Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Post by rapadder » Tue Dec 09, 2008 6:52 pm

Δεν κατεβαίνω στις πορείες, γιατί το πρόβλημα δεν λύνεται με πορείες που καταλήγουν σε νέες καταστροφές. Ενεργός πολιτής σημαίνει πολλά πράγματα, όχι μόνο πορείες, ειδικά σε αυτήν την φάση που είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνουν νέες καταστροφές μετά από αυτές.
Για να μην σκοτωθούν πάλι παιδιά σαν τον Αλέξη, πρέπει να γίνουν 4-5-6 συγκρεκριμένα πράγματα. Αν γίνουν αυτά, τότε δεν θα υπάρχουν άλλα θύματα (ή θα περιοριστούν κατά πολύ). Αντί να συζητάμε για αυτά τα 4-5-6 πράγματα και να τα απαιτήσουμε (ή μάλλον καλύτερα) διεκδικήσουμε, έχουμε αναλωθεί σε πορείες.

@IRAKLIO-13: Υπάρχουν οι αναρχικοί και οι μπάχαλοι. Οι μπάχαλοι είναι μπάχαλοι είτε στο γήπεδο, είτε στην συναυλία, είτε στην πορεία.
@AmmarkoV: Δεν θέλω να γράφω γιατί δεν πρέπει να σπάμε τις τράπεζες...
@Stoupeace: Το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η απάθεια του κόσμου, αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία. Σκέψου ότι αν γίνουν και άλλες καταστροφές, ο κόσμος θα στραφεί σε ακραίες - ακροδεξίες προσεγγίσεις. Θα δικαιωθεί έτσι ο Αλέξης; Νομίζω πώς όχι.
Last edited by rapadder on Tue Dec 09, 2008 7:01 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Tue Dec 09, 2008 6:59 pm

Stoupeace wrote:
rapadder wrote:Καλά κάνουν και λένε γιατί άμα εσένα σου καταστρέψουν την περιουσία σου να δούμε μετά τι θα πεις. Πρέπει ο καθένας να κάνει self-moderation. Μην πέφτετε στην παγίδα "μόνο με καταστροφές θα αφυπνιστεί η κοινωνία".
Όσο για τον αστυνομικό - δολοφόνο ελπίζω να λάβει την τιμωρία που του αξίζει. Όπως και τα κάθε λογής ...παλιόπαιδα που βρήκαν την ευκαιρία της ζωής τους να μας δείξουν πάλι τον κομπλεξισμό τους.
Αμα εσενα σου δολοφονησουν το παιδι σου να δουμε τι θα κανεις. Δεν θα αφυπνιστει η κοινωνια μονο με καταστροφες. Αλλα βλέπω οτι δεν αφυπνίζεται ουτε με αυτες. Και ολα τα 15χρονα να δολοφονηθουν, θα κλαιτε μαγαζια. Οντως μλκια που τα καινε, ειναι η ζωη πολλων ανθρωπων. Αλλα κοιτα περα απο τη μυτη σου. Αν ηταν σοι σου ο Αλεξης, θα κατεβαινες στις πορειες?
Προφανώς υπάρχει χάσμα απόψεων και είναι λογικό αφού ο καθένας βλέπει τα πράγματα όπως θέλει ή όπως του έχουν μάθει καλύτερα, και οι δύο συμφωνείτε στη τιμωρία του αστυνομικού και για απόδοση ευθυνών. Ας διεκδικηθεί πρώτα αυτό που συνδέεται άμεσα με τον αδικοχαμένο Αλέξη και μετά ας προσπαθήσει η κοινωνία να καλυτερέψει χωρίς να συγχέουμε τον χαμό του παιδιού με άλλου είδους αγώνες.

Όσο για την οικογένεια του παιδιού, αν ήμουν στη θέση τους σίγουρα δεν θα ήθελα το όνομα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ να θυμίζει στον κόσμο όλο το χάος που έχει δημιουργηθεί.

Είναι άσχημο να βασίζετε έναν αγώνα στο όνομα ενός προσώπου που μπορεί να μην συμμεριζόταν καθόλου αυτές τις απόψεις!

