**ΝΕΟ PC**Τη βοηθεια σας παρακαλω συναδελφοι!!
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Re: **ΝΕΟ PC**Τη βοηθεια σας παρακαλω συναδελφοι!!
Θελει να βαλει και λινουξ.Οι ατι ειναι λιγο προβληματικες με το λινουξ
- sagwnias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
α αυτο δεν το γνωριζω. Παντως αποδοση για την τιμη που εχει δεν υπαρχει καλυτερη. Αν δεν κανω λαθος ειναι ισαξια με nvidia 9800gtx!!!!!ultimate_aektzis wrote:Θελει να βαλει και λινουξ.Οι ατι ειναι λιγο προβληματικες με το λινουξ
edit
εγω ακομα να παρω πισι.....κοντευω να κλισω χρονο. Ατιμη επιδοτηση!!!!
- marios
- Wow! Terabyte level
Αυτό με αφήνει αδιάφορο... Δεν έχω πρόβλημα να κοιμηθώ ακόμα και αν δίπλα είναι κανόνιαsagwnias wrote:Επειδη κατι πηρε το ματι μου οτι θελεις αθορυβο μηχανημα παρε και μια aftermarket ψυχτρα οπως αυτη ή αυτην+αυτον
Για επεξεργαστή και κουτί θα το ψάξω... Απλά έχω την αίσθηση ότι 4 πυρήνες είναι προτιμώτεροι από 2(E8400) ακόμα και αν είναι καλύτεροι, αλλά μπορεί να είμαι off... Για τον Q6600 δεν ξέρω, θα το ψάξω
Με το τροφοδοτικό, δυστυχώς βγαίνω εκτός προϋπολογισμού αρκετά...
Για την κάρτα γραφικών ισχύει αυτό που λέει ο ultimate_aektzis...
Thanks a lot παίδες!!!
Καλή τύχη σου εύχομαι με το pc, ελπίζω εντός του 08-09 να τον αγοράσεις...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
- sagwnias
- Gbyte level
ωραια ασε την ψυχτρα εκτος αλλα ξεχνα και τον υπερχονισμο, αλλα αφου δεν το ανεφερες πουθενα δεν σε ενδιαφερει.
Ειμαι και γω της γνωμης οτι 4 πυρηνες ειναι καλυτεροι. Προς το παρον ομως λιγες εφαρμογες υποστηριζουν 4. Και γω τετραπυρηνο θα παρω, Ο 2πυρηνος ειναι καλυτερος για παιχνιδια αφου ειναι πιο γρηγορος.
Aναμεσα σε τετραπυρηνους λεω 6600 αλλα ψαξε το γιατι ο 8200 ειναι καινουριος. Εδω τον ειδα πρωτη φορα..
Ο 8200 θα ειναι πιο ψυχρος και θα καιει λιγοτερο(συμαντικο εκει που εχει φτασει το πετρελαιο ) αλλα ο 6600 ειναι σταθερη αξια και ειδικα στην τιμη που ειναι τωρα
θενξ...ελπιζω να παρω συντομα!! προς το παρον το εχω αφησει το θεμα και ψαχνω αμαξι!! τσαμπα θα ειναι οποτε περιμενω.....
Ειμαι και γω της γνωμης οτι 4 πυρηνες ειναι καλυτεροι. Προς το παρον ομως λιγες εφαρμογες υποστηριζουν 4. Και γω τετραπυρηνο θα παρω, Ο 2πυρηνος ειναι καλυτερος για παιχνιδια αφου ειναι πιο γρηγορος.
Aναμεσα σε τετραπυρηνους λεω 6600 αλλα ψαξε το γιατι ο 8200 ειναι καινουριος. Εδω τον ειδα πρωτη φορα..
Ο 8200 θα ειναι πιο ψυχρος και θα καιει λιγοτερο(συμαντικο εκει που εχει φτασει το πετρελαιο ) αλλα ο 6600 ειναι σταθερη αξια και ειδικα στην τιμη που ειναι τωρα
θενξ...ελπιζω να παρω συντομα!! προς το παρον το εχω αφησει το θεμα και ψαχνω αμαξι!! τσαμπα θα ειναι οποτε περιμενω.....
