Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
the_night_watchman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Post by the_night_watchman » Thu Dec 11, 2008 3:08 am

jimm wrote:Πολιτες στην Πατρα πηραν τον νομο στα χερια τους και πετροβολησαν τους ταραξιες! :smt023
Απολυτα φυσιολογικο, αφου βλεπαν μολοτοφ να πεφτουν 20 μετρα απο το σπιτι τους και την αστυνομια να εχει εντολες να μην κανει τιποτα. ;)
:smt023 ++
PASCAL wrote:Επίσης οι αγανακτισμένοι και φιλήσυχοι πολίτες στην Πάτρα είχαν και΄ολίγο ασύρματο μαζί τους και ολίγο πάρε δόσε με τα Χρυσά Αυγά αλλά οκ μωρέ εκεί θα κολήσουμε; Όλα κρίνονται στην επικοινωνία.
Λες και όλοι είναι ή αναρχικοί ή χρυσαυγήτες ή μπατσοι αλλιώς παθητικοί.
ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ… ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ «ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ»

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν και την Τετάρτη οι αντιδράσεις πολλών πολιτών προς τα όσα αρχικά υποστήριξε ο Δήμαρχος, Α. Φούρας, σχετικά με την δράση μελών της «Χρυσής Αυγής» που αντεπιτέθηκαν στους αντιεξουσιαστές, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν χαρακτήρισε ως «Χρυσαυγίτες» τους 3.500 πολίτες που βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης, αναγνωρίζοντας το δικαίωμά τους να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Επέμεινε πάντως, πως όλα ξεκίνησαν από έναν μικρό πυρήνα ακροδεξιών, παρουσιάζοντας μάλιστα και μια προκήρυξη που όπως είπε σκορπίστηκε το πρωί στην Πάτρα κι έφερε την υπογραφή της «Χρυσής Αυγής».
Η αντιπαράθεση πάντως, για το αν έδρασαν και μέλη ακραίων οργανώσεων μεταξύ των πολιτών της Πάτρας, φαίνεται πως συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, καθώς δεκάδες είναι οι σχετικές δημοσιεύσεις σε πολλά blogs, ενώ ακόμα και στο γνωστό facebook, έχουν δημιουργηθεί 3-4 γκρουπ σχετικά με το ζήτημα. (Ένα εξ αυτών, που τιτλοφορείται «Συγχαρητήρια στους πολίτες της Πάτρας», έχει ήδη περισσότερα από 2.500 μέλη).
ειναι μεγάλο το άρθρο οπότε προτείνω να το διαβάσετε απο εδώ: http://www.gowest.gr/index.php?option=c ... Itemid=352
"There are two kinds of people in this world:Those who survive no matter the cost, and those who are walking victims."
Image
:::it will be alr1ght:::
Siente la magia que vive en ti...
mariosCSX
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by mariosCSX » Thu Dec 11, 2008 5:22 am

PASCAL wrote:Jimm αντιλαμβάνομαι πως όταν δεν έχεις στύση είναι πολύ άσχημο πράγμα. Η σεξουαλική ζωή δεν πάει και τόσο καλά. Είναι τότε που αρχίζουν να σου φταίνε ο Τάκης, ο Μάκης, η Λίτσα, τα πρεζονια, οι γυφτοι, οι αλβανοι, οι ληστες, οι αναρχοκομμουνισται, οι ΕΑΜοΒούλγαροι, οι συνοδοιπόροι...
είναι ωραία εκεί κάτω που είσαι ?
1996 Δεν Ξεχνώ
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r7g1O1JZNq4[/youtube] Γιατί δεν βγήκαν οι ευαίσθητοι στους δρόμους τότε;Γίνονταν έργα στο οδόστρωμα; Κι όμως,από κράτος δολοφονήθηκαν Περιέργως,η αντιεξουσιαστική κ εξουσιομάχος Αριστερά δεν ξήλωσε πεζοδρόμια.Οι αγωνιστές για Κύπρους και άλλα παρωχημένα είναι παρακατιανοί; Ακόμα κ αν πέσαν από κράτος;Ω ναι! Και δεν είναι αξιοκατάκριτο το έγκλημα αν σε τρώει η ημισέληνος;Όχι δεν είναι Και μερικοί επιμένουν να θυμούνται;Μέχρι ν' ασπρίσουν τα κοράκια και ν' ανατέλει απ' τη Δύση
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Thu Dec 11, 2008 10:13 am

[..] το ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να πάρει με το μέρος της τους νοικοκυραίους με τα μαγαζάκια που καίγονται. Οι εξεγερμένοι νέοι με τις μολότωφ έχουν στόχο τις τράπεζες, τα αστυνομικά τμήματα και τα πολυκαταστήματα. Τα μικρομάγαζα και τα καταστήματα των νοικοκυραίων τα καίνε μπάτσοι κουκουλοφόροι για να μην έχει διαρροές η εκλογική πελατεία των αφεντικών τους. [..] ήρθαν να με συλλάβουν στο σπίτι μου τέσσερα άγρια φρικιά με μούσια και μαλλιά μέχρι τον κ@λο. Μου έδειξαν αστυνομικές ταυτότητες και μετά από καιρό αναγνώρισα δύο από αυτούς να σπάνε βιτρίνες στην Πανεπιστημίου σε διαδήλωση.

