http://www.cosmo.gr/News/Hellas/232048.htmlΙδιαίτερη ανησυχία εμπνέουν τα αποτελέσματα από τα ψυχομετρικά τεστ στα οποία υποβάλλονται αστυνομικοί που υπηρετούν κυρίως στην Αθήνα: από τους 50 που έχουν εξεταστεί οι τρεις κρίθηκαν ακατάλληλοι να φέρουν όπλο… «Φοβάμαι ότι μόλις ολοκληρωθούν τα τεστ θα βρεθούμε στην πολύ δυσάρεστη θέση να πάρουμε τα όπλα από μεγάλο αριθμό αστυνομικών» λέει ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, τα τεστ άρχισαν την περασμένη Δευτέρα και θα συνεχιστούν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι περίπου 50.000 αστυνομικοί είναι ικανοί για να φέρουν όπλο. Τα τεστ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περισσότερο από ένα χρόνο.
Αυτό το διάστημα, σε ψυχομετρικό τεστ υποβάλλονται αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομόνοια, τα Εξάρχεια, την Ακρόπολη, το Σύνταγμα, την Κυψέλη, τον Αγ. Παντελεήμονα και θα ακολουθήσουν αστυνομικοί σε περιφερειακές υπηρεσίες.
«Φοβάμαι ότι μόλις ολοκληρωθούν τα τεστ θα βρεθούμε στην πολύ δυσάρεστη θέση να πάρουμε τα όπλα από μεγάλο αριθμό αστυνομικών. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κάλυψη υπηρεσιών. Ακόμη και ένας στους 15 να βρεθεί ότι αντιμετωπίζει προβλήματα περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα πρέπει να αποσυρθούν από μάχιμες υπηρεσίες. Αν σ’ αυτούς συνυπολογίσουμε και όσους δεν έχουν ανάλογη εκπαίδευση στα όπλα, τότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά τεράστιες διαστάσεις για ένα Σώμα στο οποίο υπηρετούν περίπου 50.000 αστυνομικοί» δηλώνει ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι από τα υποχρεωτικά τεστ θα πρέπει να περάσουν και οι αξιωματικοί για τους οποίους η απόφαση δεν το ορίζει με σαφήνεια. Ωστόσο η απόφαση για το αν κάποιος είναι ικανός ή όχι δεν θα ληφθεί τελικά μόνο από τους ψυχολόγους αλλά από ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Βρέθηκαν αστυνομικοί ακατάλληλοι για όπλο
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Βρέθηκαν αστυνομικοί ακατάλληλοι για όπλο
Re: Βρέθηκαν αστυνομικοί ακατάλληλοι για όπλο
Ας μη τους τα έδιναν απ΄την αρχή! Ας ανέβουν κάποια στάνταρ! Ας μη γίνεται η κάθε κατεστραμένη προσωπικότα μπάτσος! Ας ανέβουν οι βάσεις στις πανελλήνιες! Ας ανέβει ελάχιστα ο ήδη αρκετά μεγάλος μισθός τους! Ας σταματήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια όπου και να κοιτάξουν! Ας προσπαθήσουν και λίγο για τον σεβασμό μας!
και μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα νέα του portal μας

OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Το θεμα ειναι να μην μπαινουν απο τις πανελληνιες.Δεν μπορει να ειναι κριτηριο να γραφεις καλα στα μαθηματικα για να γινεις μπατσος.Εγω θα λεγα να γινει ειδικο καθεστως οπου θα μπαινουν ολοι οσοι θελουν, θα περνανε καποιες διαδικασιες που θα πιστοποιουν οτι γενικως την παλευουν και απο κει και περα να αρχιζει η εκπαιδευση.Οποιος θελει πραγματικα να γινει μπατσος θα το κανει(και στην τελικη τετοιους θελουμε).Θα αποθαρρυνει βεβαια αυτους που γινονται μπατσοι για να μπουν στο δημοσιο και μονο.