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Αφού ενδιαφέρεσαι πιο πολύ για εφαρμογές παρά για παιχνίδια δίνω thumbs up για τους quad core
- P@radox
- Kilobyte level
Ακούω Σχόλια..!
Καλησπέρα σε όλους,
Ήρθε και εμένα η ώρα μου να συνθέσω ενα pc-άκι και να αφήσω πίσω μου το κατεβαστήρι-mp3player που έχω τώρα ως desktop.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ απο Hardware, παρόλα αυτά έκατσα και ασχολήθηκα με κάποιες συμβουλές φίλων, το παρόν thread και έναν οδηγό συνθέσεων που βρήκα εδώ (pcw.gr/forum/) .
Το story: Θέλω ενα pc για την δουλειά μου (ORACLE stuff, SQL Server Stuff, Photoshop, SDKs κλπ κλπ). Το θέλω να είνα bombάτο (μέσα στα όρια του λογικού πάντα) και αμα γουστάρω να παίξω και κανα ρημαδοπαιχνιδο, πρίν δω τις HiDef ταινίες μου. Δηλαδή θέλω ενα dream pc με λίγα χρήματα..!
Σημείωση: Απαξ και στηθεί το μηχάνημα.. δεν το ξανανοίγω.. δεν ειμαι mod-freak, αν και σκοπευω καποια στιγμή να κινηθώ προς τα εκεί (οχι συντομα όμως). Αυτό σημαίνει οτι.. εκτός απο το να βάλω καμια εξτρα μνημούλα κλπ δεν θα παίξω με άλλα πράγματα.. οπότε είναι όπως το πάρω εξ αρχής.
Πήγαινα για ενα μηχάνημα με 2 οθόνες.. αλλα τελικά οπως θα δείτε παρακάτω λόγω αυξημένου κόστους έμεινα στην μια οθόνη (οχι για πολυ ομως...)
Η Σύνθεση (e-Shop - 05/10/2008):
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Case:
- COOLERMASTER CM STACKER STC-T01 -> 90 Ευρώ ή
- THERMALTAKE VA8000BWS ARMOR BLACK -> 119 Ευρώ
Power:
- THERMALTAKE W0105 TOUGHPOWER 700W -> 97 Ευρώ ή
- THERMALTAKE W0116 TOUGHPOWER 750W CABLE MANAGEMENT ATI CROSSFIRE CERTIFIED -> 105 Ευρώ
Motherboard:
- GIGABYTE GA-X48T-DQ6 -> 250 Ευρώ ή
- ASUS RAMPAGE FORMULA -> 247 Ευρώ
RAM:
- OCZ OCZ2RPR10664GK 4GB (2X2GB) PC-8500 1066MHZ REAPER HPC EDITION DUAL CHANNEL KIT -> 109 Ευρώ Χ 2 (218)
CPU
- INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9550 2.83 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX -> 269 Ευρώ ή
- INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX -> 214 Ευρώ
CPU Cooling (?)
- COOLERMASTER RR-UV8-XBU1-GP V8COOLERMASTER RR-UV8-XBU1-GP V8 -> 39 Ευρώ ή
- ASUS SILENT SQUARE EVO -> 40 Ευρώ
HDD:
- WESTERN DIGITAL WD6401AALS 640GB CAVIAR BLACK SATA2 -> 86 Ευρώ Χ 2 (172) ή
- WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA -> 59 Ευρώ Χ 2 (118)
Graphics:
- SAPPHIRE RADEON HD3870 512MB GDDR4 PCI-E SINGLE SLOT RETAIL -> 109 Ευρώ Χ 2 (218)
Display:
- Samsung Syncmaster 2253BW 22" (skroutz.gr) -> 220 Ευρώ
Περιφερειακά:
- SAMSUNG DVDRW SH-S203 BLACK BULK -> 26 Ευρώ
- MICROSOFT WIRELESS LASER DESKTOP 6000 DSP -> 44 Ευρώ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύνολο: Min->1532 Ευρώ , Max -> 1681 Ευρώ
Σαν σύνθεση και χαρακτηριστικά θέλω να πιστεύω οτι είναι καλά..παρόλα αυτά ξέρω οτι κάποιοι ασχολείστε αρκετά με το θέμα και μπορείτε να πείτε κάτι παραπάνω απο εμενα. Οπότε αν θέλετε στείλτε σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις.
