Πολυ σωστος.Εξαλλου σημασια εχει να αποκτησεις σωστες βασεις και οχι να παπαγαλισεις 5 βλακειες ισα ισα να περασεις.Τα περισσοτερα βιβλια που εχουμε παρει δεν με πειθουν για το παραπανω οποτε καλα θα κανουν και οι καθηγητες να μην "δημαγωγησουν" τους φοιτητες.Δεν μιλαω για τα ατομα που ψαχνονται.Αυτοι ξερουν λιγο πολυ τα καλα βιβλια και αν οχι θα φροντισουν να τα μαθουν.Για τους υπολοιπους μιλαω που αγνοουν την υπαρξη αλλων εργαλειων περαν αυτων που διδασκομαστε κτλgasparosoft wrote:Μα οι καθηγητές θα προτείνουν τα δικά τους βιβλία φυσικά (αν έχουν) για ευνόητους λόγους πάντα.Βέβαια μπορεί να είναι και καλά αλλά και μπορεί να είναι και μάπα(την έχουμε ζήσει αυτή την εμπειρία).Από εκεί και πέρα ο καθένας πιστεύω θα διαλέγει αυτό που του "ταιριάζει" καλύτερα.Εγώ πάντως αυτό θα κάνω.
Info για βιβλία, συγγράμματα κτλ
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Re: Info για βιβλία, συγγράμματα κτλ
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
κατάλαβα τι είπες... Αυτό που είπα δεν το είπα εν αντιθέση με τα λεγόμενα σου... Αλλά πέρνοντας αφορμή..! Υπάρχει και η βιβλιοθήκη βέβαια για να συμπληρώσουμε κενά των βιβλίων που θα πάρουμε, αλλά δεν είναι το ίδιο... Δυστυχώς θα έχουμε πρόβλημα... Μπορούμε μέσα από το venus ωστόσο, να δανειστούμε βιβλία από άτομα που έχουν περάσει τα εκάστοτε μαθήματα και δεν τα θέλουν, ώστε να πάρουμε εμείς άλλα, και να καλυφθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα... Ευχαρίστως αν κάποιος θέλει, να του δανείσω δικά μου βιβλία...δεν εννοούσα ενός βιβλίου πρόσκοπε... αναφερόμουν στον νόμο ότι ουσιαστικά όλοι θα πέρνουν αυτά που προτείνουν οι καθηγητές και που θα διδάσκουν από αυτά...εννοείται πως τα περισσότερα μαθήματα δεν έχουν μόνο ένα βιβλίο ακόμα και από πρώτο εξάμηνο....
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Εμείς θα έχουμε να επιλέξουμε από μια λίστα βιβλίων για κάθε μάθημα... Ποιός επιλέγει τα βιβλία της λίστας....;
Ποιός μου λέει ότι η λίστα θα περιέχει ότι θα χρειαστώ...;
Last edited by proskopos on Mon Sep 29, 2008 12:41 pm, edited 1 time in total.
E τότε που είναι το πρόβλημα; Super που μπορούμε να διαλέξουμε, πραγματικά δεν το ήξερα. Θα διαλέγουμε απο λίστα όμως έτσι; Καιρός να αποσυρθούν μερικά μερικά
που θα πάει θα το δουμε...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ο ιδιος που με το ετσι θελω σε αναγκαζε να παρεις ενα συγγραμα και πιστευες οτι θα σε καλυπτε.proskopos wrote: Υ.Γ. Τώρα μου ήρθε η ερώτηση...:
Εμείς θα έχουμε να επιλέξουμε από μια λίστα βιβλίων για κάθε μάθημα... Ποιός επιλέγει τα βιβλία της λίστας....;
Ποιός μου λέει ότι η λίστα θα περιέχει ότι θα χρειαστώ...;
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Bloody Mary
- Venus Former Team Member
Καλύτερα να περιμένουμε λίγο για να δούμε πως θα κυλίσουν τα πράγματα... Λογικά θα υπάρχει κάποια λίστα, εκ των πραγμάτων δεν έχει νόημα να γίνεται ανεξέλεγκτα η επιλογή των βιβλίων. Φαντάζομαι ο καθηγητής θα δίνει μια λίστα με 2-3-4 εναλλακτικά συγγράμματα, από τα οποία θα επιλέγεις εσύ το 1. Θα προτείνει αυτό που δίδασκε μέχρι φέτος (ή/και αυτό που έχει γράψει ο ίδιος), αλλά θα δίνει και 2-3 εναλλακτικές λύσεις από βιβλία που θα καλύπτουν την ίδια ύλη. Καθένας ούτως ή άλλως προτιμάει κάποιο σύγγραμμα από κάποιο άλλο για υποκειμενικούς λόγους (π.χ. το βιβλίο είναι ελλειπές κατά τη γνώμη του, η γραμματοσειρά τον κουράζει στο διάβασμα,κλπ).
