφέ είτε να διαβάσεις κάτι άλλο που θεωρείς ότι έχεις πρόβλημα). Το πρόβλημα είναι αν δεν είσαι πραγματικά σε καλό επίπεδο
β)αν σου αρέσει η πληροφορική και τα μαθηματικά το 80% των μαθημάτων του Α΄ έτους θα σου αρέσουν οπότε θα τα κάνεις με κέφι.
Νομίζω ότι είναι καιρός να αρχίσουμε προμήθειες σε Jack, Guiness και Leffe FOX... Η C++ πλησιάζει και θα έχουμε εργασίεςnetharis wrote:μαζεύεστε σε κανα σπίτι, πίνετε κανα ουισκάκι
Τα έσπασε!!!!Ισοβίτης wrote:Μην ακούς... Ο Netharis προσπαθεί να σε κάνει αλκοολικό και ο Gasparosoft emo...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
- sandra
- Wow! Terabyte level
Όλοι τα ίδια λέμε πάνω κάτω.
Άσε ρε από την κούνια σας αλκοόλες είστε? Μην τους ακούς παιδί μου, με ποτά δεν βγαίνουν οι εργασίες. Εδώ δεν βγαίνουν και χωρίςmarios wrote:Νομίζω ότι είναι καιρός να αρχίσουμε προμήθειες σε Jack, Guiness και Leffe FOX... Η C++ πλησιάζει και θα έχουμε εργασίεςnetharis wrote:μαζεύεστε σε κανα σπίτι, πίνετε κανα ουισκάκι
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- thanosmylo
- Buffer underflow exception
Παιδιά σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ!!! Πραγατικά με βοηθήσατε πολύ.Χαρά στο κουράγιο σας! Ελπίαζω, να τελειώσετε όλοι γρήγορα και να βρείτε αμέσως δουλειά!!! Και εγώ μου εύχομαι καλή επιτυχία στις πανελλήνιες.
Από ότι είδα, είναι λίγο δυσκολούτσικα τα πράγματα, αλλά μη φοβάστε δε με τρομάζετε...Γιατί έτυχε να ε΄χω γνωστούς που είναι φοιτητές και να με έχουν προϊδεάσει.Ειδικα τους φοιτητές στο Φυσικό τους λυπόμουνα γιατί είναι τρομερά δύσκολη σοχλή μυο είπαν...
Ήθελα απλώς να πω, ότι με ενδιαφέρει η Φυσική και η Πληροφορική. Αλλά δε με καίει ιδιαίτερα αν η σχολή σας δεν έχει Φυσική.Θέλω να πω, πως δε θα την απορρίψω γι'αυτό το λόγο.
Πάντως όσο αφορά το τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο με όλα τα τμήματά του, αλλά από ότι παρατήρησα στο Φυσικό όταν είχα πάει, τους έχουν ψιλοπαρατημένους και λίγο ανοργάνωτους.Εννοώ, πως το κτήριο και ειδικά τα εργαστήρια ήθελαν μια ανακαινισούλα, για να μην πω γκρέμισμα και ξανά χτίσιμο...Δε λέω ότι ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη, αλλά μια αλλαγή τη θέλει.
Μιας και το αναφέρω. Η διαφορά του τμήματός σας με άλλα της Πληροφορικής ποιά είναι ακριβώς; Κάτι είδα στα ποστ σας, αλλά αν έχετε όρεξη έλεγα μήπως κάνατε μια σύγκριση.Εάν φυσικά γνωρίζετε...
Θάνος
Υ.Γ. Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν κάνετε... Thnx για την ενημέρωση.Γιατί, παιδιά αλλιώς τα φανταζόμαστε στο λύκειο.Ειδικά οι συμμαθητές μου, η μέρα με τη νύχτα. Γι'αυτό και εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να ξέρω...Εϊμαι λίγο ψείρας.Sorry...!
Από ότι είδα, είναι λίγο δυσκολούτσικα τα πράγματα, αλλά μη φοβάστε δε με τρομάζετε...Γιατί έτυχε να ε΄χω γνωστούς που είναι φοιτητές και να με έχουν προϊδεάσει.Ειδικα τους φοιτητές στο Φυσικό τους λυπόμουνα γιατί είναι τρομερά δύσκολη σοχλή μυο είπαν...
Ήθελα απλώς να πω, ότι με ενδιαφέρει η Φυσική και η Πληροφορική. Αλλά δε με καίει ιδιαίτερα αν η σχολή σας δεν έχει Φυσική.Θέλω να πω, πως δε θα την απορρίψω γι'αυτό το λόγο.