Δεν θα λυπηθώ τα σύν 100 Ευρώ απο τις προτάσεις σας στην σύνθεση αν κάνουν όντως την διαφορά!!
Θα δώσω το link και έξω σε non-venus φίλους μου, οπότε αν μου απαντήσουν κάτι θα το αναρτήσω.
Edit:
Για τους AMD τι λέτε..;..εχει κανένας καποια αντιπρόταση..; Μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτό (blogthea.gr) το thread.
Ήρθε και εμένα η ώρα μου να συνθέσω ενα pc-άκι και να αφήσω πίσω μου το κατεβαστήρι-mp3player που έχω τώρα ως desktop.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ απο Hardware, παρόλα αυτά έκατσα και ασχολήθηκα με κάποιες συμβουλές φίλων, το παρόν thread και έναν οδηγό συνθέσεων που βρήκα εδώ (pcw.gr/forum/) .
Το story: Θέλω ενα pc για την δουλειά μου (ORACLE stuff, SQL Server Stuff, Photoshop, SDKs κλπ κλπ). Το θέλω να είνα bombάτο (μέσα στα όρια του λογικού πάντα) και αμα γουστάρω να παίξω και κανα ρημαδοπαιχνιδο, πρίν δω τις HiDef ταινίες μου. Δηλαδή θέλω ενα dream pc με λίγα χρήματα..!
Σημείωση: Απαξ και στηθεί το μηχάνημα.. δεν το ξανανοίγω.. δεν ειμαι mod-freak, αν και σκοπευω καποια στιγμή να κινηθώ προς τα εκεί (οχι συντομα όμως). Αυτό σημαίνει οτι.. εκτός απο το να βάλω καμια εξτρα μνημούλα κλπ δεν θα παίξω με άλλα πράγματα.. οπότε είναι όπως το πάρω εξ αρχής.
Πήγαινα για ενα μηχάνημα με 2 οθόνες.. αλλα τελικά οπως θα δείτε παρακάτω λόγω αυξημένου κόστους έμεινα στην μια οθόνη (οχι για πολυ ομως...)
Η Σύνθεση (e-Shop - 05/10/2008):
Case:
- COOLERMASTER CM STACKER STC-T01 -> 90 Ευρώ ή
- THERMALTAKE VA8000BWS ARMOR BLACK -> 119 Ευρώ
Power:
- THERMALTAKE W0105 TOUGHPOWER 700W -> 97 Ευρώ ή
- THERMALTAKE W0116 TOUGHPOWER 750W CABLE MANAGEMENT ATI CROSSFIRE CERTIFIED -> 105 Ευρώ
Motherboard:
- GIGABYTE GA-X48T-DQ6 -> 250 Ευρώ ή
- ASUS RAMPAGE FORMULA -> 247 Ευρώ
RAM:
- OCZ OCZ2RPR10664GK 4GB (2X2GB) PC-8500 1066MHZ REAPER HPC EDITION DUAL CHANNEL KIT -> 109 Ευρώ Χ 2 (218)
CPU
- INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9550 2.83 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX -> 269 Ευρώ ή
- INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX -> 214 Ευρώ
CPU Cooling (?)