Τζίμης Πανούσης, Δούρειος Ήχος 9/12/08
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Dec 11, 2008 10:47 am

Τραγική ειρωνία όλοι λένε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα μαγαζιά που κάηκαν ( και που μπορεί να αντικατασταθούν σε μια εβδομάδα ) ..
Το καλοκαίρι που κάηκε όλη η Ελλάδα και θα πάρει 50 χρόνια να ξαναφυτρώσουν τα δάση ( ΑΝ ξαναφυτρώσουν ) το ξεχάσατε μπράβο μας..
Πιο πολύ ταιριάζει το καμμένο "έλατο" στο κέντρο της Αθήνας παρά το κανονικό πλαστικό..

Και στο κάτω κάτω από τα μαγαζιά που κάηκαν/έκλεψαν/απλά έσπασαν τζάμια ( 160 μεγάλες αλυσίδες και τράπεζες κυρίως ) από ότι άκουω ..
Πόσος είναι ο πληθυσμός της Αθήνας? , 5.000.000 ? αρα δεν έγινε και τίποτα.. (Flawed argument σαν κάποια άλλα πριν 4-5 σελίδες για το πόσος κόσμος κατεβαίνει στην πορεία)

Τα κανάλια αν δεν γινόντουσταν τα επεισόδια ΟΥΤΕ που θα ανέφεραν ΤΙΠΟΤΑ..
Θα έκαναν ένα κλασσικό μπαράζ παραθύρων δυο εβδομάδων ad nauseum οπού θα έκραζαν την αστυνομία και θα τελείωνε εκεί το πράγμα! Η βαθειά αναλυτική ικανότητα των δημοσιογράφων μας δεν θα μπορούσε να συνδέσει τις τελίτσες..
Και αν μετά από την δολοφονία κατέβαινε κάποιος έξω από την βουλή και έκανε μια διαδήλωση με το ποιό σωστό από όλα τα μηνύματα που θα έλυνε όλα μας τα προβλήματα ούτε που θα του έδιναν σημασία και ούτε που θα κατέβαινε κανείς άλλος.. Είναι πιο σημαντικές οι Lifestyle ειδήσεις , η υποκουλτούρα και η "οικονομική" κρίση..
Και τα ΜΜΕ φταίνε και γιαυτό γιατί πρέπει να σπάσει και να κάψει κάποιος κάτι για να δωθεί σημασία , πρέπει να σκοτωθεί κάποιος για να υπάρξει κάποια αυτοκριτική.. Και φταίνε γιατί σας κάνουν και φοβάστε τον συνάνθρωπο σας και τον συμφοιτητή σας και τον γείτονα σας και τους πάντες αντί να τους καταλάβετε.. Και φταίνε γιατί μεταδίδουν ότι τους κατέβει και σας ετοιμάζουν μασιμένη πληροφορία , έτοιμη για κατάπωση..

Για τον Κούγια και την γραμμή υπεράσπισης και τα παρόμοια θέματα..
Απλά δεν μπορείτε να μπείτε στο μυαλό του δικηγόρου.. Όταν κάποιος κατηγορείται για κάτι έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως θέλει..
Δηλαδή να πεί ακόμα και το πιο απίστευτο ψέμμα και ο δικηγόρος του δημιουργεί έναν κόσμο από "στοιχεία" , "επιχειρήματα" , "ιδέες" και μπαίνει μέσα στο πετσί του ρόλου αυτού και λέει οτι ήταν παρεξήγηση.. Δικηγορικό γραφείο έχει ο Κούγιας , πελάτες και δημοσιότητα θέλει , αν τον προσλάμβαναν οι γονείς του Αλέξη θα έλεγε τα ακριβώς αντίθετα..
Και εμένα μου φαίνεται περίεργο αλλά είναι αυτή η διαφορά του τρόπου σκέψης των δικηγόρων και των πολιτικών σε σχέση με μηχανικούς ( για να μην πώ πληροφορικάριους ) , δεν κοιτάνε τα πράγματα όπως είναι αλλά έχουν την ευελιξία να τα φέρνουν έτσι ωστε να γίνουν όπως τα φαντασιώνονται..

