Φυσική;
- semis19
- Gbyte level
Στο θέμα επιλογής είμαι ‘ανοικτός’ να κάνουμε ό,τι κάνει κέφι ο καθένας από ποίηση μέχρι αστροφυσική ... ο στιγνός, ωμός επιστήμονας σε ένα domain αποκλειστικά δε λέει και πολλά στη σημερινή κοινωνία (όσο και καλός να είναι στο είδος του ... ;-))sudtuwup wrote:Καλα χρησιμη ειναι αλλα οχι για τα μαθηματα-πεδια που εχουμε.Ειναι για τηλεπ. ή υλικο. Αλλα καλό θα ήταν να φέρουν και κανενα καινουργιο μαθημα.
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- silegav
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Πολλά λείπουν από το τμήμα. Λείπουν πράγματα που θα μας χρησιμεύσουν και σχετικά με προγραμματισμό.
Καλή θα ήταν και η φυσική (αν εννοούμε την ηλεκτρονική βέβαια), αλλά το θέμα είναι πόσοι θα την έπαιρναν.
Επίσης το άλλο θέμα είναι να μην είναι μόνη της. Δηλαδή να είχε και ένα πιο hardware μαθηματάκι. Να συνδυαζόταν. Όλα αυτά μαζί όμως θα ξέφευγαν από τον ορισμό του σκοπού του τμήματος, οπότε άδικος κόπος.
Ρε συ semis, ξεκόλα επιτέλους με το θέμα τις λογιστικής. Ούτε συγγενής σου να το έκανε και στον θίγουμε κάθε φορά που αναφερόμαστε!!!
Καλή θα ήταν και η φυσική (αν εννοούμε την ηλεκτρονική βέβαια), αλλά το θέμα είναι πόσοι θα την έπαιρναν.
Επίσης το άλλο θέμα είναι να μην είναι μόνη της. Δηλαδή να είχε και ένα πιο hardware μαθηματάκι. Να συνδυαζόταν. Όλα αυτά μαζί όμως θα ξέφευγαν από τον ορισμό του σκοπού του τμήματος, οπότε άδικος κόπος.
Ρε συ semis, ξεκόλα επιτέλους με το θέμα τις λογιστικής. Ούτε συγγενής σου να το έκανε και στον θίγουμε κάθε φορά που αναφερόμαστε!!!

- semis19
- Gbyte level
Λοιπόν, silegav επειδή είχες 2 μέρες να μπεις σου είναι δύσκολο πολύ να καταλάβεις τον ειρμό της σκέψης μου οπότε θα στο κάνω λίγο πιο "λιανά" να το καταλάβεις ... εμένα δε μου αρέσει ούτε η πληροφορική ούτε τα οικονομικά μου αρέσει ο συνδυασμός τους ... (1 το κρατούμενο)silegav wrote:Πολλά λείπουν από το τμήμα. Λείπουν πράγματα που θα μας χρησιμεύσουν και σχετικά με προγραμματισμό.
2 -> αν έχεις πιστέψει ότι έχω μο στα μαθήματα της πληροφορικής 5 και ότι ζορίζομαι να βγάλω τη σχολή μας και έχω απωθημένα και βρίζω και ξεσπάω και τσατίζομαι για αυτό το λόγο κάνεις τεράστιο λάθος ...
3 -> όπως έγραψα στο 1 απαιτώ να κάνω το συνδυασμό αυτό εδώ στο τμήμα αυτό γιατί λέγεται ΟΠΑ - πληροφορικής, όποιος θέλει αποκλειστικά προγραμματισμό στιγνό και μαγκιά του ΕΚΠΑ, ΕΜΠ κτλ όχι εδώ ... εδώ θα τρώμε στη μάπα και τα δύο (συγγνώμη μου ξέφυγε
4-> η πληροφορική που κάνουμε εδώ από μόνη της δε μας εξασφαλίζει θέση στην αγορά εργασίας γιατί υπάρχουν πολύ καλύτεροι πληροφορικάριοι από εμάς οπότε θέλουμε κάτι bonus να τους υποσκελίσουμε ... τι καλύτερο (και πιο εύκολο) από τα οικονομικά και δη από την καλύτερη σχολή της Ελλάδας στο domain αυτό!!!
Αυτά ελπίζω να με κατάλαβες έστω και λίγο ...