- COOLERMASTER RR-UV8-XBU1-GP V8COOLERMASTER RR-UV8-XBU1-GP V8 -> 39 Ευρώ ή
- ASUS SILENT SQUARE EVO -> 40 Ευρώ
HDD:
- WESTERN DIGITAL WD6401AALS 640GB CAVIAR BLACK SATA2 -> 86 Ευρώ Χ 2 (172) ή
- WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA -> 59 Ευρώ Χ 2 (118)
Graphics:
- SAPPHIRE RADEON HD3870 512MB GDDR4 PCI-E SINGLE SLOT RETAIL -> 109 Ευρώ Χ 2 (218)
Display:
- Samsung Syncmaster 2253BW 22" (skroutz.gr) -> 220 Ευρώ
Περιφερειακά:
- SAMSUNG DVDRW SH-S203 BLACK BULK -> 26 Ευρώ
- MICROSOFT WIRELESS LASER DESKTOP 6000 DSP -> 44 Ευρώ
Σύνολο: Min->1532 Ευρώ , Max -> 1681 Ευρώ
Σαν σύνθεση και χαρακτηριστικά θέλω να πιστεύω οτι είναι καλά..παρόλα αυτά ξέρω οτι κάποιοι ασχολείστε αρκετά με το θέμα και μπορείτε να πείτε κάτι παραπάνω απο εμενα. Οπότε αν θέλετε στείλτε σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις.
Δεν θα λυπηθώ τα σύν 100 Ευρώ απο τις προτάσεις σας στην σύνθεση αν κάνουν όντως την διαφορά!!
Θα δώσω το link και έξω σε non-venus φίλους μου, οπότε αν μου απαντήσουν κάτι θα το αναρτήσω.
Edit:
Για τους AMD τι λέτε..;..εχει κανένας καποια αντιπρόταση..; Μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτό (blogthea.gr) το thread.
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
- sagwnias
- Gbyte level
δικη μου αποψη και προσθεσε οθονη και πληκτρολογιο-ποντικι που προτινω οχι ασυρματα.
Πολυ καλη επιλογη ποντικιου ειναι το G9.
To σετακι που εχεις διαλεξει εχει πληκτρα λαπτοπ και δεν ξερω αν θα σε βολεψει. Εχει περασει απ τα χερια μου και ειναι πολυ καλη ποιοτητα και στιβαρο. Εγω το αλλαξα γιατι ειχε προβλημα και δεν επιανε καλο σημα και μου την εσπασε. Το ποντικι δεν το χρησιμοποιησα γιατι εχω αλλο καλο, αλλα απ οτι το ειδα δεν ελεγε και πολλα.
Oθονη αμα θες photoshop πρεπει να τα σκασεις χοντρα για να παρεις κατι καλο, δες πανελ spva ή sips. Ψαξε reviews στο prad.de.
edit:
τωρα ειδα οτι εχεις βαλει 2*(2*2GB) μνημες οποτε κανε και αυτη την προσθηκη.
Πολυ καλη επιλογη ποντικιου ειναι το G9.
To σετακι που εχεις διαλεξει εχει πληκτρα λαπτοπ και δεν ξερω αν θα σε βολεψει. Εχει περασει απ τα χερια μου και ειναι πολυ καλη ποιοτητα και στιβαρο. Εγω το αλλαξα γιατι ειχε προβλημα και δεν επιανε καλο σημα και μου την εσπασε. Το ποντικι δεν το χρησιμοποιησα γιατι εχω αλλο καλο, αλλα απ οτι το ειδα δεν ελεγε και πολλα.
Oθονη αμα θες photoshop πρεπει να τα σκασεις χοντρα για να παρεις κατι καλο, δες πανελ spva ή sips. Ψαξε reviews στο prad.de.
edit:
τωρα ειδα οτι εχεις βαλει 2*(2*2GB) μνημες οποτε κανε και αυτη την προσθηκη.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- Mbyte level
Πανάκριβο κουτί (150 ευρώ είναι ΠΟΛΛΑ κατά την γνώμη μου), ακριβές μνήμες και μητρική της οποίας η τιμή θυμίζει ληστεία...Κατά τα άλλα είναι μια χαρά. CPU, GPU και PSU όλα άψογα.