Τέλος επειδή διαβάζω το thread από την αρχή αλλά συμμετέχω κιόλας , προφανώς από τα 9100+ views θα υπάρχει πολύς κόσμος όπως ο Ισοβίτης παράδειγμα που μπορεί να βλέπει το τι γράφεται και να μην ποστάρει.. Αλλά πραγματικά διάφορα posts αξίζουν πάρα πολύ ( βέβαια είναι 5 σελίδες από τις 40 :-p ) και είναι το ζουμί της υπόθεσης..
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Dec 11, 2008 11:04 am

Stoupeace wrote: 1)Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Αλλά εχω και μια αλλη. Αυτοι που καταδικάζουν τα επεισόδια, αν τους δολοφονούσαν το παιδί, τι θα εκαναν? Ναι ξέρω "οι κουκουλοφοροι δεν ειναι μανες του Αλεξανδρου". Αλλα η τοση βια εχει ριζες. Αναγνωριζεις μονο τη σωματικη βια? Σκεψου την ψυχολογικη που σε ποτιζουν απο τοτε που γεννηθηκες.
Κοίταξε να δεις έχεις δίκιο να έχει οργή, αλλά αν ο καθένας που τον έκλεψαν, του δολοφόνησαν κάποιον δικό του ή βίασαν για αν εξωτερικεύσει τον θυμό και την οργή του στρεφόταν εναντίον των υπολοίπων μελών της κοινωνίας, τότε θα κυκλοφορούσαμε όλοι με σπαθιά στο δρόμο.
Stoupeace wrote: 5)Συμφωνοι. Αλλά πιστεύω θα παραδέχεσαι ότι μέσω του ιντερνετ μπορείς να έχεις ασύγκριτα πιο αντικειμενική ενημέρωση απο την τιβι. Λοιπόν, θύματα της ενημέρωσης, εγω τουλάχιστον ορίζω τα mainstreem θύματα της mainstreem ενημέρωσης που έχουν πειστεί ότι κατεβαινω σε πορεια==βοηθαω να σπανε πραγματα.
Ακούω ΣΚΑΙ, διαβάζω bbc και ΑΠΕ, και επίσης ήμουν μπροστά όταν 15χρονα αναποδογυρίζαν αυτοκίνητα στον Πειραιά. Πεσ μου τι άλλο πρέπει να κάνω για αν αποκτήσω την αντικειμενική εικόνα που λες

Edit:
AmmarkoV wrote: Και στο κάτω κάτω από τα μαγαζιά που κάηκαν/έκλεψαν/απλά έσπασαν τζάμια ( 160 μεγάλες αλυσίδες και τράπεζες κυρίως ) από ότι άκουω ..
Πόσος είναι ο πληθυσμός της Αθήνας? , 5.000.000 ? αρα δεν έγινε και τίποτα.. (Flawed argument σαν κάποια άλλα πριν 4-5 σελίδες για το πόσος κόσμος κατεβαίνει στην πορεία)
Είναι εύκολο να κάνω τον μάγκα, πολύ εύκολο. Είναι δύσκολο όμως να σου καίνε το μαγαζί και να χάνεις κόπους χρόνων, όπως είναι ακόμα πιο δύσκολο να χάνεις το παιδί σου τόσο πρόωρα. Τσάμπα μάγκες υπάρχουν πολλοί.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Thu Dec 11, 2008 11:04 am

Την Παρασκευή το πολυσυζητημένο πόρισμα της βαλλιστικής στη σφαίρα του ειδικού φρουρού

Συνεχίζεται το σίριαλ με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης στη σφαίρα από το περίστροφο του ειδικού φρουρού, η οποία σκότωσε τον 16χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή και το πόρισμα θα παραδοθεί στον ανακριτή.

Η εργαστηριακή εξέταση της σφαίρας άρχισε με καθυστέρηση αρκετών 24ώρων, καθώς ο ανακριτής της υπόθεσης Φώτης Βλάχος περίμενε να οριστούν πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά του θύματος αλλά και του δράστη.

Από το πόρισμα της βαλλιστικής θα δοθεί απάντηση στο εάν ο θάνατος του παιδιού αποτελεί εν ψυχρώ δολοφονία ή προήλθε από τον εξοστρακισμό της σφαίρας.

Το σενάριο αυτό καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες από κύκλους της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να τεκμηριωθεί ο ισχυρισμός τού ειδικού φρουρού ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αλλά να εκφοβίσει.

Την αφορμή για τους παραπάνω ισχυρισμούς έδωσε η παρατήρηση στο πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας πως «η σφαίρα παρουσιάζει μια μικρή αποπλάτυνση στην αριστερή της πλευρά».

Κύκλοι της Ασφάλειας υποστηρίζουν πως η αλλοίωση της σφαίρας προέρχεται από την προηγούμενή της επαφή με κάποιο αντικείμενο, όπως κάγκελο, ξύλινο στύλο της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ, φανοστάτη ή μπαλκόνι.

Ωστόσο, κύκλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας δεν αποκλείουν η παραμόρφωση της σφαίρας να προέρχεται και από τη σπονδυλική στήλη του παιδιού, στην οποία και τελικά καρφώθηκε αφού προηγουμένως προκάλεσε διαμπερές τραύμα καρδίας και θωρακικής αορτής.

Πάντως, το σενάριο του εξοστρακισμού της σφαίρας διαψεύδεται τόσο το πόρισμα του ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη, όσο και από έμπειρους αστυνομικούς.

