Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
User avatar
tZoLe
Venus Former Team Member
Posts: 1925
Joined: Wed Feb 22, 2006 12:21 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Lausanne-Pasalimani
Contact:

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by tZoLe » Thu Dec 11, 2008 5:19 pm

Stoupeace wrote:Αρα τι ψηφίζεις Tzole? Γιατί κι εγώ την ίδια αποψη είχα, αλλα δεν βρήκα κάτι που να εκφραζει απόλυτα... Διαφωνω με την καταργηση του ασύλου όμως. Και χαίρομαι που κάτι τέτοιες απόψεις ψηφίζονται μόνο στα δημοψηφίσματα που κανουν forum σχολών, και ευτυχώς όχι σε όλα.
Δεν έχω ψηφίσει κάτι, δεν ταυτίζεται η άποψη μου απόλυτα με κάποια από τις πιθανές απαντήσεις. Είμαι σίγουρος πως χρειάζεται αναθεώρηση και ώριμη συζήτηση το θέμα.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
User avatar
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 453
Joined: Tue Jun 13, 2006 3:22 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Inside Maniac Mansion ,try to take on the world

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by Silver » Thu Dec 11, 2008 5:45 pm

Μιας και όλο αυτό το δημοψήφισμα είναι δικιά μου πρωτοβουλία πιστεύω πως πρέπει να αποσαφηνίσω λίγο καλύτερα τη γνώμη μου.

Να ξεκαθαρίσω ότι το δημοψήφισμα θα ήθελα να ήταν της μορφής: Το πανεπιστημιακό άσυλο να ισχύει μόνο για την πανεπιστημιακή κοινότητα ναι ή όχι.

Το να καταργηθεί τελείως το άσυλο το θεωρώ άδικο. Αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη έχει δικαίωμα η πανεπιστημιακή κοινότητα να το καταργήσει. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι έχει γίνει κατάχρηση του ασύλου πολλές φορές από φοιτητές αλλά δεν είναι ο στόχος μου αυτός.

Θέλω να καταλάβετε ότι στη σχολή μέσα δεν είναι φοιτητές αλλά εξωπανεπιστημιακοί. Αν είναι και μερικοί φοιτητές μέσα σε αυτούς αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Είναι κάποιοι που με το έτσι θέλω κατέλαβαν τη σχολή μας για να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να παρέμβει η αστυνομία. Θεωρώ πως αυτή η κίνηση είναι άκρως φασιστική και αντιδημοκρατική. Και έχω βάλει ως φοιτητής της ΑΣΟΕΕ στόχο να τους διώξω.

Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας να κάνει ότι θέλει στα πανεπιστήμια, και κυρίως άτομα που δεν έχουν σχέση με τα πανεπιστήμια. Δεν τίθεται θέμα πολιτικής ιδεολογίας πλέον. Απλά μας πέταξαν από το πανεπιστήμιο με το έτσι θέλω. Αυτό είναι καθαρά φασισμός.

Αν θέλουμε να κάνουμε κινητοποιήσεις, αγώνες και καταλήψεις μπορούμε να τις κάνουμε και μόνοι μας. Δεν χρειάζεται να τις κάνουν άλλοι για μας και χωρίς να μας ρωτήσουν αν θέλουμε.

Να ξεκαθαρίσω τέλος ότι το δημοψήφισμα δεν γίνεται για το κάτω από ποιες προϋποθέσεις πρέπει να υπάρχει άσυλο αλλά για ποιους είναι το άσυλο. Αυτή η υπόθεση δεν είναι σαν τις υποθέσεις μεταξύ παρατάξεων αριστεράς εναντίον δέξιας, φοιτητών εναντίων καθεστώς. Θεωρώ πως είναι φοιτητές εναντίων εξωπανεπιστημιακών. Και μας αφορά όλους. Γιατί η ΑΣΟΕΕ ανήκει στους φοιτητές της και όχι στους εξωπανεπιστημιακούς.

Προς τους καταληψίες: Ξεκουμπιστείτε από τη σχολή!!!!
Τελείωσα!!!!
User avatar
Bloody Mary
Venus Former Team Member
Posts: 1230
Joined: Thu May 10, 2007 6:52 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by Bloody Mary » Thu Dec 11, 2008 8:21 pm

Προσωπικά δεν ξέρω αν θα ψηφίσω, γιατί και η δική μου άποψη δεν ταυτίζεται απόλυτα με κάποια από τις επιλογές. Συμφωνώ με την άποψη του tzole.

