Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Θα κλείσει?

Post by proskopos » Mon Jan 26, 2009 11:40 am

Stoupeace wrote:
proskopos wrote: Προσωπικά μου ακούγεται πολύ καλό αυτό... Αλλά τότε ας μην παρουσιάζονται σαν αναρχικοί....
Επειδή έχει παρεξηγηθεί ο όρος δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον αποποιηθούμε κιόλας...
Κάθε άλλο... Συμφωνώ σε αυτό που λες.. Απλά προσωπικά δεν θεωρώ κάποιον αναρχικό, από την στιγμή που πάει σε συνελεύσεις να ψηφίσει :???: και να είναι
περισσότερο είναι ΠΑΡΑΤΑΞΗ :roll: έκφρασης των φοιτητών που δεν θέλουν να μπουν σε κάποιο κόμμα και βήμα για να ακούγεται και ο μεσος φοιτητής πιο εύκολα και άμεσα..
Αυτό εννοώ...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Jan 26, 2009 12:48 pm

Good, συμφωνάμε :-D
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Mon Jan 26, 2009 6:14 pm

Ρε παιδιά, η Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση δεν είναι το γνωστό Φ.Α.Κ. ή Φάνκι???
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Mon Jan 26, 2009 6:19 pm

Ναι, αυτή είναι
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon Jan 26, 2009 6:24 pm

proskopos wrote:
περισσότερο είναι παράταξη έκφρασης των φοιτητών που δεν θέλουν να μπουν σε κάποιο κόμμα και βήμα για να ακούγεται και ο μεσος φοιτητής πιο εύκολα και άμεσα..
Προσωπικά μου ακούγεται πολύ καλό αυτό... Αλλά τότε ας μην παρουσιάζονται σαν αναρχικοί....
Ωραία αλλά τότε, πρόσκοπε, πού είδες να παρουσιάζεται το Φάνκι σαν αναρχικοί???
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Jan 26, 2009 6:57 pm

Μισο ρε παιδια.

Ο ΦΑΝΚΙ ειναι ο μόνος του, που είναι οι ανεξαρτητοι φοιτητες.

Το αυτοδιοργανωμένο στέκι είναι άλλο.

Ειπε ποτέ ο Φανκι ότι είναι αναρχικός? Ο τύπος είναι απλα αντιπαραταξιακός απ'όσο έχω διαβάσει και δει. :smt017

Ο,τι να'ναι ειχα καταλαβει απο το post του πρόσκοπου... :smt016
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Mon Jan 26, 2009 10:16 pm

nickpro wrote:
proskopos wrote:
περισσότερο είναι παράταξη έκφρασης των φοιτητών που δεν θέλουν να μπουν σε κάποιο κόμμα και βήμα για να ακούγεται και ο μεσος φοιτητής πιο εύκολα και άμεσα..
Προσωπικά μου ακούγεται πολύ καλό αυτό... Αλλά τότε ας μην παρουσιάζονται σαν αναρχικοί....
Ωραία αλλά τότε, πρόσκοπε, πού είδες να παρουσιάζεται το Φάνκι σαν αναρχικοί???
Μισό, εγώ το μπέρδεψα...? ο dexter δεν είπε για συνέλευση που έκανε το στέκι...? Εγώ αυτό κατάλαβα.. Αλλιώς κάνω λάθος.. Φυσικά και το ΦΑΝΚΙ δεν έχει σχέση με τους αναρχικούς.... :)
Image
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Mon Jan 26, 2009 11:02 pm

Πάντως μην τα μπερδεύουμε. Από ότι ξέρω εγώ και από φίλους μου από άλλες σχολές, αναρχικοί και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια δεν είναι το ίδιο. Απλά μέσα σε αυτά μπορεί κάποιοι να είναι αναρχικοί. Άμα ήταν όλοι αναρχικοί θα λεγόταν αναρχικό στέκι. Είναι αυτό που λέεi: "αυτοδιαχειριζόμενο" ,δηλαδή οτιδήποτε κάνει το κανονίζουν αυτοί και κανένας άλλος.Τέλοσπάντων,απλά το λέω για να μην τοποθετούμε στα πάντα ταμπέλες γιατί το ίδιο γίνεται παντού,και στην πολιτική και στη μουσικη κλπ κλπ
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Mon Jan 26, 2009 11:06 pm