- Proxenos
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Οι βάσεις στις Πανελλήνιες δεν ανεβαίνουν από μόνες τους: είναι αποτέλεσμα της απόδοσης στις Πανελλήνιες και των επιλογών των υποψηφίων.h4wk wrote:Ας μη τους τα έδιναν απ΄την αρχή! Ας ανέβουν κάποια στάνταρ! Ας μη γίνεται η κάθε κατεστραμένη προσωπικότα μπάτσος! Ας ανέβουν οι βάσεις στις πανελλήνιες! Ας ανέβει ελάχιστα ο ήδη αρκετά μεγάλος μισθός τους! Ας σταματήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια όπου και να κοιτάξουν! Ας προσπαθήσουν και λίγο για τον σεβασμό μας!
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Θα μπορούσαν να τις ανεβάσουν αν ήθελαν να προσεγγίσουν κάτι διαφορετικό, Γιατι η πλειοψηφία των αστυφυλάκων να είναι για τον ....;
αν πήγαινε η βάση στα 17,000 μόρια θα έμπαιναν άλλης πάστας άνθρωποι.Θα σεβόμουν τα παιδιά που πάλεψαν για να γίνουν αστυφύλακες και τότε ίσως να σήμαινε και κάτι,ίσως να είχε κάποια αξία,ίσως να κέρδιζαν και τον σεβασμό μου.Ο καθένας μπορεί να γίνει ειδικός φρουρός...γιατί;Συνήθως αυτοί είναι ακόμα μεγαλύτερα καθίκια με ακόμα περισσότερα αποθημένα αφού έχουν να υποστούν και τα καψόνια απο αυτούς, τους μικρότερους σε ηλικία, που καταφεραν να περάσουν αστυφυλάκων(σιγά το επίτευγμα).
Γιατί να είναι όλα τόσο σκατ*;
αν πήγαινε η βάση στα 17,000 μόρια θα έμπαιναν άλλης πάστας άνθρωποι.Θα σεβόμουν τα παιδιά που πάλεψαν για να γίνουν αστυφύλακες και τότε ίσως να σήμαινε και κάτι,ίσως να είχε κάποια αξία,ίσως να κέρδιζαν και τον σεβασμό μου.Ο καθένας μπορεί να γίνει ειδικός φρουρός...γιατί;Συνήθως αυτοί είναι ακόμα μεγαλύτερα καθίκια με ακόμα περισσότερα αποθημένα αφού έχουν να υποστούν και τα καψόνια απο αυτούς, τους μικρότερους σε ηλικία, που καταφεραν να περάσουν αστυφυλάκων(σιγά το επίτευγμα).

- Proxenos
- Gbyte level
Γιατί πολύ απλά δεν επιλέγουν τις αστυνομικές σχολές όσοι έχουν καλούς βαθμούς. Οπότε ή αποσυνδέεις τις αστυνομικές σχολές από το σύστημα των Πανελληνίων (όπως ειπώθηκε παραπάνω) ή δίνεις κίνητρα σε καλύτερους μαθητές. Εδώ που τα λέμε τι άλλο κίνητρο να δώσεις; Οι αποδοχές είναι από τις υψηλότερες στην αγορά εργασίας και η θέση σίγουρη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχεις την άποψη ότι οι βάσεις ορίζονται με βάση βραχυπρόθεσμη πολιτική βούληση. Το ύψος των βαθμών γενικότερα ορίζεται από το πόσο δύσκολες είναι οι εξετάσεις, ναι. Δε φταίει όμως το Υπουργείο εάν δηλώνουμε ό,τι μας πουν οι γονείς μας και ό,τι είναι στη μόδα (φταίει βέβαια για τον ανεγκέφαλο ορισμό του αριθμού των εισακτέων - ο οποίος αλλάζει μόνο προς τα επάνω).h4wk wrote:Θα μπορούσαν να τις ανεβάσουν αν ήθελαν να προσεγγίσουν κάτι διαφορετικό, Γιατι η πλειοψηφία των αστυφυλάκων να είναι για τον ....;
Είναι πράγματι τόσο χαμηλές οι βάσεις; Άλλη εντύπωση είχα.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Για να πω την αλήθεια δε ξέρω ποιά είναι η βάση...