Πάντως όσο αφορά το τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο με όλα τα τμήματά του, αλλά από ότι παρατήρησα στο Φυσικό όταν είχα πάει, τους έχουν ψιλοπαρατημένους και λίγο ανοργάνωτους.Εννοώ, πως το κτήριο και ειδικά τα εργαστήρια ήθελαν μια ανακαινισούλα, για να μην πω γκρέμισμα και ξανά χτίσιμο...Δε λέω ότι ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη, αλλά μια αλλαγή τη θέλει.
Μιας και το αναφέρω. Η διαφορά του τμήματός σας με άλλα της Πληροφορικής ποιά είναι ακριβώς; Κάτι είδα στα ποστ σας, αλλά αν έχετε όρεξη έλεγα μήπως κάνατε μια σύγκριση.Εάν φυσικά γνωρίζετε...
Θάνος
Υ.Γ. Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν κάνετε... Thnx για την ενημέρωση.Γιατί, παιδιά αλλιώς τα φανταζόμαστε στο λύκειο.Ειδικά οι συμμαθητές μου, η μέρα με τη νύχτα. Γι'αυτό και εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να ξέρω...Εϊμαι λίγο ψείρας.Sorry...!
η βλακεία σε αυτόν τον πλανήτη είναι τεράστια.ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ!!! Ο νέος σύγχρονός ιός!Όπως είπε και ο φίλος μου ο Αϊνστάιν η διαφορά ηλιθιότητας και ευφυίας είναι ότι η 2η έχει όρια...
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Πέρνα μια βόλτα κατά τα Χριστούγεννα, 2 νέα κτίρια θα είναι έτοιμαthanosmylo wrote:Πάντως όσο αφορά το τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο με όλα τα τμήματά του, αλλά από ότι παρατήρησα στο Φυσικό όταν είχα πάει, τους έχουν ψιλοπαρατημένους και λίγο ανοργάνωτους.Εννοώ, πως το κτήριο και ειδικά τα εργαστήρια ήθελαν μια ανακαινισούλα, για να μην πω γκρέμισμα και ξανά χτίσιμο...Δε λέω ότι ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη, αλλά μια αλλαγή τη θέλει.
- sandra
- Wow! Terabyte level
EKPA has seduced you... Υποθέτω ότι με 2 κτίρια η οργάνωση δεν θα αλλάξει από την μια στιγμή στην άλληΠέρνα μια βόλτα κατά τα Χριστούγεννα, 2 νέα κτίρια θα είναι έτοιμα
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
- mikem4600
- Gbyte level
Κι εγώ έτσι νομίζω... Είχα περάσει στο μεταπτυχιακό τους πριν από κάτι χρόνια όταν έκανα αιτήσεις (στον τομέα 3 ή 4 νομίζω - αυτόν που είχε κάτι δίκτυα και προγραμματισμό, δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο) και είχα πάει με έναν παλιό συμμαθητή μου που ήταν εκεί προπτυχιακός για να δω τι παίζει. Από οργάνωση είχα απογοητευτεί πλήρως - οι γραμματείς ήταν σε φάση "γιατί μου μιλάς, τι θες από εμένα, μου χαλάς τη σιέστα μου, σήκω φύγε". Τα εργαστήρια τότε ήταν εντελώς απογοητευτικά σε σχέση με το τι είχαμε εδώ - φαντάζομαι τώρα έχουν αναβαθμιστεί. Και από καθηγητές μου έλεγε ο συμφοιτητής μου διάφορα περίεργα πράγματα στο προπτυχιακό τουλάχιστον (π.χ. Λυπιτάκης που είναι ένας στη σχολή μας και όλοι τον ξέρουν, εκεί υπάρχουν πολλοί τέτοιοι... ). Μαζί με το γεγονός ότι ο τομέας του μεταπτυχιακού που είχα περάσει ήθελε νομίζω κάτι μαθηματικοφυσικές (για τις οποίες δεν έδινα δεκάρα), τελικά τους έφτυσα...sandra wrote:EKPA has seduced you... Υποθέτω ότι με 2 κτίρια η οργάνωση δεν θα αλλάξει από την μια στιγμή στην άλληΠέρνα μια βόλτα κατά τα Χριστούγεννα, 2 νέα κτίρια θα είναι έτοιμα