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Το πρόβλημα δεν νομίζω ότι είναι το ποιό βιβλίο θα πάρεις... Αλλά το πόσα θα πάρεις... Για παράδειγμα... Στις βάσεις δεδομένων 4 εξάμηνο, παίρνουμε 2 βιβλία κανονικά που μας λέει ο καθηγητής, τώρα θα μπορούμε να πάρουμε μόνο 1... Έλα όμως που το ένα βιβλίο είναι θεωρία για την σχεδίαση ΒΔ, και το άλλο η γλώσσα SQL... Δεν βολεύει να διαλέξεις... Σωστά...;rose wrote:E τότε που είναι το πρόβλημα; Super που μπορούμε να διαλέξουμε, πραγματικά δεν το ήξερα. Θα διαλέγουμε απο λίστα όμως έτσι; Καιρός να αποσυρθούν μερικά μερικά
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
rose έχεις ιδέα πόσο έχει το βιβλίο της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μισή τιμή;
- Fairy
- Gbyte level
Από ό,τι έμαθα φέτος μαζί με τη δήλωση μαθημάτων (η οποία φέτος θα γίνει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά), θα γίνει και δήλωση συγγραμάτων. Θα προτείνει δηλαδή ο καθηγητής δυο - τρία βασικά συγγράματα κι ο κάθε φοιτητής θα δηλώνει ποιο επιθυμεί να λάβει. Επίσης θα προτείνει και κάποια βιβλία για περαιτέρω μελέτη όπως γινόταν πάντα, τα οποία ο φοιτητής αν τον ενδιαφέρει το κάτι παραπάνω τα δανείζεται ή τα προμηθεύεται με δική του πρωτοβουλία.
Κρίνω πως αυτό έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. Στα θετικά θα έλεγα πως ανήκουν τα παρακάτω:
Δεν θα επιβάλει ο κάθε καθηγητής το σύγγραμα που έχει γράψει ο ίδιος τη στιγμή που κυκλοφορούν καλύτερα στην αγορά. (Μερικοί καθηγητές μας γράφουν ωραία βιβλία δεν θέλω να προσβάλλω κάποιον.)
Βάζει το φοιτητή στη διαδικασία του ψαξίματος της βιβλιογραφίας, κάτι που ταιρίαζει περισσότερο σε επιστήμονα και λιγότερο σε μαθητή λυκείου.
Οι προκλήσεις που καλούμαστε όμως να αντιμετωπίσουμε είναι οι παρακάτω:
Με βάση ποια κριτίρια θα διαλέγει ο αδαής για ένα αντικείμενο φοιτητής το κατάλληλο σύγγραμα; Ειδικά οι πρωτοετείς θα βασιστούν αποκλειστικά στις συμβουλές των μεγαλύτερων ή των καθηγητών, οπότε επιστρέφουμε στην αρχική κατάσταση.
Ποιος εξασφαλίζει πως κάποιοι διδάσκοντες δεν θα δίνουν αβαντάζ σε κάποιο βιβλίο (ειδικά σε αυτά που έγραψαν οι ίδιοι) βάζοντας θέματα αποκλειστικά από εκεί;
Πώς θα εκπαιδευτεί ο φοιτητής, ο μαθημένος να του λένε "ύλη μαθήματος για εξετάσεις είναι τα κεφάλαια 2 έως 8 του τάδε βιβλίου", να μπει στη διαδικασία ψαξίματος;
Θα μπει στον κόπο ο φοιτητής να ρίξει μια ματιά σε όλα αυτά τα συγγράματα (π.χ. 5 μαθήματα επί 3 συγγράματα) προτού να διαλέξει;
Θα υπάρχουν στη βιβλιοθήκη όλα αυτά και σε επαρκή ποσότητα για να ρίξουν όλοι οι φοιτητές μια ματια;
Σας αφήνω να προβληματιστείτε και να προσθέσετε τα δικά σας επιχειρήματα και στις δύο λίστες...
