Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα
Re: Θα κλείσει?
Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Έχουμε τους καθηγητές που μας αξίζουν. Είμαστε οι φοιτητές που μας αξίζει. Και οι 3 παραπάνω απαξιώνουν όλο και περισσότερο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Ο καθένας λέει την βλακεία του. Ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του. Οπότε ας μην παραπονιέται κανένας. Ας συζητάμε περί ανέμων και υδάτων. Ας λέμε τα ιδεολογήματα μας όποτε μας συμφέρει. Και σε 20 χρόνια η ίδια κατάσταση θα επικρατεί. Γιατί εδώ είναι Βαλκάνια.
Όταν αλλάξει το μαγικό τρίο, και όταν ο ήλιος ανατείλει από την Δύση τότε θα είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι κάτι έχει αλλάξει στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην εγωκεντρική, ρουσφετολογική, συμφεροντολογιστικη, κοινωνία του σανού στην οποία ζούμε...
Μέχρι τότε ας μπούμε στο fb, στο msn, στο "πολιτικό" site που αγάπαμε, ας γράψουμε λίγο κώδικα java, ας διαφωνήσουμε στο Venus και ας πιούμε ένα fredo, ας ακούσουμε το αγαπημένο μας τραγούδι και ας δράσουμε σύμφωνα με το εφήμερο συμφέρον μας και τις "ορέξεις" της στιγμής".
Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Ο καθένας λέει την βλακεία του. Ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του. Οπότε ας μην παραπονιέται κανένας. Ας συζητάμε περί ανέμων και υδάτων. Ας λέμε τα ιδεολογήματα μας όποτε μας συμφέρει. Και σε 20 χρόνια η ίδια κατάσταση θα επικρατεί. Γιατί εδώ είναι Βαλκάνια.
Όταν αλλάξει το μαγικό τρίο, και όταν ο ήλιος ανατείλει από την Δύση τότε θα είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι κάτι έχει αλλάξει στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην εγωκεντρική, ρουσφετολογική, συμφεροντολογιστικη, κοινωνία του σανού στην οποία ζούμε...
Μέχρι τότε ας μπούμε στο fb, στο msn, στο "πολιτικό" site που αγάπαμε, ας γράψουμε λίγο κώδικα java, ας διαφωνήσουμε στο Venus και ας πιούμε ένα fredo, ας ακούσουμε το αγαπημένο μας τραγούδι και ας δράσουμε σύμφωνα με το εφήμερο συμφέρον μας και τις "ορέξεις" της στιγμής".
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
πέραν των πολύ εποικοδομητικών σου σχολίων έχεις κάτι να προτίνεις...?aguero88 wrote:Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Έχουμε τους καθηγητές που μας αξίζουν. Είμαστε οι φοιτητές που μας αξίζει. Και οι 3 παραπάνω απαξιώνουν όλο και περισσότερο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
- Ισοβίτης
- Venus Former Team Member
Εγώ συμφωνώ με το post του aguero. Εκτός από παράνομα, αυτά που γίνονται στις σχολές είναι και παράλογα. Όπου υπεισέρχονται κομματικά συμφέροντα αυτά γίνονται.
Από τους πολιτικούς περιμένω:
Πολιτική βούληση, Χάραξη πολιτικής, Εφαρμογή νόμων, Αύξηση χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια, Σύγκρουση με τα συμφέροντα. Περιμένω λύσεις και όχι λόγια…Και πολλά άλλα…
Από τους καθηγητές περιμένω:
Να βλέπουν την θέση τους ως λειτούργημα και όχι σαν επάγγελμα. Να σταματήσουν να ενδιαφέρονται για την πολιτική τους καριέρα και για το πως θα αρπάξουν τα λεφτά από το τα ερευνητικά προγράμματα. Να μην «βγάζουν» στρατιωτάκια και εξαρτήματα μηχανής αλλά έξυπνους αποφοίτους με υψηλή κριτική ικανότητα, πραγματικούς επιστήμονες. Και πολλά άλλα….