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Ναι, η οργάνωση είναι χάλια και μερικοί καθηγητές είναι στο κόσμο τους. Επειδη όμως δεν μιλάμε για δημόσια υπηρεσία αλλά για μόρφωση και συγκεκριμένα στην Πληροφορική, το ζητούμενο είναι οι γνώσεις και νομίζω ότι το ΕΚΠΑ είναι μια χαρά σε αυτό το τομέα. Ο προσανατολισμός του είναι καθαρά τεχνολογικός και core science, έχει αποκλειστικά δικά του κτίρια, όχι μαθήματα μέχρι το βράδυ ή τεράστια κενά στο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Όπως είπα, αν κάποιος γουστάρει στεγνές τεχνολογίες, τότε ας αποφύγει ΑΣΟΕΕ. Το συγκρητικό πλεονέκτημα της ΑΣΟΕΕ είναι στο business κομμάτι. Το τμήμα του ΕΚΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερο, προσφέρει περισσότερες επιλογές, είναι πολύ πιο γόνιμο για έρευνα. Και τέλος, το ΕΚΠΑ είναι campus και όχι ένα κτίριο σκέτο. Έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους από όλα τα επιστημονικά πεδία (κυρίως φυσικό και μαθηματικό) κάτι που λείπει απο την ΑΣΟΕΕ
Όπως είπα, αν κάποιος γουστάρει στεγνές τεχνολογίες, τότε ας αποφύγει ΑΣΟΕΕ. Το συγκρητικό πλεονέκτημα της ΑΣΟΕΕ είναι στο business κομμάτι. Το τμήμα του ΕΚΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερο, προσφέρει περισσότερες επιλογές, είναι πολύ πιο γόνιμο για έρευνα. Και τέλος, το ΕΚΠΑ είναι campus και όχι ένα κτίριο σκέτο. Έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους από όλα τα επιστημονικά πεδία (κυρίως φυσικό και μαθηματικό) κάτι που λείπει απο την ΑΣΟΕΕ
- mikem4600
- Gbyte level
Α ναι, και ο "αυστηρός προσανατολισμός" στην "έρευνα" με είχε χαλάσει. Δεν έκανα μεταπτυχιακό για να γίνω ερευνητής. Τελεία. Γενικά είχα μια μάλλον εξιδανικευμένη εικόνα για την έρευνα στον τομέα μας, η οποία πριν και κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού απομυθοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό (για να το πω ευγενικά... ).
Τραγική ειρωνεία: Χρειάστηκε να πιάσω δουλειά σε ιδιωτική εταιρία που ασχολείται μεταξύ άλλων με ερευνητικά projects και να συνεργαστώ με no-nonsense άτομα που ασχολούνται με αυτά για να αρχίσω να εκτιμώ κάπως την ερευνητική δραστηριότητα. Σε βαθμό μάλιστα που να σκέφτομαι για Ph.D. κάποια στιγμή στη ζωή μου.
(που είστε StormRider, Pascal και Σια να μας πείτε για την πτώση των αξιών, για τις πολυεθνικές που καταπατούν το δικαίωμα στη γνώση, διαστρεβλώνουν την έρευνα για το κέρδος και αφήνουν τις μάζες στο σκοτάδι; )
Τραγική ειρωνεία: Χρειάστηκε να πιάσω δουλειά σε ιδιωτική εταιρία που ασχολείται μεταξύ άλλων με ερευνητικά projects και να συνεργαστώ με no-nonsense άτομα που ασχολούνται με αυτά για να αρχίσω να εκτιμώ κάπως την ερευνητική δραστηριότητα. Σε βαθμό μάλιστα που να σκέφτομαι για Ph.D. κάποια στιγμή στη ζωή μου.
(που είστε StormRider, Pascal και Σια να μας πείτε για την πτώση των αξιών, για τις πολυεθνικές που καταπατούν το δικαίωμα στη γνώση, διαστρεβλώνουν την έρευνα για το κέρδος και αφήνουν τις μάζες στο σκοτάδι; )
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- PaP
- Venus Project Founder
Στο Stanford πάντως και όποιος θέλει και μπορεί ας αμφισβητίσει την αξία του είχανε μάθημα πώς να φτιάχνουν Facebook, iPhone apps
Καλή και η επιστήμη αλλά η τεχνολογία δίνει το ψωμί
Καλή και η επιστήμη αλλά η τεχνολογία δίνει το ψωμί
- rapadder
- Gbyte level
Προσωπικά ξέρω 1-2 άτομα από Ο.Π.Α. που εργάζονται σε τέτοιες θέσεις (Siemens) αλλά συμφωνώ ότι είναι λίγοι σε σχέση με την μάζα.tsilochr wrote:Δυστυχώς δεν έχω δει κανένα απόφοιτο της ΑΣΟΕΕ να προσλαμβάνεται να γράφει C/C++ system κώδικα για τηλεπικοινωνιακό οργανισμό την ώρα που το μισό di δουλεύει σε telecom οργανισμούς.
