Το αυγό του φιδιού...

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Re: Το αυγό του φιδιού...

Post by redlabel » Thu Mar 19, 2009 6:18 pm

Αυτό που λέει ο PASCAL είναι - δυστυχώς - αλήθεια, για πολλές κατηγορίες εργαζομένων - αν και πάντα κάποιος μπορεί να ξέφευγε από το σύστημα, one way or another...

Δ. Γκρ.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by rapadder » Thu Mar 19, 2009 7:03 pm

Όπως έχει πεί και ο Σαββόπουλος: "Μετά την μεταπολίτευση έχουμε 11.000.000 αγωνιστές".

Έστω λοιπόν ότι υπέγραψε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να γίνει εισαγγελέας. Αυτό σημαίνει ότι ήταν υποστηρικτής της χούντας; Αφού πολιτεύεται με την Ν.Δ., υποθέτω ότι θα προέρχεται από οικογένεια "δεξιών" πολιτικών αποχρώσεων, οπότε θεωρώ αναμενόμενο να δήλωσε ότι δεν είναι αριστερός. Μπορεί να είχε και "χουντικούς" στην οικογένεια του. Αλλά δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε από την πολιτική a priori για αυτόν τον λόγο. Ούτε να ξεκινήσουμε κυνήγι μαγισσών. Επίσης δεν μπορούμε να γίνουμε δικαστές και να ζητάμε 35 χρόνια μετά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.
Είναι χρήσιμο να γίνει διάλογος επί της ουσίας των μέτρων, αντί να δαιμονοποιούμε την άλλη άποψη. Αυτό είναι που με εκνευρίζει. Δεν μπορεί να γίνει ένας ήρεμος διάλογος από ενήλικες, πρέπει ο καθένας να ισοπεδώνει τα πάντα και να διεκδικήσει για τον εαυτό του τον ρόλο του σωτήρα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Mar 19, 2009 7:21 pm

fo@ wrote:Και επίσης τι υποτίμηση της νοημοσύνης είναι αυτή; Δηλαδή τι τεχνολογικό πλεονέκτημα διαθέτουν π.χ αυτοί που σπάσανε στο κολωνάκι. Τις κουκούλες; Τα ρόπαλα; Δηλαδή σε παλιότερες εποχές είχαμε ταραξίες με πατίνια, πούπουλα και τα γυαλιά του σούπερμαν;
"Έχουν το indymedia", θα σου απαντούσε ο υπουργός. Το θέμα για το κλείσιμό του έχει προταθεί στη βουλή, μαζί με άλλα για την άρση της ανωνυμίας στο Διαδίκτυο (βλ. συκοφάντηση και blogs).
redlabel wrote:Όμως, στο όνομα αυτού του σεβασμού δεν μπορεί - με κανένα τρόπο - να ποδοπατούνται βάναυσα τα δικαιώματα ανυπεράσπιστων πολιτών κι εργαζόμενων, ειδικά αν οι σχετικές πράξεις βίας τροφοδοτούν τον αυταρχισμό των κρατικών μηχανισμών με επιχειρήματα και εκβιάζουν την κοινωνική αποδοχή της καταστολής.

Τελικά, ποιός έχει συμφέρον να ζεσταίνει το αυγό του φιδιού; Όχι, πάντως, η Δημοκρατία.
Σας άκουσα και σήμερα, που υποστηρίξατε παρόμοια θέση.