The Heart Collector wrote:Πάντως μην τα μπερδεύουμε. Από ότι ξέρω εγώ και από φίλους μου από άλλες σχολές, αναρχικοί και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια δεν είναι το ίδιο. Απλά μέσα σε αυτά μπορεί κάποιοι να είναι αναρχικοί. Άμα ήταν όλοι αναρχικοί θα λεγόταν αναρχικό στέκι. Είναι αυτό που λέεi: "αυτοδιαχειριζόμενο" ,δηλαδή οτιδήποτε κάνει το κανονίζουν αυτοί και κανένας άλλος.Τέλοσπάντων,απλά το λέω για να μην τοποθετούμε στα πάντα ταμπέλες γιατί το ίδιο γίνεται παντού,και στην πολιτική και στη μουσικη κλπ κλπ
Χμμμ νομίζω είσαι λάθος... Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι είναι το στέκι αναρχικών...
Image
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Mon Jan 26, 2009 11:13 pm

proskopos wrote: Χμμμ νομίζω είσαι λάθος... Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι είναι το στέκι αναρχικών...
Δεν κατάλαβες τι σου είπα. Λέω ότι δεν είναι όλοι αναρχικοί. Κάποιοι είναι,αλλά δεν είναι αναγκαίο αυτό.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Mon Jan 26, 2009 11:16 pm

The Heart Collector wrote:
proskopos wrote: Χμμμ νομίζω είσαι λάθος... Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι είναι το στέκι αναρχικών...
Δεν κατάλαβες τι σου είπα. Λέω ότι δεν είναι όλοι αναρχικοί. Κάποιοι είναι,αλλά δεν είναι αναγκαίο αυτό.
Όπως το λες, είναι σαν να λες ότι οι αναρχικοί που είναι μέσα είναι λίγοι... Εγώ λέω το αντίθετο... :)
Όπως και να έχει... Είμαστε λίγο οφφ...... :-D
Image
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Mon Jan 26, 2009 11:24 pm

Ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, είναι μία συλλογικότητα η οποία συνήθως λειτουργεί μέσα σε σχολές και ως ανώτερο όργανό της έχει την -συνήθως εβδομαδιαία- ανοιχτή συνέλευση. Οι αποφάσεις σ' αυτή παίρνονται ομόφωνα και επί το πλείστον συμμετέχουν αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, αυτόνομοι, ελευθεριακοί κομμουνιστές κ.ο.κ.
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Tue Jan 27, 2009 9:19 am

StormRider wrote:Ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, είναι μία συλλογικότητα η οποία συνήθως λειτουργεί μέσα σε σχολές και ως ανώτερο όργανό της έχει την -συνήθως εβδομαδιαία- ανοιχτή συνέλευση. Οι αποφάσεις σ' αυτή παίρνονται ομόφωνα και επί το πλείστον συμμετέχουν αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, αυτόνομοι, ελευθεριακοί κομμουνιστές κ.ο.κ.
Αυτό είναι μια ... ρομαντική διατύπωση. Απ' ότι ξέρω, δεν συμμετέχουν σε φοιτητικές εκλογές γιατί δεν τις αναγνωρίζουν σαν θεσμό. Χωρίς να συμμετέχουν σε φοιτητικές εκλογές θέτουν τον εαυτό τους στο περιθώριο και απλά καταλαμβάνουν κάποιον χώρο στο Πανεπιστήμιο για να "στεγάσουν" τις ιδέες τους. Επίσης κλείνουν την σχολή όποτε θέλουν* όπως έκαναν τον Δεκέμβριο και άτομα από τον χώρο τους πρωτοστατούν σε επεισόδια και έχουν ποινικό μητρώο (οπότε δεν σε παίρνει να συζητήσεις σε έντονους τόνους μαζί τους). Περίπου το 60% από αυτους είναι φοιτητές του Ο.Π.Α. (ίσως και λιγότεροι), ένα ποσοστό 15% φοιτητές άλλων σχολών και το υπόλοιπο άσχετοι.
Σε άλλες σχολές, άτομα από "αυτοδιαχειριζόμενα" στέκια έχουν καταλάβει ολόκληρα αμφιθέατρα ή ακόμα και κτίρια (ΕΜΠ, Πολυτεχνείο Κρήτης). Ειδικά στο Πολυτεχνείο Κρήτης είχαν καταλάβει ολόκληρο κτίριο (που έπρεπε να εκκενωθεί για να ανακαινισθεί και να γίνουν εκεί μαθήματα). Επίσης υπάρχουν αρκετοί "αυτοδιαχεριζόμενοι" που μένουν και τρώνε τσάμπα στις φοιτητικές εστίες (του ΕΜΠ), εφ' όρου ζωής, εκμεταλλευόμενοι το φοιτητικό άσυλο.