Κρίνω πως αυτό έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. Στα θετικά θα έλεγα πως ανήκουν τα παρακάτω:

Σας αφήνω να προβληματιστείτε και να προσθέσετε τα δικά σας επιχειρήματα και στις δύο λίστες...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Zifnab
- Academic status: MSc
Fairy++
(Για τα κατα:) Αν η υποδομή ήταν καλύτερη στο πανεπιστήμιο, και οι φοιτητές είχαν επιστημονική φιλοσοφία του στυλ θα διαβάσω από 3 διαφορετικά ebooks/συγγράμματα από το Google/Wikipedia/Mathworld κτλ... Δεν θα υπήρχε πρόβλημα κανένα...Θα είναι δύσκολο αρχικά αλλά μακάρι να γίνει το πρώτο βήμα...
(Για τα κατα:) Αν η υποδομή ήταν καλύτερη στο πανεπιστήμιο, και οι φοιτητές είχαν επιστημονική φιλοσοφία του στυλ θα διαβάσω από 3 διαφορετικά ebooks/συγγράμματα από το Google/Wikipedia/Mathworld κτλ... Δεν θα υπήρχε πρόβλημα κανένα...Θα είναι δύσκολο αρχικά αλλά μακάρι να γίνει το πρώτο βήμα...
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Σαν πρωτοετής, μερικά σχόλια απο μένα:Fairy wrote:Από ό,τι έμαθα φέτος μαζί με τη δήλωση μαθημάτων (η οποία φέτος θα γίνει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά), θα γίνει και δήλωση συγγραμάτων. Θα προτείνει δηλαδή ο καθηγητής δυο - τρία βασικά συγγράματα κι ο κάθε φοιτητής θα δηλώνει ποιο επιθυμεί να λάβει. Επίσης θα προτείνει και κάποια βιβλία για περαιτέρω μελέτη όπως γινόταν πάντα, τα οποία ο φοιτητής αν τον ενδιαφέρει το κάτι παραπάνω τα δανείζεται ή τα προμηθεύεται με δική του πρωτοβουλία.
Δεν θα επιβάλει ο κάθε καθηγητής το σύγγραμα που έχει γράψει ο ίδιος τη στιγμή που κυκλοφορούν καλύτερα στην αγορά. (Μερικοί καθηγητές μας γράφουν ωραία βιβλία δεν θέλω να προσβάλλω κάποιον.)
Βάζει το φοιτητή στη διαδικασία του ψαξίματος της βιβλιογραφίας, κάτι που ταιρίαζει περισσότερο σε επιστήμονα και λιγότερο σε μαθητή λυκείου.
Με βάση ποια κριτίρια θα διαλέγει ο αδαής για ένα αντικείμενο φοιτητής το κατάλληλο σύγγραμα; Ειδικά οι πρωτοετείς θα βασιστούν αποκλειστικά στις συμβουλές των μεγαλύτερων ή των καθηγητών, οπότε επιστρέφουμε στην αρχική κατάσταση.