υγ -> θέλω να προσθέσω ότι τις απόψεις που εκφράζω τις συμμερίζονται αρκετοί φοιτητές του έτους μου για να μη χαρακτηριστώ ως αιρετικός (όχι πώς θα με χάλαγε ...) ;-)
- silegav
- Venus Project Founder
Δεν λέω ότι δεν είναι καλός ο συνδυασμός, αλλά κάποιος μπορεί να το κάνει χωρίς να είναι υποχρεωμένος.semis19 wrote: Λοιπόν, silegav επειδή είχες 2 μέρες να μπεις σου είναι δύσκολο πολύ να καταλάβεις τον ειρμό της σκέψης μου οπότε θα στο κάνω λίγο πιο "λιανά" να το καταλάβεις ... εμένα δε μου αρέσει ούτε η πληροφορική ούτε τα οικονομικά μου αρέσει ο συνδυασμός τους ... (1 το κρατούμενο)
Δεν χρειάζεται να επαναλάβω ότι είμαι υπέρ όχι της κατάργησης, αλλά υπέρ της προαιρετοποίησης (αν υπάρχει τέτοιος όρος

Θα μπορούσα αντί να είμαι υποχρεωμένος να πάρω αυτά τα 2, να πάρω κάτι πιο hard core πληροφορική και αυτό θα είναι επειδή το θέλω εγώ και το γουστάρω, ασχέτως αν θα μου κάνει καλό ή όχι.
Δεν λέω όχι σε προαιρετοποίηση (είναι καλός όρος όμως

Κοινώς η άποψη μου είναι η μείωση των υποχρεωτικών και όχι η καθαίρεση των οικονομικών και η ανάδειξη των μαθημάτων πληροφορικής.
Δεν συμμετέχω για να κάνω ψυχανάλυση και μαντεία, αλλά για να εκθέτω την άποψη μου.semis19 wrote: 2 -> αν έχεις πιστέψει ότι έχω μο στα μαθήματα της πληροφορικής 5 και ότι ζορίζομαι να βγάλω τη σχολή μας και έχω απωθημένα και βρίζω και ξεσπάω και τσατίζομαι για αυτό το λόγο κάνεις τεράστιο λάθος ...
To θες δεν το θες, το τμήμα είναι πληροφορικής και όχι εφαρμοσμένης πληροφορικής όπως ήταν παλιά. Αν δεν σου αρέσει... 10%.semis19 wrote: 3 -> όπως έγραψα στο 1 απαιτώ να κάνω το συνδυασμό αυτό εδώ στο τμήμα αυτό γιατί λέγεται ΟΠΑ - πληροφορικής, όποιος θέλει αποκλειστικά προγραμματισμό στιγνό και μαγκιά του ΕΚΠΑ, ΕΜΠ κτλ όχι εδώ ... εδώ θα τρώμε στη μάπα και τα δύο και σε όποιον αρέσει ... σε όποιον δε του αρέσει ... 10%
semis19 wrote: 4-> η πληροφορική που κάνουμε εδώ από μόνη της δε μας εξασφαλίζει θέση στην αγορά εργασίας γιατί υπάρχουν πολύ καλύτεροι πληροφορικάριοι από εμάς οπότε θέλουμε κάτι bonus να τους υποσκελίσουμε
Εγώ απ'ότι έχω δει και συζητήσει με παιδιά από άλλα πανεπιστήμια, συγκρίνοντας με ότι ξέρω εγώ και ότι ξέρουν αυτοί, νοιώθω ότι έχω πλεονεκτήματα πολύ μεγαλύτερα από αυτούς σε θέματα γνωσης πάνω στην επιστήμη της πληορφορικής. Δεν αντιλέγω ότι είναι πλεονέκτημα η γνώση μερικών οικονομικών στοιχείων, αλλά εγώ δεν θέλω να έχω πλεονέκτημα στην λογιστική, το πλεονέκτημα το θέλω στον δικτυακό προγραμματισμό!!!!Γιατί να είμαι υποχρεωμένος να κάνω λογιστική και στατιστική επιπέδου Ο.Π.Α(στην στατιστική αναφέρομαι)
Στην τελική κι εγώ που πέρασα λογιστική με 7, ούτε έμαθα, ούτε θυμάμαι κάτι για να έχω πλεονέκτημα, Λες και έξω θα σου ζητήσουν πριν τους φτιάξεις ένα πρόγραμμα να τους κάνεις ισολογισμό.
Δεν θέλω έυκολο και ανάμεικτο πτυχίο. Θέλω δυνατό πτυχίο της σχολής στην οποία μπήκα.semis19 wrote: ... τι καλύτερο (και πιο εύκολο) από τα οικονομικά και δη από την καλύτερη σχολή της Ελλάδας στο domain αυτό!!!
Εγώ σε καταλαβαίνω, αλλά φωνάζοντας και βάζοντας bold παντού (το οποίο φαίνεται σαν να φωνάζεις) σε κάνει να φαίνεσαι να μιλάς έντονα, κάτι που σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου.semis19 wrote: Αυτά ελπίζω να με κατάλαβες έστω και λίγο ...![]()
Ελπίζω κι εσύ να καταλαβαίνεις το δικό μου σκεφτικό.
Δεν είπε κανείς ότι είσαι αιρετικός. Αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι λίγοι έχουν μπει εδώ με σκοπό να σπουδάσουν οικονομικά κυρίως και λιγότερο πληροφορική και περισσότεροι είναι οι φιλόδοξοι προγραμματιστές.semis19 wrote: υγ -> θέλω να προσθέσω ότι τις απόψεις που εκφράζω τις συμμερίζονται αρκετοί φοιτητές του έτους μου για να μη χαρακτηριστώ ως αιρετικός (όχι πώς θα με χάλαγε ...) ;-)
- semis19
- Gbyte level
Γιατί δεν έκανες αίτηση σε πιο hard σχολές και ήρθες εδώ; (no offense just a question!)Θα μπορούσα αντί να είμαι υποχρεωμένος να πάρω αυτά τα 2, να πάρω κάτι πιο hard core πληροφορική και αυτό θα είναι επειδή το θέλω εγώ και το γουστάρω, ασχέτως αν θα μου κάνει καλό ή όχι.
Στους τίτλους θα κολλήσουμε ... το πρόγραμμα σπουδών εκεί οδηγεί είναι ολοφάνερο αυτό! Εμένα μου αρέσει πολύ σχολή και το σκοπό μου εν μέρει τον έχω καταφέρει ... και το τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω που λέγαμε από μικροί ...To θες δεν το θες, το τμήμα είναι πληροφορικής και όχι εφαρμοσμένης πληροφορικής όπως ήταν παλιά. Αν δεν σου αρέσει... 10%.