Ένας φίλος έβγαλε quadcore PC (Q6600) με 4870 και 4 giga ram με περίπου 800 ευρώ από το πλαίσιο. Θα ρωτήσω για την ακριβή σύνθεση και θα ποστάρω
PS: Η GIGABYTE GA-X48T-DQ6 δέχεται DDR3 μνήμες
Ένας φίλος έβγαλε quadcore PC (Q6600) με 4870 και 4 giga ram με περίπου 800 ευρώ από το πλαίσιο. Θα ρωτήσω για την ακριβή σύνθεση και θα ποστάρω
PS: Η GIGABYTE GA-X48T-DQ6 δέχεται DDR3 μνήμες
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- sagwnias
- Gbyte level
εγω του ποσταρα προιοντα με τιμες αντιστοιχες με τις δικες του.
η μητρικη ειναι κορυφαια αλλα αν δεν ασχοληθεις με oc δεν αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα. Και με 100-120€ ευχαριστημενος θα εισαι.
Αν δεν παιζεις πολλα παιχνιδια δεν χρειαζεται να παρεις 2 καρτες γραφηκων.
Οπως και οι δυο δισκοι. Μετα μπορεις να βαλεις ανετα αλλον ενα....πεφτουν συνεχεια οι τιμες.
Και τα 4GB ειναι υπερ-αρκετα.
Οποτε με λιγα κοψιματα μαζευεις χρηματα για ενα καλο μονιτορ
η μητρικη ειναι κορυφαια αλλα αν δεν ασχοληθεις με oc δεν αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα. Και με 100-120€ ευχαριστημενος θα εισαι.
Αν δεν παιζεις πολλα παιχνιδια δεν χρειαζεται να παρεις 2 καρτες γραφηκων.
Οπως και οι δυο δισκοι. Μετα μπορεις να βαλεις ανετα αλλον ενα....πεφτουν συνεχεια οι τιμες.
Και τα 4GB ειναι υπερ-αρκετα.
Οποτε με λιγα κοψιματα μαζευεις χρηματα για ενα καλο μονιτορ
- P@radox
- Kilobyte level
.. Το μυαλό μου και μια λίρα.shodanjr_gr wrote:Η GIGABYTE GA-X48T-DQ6 δέχεται DDR3 μνήμες
@ sagwnias .. παιχταρά.. μάλλον λάθος δικό μου.. ειμαι newbie user του Photoshop.. οπότε το άψογο monitor και τέλειο ποντίκι.. αν και δεν θα με χάλαγαν.. δεν θα τραβήξουν τα λεφτά μου.
Τώρα ακολουθώντας τις συμβουλές σας και τις συμβουλές ενός φίλου.. επανασυνθέτω (plaisio.gr) (βάζω και λίγο πιο αναλυτικά ορισμένα στοιχεια που μου άρεσαν και έλαβα υπ όψιν μου..)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Case: CoolerMaster Haf 932 -> 119 Ευρώ
- - > 4 Ανεμιστήρες, Full Tower (μου αρέσουν οι full towers..)
Power: Chieftec 850W 24pin -> 119 Ευρώ
- - > Πιστοποιημένο 80+ (plus), 850W, τέσσερα καλώδια τροφοδοσίας PCIe
RAM:
- Corsair RAM DDR2 4GB KIT 8500C5DF -> 119 Ευρώ
- - > 1066MHz
CPU: Intel Core 2 Quad 9550 (s775/2, 83) Box -> 248 Ευρώ
- - > 12MB L2 cache, 45nm, Bus 1333 MHz,
CPU Cooling: Noctua NH-U12P -> 59 Ευρώ
Graphics: Asus GTX260 SVGA (PCI-Express, 896MB) -> 284 Ευρώ
- - > 896 ΜΒ DDR3
HDD: Seagate 750GB HDD (32MB Buffer, 7200 rpm, Sata 2, ST3750330AS) -> 87 Ευρώ
- - > cache 32MB
Mother: Asus Rampage Formula (s775, DDR2, X48) -> 247 Ευρώ
- - > Της παναγιας τα μάτια
Plus: Οθόνη, πληκτρολόγια, ποντίκια, UPS, DVD-RW κλπ -> 300 Ευρώ (περίπου)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύνολο : περίπου 1550 Ευρώ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποθετικά μπορώ να κόψω:
- > ~100-120 ευρώ απο την μητρική: έχετε κάποια υπ όψιν για αυτό τον επεξεργαστή;
- > ~30 ευρώ απο τον σκληρό: Ποιά η διαφορά 16 ΜΒ και 32 MB cache, αξίζει τα λεφτά;
- > ~40 ευρώ απο το case: έχετε υπ όψιν σας κάποιον καλό full tower στα -40 ευρώ;
Επιπλέον:
- > Η κάρτα γραφικών αξίζει τα λεφτά της; Το φιλαράκι που μου την πρότεινε είπε τα καλύτερα και φυσικά σε ενα χρόνο (+) παίρνω μια ίδια (1/4 τιμής) και κάνω τα γένια μου για μια 2ετία ακόμα.. (έχετε να αντιπροτείνετε..; )
- > CPU-Cooling. Το Box λεει έχει δική του ψύκτρα/ανεμιστηράκι μέσα, λέτε και πάλι να πάω σε εξωτερική λύση; (50 Ευρώ ειναι αυτά..)