Από τους φοιτητές περιμένω:
Να μην τρώνε αμάσητο το σανό που τους δίνει ο καθένας. Να ενδιαφέρον για το γενικό καλό και όχι μόνο για τον εαυτό τους. Να διαβάζουν πέρα από την μύτη τους. Να σταματήσουν να βλέπουν το πανεπιστήμιο σαν ένα χαρτί για να πιάσουν δουλειά. Να δρουν... Και πολλά άλλα…
Μάλλον θα περιμένω έτη φωτός….
Θες λύσεις;
Αξιολόγηση
Αξιοκρατία
Αλλαγή νοοτροπίας από όλους
Δράση και όχι Αντίδραση
Γόνιμη Αμφισβήτηση
Αύξηση Χρηματοδότησης
Ορίστε οι λύσεις και η λίστα είναι ατέλειωτη. Λύσεις υπάρχουν. Όρεξη για να σηκωθούμε από τον καναπέ δεν υπάρχει….
Πολιτική βούληση, Χάραξη πολιτικής, Εφαρμογή νόμων, Αύξηση χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια, Σύγκρουση με τα συμφέροντα. Περιμένω λύσεις και όχι λόγια…Και πολλά άλλα…
Από τους καθηγητές περιμένω:
Να βλέπουν την θέση τους ως λειτούργημα και όχι σαν επάγγελμα. Να σταματήσουν να ενδιαφέρονται για την πολιτική τους καριέρα και για το πως θα αρπάξουν τα λεφτά από το τα ερευνητικά προγράμματα. Να μην «βγάζουν» στρατιωτάκια και εξαρτήματα μηχανής αλλά έξυπνους αποφοίτους με υψηλή κριτική ικανότητα, πραγματικούς επιστήμονες. Και πολλά άλλα….
Από τους φοιτητές περιμένω:
Να μην τρώνε αμάσητο το σανό που τους δίνει ο καθένας. Να ενδιαφέρον για το γενικό καλό και όχι μόνο για τον εαυτό τους. Να διαβάζουν πέρα από την μύτη τους. Να σταματήσουν να βλέπουν το πανεπιστήμιο σαν ένα χαρτί για να πιάσουν δουλειά. Να δρουν... Και πολλά άλλα…
Μάλλον θα περιμένω έτη φωτός….
Θες λύσεις;
Αξιολόγηση
Αξιοκρατία
Αλλαγή νοοτροπίας από όλους
Δράση και όχι Αντίδραση
Γόνιμη Αμφισβήτηση
Αύξηση Χρηματοδότησης
Ορίστε οι λύσεις και η λίστα είναι ατέλειωτη. Λύσεις υπάρχουν. Όρεξη για να σηκωθούμε από τον καναπέ δεν υπάρχει….
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Σε αυτό το ποστ σου συμφωνώ απόλυτα και πολλά ++++++...
Κατά την γνώμη μου όμως το να κάνεις ένα ποστ που απλά κρίνεις και δεν προτίνεις τίποτα δημιουργεί "θέμα"...
Δείχνεις να ΜΑΣ βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι και αυτό είναι οπωσδήποτε λάθος...
Πάντως συμφωνώ με αυτήν την άποψη που εξέφρασες..
Κατά την γνώμη μου όμως το να κάνεις ένα ποστ που απλά κρίνεις και δεν προτίνεις τίποτα δημιουργεί "θέμα"...
Δείχνεις να ΜΑΣ βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι και αυτό είναι οπωσδήποτε λάθος...
Πάντως συμφωνώ με αυτήν την άποψη που εξέφρασες..

- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level
- Academic status: MSc
Παντως παιδιά τις υπογραφές τις μάζεψαν λέγοντας βλακείες στους φοιτητές.Χαρακτηριστικά έλεγαν: "Θέλουμε να κάνουμε διάλογο και τα άλλα κόμματα δεν μας αφήνουν" και άλλα τέτοια.Ακόμα και στο χαρτί που μοίραζαν στην σχολή με τις υπογραφές ούτε λέξη για κατάληψη.
