Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού
-
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού
Επειδή δεν παρακολουθώ TV, έχουν ανακοινώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Έχουν βρει τι έχει γίνει αλλά δεν το έχουν πει ακόμα...
What to say man...what to say....
- mariosCSX
- Kilobyte level
Σου απαντάω εγώ.Crab wrote:Αν βγω και σπάσω το αυτοκίνητο του γείτονα με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη,αμαυρώνω τη μνήμη του;tZoLe wrote:...αμαυρώνουν την μνήμη ενός παιδιού...
Πλαγίως την αμαυρώνεις. Γιατί χρησιμοποιείς και εκμεταλλεύεσαι στην ουσία ένα τραγικό γεγονός για να εξωτερικεύσεις τη δική σου οργή που πιθανών να μην έχει σχέση με το γεγονός, για να νιώσεις "επαναστάτης", "γαμάτος" "outlaw" και ξέρω γω τι άλλο σκέφτεται ο καθένας.
Και να το κάνεις λόγο αυτού (του θανάτου), τότε έχεις πρόβλημα κρίσης καταστάσεων, και προσπαθείς να αναπαύσεις την συνείδηση (?) σου, με τη σκέψη πως "ναι... σπάω τ' αυτοκίνητο επειδή σκοτώσανε το παιδί", κάτι που είναι εντελώς παράλογο και εκτός πραγματικότητας
1996 Δεν Ξεχνώ
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- para
- Wow! Terabyte level
Σήμερα το πρωί αφιερώθηκε ώρα, ίσως κ περισσότερο, σε τηλεφωνήματα μαθητών(κυρίως),φοιτητών,δασκάλων και μανάδων στην εκπομπή του Αρναούτογλου.Fairy wrote:Γενικότερα δόθηκε τηλεοπτικός χρόνος να σχολιάσουν τα γεγονότα οι παρακάτω έγκριτοι: Μενεγάκη, Αρναούτογλου, η εκπομπή του Παπανώτα, οι Φώτης και Μαρία... κτλ. κτλ. ενώ δεν δόθηκε ούτε μισός χρόνος σε οποιοδήποτε μαθητή ή νεαρό άτομο να πει μια άποψη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ναι. Η σφαίρα μπήκε από πάνω προς τα κάτω που σημαίνει είτε ότι εξοστρακίστηκε από κάποιο ταβάνι είτε ήταν σκυφτός ο άτυχος.. Οπότε πρέπει να περιμένουμε βαλλιστική εξέταση η οποία μάλλον θα αργήσει πολύ..shodanjr_gr wrote:Επειδή δεν παρακολουθώ TV, έχουν ανακοινώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή;
Last edited by Ισοβίτης on Tue Dec 09, 2008 2:51 pm, edited 1 time in total.
Reason: merged posts
Reason: merged posts
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- IRAKLIO-13
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Δεν το είδα αλλά αξίζει ένα μπράβο αν όντως έγινε...
- Crab
- Mbyte level
Κολλάει διότι οι πράξεις του ανθρώπου καθορίζουν την υστεροφημία του.Όχι οι πράξεις όσων χρησιμοποιούν το όνομα του για να σπάσουν/κάψουν/whatever.crash_override wrote:Προφανώς και την αμαυρώνεις αφού με πρόφαση την δολοφονία του σπας το αμάξι του γείτονα...? Αυτό που κολλάει?
LOL!crash_override wrote: Για απάντησε και συ τώρα...?
Σε τι ακριβώς ν΄απαντήσω;Υποθετικό ήταν το ερώτημα...
Ούτε πλαγίως,ούτε καθέτως,ούτε οριζοντίως.mariosCSX wrote: Σου απαντάω εγώ.
Πλαγίως την αμαυρώνεις. Γιατί χρησιμοποιείς και εκμεταλλεύεσαι στην ουσία ένα τραγικό γεγονός για να εξωτερικεύσεις τη δική σου οργή που πιθανών να μην έχει σχέση με το γεγονός, για να νιώσεις "επαναστάτης", "γαμάτος" "outlaw" και ξέρω γω τι άλλο σκέφτεται ο καθένας.
