Προβλημα με σκληρο δισκο
Προβλημα με σκληρο δισκο
Μολις πηρα ενα καινουριο σκληρο,και ενω τον συνδεω κανονικα στην SATA δεν μου αναγνωριζεται απο τα windows......ξερει κανεις τι μπορει να φταιει??
Ευχαριστω εκ των προτερων...
- cypher
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Προβλημα με σκληρο δισκο
πρεπει να τον φορμαρεις για πρωτη φορα με το "αργο" φορματ απο την διαχειρηση δισκων :
δεξι κλικ στον υπολογιστη μου/ διαχειρηση/ διαχειρηση δισκων και δεξι κλικ και φορματ στον δισκο.

δεξι κλικ στον υπολογιστη μου/ διαχειρηση/ διαχειρηση δισκων και δεξι κλικ και φορματ στον δισκο.

- Dreamcatcher
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
το bios σου τον βλέπει?
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!
Dreamcatcher
Dreamcatcher
Ναι το BIOS μου κανονικα το βλεπει...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Δεν γνωρίζω αν μπορεί να παίζει πρόβλημα αν δεν του κάνεις φορματ όπως λέει και ο cypher, ωστόσο αν δεν σου δουλέψει αυτό, κοίταξε πάλι την σύνδεση σου, δηλαδή πέρα των καλωδίων, (υπάρχει και ένα μεταλλικό "καπάκι" το οποίο δηλώνει αν ο σκληρός αυτός είναι master, secondary, "κάτι άλλο δεν θυμάμαι"...) Πιθανών να έχεις 2 συσκευές (ίσως σκληρούς) δηλωμένους ως master πράγμα που απαγορύεται... Άρα λογικά ο ένας δεν αναγνωρίζεται...drg1599 wrote:Μολις πηρα ενα καινουριο σκληρο,και ενω τον συνδεω κανονικα στην SATA δεν μου αναγνωριζεται απο τα windows......ξερει κανεις τι μπορει να φταιει??
- cypher
το αρχικο φορματ χρειαζεται κανονικα στους περισσοτερους δισκους μιας και δεν μπορει η καθε εταιρια που παραγει χιλιαδες δισκους την ημερα να αφιερωνει καμια ωρα στον καθεναν για πληρες φορματproskopos wrote: Δεν γνωρίζω αν μπορεί να παίζει πρόβλημα αν δεν του κάνεις φορματ όπως λέει και ο cypher, ωστόσο αν δεν σου δουλέψει αυτό, κοίταξε πάλι την σύνδεση σου, δηλαδή πέρα των καλωδίων, (υπάρχει και ένα μεταλλικό "καπάκι" το οποίο δηλώνει αν ο σκληρός αυτός είναι master, secondary, "κάτι άλλο δεν θυμάμαι"...) Πιθανών να έχεις 2 συσκευές (ίσως σκληρούς) δηλωμένους ως master πράγμα που απαγορύεται... Άρα λογικά ο ένας δεν αναγνωρίζεται...

για το master-slave που λες ειναι σωστο, αλλα ισχυει στους παλαιοτερους IDE δισκους, αυτον τον ρολο τωρα τον πληρει ο sata ελεγκτης και οχι το jumperaki.

Δεν ξερω αν ειναι μονο στα vista...αλλα στη διαχειρηση συσκευων, στους σκληρους δεν εχει πουθενα format.....
Ενα αλλο που βρηκα ειναι δυο επιλογες που λενε "convert to dynamic disk" και "convert to GPT disk"....
Για δωστε μου παλι τα φωτα σας αν μπορειτε....
Ενα αλλο που βρηκα ειναι δυο επιλογες που λενε "convert to dynamic disk" και "convert to GPT disk"....
Για δωστε μου παλι τα φωτα σας αν μπορειτε....
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Here's a question:
Αν κάνει κανεις πολλές φορές format σε έναν δίσκο ή ενα φλασάκι, επηρεάζει την απόδοση του?
Ρωτάω επειδή τώρα τελευταία έχω βρει το format τη λύση στα πάντα (ακόμα και στα μικροπροβλήματα) και επίσης στο φλασάκι μου κάνω κάθε φορά format αντί να σβήνω όλα τα δεδομένα.
Παίζει να χαλάω κάτι?
Αν κάνει κανεις πολλές φορές format σε έναν δίσκο ή ενα φλασάκι, επηρεάζει την απόδοση του?
Ρωτάω επειδή τώρα τελευταία έχω βρει το format τη λύση στα πάντα (ακόμα και στα μικροπροβλήματα) και επίσης στο φλασάκι μου κάνω κάθε φορά format αντί να σβήνω όλα τα δεδομένα.
Παίζει να χαλάω κάτι?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- ~~Wind~~
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Βάλε το cd των XP μέσα και από το μενού για εγκατάσταση επέλεξε format, με το F νομίζω.. (που να θυμάμαι..)
κάνε φορματ κ τέλος.
Αλλιώς κατέβασε τπτ όπως g-parted, partition-magic κάψε ενα cd και boot από εκεί..
κάνε φορματ κ τέλος.
Αλλιώς κατέβασε τπτ όπως g-parted, partition-magic κάψε ενα cd και boot από εκεί..

Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Όχι δε νομίζω να παθαίνει τπτ..Τι φορματ κάνεις? Το quick ή το άλλο?
Στο quick format δε σβήνονται τα αρχεία σου, αλλά οι αναφορές προς αυτά..Θεωρητικά, και μετά απο format μπορείς να επαναφέρεις τα αρχεία σου
Το κανονικό format γεμίζει το δίσκο με 0 ή 1, οπότε χάνονται τα πάντα
Επομένως, αφού τελικά στο format εγγραφές γίνονται, είσαι οκ..Το μόνο που έχεις να φοβάσαι στους σκληρούς πλέον είναι ο κύκλος ζωής τους, με την έννοια ότι αφού αποτελούνται απο μηχανικά μέρη, κάποια μέρα η τριβή θα κάνει τη δουλειά της και θα στον διαλύσει
Στο quick format δε σβήνονται τα αρχεία σου, αλλά οι αναφορές προς αυτά..Θεωρητικά, και μετά απο format μπορείς να επαναφέρεις τα αρχεία σου
Επομένως, αφού τελικά στο format εγγραφές γίνονται, είσαι οκ..Το μόνο που έχεις να φοβάσαι στους σκληρούς πλέον είναι ο κύκλος ζωής τους, με την έννοια ότι αφού αποτελούνται απο μηχανικά μέρη, κάποια μέρα η τριβή θα κάνει τη δουλειά της και θα στον διαλύσει
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
Στον δίσκο κάνω το τούμπανο format.
Στο φλασάκι πότε το ένα, πότε το άλλο...
Δηλαδή όσο και να κάνω format δεν κάνω κακό ε? Καλή φάση :-P
Στο φλασάκι πότε το ένα, πότε το άλλο...
Δηλαδή όσο και να κάνω format δεν κάνω κακό ε? Καλή φάση :-P
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Εγώ πάλι έχω ακούσει ότι τα πολλά format στο δίσκο, τουλάχιστον σε παλιότερους, καταστρέφουν σιγά σιγά τα μαγνητικά μέρη του δίσκου λόγω του μαγνητισμού και της απομαγνήτισης (δεν ξέρω αν λέω καλά τους όρους
). Βέβαια για να αποτελέσουν τα format αιτία για βλάβη του δίσκου πρέπει να κάνεις πάρα πολλάαααααα.

Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- cypher
Εμ, διορθωση. Στο γρηγορο φορματ σβηνονται μονο οι αναφορες, στο αργο γινεται πρωτα ελεγχος για bad sectors και μετα στο 99% της διαδικασιας σβηνονται παλι οι αναφορες. Για να γινει αυτο που λες (format με μηδενικα) θες ειδικη εφαρμογουλα απο την WD η την seagate και η οποια σβηνει εντελως τα δεδομενα. (αλλα δεν εχει κανενα νοημα)emperormario wrote:Όχι δε νομίζω να παθαίνει τπτ..Τι φορματ κάνεις? Το quick ή το άλλο?
Τωρα για την φθορα. Στα φλασακια το συχνο φορματ οπως και η ανασυγκροτηση προκαλουν φθορα καθως εχουν περιορισμενο κυκλο εγγραφων. Στους σκληρους δισκους ο μονος κινδυνος απο το φορματ ειναι η αυξηση θερμοκρασιας λογω συνεχης λειτουργιας οποτε και επηρεαζεται ολοκληρος ο δισκος. Περα απο αυτο δεν νομιζω να υπαρχει αλλο ζητημα.

- emperormario
- Wow! Terabyte level
A OK thnx για τη διόρθωση
Δε το ξερα αυτό για τους sectors..Γιαυτό κάνει τόση ώρα στο αργό format, ε?