Ρώτησα κιόλας ,αυτές που μου έκαναν την "ενημέρωση" για αιτήματα, τι σκοπεύουν να κάνουν και μου είπαν εμείς θέλουμε να συζητήσουμε για τα άρθρα που έχει περάσει η κυβέρνηση στο παρασκήνιο και οτι πρέπει να υπάρχει πληροφόρηση στους φοιτητές. Ε, τέτοια πληροφόρηση να την αφοδεύσω (ελληνιστί χέσω). Ούτε πιόνι είμαι να με χρησιμοποιούν ούτε τίποτα άλλο!!5ετής φοιτητής είμαι και είχω φάει ήδη μια κατάληψη στην μάπα πριν απο δύο χρόνια (για σχεδόν ένα χρόνο) και δεν σκοπεύω να φάω κιάλη.Ευχαρίστως να διεκδικήσουν ότι θέλουν αλλά όχι εις βάρος και κυρίως εν αγνοία των άλλων. Και επειδή ξέρω οτι η πρώτη απάντηση θα είναι και τότε γιατι ρε φίλε δεν κατεβηκες στην γενική συνέλευση, προτίνω στην επόμενη γενική συνέλευση που θα γίνει να κατεβούμε ομαδικώς από το forum για να ψηφίσουν επιτέλους οι άμμεσα ενδιαφερόμενοι φοιτητές και όχι τα κόμματα για εμάς.
PS 1:Να ξεκαθαρίσω οτι δεν ανοίκω σε καμία παράταξη για να μην υπάρχει στην συνέχεια της συζήτησης καμία υπόνοια.
PS 2: Αν ξέρει κανείς πότε γίνεται ξανά συνέλευση παρακαλώ να με ενημερώσει, γιατί πατάω σχολή μόνο για τα μαθήματα και φεύγω (λόγω ωραρίου) και δεν έχω καλή πληροφόριση.
PS 3:Τα παραπάνω έχουν γραφτεί σε μικρό χρονικό διάστημα και εν βρασμό ψυχής για αυτό συγχωρέστε με.
------------------------------------------------------------------------------------
Και με μια γρήγορη ματιά σε αυτά που γράφεται απο πάνω, συμφωνώ αλλά με λόγια παιδιά δεν γίνεται τπτ. Καλώς ή κακός κανένα κόμμα ή ηγέτης δεν θα λύσει τα προβλήματα των σχολών με σολομώντειες λύσεις. Απο το να λέμε τι πρέπει να γίνει ο καθένας απο το pc του (οπως και εγώ τώρα --->μετά θα παίξω Pro) μπορούμε να κανονίσουμε κάποια στιγμή σαν forum και να τα συζητήσουμε μπάς και βρούμε καμία λύση τουλάχιστον για την σχολή μας. Εγώ στην τελική είμαι 5ης και τελειώνω, αλλά αν δεν γίνει κάτι (αοριστολογία) να αλλάξουν κάποια (περισσότερη αοριστολογία) πράγματα,KAI θα περνάνε νόμοι που θα φάμε εμείς στην μάπα KAI κάποιοι που και που (συνήθως μετά απο πορείες) θα μπουκάρουν εν ονόματι του ασύλου στην σχολή ΜΑΣ και θα την κάνουν καλοκαιρινή.
Ρώτησα κιόλας ,αυτές που μου έκαναν την "ενημέρωση" για αιτήματα, τι σκοπεύουν να κάνουν και μου είπαν εμείς θέλουμε να συζητήσουμε για τα άρθρα που έχει περάσει η κυβέρνηση στο παρασκήνιο και οτι πρέπει να υπάρχει πληροφόρηση στους φοιτητές. Ε, τέτοια πληροφόρηση να την αφοδεύσω (ελληνιστί χέσω). Ούτε πιόνι είμαι να με χρησιμοποιούν ούτε τίποτα άλλο!!5ετής φοιτητής είμαι και είχω φάει ήδη μια κατάληψη στην μάπα πριν απο δύο χρόνια (για σχεδόν ένα χρόνο) και δεν σκοπεύω να φάω κιάλη.Ευχαρίστως να διεκδικήσουν ότι θέλουν αλλά όχι εις βάρος και κυρίως εν αγνοία των άλλων. Και επειδή ξέρω οτι η πρώτη απάντηση θα είναι και τότε γιατι ρε φίλε δεν κατεβηκες στην γενική συνέλευση, προτίνω στην επόμενη γενική συνέλευση που θα γίνει να κατεβούμε ομαδικώς από το forum για να ψηφίσουν επιτέλους οι άμμεσα ενδιαφερόμενοι φοιτητές και όχι τα κόμματα για εμάς.