Ποιος εξασφαλίζει πως κάποιοι διδάσκοντες δεν θα δίνουν αβαντάζ σε κάποιο βιβλίο (ειδικά σε αυτά που έγραψαν οι ίδιοι) βάζοντας θέματα αποκλειστικά από εκεί;
Πώς θα εκπαιδευτεί ο φοιτητής, ο μαθημένος να του λένε "ύλη μαθήματος για εξετάσεις είναι τα κεφάλαια 2 έως 8 του τάδε βιβλίου", να μπει στη διαδικασία ψαξίματος;
Θα μπει στον κόπο ο φοιτητής να ρίξει μια ματιά σε όλα αυτά τα συγγράματα (π.χ. 5 μαθήματα επί 3 συγγράματα) προτού να διαλέξει;
Θα υπάρχουν στη βιβλιοθήκη όλα αυτά και σε επαρκή ποσότητα για να ρίξουν όλοι οι φοιτητές μια ματια;
Συμφωνώ απόλυτα με τη λίστα με τα θετικά ειδικά με το δεύτερο, δηλαδή την "επιβολή" της διαδικασίας ψαξίματος στο φοιτητή που θα ενισχύσει την ερευνητική του διάθεση (σε κάποιο βαθμό), αλλά και την κριτική του ικανότητα.
Ωστόσο αυτά μου θυμίζουν έκθεση Γ λυκείου καθώς είμαι 99% σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών (και βάζω κι εμένα μέσα εννοείται) δεν έχει κανένα υπόβαθρο για να υποστηρίξει το σύστημα επιλογής συγγραμμάτων. Ποιός θα κάτσει να ασχοληθεί? Ποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν προτιμήσεις από τους καθηγητές? Προφανώς αν ένας καθηγητής έχει γράψει βιβλίο θα προτιμήσει να βγάλει την ύλη του απο κει!
Και πως θα βοηθηθεί το κάθε μάθημα, όταν οι φοιτητές έχουν απο 2-3 διαφορετικά βιβλία?
Ρεαλιστικά, πιστέυω ότι θα αρχίσουν οι ερωτήσεις προς καθηγητές και μεγαλύτερους ώστε να εξασφαλισθεί ομοιογένεια στον τρόπο διδασκαλίας. Δεν νομίζω κάποιος φοιτητής να θέλει να διαβάσει για την εξεταστική του απο βιβλίο διαφορετικό από αυτό που έχει προτείνει ο καθηγητής..
Στην Ελλάδα ζούμε... χωρίς καμία υποδομή παρόμοιου προγράμματος στα σχολεία, ο πρωτοετής όχι μονο δεν δέχεται βοηθεια αλλά δυσκολεύεται με ένα τέτοιο σύστημα.
Και πείτε μου κι εσείς αν διαφωνείτε με το ότι θα αποκλειστούν κάποια από τα υποψήφια συγγράμματα με το πέρασμα των χρόνων, ανεξαρτήτως ποιότητας.
Τα φαινόμενα "Ο τάδε καθηγητής κάθε χρόνο βάζει από αύτο το βιβλίο, άρα πάρε αυτό", θα αρχίσουν απο του χρόνου κιόλας κατά τη γνώμη μου...
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Πιστεύω οτι ο μαθητής πρέπει να ψάχνεται για να βρει το βιβλίο, να το εκτιμήσει, να μην το δεί σαν ενα δωράκι της σχολής και αργότερα να τρέχει σε σημειώσεις - κονσέρβες. Ακόμη χειρότερα να μην αναγκάζεται να διαβάζει κάτι ξεπερασμένο, κακογραμμένο, πρόχειρο and the list goes on(πήρα μερικά τέτοια βιβλία, προς μεγάλη μου απογοήτευση). Δεν θα μιλήσω για μίζες και τα ρέστα που εξ' ορισμού θριαμβεύουν σε ένα κλειστο σύστημα.PASCAL wrote:rose έχεις ιδέα πόσο έχει το βιβλίο της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μισή τιμή;
Τώρα αν όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθουν χωρίς κανένα κόστος ακόμα καλύτερα, αλίμονο.
Μπορεί και να έχει...εδώ έρχεται το κόστος που λέω και φυσικά πρέπει βαρύνει εξ’ ολοκλήρου το φοιτητή.Bloody Mary wrote:Καλύτερα να περιμένουμε λίγο για να δούμε πως θα κυλίσουν τα πράγματα... Λογικά θα υπάρχει κάποια λίστα, εκ των πραγμάτων δεν έχει νόημα να γίνεται ανεξέλεγκτα η επιλογή των βιβλίων. .
Δέχομαι και μια hybrid λυση, αν θέλεις άλλο βιβλίο, πέρα απο την λίστα, θα πρέπει να πληρώσεις ενα ποσό, so simple.