Στο πόρισμα αναφέρεται πως η σφαίρα «έχει πορεία από μπροστά και από πάνω προς τα κάτω, πίσω και λίγο δεξιά». Όπως διευκρινίζουν κύκλοι της Ιατροδικαστικής «αυτό σημαίνει πως ο θανάσιμος τραυματισμός δεν θα μπορούσε να έχει γίνει από τον πυροβολισμό προς το έδαφος που ισχυρίστηκε πως πραγματοποίησε ο ειδικός φρουρός».

Από την πλευρά τους, έμπειροι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στα Νέα λένε χαρακτηριστικά πως «αν πυροβολήσεις με 9άρι», όπως αυτό του ειδικού φρουρού, «και η σφαίρα βρει σε τοίχο ή κάγκελο και στη συνέχεια χτυπήσει έναν άνθρωπο σε απόσταση 15-20 μέτρων -όσο ήταν αυτή που χώριζε το θύμα από τον δράστη- θα προκαλούσε στον Αλέξη ένα επιφανειακό τραύμα».

in.gr
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Dec 11, 2008 11:08 am

tZoLe wrote:
IRAKLIO-13 wrote:
tZoLe wrote:
Δεν είναι μακριά η επόμενη πορεία, κάνε μια βόλτα να τους γνωρίσεις, και μετά ξαναγυρνάς στον καναπέ σου να δεις και το ματσάκι με την Μάλαγα...
Παιδιά σαν εσένα είναι, που εχουν όμως πιο σφαιρική γνώση του τι συμβαίνει...
Άκου, 4 χρόνια είμαι στο πανεπιστήμιο και τους ξέρω. Έχω κάνει τη βόλτα που μου προτείνεις. Δεν με ξέρεις και προφανώς δεν ξέρεις πως έχω διαμορφώσει τη γνώμη μου, ούτε πόσο πολύ είμαι κολλημένος στον καναπέ μου.
Ακόμα και ο πνιγηρός αέρας του σπιτιού, η δυσάρεστη θέση του καναπέ μπορεί να γίνουν η αιτία μιας επανάστασης οπότε μην τα υποτιμάτε! Αν όχι τότε γιατί καλείται τους άρρωστους στην επανάσταση αντί να τους απομακρύνεται;
που θα πάει θα το δουμε...
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Dec 11, 2008 11:10 am

Για τον ίδιο λόγο που όταν έχουμε απεργίες κάθονται οι δημοκράτες συνδικαλιστές κάποιων παρατάξεων μπροστά στις πόρτες και δεν αφήνουν όσους θέλουν να δουλέψουν. Για να έχουν μαζικότητα, για να δείξουν ότι είναι όλοι μαζί.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Dec 11, 2008 11:11 am

rose wrote:
Ακόμα και ο πνιγηρός αέρας του σπιτιού, η δυσάρεστη θέση του καναπέ μπορεί να γίνουν η αιτία μιας επανάστασης οπότε μην τα υποτιμάτε! Αν όχι τότε γιατί καλείται τους άρρωστους στην επανάσταση αντί να τους απομακρύνεται;
++++ :smt023
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Dec 11, 2008 11:23 am

tzole wrote:Είναι εύκολο να κάνω τον μάγκα, πολύ εύκολο. Είναι δύσκολο όμως να σου καίνε το μαγαζί και να χάνεις κόπους χρόνων, όπως είναι ακόμα πιο δύσκολο να χάνεις το παιδί σου τόσο πρόωρα. Τσάμπα μάγκες υπάρχουν πολύ.
AmmarkoV wrote:(Flawed argument σαν κάποια άλλα πριν 4-5 σελίδες για το πόσος κόσμος κατεβαίνει στην πορεία)
Btw ανοίξτε λίγο πρωϊνή ζώνη για μια γερή δόση προβληματισμού
------------------
ET3 : Τι κάνει ο Ολυμπιακός
Mega : Τι πρέπει να φοράς άν έχεις στενή πλάτη
ANT1 : Κανένα θέμα whatsoever
Star : Νόμιζα οτι η συμβίωση θα οδηγούσε σε γάμο..
Alpha : μαγειρική
Alter : Κάτι δαχτυλίδια - Βρήκα εναν υπέροχο άντρα που όμως ανήκει σε άλλη..

------------------
http://www.guardian.co.uk/world/2008/de ... eece-riots
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... id=4289151
http://www.capital.gr/news.asp?Details=633997

Επίσης ελληνοφρένεια ++
Last edited by AmmarkoV on Thu Dec 11, 2008 1:40 pm, edited 2 times in total.
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Thu Dec 11, 2008 11:47 am

Ρε συ, καλό είναι να ξεφεύγουμε λιγάκι. Από το Σαββάτο το βράδυ μέχρι χτες το βράδυ βλέπαμε τα ίδια και τα ίδια.
Τέσσερις μέρες για φωτιές και βανδαλισμούς...
Για την κηδεία του παιδιού δεν είπαν σχεδόν τίποτα...μόνο ότι 800 μέτρα από το νεκροταφείο πετούν μολώτωφ οι αντιεξουσιαστές...
What to say man...what to say....
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu Dec 11, 2008 11:53 am