Δεν είδα την οικογένεια του παιδιού να οδηγεί τις πορείες, Δεν είδα αυτούς που οδηγούν τις πορείες να γύρεψαν για να συλληπηθούν την οικογένεια του παιδιού!

Και όσο για τις απόψεις όσων από εμάς καθόμαστε και γράφουμε αλλά δεν δρούμε (μαζί και εγώ) οι απόψεις μας δεν έχουν πολύ σημασία αφού δεν θα καθορίσουν άμεσα τα πράγματα. Οπότε μην αναλωθούμε στο ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο αλλά να συνεχίσουμε την ενημέρωση επί του θέματος και τον υγιή σχολιασμό των γεγονότων για να μην οδηγηθεί το αυτό τόπικ σε flame.

Edit:διόρθωση ορθογραφικού :-D
Last edited by Master_ex on Tue Dec 09, 2008 7:06 pm, edited 1 time in total.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Tue Dec 09, 2008 7:02 pm

rapadder wrote:Δεν κατεβαίνω στις πορείες, γιατί το πρόβλημα δεν λύνεται με πορείες που καταλήγουν σε νέες καταστροφές. Ενεργός πολιτής σημαίνει πολλά πράγματα, όχι μόνο πορείες, ειδικά σε αυτήν την φάση που είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνουν νέες καταστροφές μετά από αυτές.
Για να μην σκοτωθούν πάλι παιδιά σαν τον Αλέξη, πρέπει να γίνουν 4-5-6 συγκρεκριμένα πράγματα. Αν γίνουν αυτά, τότε δεν θα υπάρχουν άλλα θύματα (ή θα περιοριστούν κατά πολύ). Αντί να συζητάμε για αυτά τα 4-5-6 πράγματα και να τα απαιτήσουμε (ή μάλλον καλύτερα) διεκδικήσουμε, έχουμε αναλωθεί σε πορείες.
Oι μπαχαλοι κανουν τις καταστροφες. Η πλειοψηφια διαμαρτύρεται. Εχουμε αναλωθεί σε πορείες??? Δηλαδή χανουμε το χρόνο μας... Μαλιστα... Ο καθένας λοιπόν βρίσκει τη δική του δικαιολογία για να μην κατεβαίνει. Μπραβο.

Για να γινουν τα 4-5-6 αυτα πράγματα πρέπει να πιέσουμε τους υπεύθυνους να τα κάνουνε. Αντι να λες απο το venus και στο σπίτι σου "ααα αυτα είναι αηδίες εγώ ξέρω τη λύση" ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗ.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Dec 09, 2008 7:05 pm

Δεν κατεβαίνω στις πορείες, γιατί το πρόβλημα δεν λύνεται με πορείες που καταλήγουν σε νέες καταστροφές.
Κάνεις πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυύ μεγάλο λάθος σε αυτό και για να κάνω και εγώ το self moderation μου το αφήνω εδώ!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
IRAKLIO-13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by IRAKLIO-13 » Tue Dec 09, 2008 7:08 pm

rapadder wrote:Δεν κατεβαίνω στις πορείες, γιατί το πρόβλημα δεν λύνεται με πορείες που καταλήγουν σε νέες καταστροφές. Ενεργός πολιτής σημαίνει πολλά πράγματα, όχι μόνο πορείες, ειδικά σε αυτήν την φάση που είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνουν νέες καταστροφές μετά από αυτές.

@IRAKLIO-13: Υπάρχουν οι αναρχικοί και οι μπάχαλοι. Οι μπάχαλοι είναι μπάχαλοι είτε στο γήπεδο, είτε στην συναυλία, είτε στην πορεία.
@AmmarkoV: Δεν θέλω να γράφω γιατί δεν πρέπει να σπάμε τις τράπεζες...
@Stoupeace: Το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η απάθεια του κόσμου, αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία. Σκέψου ότι αν γίνουν και άλλες καταστροφές, ο κόσμος θα στραφεί σε ακραίες - ακροδεξίες προσεγγίσεις. Θα δικαιωθεί έτσι ο Αλέξης; Νομίζω πώς όχι.