Το είπα γιατί από πολλούς θα πέρασε αυτή η σκέψη ...Δεν συμμετέχω για να κάνω ψυχανάλυση και μαντεία, αλλά για να εκθέτω την άποψη μου.
Εγώ πάλι το αντίθετο ... δε βγάζουμε άκρη με τα μου είπε σου είπε κτλ κτλΕγώ απ'ότι έχω δει και συζητήσει με παιδιά από άλλα πανεπιστήμια, συγκρίνοντας με ότι ξέρω εγώ και ότι ξέρουν αυτοί, νοιώθω ότι έχω πλεονεκτήματα πολύ μεγαλύτερα από αυτούς σε θέματα γνωσης πάνω στην επιστήμη της πληορφορικής.
Και εγώ 9 και είμαι σε χειρότερη μοίρα από εσένα στο θέμα να θυμάμαι πράγματα αλλά αν μου χρειαστεί σε κάποια εργασία μου σε μια μέρα τα ξαναθυμήθηκα!!!Στην τελική κι εγώ που πέρασα λογιστική με 7, ούτε έμαθα, ούτε θυμάμαι κάτι για να έχω πλεονέκτημα, Λες και έξω θα σου ζητήσουν πριν τους φτιάξεις ένα πρόγραμμα να τους κάνεις ισολογισμό.

Δε με ενδιαφέρει αν έχω δίκιο ή άδικο την άποψη μου θέλω να εκφράσω (και άλλων μαζί με εμένα ...) ... για να υπάρχει διάλογος και όχι μονόλογος ... (οκ και όχι bold)Εγώ σε καταλαβαίνω, αλλά φωνάζοντας και βάζοντας bold παντού (το οποίο φαίνεται σαν να φωνάζεις) σε κάνει να φαίνεσαι να μιλάς έντονα, κάτι που σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου.

Αρκετά ... βασικά η αλήθεια είναι στη μέση ... πιστεύω (απλά εγώ το αποδεκτεί ενώ εσύ ακόμα όχι ...)Ελπίζω κι εσύ να καταλαβαίνεις το δικό μου σκεφτικό.
Στο venus ΝΑΙ στους διαδρόμους της σχολής ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ!!!!!!!!!Αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι λίγοι έχουν μπει εδώ με σκοπό να σπουδάσουν οικονομικά κυρίως και λιγότερο πληροφορική και περισσότεροι είναι οι φιλόδοξοι προγραμματιστές.
Αυτό ήθελε bold σίγουρα ... silegav!