Το άσυλο δε θα πρέπει να καταργηθεί σε καμία περίπτωση, αλλά στη μορφή που βρίσκεται σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει απολύτως δημοκρατικά, καθώς πολλοί είναι αυτοί που το εκμεταλλεύονται. Αυτές τις μέρες ουσιαστικά έχουν "οχυρωθεί" μέσα κάποια άτομα που στην πλειονότητα τους δεν ανήκουν στη δική μας (τουλάχιστον) πανεπιστημιακή κοινότητα. Το αν έκαναν καλά ή όχι είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση που δε χωράει στο συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές όπου μετανάστες που βρίσκονται επί της Πατησίων πουλώντας την πραμάτεια τους και τους κυνηγάει η αστυνομία μπαίνουν στο προαύλιο της Ασοεε και κάνουν χρήση του ασύλου για να προστατευτούν. Προφανώς δεν το λέω ρατσιστικά, αλλά νομίζω γίνεται κατανοητό το ότι πρόκειται για εκμετάλλευση του ασύλου, το οποίο υπάρχει για να εξυπηρετεί ανώτερους σκοπούς.

Ίσως θα ήταν καλύτερα το άσυλο να ίσχυε για την πανεπιστημιακή κοινότητα μόνο. Αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν θα ήταν εφικτό π.χ. να ελέγχεται το πάσο του καθενός μας. Επίσης, αν για παράδειγμα στο μέλλον δημιουργηθεί μια κατάσταση αντίστοιχη με το Πολυτεχνείο, θα έπρεπε μέσα στο πανεπιστήμιο να υπάρχουν μόνο τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας? Αν ένα μεγάλο μέρος των πολιτών ήθελε να συμπαρασταθεί στους φοιτητές, με την είσοδο του στο πανεπιστήμιο δε θα έπρεπε να "καλύπτεται" από το άσυλο?

Ίσως πάλι, να ήταν καλύτερα αν το άσυλο δεν ίσχυε μόνο για την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά για όλους, όπως συμβαίνει και τώρα. Με τη μόνη διαφορά ότι όταν θα υπήρχε εκμετάλλευση από κάποιους, ο πρύτανης να μπορούσε να πάρει την ευθύνη για την προσωρινή άρση του ασύλου και να μη φοβόταν (ίσως?) τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας - χωρίς φυσικά να οδηγούμαστε σε άρση του ασύλου για τετριμμένους λόγους. (Η προσωπική μου άποψη είναι ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε γίνει και τις τελευταίες μέρες, καθώς η σχολή μας παραμένει υπο κατάληψη, χωρίς να έχει ληφθεί αυτή η απόφαση από κάποια επίσημη γενική συνέλευση.)
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by ultimate_aektzis » Thu Dec 11, 2008 8:47 pm

Επίσης, αν για παράδειγμα στο μέλλον δημιουργηθεί μια κατάσταση αντίστοιχη με το Πολυτεχνείο
Αν τυχον ξαναεχουμε χουντα ποτε,να σαι σιγουρη οτι θα ειναι το πρωτο πραμα που θα αλλαξουν ,για ευνοητους λογους :smt002
User avatar
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 453
Joined: Tue Jun 13, 2006 3:22 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Inside Maniac Mansion ,try to take on the world

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by Silver » Thu Dec 11, 2008 9:26 pm

Έφτιαξα καινούριο θέμα που εκφράζει καλύτερα τα πιστεύω για την τωρινή κατάσταση και είναι και αρκετά πιο σύντομο και άμεσο.
Last edited by Silver on Thu Dec 11, 2008 10:34 pm, edited 1 time in total.
alfista
bit level
bit level
Posts: 27
Joined: Sun Sep 28, 2008 5:56 pm

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by alfista » Thu Dec 11, 2008 10:03 pm

Χαιρετώ!
Προσωπικά πιστεύω ότι το ασύλο θα πρέπει να αποτελεί "καταφύγιο" για όλους τους πολίτες (και όχι μόνο τους πανεπιστημιακούς/φοιτητές). Νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μιλάμε για κατάργηση του ασύλου (μάλιστα μου κάνει μεγάλη εντύπωση το ποσοστό :???:). Προσωρινή άρση του ίσως, και αυτό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως εγκληματικές πράξεις και λοιπά τέτοια όμορφα... :-p Αν και τέτοιου είδους καταστάσεις (κατά τη γνώμη μου) χρησιμοποιούνται και υποθάλπονται από την εκάστοτε κυβέρνηση...

