Code: Select all
DDR2-SDRAM PC2-4300 (266 MHz) - [DDR2-533]
Code: Select all
Προφανώς πρέπει να είναι ddr2 και να χρονίζεται κ αυτή στα 533. Αν γίνεται να είναι και απο την ίδια εταιρεία..Αν και το τελευταίο ίσως και να μην παίζει κανέναν ρόλο.Αλλά για ναχεις το κεφάλι σου ήσυχο..Loner wrote:Έχω μια Ram στο παλιό μου pcστα 512MB και σκέφτομαι να βάλω μία ακόμα,ας πούμε 1GB. Τι πρέπει να κοιτάξω να "ταιριάζει"?Code: Select all
Το "ταιριασμα" εξαρταται ξεκαθαρα απο το αν η μητρικη δεχεται αυτο το μεγεθος μνημης (εδω 1GB) σε αυτην την συχνοτητα (εδω 533Mhz) αυτο μπορεις να το τσεκαρεις ευκολα στον καταλογο των υποστηριζομενων μνημων στην σελιδα της μητρικης σου.Loner wrote:Δεν πρέπει και να "ταιριάζουν" με την motherboard? Είμαι κάπως άσχετος...
cypher wrote:Το "ταιριασμα" εξαρταται ξεκαθαρα απο το αν η μητρικη δεχεται αυτο το μεγεθος μνημης (εδω 1GB) σε αυτην την συχνοτητα (εδω 533Mhz) αυτο μπορεις να το τσεκαρεις ευκολα στον καταλογο των υποστηριζομενων μνημων στην σελιδα της μητρικης σου.Loner wrote:Δεν πρέπει και να "ταιριάζουν" με την motherboard? Είμαι κάπως άσχετος...
Που να τσεκάρω??Loner wrote:Έχω μια Ram στο παλιό μου pc DDR2-SDRAM PC2-4300 (266 MHz) - [DDR2-533]
Εγώ μπόρεσα να δώ και τα 4 G ram σε 32-bito linux μηχάνημα χρησιμοποιώντας kernel PAE( Physical Address Extension ) enabled. Νομίζω οτι υπάρχει ανάλογη τεχνολογία και σε windows αν όχι ακριβώς η ίδια .emperormario wrote:Αν δεν κάνω λάθος, τα 32-bit αναγνωρίζουν μέχρι 3,5 GB..
Όχι gg είσαι.... Για να δεις διαφορά άνοιξε 3 need for speed και δες αν παίζουν και τα 3 καλά...aguero88 wrote:Είχα 2Χ512=1gb στο pc και πρόσθεσα άλλα 2Χ1=2gb. Συνολικά έχω δηλαδή 3gb. Πως μπορώ να καταλάβω ότι όλα πήγαν καλά και η καινούργια μνήμη λειτουργεί χωρίς προβλήματα; Βασικά στην εκκίνηση μου βγάζει ότι έχω κανονικά 3gb μνήμη ενώ στον πίνακα ελέγχου στις ιδιότητες συστήματος μου λέει ότι έχω 2,93gb μνήμης...Να ανησυχώ για κάτι;
Τρέχοντας το cpu-z μου λέει ότι ναι μεν έχω 3072Mbytes αλλά πιο κάτω στο DRAM Frequency μου λέει 332.6Mhz ενώ έχω την αίσθηση ότι έπρεπε να λέει 667Mhz...Τι παίζει;emperormario wrote:Νομίζω πως είσαι κομπλε απο άποψη τοποθέτησης..Κατέβασε και το cpu-z, και δες τι λέει και εκεί στο tab memory. Κανονικά πρέπει να σου λέει 3072 Mbytes
Ισχυει κανονικα. Θα λειτουργουν στην συχνοτητα και στα timings της πιο αργης οπως αυτα καθοριζονται στο SPD.gkaueb wrote:Luke ++. Εγώ είχα την εντύπωση οτι αν είχες δυο RAM οι οποίες έπαιζαν σε διαφορετικές συχνότητες τότε συγχονίζονταν και οι δύο στην χαμηλότερη συχνότητα. τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει επειδή ακουστά το έχω δεν το έχω ψάξει...