- AnINffected
- Gbyte level
Παιδιά ξέρω ένα forum στο οποίο άν έβλεπαν τα παραπάνω posts θα σας είχαν κάνει ban επιτόπου(Στα quotes & nested quotes αναφέρομαι)! :p
Συμφωνώ με τον silegav στο θέμα της "προαιρετοποίησης"
μαθημάτων.Για να μήν αδικούνται όμως αυτοί που γουστάρουν το συνδιασμό (και γιατί όχι;περι ορέξως σπανακόπιτα-αφού έχει που έχει το τμήμα οικονομικά μαθήματα)όπως ο semis, θα μπορούσε να γίνει ένα από τα εξής(ή και τα δύο):
1. Να εισαχθεί καινούργια κατεύθυνση που θα αφορά αυτό το συνδιασμό οικονομικών-πληροφορικής (π.χ. κατεύθυνση εφαρμοσμένης πληροφορικής-μεγάλη αλλαγή)
2. Να αναγράφονται στο πτυχίο τα μαθήματα που περάσσαμε ώστε να αναδείκνυται ο συνδιασμός.
Θα μπορούσε πάντως όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει κάποιο μεταπτυχιακό στα οικονομικά ή σε οικονομικά-πληροφορική (άν υπάρχει κάτι τέτοιο) άν έχει τη δυνατότητα, ώστε να συνδιάσει τις δύο επιστήμες.
Στο θέμα τις φυσικής:
Βασικά ο μόνος κακός αντίκτυπος που μπορεί να έχει στους φοιτητές η προσθήκη ενός ακόμη μαθήματος επιλογής είναι ότι περιπλέκεται λίγο περισσότερο το πρόγραμμα του εξαμήνου.Κατα τα άλλα, γιατί όχι;εμείς δε ζημιωνόμαστε περαιτέρω.Όποιος θέλει φυσική, παρακολουθεί...
Εξάλλου θα υπάρχει και καμια θέση εργασίας παραπάνω για καθηγητές.αν και βέβαια δέ ξέρω πώς επηρεάζεται η σχολή αυτή καθ'εαυτή.
Πάντως είναι αλήθεια οτι η φυσική είναι άσχετη βάσει του χαρακτήρα του τμήματος, αλλά θα ήταν πιο σχετική εάν υπήρχε μάθημα hardware, όπως είπε και ο silegav....
Ακόμα και έτσι όμως είναι κάλα για κάποιον που του αρέσει η φυσική και δέν ξέρει ποιό μάθημα επιλογής να διαλέξει στο τέλος.
Συμφωνώ με τον silegav στο θέμα της "προαιρετοποίησης"

1. Να εισαχθεί καινούργια κατεύθυνση που θα αφορά αυτό το συνδιασμό οικονομικών-πληροφορικής (π.χ. κατεύθυνση εφαρμοσμένης πληροφορικής-μεγάλη αλλαγή)
2. Να αναγράφονται στο πτυχίο τα μαθήματα που περάσσαμε ώστε να αναδείκνυται ο συνδιασμός.
Θα μπορούσε πάντως όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει κάποιο μεταπτυχιακό στα οικονομικά ή σε οικονομικά-πληροφορική (άν υπάρχει κάτι τέτοιο) άν έχει τη δυνατότητα, ώστε να συνδιάσει τις δύο επιστήμες.
Στο θέμα τις φυσικής:
Βασικά ο μόνος κακός αντίκτυπος που μπορεί να έχει στους φοιτητές η προσθήκη ενός ακόμη μαθήματος επιλογής είναι ότι περιπλέκεται λίγο περισσότερο το πρόγραμμα του εξαμήνου.Κατα τα άλλα, γιατί όχι;εμείς δε ζημιωνόμαστε περαιτέρω.Όποιος θέλει φυσική, παρακολουθεί...
Εξάλλου θα υπάρχει και καμια θέση εργασίας παραπάνω για καθηγητές.αν και βέβαια δέ ξέρω πώς επηρεάζεται η σχολή αυτή καθ'εαυτή.
Πάντως είναι αλήθεια οτι η φυσική είναι άσχετη βάσει του χαρακτήρα του τμήματος, αλλά θα ήταν πιο σχετική εάν υπήρχε μάθημα hardware, όπως είπε και ο silegav....
Ακόμα και έτσι όμως είναι κάλα για κάποιον που του αρέσει η φυσική και δέν ξέρει ποιό μάθημα επιλογής να διαλέξει στο τέλος.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- semis19
- Gbyte level
Einherjar, παράπονο δεν πρέπει να έχεις το δικό μου είναι άρτια τονισμένο και σε λέξεις και σε ύφος post(s) ... ο silegav μάλλον από βιασύνη να απαντήσει του έφυγαν μερικοί ...Einherjar wrote:γκούχου γκούχου. Απλά για ενημέρωση... ο big brother πάντα παρακολουθεί. Προσέξτε λίγο τους τόνους. Κατά τα άλλα μη μου δίνετε σημασία