Και να το κάνεις λόγο αυτού (του θανάτου), τότε έχεις πρόβλημα κρίσης καταστάσεων, και προσπαθείς να αναπαύσεις την συνείδηση (?) σου, με τη σκέψη πως "ναι... σπάω τ' αυτοκίνητο επειδή σκοτώσανε το παιδί", κάτι που είναι εντελώς παράλογο και εκτός πραγματικότητας
Η μνήμη του Αλέξη δεν αμαυρώνεται πλέον απο τπτ γιατί είναι ΝΕΚΡΟΣ.-
Last edited by Crab on Tue Dec 09, 2008 3:07 pm, edited 1 time in total.
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Να ρωτήσω και γω κάτι υποθετικό...
Αν μέσα στα επεισόδια κάψουν το μαγαζί σου, ή το αμάξι του πατέρα σου τα ίδια θα λες?
Αν μέσα στα επεισόδια κάψουν το μαγαζί σου, ή το αμάξι του πατέρα σου τα ίδια θα λες?
- Crab
- Mbyte level
Ναι - and your point is?crash_override wrote:Να ρωτήσω και γω κάτι υποθετικό...
- IRAKLIO-13
- Kilobyte level
Ολα αυτά δεν γίνονται μόνο για τον άδικο χαμό του Αλέξη. Δεν είναι η πρώτη φορά που από χέρι ένστολου σκοτώνεται άνθρωπος. Η κρατική-παρακρατική βία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ήταν ο μιχάλης το 85, ήρθε η σειρά του Ηρακλή αργότερα στο Ηράκλειο, ο Νικολάκης, τώρα ο Αλέξανδρος και η λίστα δεν έχει τελειωμό...sandri, julien, carlos juliani και τόσοι άλλοι. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του...
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Θες να μου πεις ότι αν σου κάψουν το αμάξι ή το μαγαζί θα συνεχίσεις να λες ακριβώς τα ίδια?
Πωπω, ωραία τα λες, βέβαια δεν έχει νόημα η συνέχιση της κουβέντας μαζί σου. Αφού νομίζω ότι μας δουλεύεις κανονικά.
Κατέβα λοιπόν και κάψε, σπάσε κάνε και πλιάτσικο! Όλα στην μνήμη του παιδιού που δολοφονήθηκε. Χρησιμοποίησε και άλλο το όνομα του. Έτσι θα το ήθελε και ο ίδιος.
Βέβαια τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε εσένα αλλά σε αυτούς που τα κάνουν...
Πωπω, ωραία τα λες, βέβαια δεν έχει νόημα η συνέχιση της κουβέντας μαζί σου. Αφού νομίζω ότι μας δουλεύεις κανονικά.
Κατέβα λοιπόν και κάψε, σπάσε κάνε και πλιάτσικο! Όλα στην μνήμη του παιδιού που δολοφονήθηκε. Χρησιμοποίησε και άλλο το όνομα του. Έτσι θα το ήθελε και ο ίδιος.
Βέβαια τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε εσένα αλλά σε αυτούς που τα κάνουν...
- mariosCSX
- Kilobyte level
Κάποια χαζομάρα πρέπει να έκανες με τα quote γιατί δεν είμαι ο tZole, αλλά τέλος πάντωνCrab wrote:Ούτε πλαγίως,ούτε καθέτως,ούτε οριζοντίως.tZole wrote: Σου απαντάω εγώ.
Η μνήμη του Αλέξη δεν αμαυρώνεται πλέον απο τπτ γιατί είναι ΝΕΚΡΟΣ.-
Ελπίζω να κατάλαβες μόλις postαρες, πως δεν είναι πρόταση με νόημα αυτό που έγραψες.
Να στο εξηγήσω λίγο: Η μνήμη κάποιου ατόμου, διατηρείται για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμη και μετά το θάνατο του. Εξ' ου και η φράση που ακούς στα μνημόσυνα που (ίσως) ήσουνα παρόν, ή σε κάποια κηδεία που λένε "αιωνία η μνήμη". Δε ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά το μνήμη part το λένε για τον νεκρό, που έχει πεθάνει.
