Ο πιο αδύναμος κρίκος ...
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Θα συμφωνήσω με τον silegav για τον απλούστατο λόγο ότι με το να "στεγαζόμαστε" στο OIKONOMIKO Π.Α δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε και οικονομικά μαθήματα. Θα μπορούσαμε να ανήκουμε και στο Χαροκόποιο (που λέει ο λόγος)! Αυτό δε σημαίναι ότι θα έπρεπε να κάνουμε και "οικίακή οικονομία"!!!!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- semis19
- Gbyte level
Λοιπόν, να το δούμε από άλλη οπτική γωνία ...p3 wrote:Θα συμφωνήσω με τον silegav για τον απλούστατο λόγο ότι με το να "στεγαζόμαστε" στο OIKONOMIKO Π.Α δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε και οικονομικά μαθήματα. Θα μπορούσαμε να ανήκουμε και στο Χαροκόποιο (που λέει ο λόγος)! Αυτό δε σημαίναι ότι θα έπρεπε να κάνουμε και "οικίακή οικονομία"!!!!

Έστω ότι το ΟΠΑ λεγόταν Σχολή Πληροφορικής Αθηνών και είχε 7 τμήματα πληροφορικής (διαφορετικού τύπου φυσικά) και 1 οικονομικό ...
Στο οικονομικό αυτό τμήμα δε θα έπρεπε να ήταν καν στο βασικό κορμό των μαθημάτων του οδηγού σπουδών τουλάχιστον 2 μαθήματα σχετικά με την πληροφορική (σύμφωνα με τα παραπάνω) ... δηλαδή οι απόφοιτοι του τμήματος αυτού (αν πριν δεν είχαν καμμιά σχέση με την πληροφορική) δε θα ξέραν να "ανοίξουν" ένα pc και το χειρότερο το πτυχίο τους θα έγραφε:
"Σχολή Πληροφορικής Αθηνών"