Το να κατέβεις σε μια πορεία ήταν, είναι και θα είναι παντα ενα μέτρο πίεσης.
Τωρα αν εσύ κάνεις κάτι καλύτερο πες το και σε μας για να μην χάνουμε τον χρόνο μας τρέχοντας σε πορείες...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Tue Dec 09, 2008 7:10 pm

Προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν μια πορεία καταλήγει σε επεισόδεια/ καταστροφές χάνει το νόημα της. Σε μια οργανωμένη πορεία με περιφρούρηση, θα πάω. Σε μια πορεία που θα πρωταγωνιστεί στα βραδυνά, όχι. Επίσης διστάζω να προτείνω σε κάποιον να πάει σε πορεία όταν μπορεί να κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα. Ελπίζω να μην είμαι ένα ψυχρό και αδιάφορο κυνικό πλάσμα.
Last edited by rapadder on Tue Dec 09, 2008 7:12 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Tue Dec 09, 2008 7:12 pm

Η κοινωνική εξέγερση που συντελείτε δεν γίνεται για την δολοφονία του 16χρονου. Αυτό ήταν η αφορμή.
Αυτή η εξέγερση είναι αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας αλλά και μιας σειράς άλλων προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στην Ελληνική κοινωνία...Οπότε ismail blanco νομίζω πήρες την απάντηση σου...Το κακό είναι ότι σε αυτή την εξέγερση συμμετέχουν άτομα ότι ναι. Αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, χουλιγκάνοι, μπάχαλοι, "παιδάκια", ίσως άμοιροι μετανάστες(δεν έχω εικόνα για το αν όντως ισχύει αυτό), αγανακτισμένοι πολίτες, ασφαλίτες και γενικά ότι ναι. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει πολιτικοποίηση, δεν είναι δηλαδή επανάσταση είναι εξέγερση...Ίδωμεν....
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
ismael blanco
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ismael blanco » Tue Dec 09, 2008 7:17 pm

Ωραια και ρωταω παλι αυτα τα προβληματα τωρα τα ειδαν και αντιδρουν??Ολα αυτα τα προβληματα υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν...γτ τπτ δν δειχνει να αλλαζει.Γτ να μν ειχαν αντιδρασει στα αλλα συμβαντα που ανεφερα αυτο δν μου το εχει απαντησει κανεις.
Live your dreams...
IRAKLIO-13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by IRAKLIO-13 » Tue Dec 09, 2008 7:19 pm

rapadder wrote:Προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν μια πορεία καταλήγει σε επεισόδεια/ καταστροφές χάνει το νόημα της. Σε μια οργανωμένη πορεία με περιφρούρηση, θα πάω. Σε μια πορεία που θα πρωταγωνιστεί στα βραδυνά, όχι. Επίσης διστάζω να προτείνω σε κάποιον να πάει σε πορεία όταν μπορεί να κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα. Ελπίζω να μην είμαι ένα ψυχρό και αδιάφορο κυνικό πλάσμα.
Και η χθεσινή πορεία οργανωμένη ήταν, και με περιφρούριση στα περισσότερα σημεία της...
Το αν η περιφρούριση έσπασε κάποια στίμη οφείλεται τοσο στους αναρχικούς οσο και στα ματ.
Εσένα ο ρόλος αν κάποια στιγμή κατέβεις θα είναι να βοηθήσεις ώστε να μην σπάσει η αλυσίδα.
Αν κάτσουμε όλοι στους καναπέδες μας δεν θα είμαστε άνθρωποι, θα είμαστε άβουλα όντα, δεν θα ζουμε απλά θα υπάρχουμε...
the_night_watchman
Mbyte level
Mbyte level

Post by the_night_watchman » Tue Dec 09, 2008 7:22 pm

Άλλο πορεία και άλλο επεισόδια.
Απο τη στιγμή που η κατάσταση έχει ξεφύγει πρέπει να σταματήσουν τις πορείες μέχρι να μαζέψουν τα ματ τους κουκουλοφόρους.
Δεν γίνεται να ξεχωρίσεις ποιοι είναι για την πορεία και ποιοι είναι μόνο για ζημιές γιατι είναι ντυμένοι πανω κάτω το ίδιο.
Έχει χαθεί το μέτρο και απ τις δύο μεριές αλλά όσοι θέλουν να διαδηλώσουν αυτή τη στιγμή δεν βοηθάνε.