Είμαι διαθέσιμος πάντα στους διαχειριστές αν θεωρούν ότι αν υπάρχει κάτι προσβλητικό και ότι άλλο που δε συμβαδίζει με τους κανονισμούς του venus "μέσα" στα posts μου να με κάνουν αμέσως ban.Παιδιά ξέρω ένα forum στο οποίο άν έβλεπαν τα παραπάνω posts θα σας είχαν κάνει ban επιτόπου(Στα quotes & nested quotes αναφέρομαι)!
AnINffected, σε γενικές γραμμές συμφωνούμε!

- semis19
- Gbyte level
Κοίταξε καλό είναι να ανάβουν τα αίματα που και που ... άλλωστε το τελευταίο καιρό στο forum ήμασταν σε "ρηχά νερά" ... πιστεύω ότι με τον silegav δεν έχω παραξηγηθεί (ελπίζω και αυτός με μένα) απλά κάναμε έναν έντονο διάλογο ... η αντιπαράθεση αυτήν δεν είναι προσωπική ανάμεσα σε μένα και το silegav ... θα μπορούσαν να ήταν οι οποιοδήποτε άλλοι χαρακτήρες στη θέση μας ... η αντιπαράθεση γίνεται στις απόψεις που τα άτομα πρεσβεύουν και όχι στα ίδια αυτά καθεαυτά τα άτομα. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του forum και για αυτό το λόγο έχουμε nicknames κτλ ... αλλιώς θα είχαμε σκανάρει και βάλλει στο forum την αστυνομική ταυτότητά μας κτλ κτλ ...Einherjar wrote:χεχε... δεν εννοούσα αυτούς τους τόνους. Εννοούσα την ένταση του διαλόγου
-
- Gbyte level
Συγγνώμη, αλλά η πληροφορική που κάνουμε στη σχολή είναι πολύ υψηλού επιπέδου. ειδικά τα 2 πανεπιστήμια (το ένα είναι πολυτεχνείο για να μην προσβάλλονται) είναι αρκετά κάτω από εμάς στα θέματα της πληροφορικής (προσωπικά ως καλύτερο μας θεωρώ μόνο το πολυτεχνείο της Κρήτης). για ρώτα τους αν ξέρουν assembly στο πρώτο έτος? αν φτιάχνουν για πλάκα compilers, κ.α. φυσικά αυτοί ξέρουν να φτιάχνουν θερμοσυσσωρευτές, κουζίνες και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, δε διαφωνώ, αλλά αυτή είναι η δουλειά τους (χρειάζεται μελέτη ηλεκτρολόγου μηχανικού για να βάλεις τα ηλεκτρικά ενός σπιτιού). πήγαινε να δεις λίγο τον οδηγό σπουδών τους, καθώς και τα μαθήματα τους...semis19 wrote:3 -> όπως έγραψα στο 1 απαιτώ να κάνω το συνδυασμό αυτό εδώ στο τμήμα αυτό γιατί λέγεται ΟΠΑ - πληροφορικής, όποιος θέλει αποκλειστικά προγραμματισμό στιγνό και μαγκιά του ΕΚΠΑ, ΕΜΠ κτλ όχι εδώ ... εδώ θα τρώμε στη μάπα και τα δύο (συγγνώμη μου ξέφυγε :smile: )και σε όποιον αρέσει ... σε όποιον δε του αρέσει ... 10%
4-> η πληροφορική που κάνουμε εδώ από μόνη της δε μας εξασφαλίζει θέση στην αγορά εργασίας γιατί υπάρχουν πολύ καλύτεροι πληροφορικάριοι από εμάς οπότε θέλουμε κάτι bonus να τους υποσκελίσουμε ...
Τώρα για το ότι θες οικονομικά.. δικαίωμά σου. αλλά όταν διάλεξες τη σχολή, αυτή λεγόταν πληροφορική και όχι χρηματοοικονομικά και δε συμμαζεύεται.
πώς ορίζεις το hard? πιο hardCore? δηλαδή τι? να μπαίνει μέσα ο καθηγητής και να σου ζητά να προγραμματίσεις μέσα σε 2 βδομάδες ένα flight simulator? ή να έρχεται και να σου ζητά να φτιάξεις το πλυντήριο?semis19 wrote: Γιατί δεν έκανες αίτηση σε πιο hard σχολές και ήρθες εδώ; (no offense just a question!)
Ερώτηση: σε ποιο έτος είσαι? (να ξέρω από που έρχεται η επανάσταση των οικονομικών :-)
- semis19
- Gbyte level
Το ορίζω με την έννοια ότι όλα τα μαθήματα έχουν σαν αφετηρία τους και μόνο υπολογιστές σαν το Εκπα, Μηχανικοί Πάτρας, κτλ ... δηλαδή δεν μπορείς να ‘ξεφύγεις’ με οικονομικά και δε ξέρω εγώ με τι άλλο ...π.χ. οι κατευθύνσεις εκεί είναι οι εξής hard όσο δεν παίρνει ... ;-)πώς ορίζεις το hard? πιο hardCore? δηλαδή τι? να μπαίνει μέσα ο καθηγητής και να σου ζητά να προγραμματίσεις μέσα σε 2 βδομάδες ένα flight simulator? ή να έρχεται και να σου ζητά να φτιάξεις το πλυντήριο?
1) Κατεύθυνση Επικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος