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί η έννοια του ασυλού, γιατί με τη σημερινή της μορφή δεν είναι βιώσιμη.
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 290
Joined: Sun Nov 16, 2008 11:16 pm
Gender:
Location: Wall St.

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by jimm » Fri Dec 12, 2008 5:28 am

Το ασυλο οδευει προς καταργηση με μαθηματικη ακριβεια -αργα και σταθερα-, γιατι συνεχως αποδεικνυεται οτι μονο προβληματα δημιουργει.
Αντιθετα, κανενα απο τα υποτιθεμενα "καλα" που προσφερει δεν εχει κανει την εμφανιση του ποτέ.
Η "χρησιμοτητα" του περιοριζεται στο να παρεχει καταφυγιο σε λογης λογης εγκληματικα στοιχεια, οταν θελουν να ετοιμασουν καμια μολοτοφ, να κρυφτουν κλπ.

Οποτε, οτι δημοψηφισματα και να γινουν και οτι αποτελεσματα και να βγαλουν, το αποτελεσμα ειναι προγεγραμμενο εδω και καιρο.
Οδευουμε προς εκπολιτισμο. :smt023
User avatar
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2908
Joined: Tue Oct 31, 2006 7:24 pm
Gender:
Location: Αθήνα

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by crash_override » Fri Dec 12, 2008 11:16 am

Που πήγε το poll?
What to say man...what to say....
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by stoupeace » Fri Dec 12, 2008 8:19 pm

jimm wrote:Οποτε, οτι δημοψηφισματα και να γινουν και οτι αποτελεσματα και να βγαλουν, το αποτελεσμα ειναι προγεγραμμενο εδω και καιρο.
Οδευουμε προς εκπολιτισμο. :smt023
Αυτο το επιχειρημα ειναι ιδιο με το "Τους δρομους τους εφτιαξε η Χουντα". Ο εκπολιτισμος σε λιγο θα μας πεις οτι ειναι και η απαγορευση κυκλοφοριας μετα τις 9. Αλλο εκπολιτισμος και αλλο καθεστωτικη επιβολη.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1897
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by rapadder » Fri Dec 12, 2008 9:09 pm

Στη συνέχεια το περιοδικό αναφέρει μια σειρά αιτίων δυσαρέσκειας, όπως η διαφθορά και η κακοδιαχείριση, ενώ κάνει αναφορά και στην κακή ποιότητα της ελληνικής εκπαίδευσης.
«Το πανεπιστημιακό σύστημα στην Ελλάδα είναι πιο κοντά στα χειρότερα στοιχεία του οθωμανικού παρελθόντος (όπως οι γραφειοκρατίες που παρεμποδίζουν την καινοτομία), από ότι η Τουρκία, με τις πολύ καλές ιδιωτικές και δημόσιες πανεπιστημιουπόλεις» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό, το οποίο μιλά για μια κατάσταση γνωστή σε όλους τους Έλληνες: ότι στο εξωτερικό οι Έλληνες διαπρέπουν, ενώ αποφεύγουν να επιστρέψουν στη χώρα τους.
Ο Economist αναφέρει ότι αν και κατά το παρελθόν η ελληνική ηγεσία απέφευγε να δώσει απάντηση στα προβλήματα, τώρα υπάρχει ο φόβος ότι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο εάν δεν επιλυθούν. «Πολύ σύντομα ένας από τους δεινοπαθούντες πολιτικούς της Ελλάδας -είτε από την κεντροδεξιά που βρίσκεται τώρα στην εξουσία, είτε από την κεντροαριστερά που ηγείται στις δημοσκοπήσεις- θα πρέπει να μετατραπεί σε πραγματικό 'δημόσιο άνδρα'» καταλήγει το περιοδικό.


Πηγή
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
User avatar
tZoLe
Venus Former Team Member
Posts: 1925
Joined: Wed Feb 22, 2006 12:21 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Lausanne-Pasalimani
Contact:

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by tZoLe » Fri Dec 12, 2008 9:25 pm

Ο pascal ανέφερε χτες για συζητήσεις που γίνονται στο πανεπιστήμιο κλπ, από μαρτυρία φίλων μου, οφείλω να πω πως η εικόνα είναι τελείως διαφορετική δυστυχώς. Εικόνα ρημαδιού, κτάληψη από αγωνιστάρες, οι οποίοι πίνουν μπυρόνια και κάνουν τηλέφωνα ή παίζουν στους υπολογιστές γραφείων που έχουν ανοίξει.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
spapyr
bit level
bit level
Posts: 30
Joined: Wed Jun 13, 2007 12:15 pm