PS 1:Να ξεκαθαρίσω οτι δεν ανοίκω σε καμία παράταξη για να μην υπάρχει στην συνέχεια της συζήτησης καμία υπόνοια.
PS 2: Αν ξέρει κανείς πότε γίνεται ξανά συνέλευση παρακαλώ να με ενημερώσει, γιατί πατάω σχολή μόνο για τα μαθήματα και φεύγω (λόγω ωραρίου) και δεν έχω καλή πληροφόριση.
PS 3:Τα παραπάνω έχουν γραφτεί σε μικρό χρονικό διάστημα και εν βρασμό ψυχής για αυτό συγχωρέστε με.
------------------------------------------------------------------------------------
Και με μια γρήγορη ματιά σε αυτά που γράφεται απο πάνω, συμφωνώ αλλά με λόγια παιδιά δεν γίνεται τπτ. Καλώς ή κακός κανένα κόμμα ή ηγέτης δεν θα λύσει τα προβλήματα των σχολών με σολομώντειες λύσεις. Απο το να λέμε τι πρέπει να γίνει ο καθένας απο το pc του (οπως και εγώ τώρα --->μετά θα παίξω Pro) μπορούμε να κανονίσουμε κάποια στιγμή σαν forum και να τα συζητήσουμε μπάς και βρούμε καμία λύση τουλάχιστον για την σχολή μας. Εγώ στην τελική είμαι 5ης και τελειώνω, αλλά αν δεν γίνει κάτι (αοριστολογία) να αλλάξουν κάποια (περισσότερη αοριστολογία) πράγματα,KAI θα περνάνε νόμοι που θα φάμε εμείς στην μάπα KAI κάποιοι που και που (συνήθως μετά απο πορείες) θα μπουκάρουν εν ονόματι του ασύλου στην σχολή ΜΑΣ και θα την κάνουν καλοκαιρινή.
Last edited by Zifnab on Fri Dec 05, 2008 2:18 am, edited 1 time in total.
Reason: merged posts
Reason: merged posts
Από ότι έχω ακούσει την Τρίτη έχει γενική συνέλευση για να ψηφίσουμε.Sergeant_Eikosaris wrote: PS 2: Αν ξέρει κανείς πότε γίνεται ξανά συνέλευση παρακαλώ να με ενημερώσει, γιατί πατάω σχολή μόνο για τα μαθήματα και φεύγω (λόγω ωραρίου) και δεν έχω καλή πληροφόριση.
Λογικά.........cactus wrote:Άρα τη δευτέρα έχουμε μάθημα κανονικά, ε?
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Από παιδί γνωστής παράταξης...
Θα έχουμε κατάληψη μέχρι και την Παρασκευή, την Δευτέρα κανονικά μάθημα και την Τρίτη πάλι γ.σ.
Θα έχουμε κατάληψη μέχρι και την Παρασκευή, την Δευτέρα κανονικά μάθημα και την Τρίτη πάλι γ.σ.
What to say man...what to say....
- captain-cook
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Την τετάρτη που μας πέρασε το απόγευμα έγιναν μαθήματα;;
Οχι.captain-cook wrote:Την τετάρτη που μας πέρασε το απόγευμα έγιναν μαθήματα;;
@ crash_override : όχι δεν έγιναν μαθήματα την Τετάρτη μετά την γενική
Κάτι άσχετο/σχετικό επί του θέματος. Την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχουν απεργίες μέσων μεταφοράς?
Κάτι άσχετο/σχετικό επί του θέματος. Την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχουν απεργίες μέσων μεταφοράς?
-
- Gbyte level
Παραθέτω την ανακοίνωση του πανελλαδικού συντονιστικού καταλήψεων (4/12).
Σήμερα, που τα προβλήματα δε χτυπάνε μόνο την εκπαίδευση, αλλά την εργασία και ό,τι άλλο οι κοινωνικοί αγώνες (σ' αυτόν τον τόπο, από τη μεταπολίτευση και έπειτα) πέτυχαν, γιατί να μην αντιδράσουμε πριν να είναι πολύ αργά;
-Αν κρίνεται ότι πρέπει να μεταφερθεί σε νέο θέμα, feel free.