Νομίζω η συσχέτιση με το ΟΠΑ και Λογιστική τώρα είναι πιο απλή! ;-)
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- Ethel
- Venus Project Founder
Συγκρίνεις τη βαρύτητα που έχει κάποιο μάθημα της πληροφορικής σε οποιοδήποτε άσχετο τμήμα, με τη λογιστική και το οποιοδήποτε άκυρο οικονομικό μάθημα;
Εννοείται και θα έπρεπε να έχουν μαθήματα σχετικά με την πληροφορική και όχι επειδή θα ανήκαν στη "σχολή πληροφορικής αθηνών" αλλά επειδή και η κουτσή μαρία πρέπει στις μέρες μας να ξέρει να ανοίγει pc.
Τι να κάνουμε, ομολογουμένως χωρίς pc δε ζεις, ενώ χωρίς λογιστική ε....επιβιώνεις.....
Εννοείται και θα έπρεπε να έχουν μαθήματα σχετικά με την πληροφορική και όχι επειδή θα ανήκαν στη "σχολή πληροφορικής αθηνών" αλλά επειδή και η κουτσή μαρία πρέπει στις μέρες μας να ξέρει να ανοίγει pc.
Τι να κάνουμε, ομολογουμένως χωρίς pc δε ζεις, ενώ χωρίς λογιστική ε....επιβιώνεις.....
There's no place like 127.0.0.1
- semis19
- Gbyte level
Δε θα το έλεγα ...Ethel wrote:Συγκρίνεις τη βαρύτητα που έχει κάποιο μάθημα της πληροφορικής σε οποιοδήποτε άσχετο τμήμα, με τη λογιστική και το οποιοδήποτε άκυρο οικονομικό μάθημα;
υγ -> για να μην περεξηγηθώ τη λογιστική τη σιχαίνομαι ... :smt078
υγ 2-> στο υπουργείο οικονομικών (συγκεκριμένα στη Γ.Γ. Πληροφοριάκων Συστημάτων, http://www.gsis.gr) που κάνω την πρακτική μου πληφορικάριος (σε όλο το τμήμα των εφαρμογών Taxis & Taxis Net) χωρίς άπταιστες γνώσεις λογιστικής δε vοείται ...
- Ethel
- Venus Project Founder
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Στο Υπουργείο Οικονομικών είπες άρα προφανώς εκεί είναι απαιτούμενη γνώση!
Για ρίξε γύρω σου μια ματιά όμως και πες μου πού δεν υπάρχει Pc και ποια θέση δεν απαιτεί βασικές γνώσεις υπολογιστών; Ε αν κάνεις λοιπόν μια σύγκριση θα δεις μια διαφορά 10-90 % οπότε τι να λέμε; Μέχρι και η βιοτεχνία της γειτονιάς έχει πληροφοριακό σύστημα και χρειάζεται το προσωπικό να ξέρει να χειρίζεται pc. Αλλά για τα λογιστικά τους έχουν εναν! Τον λογιστή. Και είναι υπεραρκετός!
Για ρίξε γύρω σου μια ματιά όμως και πες μου πού δεν υπάρχει Pc και ποια θέση δεν απαιτεί βασικές γνώσεις υπολογιστών; Ε αν κάνεις λοιπόν μια σύγκριση θα δεις μια διαφορά 10-90 % οπότε τι να λέμε; Μέχρι και η βιοτεχνία της γειτονιάς έχει πληροφοριακό σύστημα και χρειάζεται το προσωπικό να ξέρει να χειρίζεται pc. Αλλά για τα λογιστικά τους έχουν εναν! Τον λογιστή. Και είναι υπεραρκετός!
- PaP
- Venus Project Founder
Ντάξει μην τρελενόμαστε μια λογιστική και μια οικονομία βοηθάνε παντού ακόμα και αν δεν είσαι πληροφορικάριος. Πιστεύω ότι είναι θέματα που λίγο πολύ κάθε πολίτης σαν οικονομόν όν πρέπει να γνωρίζει για να καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του. Βέβαια το θέμα της οικονομικής επίστημης και του τι μαθαίνουμε είναι λίγο πιο σύνθετο... Αν θέλετε και τη δικιά μου άποψη πάντως από τη στιγμή που υπάρχει ΔΕΤ η κατεύθυνση ΠΣ είναι άχρηστη γιατί οι απόφοιτοι της ξέρουν βασικότατα πράματα από επιστήμη υπολογιστών και το πτυχίο πληροφορικής μάλλον δε λέει κάτι όταν τελειώνεις ένα τμήμα με ψυχολογίες, χρηματοδοτικές, μάρκετινκγ, δίκαια, μακροοικονομίες, θρησκευτικά και γυμναστική. Βέβαια καλό θα ήταν να μην υπήρχε ΔΕΤ γιατί είναι μια κοροιδία. Αν δεν υπήρχε ΔΕΤ ασ υπήρχε η κατεύθυνση αλλά ας ήταν λίγο πιο συγκεκριμένη.
- semis19
- Gbyte level
Δυστυχώς, όμως όλοι μας δε θέλουμε να εργαστούμε στη βιοτεχνία της γειτονιάς μας ...Ethel wrote:Θα συμφωνήσω μαζί σου. Στο Υπουργείο Οικονομικών είπες άρα προφανώς εκεί είναι απαιτούμενη γνώση!

υγ -> θέλω επίσης να πω ότι προγραμματιστές στο ΚΕΠΥΟ είναι από τους καλύτερους στο είδος τους (δηλ. δεν είναι η λογιστική το φόρτε τους ώστε να καπελώνει την βασική ιδιότητά τους) γιατί τον καινούργιο ιστότοπο τον φτιάξανε μόνοι τους ... ;-) χωρίς να γίνει outsourcing! (πράγμα σπάνιο για δημόσιο τμομέα!!!)

- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Lol lewton! Το ακρα, το λεω γιατι η εθελ ειναι τελειως κατα της λογιστηκης, και σε παλιοτερα θεματα το εχει πει, και γενικως ειναι σουπερ-αρνητικη με αυτο το μαθημα!!! Δεν ξερω πως της εχει καθησει αφου ετσι και αλλιως το εχει περασει!!
Εμενα μια χαρα μου φανηκε! ευκολο, διαβασιμο (τι ειπα τωρα!
) και γενικως ολα καλα αφου κατα τη γνωμη μου δινει αρκετα απαραιτητες γνωσεις...

Εμενα μια χαρα μου φανηκε! ευκολο, διαβασιμο (τι ειπα τωρα!

