LinuX....???

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: LinuX....???

Post by rose » Tue Feb 17, 2009 5:27 pm

~~Wind~~ wrote:Slackware, αυτά είναι για πολύ ρομαντικούς

Εγώ - οχι δεν ειμαι ο ρομαντικός που αναφέρεις - για να ειμαι ειλικρινής παίζω με suse, σαν φοιτητής - να μου επιτραπεί μια σύντομη αναδρομή - ειχα slackware και αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ ειναι τα αμέτρητα mount, το shell prompt, το "απλυτο" δωμάτιο ενός φίλου μου μυητή - οτιδήποτε πέσει δεν ξαναμαζεύεται, που να χτυπιέται! - και ο απόλυτος σεβασμός κατα την εγκατάσταση - σαν την πρώτη μου φορά, μονο που δεν τελείωσε τόσο γρήγορα. :-p Σε κάθε περίπτωση σε αυτό το κουτί εμαθα να προγραμματίζω, ωραία ηταν. Μετά την πτυχιακή μου - ενας αλγοριθμικός "Γολγοθάς" που ξεπέρασε τις 7.0 γραμμες c + perl και γράφηκε σε ενα ταπεινο vi και gdb, και το λέω με πολύ καμάρι αυτό, αν και σίγουρα κάτι δεν εκάνα καλά - αράχνιασα τόσο που τα πέταξα ολα μαζί - αργότερα έβαλα suse και η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλα δύσκολα με το ίδιο distro - λέω τωρα! :-p
Αυτα για τις συγκινήσεις που μπορεί να σου προσφέρει ενα slackware.Code until you drop!
που θα πάει θα το δουμε...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Feb 17, 2009 5:50 pm

Vi, slackware?Εγω προτεινω κατι πιο geeky.Εγκαθιστας μια οποιαδηποτε διανομη χωρις το γραφικο της περιβαλλον και μπαινεις στο internet με lynx(σημερα τον "γνωρισα", πολυ γελιο :-p ).Και φυσικα κανεις ακομα και τις πιο απλες εργασιες βλ.rename με κονσολα(mv file1 file2 :lol: )
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ~~Wind~~ » Tue Feb 17, 2009 8:41 pm

Slackware θεωρείται από πολλούς η "διανομή των χάκερ", εξού και το ρομαντική. :-p Απλά τότε που βγήκε ήταν υπερπαραμετροποιήσιμη και γενικά έκανες ότι ήθελες. Όχι ότι δε συμβαίνει το ίδιο και σήμερα άλλα προχώρησε η τεχνολογία και υπάρχουν ευκολίες. Βεβαία όποιος θέλει μπορεί να ψάξει και να βρει τις δυσκολίες.. Γενικά πάντως όλα Linux είναι. Τον ίδια πυρήνα έχουν και τις ίδιες δυνατότητες. Επιλέγεις τι θέλεις, αρκεί να ξέρεις τι θέλεις..
ultimate_aektzis wrote:Εγκαθιστας μια οποιαδηποτε διανομη χωρις το γραφικο της περιβαλλον και μπαινεις στο internet με lynx(σημερα τον "γνωρισα", πολυ γελιο :-p ).Και φυσικα κανεις ακομα και τις πιο απλες εργασιες βλ.rename με κονσολα
Κοίτα να δεις κακό δεν είναι. Διάβασε κι αυτό για μια άλλη άποψη:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Tue Feb 17, 2009 9:12 pm

Έχει κάπου δίκιο ο δάσκαλος. Που υπάρχει όλο το περιοδικό; (παρατήρησα Editor: Diomidis Spinellis)
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Feb 17, 2009 10:13 pm

Δεν διαβασα ακομα το αρθρο για να τοποθετηθω αλλα ο Σπινελλης ειναι στη συντακτικη ομαδας.Σταθερα ;)
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Tue Feb 17, 2009 10:40 pm

Follow the stack

dds blog post
TOOLS OF THE TRADE - IEEE Software, November/December 2008, pp. 18–19
Reddit Discussion