- > CPU. Όλοι λένε τα καλυτερα για αυτόν τον επεξεργαστή, αλλα ολοι με παραπέμπουν σε κατι πιο light. Τα αξίζει τα λεφτά του, έχει Πραγματική διαφορά απο τους άλλους..;
- > Power. Το θέλω αθόρυβο, και να προστατεύει για τα καλά το σύστημα (ασχέτως UPS). Αυτό λέτε είναι υπερβολή; (το κόβω πολυ κανόνι πάντως και μπορεί να σηκώσει και μελλοντική 2η κάρτα γραφικών)
Ζητώ συγγνώμη αν σας ζαλίζω.. αλλα όπως προείπα.. με εξαίρεση να προσθέσω καμια εξτρα μνήμη, σκληρό και κάρτα γραφικών.. δεν παίζει να πειραματίζομαι, και επιπλέον δεν θα παίζω ελαφριές εφαρμογές (oracle application servers, jdevelopers, sql servers κλπ κλπ).. οπότε δεν θέλω να κολώσει πουθενά. Οσο για το oc.. δεν θα με πείραζε να ασχοληθώ σε κάποια φάση.. αλλα δεν με πειράζει να μην επενδύσω επ αυτού.
Τα λεφτά δεν είναι ζήτημα με την έννοια, να τα δώσω αν παίρνω κατι πραγματικά καλό (πχ επεξεργαστής) αλλα όχι να την πατήσω (οπως πολλοί λέτε με την μητρική..)..
Και πάλι ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν.
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
- sagwnias
- Gbyte level
Kαι γω full προτιμω...αλλα τα ποιοτικα ειναι και ακριβα.P@radox wrote:Case: CoolerMaster Haf 932 -> 119 Ευρώ
- - > 4 Ανεμιστήρες, Full Tower (μου αρέσουν οι full towers..)
οπα κοιτα τιμη που επεσε
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=20
Πολυ καλες και δινουν και τα ανεμιστηρακια (Fans) που τα εχουν πολλοι. Εγω παντως σε ενα πισι που εφτιαξα δεν τα εβαλα γιατι μου εκαναν θορυβο.
Τρομερη και η http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=20P@radox wrote:CPU Cooling: Noctua NH-U12P -> 59 Ευρώ
η οποια θελει εξτρα ανεμιστηρα.
