Overclock 6 Ghz..!!!!!!!!!

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Overclock 6 Ghz..!!!!!!!!!

Post by AmmarkoV » Sat Nov 13, 2004 11:54 pm

Καλά οι τύποι έχουν ξεφύγει :shock: :shock: :shock:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... hp?t=42655
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sun Nov 14, 2004 12:21 am

Τι λες τώρα!!! :shock: :shock: :shock:
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Sun Nov 14, 2004 11:31 am

Πρίν απο δύο χρόνια είχαν σπάσει με 1,4 τα 4Ghz με τον ίδιο τρόπο βέβαια. Υγρό άζωτο και watercooling στο chipset. Βέβαια ενοείται πως καμία κάρτα δεν αντέχει τέχοιο bus γι' αυτό και είναι ξυλωμένες όλες(PCI). Το κακό με αυτήν την μέθοδο έιναι ότι μόλις τελειώσει το υγρό άζωτο πάπαλα. Δεν υπάρχει τρόπος επανυγροποίησης του και ξανά απο την αρχή(εάν υπήρχε αυτή θα ήταν η βασική μέθοδος ψήξης βέβαια) :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Sun Nov 14, 2004 5:31 pm

Εκτός και αν.... είχες ένα μεγάλο compressor και ξεχωριστή γεννήτρια γι'αυτό! :-D
Ni!! Ni!! Ni!!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Nov 15, 2004 9:52 am

Το άζωτο δεν μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για διατήρηση χαμηλής θερμοκρασίας..!
Βέβαια δεν ξέρω και πόσο ζεστός μπορεί να είναι ένας επεξεργαστής στα 6GHz :roll:
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Nov 15, 2004 2:40 pm

παιδιά πώς μπορεί κάποιος να βεβαιωθεί ότι το pc του δεν θα ανεβάζει θερμοκρασία??μόνο αν αγοράσει ανεμιστηράκι??με κάποιο πρόγραμμα γίνεται??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Nov 15, 2004 5:43 pm

Στο BIOS έχει πληροφορίες για την θερμοκρασία του συστήματος ,αν η motherboard έχει digital θερμόμετρο πάνω της:!:
Οι Motherboards της ASUS δίνουν μαζί ένα εργαλείο που δουλεύει σε Windows για αυτό τον λόγο.
Υπάρχουν και εμπορικά προγράματα (Motherboard Monitor κ.α.) που μπορείς να βρείς στο Internet για την ίδια δουλειά. :cool:
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Nov 15, 2004 6:50 pm

Μπορείς να βάλεις και κάποιο hardware monitor αν η μητρική σου δεν υποστηρίζει τέτοια πράγματα. Αν πας Στουρνάρη θα βρείς διάφορα συστήματα για όλες τις απαιτήσεις (οικονομικές και απόδοσης)
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Nov 16, 2004 12:11 am

ο καλυτερος τροπος ειναι αν δε σου κολαει το μηχανημα, να μην ασχοληθεις, γιατι τοτε δεν εχει προβλημα, και αν εχει, ειναι τοσο ασημαντο, που αποκλειεται να χαλασει η ΚΜΕ λογω θερμοκρασιας, πριν την αλλαξεις ετσι και αλλιως...
Αν εχεις περιεργα κολληματα, το συζηταμε. Γνωμη μου "πεταμενα λεφτα" ειδικα αν δεν ασχολεισαι με υπερχρονισμο!
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Nov 16, 2004 1:09 am

AmmarkoV wrote:Το άζωτο δεν μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για διατήρηση χαμηλής θερμοκρασίας..!
Βέβαια δεν ξέρω και πόσο ζεστός μπορεί να είναι ένας επεξεργαστής στα 6GHz :roll:
Αερόψυξη, Υδρόψυξη, Vapo, Freon, Αζωτο.

Η ψύξη της CPU δεν διαφέρει απο την ψύξη οποιουδήποτε άλλου σώματος κάθε αρχή που ισχύει στα στερεά δεδομένου εμβαδού/επιφάνειας ισχύει και εδώ.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Nov 17, 2004 3:34 am

το θέμα είναι ότι μου πετάει κάτι μπλε οθόνες και ψάχνομαι από πού μου ήρθαν!!έκανα ήδη ένα φορματ, αλλά μην το κάνουμε και σύστημα!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Nov 17, 2004 4:28 am

Μνήμη μου μυρίζει για αρχή. Βέβαια μπορεί να είναι και CPU ή κάποιο πρόβλημα στην mobo(northbridge κυρίως), κάρτα γραφικών(GPU)...drivers...κλπ
Γενικά δοκίμασε να τρέξεις το Prime( http://www.downseek.com/download/7026.asp ). To παραπάνω πρόγραμμα βρίσκει prime numbers και στρεσάρει όλο το σύστημα στο 100%(ram/cpu).

