πτυχίο κ δημόσιο

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: πτυχίο κ δημόσιο

Post by mikem4600 » Thu Sep 04, 2008 4:27 pm

sandra wrote:Τελικά θέλουμε κράτος Δικαίου και Πρόνοιας ή όχι?
Κράτος δικαίου και πρόνοιας δεν σημαίνει ότι το κράτος φτιάχνει δουλειά στο δημόσιο για να σε βάλει να δουλέψεις σε αυτό (ή στην κολεκτίβα, αν θες να το φτάσεις στα άκρα...).

Κράτος δικαίου σημαίνει ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο (και ότι οι νόμοι εφαρμόζονται) και υπάρχουν θεσμοί που ελέγχουν την κατάσταση. Αυτό κανονικά σημαίνει ότι όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες. Κράτος πρόνοιας σημαίνει ότι σου εξασφαλίζεται με κάποιον τρόπο ασφάλιση, νοσοκομειακή περίθαλψη, σύνταξη, άδειες, παροχές σε εγκύους και ανύπαντρες μητέρες (π.χ.), ταμείο ανεργίας κτλ. κτλ.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Sep 04, 2008 4:32 pm

Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου απλά με ενοχλούν οι ταμπέλες. Τέλος πάντων εγώ αποχωρώ από την συζήτηση νομίζω ότι δεν έχει νόημα. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει κι ας αλλάξει τον εαυτό του και μετά ας κοιτάξει να κρίνει όολους τους άλλους γύρω του για τις επιλογές τους,το'χω ξαναπει.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Sep 04, 2008 6:09 pm

sandra wrote:Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει κι ας αλλάξει τον εαυτό του και μετά ας κοιτάξει να κρίνει όολους τους άλλους γύρω του για τις επιλογές τους,το'χω ξαναπει.
Αρχικά δεν κρίνω κανένα. Μάλλον κρίνομαι.
Καλό το φιλοσοφικό σου background αλλα δεν νομίζω οτι βοηθάει στην συζήτηση. :???: :)

++mikem4600
που θα πάει θα το δουμε...
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Sep 04, 2008 6:44 pm

Καλά έχουν ακουστεί όργια εδώ μέσα, ειδικά νεοφιλελεύθερα. Ο πολιτισμός γίνεται αντιληπτός σε όλες τις εκφάνσεις του: πολίτευμα, παιδεία, υγεία, ψυχαγωγία. Όπου έβαλε το χεράκι της η ελεύθερη -αχαλίνωτη- αγορά κάνουμε λόγο για παραγωγή junk πολιτισμού. Ο πολιτισμός βάζει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη, η Αγορά όχι.

Σύντομα: ο εργατικός διχασμός καλά κρατεί, προς όφελος των λίγων -είτε κυβερνήσεων, είτε επιχειρήσεων. Η αποστροφή από το συνδικαλισμό -έστω επίσημου, αν όχι ταξικού- άνοιξε το δρόμο στην εργατική τρομοκρατία, προ πολλού. Τώρα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ως άλλα πρόβατα, ζητούν την κατάργηση του δημοσίου για να παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα @@ που παίρνουν αυτοί.
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Sep 04, 2008 6:58 pm

Υπάρχει μια τάση να πολιτικοποιείται κάθε θέμα μετά τα πρώτα 5 post. Γράφουμε για τα υπέρ/κατά της απασχόλησης στον δημόσιο/ιδιωτικό τομέα και ξαφνικά μπαίνουν οι διαχωριστικές γραμμές: αριστερά, δεξιά, νεοφιλελεύθερη άποψη κλπ. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε έναν δίαλογο χωρίς να πολιτικοποιήσουμε την συζήτηση για να τελειώσει με τον Proxenos να τσακώνεται με τον Pascal :-).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by aguero88 » Thu Sep 04, 2008 7:20 pm

StormRider wrote:Καλά έχουν ακουστεί όργια εδώ μέσα, ειδικά νεοφιλελεύθερα. Ο πολιτισμός γίνεται αντιληπτός σε όλες τις εκφάνσεις του: πολίτευμα, παιδεία, υγεία, ψυχαγωγία. Όπου έβαλε το χεράκι της η ελεύθερη -αχαλίνωτη- αγορά κάνουμε λόγο για παραγωγή junk πολιτισμού. Ο πολιτισμός βάζει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη, η Αγορά όχι.