- semis19
- Gbyte level
Αντί να πούμε ένα ευχαριστώ που κάνουμε ένα μάθημα (και με τι ποιότητα το κάνουμε) που άλλα τμήματα θα παρακαλούσαν να έχουν αντί αυτού το λιθοβολούμε και το έχουμε του πεταματού εντελώς και δε μας πειράζει που ο οδηγός σπουδών μας έχει άλλες "αηδίες" (συγγνώμη για τον όρο αλλά με "πνίγει το δίκιο") ...
υγ -> και να πω ότι ήταν και σαν την Μακροοικονομία του Λιανού να πω χαλάλι ... της πλάκας ιστορίας είναι να το περάσεις!
υγ -> και να πω ότι ήταν και σαν την Μακροοικονομία του Λιανού να πω χαλάλι ... της πλάκας ιστορίας είναι να το περάσεις!
- lewton
- Kilobyte level
Το πρόβλημα δεν είναι το αν είναι εύκολο ή δύσκολο, το πρόβλημα είναι το να είσαι υποχρεωμένος να περάσεις λογιστική για να πάρεις πτυχίο πληροφορικής.semis19 wrote:Αντί να πούμε ένα ευχαριστώ που κάνουμε ένα μάθημα (και με τι ποιότητα το κάνουμε) που άλλα τμήματα θα παρακαλούσαν να έχουν αντί αυτού το λιθοβολούμε και το έχουμε του πεταματού εντελώς και δε μας πειράζει που ο οδηγός σπουδών μας έχει άλλες "αηδίες" (συγγνώμη για τον όρο αλλά με "πνίγει το δίκιο") ...
Προσωπικά τη γούσταρα πολύ, αλλά δεν κρίνω με βάση τα γούστα μου γιατί τότε θα έπρεπε να δεχτώ και κάποιον που θα ήθελε υποχρεωτικές την Υπολογισιμότητα και την Πολυπλοκότητα.
Stop playing games... feel them.

- semis19
- Gbyte level
Λοιπόν δε θέλω να γράφω συνέχεια posts αλλά δεν έχω γίνει κατανοητός καθόλου και θα δώσω ένα παράδειγμα ακόμα ...
Έστω ότι κάνεις το βιογραφικό σε μια εταιρεία/οργανισμό και σε κάνουν δεκτό και έστω 1/1000 σε βάζουν στο τμήμα της μηχανογραφημένης λογιστικής (λογικό αφού το πτυχίο σου λέει πληροφορικής ΟΠΑ και λογικά ο διευθυντής προσωπικού μπορεί να προβεί σε αυτήν την "κίνηση") ...
Εσύ τι θα πεις; Συγγνώμη αλλά η λογιστική ήταν επιλογής στο τμήμα μου και δε γνωρίζω ...
Έστω ότι κάνεις το βιογραφικό σε μια εταιρεία/οργανισμό και σε κάνουν δεκτό και έστω 1/1000 σε βάζουν στο τμήμα της μηχανογραφημένης λογιστικής (λογικό αφού το πτυχίο σου λέει πληροφορικής ΟΠΑ και λογικά ο διευθυντής προσωπικού μπορεί να προβεί σε αυτήν την "κίνηση") ...
Εσύ τι θα πεις; Συγγνώμη αλλά η λογιστική ήταν επιλογής στο τμήμα μου και δε γνωρίζω ...
- Ethel
- Venus Project Founder
Πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο συνδυασμός της πληροφορικής με κάτι άλλο είναι κάτι καλύτερο! Όμως είναι κάτι πιο εξειδικευμένο και την εξειδίκευση την παίρνεις κάπου αλλού, ίσως σε ένα μεταπτυχιακό. Όταν λέμε τμήμα πληροφορικής λέμε τμήμα πληροφορικής γενικά! Και μιας και μου χώσανε τη λογιστική σαν υποχρεωτικό γιατί δε βάζουνε και μια βιολογία για να γουστάρουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με βιοπληροφορική? Θέλω να πω πώς είναι επιλογή σου, επιλογή μου κλπ να ασχοληθώ με κάτι που θα έχει μέσα οικονομικο@@@@ όπως επίσης και να επιλέξω να δουλέψω στη βιοτεχνία που λέγαμε ή στο ΚΕΠΥΟ ή οπουδήποτε... Απλά εγώ μάλλον δε θα έκανα καν αίτηση σε μια τέτοια θέση....semis19 wrote:Δυστυχώς, όμως όλοι μας δε θέλουμε να εργαστούμε στη βιοτεχνία της γειτονιάς μας ...θέλουμε το καλύτερο για τους εαυτούς μας ... αυτό που θέλω να πω είναι ότι η πληροφορική είναι σαν τον πατέρα της (τα μαθηματικά) πάρα μα πάρα πολύ χρήσιμη σε συνδυασμό πάντα με κάτι άλλο είτε αυτό λέγεται οικονομικά, μάρκετιν, ιατρική, βιολογία κοκ! ;-)
M''εμαθες βλέπω ε; Τι να κάνω ρε γμτ δεν τα χωνεύω αυτά, εδώ μου κάθονται.....Ganther wrote:Το ακρα, το λεω γιατι η εθελ ειναι τελειως κατα της λογιστηκης, και σε παλιοτερα θεματα το εχει πει, και γενικως ειναι σουπερ-αρνητικη με αυτο το μαθημα!!! Δεν ξερω πως της εχει καθησει αφου ετσι και αλλιως το εχει περασει!!