Εδώ έχεις δίκιο. Τα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με core cs θα πρέπει να πάρουν αρκετά έξτρα μαθήματα ή/και να κάνουν αντίστοιχο μεταπτυχιακό. Αυτό πολλοί δεν το αντιμετωπίζουν ως μειονέκτημα γιατί θεωρούν ότι πρόκειται για τμήμα Πληροφορικής που ανήκει σε Bussiness School και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι όπως το Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης.tsilochr wrote: ΥΓ Δεν είμαι μεροληπτικός υπέρ των άλλων τμημάτων, το τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ έχει ελλείματα σε θέματα που αφορούν συγκεκριμένα γνωστικά πεδία. Τα ελλείματα αυτά είναι γνωστά και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καλυφθούν αλλά ακόμα απαιτείται αρκετός χρόνος.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- ailouros
- Gbyte level
Θα διαφωνήσω ελαφρώς μιας και το κτίριο της Πληροφορικής είναι αρκετά μακριά από τα υπόλοιπα και έτσι σε επαφή έρχεται ο ένας πληροφορικός (-ος για αρσενικό) με τον άλλον και υπαρχει το φαινόμενο του positive feedback με αποτέλσμα η =ας μου επιτραπεί η έκφραση- σπαρίλα να χτυπάει ταβάνι . Επίσης δεν ξέρω αν από τότε έχουν φτιάξει αμφιθέατρο ή ακόμα στριμώχνονται στις σχολικού τύπου αίθουσες. Το inner joke πάντως για το κτίριο ήταν το ροζ ψυχιατρείο. Στο ΟΠΑ αντίθετα δεν χρειάζεται να πάρεις το λεωφορείο για να συναντήσεις άτομα άλλων σχολών και παρόλο που είμασταν ο ένας πάνω στον άλλον το κλίμα ήταν σαφώς πιο ζωντανό (με αρκετές πινελιές γραφικότητας δεν λέω) από τις εξοχές του ΕΚΠΑ. Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται αστεία επιχειρήματα σε εμάς πλέον, αλλά αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τον πρωτοετή να ξενερώσει την ζωή του και να μην έχει όρεξη να ασχοληθεί και να κοιτάξει τα πλεονεκτήματα όπως περισσότερες επιλογές και έρευνα.Το τμήμα του ΕΚΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερο, προσφέρει περισσότερες επιλογές, είναι πολύ πιο γόνιμο για έρευνα. Και τέλος, το ΕΚΠΑ είναι campus και όχι ένα κτίριο σκέτο. Έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους από όλα τα επιστημονικά πεδία (κυρίως φυσικό και μαθηματικό) κάτι που λείπει απο την ΑΣΟΕΕ
Χμ η αλήθεια είναι ότι στο εξωτερικό μεταπτυχιακό σε Science θέματα κάνουν όσοι επιθυμούν να γίνουν ερευνητές. Οι υπόλοιποι αυτόχθονες συνήθως δεν κάνουν καθόλου και απλά "λερώνουν" απευθείας τα χέρια τους (γιατί δεν από την στιμγή που δεν τα πληρώνουν οι γονείς δεν έχει νόημα να πάρεις φοιτητικό δάνειο για να κάνεις MBA χωρίς να έχεις δουλέψει μια μέρα).Α ναι, και ο "αυστηρός προσανατολισμός" στην "έρευνα" με είχε χαλάσει. Δεν έκανα μεταπτυχιακό για να γίνω ερευνητής. Τελεία.
Έτσι από ότι είχα καταλάβει και στο Ο.Π.Α όσοι επιθυμούν να προσανατολιστούν στην έρευνα κάνουν το Computer Science και οι υπόλοιποι Πληροφοριακά Συστήματα. Δεν είναι έτσι;
- Ισοβίτης
- Venus Former Team Member
Λοιπόν, σχετικά με το ΕΚΠΑ:
Έχω αρκετούς γνωστούς στο προπτυχιακό και μπορώ να πω ότι η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα αξιόλογη. Όπως είπε και ο κύριος Ανδρουτσόπουλος (ή ο κύριος Ξυλωμένος - δεν θυμάμαι καλά) στην φετινή ενημέρωση μαθητών σχετικά με το τμήμα μας, "ένας απόφοιτος του ΕΚΠΑ και ένας της ΑΣΟΕΕ με το ίδιο ενδιαφέρον για την Πληροφορική θα έχουν τα ίδια εφόδια όταν τελειώσουν τη σχολή". Όσον αφορά στα κτίρια... ΜΗ δίνεις σημασία. Το πώς είναι ένα κτίριο εξωτερικά δεν επηρεάζει το επίπεδο σπουδών. ΚΑΘΟΛΟΥ! Στο ΕΚΠΑ έχουν φτιάξει καινούργια κτίρια με εξαιρετικές και σύγχρονες αίθουσες (και όπως είπε και ο Τσίλο ετοιμάζουν κι άλλες). Τα εργαστήρια των προπτυχιακών είναι επίσης καινούργια και περιλαμβάνουν επιπλέον τμήμα Linux (Ubuntu) και τμήμα Solaris. Αυτά όλα τα έχω δει - δεν μεταφέρω λόγια που άκουσα από τους φίλους μου.