Σύντομα: ο εργατικός διχασμός καλά κρατεί, προς όφελος των λίγων -είτε κυβερνήσεων, είτε επιχειρήσεων. Η αποστροφή από το συνδικαλισμό -έστω επίσημου, αν όχι ταξικού- άνοιξε το δρόμο στην εργατική τρομοκρατία, προ πολλού. Τώρα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ως άλλα πρόβατα, ζητούν την κατάργηση του δημοσίου για να παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα @@ που παίρνουν αυτοί.
++StormRider
rapadder wrote:Υπάρχει μια τάση να πολιτικοποιείται κάθε θέμα μετά τα πρώτα 5 post. Γράφουμε για τα υπέρ/κατά της απασχόλησης στον δημόσιο/ιδιωτικό τομέα και ξαφνικά μπαίνουν οι διαχωριστικές γραμμές: αριστερά, δεξιά, νεοφιλελεύθερη άποψη κλπ. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε έναν δίαλογο χωρίς να πολιτικοποιήσουμε την συζήτηση για να τελειώσει με τον Proxenos να τσακώνεται με τον Pascal
Σκέψου απλά το εξής:
Ακόμα και ο αέρας που αναπνέεις και το νερό που πίνεις είναι θέμα "πολιτικής"...
Last edited by aguero88 on Thu Sep 04, 2008 7:25 pm, edited 2 times in total.
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Sep 04, 2008 7:22 pm

rapadder wrote:Υπάρχει μια τάση να πολιτικοποιείται κάθε θέμα μετά τα πρώτα 5 post. Γράφουμε για τα υπέρ/κατά της απασχόλησης στον δημόσιο/ιδιωτικό τομέα και ξαφνικά μπαίνουν οι διαχωριστικές γραμμές: αριστερά, δεξιά, νεοφιλελεύθερη άποψη κλπ.
+++++++ Και αυτό καταντάει κουραστικό....
Η πλήρως πολιτικοποιημένη άποψη δεν έχει θέση εδώ... (Κατα την άποψη μου φυσικά).
Μου δίνει την εντύπωση πως κάπως έτσι τσακώνονταν μικροί ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Sep 04, 2008 7:35 pm

Όσο προχωράμε στην απαξίωση της πολιτικής, προχωράμε και στην απαξίωση του πολιτισμού (ό,τι έχει απομείνει δηλαδή...). Το εργασιακό, είναι πρωτίστως θέμα πολιτικής και όχι αυτής του Γιωργάκη και του Κωστάκη, αλλά βαθύτερης.

edit: Δεν απαξιώνω την πολιτική των εδράνων, αυτή επιτελεί ως οφείλει το έργο της. Τονίζω, τη ανάγκη έντονων πολιτικών χαρακτηριστικών, μίας -αποκαλούμενης- αυτοθεσμιμένης κοινωνίας. Δεν έχω χρόνο για να αναπτύξω τη θέση μου στο θέμα "πτυχίο και δημόσιο" και δεν έχω και πολλά να πω γιατί δεν έχω δουλέψει ως πληροφορικός.
Image
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Sep 04, 2008 7:54 pm

StormRider wrote:Όσο προχωράμε στην απαξίωση της πολιτικής, προχωράμε και στην απαξίωση του πολιτισμού (ό,τι έχει απομείνει δηλαδή...). Το εργασιακό, είναι πρωτίστως θέμα πολιτικής και όχι αυτής του Γιωργάκη και του Κωστάκη, αλλά βαθύτερης.

edit: Δεν απαξιώνω την πολιτική των εδράνων, αυτή επιτελεί ως οφείλει το έργο της. Τονίζω, τη ανάγκη έντονων πολιτικών χαρακτηριστικών, μίας -αποκαλούμενης- αυτοθεσμιμένης κοινωνίας. Δεν έχω χρόνο για να αναπτύξω τη θέση μου στο θέμα "πτυχίο και δημόσιο" και δεν έχω και πολλά να πω γιατί δεν έχω δουλέψει ως πληροφορικός.
Ναι αλλά δεν είναι εδώ το μέρος για να απλώσεις τον πλούσιο πολιτικό σου λόγο... Ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι είναι λάθος και ας σταματήσουμε να κατηγορούμε πιο από τα 2 μας χέρια φταίει...
Φιλικά, εκφράζοντας την άποψη μου και μόνο αυτή... :???:
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Fri Sep 05, 2008 9:35 am

Μάλλον εχουμε μπερδέψει την πολιτική σκέψη με την κομματική και παραταξιακή ταύτιση η αλλιώς την βούρτσα με την ταβανόβουρτσα.

Ας μου απαντήσει κάποιος γιατί πρέπει να συντηρώ μια καταχρεωμενη εταιρία, γιατί πρέπει να πληρώνουμε τον κάθε καμμένο που βρίσκει το μέσο και χώνεται στην κάθε ανύπαρκτη θέση, γιατί πρέπει να πληρώνω για την κάθε ανύπαρκτη υπηρεσία, γιατί πρέπει να πληρώνω το κάθε κομματόσκυλο- μηδενικό; Νομίζετε τα ακραία φορολογικά μέτρα είναι τυχαίο μέτρο;

Τώρα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ως άλλα πρόβατα, ζητούν την κατάργηση του δημοσίου για να παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα @@ που παίρνουν αυτοί.
...και έρχεται ο ιδεολόγος StormRider και λέει οτι τους ζηλεύουμε, απίστευτο!

Γιατί πρέπει να τα κάνω ολα αυτά γαργάρα; Γιατί να κανω υπομονή;
που θα πάει θα το δουμε...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”