Μετά από λίγο ψάξιμο στα topics σχετικά με τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2006, συνεχίστηκαν το 2007 και τώρα -με την εφαρμογή του νόμου- αναζωπυρώνονται, καλό θα ήταν να υπάρχει ένα θέμα που θα τα συμπυκνώνει όλα μαζί, ώστε να γνωρίζουν κάποια γεγονότα οι νέοι φοιτητές. Κάτι τέτοιο, βέβαια, είναι σχεδόν ακατόρθωτο καθ΄ότι έχουν γίνει μεγάλες συζητήσεις γι' αυτά τα θέματα. Ωστόσο, δε θα σας κρύψω, ότι μετά από την επίσκεψή μου σε παρελθόντα topics, ένα κλίμα ευφορίας με συνεπήρε. Υπήρχε προβληματισμός και αγωνία για τα ζητήματα που έθετε ο νέος -τότε- νόμος, υπήρχε κριτική και εντόνως αρνητική διάθεση ως προς το έργο της κυβέρνησης στην εκπαίδευση και της καταστολής ως μέσο επιβολής του.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ στις 4/12
Χαιρετίζουμε τη σημερινή πανελλαδική πορεία του φοιτητικού κινήματος, με τους χιλιάδες διαδηλωτές. Οι 40 καταλήψεις πανελλαδικά, η διάρκεια και αποφασιστικότητα του αγώνα μας και η κλιμάκωσή του δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα βρίσκει διαρκώς το φοιτητικό κίνημα μπροστά της, τις συνελεύσεις και τις καταλήψεις μας, τη μάχη για την ανατροπή συνολικά της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι μόνο της όπλο μπροστά στη δυναμική του φοιτητικού κινήματος είναι η καταστολή, η βία και το ξύλο των ΜΑΤ. Η πορεία χτυπήθηκε ανελέητα από τις δυνάμεις καταστολής που προχώρησαν σε δύο συλλήψεις φοιτητών, ενώ προσπάθησαν να διαλύσουν φοιτητικά μπλοκ, χτυπώντας αγωνιστές. Το όργιο καταστολής δείχνει το φόβο της κυβέρνησης μπροστά σε μία νέα αναμέτρηση με το φοιτητικό κίνημα. Θα επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους! Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται!
Στο φόντο της διεθνούς οικονομικής κρίσης, προετοιμάζεται μία νέα όξυνση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας που καλούνται να πληρώσουν την κρίση, να υποστούν τις συνέπειες της. Οι μαζικές απολύσεις, που ήδη έχουν ξεκινήσει, η ανεργία, η αιώνια λιτότητα, η συρρίκνωση των μισθών στα όρια της επιβίωσης, η πλήρης ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας είναι τα μέτρα που προωθεί το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία για την «αντιμετώπιση» της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν με ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Είναι φανερό ότι αυτή η κρίση με την ένταση και τη διάρκεια που επιδεικνύει δεν είναι αποτέλεσμα μίας δήθεν «ακραίας» διαχείρισης του συστήματος αλλά εδράζεται στην υπέρεκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας και στην ασυδοσία της αγοράς. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις βασικές επιλογές της, και βάσει των κατευθύνσεων της ΕΕ εντείνει την αντιλαϊκή της πολιτική. Χαρίζει 28 δις στις τράπεζες, την ίδια στιγμή που προωθεί έναν ακόμη προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας και φορτώνει 7 δις στους φορολογούμενους. Προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, την αντί – εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση», την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και με τις περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και συνολικά τη χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας.