που θα πάει θα το δουμε...
- gasparosoft
- Gbyte level
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο η εξεταστική και το ποια sos κομμάτια να διαβάσουμε, τι σκονάκια να κάνουμε για να γράψουμε 10 κτλ.Το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να το βλέπουμε σαν μια πηγή γνώσεων που μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι στον τομέα που σπουδάζουμε.Ε, το μέτρο αυτό πιστεύω βοηθάει εκείνους που εστερνίζονται την άποψη μου.Βοηθάει στο να γίνει καλύτερος φοιτητής και όχι βαθμοθήρας.Stoupeace wrote:Ρεαλιστικά, πιστέυω ότι θα αρχίσουν οι ερωτήσεις προς καθηγητές και μεγαλύτερους ώστε να εξασφαλισθεί ομοιογένεια στον τρόπο διδασκαλίας. Δεν νομίζω κάποιος φοιτητής να θέλει να διαβάσει για την εξεταστική του απο βιβλίο διαφορετικό από αυτό που έχει προτείνει ο καθηγητής..
Στην Ελλάδα ζούμε... χωρίς καμία υποδομή παρόμοιου προγράμματος στα σχολεία, ο πρωτοετής όχι μονο δεν δέχεται βοηθεια αλλά δυσκολεύεται με ένα τέτοιο σύστημα.
Και πείτε μου κι εσείς αν διαφωνείτε με το ότι θα αποκλειστούν κάποια από τα υποψήφια συγγράμματα με το πέρασμα των χρόνων, ανεξαρτήτως ποιότητας.
Τα φαινόμενα "Ο τάδε καθηγητής κάθε χρόνο βάζει από αύτο το βιβλίο, άρα πάρε αυτό", θα αρχίσουν απο του χρόνου κιόλας κατά τη γνώμη μου...
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
gasparosoft wrote:Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο η εξεταστική και το ποια sos κομμάτια να διαβάσουμε, τι σκονάκια να κάνουμε για να γράψουμε 10 κτλ.Το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να το βλέπουμε σαν μια πηγή γνώσεων που μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι στον τομέα που σπουδάζουμε.Ε, το μέτρο αυτό πιστεύω βοηθάει εκείνους που εστερνίζονται την άποψη μου.Βοηθάει στο να γίνει καλύτερος φοιτητής και όχι βαθμοθήρας.
Συμφωνώ, αλλά πιστεύεις ότι με αυτό το μέτρο θα ενισχυθεί αυτή η άποψη???
Πρέπει να γίνουν αλλαγές απο πολυυυυ πιο κάτω για να έχει το επιθυμητο αποτελεσμα ο νεος νομος
Last edited by Zifnab on Mon Sep 29, 2008 3:00 pm, edited 1 time in total.
Reason: simplified quote
Reason: simplified quote
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Fairy
- Gbyte level
Συμφωνώ με την άποψή σου πως οι νοοτροπίες πρέπει να καλλιεργούνται όσο νωρίτερα γίνεται. Απλά σε αυτή την περίπτωση ισχύει το "κάλλιο αργά παρά ποτέ". 'Οσο για το θέμα της υποτίμησης της αξίας κάποιων συγγραμάτων στο μυαλό του φοιτητή για χάρη κάποιων άλλων που ευνοεί ο διδάσκων ή οι μεγαλύτεροι, συμφωνώ πως θα συμβεί πολύ σύντομα, και θα το πρόσθετα στη δεύτερη λίστα που έφτιαξα, αυτή των προκλήσεων. Ή με άλλα λόγια των δυσάρεστων γεγονότων που είναι σίγουρο πως θα συμβούν και πρέπει να φροντίσουμε προσεκτικά να μην συμβούν.
Και ένα μικρό σχόλιο: θα εκπλαγείς ευχάριστα όταν θα ανακαλύψεις πως πολλοί συμφοιτητές σου θα μπουν στη διαδικασία να αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή βιβλιογραφία στο ίντερνετ και δεν θα μείνουν στα τετριμμένα. Είναι κάτι που στο λέω από την πείρα μου και σε γενικές γραμμές το ζήλευα γιατί δεν είχα και πολύ υπομονή να το κάνω κι εγώ.Δεν νομίζω κάποιος φοιτητής να θέλει να διαβάσει για την εξεταστική του απο βιβλίο διαφορετικό από αυτό που έχει προτείνει ο καθηγητής..