Μιας και είπες ότι σε ενδιαφέρει η Φυσική και η Πληροφορική θα μπορούσες να κοιτάξεις και τη σχολή ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ. Εκεί, μέχρι τα μισά του 3ου έτους θα κάνεις ελάχιστη Πληροφορική (συνολικά 5 εισαγωγικά μαθήματα), αλλά θα λιώνεις με Φυσική, Μαθηματικά και Ηλεκτρολογία. Στη συνέχεια, επιλέγεις ροές (κατευθύνσεις) και ασχολείσαι αποκλειστικά με το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει.
Πάντως, το τμήμα μας είναι ιδανικό για αυτό που λέει στον τίτλο του: Τμήμα Πληροφορικής. Προσωπικά, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη δουλειά που γίνεται εδώ πέρα, από το περιβάλλον (όλες οι αίθουσες μαζεμένες σε ένα κτίριο), από το επίπεδο σπουδών και δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή αυτή.
Έχω αρκετούς γνωστούς στο προπτυχιακό και μπορώ να πω ότι η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα αξιόλογη. Όπως είπε και ο κύριος Ανδρουτσόπουλος (ή ο κύριος Ξυλωμένος - δεν θυμάμαι καλά) στην φετινή ενημέρωση μαθητών σχετικά με το τμήμα μας, "ένας απόφοιτος του ΕΚΠΑ και ένας της ΑΣΟΕΕ με το ίδιο ενδιαφέρον για την Πληροφορική θα έχουν τα ίδια εφόδια όταν τελειώσουν τη σχολή". Όσον αφορά στα κτίρια... ΜΗ δίνεις σημασία. Το πώς είναι ένα κτίριο εξωτερικά δεν επηρεάζει το επίπεδο σπουδών. ΚΑΘΟΛΟΥ! Στο ΕΚΠΑ έχουν φτιάξει καινούργια κτίρια με εξαιρετικές και σύγχρονες αίθουσες (και όπως είπε και ο Τσίλο ετοιμάζουν κι άλλες). Τα εργαστήρια των προπτυχιακών είναι επίσης καινούργια και περιλαμβάνουν επιπλέον τμήμα Linux (Ubuntu) και τμήμα Solaris. Αυτά όλα τα έχω δει - δεν μεταφέρω λόγια που άκουσα από τους φίλους μου.
Μιας και είπες ότι σε ενδιαφέρει η Φυσική και η Πληροφορική θα μπορούσες να κοιτάξεις και τη σχολή ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ. Εκεί, μέχρι τα μισά του 3ου έτους θα κάνεις ελάχιστη Πληροφορική (συνολικά 5 εισαγωγικά μαθήματα), αλλά θα λιώνεις με Φυσική, Μαθηματικά και Ηλεκτρολογία. Στη συνέχεια, επιλέγεις ροές (κατευθύνσεις) και ασχολείσαι αποκλειστικά με το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει.
Πάντως, το τμήμα μας είναι ιδανικό για αυτό που λέει στον τίτλο του: Τμήμα Πληροφορικής. Προσωπικά, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη δουλειά που γίνεται εδώ πέρα, από το περιβάλλον (όλες οι αίθουσες μαζεμένες σε ένα κτίριο), από το επίπεδο σπουδών και δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή αυτή.
Σχετικό. Καλύτερα ετσι, μην το θεωρείς δεδομένο, το πτυχιο δεν οριοθετεί ουτε καθορίζει την καριέρα σου και πραγματικά το πιστεύω. Όρεξη για διάβασμα να υπάρχει...tsilochr wrote:
Το τμήμα του ΕΚΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερο, προσφέρει περισσότερες επιλογές,
rapadder wrote:Εδώ έχεις δίκιο. Τα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με core cs θα πρέπει να πάρουν αρκετά έξτρα μαθήματα ή/και να κάνουν αντίστοιχο μεταπτυχιακό. Αυτό πολλοί δεν το αντιμετωπίζουν ως μειονέκτημα γιατί θεωρούν ότι πρόκειται για τμήμα Πληροφορικής που ανήκει σε Bussiness School και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι όπως το Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης.
Τι ειναι cs; Ας πούμε τον ορισμό για να δούμε που υπάρχει το πρόβλημα...
Last edited by rose on Sat Sep 06, 2008 3:48 pm, edited 1 time in total.
που θα πάει θα το δουμε...