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by spapyr » Sat Dec 13, 2008 12:37 am

by silver
Αν θέλουμε να κάνουμε κινητοποιήσεις, αγώνες και καταλήψεις μπορούμε να τις κάνουμε και μόνοι μας. Δεν χρειάζεται να τις κάνουν άλλοι για μας και χωρίς να μας ρωτήσουν αν θέλουμε.
παιδιά δε γράφω συχνά στο φορουμ-παρότι μετράω ήδη 7 χρόνια σ'αυτή τη ρημαδοσχολή...-γιατί δυσκολεύομαι να μπω στη διαδικασία να γράψω κάτι διαφορετικό από τους υπολοίπους ενώ στην ουσία θα λέμε το ίδιο χωρίς όμως να καταφέρουμε ποτέ να συμφωνήσουμε σε κάτι συγκεκριμένο...
κι αυτό γιατί ο καθένας από μας έχει τη δική του αντίληψη επι των πραγμάτων,χρησιμοποιεί τα δικά του φίλτρα και θέλει
αυτό που θα πει να εξυπηρετεί τις δικές του ιδέες και τα δικά του πιστεύω,πράγμα καθόλα νόμιμο και σεβαστό, τουλάχιστον μέχρι τη τελευταία φορά που τσέκαρα το πολίτευμά μας.
εκείνο όμως που μας διαφεύγει συνεχώς και που κάτι τέτοιες στιγμές όπως αυτές που ζούμε τη τελευταία εβδομάδα έστω και ασυνείδητα περνά από το μυαλό μας,χωρίς να βρίσκει -δυστυχώς- το κατάλληλο έδαφος για να μείνει,είναι το γεγονός πως πέρα από τις οποιεσδήποτε ιδεολογικές,πολιτικές,θρησκευτικές και-ξέρω-γω-τι-άλλο διαφορές,έχουμε κοινό συμφέρον.
και μπορεί η λέξη συμφέρον που χρησιμοποιώ να μην είναι και τόσο εμπνευστική,είναι όμως ουσιαστική και συγκεκριμένη
ως προς το πως πρέπει να σκεφτόμαστε και πως πρέπει να ενεργήσουμε.
το κείμενο που παραθέτω στην αρχή του μηνύματος και το οποίο δανείστηκα απο τον silver πιστεύω πως μας βρίσκει όλους σύμφωνους και η λογική του εξυπηρετεί το συμφέρον όλων μας.
το ερώτημα όμως που θέλω να θέσω εγώ πάνω σε αυτό το κείμενο, και που έχει να κάνει περισσότερο με το θέμα των ημερών αλλά προεκτείνεται και στο θέμα της συζήτησης, είναι το εξής:πιστεύουμε ότι χρειάζεται να γίνει κάτι και αν ναι γιατί να μη φροντίσουμε (και) εμείς γι αυτό?
User avatar
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 453
Joined: Tue Jun 13, 2006 3:22 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Inside Maniac Mansion ,try to take on the world

Re: Το πανεπιστημιακό άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Post by Silver » Sat Dec 13, 2008 1:32 am

spapyr++
Θέλω και εγώ να κάνω μια ρητορική ερώτηση: Ποιους πραγματικά συμφέρει το γεγονός ότι έχουν κάνει κατάληψη οι εξωπανεπιστημιακοί;

Και για να προλάβω κάποιες απαντήσεις του στυλ "διαβάζουμε, κάνουμε εργασίες, περισσότερες εξόδους, υποστήριξη στο 15χρόνο κλπ." απαντάω ότι τα ίδια επιχειρήματα ισχύουν αν την κατάληψη την έκαναν φοιτητές. Αλλά αυτοί εκεί δεν είναι φοιτητές.

Στην τελική νιώθω καλύτερα να έχει καταληφθεί η σχολή από άτομα που στην χειρότερη των περιπτώσεων ήρθαν μόνο τη μέρα της εγγραφής τους από κάποιους που δεν κατάφεραν να μπουν ποτέ στο πανεπιστήμιο.

Και κάτι ακόμα. Αφού μερικοί λέτε ότι είναι και φοιτητές στην κατάληψη γιατί δεν το γράφουν στο blog τους. Εκτός και αν με θεωρούν τελείως ασήμαντο (που αμφιβάλλω γιατί με έχουν μποϊκοτάρει) δεν θα έπρεπε μετά από τόσο θάψιμο που τους έχω κάνει να γράψουν κάτι;
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”