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- marios
- Wow! Terabyte level
Καλά όλα αυτά που λες και ξέρεις ότι τα πιστεύω και εγώ, αλλά το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού... Γιατί να πρέπει να είναι ή το ένα ή το άλλο; Το σωστό θα ήταν να παίρνουν 5 οι βαθμοθήρες(δηλαδή τα παπαγαλάκια, που μαθαίνουν μόνο ότι λέει ο "Θεος" καθηγητής, χωρίς να ασχολούνται με τα υπόλοιπα, οπότε και ποτέ, με αυτή την νοοτροπία, δεν θα μάθουν σοβαρά το αντικείμενο) και παραπάνω(ανάλογα με τις γνώσεις του καθενός) αυτοί που ασχολούνται...gasparosoft wrote:Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο η εξεταστική και το ποια sos κομμάτια να διαβάσουμε, τι σκονάκια να κάνουμε για να γράψουμε 10 κτλ.Το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να το βλέπουμε σαν μια πηγή γνώσεων που μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι στον τομέα που σπουδάζουμε.Ε, το μέτρο αυτό πιστεύω βοηθάει εκείνους που εστερνίζονται την άποψη μου.Βοηθάει στο να γίνει καλύτερος φοιτητής και όχι βαθμοθήρας.
Αυτό είναι θέμα, όχι μόνο του φοιτητή, οποίος και έχει τον κύριο ρόλο στο τι θα μάθει και πόσα θα μάθει, αλλά και του καθηγητή, ο οποίος θα πρέπει πέρα από το να εξηγεί αυτά που θέλει να διδάξει, να γίνει εφαλτήριο για περισσότερο ψάξιμο(δίνοντας links, εξτρά άρθρα, προτείνοντας βιβλία/tutorials κ.α.) αλλά και στο τέλος να εξετάζει με θέματα που να βοηθούν αυτόν που έχει ψάξει και όχι αυτόν που ξέρει τα 5-10 απαραίτητα πράγματα...
Πολύ ονειρεύτηκα, καιρός να ξυπνήσω

Μόλις πάρεις(αν πάρεις) το βιβλίο στην Java 1 και πολύυυυυ περισσότερο των Υπολογιστικών στο Β εξάμηνο, θα αλλάξεις άμεσα γνώμη, στο εγγυώμαι(ειδικά για το δεύτερο, αφού φεύγει ο Κρητικός, ο κ.Βασσάλος πρέπει να μην το προτείνει καν).Stoupeace wrote:Δεν νομίζω κάποιος φοιτητής να θέλει να διαβάσει για την εξεταστική του απο βιβλίο διαφορετικό από αυτό που έχει προτείνει ο καθηγητής..
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
- Zifnab
Να δούμε τί θα προτείνει καθώς τέτοιο βιβλίο δεν υπάρχει αντίστοιχο (με αυτόν τον τίτλο δλδ).Για το λόγο αυτό και εγώ στράφηκα σε ένα σωρό άλλες βιβλιογραφίες και συγγράμματα άλλων ελληνικών πανεπιστημίων σε τμήματα πληροφορικής, και φυσικά ούτε που το έδωσα καθώς είναι μάθημα ταχύτητας και παπαγαλίας (όσο είναι εδώ ο Κρητικόςmarios wrote:Μόλις πάρεις(αν πάρεις) το βιβλίο στην Java 1 και πολύυυυυ περισσότερο των Υπολογιστικών στο Β εξάμηνο, θα αλλάξεις άμεσα γνώμη, στο εγγυώμαι(ειδικά για το δεύτερο, αφού φεύγει ο Κρητικός, ο κ.Βασσάλος πρέπει να μην το προτείνει καν).