- gasparosoft
- Gbyte level
rose ++++++++++++++
Από ότι μου έχουν πει φίλοι μου,το ΕΚΠΑ παρότι έχει καινούργια κτίρια από οργάνωση και καθηγητές δεν τα πάει πολύ καλά.Και η ΑΣΟΕΕ έχει τα προβλήματά της αλλά δεν νομίζω να είμαστε σε τέτοια μοίρα.Επιπλέον πιστεύω από επίπεδο καθηγητών είμαστε πάρα πολύ καλά (βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις).Τέλος το όνειρο μου ήταν να περάσω στους Ηλεκτρολόγους στο ΕΜΠ αλλά τελικά ευχαριστώ τον Θεό για αυτό που μου συνέβει( στην υγεία μου) και πέρασα εδώ.
Από ότι μου έχουν πει φίλοι μου,το ΕΚΠΑ παρότι έχει καινούργια κτίρια από οργάνωση και καθηγητές δεν τα πάει πολύ καλά.Και η ΑΣΟΕΕ έχει τα προβλήματά της αλλά δεν νομίζω να είμαστε σε τέτοια μοίρα.Επιπλέον πιστεύω από επίπεδο καθηγητών είμαστε πάρα πολύ καλά (βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις).Τέλος το όνειρο μου ήταν να περάσω στους Ηλεκτρολόγους στο ΕΜΠ αλλά τελικά ευχαριστώ τον Θεό για αυτό που μου συνέβει( στην υγεία μου) και πέρασα εδώ.
Τώρα οι ηλεκτρολόγοι ειναι άλλη ιστορία, το φυσικομαθηματικό background ειναι τρομερό ( ο πατέρας μου ακόμα συνηθίζει να λέει ιστορίες τρόμου σχετικά με το ΕΜΠ ), αλλα μην ξεχνάμε οτι τα παιδιά εκει ακολουθούν και διαφορετικές κατευθύνσεις, βασικά ειναι άλλο τμήμα. Εντάξει ένα ειναι το MIT ενα ειναι και το ΕΜΠ, αυτή ειναι η ζωή. Αλλα μην ψαρώνουμε, δεν ειναι καλύτεροι(σαν μηχανικοί πληροφορικής), αρκεί να κάνουμε την δουλειά μας σωστά.Τέλος το όνειρο μου ήταν να περάσω στους Ηλεκτρολόγους στο ΕΜΠ αλλά τελικά ευχαριστώ τον Θεό για αυτό που μου συνέβει( στην υγεία μου) και πέρασα εδώ.
Περιμένω να μάθω τον ορισμό cs
- rapadder
- Gbyte level
Καταρχάς είμαστε εκτός topic γιατί έχουμε αναλωθεί στο να λέμε πόσο καλύτεροι είμαστε από το ΕΚΠΑ. Επίσης έχετε φρικάρει με την ιδέα ότι ένα άλλο τμήμα Πληροφορικής παρέχει ένα ισχυρότερο θεωρητικό υπόβαθρο από το δικό μας. Κρίμα , αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορούμε να είμαστε σ' όλα πρώτοι. Όπως κάποτε έγραφα (σε βαθμό γραφικότητας) ότι το ΔΕΤ είναι το καλύτερα οργανωμένο τμήμα στο Ο.Π.Α. και ότι θα πρέπει να το μιμηθούμε σε συγκεκριμένους τομείς, έτσι και τώρα θα γράψω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα υποχρεωτικά μαθήματα για να πάρεις πτυχίο (36 είναι λίγα!), λιγότερα μαθήματα επιλογής ώστε να μην υπάρχουν απόφοιτοι με πτυχίο a la cart κλπ.
Συμφοιτητές μου που συνέχισαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό (π.χ. για διδακτορικό) παραδέχτηκαν ότι υστερούμε σε θεωρητικό υπόβαθρο σε σχέση με τους αντίστοιχους του Ε.Μ.Π./ΕΚΠΑ. Το σε τι ακριβώς υστερούμε είναι μια μεγάλη συζήτηση την οποία μπορούμε να κάνουμε σε ένα άλλο topic. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά που συνεχίζουν για διδακτορικό σε κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού και πρέπει να δώσουν GRE (subject GRE) συνήθως παίρνουν πτυχίο με 44 και πλέον μαθήματα (ουσιαστικά κάνουν έναν χρόνο παραπάνω). Αυτό δεν το κάνουν από μαζοχισμό, το κάνουν για να έχουν περισσότερα εφόδια ώστε να αντεπεξέλθουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα σπουδών.
Δεν είναι ντροπή και όνειδος να παραδεχόμαστε ότι υστερούμε σε κάποια σημεία. Πρέπει που και πού να κάνουμε την αυτοκριτική μας .