Όσο θυμό και να έχεις για οποιοδήποτε λόγο δεν δικαιολογείται να σπας κ να καταστρέφεις ξένη περιουσία. Αυτό δείχνει κακή ανατροφή απ το σπίτι.
"There are two kinds of people in this world:Those who survive no matter the cost, and those who are walking victims."
Image
:::it will be alr1ght:::
Siente la magia que vive en ti...
IRAKLIO-13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by IRAKLIO-13 » Tue Dec 09, 2008 7:25 pm

Ολοι εχουμε καταδικάσει την φθορά ξένων (μικρο)περιουσιών.
Αλλά κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος...
www.examino.gr
byte level
byte level

Post by www.examino.gr » Tue Dec 09, 2008 7:36 pm

rapadder wrote:Προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν μια πορεία καταλήγει σε επεισόδεια/ καταστροφές χάνει το νόημα της. Σε μια οργανωμένη πορεία με περιφρούρηση, θα πάω. Σε μια πορεία που θα πρωταγωνιστεί στα βραδυνά, όχι. Επίσης διστάζω να προτείνω σε κάποιον να πάει σε πορεία όταν μπορεί να κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα. Ελπίζω να μην είμαι ένα ψυχρό και αδιάφορο κυνικό πλάσμα.
δηλαδη θα κατεβεις αυριο στην πορεια του ΠΑΜΕ ;
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Tue Dec 09, 2008 7:37 pm

IRAKLIO-13 wrote:Ολοι εχουμε καταδικάσει την φθορά ξένων (μικρο)περιουσιών.
Αλλά κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος...
μικρο-περιουσιών...?
Αγαπητέ μου, πήγαινε δες πως είναι η αθήνα, και αν σου φαίνεται μικρό περιουσίες τα όσα καταστράφηκαν, τότε περαστικά σου... Δεν θέλω να σε προσβάλλω και συγνώμη αν αυτό είναι το ύφος μου, αλλά αν το πιστεύεις το "μικρό" τότε υπάρχει σοβαρό θέμα....

Η Ασοεε καταστρέφεται και κανείς δεν κάνει τίποτα...
ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ....
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
the_night_watchman
Mbyte level
Mbyte level

Post by the_night_watchman » Tue Dec 09, 2008 7:44 pm

proskopos wrote:μικρο-περιουσιών...?
Αγαπητέ μου, πήγαινε δες πως είναι η αθήνα, και αν σου φαίνεται μικρό περιουσίες τα όσα καταστράφηκαν, τότε περαστικά σου... Δεν θέλω να σε προσβάλλω και συγνώμη αν αυτό είναι το ύφος μου, αλλά αν το πιστεύεις το "μικρό" τότε υπάρχει σοβαρό θέμα....

Η Ασοεε καταστρέφεται και κανείς δεν κάνει τίποτα...
ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ....
++

Στην Πάτρα έχει βγει ο κόσμος να υπερασπιστεί τις περιουσίες του και πετάει πέτρες στους κουκουλοφορους μήπωως και τους σταματήσουν.Με εκφράζει απόλυτα...
"There are two kinds of people in this world:Those who survive no matter the cost, and those who are walking victims."
Image
Γιωργος
byte level
byte level

Post by Γιωργος » Tue Dec 09, 2008 7:56 pm

Καλησπέρα και απο μένα. Πρώτα απ' όλα να ευχηθώ καλό ταξίδι στον μικρό Αλέξη που χάθηκε τόσο άδικα σε μια κοινωνία
που δεσμεύει, πνίγει όνειρα και δεν έχει ακόμα βρει τον τρόπο να εμπνεύσει αισοδοξία στους νέους σαν κ μας.