* Με αμεσοδημοκρατικές/αυτοδιαχειριζόμενες διαδικασίες στις 19:00 το βράδυ στον χώρο τους.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Tue Jan 27, 2009 9:47 am

Απ' ότι ξέρω, δεν συμμετέχουν σε φοιτητικές εκλογές γιατί δεν τις αναγνωρίζουν σαν θεσμό. Χωρίς να συμμετέχουν σε φοιτητικές εκλογές θέτουν τον εαυτό τους στο περιθώριο και απλά καταλαμβάνουν κάποιον χώρο στο Πανεπιστήμιο για να "στεγάσουν" τις ιδέες τους.
Αυτό δεν ισχύει... Τουλάχιστον όχι πάντα... Γιατί τους έχω δει σε συνέλευση (Την πρώτη και τελευταία που πήγα, γιατί κλασσικά έγιναν @##@#)...
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jan 27, 2009 9:57 am

Για φοιτητικές εκλογές λέει όχι Γενικές Συνελεύσεις...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Tue Jan 27, 2009 12:32 pm

rapadder wrote:Απ' ότι ξέρω, δεν συμμετέχουν σε φοιτητικές εκλογές γιατί δεν τις αναγνωρίζουν σαν θεσμό. Χωρίς να συμμετέχουν σε φοιτητικές εκλογές θέτουν τον εαυτό τους στο περιθώριο και απλά καταλαμβάνουν κάποιον χώρο στο Πανεπιστήμιο για να "στεγάσουν" τις ιδέες τους.
Ή απλούστερα, δεν πιστεύουν στην εκπροσώπηση των φοιτητών, θεωρώντας ικανή την ατομικότητα ενός 20χρονου να αναπτύξει τη δική του πολιτική πρακτική και να καθορίσει την κοινωνική του θέση μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο.
rapadder wrote:Επίσης κλείνουν την σχολή όποτε θέλουν όπως έκαναν τον Δεκέμβριο και άτομα από τον χώρο τους πρωτοστατούν σε επεισόδια και έχουν ποινικό μητρώο (οπότε δεν σε παίρνει να συζητήσεις σε έντονους τόνους μαζί τους). Περίπου το 60% από αυτους είναι φοιτητές του Ο.Π.Α. (ίσως και λιγότεροι), ένα ποσοστό 15% φοιτητές άλλων σχολών και το υπόλοιπο άσχετοι.
Μήπως ξέρεις και τα ονόματά μας; Πάντως, είτε είσαι ασφαλίτης, είτε έχεις κάποιο ασφαλίτικο κοννέ, τα ποσοστά σου είναι εκτός πραγματικότητας. Όσο για το Δεκέμβριο, που ξεπέρασε τις πολιτικές ταυτότητες, όσοι κατέλαβαν την ΑΣΟΕΕ ήταν πρώτα εξεγερμένοι και μετά ό,τι άλλο.
rapadder wrote:Ειδικά στο Πολυτεχνείο Κρήτης είχαν καταλάβει ολόκληρο κτίριο (που έπρεπε να εκκενωθεί για να ανακαινισθεί και να γίνουν εκεί μαθήματα).
Φτηνότατη προπαγάνδα! Ούτε ο Γρυσμπολάκης δεν έχει πέσει τόσο χαμηλά.
rapadder wrote:Επίσης υπάρχουν αρκετοί "αυτοδιαχεριζόμενοι" που μένουν και τρώνε τσάμπα στις φοιτητικές εστίες (του ΕΜΠ), εφ' όρου ζωής, εκμεταλλευόμενοι το φοιτητικό άσυλο.