Tι να σου πω εγώ πάντως όταν χρειαστεί θα προσλάβω λογιστή....Pap wrote:Ντάξει μην τρελενόμαστε μια λογιστική και μια οικονομία βοηθάνε παντού ακόμα και αν δεν είσαι πληροφορικάριος. Πιστεύω ότι είναι θέματα που λίγο πολύ κάθε πολίτης σαν οικονομόν όν πρέπει να γνωρίζει για να καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του. Βέβαια το θέμα της οικονομικής επίστημης και του τι μαθαίνουμε είναι λίγο πιο σύνθετο...
Δε θα μ'αφήσουν ρε συ ελέω θεού να τα βγάλω πέρα. Θα μου χουν και κάποιον που τα ξέρει δίπλα να βγάλω άκρη. Δεν είναι ανάγκη όμως να το λούζομαι υποχρεωτικά από το πανεπιστήμιο... Ό,τι χρειαστώ θα το μάθω στην πράξη άμα θέλω και όταν θέλωsemis19 wrote:Έστω ότι κάνεις το βιογραφικό σε μια εταιρεία/οργανισμό και σε κάνουν δεκτό και έστω 1/1000 σε βάζουν στο τμήμα της μηχανογραφημένης λογιστικής (λογικό αφού το πτυχίο σου λέει πληροφορικής ΟΠΑ και λογικά ο διευθυντής προσωπικού μπορεί να προβεί σε αυτήν την "κίνηση") ...
Εσύ τι θα πεις;
- PaP
- Venus Project Founder
Στο ΟΠΑ μάλλον να μπει βιολογία είνα λίγο δύσκολο αλλά και άκαιρο, άτοπο, κλπ κλπ, πάντως ένα μάθημα βιοπληροφορικής δε θα ήταν άσχημο. Γενικά θα πρέπει να αποδεχτούμε πώς απλά το τμήμα μας δε θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα οικονομικό πανεπιστήμιο. Η πληροφορική είναι θετική επιστήμη (βέβαια η συζήτηση αν όντως είναι επιστήμη κρατα ακόμα) Με την ίδια λογική και το γεωλογικό θα μπορεί να φτιάξει ένα τμήμα για γεωπληροφορική, το ίδιο και το βιολογικό , το ίδιο η φιλοσοφική (ιδιαίτερα η γλωσσολογία). Βεβαια μεταξύ πληροφορικής και business υπάρχει ένα δυνατό αμόρε...Ethel wrote:Και μιας και μου χώσανε τη λογιστική σαν υποχρεωτικό γιατί δε βάζουνε και μια βιολογία για να γουστάρουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με βιοπληροφορική?
Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ο τρόπος εισαγωγής. Από τη στιγμή που δηλώνεις ΟΠΑ ξέρεις ότι το περιβάλλον σου είναι οικονονιμό αλλά από τη στιγμή που μπαίνει στ τμήμα Πληροφορικής και όχι εφαρμοσμένης πρέπει να μάθει Πληροφορική και όχι μακροοικονομίες και διεθνή λογιστικά πρότυπα.
Πίστευω το πρόγραμμα είναι καλό και θέλει απλά κάποιες ανακατανομές και εισαγωγή νέων σύγχρονων μαθηματών (πχ ένα μάθημα μόνο του για web services).
Με το παρών σύστημα εισαγωγής πολλοί είναι αυτοί που δε γουστάρουν το τμήμα και αυτές οι επιλογές δίνουν διεξόδους. Βέβαια να βλέπω παιδία με μο 8 και πτυχίο πληροφορικής και να μην έχουν γράψει ποτέ πάνω απο 200 γραμμές κώδικα είναι άσχημο γιατί ένα πτυχίο πρέπει να δίνει της βάσης μια επιστήμης και όχι πασαλείματα.
Βασικά το θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι πώς είναι δυνατόν κάποιος να σπουδάζει πληροφορική και να μη γουστάρει προγραμματισμό ? Μήπως είναι σε λάθος τμήμα. Πληροφορική χωρίς προγραμματισμός είναι σαν πιτόγυρο χωρίς γύρο και πίτα.
Οποις γνωρίζει πληροφορική με λίγα εφόδια παραπάνω θα τη συνδυάσει με οτιδήποτε... Μη σπάτε τα πτυχία !!! Πτυχίο και επίστημη πρέπει να πηγαίνουν μαζί γιατί θα καταλήξουμε να έχουμε πτυχίο πληροφορικής+ζαμπονοκοφτικής ή πληροφορικής+αποτρίχωσηςΔυστυχώς, όμως όλοι μας δε θέλουμε να εργαστούμε στη βιοτεχνία της γειτονιάς μας ... Wink θέλουμε το καλύτερο για τους εαυτούς μας ... αυτό που θέλω να πω είναι ότι η πληροφορική είναι σαν τον πατέρα της (τα μαθηματικά) πάρα μα πάρα πολύ χρήσιμη σε συνδυασμό πάντα με κάτι άλλο είτε αυτό λέγεται οικονομικά, μάρκετιν, ιατρική, βιολογία κοκ!
semis19 συμφωνείς ???

