Αναπαραγωγή αρχείων avi σε dvd player
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Αναπαραγωγή αρχείων avi σε dvd player
Λοιπόν παιδιά έχω το εξής πρόβλημα.
Θέλω να γράψω ένα dvd με αρχεία avi για να τα δω στο dvd του σαλονιού. Όμως δεν μπορεί να τα παίξει και έτσι πρέπει να κάτσω να τα γράψω ένα-ένα σε ξεχωριστά dvd σε μορφή dvd για να μπορώ να τα δω.
Έχετε να μου προτείνετε κανένα dvd player που να παίζει και avi αρχεία?
Thanks!
Θέλω να γράψω ένα dvd με αρχεία avi για να τα δω στο dvd του σαλονιού. Όμως δεν μπορεί να τα παίξει και έτσι πρέπει να κάτσω να τα γράψω ένα-ένα σε ξεχωριστά dvd σε μορφή dvd για να μπορώ να τα δω.
Έχετε να μου προτείνετε κανένα dvd player που να παίζει και avi αρχεία?
Thanks!
What to say man...what to say....
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Αναπαραγωγή αρχείων avi σε dvd player
Νομίζω ότι ο λόγος που δε στα παίζει είναι ότι δεν είναι σωστά "πακεταρισμένα". Δηλαδή, αν δεν κάνω λάθος, το DVD-Player περιμένει 2 αρχεία, ένα VIDEO_TS κι ένα AUDIO_TS. Υπάρχουν κατάλληλα προγράμματα, τα οποία αναλαμβάνουν να πακετάρουν τα avi σου σε ένα dvd, και να σου φτιάξουν και menu. Συνήθως αυτά ονομάζονται authoring tools.
Όποιος ξέρει παραπάνω ας πει, γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα!
Όποιος ξέρει παραπάνω ας πει, γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα!
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Υπάρχει το "Convert X To DVD", αυτό χρησιμοποιώ κιόλας...
Αλλά δεν παίρνει παραπάνω από 2 αρχεία μέσα...
Βέβαια, παίρνει, αλλά η ποιότητα μειώνεται δραματικά.
Και σαν να μην φτάνει αυτό, χρειάζεται τόση ώρα όση είναι η διάρκεια των αρχείων...
Δηλαδή, αν θες να γράψεις δύο αρχεία με διάρκεια 1:30:00 ώρα το καθένα πρέπει να περιμένεις:
1:30:00 ώρα για το πρώτο
1:30:00 ώρα για το δεύτερο
και κανα 20λεπτο για το burn...
σύνολο: 3:20:00 ώρες περίπου...
Ενώ αν μπορούσες να τα γράψεις κατευθείαν σε dvd όλα μαζί, θα μπορούσες να γράψεις πολλά περισσότερα αρχεία και σε πολύ λιγότερο χρόνο...
Αλλά δεν παίρνει παραπάνω από 2 αρχεία μέσα...
Βέβαια, παίρνει, αλλά η ποιότητα μειώνεται δραματικά.
Και σαν να μην φτάνει αυτό, χρειάζεται τόση ώρα όση είναι η διάρκεια των αρχείων...
Δηλαδή, αν θες να γράψεις δύο αρχεία με διάρκεια 1:30:00 ώρα το καθένα πρέπει να περιμένεις:
1:30:00 ώρα για το πρώτο
1:30:00 ώρα για το δεύτερο
και κανα 20λεπτο για το burn...
σύνολο: 3:20:00 ώρες περίπου...
Ενώ αν μπορούσες να τα γράψεις κατευθείαν σε dvd όλα μαζί, θα μπορούσες να γράψεις πολλά περισσότερα αρχεία και σε πολύ λιγότερο χρόνο...
What to say man...what to say....
Εννοείς να παίζεις DIVX, XVID. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι players, κάνε μία βόλτα σε ένα κατάστημα!crash_override wrote: Έχετε να μου προτείνετε κανένα dvd player που να παίζει και avi αρχεία?
Thanks!
Last edited by xrokos on Mon Mar 24, 2008 11:52 pm, edited 1 time in total.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- jimmyD
- Academic status: MSc
Θα σου πρότεινα να συνδέσεις τον υπολογιστή στην τηλεόραση.Γιατί player που να τα παίζει όλα όπως θα έπρεπε δεν υπάρχει (δλδ και με υπότιτλους softsubbed και σε μορφή h.264). Αν μάλιστα έχεις κανα spare pc με δυνατότητα αναπαραγωγής τέτοιων αρχείων ρίχτου μια καλή κάρτα ήχου και πήγαινε το προς το σαλόνι.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...