Γράφω με μοναδικό σκοπό να μοιραστώ μαζι σας μια ιδέα μου.
Παρακολουθώ τόσες μέρες το τι συμβαίνει στην Αθήνα.Πραγματικά θλίβομαι όχι μόνο για τον θάνατο ενός συμπολίτη μας( αυτο εξυπακουεται ), αλλά ακόμα για την συμπεριφρορά και την δράση των κουκουλοφόρων. Πνίγομαι στην σκέψη πως είμαι φοιτητής και δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.
Απευθήνθηκα στις παρατάξεις ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλία για να προστατέψουμε τον χώρο του πανεπιστημίου. Η αντίδραση τους ήταν να με χλευάσουν.

Η πρόταση μ είναι απλή.
Να οργανωθούμε όλοι, να μεταβούμε στο πανεπιστήμιο και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Ο σκοπός μας δεν θα είναι να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους αναρχικούς, ο σκοπός μας θα είναι ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΟΣ.
Θα προσπαθήσουμε να προστατεύψουμε τον χώρο μας. Με διάλογο όπου αυτό είναι δυνατόν.
Γιατί όχι να αναρτήσουμε ένα πανώ με το οποίο να εκφράσουμε την αντίθεση μας στα βίαια γεγονότα απ όπυ και αν προέρχονται.

Η παρουσία μας θα είναι ειρηνική και πολιτισμένη οπως αρμόζει.

Ντρέπομαι να είμαι Έλληνας και να με κοροϊδεύουν διεθνώς για το επίπεδο μου, για τον πολιτισμό μου, για τα κατορθώματα μου.
Δεν αξίζουν τέτοια γεγονότα στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.

Μπορούμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία,να δράσουμε.

Αφήστε έξω κομματικές αντιλήψεις,διαφορές και εγωισμούς.
Ένα μάτσο παρατάξεις δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους.

Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα απ αυτά που μας χωρίζουν.

Απ' ότι ενημερώθηκα ο χώρος του πανεπιστημίου δεν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.Καθώς η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη
προτείνω να πάρουμε μια απόφαση πριν είναι αργά.

Περιμένω απαντήσεις,θετικές ή αρνητικές, καθώς επίσης και νέες ίδέες για ουσιαστική δράση με στόχο την προστασία του πανεπιστημιακού χώρου.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Tue Dec 09, 2008 7:57 pm

AmmarkoV wrote:Οι φτωχές οι τράπεζες.. Ας τους χαρίσουμε κανένα δισεκατομμύριο ακόμα για να φτιάξουν τις ζημιές! :-p
Εσύ ειρωνέυεσαι αλλά ξεχνάς πως με το σπάσιμο μιας βιτρίνας δε ζημιώνεται ο μεγαλοκαρχαρίας που την έχει. Εκείνος και θα βρει λεφτάκια να την ξαναφτιάξει και δεν θα είναι μέσα καν.

Ο υπάλληλος όμως που εκείνη τη στιγμή είναι μέσα, είτε είναι νεαρός ταμίας 23 χρονών είτε υπεύθυνος καταστηματος, παίρνει μισθό ιδιωτικού υπαλλήλου και δεν του φταίει σε τίποτα να τραυματιστεί στα καλά καθούμενα. Αν μείνει κλειστό το κατάστημά του πού θα δουλέψει και ποιος θα θρέψει τους δικούς του; Αυτοί που υποστηρίζουν με τόση θέρμη τα κοινωνικά δικαίώματα τι έχουν να πουν γι' αυτο;

Άσε που την ώρα που θα πέφτει η μολότωφ, στην ουρά του ταμίου μπορεί να στέκεται οποιοσδήποτε από σας ή τους γονείς ή τους φίλους σας...