Ωστόσο η κυβέρνηση είναι περικυκλωμένη από τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, από την κοινωνική αγανάκτηση που όλο και διογκώνεται. Από τους αγώνες στην υγεία και τις μαθητικές καταλήψεις, μέχρι τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών, τις στάσεις εργασίας και τις απεργίες σε διάφορους κλάδους, ο κλοιός των αγωνιζόμενων στενεύει για την κυβέρνηση. Η ανυποχώρητη πάλη μέχρι τη νίκη και την ανατροπή είναι και η απάντηση του φοιτητικού κινήματος κόντρα σε κάθε προσπάθεια καταστολής, ποινικοποίησης και συκοφάντησης των αγώνων μας. Το φοιτητικό κίνημα με παρακαταθήκη τη μεγάλη του νίκη στην αναθεώρηση του συντάγματος, έρχεται ξανά με συνελεύσεις – καταλήψεις και διαδηλώσεις. Η μάχη για τα δικαιώματα μας είναι μονόδρομος για να μην πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, για να ματαιωθεί η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και η πολιτική στην εργασία.
Στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση προωθεί την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05 για την επαγγελματική ισοτίμηση των κολεγίων με τα ΑΕΙ – ΤΕΙ. Ο νόμος για τα κολέγια που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και αναγνωρίζει την ιδιωτική εκπαίδευση ήταν το πρώτο βήμα. Ακολούθησε η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στις 23/10 που αξιοποιείται από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, στην προώθηση της επαγγελματικής εξίσωσης – κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα η απόφαση αφαιρεί από την κυβέρνηση οποιαδήποτε δικαιοδοσία «έλεγχου» των κολεγίων ή επιβολής αντισταθμιστικών μέτρων όπως ευαγγελιζόταν ο υπ. Παιδείας για να αποκρύψει την ουσία της πολιτικής τους. Η εναρμόνιση της ελληνικής εκπαίδευσης με τη Μπολόνια και τον Κοινό Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, που προωθείται από την ΕΕ και την κυβέρνηση, στοχεύει στο σπάσιμο των σπουδών σε δύο κύκλους, στην ολοένα μεγαλύτερη κατάτμηση των γνωστικών αντικειμένων που οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο ειδικεύσεων-επανακαταρτίσεων, στις συνεχείς πιστοποιήσεις, στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων. Η κοινοτική οδηγία και η εξίσωση προς τα κάτω με τα κολέγια θα λειτουργήσει σαν πολιορκητικός κλοιός για την εφαρμογή όλης της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και των κατευθύνσεων της ΕΕ.
Συγκεκριμένα η κοινοτική οδηγία 36/05 και ο νόμος για τα κολέγια θα φέρουν:
Την κατάργηση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων, μέσω της πλήρους απαξίωσης των πτυχίων και της εξίσωσης προς τα κάτω των δημόσιων πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τα κολέγια. Η διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μετατρέπει τα πτυχία σε ατομικούς φακέλους δεξιοτήτων, δημιουργεί απόφοιτους μίας χρήσης, αναλώσιμους, πειθαρχημένους και χωρίς απαιτήσεις.
Τη δημιουργία πυλώνα ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα λειτουργεί σα μοχλός πίεσης προς το δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα ιδιωτικά κολλέγια θα σαρώσουν τη δημόσια εκπαίδευση αναγκάζοντας σε διάσπαση των ενιαίων σπουδών σε κύκλους, σε πτυχία που δεν κατοχυρώνουν δικαιώματα στην εργασία, στον προσανατολισμό στην κατάρτιση και τις δεξιότητες, σε ιδιωτικοοικονομικά και ανταποδοτικά κριτήρια λειτουργίας, σε εντατικούς ρυθμούς και στην πειθάρχηση των φοιτητών. Αυτό θα εξασφαλιστεί κυρίως μέσω της ενιαίας αξιολόγησης των ιδρυμάτων και την παράλληλη λειτουργία δημοσίου και ιδιωτικού.
Το χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και την όξυνση των ταξικών φραγμών. Η βάση του 10 δημιουργεί εκ των πραγμάτων υποψήφιους ‘πελάτες’ για τα κολλέγια και τα κέντρα κατάρτισης, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι στο νέο νόμο για τα μεταπτυχιακά στα οποία μεταφέρονται επαγγελματικά δικαιώματα προβλέπονται δίδακτρα.