2) Κατεύθυνση Υπολογιστικών Συστημάτων και Εφαρμογών

3) Κατεύθυνση Θεωρητικής Πληροφορικής

Και το ερωτημά μου είναι εύλογο:

Αν ήθελα ωμή πληροφορική θα πήγαινα στο ΕΚΠΑ αλλά δεν ήθελα!!! Θέλω συνδυασμό ... το έχω πει 1000 φορές!!!Τώρα για το ότι θες οικονομικά.. δικαίωμά σου. αλλά όταν διάλεξες τη σχολή, αυτή λεγόταν πληροφορική και όχι χρηματοοικονομικά και δε συμμαζεύεται.

Δεν είναι επανάσταση είναι πραγματικότητα και είμαι στο 4ο ... και ευτυχώς τελειώνω ...Ερώτηση: σε ποιο έτος είσαι? (να ξέρω από που έρχεται η επανάσταση των οικονομικών.

- Ethel
- Venus Project Founder
Έστω ότι δέχομαι τη θεωρία σου και καταλαβαίνω όσα λες, να σε ρωτήσω όμως, τα 2 οικονομικά υποχρεωτικά μαθήματα σε καλύπτουν? Δηλαδή αρκούν για το λες αυτό συνδυασμό; ;Aρα κατά τη γνώμη μου πάλι συμπερασματικά σε λάθος σχολή μπήκες, κι ίσως να σε κάλυπτε περισσότερο το ΔΕΤ (όπως προείπε ο φίλτατος pap)semis19 wrote:Αν ήθελα ωμή πληροφορική θα πήγαινα στο ΕΚΠΑ αλλά δεν ήθελα!!! Θέλω συνδυασμό ... το έχω πει 1000 φορές!!!Τώρα για το ότι θες οικονομικά.. δικαίωμά σου. αλλά όταν διάλεξες τη σχολή, αυτή λεγόταν πληροφορική και όχι χρηματοοικονομικά και δε συμμαζεύεται.![]()
There's no place like 127.0.0.1
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Τι ειναι το Εκπα παιδακια? εγω δεν το ξερω. Αμαν με τα συντομα ονοματα εχουμε χασει το μπουσουλα. ΑΠΘ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΟΔΕ, ΔΕΤ, ΟΕ, ΟΤΟΕ, ΑΣΟΕΕ, !!!
Για το θεμα μας, η σχολη ειναι μια χαρα οπως ειναι. Να μη γινει καμια αλλαγη. Φυσικη μονη της ειναι αχρηστη. Το ΕΜΠ κανει λιγοτερη πληροφορικη και πολυ περισσοτερη ηλεκτρολογια! Μη λεμε οτι θελουμε τωρα...

