Στα... ψιλά η καταδίκη Τζανίκου για το «The Mall»

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Στα... ψιλά η καταδίκη Τζανίκου για το «The Mall»

Post by PASCAL » Thu Feb 12, 2009 10:46 am

Καλά, αυτά να τα λένε στη Ζιμπάμπουε... Να τα λένε ομως και στην Ελλάδα;;; Έλεος! Είναι που είναι λάθος σαν αντίληψη (παγκοσμίως) να δουλεύεις για τον κάθε λεχρίτη διεφθαρμένο, να στηρίζεται και αυτή η αντίληψη με ψεύδη ότι δεν υπάρχουν αλλού ευκαιρίες εργασίας, ε αυτό είναι πρόκληση στη λογική!
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Feb 12, 2009 10:54 am

Ξεφεύγουμε από το θέμα, αλλά δεν πειράζει:
Καλώς ή κακώς, ο καπιταλισμός αυτό λέει. Εν πολλοίς θυμίζει Highlander("στο τέλος μπορεί να μείνει μόνος ένας") και αυτός ο ένας συνεχώς μεγαλώνει. Είτε σου αρέσει, είτε μου αρέσει, είτε όχι, αυτός που θέλει να επεκταθεί ή να διατηρήσει τα κεκτημένα, χρειάζεται εργατικό δυναμικό για R&D(και όχι μόνο). Αυτός που θέλει να επιβιώσει αρκείται στα απολύτως απαραίτητα.
Στην τελική, αν κλείσουν οι σημερινοι μεγάλοι, σε κάποια χρόνια θα έχουμε καινούργιους ;)
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Feb 12, 2009 10:57 am

Αν σε παρει αυριο τηλεφωνο ο Κοκκαλης και σου πει "Pascal θα σου δινω 15000Ε το μηνα για παντα και εσυ θα ξυνεσαι, αρκει να μην με ξανακακολογησεις" να μην τα δεχτεις.Πες του οτι δεν δουλευεις για τετοια ατομα και οτι θα βρεις και αλλον που θα στα δωσει που δεν ειναι διεφθαρμενος.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu Feb 12, 2009 2:27 pm

Κουμπαρουλη και Marie με καλυψατε πληρως.Παντως απλα για τα τυπικα Pascal δεν υπαρχει συστημα που ολοι να ειναι ευχαριστημενοι.Παντα θα υπαρχουν εργατες παντα θα υπαρχουν καποιοι που καταπατονται τα δικαιωματα τους.Το θεμα ειναι να μην γινεται αυτο στο μεγαλυτερο ποσοστο του πληθυσμου.Δεν διαφωνω οτι δεν παμε καλα σαν χωρα σαν πολιτευμα οπως το θες,αλλα τελειοτητα δυστυχως δεν προκειται να υπαρξει ποτε και επισης αμα δεν δουλεψεις για λεχριτη μπορει να πεινασεις μερικες φορες!Ολοι θελουμε μια τρομερη δουλια μολις τελειωσουμε απο το πανεπιστημιο μεταπτυχιακα και κλπ,κλπ αλλα προσωπικα μπορει να χρειαστει να δουλεψω και στα goodys αμα δεν βρω αλλου δουλια απο το να πεινασω καλυτερα να δουλευω υπερωριες και να μην πληρωνομαι
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Feb 12, 2009 4:57 pm

Ακόμη και όταν οι κάθε είδους δυσκολίες είναι ο κανόνας ή ίσως και η νομοτέλεια, ακόμη και τότε ο by-default συμβιβασμός, ο οσφυοκαμπτικός ρεαλισμός και ο κυνικός ραγιαδισμός της νεολαίας - όταν, όσο και όπου συμβαίνει - είναι το λιγότερο θλιβερός... Αν αυτά σας διδάσκουμε, είμαστε για τα μπάζα.