Βασικό μέτωπο της επίθεσης της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο. Ενός νόμου που έχει καταδικαστεί από το φοιτητικό κίνημα και συνολικά από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα της προσπάθειας εφαρμογής του είναι ότι σε πολλές σχολές δεν έχουν ακόμα δοθεί βιβλία, ενώ οι λίστες συγγραμμάτων οδηγούν στην περικοπή των δωρεάν βιβλίων, στην ασάφεια της ύλης και την εξατομίκευση των σπουδών. Η ανακοίνωση του πρότυπου εσωτερικού κανονισμού σε ΦΕΚ εκβιάζει τα ιδρύματα για την εφαρμογή του νέου νόμου –πλαίσιο και αποτελεί αιτία πολέμου για το φοιτητικό κίνημα. Ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός προβλέπει πειθαρχικές ποινές για τους φοιτητές που συμμετέχουν σε συνελεύσεις και καταλήψεις με στόχο την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων και την καταστολή του κινήματος. Επιβάλλει την αξιολόγηση και τις πιστωτικές μονάδες, τον ατομικό φάκελο προσόντων, την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των σχολών και τον manager, τις διαγραφές, τα φοιτητικά δάνεια και τις ανταποδοτικές υποτροφίες στη θέση της φοιτητικής μέριμνας.
Όλα τα παραπάνω προωθούνται με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που στόχο έχει τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου εργαζομένου, ευέλικτου, ελαστικού, πειθαρχημένου, φτηνού και χωρίς δικαιώματα. Υπηρετώντας αυτούς τους σκοπούς φέρνει:
• Την απαξίωση των πτυχίων, την αποσύνδεση πτυχίων – επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την συνολική αλλαγή στον χαρακτήρα των προπτυχιακών σπουδών.
• Την εντατικοποίηση των φοιτητών και την πειθάρχηση του φοιτητικού κινήματος, την αντιδραστικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολών.
• Την εισαγωγή της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας
ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ!Με φοιτητικό κίνημα ανατροπής, για τη ματαίωση των νόμων και των οδηγιών της ΕΕ και συνολικά της εκπαιδευτικής αντί – «μεταρρύθμισης». Με συνελεύσεις – καταλήψεις και διαδηλώσεις, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, για την απόκρουση της επίθεσης και τη μαχητική διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας.
Καλούμε σε κοινό αγώνα και συντονισμό όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους, κάθε μαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας, όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τα εργατικά σωματεία. Με κοινό μέτωπο νεολαίας και εργαζομένων για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης. Για να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση του, να απαγορευτούν οι απολύσεις, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για να ακυρωθεί ο προϋπολογισμός της φτώχειας, η εισοδηματική πολιτική και οι ιδιωτικοποιήσεις, για σταθερή μόνιμη δουλειά και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Με κίνημα νεολαίας, για να μη γίνουμε η γενιά των 700 και 400 ευρώ και της υποταγής, αλλά η γενιάς της ανυπακοής και της ανατροπής!ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ• Καμία ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05 της ΕΕ και του νόμου για τα ΚΕΣ. Απεμπλοκή της χώρας από την Μπολόνια, τον Κ.Ε.Χ.Α.Ε. και όλες τις συμφωνίες της ΕΕ για την εκπαίδευση.
• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
• Απόσυρση - Καμία εφαρμογή του πρότυπου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και των 4ετών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Απαιτούμε να δοθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα βιβλία και να αποσυρθούν οι λίστες συγγραμμάτων.
• Να κλείσουν τα κολέγια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, και όλα τα κέντρα κατάρτισης. Κατάργηση της βάσης του 10.
• Μία σχολή και ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα σε αυτό. Καμία πιστοποίηση έξω από το πτυχίο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς, εξεταστικούς και οικονομικούς φραγμούς.
• Όχι στην κατάργηση του ασύλου, διεύρυνση του σε χώρους δουλειάς και σχολεία
• Καμία αξιολόγηση σχολών και πτυχίων, απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση. Όχι στις πιστωτικές μονάδες και τον ατομικό φάκελο προσόντων. Απόσυρση του νόμου για τη διά βίου κατάρτιση – ανασφάλεια.