Προς τον υποψήφιο: Τα τμήματα Πληροφορικής ΑΕΙ έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Αν δεν ξέρεις τι να βάλεις, θα σου έλεγα να βάλεις πρώτη επιλογή το τμήμα του ΕΚΠΑ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καλύτερο Πανεπιστήμιο είναι αυτό με τους καλύτερους φοιτητές και (δυστυχώς) υπάρχει (πλέον έστω και μικρή) διαφορά δυναμικότητας των φοιτητών των 2 τμημάτων. Από την μικρή μου εμπειρία, αξίζει να επενδύσεις σε ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο. Manageriλίκια, ΔΕΤολογίες και άλλα τέτοια μαθήματα (μπορείς να) τα κάνεις και αργότερα σε ένα μεταπτυχιακό, ΜΒΑ.
Συμφοιτητές μου που συνέχισαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό (π.χ. για διδακτορικό) παραδέχτηκαν ότι υστερούμε σε θεωρητικό υπόβαθρο σε σχέση με τους αντίστοιχους του Ε.Μ.Π./ΕΚΠΑ. Το σε τι ακριβώς υστερούμε είναι μια μεγάλη συζήτηση την οποία μπορούμε να κάνουμε σε ένα άλλο topic. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά που συνεχίζουν για διδακτορικό σε κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού και πρέπει να δώσουν GRE (subject GRE) συνήθως παίρνουν πτυχίο με 44 και πλέον μαθήματα (ουσιαστικά κάνουν έναν χρόνο παραπάνω). Αυτό δεν το κάνουν από μαζοχισμό, το κάνουν για να έχουν περισσότερα εφόδια ώστε να αντεπεξέλθουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα σπουδών.
Δεν είναι ντροπή και όνειδος να παραδεχόμαστε ότι υστερούμε σε κάποια σημεία. Πρέπει που και πού να κάνουμε την αυτοκριτική μας .
Προς τον υποψήφιο: Τα τμήματα Πληροφορικής ΑΕΙ έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Αν δεν ξέρεις τι να βάλεις, θα σου έλεγα να βάλεις πρώτη επιλογή το τμήμα του ΕΚΠΑ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καλύτερο Πανεπιστήμιο είναι αυτό με τους καλύτερους φοιτητές και (δυστυχώς) υπάρχει (πλέον έστω και μικρή) διαφορά δυναμικότητας των φοιτητών των 2 τμημάτων. Από την μικρή μου εμπειρία, αξίζει να επενδύσεις σε ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο. Manageriλίκια, ΔΕΤολογίες και άλλα τέτοια μαθήματα (μπορείς να) τα κάνεις και αργότερα σε ένα μεταπτυχιακό, ΜΒΑ.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Εγώ δεν μιλάω για θεωρητικό υπόβαθρο, παραδέχομαι - αν και νέος στο τμήμα - οτι υπάρχει θέμα, για παράδειγμα ειναι αδιανόητο να μην κάνουμε ηλεκτρομαγνητισμό, αλλα πιστεύω οτι υπάρχει η υποδομή, πέρα απο την φυσική δεν βλέπω κάτι άλλο να κάνει κρααα!
Το θέμα μου ειναι άλλο περι cs. Γνώμη μου, ολα ειναι οψεις του ιδιου νομίσματος, το να πιστεύεις οτι εισαι πιο cs, επειδή κάνεις τηλεπικοινωνιακά ειναι λάθος, με την ιδια λογική δεν εισαι αρκετά cs επειδή δεν κάνεις εφαρμογές γενετικών αλγορίθμων...και πάει λέγοντας. Απλα εχουν καθιερωθεί ορισμένοι κύκλοι επειδή η απορρόφηση είναι μεγάλη...
Τέλος προσθέτω οτι η γνώση και το ανθρώπινο πνεύμα δεν περιορίζεται, εισαι ελεύθερος να καλύπτεις μονος τα κενά και να προσθέτεις.
...και μην ξεχνάμε δεν ειναι ολα έρευνα όπως ειπε και ο pap, μια φορά ρώτησα έναν τελειόφοιτο του τμήματος αν γνωρίζει τι ειναι j2ee και δεν ήξερε...
Το θέμα μου ειναι άλλο περι cs. Γνώμη μου, ολα ειναι οψεις του ιδιου νομίσματος, το να πιστεύεις οτι εισαι πιο cs, επειδή κάνεις τηλεπικοινωνιακά ειναι λάθος, με την ιδια λογική δεν εισαι αρκετά cs επειδή δεν κάνεις εφαρμογές γενετικών αλγορίθμων...και πάει λέγοντας. Απλα εχουν καθιερωθεί ορισμένοι κύκλοι επειδή η απορρόφηση είναι μεγάλη...
Τέλος προσθέτω οτι η γνώση και το ανθρώπινο πνεύμα δεν περιορίζεται, εισαι ελεύθερος να καλύπτεις μονος τα κενά και να προσθέτεις.
...και μην ξεχνάμε δεν ειναι ολα έρευνα όπως ειπε και ο pap, μια φορά ρώτησα έναν τελειόφοιτο του τμήματος αν γνωρίζει τι ειναι j2ee και δεν ήξερε...