Το ίδιο ισχύει και για τα πολυκαταστήματα και ο,τιδήποτε άλλο καταστράφηκε ελαφρά τη καρδία. Ούτε αγιογραφία των τραπεζών κάνω, ούτε τίποτα τέτοιο. Απλά δεν θεωρώ πως αυτό που λέω είναι και παράλογο.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
the_night_watchman
Mbyte level
Mbyte level

Post by the_night_watchman » Tue Dec 09, 2008 9:11 pm

Γιωργος wrote:
Η πρόταση μ είναι απλή.
Να οργανωθούμε όλοι, να μεταβούμε στο πανεπιστήμιο και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Ο σκοπός μας δεν θα είναι να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους αναρχικούς, ο σκοπός μας θα είναι ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΟΣ.
Θα προσπαθήσουμε να προστατεύψουμε τον χώρο μας. Με διάλογο όπου αυτό είναι δυνατόν.
Γιατί όχι να αναρτήσουμε ένα πανώ με το οποίο να εκφράσουμε την αντίθεση μας στα βίαια γεγονότα απ όπυ και αν προέρχονται.
Συμφωνώ με την σκέψη αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα...Ακόμα και αν μαζευτούν 100 άτομα τι μπορούν να κάνουν απέναντι σε πέτρες και μολότοφ?Το πιθανότερο να καταλήξουν στο νοσοκομείο...Αλλά και αυτό να μην γίνει δεν νομίζω ότι θα νοιαστούν...

Δυστυχώς,η μόνη λύση που βλέπω είναι η προσωρινή άρση του ασύλου...Γιατί και τίποτα να μην μείνει όρθιο στο κέντρο δεν πρόκειται να σταματήσουν τα επεισόδια αφού το διασκεδάζουν...(αναφέρομαι στους κουκουλοφορους κ οχι σ' αυτους που διαδήλωναν ειρηνικα νωριτερα)
Image
Γιωργος
byte level
byte level

Post by Γιωργος » Tue Dec 09, 2008 9:20 pm

the_night_watchman wrote:
Γιωργος wrote:
Η πρόταση μ είναι απλή.
Συμφωνώ με την σκέψη αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα...Ακόμα και αν μαζευτούν 100 άτομα τι μπορούν να κάνουν απέναντι σε πέτρες και μολότοφ?Το πιθανότερο να καταλήξουν στο νοσοκομείο...Αλλά και αυτό να μην γίνει δεν νομίζω ότι θα νοιαστούν...

Δυστυχώς,η μόνη λύση που βλέπω είναι η προσωρινή άρση του ασύλου...Γιατί και τίποτα να μην μείνει όρθιο στο κέντρο δεν πρόκειται να σταματήσουν τα επεισόδια αφού το διασκεδάζουν...(αναφέρομαι στους κουκουλοφορους κ οχι σ' αυτους που διαδήλωναν ειρηνικα νωριτερα)

Μπορουμε..θα εχει αποτελεσμα αρκει να δρασουμε.
Αλλο να μαστε 100 φοιτητες εκει και να προσπαθησουμε να ηρεμησουμε τα πνευματα και αλλο να καθομαστε απραγοι.

Ειναι υποχρεωση μας να προσπαθησουμε. Δεν εχουμε να χασουμε τπτ.

Μπορουμε να προλαβουμε καταστασεις.

Για την αρση του ασυλου δεν συμφωνω..αυτο θα ειναι αποτυχια της Δημοκρατιας.
Υπαρχουν και αλλα μεσα,υπαρχουμε εμεις.

Η αρση του ασυλου πρεπει να ειναι η τελευταια εναλλακτικη λυση. Καθως δεν τις εχουμε εξαντλησει ολες ας μην φτασουμε σε αυτο το σημειο.
Θα ειναι σας να παραδινομαστε.
George1488
byte level
byte level

Post by George1488 » Tue Dec 09, 2008 9:23 pm

Λοιπόν , έμενα αν μου κατέστρεφαν την περιουσία και το έβλεπα, θα αντιδρούσα έτσι ώστε να βλάψω αυτόν που το κάνει, να τον αφίσω ανάπηρο αν γίνεται... να ζωρείζεται κι αυτός μια ζωή.... όπως ο ζωρίζεται μια ζωή και ο πατέρας μου και η μάνα μου, για να αποκτήσουν όσα έχουν.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Tue Dec 09, 2008 9:24 pm