• Απόσυρση του νόμου για τα μεταπτυχιακά που κατοχυρώνει τους κύκλους σπουδών και τα δίδακτρα. Απόσυρση του νόμου για την έρευνα, που υποτάσσει όλη την ερευνητική λειτουργία στους κανόνες της αγοράς.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φοιτητικούς συλλόγους με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και καταλήψεις να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία στις 10 Δεκέμβρη και σε κλιμάκωση του αγώνα με συνελεύσεις – καταλήψεις και διαδηλώσεις το επόμενο διάστημα.
• Σε λειτουργία ενιαίου και ανοιχτού Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.
• Σε συγκρότηση διαδικασιών του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου
• Σε κοινή δράση και συντονισμό με κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, συνδικάτο και ομοσπονδία και εργατικό κέντρο στην κατεύθυνση συγκρότησης κοινού μετώπου νεολαίας και εργαζομένων. Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες, σχολεία για ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή πάλη των εργαζόμενων και του λαού
Σήμερα, που τα προβλήματα δε χτυπάνε μόνο την εκπαίδευση, αλλά την εργασία και ό,τι άλλο οι κοινωνικοί αγώνες (σ' αυτόν τον τόπο, από τη μεταπολίτευση και έπειτα) πέτυχαν, γιατί να μην αντιδράσουμε πριν να είναι πολύ αργά;
-Αν κρίνεται ότι πρέπει να μεταφερθεί σε νέο θέμα, feel free.
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Την Τετάρτη είχα μάθημα μέχρι τις 18:00 σε μεταπτυχιακούς φοιτητές - αλλά σε αίθουσα της Αντωνιάδου - και έγινε κανονικά.captain-cook wrote:Την τετάρτη που μας πέρασε το απόγευμα έγιναν μαθήματα;;
Δ. Γκρ.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Γνωρίζει κάποιος την κατάσταση που επικρατεί στην σχολή...? Η κατάληψη πλέον από όσα ακούω δεν είναι μόνο φοιτητών αλλά και εξωπανεπιστημιακών... Αυτό σημαίνει ότι αύριο δεν θα γίνει μάθημα? Θα μείνει κλειστή...?
- gasparosoft
- Gbyte level
Βασικά και να μην είναι κλειστή , ποιος πάει στην σχολή αν γίνονται γύρω σου όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα;
- sandra
- Wow! Terabyte level
Όποιος γράφει πρόοδο στις 9 σε ΑΣΠΣ και θέλει να ξέρει αν θα γίνει...gasparosoft wrote:Βασικά και να μην είναι κλειστή , ποιος πάει στην σχολή αν γίνονται γύρω σου όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα;
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Σωστή σε βρίσκω...
Άντε να κατέβουμε πρωί πρωί ...
Άντε να κατέβουμε πρωί πρωί ...
What to say man...what to say....
- marios
- Wow! Terabyte level
Αν είναι κλειστή ποστάρετε αν γίνεται για να ξέρουμε και οι υπόλοιποι τι να κάνουμε...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
- A.Stamati(tos)
- bit level
- Academic status: 3rd year
παιδιά καταρχάς γεια σας!!
μήπως να στέλναμε κανενα μαιλ στην κα Κυριακοπούλου να ρωτήσουμε γιατί τα κανάλια έχουν βουήξει για πολύ έκρυθμες καταστάσεις...
συμφωνείτε??
λεω να στείλουμε στην Τόνια γιατί ο Κωνσταντόπουλος έχει πει και σε παράδοση μαθήματος πως δεν θα απαντάει σε μαιλ.
ευχαριστώ!!
μήπως να στέλναμε κανενα μαιλ στην κα Κυριακοπούλου να ρωτήσουμε γιατί τα κανάλια έχουν βουήξει για πολύ έκρυθμες καταστάσεις...
συμφωνείτε??
λεω να στείλουμε στην Τόνια γιατί ο Κωνσταντόπουλος έχει πει και σε παράδοση μαθήματος πως δεν θα απαντάει σε μαιλ.
ευχαριστώ!!
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Να στείλω στον κ.Κωσταντόπουλο? απαντάει στα mail??? μην μπω άδικα στον κόπο...

και καλώς ήρθες στην παρέα μας...

και καλώς ήρθες στην παρέα μας...