Άρα τουλάχιστο, άμα είναι να πεις κάτι, μη λες πως δεν αμαυρώνεται η μνήμη του νεκρού επειδή είναι νεκρός, γιατί μπορεί και κάποιος να το πάρει και στα σοβαρά, και είναι κρίμα να δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις σε κάποιους που δεν ξέρουν την έννοια της λέξης "μνήμη"
1996 Δεν Ξεχνώ
- maria_
- Venus Former Team Member
++IRAKLIO-13 wrote:Ολα αυτά δεν γίνονται μόνο για τον άδικο χαμό του Αλέξη. Δεν είναι η πρώτη φορά που από χέρι ένστολου σκοτώνεται άνθρωπος. Η κρατική-παρακρατική βία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ήταν ο μιχάλης το 85, ήρθε η σειρά του Ηρακλή αργότερα στο Ηράκλειο, ο Νικολάκης, τώρα ο Αλέξανδρος και η λίστα δεν έχει τελειωμό...sandri, julien, carlos juliani και τόσοι άλλοι. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του...
Δεν μπορεί οι κατά κόσμον "αναρχικοί των Εξαρχείων"/γνωστοί-άγνωστοι/όπως θέλετε πείτε τους, να έκαναν ξαφνικά..tour ανά την Ελλάδα. Το θέμα έχει κι άλλες προεκτάσεις. Ο πρώην Πρύτανης του Ε.Μ.Π. τα είπε πολύ ωραία στο Alter πριν λίγο.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
- IRAKLIO-13
- Kilobyte level
Αποπροσανατολισμος και προπαγανδα.
Αυτο βλεπω ΔΥΣΤΥΧΩΣ και εδω μεσα.
Κοντευουμε να ξεχασουμε οτι η κρατικη βια των αστυνομικων εφτασε στο σημειο να σκοτωσει απροκλητα ενα παιδι 15 χρονων.
Οπως ξεχναμε ποσοι νοικοκυραιοι και μεροκαματιαρηδες καταστρεφονται απο τις τραπεζες.
Ποσα σπιτια κλεινουν επειδη το κρατος σκοτωνει ή βαζει φυλακη ΑΔΙΚΑ για τα συμφεροντα του.
Σαπια μυαλα, σαπια κοινωνια.
Αηδια για το ΚΚΕ και τα μελη του που φωναζαν μονο "ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ"
Αηδια για το ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινησε η πορεια και σταματησε για να τραβηξουν φωτογραφιες και πλανα.
Αηδια για οσους δεν σκεφτονταν οταν πηγαιναν να καψουν (ορθα ισως?) μια πολυεθνικη και μια τραπεζα, κατεστρεφαν και απλες περιουσες. Λιγες, πολλες? Εγω ειδα λιγες. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ! ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!
Αηδια για τους μπατσους που εριχναν δακρυγονα στην μεση της πορειας και κανανε ντου στους απλους ανθρωπους που δεν μπορουσαν να δουν μπροστα τους. Μαγκες.
Και ακομα πιο πολυ μαγκες που 2 ματαδες βαρουσαν ενα 16χρονο κοριτσακι.
Αλλα ξεχασα!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ!
ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ!!
Εμπρος στην προπαγανδα και το παιχνιδι τους.
Ξεχασε τα ολα κοσμε και συσπειρωσου απεναντι στους μπαχαλακηδες.
Και οταν θα σε <<βαράει>> το αφεντικο και ο μπατσος, ριξε τα σε αυτους που πηγαν να διαμαρτυρηθουν.
Εγω πηγα κατω γιατι μου το επεβαλε η συνειδηση μου.
Εγω πηγα για τον Αλεξη.
εγω πηγα για το κρατος που σκοτωνει.
εγω πηγα για τους συμπολιτες μου που κοιμουνται.
Παιχτε το παιχνιδι τους.
Αυτους αξιζουμε, αυτους εχουμε.
Κοντευουμε να ξεχασουμε οτι η κρατικη βια των αστυνομικων εφτασε στο σημειο να σκοτωσει απροκλητα ενα παιδι 15 χρονων.
Οπως ξεχναμε ποσοι νοικοκυραιοι και μεροκαματιαρηδες καταστρεφονται απο τις τραπεζες.
Ποσα σπιτια κλεινουν επειδη το κρατος σκοτωνει ή βαζει φυλακη ΑΔΙΚΑ για τα συμφεροντα του.
Αηδια για το ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινησε η πορεια και σταματησε για να τραβηξουν φωτογραφιες και πλανα.
Αηδια για οσους δεν σκεφτονταν οταν πηγαιναν να καψουν (ορθα ισως?) μια πολυεθνικη και μια τραπεζα, κατεστρεφαν και απλες περιουσες. Λιγες, πολλες? Εγω ειδα λιγες. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ! ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!
