vincent wrote:Γέμισε το φόρουμ ιδεολόγους... εγώ θα κάνω τις εξής ερωτήσεις:
1) Αυτοί που υποστηρίζουν τα επεισόδια ως γενική επανάσταση και ξεσικωμό και θεωρούν ασήμαντα τα καμένα μαγαζιά και δέντρα να μου απαντήσουν αν θα κάψουν το αυτοκινητό τους, το μαγαζί τους ή το σπίτι τους για χάρη της επανάστασης???
2)Αυτοί που ασχολούνται μόνο με τους αναρχικούς λες και είναι το μοναδικό πρόβλημα της χώρας να μου απαριθμήσουν 10 σκάνδαλα της κυβέρνησης που προφανώς έχουν ξεχαστεί πολύ εντέχνως από την πανέξυπνη δήλωση του Παυλόπουλου περι αμυντικής στάσης των Ματ.
3) Αυτοί που το παίζουν επαναστάτες επειδή κατέβηκαν σε μιά πορεία θέλω να τους ρωτήσω αν κυκλοφορούν κατά Ασοεε το βράδυ...??? Γιατι στην Δεριγνύ μένει φίλος μου και απλά δεν κυκλοφορεί μετά τις 7...
4) Όσοι κράζουν αυτούς που κάθονται μπροστά από τα pc τους να τους ενημερώσω ότι έχουν κάνει τα περισσότερα ποστ από όλους. Επίσης θέλω να τους ρωτήσω ποια είναι η προσφορά σας στον πνευματικό κόσμο πέρα από το αράδιασμ αρλούμπων που έχουν παπαγαλιστεί από αλλού και δεν είναι προιόν σκέψεις??? ( Έχω γνωρίσει συμφοιτητές που θα κάνουν λαμπρή καριέρα ως επιστήμονες και αξίζουν στην Ελληνική κοινωνία περισσότερο από τους ψευτο επαναστάτες)
5) Γιατί εσείς που αντλείτε από "ανεξάρτητες" πηγές τις πληροφορίες σας θεωρείτε ότι δεν είστε θύματα της ενημέρωσης???(Να θυμίσω ότι κάθε μέσο που συμφωνεί με την αποψή μας δεν είναι απαραίτητα και αντικειμενικό)
6)Πως τολμάνε μερικοί να χαράκτηρίζουν αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί τους μικροαστούς, αποχαυνανισμένους και άλλα τέτοια που είναι η κλασσική καραμέλα των "επαναστατών"??? ( Τουλάχιστον αυτοί με τις συντιριτικές απόψεις δεν έδωσαν τέτοιους χαρακτηρισμούς για τους συμφορουμίτες τους.)
Αυτά για να κατάλαβουμε πόσο ζώα είμαστε όλοι...Οι μεν και οι δε(Και φυσικά το ότι χωριστίκαμε σε παρατάξεις μας κάνει ποιο ζώα)
Φιλε Vincent (

),
Απο το να κράζεις τους πάντες και τα πάντα σε κάθε τόπικ (ναι έχω δει και παλιότερα παρότι πρωτοετής) δεν κάθεσαι να μας πεις κ εσύ 2 λογάκια για την άποψή σου? Ας απαντήσω λοιπόν στο ποστ σου.
1)Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Αλλά εχω και μια αλλη. Αυτοι που καταδικάζουν τα επεισόδια, αν τους δολοφονούσαν το παιδί, τι θα εκαναν? Ναι ξέρω "οι κουκουλοφοροι δεν ειναι μανες του Αλεξανδρου". Αλλα η τοση βια εχει ριζες. Αναγνωριζεις μονο τη σωματικη βια? Σκεψου την ψυχολογικη που σε ποτιζουν απο τοτε που γεννηθηκες.
2)Μα όλα αυτά έχουν ακριβώς αυτό τον στόχο. Να ξεχαστουν τα παλια.
3)Δεν εχει καμια συνοχή αυτό που ρωτάς.
4)Συμφωνω ότι η προσφορά στον πνευματικό κόσμο είναι σημαντικότατη. Αλλα όταν κοιτάς την επιστήμη και μόνο την επιστήμη σε τέτοιους καιρούς, ταιριάζει η φράση "Εδω ο κόσμος καίγεται και το νινι χτενίζεται."
5)Συμφωνοι. Αλλά πιστεύω θα παραδέχεσαι ότι μέσω του ιντερνετ μπορείς να έχεις ασύγκριτα πιο αντικειμενική ενημέρωση απο την τιβι. Λοιπόν, θύματα της ενημέρωσης, εγω τουλάχιστον ορίζω τα mainstreem θύματα της mainstreem ενημέρωσης που έχουν πειστεί ότι κατεβαινω σε πορεια==βοηθαω να σπανε πραγματα.
6)Οι χαρακτηρισμοί, συγνώμη, αλλά έχουν πέσει και απο τις δυο πλευρες. Οι ειρωνίες επίσης. Προσωπικά στα τελευταία μου ποστ έχω παρατηρήσει ότι μιλάω με πολλή ειρωνία. Αλλα δεν γραφω πάντα με ψυχραιμία. Οταν ακουω τον Κουγια, οταν διαβαζω "τα ΜΑΤ ειναι καλα", οταν διαβάζω απο καποιους ότι το κράτος δεν έχει λεφτα να πληρωσει τις καταστροφές, τη στιγμή που 2 μήνες πριν έδωσε για την πλακα του 27 δισ στις τράπεζες, και εχει φαει και καταχραστει τα 20πλάσια. Τελος, οταν βγαίνει ο ίδιος ο πρόεδρος των καταστηματαρχών και λέει "Ποιες ζημιες, εδω δολοφονηθηκε ενα 15χρονο παιδι." και οι υποστηρικτες, θεματοφύλακες των ελευθεριων (οπως εσυ εχεις πει για αλλους) των καταστηματαρχων βγαίνουν και κράζουν.
Λοιπον, ας μη χαρακτηριστει ως προσωπικη απαντηση το ποστ, αλλα ως μια γενικοτερη απαντηση σε οσα συνοψιζονται απο πολλους στις παραπανω αποψεις.
@Tzole: Δεν είπα ποτέ ότι μόνο εγώ (η πλευρά μου τεσπα) εχω δίκιο. Απλα ζητάω να μην απορρίπτουμε κατευθείαν τις αποψεις που εκφράζονται και δε συμβαδιζουν με τις αποψεις που προβάλλουν τα ΜΜΕ. Αλιμονο αν θεωρούσα ότι έχω το απόλυτο και μοναδικό δίκιο. Αλλά δεν μπορω να χωνεψω ότι ενας φόνος θα περασει στο ντουκου απο μερικους, και θα χλευαστει ο τροπος διαμαρτυριας μου, για αλλη μια φορα.