- marios
- Wow! Terabyte level
Του είχα ζητήσει extra βιβλιογραφία και είχε βγάλει στα Εγγραφα ένα pdf που έλεγε, απλά ήταν διάσπαρτη σε 2-3 βιβλία, οπότε δεν μπορεί να προτείνει τα ίδια(δηλαδή έλεγε: Βιβλίο τάδε για τα κεφάλαια παρεμβολή και παραγώγιση, βιβλίο τάδε για ολοκλήρωση και βιβλίο τάδε για τις διηρημένες διαφορές[τυχαία τα κεφάλαια, δεν το θυμάμαι, αλλά λογικά πρέπει να υπάρχει ακόμα στο eclass])! Στο συγκεκριμένο μάθημα, καλύτερα να πάρεις(κατα την γνώμη μου) ένα βιβλίο που να έχει το 1/3 της ύλης σωστά και με ωραίο τρόπο και τα υπόλοιπα να πρέπει ψάξεις στο Internet ή σε άλλο βιβλίο/βιβλία, παρά να πάρεις αυτό(οπότε και θα ψάξεις για τα 3/3 σε Internet και άλλο βιβλίο/βιβλία)!
- Zifnab
Μεγάλη απορία μου είναι τί θα γίνει πχ για μένα που έχω πάρει το βιβλίο του Κρητικού και το βιβλίο του κύριου Καβούρη (
) στα Κατανεμημένα, δηλαδή πιθανώς κάποιο από τα βιβλία της λίστας...Θα έχω δικαίωμα να πάρω άλλο βιβλίο Φέτος ? Ή αν δεν αλλάξει η έκδοση θεωρείται ότι έχω ήδη βιβλίο? Θα γίνει χαμός με τις λίστες... 

- marios
- Wow! Terabyte level
Δεν χάνεις τίποτα να δηλώσεις άλλο και να φας την χυλόπιτα μετά! 

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Κατα τη γνωμη μου πρεπει να σου δινουν δικαιωμα επιλογης γιατι τοτε που τα πηρες δεν το ειχες αλλα επειδη εδω ειναι Ελλαδα δεν σε βλεπω καλα.Zifnab wrote:Μεγάλη απορία μου είναι τί θα γίνει πχ για μένα που έχω πάρει το βιβλίο του Κρητικού και το βιβλίο του κύριου Καβούρη () στα Κατανεμημένα, δηλαδή πιθανώς κάποιο από τα βιβλία της λίστας...Θα έχω δικαίωμα να πάρω άλλο βιβλίο Φέτος ? Ή αν δεν αλλάξει η έκδοση θεωρείται ότι έχω ήδη βιβλίο? Θα γίνει χαμός με τις λίστες...

Υ.Γ :Τωρα που το λες και εγω εχω του κρητικου.Ας ελπισουμε καποιος που ξερει να τοποθετηθει

-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Ναι, ισχύει! Στην "Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων", για παράδειγμα, θα υπάρχουν δύο επιλογές: Η μία από τις δύο θα είναι ένα "ζευγάρι" βιβλίων (αυτά που διανεμήθηκαν και πέρυσι) και η δεύτερη ένα καλό αγγλόγλωσσο βιβλίο.SpUga5 wrote:Αν δεν κάνω λάθος, μετά από πρόταση του εκάστοτε καθηγητή μπορούν να χορηγηθούν περισσότερα από ένα βιβλία.
Αυτό το θυμάμαι από ένα post του Κ. Γκρίτζαλη οπόταν περιμένω επιβεβαίωσή η διάψευσή των πιο πάνω
Δ. Γκρ.
Last edited by redlabel on Mon Sep 29, 2008 4:44 pm, edited 1 time in total.
- Fairy
- Gbyte level
[offtopic κουτσομπολιό]
Παίρνει σύνταξη ο κος Λυπιτάκης; Εντάξει τα μαθηματικά δεν είναι το καλύτερό μου, αλλά τον βρίσκω συμπαθητικό σαν άνθρωπο.
[/offtopic κουτσομπολιό]
Παίρνει σύνταξη ο κος Λυπιτάκης; Εντάξει τα μαθηματικά δεν είναι το καλύτερό μου, αλλά τον βρίσκω συμπαθητικό σαν άνθρωπο.
[/offtopic κουτσομπολιό]