Για το θεμα μας, η σχολη ειναι μια χαρα οπως ειναι. Να μη γινει καμια αλλαγη. Φυσικη μονη της ειναι αχρηστη. Το ΕΜΠ κανει λιγοτερη πληροφορικη και πολυ περισσοτερη ηλεκτρολογια! Μη λεμε οτι θελουμε τωρα...
- semis19
- Gbyte level
Καταρχήν ήταν λάθος μου που δεν αποσαφήνισα πλήρως τον όρο οικονομικά (εννοώ μέσα και διοίκηση, μάρκετιν κτλ)Ethel wrote:Έστω ότι δέχομαι τη θεωρία σου και καταλαβαίνω όσα λες, να σε ρωτήσω όμως, τα 2 οικονομικά υποχρεωτικά μαθήματα σε καλύπτουν? Δηλαδή αρκούν για το λες αυτό συνδυασμό; ;Aρα κατά τη γνώμη μου πάλι συμπερασματικά σε λάθος σχολή μπήκες, κι ίσως να σε κάλυπτε περισσότερο το ΔΕΤ (όπως προείπε ο φίλτατος pap)semis19 wrote:Αν ήθελα ωμή πληροφορική θα πήγαινα στο ΕΚΠΑ αλλά δεν ήθελα!!! Θέλω συνδυασμό ... το έχω πει 1000 φορές!!!Τώρα για το ότι θες οικονομικά.. δικαίωμά σου. αλλά όταν διάλεξες τη σχολή, αυτή λεγόταν πληροφορική και όχι χρηματοοικονομικά και δε συμμαζεύεται.![]()
Ethel το μόνο που με κράτησε στη σχολή και δεν την "έκανα" είναι η κατεύθυνση μας στα Π.Σ. που έχει ακριβώς τα μαθήματα για τα οποία λέω τόσηηηηη ώρα (και ο λόγος παρουσίας μου στο τμήμα) ... πάρτε μαι μυρωδιά από το τι έχω επιλέξει:
1) όλα τα βασικά εννοείται ...
2) Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης
3) Χρονολογικές Σειρές και Προβλέψεις
4) Επικοινωνία ανθρώπου - μηχανής ... κτλ (έχω ακόμα αξιολόγηση, θεωρία αποφάσεων και τόσα άλλα ... άρα μάλλον στο σωστό τμήμα ήρθα!)
θυμάσαι ethel που έγραψα πιο πριν ένα εν μέρει ... κόλλαγε στο ότι έχω 2 αμιγώς καθαρά μαθήματα που με νοιάζουν ... στον βασικό κορμό ...
Εγώ δε ζητώ να προσαρμοστεί ο οδηγός σπουδών στα μέτρα μου να κάνουμε δηλ. 20 οικονομικά μαθήματα (θα κάνω μεταπτυχιακό εγώ και θα καλύψω τα κενά που έχω) αλλά απαιτώ από όλους τους άλλους φοιτητές που έχουν άλλες βλέψεις (βλ. προγραμματισμό) να σεβαστούν εμάς που το βλέπουμε έτσι το έργο και να μη ζητούν επίμονα να καταργηθούν και μιλώντας απαξιωτικά για τα 2 αυτά μαθήματα ... να τα κάνουν και αυτά και να τα καταπιούν όπως και εγώ καταπίνω τόσα άλλα ...
Τέλος απάντηση σε αυτό το θέμα δεν πήρα ακόμα ...
Και το ερωτημά μου είναι εύλογο: Γιατί κάποιος ο οποίος θέλει προγραμματισμό και όλα τα συναφή (μισεί δηλ. τα οικονομικά κτλ ) δεν πηγαίνει εκεί (εκπα) και έρχεται εδώ ... και ερχόμενος εδώ θέλει να γίνουμε όπως εκεί! Γιατί μη μου πεις κάποιος που δηλώνει το τμήμα μας δε γνωρίζει ότι θα κάνει σίγουρα οικονομικά ...