Αηδια για τους μπατσους που εριχναν δακρυγονα στην μεση της πορειας και κανανε ντου στους απλους ανθρωπους που δεν μπορουσαν να δουν μπροστα τους. Μαγκες.
Αλλα ξεχασα!
ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ!!
Και οταν θα σε <<βαράει>> το αφεντικο και ο μπατσος, ριξε τα σε αυτους που πηγαν να διαμαρτυρηθουν.
Εγω πηγα για τον Αλεξη.
Παιχτε το παιχνιδι τους.
Για να σωβαρευτούμε λίγο όλα τα παραπάνω ήταν
Για να σοβαρευτούμε λίγο
μια παράλογη πράξη ειναι ισοδύναμη με την κρατική βία;
IRAKLIO-13 wrote:Ολα αυτά δεν γίνονται μόνο για τον άδικο χαμό του Αλέξη. Δεν είναι η πρώτη φορά που από χέρι ένστολου σκοτώνεται άνθρωπος. Η κρατική-παρακρατική βία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ήταν ο μιχάλης το 85, ήρθε η σειρά του Ηρακλή αργότερα στο Ηράκλειο, ο Νικολάκης, τώρα ο Αλέξανδρος και η λίστα δεν έχει τελειωμό...sandri, julien, carlos juliani και τόσοι άλλοι. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του...
Για να σοβαρευτούμε λίγο

που θα πάει θα το δουμε...
- para
- Wow! Terabyte level
Μία παράλογη πράξη δεν είναι ισοδύναμη με την κρατική βία.
Πολλές όμως;
Ούτε να διαδηλώσουν δεν τους αφήνουν
Πολλές όμως;
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Εγώ νομίζω πως όταν οι άνθρωποι αναφέρονται στην μνήμη, είναι για να ευχηθούν να μη ξεχαστεί απο τους συγγενείς, φίλους κλπ..Η μνήμη του ανθρώπου χάνεται με το που σταματήσει να τροφοδοτείται με αίμα ο εγκέφαλος..marioscsx wrote:Να στο εξηγήσω λίγο: Η μνήμη κάποιου ατόμου, διατηρείται για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμη και μετά το θάνατο του. Εξ' ου και η φράση που ακούς στα μνημόσυνα που (ίσως) ήσουνα παρόν, ή σε κάποια κηδεία που λένε "αιωνία η μνήμη". Δε ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά το μνήμη part το λένε για τον νεκρό, που έχει πεθάνει.
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
++ ρε φίλε. Εχουμε χάσει τη μπάλα. Κοιτάμε τις τζαμαρίες. Που δεν έπρεπε να καούν δίκιο έχεις. Αλλα όχι ότι δεν θα κατέβουμε και στις πορείες, επειδή μας βάζουν σκ@τα στο μυαλό τα κανάλια. Που ΕΛΕΟΣ λένε "οι ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ πετάνε πέτρες". Οι ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ το κανουνε. Και φοβάται να κατέβει ο κόσμος. Υπάρχουν 500 που σπανε και 5000 που διαδηλώνουν ΕΙΡΗΝΙΚΑ. Που οι Μ@Λ@ΚΕΣ οι μπάτσοι πετάνε δακρυγόνα στη μέση της πορείας για να τη σπάσουν, και συνεχίζουνε. Και διαμαρτύρονται. Γιατί δεν ανέχονται άλλο την κρατική τρομοκρατία. Γιατί δεν γίνεται να ησυχάσουν άμα δεν αποδωθεί δικαιοσύνη.IRAKLIO-13 wrote:Αποπροσανατολισμος και προπαγανδα.
Αλλα ξεχασα!
ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ!!
Εγω πηγα για τον Αλεξη.
Παιχτε το παιχνιδι τους.
Το να μην κατεβαίνετε όλοι όσοι καταδικάζετε τα επεισόδια, για να μην χαρακτηριστείτε κάπως, δεν είναι δικαιολογία.
Αν μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι, μπραβο. Πειτε μου κ εμένα πως.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Αντιγράφω από το in.gr:
Έκκληση να τιμηθεί η μνήμη του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ειρηνικά απηύθυνε με παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Παπούλια έχει ως εξής:
Σήμερα, ημέρα της κηδείας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι για όλους μια μέρα πένθους.
Η δολοφονία του πλήγωσε βαθιά τη δημοκρατία μας.