Το στενάχωρο είναι πως έχει τόσο μεγάλη επίδραση η tv στον μέσο και προχωρημένης ηλικίας έλληνα, που αν για κάποιο λόγο (λέμε τώρα..) αποφάσιζαν τα μέσα να ασχοληθούν ελάχιστα με το ζήτημα, τότε αντιστοίχως και οι άνθρωποι δε θα έδειχναν ενδιαφέρον και προβληματισμό, αλλά θα αντιμετώπιζαν την όλη φάση με απάθεια..
Είναι φοβερό πως η τηλεόραση διαμορφώνει συνειδήσεις και συναισθήματα.. :-(

ΜΜΥ: Μέσα Μαζικής Υποβολής...
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
IRAKLIO-13
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by IRAKLIO-13 » Thu Dec 11, 2008 2:07 pm

Η μεγάλης κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα "Liberation" με βαρυσήμαντο άρθρο της παίρνει ξεκάθαρα το μέρος των διαδηλωτών και δηλώνει "Είμαστε όλοι Έλληνες", ενώ ΕΞΗΓΕΙ τι συμβαίνει στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό (και παράλληλα "τα χώνει" και στη Γαλλία).

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

1 - Ουδείς υπενθυμίζει το γεγονός ότι η ζωή στην Ελλάδα έγινε πολύ ακριβή μετά την υιοθέτηση του Ευρώ, ο μέσος μισθός είναι κάτω από 1000 Ευρώ, στην πραγματικότητα 800 Ευρώ, ενώ οι τιμές των ειδών διατροφής το λιγότερο διπλασιάστηκαν.

2 - Ουδείς λέει ότι το Carrefour εξαγόρασε πολλά ελληνικά σούπερ-μάρκετ μετά την υιοθέτηση του Ευρώ, ότι η Εμπορική Τράπεζα (2η τράπεζα στην Ελλάδα), η Αγροτική Τράπεζα, η Γενική Τράπεζα εξαγοράστηκαν από γαλλικές τράπεζες, και συγκεκριμένα από ! την BNP. Ότι η απορύθμιση της αγοράς μετά την υιοθέτηση του Ευρώ οδήγησε στον καλπασμό των διεθνών εταιριών.

3 - Ουδείς λέει ότι η γαλλική πρεσβεία βρίσκεται εκεί μόνον ως αντιπρόσωπος αυτών των εταιριών, οι οποίες εξαγοράζουν τις ελληνικές,τουλάχιστον σε εκείνο το μέρος της αγοράς όπου παίζουν κάποιο ρόλο.

4 - Ουδείς λέει ότι το αεροδρόμιο των Αθηνών παραχωρήθηκε σε γερμανική εταιρία, ότι το λιμάνι του Πειραιά παραχωρήθηκε σε κινέζικη εταιρία. Σαν να λέμε ότι η Ελλάδα χάνει σιγά-σιγά τον έλεγχο των μέσων μεταφοράς.

5 - Ουδείς λέει ότι τα πολιτικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βρίσκονται στα χέρια των ίδιων οικογενειών εδώ και γενεές. Τέλος, οι έλληνες ζούσαν πολύ καλύτερα πριν την υιοθέτηση του Ευρώ, το οποίο συνιστά καταστροφή. Για την ελληνική νεολαία το κόμμα της κεντροδεξιάς έγινε το σύμβολο αυτής της εκχώρηση! ς των δικαιωμάτων τους, των προσδοκιών τους.

Καλή τύχη στους φορείς της ελπίδας. Οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι το κεφαλαιοκρατικό σύστημα πνέει τα λοίσθια, αλλά φοβούνται πολύ, πάρα πολύ μην χάσουν τα προνόμιά τους.
Και, αν οι πολιτικοί δεν το παραδεχτούν, τα πρόβατα θα γίνουν λύκοι.

Για τους έλληνες το Ευρώ είναι μια καταστροφή, περιμένετε όμως, δεν είναι μόνο για τους έλληνες, μου φαίνεται πως είναι για όλη την Ευρώπη. Η αγοραστική ικανότητα είναι πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με το παρελθόν. Κι εδώ επίσης η κυβέρνηση κάνει τον κουφό, για αυτούς η κατάσταση βαίνει μια χαρά, υπάρχει μια κρίση, αλλά πέραν τούτου ουδέν.
Αλλά είναι φυσιολογικό ούτε καν να βλέπεις την κρίση να διέρχεται όταν παίρνεις μισθό 10000 Ευρώ το μήνα. Για κείνον όμως που κερδίζει 700 Ευρώ το μήνα ο τόνος δεν είναι ο ίδιος. Και νομίζω ότι οι νέοι δεν είναι ηλίθιοι,! ώστε να μην βλέπουν τι συμβαίνει. Εξ' ου και όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Η μοναρχία των πολιτικών: οι νέοι δεν θέλουν πια αυτό το σύστημα.
Δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για τις τράπεζες, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για αυτοκίνητα, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για πολέμους, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για τη διαβίωση των πολιτικών, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για να βοηθήσουμε τις εταιρίες που ήδη διέθεταν δισεκατομμύρια, και για τους λαούς ψίχουλα.