Πηγαίντε και μιλήστε... Συνέλευση έχει, δεν είναι όμως του φοιτητικού συλλόγου. Αυτή τη στιγμή, είμαι στη χαλκίδα, όπου ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί γιατί από το πρωί ανακοινώθηκε, έλευση δύο πούλμαν με αναρχικούς, για να κάνουν πορεία. Η Αστυνομία, έχει συλλάβει μέχρι στιγμής (στα προάστεια της πόλης) τρεις (3) αναρχικές μύγες και δύο (2) αναρχικά κουνούπια. Μικροαστοί ζείτε; (Ναι, ζείτε και βασιλεύετε)

Παρακολουθώ τα κανάλια. Οι πυροβολισμοί που πέφτουν (15 στον αριθμό από την ομάδα Ζ - Αντ1) μόνο να πυροδοτήσουν κι άλλο το κλίμα μπορούν.

Ως προς το πλιάτσικο: τα ΜΜΕ έδειξαν περιθωριοποιημένες κοινωνικές τάξεις, αλλά και κοινούς ληστές, που συμμετείχαν. Όχι, φοιτητές. Τέλοσπάντων, έσας που τόσο σας έχει εξαγριώσει, θυμηθείτε το πλιάτσικο της εκκλησίας, του ζαχόπουλου, των υπουργών μιας κυβέρνησης που δεν έχει ούτε το θάρρος να παραιτηθεί.

Οι έμποροι, στο κέντρο της Αθήνας, που τόσο καιρό γεμίζουν τις κοιλιές τους, δίνοντας μισθούς πείνας στους τάχα 4ωρους (6ωρους στην πραγματικότητα) υπαλλήλους τους, τώρα ζητάν αποζημιώσεις. ΡΩΤΑΩ: Εχουν πάρει αποζημιώσεις οι ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ από το κράτος; Θυμάται κανείς τις εκτάσεις που αποχαρακτήρισε η κυβέρνηση; Την ανικανότητά της να διασώσει την Αρχαία Ολυμπία; Τίποτα. Τρίχες, κανείς δεν έχει πάρει ούτε ευρώ. Συνεχίζει όμως να κάθεται μέσα...

Όπως είπα και σε προηγούμενη δημοσίευση, ΟΛΟΙ μας έχουμε υπάρξει χαμηλότεροι των περιστάσεων. Ελπίζω και πιστεύω, ότι στις επόμενες μέρες, θα καλέσουμε γεν.συνέλευση του ΦΣ, για να πάρουμε αποφάσεις και να πολιτικοποιήσουμε τον αγώνα. ΓΕΛΙΕΣΤΕ αν νομίζεται ότι όλα γίνονται για τον 16χρονο. Θα σας θυμήσω τον μίχαλο, το 70ωρο εργασίας της ΕΕ, τις δαπάνες για την παιδεία και την υγεία, την κατάντια στους χώρους εργασίας στα σύγχρονα κάτεργα, την κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα (και καλά) που είναι γεμάτα από πρεζόνια και όχι από εμπόρους. Θας σας θυμήσω την πορεία της ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ αυτής κυβέρνησης.
http://katalipsiasoee.blogspot.com/ wrote:8.20
[Έρχεται συνέχεια καινούργιος κόσμος. Πληθαίνουμε. Υπάρχουν ελαφρά τραυματισμένοι από δακρυγόνα που έχουν πέσει σε κεφάλια, πόδια και χέρια. Φροντίζονται. Υπάρχουν υποδομές περίθαλψης τραυματιών. Αρχίζει η συνέλευση.
Αγάπη και δύναμη από την ΑΣΟΕΕ]

8μμ
[Οι μπάτσοι έχουν απομακρυνθεί, ο κλοιός έχει ανοίξει και η πρόσβαση στην ΑΣΟΕΕ είναι ελεύθερη. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει στην κατάληψη που σε λίγο θα κάνει την ημερήσια τακτική της συνέλευση]

