Λοιπόοοον...οι αιτήσεις γίνονται κάπου το Μάρτη-Απρίλη..αν θυμάμαι καλά..
αν δεν σας μοίρασε η κυρία Γαλανάκη(στην ενημέρωση) τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια για το 2009-2010 τότε αυτά θα βγουν κάποια στιγμή σε αυτή την ιστοσελίδα:
http://www.aueb.gr/uniservices/socrates.htm
εκεί βρίσκονται και όλα τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώσετε, αφού σας επιλέξουν..
Όσον αφορά τη Γερμανία (εκεί θα πάω κι εγώ σε ένα μήνα αλλά όχι στο Freie, στο Humboldt.το οποίο νομίζω ότι από το 2009-2010 δεν θα είναι πλέον μέσα στις επιλογές μας..)
Το Freie ναι διδάσκει μόνο στα γερμανικά, εκτός λίγων περιπτώσεων..αλλά μη τρελαθούμε, δε χρειάζεται το πτυχίο του kleines για να μπορείς να κάνεις αίτηση!!!με mittelstuffe είστε μια χαρά, ακόμη και zertifikat είχαν νομίζω κάποια παιδιά που είναι τώρα εκεί, χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη..δλδ μη κολλήσετε να κάνετε αίτηση αν έχετε μόνο το zertifikat!
απ'όσο ξέρω από τα παιδιά που είναι εκεί, τα μαθήματα δεν είναι παιχνιδάκι..έχουν και εργασίες και δουλίτσα αρκετή να κάνεις..
Όσον αφορά το Βερολίνο δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό από κανέναν μέχρι τώρα..όλοι λένε ότι είναι καταπληκτική πόλη..!
Τώρα, γιατί να πάει κανείς εράσμους...?αυτό εξαρτάται από την προσωπικότητα,τις ανάγκες και ίσως τις επιδιώξεις του καθενός..μοναδική εμπειρία είναι σίγουρα..ειδικά για αυτούς που θέλουν να φύγουν από τα στενά όρια αυτής της χώρας, να δουν και άλλα πράγματα, άλλες πόλεις, άλλους τρόπους ζωής, άλλα εκπαιδευτικά συστήματα..
όσοι προχωράνε με το μότο "άντε μωρε που να ξεσηκώνομαι τώρα μια χαρά είμαι εδώ...." μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα σίγουρα δε κάνουν για εράσμους...
και να πω και κάτι άλλο γιατί το συνάντησα σε αρκετά άτομα όταν κάναμε τις αιτήσεις...
Μην φοβάστε!!ότι είναι έξω από αυτή τη πόλη ή από αυτή τη χώρα
δεν σημαίνει πως είναι μη ασφαλές!!ένας φόβος για το καινούριο, για το άγνωστο πάντα θα υπάρχει άλλα αυτό δε θα πρέπει να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας..
όσον αφορά τη Νορβηγία..είναι 2 πολύ καλοί μου φίλοι τώρα εκεί , μπορώ να τους πω να γράψουνε κάποια πραγματάκια σχετικά με το πως λειτουργούν τα πράγματα εκεί..
για να κάνεις αίτηση πρέπει να χρωστάς 10 μαθήματα!ισχύει!
χμ...τι άλλο?α ναι!!με τον κύριο Βαζιργιάννη μάλλον θα δυσκολευτείτε αρκετά έως πάρα πολύ...δεν το βρισκεις και σπάνια απαντά σε mail..το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τα χαρτιά να τα πάτε στην γραμματέα του και να τα αφήσετε εκεί μέχρι να τα υπογράψει...όσοι θελήσουν να πάνε χειμερινό εξάμηνο θα πρέπει να βιαστούν αφού μάθουν ότι επιλέχτηκαν...όσοι θέλουν να πάνε εαρινό έχουν λίγο χρόνο παραπάνω...αλλά πάλι εξαρτάται..
παραδείγματος χάριν στη Νορβηγία ξεκινάει το εξάμηνο 5 Γενάρη ενώ στη Γερμανία (τουλάχιστον σε εμένα φέτος) 14 απρίλη!
οπότε όσοι θέλουν να πάνε εαρινο και να μην χάσουν την εξετστικη του φλεβάρη πρέπει να το κοιτάξουν αυτό..
επίσης , πηγαίνετε στο γραφείο εράσμους για ότι ερωτήσεις έχετε..η κυρία Βασιλική είναι πολύ ευγενική και πάντα βοηθάει...
αυτά νομίζω...ουφ!