Ένα samsung που έχω εγώ τα παίζει όλα, και dvd και avi αρχεία. Όμως για να δείξει στο αvi αρχείο τους υπότιτλους πρέπει να είναι ενσωματωμένοι. Ένα προγραμματάκι που τους ενσωματώνει εύκολα και γρήγορα είναι το winavi, δηλ μέσα σε 6-7 λεπτά τους έχει ενσωματώσει.
Υπάρχουν αρκετοί players που υποστηρίζουν ελληνικό encoding και πολλά formats υποτίτλων όπως srt,txt,sub κλπ. Δεν είναι ανάγκη να είναι embedded οι υπότιτλοι. Έχω KISS και είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος. Το βασικό σε έναν τέτοιο player είναι να διαλέξεις από σωστή εταιρεία η οποία βγάζει updated firmware συχνά ώστε να μπορεί ο player να παίξει όλες τις καινούριες εκδόσεις DIVX ,XVID και όχι μόνο!
Αρκεί να ψάξεις!
Αρκεί να ψάξεις!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
Ας αναστήσω κανα topic...
Έχω φτιάξει ένα avi (εκείνο από την παρουσίαση του RoR) με το VirtualDub (compressed etc) και θέλω να το κάψω σε ένα dvd ώστε να το βλέπει ένας κοινός dvd player σε τηλεόραση. Δοκίμασα να το κάψω χύμα και δεν παίζει. Δοκίμασα με το DvdStyler αλλά μάλλον δεν ξέρω τι να κάνω. Τι χρειάζεται να κάνω ?
Heeelp, i need somebody ..
Έχω φτιάξει ένα avi (εκείνο από την παρουσίαση του RoR) με το VirtualDub (compressed etc) και θέλω να το κάψω σε ένα dvd ώστε να το βλέπει ένας κοινός dvd player σε τηλεόραση. Δοκίμασα να το κάψω χύμα και δεν παίζει. Δοκίμασα με το DvdStyler αλλά μάλλον δεν ξέρω τι να κάνω. Τι χρειάζεται να κάνω ?
Heeelp, i need somebody ..

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι θες να μετατρέψεις avi σε dvd format. Αν είναι αυτό το convertXtoDVD κάνει τη δουλειά που θες
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
απλά να σημειωθεί ότι δε θέλω να ξαναγίνει compress... αυτό γίνεται ?
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Iσα ίσα για να μετατρέψει απο avi σε dvd τα κάνει decompress νομίζω...
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- cyberpython
- Mbyte level
Το DVD-video χρησιμοποιεί video streams κωδικοποιημένα σε mpeg-2 και audio streams σε AC-3, DTS ή mpeg-1, layer 2. Οπότε αναγκαστικά θα γίνει το trans-coding αν δεν είναι σε αυτή τη μορφή τα αρχεία σου.The Punisher wrote:απλά να σημειωθεί ότι δε θέλω να ξαναγίνει compress... αυτό γίνεται ?
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα (όπως και τα περισσότερα του είδους) χρησιμοποιεί τμήματα από το ffmpeg (παράγωγο project του MPlayer/Mencoder) και τις βιβλιοθήκες του (libavformat και libavcodec) και δεν αναφέρεται πουθενά σε αυτό το γεγονός (δείτε εδώ: http://ffmpeg.mplayerhq.hu/shame.html) οπότε καλό θα ήταν να το αποφεύγετε (ή να γράψετε τη δική σας εφαρμογή που χρησιμποιεί το mencoderStoupeace wrote:Αν είναι αυτό το convertXtoDVD κάνει τη δουλειά που θες

- cypher
Μπορεις να χρησιμοποιησεις το πολυ καλο Convertxtodvd ή ακομα καλυτερα το πιο "ειδικευμενο" Avi2DVD http://www.trustfm.net/divx/SoftwareAvi2Dvd.php
Πανευκολο και αυτο στην χρηση.
Πανευκολο και αυτο στην χρηση.

-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Για τους χρήστες του 'Linux' υπάρχει ένα πολύ απλό προγραμματάκι - gui - το οποίο λέγεται devede και κάνει αυτήν την δουλειά, βάζοντας ένα πολύ απλό μενού αν θες, για επιλογή των επεισοδίων/έργων επίσης.