Δεν είχα χρόνο να ψάξω να βρώ όλο το περιοδικό. Από του Σπινέλλη κράτησα το αρχείο.
Ο κύριος Σπινέλλης έπρεπε να είναι στο τμήμα μας, να μας κάνει λίγη C.. :cool:
ImageImage
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Feb 17, 2009 10:49 pm

Προλαβαινεις να πας στο ΔΕΤ. :razz:
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Tue Feb 17, 2009 10:54 pm

κουνήσου από τη θέση σου :cyclopsani: :clown:
ImageImage
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed Feb 18, 2009 10:29 am

Το ΖΕΥΣ είναι η πρώτη ελληνική διανομή Linux. Αποτελεί κλώνο του Slackware, αλλά με πολλές βελτιώσεις για την υποστήριξη των ελλήνων χρηστών, όπως την αναδημιουργία των init scripts, καθώς και νέους precompiled πυρήνες για workstation μηχανήματα. Επίσης, περιλαμβάνει πολλά εργαλεία για power users, όπως το Zebra για advanced routing, FreeSwan ipsec tunnels, το Open-nms για παρακολούθηση της δικτυακής κίνησης, το Ntop, το Mailscanner σε συνδυασμό με Sendmail, Sophos AV, Mrtg, Rdtool για γραφήματα, Sawmill log analyzers και πολλά άλλα ενδιαφέροντα εργαλεία. Το ΖΕΥΣ Linux περιλαμβάνει τα τελευταία χαρακτηριστικά της τεχνολογίας του Linux, μαζί με εύκολη διεπαφή για εγκατάσταση (Slackware με τη χρήση του BSD dialog). Η τελευταία σταθερή έκδοση Workstation είναι η ][ (2.0.0) και Server (3.0.0)
http://www.zeuslinux.gr/

<off> Αν αν ψάχνετε για κάτι καλό στην c δείτε το
http://www-unix.mcs.anl.gov/mpi/ . Ειναι ενα specification για parrell processing με άριστο c impl.</off>
~~Wind~~ wrote: κύριος Σπινέλλης έπρεπε να είναι στο τμήμα μας, να μας κάνει λίγη C
Βασικά κάνει κανένα μάθημα;
που θα πάει θα το δουμε...
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Tue Mar 10, 2009 3:49 am

Γεια σας παιδια.Εχω βαλει ubuntu 8.10 και ακολουθουσα τον παρακατω οδηγο http://www.adslgr.com/forum/showthread. ... 42&garpg=9
Μετα την εντολη apt-get install ubuntu-restricted-extras.Καποια στιγμη μου πεταξε ενα αρχειο για configuration http://img16.imageshack.us/img16/3475/screenshot1g.pngτο κλεινω(δεν ηξερα τι να κανω) και μετα μου πεταει τα εξης error οταν παω να χρισημοποιησω το synaptic,update,upgrade,add remove dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. καμια βοηθεια???
edit παταω αυτη την εντολη που βρηκα sudo dpkg --configure -a && sudo apt-get -f install και στην συνεχεια μου βγαζει ενα dpkg warning αμα θυμαμαι καλα για καποιο αρχει οτι λειπει κατι τετοιο.Αμα μπορει να βοηθησει κανεις θα ημουνα υποχρεος
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Mar 10, 2009 8:25 am

necrofear_13 wrote:Καποια στιγμη μου πεταξε ενα αρχειο για configuration http://img16.imageshack.us/img16/3475/s ... ot1g.pngτο κλεινω(δεν ηξερα τι να κανω)
Αν είδα καλά αυτή είναι η άδεια της Sun, για να την αποδεχτείς πατάς το tab και μετά enter.
necrofear_13 wrote:και στην συνεχεια μου βγαζει ενα dpkg warning αμα θυμαμαι καλα για καποιο αρχει οτι λειπει κατι τετοιο
Υποψιάζομαι οτι λείπει το αρχείο με το documentation του JDK αλλά καλύτερα δώσε μας κάπου το μήνυμα που σου πετάει για να δούμε πως θα το λύσουμε.
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Tue Mar 10, 2009 9:18 am

Nαι, συμβαινει συχνα αυτο :-p
δωσε απο κονσολα sudo dpkg --configure -a και μετα ξανα το apt-get install ubuntu-restricted-extras για να συνεχισει απο εκει που εμεινε. :-)
ImageImageImageImageImageImageImage
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Mar 10, 2009 1:11 pm