Αυτό που θέλω να πώ είναι πως αν οι αστυφύλακες ήταν άνθρωποι τους οποίους είχα ψηλά στα μάτια μου και θεωρούσα πως προσφέρουν στη κοινωνία,ίσως όταν ήμουν
μικρός να ήθελα πολύ όταν μεγαλώσω να γίνω ένας τέτοιος άνθρωπος που βοηθάει στη κοινωνία και ίσως η βάση να ήταν στα 19,000 μόρια και ίσως και η κοινωνία μας να ήταν πολύ καλύτερη...όνειρα θερινής νυκτός
Αυτό λέω κι εγώ!Γιατί δέν είναι αξιοσέβαστη δουλειά πιά!Δεν έχει κύρος και δεν είναι και μια κάποια σοβαρή θέση στη κοινωνία(μπορεί και να υπερβάλλω)Γιατί πολύ απλά δεν επιλέγουν τις αστυνομικές σχολές όσοι έχουν καλούς βαθμούς.
Αυτό που θέλω να πώ είναι πως αν οι αστυφύλακες ήταν άνθρωποι τους οποίους είχα ψηλά στα μάτια μου και θεωρούσα πως προσφέρουν στη κοινωνία,ίσως όταν ήμουν
μικρός να ήθελα πολύ όταν μεγαλώσω να γίνω ένας τέτοιος άνθρωπος που βοηθάει στη κοινωνία και ίσως η βάση να ήταν στα 19,000 μόρια και ίσως και η κοινωνία μας να ήταν πολύ καλύτερη...όνειρα θερινής νυκτός

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Γυρω στα 14000 μορια η Αστυφυλακων Αθηνας.επαρχια πεφτει κατακορυφαΕίναι πράγματι τόσο χαμηλές οι βάσεις; Άλλη εντύπωση είχα.
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Γιατί όσοι βγάζουν 17000 τους σέβεστε περισσότερο από τους 10000?
Και γιατί οι >=17000 θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν εξουσία, και μάλιστα τέτοια?
Δεν είναι θέμα βαθμού, είναι θέμα ψυχολογίας. Θα πρέπει να αποσυνδεθεί το σύστημα εισαγωγής αστυφυλάκων από τις Πανελλήνιες.
Θα πρέπει να εστιάσουν στην ψυχολογική πλευρά του υποψηφιου.
Και ναι, η σχολή αστυφυλάκων έχει πολύ χαμηλή βαση.
Η σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι στα 18000 φεύγα.
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Δεν θα δεχτώ εξουσία από εναν επειδή έβγαλε 19. Ο κομπλεξισμός δεν εχει να κάνει με το βαθμό...
Και γιατί οι >=17000 θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν εξουσία, και μάλιστα τέτοια?
Δεν είναι θέμα βαθμού, είναι θέμα ψυχολογίας. Θα πρέπει να αποσυνδεθεί το σύστημα εισαγωγής αστυφυλάκων από τις Πανελλήνιες.
Θα πρέπει να εστιάσουν στην ψυχολογική πλευρά του υποψηφιου.
Και ναι, η σχολή αστυφυλάκων έχει πολύ χαμηλή βαση.
Η σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι στα 18000 φεύγα.
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Δεν θα δεχτώ εξουσία από εναν επειδή έβγαλε 19. Ο κομπλεξισμός δεν εχει να κάνει με το βαθμό...
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ίσως να έχετε και δίκιο και να πρέπει να αποσυνδεθεί...δε ξέρω....
πάντως τον βαθμό τον είπα καθαρά για θέμα ανταγωνισμού,ευγενής άμιλλα! Ίσως αν ήταν λίγο πιό δύσκολο να ήταν άλλοι οι άνθρωποι αυτοί που σαν σκεπτικό θα προσπαθήσουν για τα όνειρά τους και όχι για ένα μισθό και "λίγη εξουσία".