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Ωραία όλα αυτά αλλά ας μείνουμε στο θέμα...Περιμένα να αναλύσετε σε κάποιον που είναι ανίδεος τί είναι πληροφορική και όχι να κάνουμε συγκρίσεις με ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Αν συνεχιστεί έτσι θα αναγκαστώ να αποκόψω την συζήτηση σε νέο topic...
Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να γίνει και sticky...
Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να γίνει και sticky...
- thanosmylo
- Buffer underflow exception
Η αλήθεια είναι ότι με ψιλομπερδέψατε, ειδικά με τα cs και με κάτι τηλεπικοινωνιακά χάθηκα. αλλά μάρεσε ο διάλογος και οι απόψεις σας.Χαρακτηριστικά έλεγα να κάνω μεταπτυχιακό σε πληροφορική ή οικονομικά και η μία ή η άλλη να είναι η κεντρική σχολή μου! Αλλά πάλι είμαι μπερδεμένος.Οχ, θεέ μου.Σε ένα σεμινάριο συμβουλευτικής μας είπαν πως καλό τμήμα πληροφορικής υπάρχει στην Κρήτη.Αλλά ποιός τρέχει ως εκεί;;; Και έτσι κοιτάω ανάμεσα σε ΕΚΠΑ και ΟΠΑ πληροφορική. Θα κοιτάξω και το πρόγραμμα σπουδών και πιστεύω πως θα με διαφωτίσει καλύτερα!
Α!Αν δεν καταλάβω κάποια μαθήματα (γραφική άλγεβρα και κάτι τέτοια...αν έχετε) θα μου τα εξηγήσετε ε;
Παρ'όλα αυτά Οκ.Το θέμα είναι ότι θέλω να αποφασίσω τώρα.Γιατί αν βάλω ένα στόχο ότι αυτό ή αυτή η σχολή μου αρέσει, θα πετύχω.Αν πάω έτσι στα κουτουρού και πω όσα μόρια βγάλω έβγαλα, πάει την έχασα τη μπάλα...
Και το ΔΕΤ δεν είναι άσχημο,αλλά πολύ "υψηλά" το έχετε στα μόρια....
Όσο για το ΕΜΠ είναι στα ρετιρέ γι'αυτό αφείστε καλύτερα.Δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω 18 μαθηματικά...αν υπάρχει Θεός ίσως ναι! Τί να πω;;;
Ξέρω σας φαίνομαι πολύ αγχωμένος ή μπερδεμένος αλλά άμα περάσω κάπου και το μετανιώσω πάει.Θα κοπανάω την κεφάλα μου μετά...Και δεν το θέλω...Γι'αυτό και ψάχνω σαν τι γριές στις λαϊκές για το καλύτερο φρούτο....
Αλήθεια εσείς πώς και επιλέξατε το Πληροφορικής του ΟΠΑ; Δλδ τι κριτήρια ή γνώμες είχατε;
Α!Αν δεν καταλάβω κάποια μαθήματα (γραφική άλγεβρα και κάτι τέτοια...αν έχετε) θα μου τα εξηγήσετε ε;
Παρ'όλα αυτά Οκ.Το θέμα είναι ότι θέλω να αποφασίσω τώρα.Γιατί αν βάλω ένα στόχο ότι αυτό ή αυτή η σχολή μου αρέσει, θα πετύχω.Αν πάω έτσι στα κουτουρού και πω όσα μόρια βγάλω έβγαλα, πάει την έχασα τη μπάλα...
Και το ΔΕΤ δεν είναι άσχημο,αλλά πολύ "υψηλά" το έχετε στα μόρια....
Όσο για το ΕΜΠ είναι στα ρετιρέ γι'αυτό αφείστε καλύτερα.Δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω 18 μαθηματικά...αν υπάρχει Θεός ίσως ναι! Τί να πω;;;
Ξέρω σας φαίνομαι πολύ αγχωμένος ή μπερδεμένος αλλά άμα περάσω κάπου και το μετανιώσω πάει.Θα κοπανάω την κεφάλα μου μετά...Και δεν το θέλω...Γι'αυτό και ψάχνω σαν τι γριές στις λαϊκές για το καλύτερο φρούτο....
Αλήθεια εσείς πώς και επιλέξατε το Πληροφορικής του ΟΠΑ; Δλδ τι κριτήρια ή γνώμες είχατε;
η βλακεία σε αυτόν τον πλανήτη είναι τεράστια.ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ!!! Ο νέος σύγχρονός ιός!Όπως είπε και ο φίλος μου ο Αϊνστάιν η διαφορά ηλιθιότητας και ευφυίας είναι ότι η 2η έχει όρια...