Ωραία διανομή του πλούτου, ωραία δικαιοσύνη, οι συνταξιούχοι επιβιώνουν, οι νέοι δεν έχουν δουλειά, οι μισθωτοί παραπαίουν. Κανένα πρόβλημα αφού υπάρχουν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια.

Είμαι ελληνίδα και είμαι πολύ υπερήφανη. Να είστε σε ετοιμότητα. Τα > γεγονότα της Ελλάδας έρχονται στην Ευρώπη.
Ας ξαναγράψουμε το κείμενο βάζοντας στη θέση της Ελλάδας τη Γαλλία και έχουμε μια αρκετά ρεαλιστική απεικόνιση όσων μας περιμένουν τα επόμενα χρόνια (μήνεςWink.

Βλέποντας τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των ειδήσεων για όσα
συμβαίνουν στην Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να μας έρχονται αβίαστα ορισμένες αναμνήσεις και να λέμε ότι τέτοιου είδους γεγονότα θα μπορούσαν κάλλιστα να συμβούν στη Γαλλία, αν η κυβέρνηση και ο Σαρκοζί δεν έπαιρναν κάποιες προφυλάξεις. Όλα τα συστατικά στοιχεία της ελληνικής εξέγερσης έχουν συναθροιστεί και εδώ, και ο Σαρκοζί δεν πρέπει να είναι πολύ ήσυχος αυτή τη στιγμή!

Από την Ελλάδα στη Γαλλία δεν είναι και πολύ μακριά. Μια σπίθα ίσως είναι αρκετή. Γάλλοι, άλλη μια φορά!
Xρειαζόμαστε κάποια «ελληνική» διαδήλωση, διότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι πραγματικά σοβαρή. Ο νεανικός πληθυσμός δεν κατανοεί την αξία της ζωής και των πραγμάτων.

Είμαστε όλοι έλληνες!
Μην ζουμάρει το μυαλό μας, εκεί που ζουμάρει η κάμερα των μμε.
Τα αίτια είναι βαθύτερα...
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Dec 11, 2008 2:20 pm

http://inlovewithlife.wordpress.com/ wrote:Σήμερα έχει απεργία. Συμμετέχουμε όλοι. Παίρνουμε μέρος σε κάθε συλλογική δράση, μικρή ή μεγάλη. Δυναμώνουμε τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς μας. Δεν αφήνουμε τα πράγματα σε λίγους και εκλεκτούς. Ένα τραγικό γεγονός να σταθεί αφορμή για να φέρουμε μία καλύτερη κοινωνία.

Λαοθάλασσα σήμερα σε μία απεργιακή διαδήλωση, που ενώθηκε με φοιτητές και μαθητές, χωρίς να ανοίξει μύτη! Στους δρόμους κατεβαίνουν μέχρι και οι πέτρες πλέον. Η διαμαρτυρία της κοινωνίας είναι καθολική. Το αίτημα προφανές. Ξήλωμα ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου. Άμεσες αλλαγές στις ζωές μας αρχίζοντας από την κυβέρνηση.

ΥΓ. Επειδή υπάρχει γενικότερη συζήτηση για την οικονομική κρίση, που τρομάζει τα μικροαστικά στρώματα της κοινωνίας, τα οποία αποτελούν την καθοριστική της δύναμη αυτή τη στιγμή. Κύριοι ακούστε εδώ. Ποια “προηγμένη” χώρα δεν έχει μπει σε ύφεση? Σε αντίθεση με ΗΠΑ και Αγγλία, τις μητροπόλεις του καπιταλισμού, όπου τα πάντα διαλύονται, αυτή η χώρα είναι η Γαλλία. Μία χώρα, στην οποία οι συνεχείς εξεγέρσεις του λαού έχουν διατηρήσει τον κοινωνικό ιστό και την αξιοπρέπεια. Μια χώρα συνέχεια στους δρόμους. Στην Ελλάδα η πίττα έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Τη λυμαίνονται όμως όλο και περισσότερο οι λίγοι όλο και λιγότερο εμείς. Από την κρίση ή θα βγούμε όλοι ή κανείς. Σε ΗΠΑ και Αγγλία θα γίνει μακελειό. Αυτά που βλέπετε εδώ θα είναι ένα όμορφο παιδικό όνειρο μπροστά σε αυτά που θα συμβούν εκεί. Εμείς που παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας πρέπει να βγούμε και να ζητήσουμε τίποτα λιγότερο από τα πάντα. Οι λίγοι, που έχουνε χεστεί στο τάληρο, σας κοροϊδεύουν από τις τηλεοράσεις. Σε τόσες απεργειακές κινητοποιήσεις έχουμε κατεβεί εκατοντάδες χιλιάδες, για να έχουμε σήμερα τις προτάσεις του Μίχαλου για γενίκευση της επισφάλειας σε όλους μας και τα νομοσχέδιο της ΕΕ για το 70ωρο. Ως Εδώ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ‘Η ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ Ή ΚΑΝΕΙΣ
ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ Ο,ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ
Οι μαθητές συνεχίζουν:
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=940260