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=20P@radox wrote:Graphics: Asus GTX260 SVGA (PCI-Express, 896MB) -> 284 Ευρώ
- - > 896 ΜΒ DDR3
ΦΟΒΕΡΗ (αλλα ακριβη....δεν ξερω κατα ποσο θα την αξιοποιησεις)P@radox wrote:Mother: Asus Rampage Formula (s775, DDR2, X48) -> 247 Ευρώ
- - > Της παναγιας τα μάτια
πιστευω καλη επιλογη
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=20
εχω καιρο να κοιταξω για καρτες, αλλα νομιζω οτι αυτη τη στιγμη η ΑΤΙ ειναι καλυτερη λυση. ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ μπορεις να βαλεις 2η καρτα γραφικων. Αν παρεις nvidia καρτα και θελεις του χρονου να βαλεις αλλη μια να κανεις SLi(2καρτες nvidia) πρεπει να πας και σε μητρικη με nvidia chipset που δεν στο συνιστω. Ενω οι intel μητρικες κανου crossfire (2καρτες ΑΤΙ). Aν ειναι να παρεις μια καρτα 250-300€ παρε μια 4870 ΑΤΙ.P@radox wrote:- > Η κάρτα γραφικών αξίζει τα λεφτά της; Το φιλαράκι που μου την πρότεινε είπε τα καλύτερα και φυσικά σε ενα χρόνο (+) παίρνω μια ίδια (1/4 τιμής) και κάνω τα γένια μου για μια 2ετία ακόμα.. (έχετε να αντιπροτείνετε..; )
Aμα δεις την ψυχτρα του επεξεργαστη θα καταλαβεις γιατι πρεπει να πας σε aftermarket.Ειδικα αμα την ακουσεις κιολας. Δε λεει να παρεις καινουριο μηχανημα και να κανει σαν βαπορι.P@radox wrote:- > CPU-Cooling. Το Box λεει έχει δική του ψύκτρα/ανεμιστηράκι μέσα, λέτε και πάλι να πάω σε εξωτερική λύση; (50 Ευρώ ειναι αυτά..)
Aυτη τη στιγμη πιστευω η καλυτερη αγορα ειναι ο Q6600. Ο 9550 εχει 4ΜΒ παραπανω cache, εχει 1333fsb (που αν δεν υπερχρονισεις δεν σε πειραζει νομιζω, αν και ο 6600 παει ανετα 3.8!!!), ειναι 65nm που σημαινει πιο δροσερος (που παλι σε θεματα υπερχονισμου ισως δεις διαφορα), ειναι λιγο πιο γρηγορος σε στοκ καταστασεις, ειναι και 100€ πιο ακριβος. Ψαξε λιγο διαφορες στο ιντερνετ αλλα μονο για υπερχρονισμενους θα βρεις.P@radox wrote:- > CPU. Όλοι λένε τα καλυτερα για αυτόν τον επεξεργαστή, αλλα ολοι με παραπέμπουν σε κατι πιο light. Τα αξίζει τα λεφτά του, έχει Πραγματική διαφορά απο τους άλλους..;
Αυτο ψαξε το καλα.Μπες σε ενα site που δινω λιγο πιο πισω στον Μαριο (80plus νομιζω λεγεται) που εχει διαφορα για τα τροφοδοτικα. Πολυ καλα ειναι τα enermax, και ενα τσαφ να κανει η ΔΕΗ δεν θα σου κλισει το πισι κατα πολυ μεγαλη πιθανοτητα. Θεμα θορυβου που το ειχα ψαξει πολυ, ειναι αθορυβα τα Zalman και τα Coolermaster.P@radox wrote:- > Power. Το θέλω αθόρυβο, και να προστατεύει για τα καλά το σύστημα (ασχέτως UPS). Αυτό λέτε είναι υπερβολή; (το κόβω πολυ κανόνι πάντως και μπορεί να σηκώσει και μελλοντική 2η κάρτα γραφικών)
Οσο για την οθονη εγω πιστευω ειναι επενδυση που αξιζει. Μια φορα θα την παρεις και τελος. Σε 10χρονια παλι.... Σε οτι αλλο επενδυσεις μεσα σε ενα χρονο η αξια του θα εχει πεσει παρα πολυ. Ο επεξεργαστης που σου λεω περσυ ειχε +100€. Ενω οι οθονες δεν πεφτουν πολυ και επιπλεον δεν θα θες του χρονου μια αλλη καινουρια που θα βγει πχ.
Πληκτρολογιο και ποντικι αξιζει το καλο παλι πιστευω. Οχι πως δεν θα κανεις τη δουλεια σου, αλλα με τα καλα θα την κανεις πιο ανετα.
Οθονη-πληκτρολογιο-ποντικι ειναι που μας φερνουν σε επαφη με τα υπολοιπα.