Δ. Γκρ.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu Feb 12, 2009 5:19 pm

Δεν διαφωνω μαζι σας απλα μαι τυπικη ερωτηση.Εστω οτι γυρω στα 26 τελειωνω απο μεταπτυχιακα το ενα το αλλο.Ειναι προτιμοτερο να αμα δεν βρισκω δουλεια να συνεχισω να ειμαι βαρος στους γονεις μας?Εγω προσωπικα θα ντρεπομαι!!!Μπορει να εχω και αδικο.Δεν ειμαι καποιος που συμβιβαζεται ευκολα απλα δεν θα μου αρεσε να ειμαι 26 χρονων και να εχω σπυδες το ενα το αλλο και λογω συνθηκων να εξαρτιεμαι απο τους γονεις μου.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Feb 12, 2009 5:54 pm

Καταλαβαίνω την άποψή σου - έχει φιλότιμο και περηφάνεια η άποψη αυτή - και θα σου απαντήσω ως πατέρας (τριών παιδιών, 23, 16 και 15 χρονών) κι όχι ως καθηγητής. Οι νέοι που σπουδάζουν με ειλικρινή διάθεση και καταβάλλουν πραγματική προσπάθεια δεν πρέπει και δεν μπορεί νάναι "βάρος" στους γονείς τους, ούτε σε κάνεναν άλλο. Στην ουτοπική Νεφελοκοκκυγία ("Όρνιθες", Αριστοφάνης) η Πολιτεία ήταν περήφανη να τους βοηθάει σε ό,τι χρειάζονταν.

Ακόμη κι όταν οι οικονομικές δυσκολίες είναι δυσβάκτακτες, με πίστη στο στόχο τους και με διαρκή αγώνα μπορούν να τα καταφέρουν, έτσι πιστεύω. Άλλωστε, αν κάτι το θέλεις πάρα πολύ, τότε όλο το ...σύμπαν θα συνομωτήσει για να τα καταφέρεις (Π. Κοέλιο)!

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Στα τέλη της δεκαετίας του '70, όταν τέλειωσα το Λύκειο, πήγα και φόρτωνα φορτηγά στη SOFTEX, για νάχω ένα προσωπικό εισόδημα. Έχω κι ένσημα του ΙΚΑ από τότε! Σε καταλαβαίνω, λοιπόν...
Last edited by redlabel on Thu Feb 12, 2009 6:03 pm, edited 1 time in total.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu Feb 12, 2009 6:00 pm

Συμφωνω μαζι σας πληρως!Αυτο ειναι το μοτιβο μου δεν υπαρχει δεν μπορω υπαρχει δεν θελω.Απλα μερικες φορες χρειαζεται βαθος χρονου και οι επιλογες που εχεις την παρουσα φαση σε αναγκαζουν να κανεις καποια πραγματα!

marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Feb 12, 2009 6:04 pm

Όλα αυτά καλά και όλοι είμαστε χαρούμενοι που οι γονείς μας προθυμοποιούνται να δεχτούν το βάρος μας μέχρι να κατακτησουμε τα όνειρα μας.
Αλλά υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Είμαστε περιορισμένοι στη σημερινή εποχή και δεν μπορούμε να κάνουμε ταξίδια στο χρόνο για να πάμε στην εποχή που μας αρέσει.
Και η σημερινή εποχή έχει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία με τα οποία είτε το θέλουμε είτε όχι πρέπει να αποδεχτούμε, λόγω του ενστίκτου της αυτοσυντήρισης.
Τα όνειρα μας λοιπόν περιορίζονται στα συγκεκριμένα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να δώσουμε καλύτερο μέλλον σε αυτούς που έπονται.
Το έχω γράψει παλιότερα θα το ξαναγράψω και εδώ:
Πριν την Γαλλική Επανάσταση υπήρξε ένας Διαφωτισμός. Και εμείς ζούμε σε μια εποχή που δεν έχει ακόμα γεννηθεί ο Ρουσσω...
Last edited by marios on Thu Feb 12, 2009 6:12 pm, edited 1 time in total.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu Feb 12, 2009 6:08 pm

Marios++.Θα ειμαι λιγο πιο απαισιοδοξος Μαριε.Ζουμε σε μια χωρα που ισως δεν γεννηθει ποτε o Ρουσω!!!

PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri Feb 13, 2009 6:04 pm

F ** K T H E M A L L
Last edited by maria_ on Fri Feb 13, 2009 8:31 pm, edited 1 time in total.
Reason: ** added
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”