Οι καταλήψεις πληθαίνουν:
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=940215
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=940163 / http://katalipsiasoee.blogspot.com/2008 ... st_48.html

Η αλληλεγγύη απο το εξωτερικό:
http://katalipsiasoee.blogspot.com/2008 ... _9135.html
http://katalipsiasoee.blogspot.com/2008 ... t_899.html
http://katalipsiasoee.blogspot.com/2008/12/812.html
http://katalipsiasoee.blogspot.com/2008 ... _7873.html
κ.α πολλές

Οι χρυσαυγίτες επίσης:
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=940458
Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Dec 11, 2008 2:23 pm

Iraklio-13 ++
Τουλάχιστον έχουμε την υποστήριξη καποιων ανθρώπων απέξω. Οσοι τα'χουν ζήσει εχουν μια παραπάνω εμπειρία. Και ελπίζω αυτο το αρθρο να διαβαστεί και από δω μέσα.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
IRAKLIO-13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by IRAKLIO-13 » Thu Dec 11, 2008 2:28 pm

αφιερωμένο...

http://parapolitiki.blogspot.com/2008/1 ... _7814.html

Αυτοί καίνε τις περιουσίες μας???
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Thu Dec 11, 2008 2:41 pm

Χαχα καλό! Πρώτα τα καίνε και μετά θέλουν να τους τα πληρώσουμε κιόλας!

Εδώ κολλάει και η φράση: άλλος γ@μ@ει και άλλος πληρώνει
What to say man...what to say....
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Dec 11, 2008 2:43 pm

...

Σου δείχνει το παράθυρο και εσύ κοιτάς το δάχτυλο φίλε crash_override

...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Dec 11, 2008 2:46 pm

Link
Eπειδή το βίντεο δεν κλαίγεται για καμμένα μαγαζιά και αυτοκίνητα, αλλα σατυρίζει τους ανεύθυνους υπεύθυνους για όλα αυτά, απλά καντε τον κόπο να δείτε μέχρι λίγο πριν το 2ο λεπτό.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
IRAKLIO-13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by IRAKLIO-13 » Thu Dec 11, 2008 2:46 pm

crash_override wrote:Χαχα καλό! Πρώτα τα καίνε και μετά θέλουν να τους τα πληρώσουμε κιόλας!

Εδώ κολλάει και η φράση: άλλος *** και άλλος πληρώνει
ασχολίαστο...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Dec 11, 2008 3:17 pm

Εχουμε μπει σε έναν άτυπο δημοσιογραφικό διαγωνισμό «Οποιος πει τη μικρότερη ηλικία διαδηλωτή που έπεσε θύμα των ΜΑΤ, παίρνει το βραβείο Βότση». Για την ώρα ο νικητής είναι εκείνος που είπε το «ξυλοκοπούν τα ΜΑΤ ένα δεκάχρονο». Δύσκολα το ρεκόρ καταρρίπτεται χωρίς ταυτόχρονα να μην καταρριφθεί η λογική, αλλά μια προσπάθεια μπορεί να γίνει. Παραδείγματος χάριν, «τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν έναν εννιάχρονο που μεγαλοδείχνει και μοιάζει για δεκατρία». Η περιέργεια, πάντως, μου έχει μείνει. Πώς στον διάολο ξέρει ο ρεπόρτερ την ηλικία αυτού που δέρνουνε τα ΜΑΤ; Τον ακούει που φωνάζει «γουρούνια, μπάτσοι, δολοφόνοι, σταματήστε να με χτυπάτε. Σταματήστε να χτυπάτε ένα παιδί που γεννήθηκε το 1998. Οκτώβριο».
Οπως και εντυπωσιάζομαι με τον αλγόριθμο ηλικίας + πέτρας. Το θέμα δεν είναι η πέτρα, αλλά η ηλικία αυτού που την πέταξε. Σε αυτή τη λογική το «γουρούνι, επιτίθεσαι στο 17χρονο παιδάκι από το Λύκειο που σου πέταξε την πέτρα» στέκει. Αν όμως την πέτρα την πετάξει συνταξιούχος, ο ΜΑΤατζής μπορεί να τον αλαλιάσει στις κλομπιές. Οπως και είμαι μαγεμένος από την προσπάθεια να βρεθεί μια κατάλληλη λέξη για να περιγράφονται οι υπαίτιοι των επεισοδίων.
Οταν ήμουν πιτσιρικάς και η μάνα μου αναφερόταν στις μάχες των ΕΛΑΣιτών και των χωροφυλάκων με τους Εγγλέζους τον Δεκέμβριο του '44, έλεγε «τα γεγονότα». Ενας άλλος τρόπος ήταν να έλεγες «τα Δεκεμβριανά». Ετσι, δεν έπαιρνες θέση και είχες το κεφάλι σου ήσυχο και από τους δεξιούς και από τους κομμουνιστές. Ενα λοιπόν αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει στα επεισόδια. Πώς τους φωνάζουμε τους μυστήριους; Αναρχικούς; Κάποιος λόγιος της Αριστεράς θα πεταχτεί να πει: «Οι πραγματικοί αναρχικοί έχουν ιδεολογία». Διαδηλωτές; Αλλά διαδηλωτές είναι και αυτοί που δεν πετάνε πέτρες. Αντιεξουσιαστές; Not bad και για πολύ καιρό βολευτήκαμε με τον όρο, αλλά σιγά σιγά έγινε μπανάλ. Μπαχαλάκηδες; Λίγο ελαφρύ. «Με μπετόβεργες και Μολότοφ επιτέθηκε μια ομάδα από μπαχαλάκηδες», ακούγεται περίεργο. Τα παιδιά με τα μαύρα; Και αν εκείνη την ημέρα ενός του ήρθε να φορέσει τα αμπιγέ τα άσπρα τι θα λένε στην τηλεόραση; «Παιδί με τα μαύρα που διακρίνεται να φοράει το άσπρο πουκάμισο». Εκτός του ότι «παιδιά με τα μαύρα» έχουν δικαίωμα να λέγονται και οι παπάδες, οπότε έχουμε και την επιβεβαίωση της παροιμίας «gayδες και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια».