και προσωπικά δε θεωρώ τον κάθε αστυφύλακα εξουσία γιατί έχω πάρα πολλούς φίλους που είναι αστ... μπάτσοι τελοσπάντων.
πάντως τον βαθμό τον είπα καθαρά για θέμα ανταγωνισμού,ευγενής άμιλλα! Ίσως αν ήταν λίγο πιό δύσκολο να ήταν άλλοι οι άνθρωποι αυτοί που σαν σκεπτικό θα προσπαθήσουν για τα όνειρά τους και όχι για ένα μισθό και "λίγη εξουσία".
και προσωπικά δε θεωρώ τον κάθε αστυφύλακα εξουσία γιατί έχω πάρα πολλούς φίλους που είναι αστ... μπάτσοι τελοσπάντων.

- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Προσωπικά δεν πιστεύω πως οι πανελλήνιες και η βάση για τις μπατσοσχολές συνδέονται με τον κομπλεξισμό και τα ψυχολογικά προβλήματα που κουβαλάνε. Επίσης δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η αστυνομία καθώς είμαι κατά αυτού του μοντέλου αλλά σίγουρα ένας αφοπλισμός και μια βόλτα από τον ψυχίατρο για όλους τους δεν θα έβλαπτε.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ειπαμε να μιλησουμε για πρακτικες προτασεις.Αφοπλισμος...και η ταξη οταν πρεπει, πως θα επιβαλλεται για να εχουμε καλο ερωτημα?Με kung-fu?Οι κουκουλοφοροι θα οπλοφορουν ομως ε?
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Κοίτα... Τις προάλλες έβλεπα καπου ένα βιντεάκι που κάποια αστυνομία(νομίζω Αγγλία) αντιμετώπιζε ορισμένες διαδηλώσεις με Kung Fu.
Ωστόσο δεν νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημα της εγκληματικότητας βρίσκεται στην μορφή της καταστολής αλλά στις αιτίες που τη δημιουργούν. Μια ρεαλιστική λύση είναι να βοηθήσουμε σαν κοινωνία τους άπορους, τους άστεγους, τους μετανάστες και τους ανέργους. Ωστόσο το θέμα είναι τα κόμπλεξ και τα ψυχολογικά των μπάτσων. Αυτά νομίζω μόνο με ψυχίατρο και ψυχολόγο αντιμετωπίζονται.

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Εγω παλι το βλεπω αλλιως.Οτι αν οι μπατσοι αφοπλιστουν, θα βρουν τον τροπο καποιοι να βγαλουν τα απωθημενα πανω τους.Αν ειχαμε μεγαλωσει με καταλληλη νοοτροπια τοτε ναι, δεν θα ειχαμε αναγκη οπλισμενους μπατσους.Τωρα ομως....
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Οκ σίγουρα είναι ευσεβής πόθος να υπάρξει πλήρης αφοπλισμός των μπάτσων αλλά ένας μερικός αφοπλισμός νομίζω είναι ρεαλιστικός όπως για παράδειγμα στα ΥΜΕΤ, τα ΟΠΚΕ και τα ΜΑΤ που ασχολούνται με διαδηλωτές. Έπειτα γιατί τόσοι κλάδοι στα σώματα ασφαλείας; Πρέπει να καταργηθούν όλα αυτά τα παρακλάδια και να μειωθεί ο αριθμός τους γιατί διαφορετικά επιβεβαιώνουν το ρόλο τους για την αστυνομοκρατία.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Καλα, η αστυνομια ξυλωμα και rebuilld θελει αλλα δεν τους παιρνει τους βολευτας μας.
Απλά στην αστυνομία, οι νεοεισερχόμενοι δεν υπόκεινται σε αντίστοιχα τεστ που υπόκεινται οι νεοεισερχόμενοι στα σώματα του στρατού. Για αυτό και στο στρατό(ευελπίδων/σμα/σνδ/σσασ/στυα/συν... κλπ κλπ) μπορείς να κοπείς στα ψυχολογικά τεστ, στην αστυνομία νομίζω πως όχι...
laikedelic !