- semis19
- Gbyte level
Καθόλου ... και θα σου αναπτύξω για πολλοστή φορά τον τρόπο σκέψης μου! (sorry papPaP wrote:semis19 συμφωνείς ???

Σας προκαλώ να ρωτήσετε όσους πέρασαν στο τμήμα έχοντας το σαν 1η επιλογή αν προέβησαν σε αυτήν τη κίνηση για να κάνουν στιγνό προγραμματισμό ... θα σας απαντήσουν σίγουρα ότι το δήλωσαν για το πλέον ζητούμενο συνδυασμό πληροφορικής και οικονομικών ...
Αν κάτι μας κρατάει ζωντανούς στο θέμα βάση είναι αυτό το καταραμένο το ΟΠΑ θέλετε να βγάλουμε όλα τα οικονομικά και όλα τα μαθηματικά και ότι άλλο δεν έχει σχέση με την πληροφορική και τον προγραμματισμό, καλύτεροι στο θέμα της πληροφορικής από τους Μετσοβίτες, από το ΕΚΠΑ και τους μηχανικούς της Πάτρας δε θα γίνουμαι ποτέ!(είναι σκληρό το ξέρω αλλά θα το δικαιολογήσω με ακλόνητα επιχειρήματα!)
1) έχουν καλύτερη βάση από εμάς συνεπώς καλύτεροι φοιτητές
2) τα λειτουργικά συστήματα στους μηχανικούς της Πάτρας έχουν ΕCTS 7 μονάδες και εμάς 4! Μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθος της διαφοράς αυτής!