7.40μμ
[Ύφεση στην επιθετικότητα των μπάτσων αλλά πολλά δακρυγόνα μέσα και έξω από την ΑΣΟΕΕ. Πριν από λίγο τα ηλίθια ανθρωποειδή έριξαν δακρυγόνα σε μεγάλο πλήθος ανθρώπων που παρατηρούσε τα τεκταινόμενα από την Κοδρικτώνος. Δημιουργήθηκε χάος και ο κόσμος άρχισε να φωνάζει τα γνωστά αυτονόητα: μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι. Υπάρχει έλλειμμα εφυίας ή πρόκειται για μεγαλοφυές σχέδιο του στρατηλάτη Χηνοφώτη; Η ιστορία θα δείξει...]

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η κατάληψη θα υπάρχει μέχρι να απελευθερωθεί και ο/η τελευταίος/α συλληφθείς/σα σε κάθε γωνιά της επικράτειας.

7μμ
[Η κατάληψη της ΑΣΟΕΕ δέχεται επίθεση από όλες τις μεριές. Οι καταληψίες αμύνονται. Στο βαθμό που υπήρχε κάλεσμα για συγκέντρωση και επομένως φροντίδα από τους καταληψίες να παραμένει ο χώρος ανοιχτός, η επίθεση από τους μπάτσους θεωρείται μέρος σχεδίου για τον αποκλεισμό της. Τα δακρυγόνα έχουν περάσει μέσα στο κτίριο.
θα ενημερώνουμε διαρκώς...προκείμενου να υπάρχει άμεση και μη διαμεσολαβημένη πληροφόρηση από τους καταληψίες]
Όσο και μπάχαλοι να ναι κάποιοι δεν πρόκειται να βαρέσουν συμφοιτητές. Δείτε κι από πάνω. Κόσμο καλούν, φοιτητές, εμάς.

edit: Εσείς και η λατρεμένη σας περιουσία.Με αίμα την έχετε αποκτήσει. Φίλε George, οι γονείς σου και εσύ, τί κάνετε όμως τόσο καιρό στους απαλλοτριωτές του εργασιακού σας πλούτου;
Last edited by StormRider on Tue Dec 09, 2008 9:28 pm, edited 2 times in total.
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Tue Dec 09, 2008 9:25 pm

Κάποιοι όμως όσο κι αν ζοριστούν δεν αποκτούν. Γιατί άραγε;
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Tue Dec 09, 2008 9:30 pm

katalhpsh asoee wrote:9μμ
[Στην συνέλευση της κατάληψης συμμετέχει πολύ κόσμος (δεν χρειάζεται να πούμε αριθμό για λόγους τακτικής απέναντι στην καταστολή). Οι μπάτσοι έχουν απομακρυνθεί αρκετά πέρα από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, τα δακρυγόνα κατακάθησαν επιτέλους και τα πράγματα είναι αρκετά ήσυχα. Γνωρίζουμε ότι ο ιδεολογικός πόλεμος της Δημοκρατίας των δολοφόνων τώρα ανασυγκροτείται προσπαθώντας με σταθερά βήματα να ποινικοποιήσει κάθε μορφή δυναμικής αντίστασης. Το περιμέναμε. Τίποτε, ωστόσο, δεν πρόκειται να μείνει πολιτικά και κοινωνικά αναπάντητο. Έχουν γνώσιν οι φύλακες αλλά οι εξεγερμένοι περισσότερη!]

Όσο διαρκεί η συνέλευση να ενημερώσουμε για μια δράση 40 περίπου συντρόφων από την κατάληψη της ΑΣΟΕΕ που διαδραματίστηκε στις 5 το απόγευμα. Πρόκειται για δράση απαλλοτρίωσης βασικών ειδών διατροφής από το σούπερ μάρκετ Αλιμέντα επί της Πατησίων. Τα τρόφιμα μοιράστηκαν σε πολλούς περαστικούς που στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν μετανάστες.
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”