Πηγή Διαβάστε το όλο.
Σε διαφορετικό ύφος απαντάει άλλος συνάδελφος από την ίδια εφημερίδα:

Από τον Νοέμβριο του 1992 μέχρι τον Ιανουάριο του 1996 πέντε αστυνομικοί έκαναν σκοποβολή επί «κινούμενων στόχων». Επί Αλβανών μεταναστών. Αοπλων. Για να ακριβολογούμε: πολλοί επιδίδονταν, τότε, σε αυτό το «σπορ», αλλά πέντε αποδείχθηκαν τόσο ικανοί σκοπευτές ώστε να στείλουν στον άλλο κόσμο τα «μιάσματα» -το δείγμα δεν περιλαμβάνει περιπτώσεις μη θανατηφόρων τραυματισμών. Οι μετανάστες μάλλον δεν είχαν χαρτιά κι έτρεξαν να αποφύγουν τον έλεγχο. Σύμφωνα, όμως, με μια -δημοφιλή, στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.- εκδοχή της «νομιμότητας», αν δυσκολεύεσαι να πιάσεις κάποιον και να τον «επαναπροωθήσεις» στη χώρα του (κοινώς, να απελαθεί), του τραβάς μια «προώθηση» στον Αγιο Πέτρο και ξεμπερδεύεις. Κατόπιν κοιτάς το πτώμα και λες ό,τι είπε και ο κτηματίας στις πρώτες σκηνές της ταινίας «Οι Φυγάδες του Μισούρι», για τον απαγχονισμένο επίδοξο ζωοκλέφτη: «Τον απάλλαξα από τη δυστυχία του».
Ξέρετε τι έγινε με τις πέντε αυτές υποθέσεις; Τρεις μπήκαν στο αρχείο. Ενας από τους «πιστολέρο» τιμωρήθηκε (;) με δίμηνη αργία και ένας με πρόστιμο. Πρόστιμο επιβλήθηκε και σε άλλους αστυνομικούς που δίχως να απειλούνται πυροβόλησαν, αλλά τα τραύματα τα οποία προκάλεσαν δεν έστειλαν τους μετανάστες στα θυμαράκια. Το ύψος των προστίμων ήταν δέκα, δώδεκα, ή δεκαπέντε χιλιάδες δραχμές. Σαν να λέμε, από 29, 34 έως 44 ευρώ. Μια ζωή, όσο δέκα πακέτα τσιγάρα. Θα μπορούσαν ίσως οι... ήρωες της ΕΛ.ΑΣ. να μην έχουν πληρώσει φράγκο, εάν οι «αυστηροί» κριτές τους ερμήνευαν κατά το δοκούν το σοφό απόφθεγμα του Πανούτσου, σύμφωνα με το οποίο 10 εκατομμύρια γηγενείς δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε τα ίδια δικαιώματα με Αφγανούς και κορμοράνους. Το δυστύχημα για τους υπερήφανους «Ρίνγκο» είναι πως ο Πανούτσος ανέπτυξε τους σχετικούς προβληματισμούς του μόλις τον Δεκέμβριο του 2008. Ετσι, κατέβαλαν το εξοντωτικό πρόστιμο. Ποιος είπε ότι η τύχη ευνοεί πάντοτε τους ήρωες;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level

Post by elsupreme » Thu Dec 11, 2008 3:40 pm

++ Για τα άρθρα rapadder.
Έλαβα αυτό από γνωστό μου :
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."
Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )
Διαχρονικός δεν λες τίποτα...
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”