- silegav
- Venus Project Founder
Δεν είπαμε ότι δεν είναι καλό να κάνουμε οικονομικά. είπαμε ότι μερικά μαθήματα δεν χρειάζεται να είναι επιλογής.
Εγώ ήρθα στο τμήμα αυτό επειδή έτυχε, ανάμεσα σε άλλα τμήματα πληροφορικής.
Κάποιος μπορεί να ήρθε επειδή δεν μπορούσε οικονομικά να κρατήσει σπίτι στην επαρχία (αν μένει αθήνα) και δεν μπόρεσε να πιάσει ΕΜΠ.
Πολλοί λόγοι μας φέρνουν εδώ.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως και να το κάνουμε είμαστε σε ένα απο τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας, άσχετα αν αυτό διακρίνεται στα οικονομικά.
Η οργάνωση και η υποδομή του είναι όνειρο μπροστά σε άλλα πανεπιστήμια.
Θα ξαναπώ ότι έχουμε βγει και πάλι εκτός θέματος και σε λίγο ο Mod θα μας βρίσει. Ας μην συζητάμε συνέχεια τα ίδια.
Εγώ ήρθα στο τμήμα αυτό επειδή έτυχε, ανάμεσα σε άλλα τμήματα πληροφορικής.
Κάποιος μπορεί να ήρθε επειδή δεν μπορούσε οικονομικά να κρατήσει σπίτι στην επαρχία (αν μένει αθήνα) και δεν μπόρεσε να πιάσει ΕΜΠ.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως και να το κάνουμε είμαστε σε ένα απο τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας, άσχετα αν αυτό διακρίνεται στα οικονομικά.
Η οργάνωση και η υποδομή του είναι όνειρο μπροστά σε άλλα πανεπιστήμια.
Θα ξαναπώ ότι έχουμε βγει και πάλι εκτός θέματος και σε λίγο ο Mod θα μας βρίσει. Ας μην συζητάμε συνέχεια τα ίδια.
- sudtuwup
- Mbyte level
- Academic status: MSc
θα πεσει ξυλο φοβαμαι. Μην ανησυχειτε οτι και να διαλεξουμε παλι πλεονεκτημα εχουμε. Για να μην αναμασαμε πραγματα. Ειναι η καλυτερη σχολη στην Ελλαδα για προγραμματισμο και αναλυση. Απο εκει και περα υπαρχουν μαθηματα και για αλλους τομεις αλλα οχι τοσα πολλα για να εισχωρησεις σε αυτους.
Αρα προγραμματισμος και αναλυση κυριως και στο μελλον βλεπουμε. Ειρηνη. [/b]
Αρα προγραμματισμος και αναλυση κυριως και στο μελλον βλεπουμε. Ειρηνη. [/b]

- semis19
- Gbyte level
Καταρχήν ας έχει ο mod λίγη υπομονή ακόμα γιατί η συζήτηση αυτή για μένα είναι πολύ σημαντική
... (και για άλλους πιστεύω ...)
(για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει άλλη) για το 1ο έχω ενστάσεις σοβαρές τις έχω πει πολλάκις δε θα αναμασήσω ξανά τα ίδια (όποιος δεν τα έχει δει αδύναμος κρίκος, επίπεδο σπουδών, εδώ κτλ)
υγ -> Ομολογώ να πω για κάποιον ο οποίος θέλει να βγάλλει πτυχίο ακριβώς με μαθήματα πληροφορικής έχει τρομερό πρόβλημα με κάποιον που έχει ακολουθήσει την αντίθετη πορεία ... υπάρχει απίστευτη ένδεια μαθημάτων αμιγώς πληροφορικής ... γιατί και εξόρυξη που βλέπω την σχετική ενότητα έχετε "πήξει" στις πιθανότητες και την στατιστική
... (που λέει ο λόγος! ;-) ) 
Για ποιο λόγο sudtuwup εγώ θεωρώ ότι μιλάμε αρκετά πολιτισμένα ... (ειδικά για τον νεαρό ακόμα της ηλικίας μας ...)θα πεσει ξυλο φοβαμαι.

Για το 2ο συμφωνώΕιναι η καλυτερη σχολη στην Ελλαδα για προγραμματισμο και αναλυση.

Έρχεσαι στα λόγια μου ...Εγώ ήρθα στο τμήμα αυτό επειδή έτυχε, ανάμεσα σε άλλα τμήματα πληροφορικής.

Εεε, όχι και άσχετο δηλαδή αυτό ξέρουμε τέλεια και δε θα μπολιαστούν όλα τα τμήματα με αυτό το αβαντάζ; (άσχετα με το αντικειμενό τους ... άλλος λίγο άλλος πολύ!)Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως και να το κάνουμε είμαστε σε ένα απο τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας, άσχετα αν αυτό διακρίνεται στα οικονομικά.

Δεν είπαμε ότι δεν είναι καλό να κάνουμε οικονομικά. είπαμε ότι μερικά μαθήματα δεν χρειάζεται να είναι επιλογής.
Αυτές οι δυο απόψεις αντίθετες μάλλον μοιάζουν ... δεν καταλαβαίνω τι θέλετε ακριβώς να πείτε ... συμφωνείτε ή διαφωνείτε μεταξύ σας;Δεν είπαμε κατάργηση. Συμβιβαστήκαμε με τον όρο "επιλογής"!!!

υγ -> Ομολογώ να πω για κάποιον ο οποίος θέλει να βγάλλει πτυχίο ακριβώς με μαθήματα πληροφορικής έχει τρομερό πρόβλημα με κάποιον που έχει ακολουθήσει την αντίθετη πορεία ... υπάρχει απίστευτη ένδεια μαθημάτων αμιγώς πληροφορικής ... γιατί και εξόρυξη που βλέπω την σχετική ενότητα έχετε "πήξει" στις πιθανότητες και την στατιστική