Αμα θυμαμαι καλα το μηνυμα λειπει το jdk.Σου λεω σε μισο!!!
edit: files list file for package `sun-java6-jre' missing, assuming package has no files currently installed.
Last edited by necrofear_13 on Tue Mar 10, 2009 1:14 pm, edited 1 time in total.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Tue Mar 10, 2009 1:13 pm

Ο apt απέτυχε. Portage ftw.
ImageImage
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Mar 10, 2009 1:19 pm

Απλα ηθελε το tab + enter για να δεχτει το configuration.AXAXAXA.Νιωθω πολυ αχρηστος αλαλ με παρηγορει που δεν ηξερε να το λυσει o wind!!
edit:cuberpython ευχαριστω πολυ!!!

~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Tue Mar 10, 2009 1:23 pm

Μα δε κάθομαι εγώ στο PC σου :-p Σου είπα πάτα το το ΟΚ :smt016
ImageImage
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Mar 10, 2009 1:28 pm

Δεν μου ειπες πως.Αχρηστε!!!

cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Mar 10, 2009 1:30 pm

cyberpython wrote: Υποψιάζομαι οτι λείπει το αρχείο με το documentation του JDK αλλά καλύτερα δώσε μας κάπου το μήνυμα που σου πετάει για να δούμε πως θα το λύσουμε.
Βλακεία είπα - αυτό σου λέει οτι λείπει όταν κάνεις εγκατάσταση το sun-jdk - στο πακέτο restricted-extras είναι μόνο το jre (η JVM δηλαδή και οι standard βιβλιοθήκες) + κάτι γραμματοσειρές κλπ.
necrofear_13 wrote:Αμα θυμαμαι καλα το μηνυμα λειπει το jdk.Σου λεω σε μισο!!!
edit: files list file for package `sun-java6-jre' missing, assuming package has no files currently installed.
Έλειπε το jre - λογικό αφού δεν είχες αποδεχτεί την άδεια χρήσης :)
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Mar 24, 2009 11:54 am

Παίδες, έχω πρόβλημα με το Ubuntu και όπως μου είπε ο ~~10 Μποφόρ~~ είναι με τον apt.
Στην γραμμή εργαλείων(πάνω δεξιά, δίπλα από την ημερομηνία) μου βγάζει ένα απαγορευτικό και όταν κάνω 2πλο κλικ πάνω του, μου βγάζει τον update-manager με το εξής μήνυμα:
Αδυναμία υπολογισμού της αναβάθμισης

Συνέβηκε ένα ανεπίλυτο πρόβλημα κατά τον υπολογισμό της αναβάθμισης.

Παρακαλώ αναφέρετε το ως σφάλμα στο πακέτο 'update-manager' και προσθέστε το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος:
'E:Σφάλμα, το pkgProblemResolver::Resolve παρήγαγε διακοπές, αυτό ίσως προκλήθηκε από κρατούμενα πακέτα.'
Στην συνέχεια, κλείνοντας αυτό και πατώντας "Εγκατάσταση ενημερώσεων", μου βγάζει αυτό:

Code: Select all

Αδυναμία εφαρμογής αλλαγών!
Διορθώστε πρώτα τα κατεστραμμένα πακέτα
Κανείς καμιά ιδέα τι να κάνω;
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Mar 24, 2009 12:01 pm

Κατι πηγες να κατεβασεις μεσω apt και σκαλωσε η εγκατασταση στη μεση μηπως?
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Mar 24, 2009 12:04 pm

όχι, έφτιαχνα τις ρυθμίσεις των Visual Effects(με άλλα λόγια έπαιζα για να τα δω :-p ) και του έκανα έλα restart(ή log out, δεν είμαι σίγουρος) και μου το έβγαλε...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Mar 24, 2009 12:09 pm

Λιγο δυσκολο να εγινε ετσι οπως λες.Για αναβαθμιση μιλαει το σφαλμα.

για κανε(νομιζω ετσι ειχα λυσει το δικο μου :-p )
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get update
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”