Οι προηγούμενες μέρες έφεραν στη σκέψη όλων ένα μεγάλο 'γιατί'.
Αν η κοινωνία μας δεν απαντήσει πειστικά δίνοντας λύσεις οι πληγές θα μένουν ανοιχτές.
Στην απάντησή του όμως πρέπει να επιμείνουμε με σεβασμό στους θεσμούς και στους νόμους.
Σαν μέλος της γενιάς που έζησε βαριά χρόνια στην ιστορία μας, καλώ να τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξη ειρηνικά
Προσυπογράφω, με σεβασμό.
Δ. Γκρ.
Έκκληση να τιμηθεί η μνήμη του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ειρηνικά απηύθυνε με παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Παπούλια έχει ως εξής:
Σήμερα, ημέρα της κηδείας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι για όλους μια μέρα πένθους.
Η δολοφονία του πλήγωσε βαθιά τη δημοκρατία μας.
Οι προηγούμενες μέρες έφεραν στη σκέψη όλων ένα μεγάλο 'γιατί'.
Αν η κοινωνία μας δεν απαντήσει πειστικά δίνοντας λύσεις οι πληγές θα μένουν ανοιχτές.
Στην απάντησή του όμως πρέπει να επιμείνουμε με σεβασμό στους θεσμούς και στους νόμους.
Σαν μέλος της γενιάς που έζησε βαριά χρόνια στην ιστορία μας, καλώ να τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξη ειρηνικά
Προσυπογράφω, με σεβασμό.
Δ. Γκρ.
Δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα, αλλα ειναι οκ για να παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι. Οργάνωση θέλει, διότι δεν υπάρχει. Μοιραία λοιπόν η αστυνομία γίνεται ασκοπη οσο και επικινδυνη.para wrote:Μία παράλογη πράξη δεν είναι ισοδύναμη με την κρατική βία.
Πολλές όμως;
που θα πάει θα το δουμε...
-
- byte level
EKKΛΗΣΗ ΠΡΟΣ OΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..
EKKΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ..ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ..ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ..ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ..ΑΣ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ..ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ..ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟ..ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ..ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ..ΟΧΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΘΥΜΑΤΑ..ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ..
- www.examino.gr
- byte level
Ενδεικτική, χωρίς να είναι πλήρης, η καταγραφή που ακολουθεί:
* Τον Νοέμβριο του 1980 δολοφονούνται από αστυνομικούς των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου η νεαρή εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο 26χρονος Ιάκωβος Κουμής. Απομονώνουν την πρώτη στη βιτρίνα, στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, και την χτυπούν με κλομπ αλύπητα -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. Με κλομπ συνέτριψαν το κρανίο του Κουμή.
* Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.
* Τον Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.
* Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.
* Τον Μάρτιο του 1990 στην Πρέβεζα ο αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Δημήτρη Κίκερη. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα «βιντεάδικου», που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.
* Τον Απρίλιο του 1993 ο αρχιφύλακας Ηλίας Σταματόπουλος σκότωσε εν ψυχρώ τον 25άχρονο σερβιτόρο Γιάννη Τζίτζη σε μπαρ.
* Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.
* Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.* Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.
* Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.
* Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.
* Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.
* Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.
* Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.
* Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.
* Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.
* Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο.
............
* Τον Νοέμβριο του 1980 δολοφονούνται από αστυνομικούς των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου η νεαρή εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο 26χρονος Ιάκωβος Κουμής. Απομονώνουν την πρώτη στη βιτρίνα, στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, και την χτυπούν με κλομπ αλύπητα -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. Με κλομπ συνέτριψαν το κρανίο του Κουμή.
* Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.
* Τον Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.
* Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.
* Τον Μάρτιο του 1990 στην Πρέβεζα ο αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Δημήτρη Κίκερη. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα «βιντεάδικου», που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.
* Τον Απρίλιο του 1993 ο αρχιφύλακας Ηλίας Σταματόπουλος σκότωσε εν ψυχρώ τον 25άχρονο σερβιτόρο Γιάννη Τζίτζη σε μπαρ.
* Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.
* Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.* Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.
* Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.
* Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.
* Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.
* Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.
* Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.
* Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.
* Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.
* Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο.
............
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- IRAKLIO-13
- Kilobyte level
+++Ελπίζω κάποιοι να κατάλαβαν μερικά πράγματα...www.examino.gr wrote:Ενδεικτική, χωρίς να είναι πλήρης, η καταγραφή που ακολουθεί:
............