1)Άνοιξε το.
2)Test->Stop
3)Options -> Tortune test

Σε αυτή την επιλογή υπολογίζει μερικoύς αριθμούς με κάποια ακρίβεια για τους οποίους ξέρει ήδη ποιά είναι η σωστή τιμή. Μετά απο κάθε υπολογισμό σου λέει εάν έχεις σωστά ή λάθος. Κάθε λάθος είναι προβληματικό hardware να ξέρεις. CPU για αρχή και RAM μετά..Εάν δεν έχεις λάθος(κανονικά θέλει 12-24 ώρες να δουλεύει η CPU στο 100% ώστε να δείς τι μηχανάκι έχεις) τότε άρχισε να ψάχνεις GPU, drivers κλπ

AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Nov 17, 2004 9:02 am

Ένας φίλος μου είχε Μπλέ οθόνες σε Win2000 και μετά απο έρευνα τελικά είχε ελατωματική RAM :!:
Εγώ αυτό θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και επίσης εκτός απο αυτά που σωστά σου είπε ο HdkiLLeR , μήπως το τροφοδοτικό σου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ενεργειακές ανάγκες του συστήματος σου? :smt017
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Nov 17, 2004 10:23 am

Το πρωτο που θα εκανα στη θεση σου ηταν να χαλαρωσω λιγο τα timings της μνημης στο Bios ειδικα αν την τρεχεις πολυ "σφιχτα"...
Μετα θα κοιταζα αν δεν εχεις επωνυμο τροφοδοτικο, οσα Watt και να ειναι, ισως δεν φτανει. Προσωπικα εχω επωνυμο 350αρι και ειναι καλυτερο απο ψιλομουφα 400αρη... ;)

Επισης μετα μπορει να ειναι μνημη...
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Wed Nov 17, 2004 1:03 pm

Συνήθως όταν φταίει το τροφοδοτικό κάνει περίεργα reboot/shutdown ο υπολογιστής. Έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο;
Ni!! Ni!! Ni!!
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Nov 17, 2004 8:47 pm

μου κάνει κάτι σκέρτσα (όπου σκέτσα=restart σε ανύποπτο χρόνο)...
απ' οτι καταλαβαίνω μπορεί να είναι από κάτι πολύ απλό σε κάτι πολύ επικίνδυνο..προς το παρόν μετά το φορμάτ (να χτυπήσω και ξύλο) δεν είχα πρόβλημα αλλά με δύο μέρες που το έχω κάνει δεν είναι καλό το δείγμα μου..τώρα έχω καθαρίσει το registry για να μην πετάει κουφά λάθη και θα τρέξω το πρόγραμμα που λέει ο hdkiller για να δω τι παίζει, αλλά όχι ακόμα, γιατί τώρα τρέχουν λίγο οι δουλειές που έχουν μείνει πίσω και δεν θα προλάβω... τώρα αν θέλετε σας κάνω και μια περιγραφή του συστήματος μήπως σας έρθει και καμιά άλλη ιδέα.. πάντως χαίρομαι που μου έκοψε να βάλω τα αρχεία που θέλω σε άλλο partition και δεν κλαίω τώρα!!:D
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Nov 17, 2004 8:50 pm

σου έχω ξαναγράψει κάπου πως θα σταματήσεις το μηχάνημα να κάνει restart μόνο του και να σου βγαίνει η μπλε οθόνη όπου λέει ποιο είναι το πρόβλημα. δεν το έχεις κάνει?
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Nov 17, 2004 9:56 pm

το είχα κάνει, αλλά δεν είχα δει βελτίωση. για την ακρίβεια κολλούσε σε σημείο που δεν μπορούσα να κάνω απολύτως τίποτα και ούτε μέσω lan μπορούσα να έχω πρόσβαση και γι αυτό έκανα και format. το έκανα πάλι πάντως και είδομεν!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Nov 17, 2004 10:44 pm

δεν είναι θέμα βελτίωσης. είναι θέμα debugging. για να δεις τις πταίει :-D δεν θα διορθωθεί κάτι
Post Reply

Return to “Hardware”