Έχει αν σε κυνηγάει το fbiαλλα δεν εχει κανενα νοημα

Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- cypher
Ουτε τοτε γιατι σε μερικα δευτερα δεν προλαβαινεις να τους σβησεις επαρκως. Αν σου χτυπησουν ξαφνικα την πορτα κατι παραξενοι τυποι με κουστουμια τρεχεις και περνας μια τους δισκους με εναν ισχυρο ηλεκτρομαγνητη (που θα εχεις προηγουμενως φτιαξει απο 1 τσιχλα και ενα καλαμακι-Μαγκαιβερ styleemperormario wrote: Έχει αν σε κυνηγάει το fbi![]()

-
αν και βγαίνω offtopic, γνωρίζω ότι υπάρχουν εταιρίες που συ επαναφέρουν τα δεδομένα του σκληρού δίσκου (με το κατάλληλο αντίτιμο) ακόμη και μετά από φυσικές καταστροφές, όπως η φωτιά
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Αντίτιμο = +1000 ευρώ... Ρώτησε ένας φίλος για τον σκληρό του 500GB....The Punisher wrote:αν και βγαίνω offtopic, γνωρίζω ότι υπάρχουν εταιρίες που συ επαναφέρουν τα δεδομένα του σκληρού δίσκου (με το κατάλληλο αντίτιμο) ακόμη και μετά από φυσικές καταστροφές, όπως η φωτιά
- para
- Wow! Terabyte level
Πλήρωσα 100€ για 2GB.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
Πλήρωσα 6E για την microSD
Αλλη αποριούλα. Αφου τα αρχεία με το format μπορουν να επανακτηθουν σημαίνει ότι δεν διαγράφονται. Αρα με τα πολλά format μαζεύονται ολο κ περισσότερα αρχεία στο περιθώριο των και καλα deleted. Αρα μειώνεται η χωρητικότητα του σκληρου?

Αλλη αποριούλα. Αφου τα αρχεία με το format μπορουν να επανακτηθουν σημαίνει ότι δεν διαγράφονται. Αρα με τα πολλά format μαζεύονται ολο κ περισσότερα αρχεία στο περιθώριο των και καλα deleted. Αρα μειώνεται η χωρητικότητα του σκληρου?
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- cypher
Οχι βεβαια, καθε φορα τα αρχεια μενουν απο κατω και σβηνεται οποιαδηποτε αναφορα προς αυτα. Αυτο σημαινει οτι αν γραφτουν και αλλα αρχεια στον δισκο αυτα θα γραφτουν απο πανω απο τα παλια διεγραμμενα. Αρα και δεν τα ανακτας. Η χωρητικοτητα του δισκου δεν επηρεαζεται.Stoupeace wrote:Πλήρωσα 6E για την microSD![]()
![]()

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
Aααα! Αρα μετά απο 2 φορμάτ δεν μπορείς να ανακτήσεις τα αρχεία πριν το 1ο.cypher wrote: Οχι βεβαια, καθε φορα τα αρχεια μενουν απο κατω και σβηνεται οποιαδηποτε αναφορα προς αυτα. Αυτο σημαινει οτι αν γραφτουν και αλλα αρχεια στον δισκο αυτα θα γραφτουν απο πανω απο τα παλια διεγραμμενα. Αρα και δεν τα ανακτας. Η χωρητικοτητα του δισκου δεν επηρεαζεται.
Τι ωραία που λύνω απορίες χωρίς να googlάρω...

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- cypher
Ναι, δεν μπορεις να τα ανακτησεις εφοσον εχεις γραψει κατι απο πανω τους. Αλλιως θα τα βρει κατα ενα μεγαλο ποσοστο.Stoupeace wrote:Aααα! Αρα μετά απο 2 φορμάτ δεν μπορείς να ανακτήσεις τα αρχεία πριν το 1ο.cypher wrote: Οχι βεβαια, καθε φορα τα αρχεια μενουν απο κατω και σβηνεται οποιαδηποτε αναφορα προς αυτα. Αυτο σημαινει οτι αν γραφτουν και αλλα αρχεια στον δισκο αυτα θα γραφτουν απο πανω απο τα παλια διεγραμμενα. Αρα και δεν τα ανακτας. Η χωρητικοτητα του δισκου δεν επηρεαζεται.
Τι ωραία που λύνω απορίες χωρίς να googlάρω...
υ.γ. Nα κρατας backuuuuup απο τα σημαντικα αρχεια σου (pron included)!