(όσοι δε γνωρίζουν το ΕCTS οδηγός σπουδών 2003 - 2004), στον καινούργιο οδηγό το βγάλλανε για ευνόητους λόγους ...
Συνεχίζω ... το μόνο που μπορεί να μας βάλλει στη ίδια ίσως μοίρα με τους προηγούμενους είναι ότι ξέρουμε κάτι που θα ήθελαν να γνωρίζουν αλλά δεν μπορούν να μάθουν για άλλους λόγους ...
Είμαι ένα από αυτά τα παιδιά και είμαι απόλυτα περήφανος για αυτό (μόνο που έχω γράψει λίγο παραπάνω γραμμές κώδικα ... όχι πιο πολλές) γιατί η πληροφορική δεν είναι προγραμματισμός είναι και αυτό!!!Βέβαια να βλέπω παιδία με μο 8 και πτυχίο πληροφορικής και να μην έχουν γράψει ποτέ πάνω απο 200 γραμμές κώδικα είναι άσχημο γιατί ένα πτυχίο πρέπει να δίνει της βάσης μια επιστήμης και όχι πασαλείματα.
Τι να κάνουμε δε γεννηθήκαμε όλοι Prada ... εσύ πιστεύεις ότι στο τμήμα μας υπάρχει άνω του 15% σε κάθε έτος που τους αρέσει προγραμματισμός; ... εγώ δε το πιστεύω οι περισσότεροι υποκρίνονται ότι τους αρέσει ... δε συνεχίζω όμως γιατί θα αναγκαστείτε να με αφορήσετε από το φόρουμ!Βασικά το θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι πώς είναι δυνατόν κάποιος να σπουδάζει πληροφορική και να μη γουστάρει προγραμματισμό ?
Δεν είναι εξειδίκευση είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και έχω εξηγηθεί πιο πάνω πολλάκις για αυτό!Όμως είναι κάτι πιο εξειδικευμένο και την εξειδίκευση την παίρνεις κάπου αλλού, ίσως σε ένα μεταπτυχιακό.
Και εγώ προγραμματιστή αν θέλω να φτιάξω κανένα λογισμικό ... οπότε θα είμαστε Ethel ισοπαλία!Tι να σου πω εγώ πάντως όταν χρειαστεί θα προσλάβω λογιστή....

Ούτε και εγώ θέλω να κάνω υπολογιστικά μαθηματικά και έχω εξηγήσει σε άλλες συζητήσεις το λόγο αλλά τι να κάνω ... (προσοχή εγώ δεν είμαι της άποψης να καταργήσουμε τους προγραμματισμούς στο τμήμα έχω κατανοήσει το λόγο που τους κάνουμε αλλά εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω τέτοια πορεία ...)Δε θα μ'αφήσουν ρε συ ελέω θεού να τα βγάλω πέρα. Θα μου χουν και κάποιον που τα ξέρει δίπλα να βγάλω άκρη. Δεν είναι ανάγκη όμως να το λούζομαι υποχρεωτικά από το πανεπιστήμιο...

Αυτά ... εγώ λέω τελειώνοντας αυτό το Μαραθώνειο post να συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε γιατί πέφτουμε σε ατέρμονα κύκλο ...
Να τα πούμε μετά από 20 χρόνια για να δούμε ποιος είχε δίκαιο και ποιος άδικο!!!

- PaP
- Venus Project Founder
Ρε συ Σωτήρη αν η πληροφορική δεν είναι προγραμματισμός τότε είναι απλά ΔΕΤ, χωρίς καλό προγραμματισμό μπορείς να καταλάβεις λειτουργικά ? υλοποιείς αλγόριθμους ? φτιάχνεις καλές βάσεις και εφαρμογές που να επικοινωνούν με αυτές ? φτιάχνεις καλα web services ? μπορείς να ρυθμίσεις σωστά ένα δίκτυο αν δεν καταλαβαίνεις τα πρωτόκολλα ? ίσως γίνεσαι καλώς αναλυτής αλλα και για αυτό πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό για να κάνεις σωστή καταμέριση του έργου και να το σχεδιάσεις σωστά
- semis19
- Gbyte level
Λοιπόν έφτασε το τέλος ... ήρθε η ώρα να κλειδώσετε αυτήν την ωραία ομολογουμένως συζήτηση γιατί αυτό τα λέει όλα ...PaP wrote:Ρε συ Σωτήρη αν η πληροφορική δεν είναι προγραμματισμός τότε είναι απλά ΔΕΤ, χωρίς καλό προγραμματισμό μπορείς να καταλάβεις λειτουργικά ? υλοποιείς αλγόριθμους ? φτιάχνεις καλές βάσεις και εφαρμογές που να επικοινωνούν με αυτές ? φτιάχνεις καλα web services ? μπορείς να ρυθμίσεις σωστά ένα δίκτυο αν δεν καταλαβαίνεις τα πρωτόκολλα ? ίσως γίνεσαι καλώς αναλυτής αλλα και για αυτό πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό για να κάνεις σωστή καταμέριση του έργου και να το σχεδιάσεις σωστά
http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... 4235#14235