Τι κακούργοι! Οι εκμεταλλευτές και οι βασανιστές, που τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη! Σκάνδαλο!
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Tue Jan 27, 2009 12:58 pm

Φυσικά και τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη γιατί ο κοσμάκης πληρώνει φόρους για να στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες οι πιο φτωχοί από τους φοιτητές και όχι ο κάθε λογής άσχετος να τρώει και να μένει εκεί τσάμπα. Ρώτα τους συμφοιτητές σου για τα ενοίκια που πληρώνουν.
Δεν έχω updated πληροφορίες για το πόσοι από αυτούς είναι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και τα σχετικά. Υποθέτω ότι εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Επίσης δεν έχω ασφαλίτικο κονέ (...), είχα όμως αρκετούς φίλους (όταν ήμουν φοιτητής) που ήταν στα ΕΑΑΚ και στην ΚΝΕ (στην σχολή μας) και με έχουν ενημερώσει σχετικά.
Ουσιαστικά τους πρόλαβα όταν ήρθαν για πρώτη φορά στην σχολή μας και κατέλαβαν τον χώρο. Τότε υπήρχε μια διαμάχη για το εάν θα έπρεπε να τους διώξουν (ΚΝΕ) γιατί θα έκαναν καφρίλες ή να μείνουν (ΕΑΑΚ). Τελικά έμειναν.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Tue Jan 27, 2009 4:05 pm

Συμφωνώ ότι τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη.Δεν παίζει ρόλο αν είναι μερικά ευρώ ή ολόκληρα εκατομμύρια.Είναι λεφτά που προορίζονται για τους φτωχούς φοιτητές.

Επίσης αν θέλουνε να διαμαρτύρονται σε τέτοιο βαθμό ότι οι τράπεζες, οι πολιτικοί, και όποιοι άλλοι, τρώνε τα λεφτά του ελληνικού λαού, πρέπει πρώτα να είναι αυτοί τελείως εντάξει και μετά να μιλάνε.
Εκτός αυτού ,με αυτό τον τρόπο οι αναρχικοί μπαίνουνε και στην ίδια κατηγορία με τις τράπεζες,τους πολιτικούς και τις εταιρίες: Όλοι τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη, καθένας σε διαφορετικό βαθμό.

Δεν νομίζω ότι τους τιμάει ιδιαίτερα αυτό.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jan 27, 2009 4:31 pm

σε άλλο θέμα παρακαλώ
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Post by The Heart Collector » Fri Jan 30, 2009 10:52 am

Παιδιά σήμερα η σχολή είναι ανοιχτή? δε λέω για μαθήματα,λέω άμα είναι ανοιχτή.βιβλιοθήκη κλπ λειτουργούν?
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Post by sandra » Fri Jan 30, 2009 10:54 am

Φαντάζομαι όχι. Τα labs μια φορά είναι κλειστά. Πάρε το θυρωρείο. Αν και σήμερα που πέρασα απέξω κλειστό μου φάνηκε το πανεπιστήμιο
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Fri Feb 06, 2009 12:51 pm

Έλαβα σήμερα στο hi5 2 messages από κάτι antifa, που καλούνε κόσμο σήμερα στις 9μμ στα Εξάρχεια, στο σημείο που σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος, επειδή πέρασαν 2 μήνες από τότε.

Λέτε να έχουμε φασαρίες πάλι???
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”