Με καταδίκασαν σε είκοσι χρόνια βαρεμάρας
διότι προσπάθησα να αλλάξω το σύστημα από τα μέσα (Cohen)

Δεν έχουν όλοι την ίδια υπομονή για βαρεμάρα, ούτε όλοι είναι καταδικασμένοι το ίδιο. Αλήθεια για ποιο σύστημα μιλάμε; Τί πολίτευμα είχαμε όταν νέοι/νέες εργαζόμενοι καταδικάστηκαν στην ατομική αντιπαράθεση με τα αφεντικά τους, αφού η συλλογική αντιπαράθεση (βλ. συνδικαλισμός) κομματικοποιήθηκε ή χρησιμοποιήθηκε για την απαλλοτρίωση του δημοσίου; Τί πολίτευμα έχουμε σ' όλα τα μεταπολιτευτικά χρόνια, που το αστικό/καπιταλιστικό μόρφωμα και η πολιτική εξουσία ιχνηλατούν την καταστολή από τους δημόσιους χώρους, μέχρι τους χώρους της εργασίας;

Η κοινωνικό-ιστορική δημιουργία του κράτους στα μεταπολιτευτικά χρόνια (με τη μορφή της προεδρευομένης δημοκρατίας) δεν αποτελεί αποκλειστικότητα ή καινοτομία της Ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε μία σύγχρονη Δημοκρατία, με ένα σύγχρονο κράτος, να λειτουργούν σ' ένα παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό πλαίσιο. Μέσα σ' αυτό ζουν κάποιοι που επιθυμούν τη ρήξη του. Μέσα σ' αυτό κάποιοι επιζητούν μια αλλαγή. Η άγρια νεολαία εντός ή εκτός των τειχών της χώρας (δια)δήλωσε το Δεκέμβρη, ότι δε γουστάρει άλλο! Γιατί να χαρακτηρίσουμε την άγρια νεολαία ως "αυγό του φιδιού"; Κατ' εμέ πάντα, πιστεύω ότι τα δυναμικά κομμάτια μιας κοινωνίας οφείλουν να έρθουν σε ρήξη κι όχι να "οργανωθούν" στην αστικοδημοκρατική πολιτική σκηνή -για την προστασία των δικαιωμάτων των ...υπηκόων (που ούτε καν τα γνωρίζουν).

edit: η "οργάνωση" μπορεί να πάρει πολλές μορφές: από την κομματική αντιπροσώπευση, μέχρι τη συγκρότηση εκπροσώπων κοινωνικών/πολιτικών χώρων. Απάντησα υποθέτοντας ότι εννοείτε το πρώτο.

edit2: Κάποιες φορές δεν κατανοώ ψύχραιμα :-)
Last edited by StormRider on Thu Mar 19, 2009 7:54 pm, edited 2 times in total.
Image
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Mar 19, 2009 7:29 pm

StormRider: Προφανώς το παρανόησες. Δεν υπονόησα, ούτε αποκάλεσα τη νεολαία "αυγό του φιδιού". Ο χαρακτηρισμός αφορούσε όσους την εκμεταλλεύονται, με τον ένα ή άλλο τρόπο, για να προωθήσουν τις αυταρχικές επιδιώξεις τους.

Δ. Γκρ.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Mar 19, 2009 7:32 pm

Ok, my mistake ;)
Image
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Mar 19, 2009 8:22 pm

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=1 ... 3350&lsc=1
Δείτε από 8:00 μέχρι 9:05..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Thu Mar 19, 2009 8:42 pm

Μια μικρή επισήμανση:

Η φράση το αυγό του φιδιού αναφέρεται πάντα στον φασισμό (υπάρχει και ταινία του Μπέργκμαν) και κατ' επέκταση στην κοινωνία που το θρέφει/ζεσταίνει. Είναι ενδιαφέρον με τι άνεση αντιστρέφουν τα πάντα και κοροϊδεύουν τους πάντες.

Το φίδι εδώ δηλαδή είναι ο φασισμός και το αυγό του φιδιού είναι ο υπουργός και οι υπόλοιποι που τολμάν και λένε εδώ και χρόνια, με τόση άνεση αυτά που λένε, εδώ μοιάζει με τον Παπαδόπουλο, που έβγαινε και έλεγε ότι έλεγε δημόσια χωρίς φόβο. Και που πειραματίζονται με νέες μεθόδους... Οι οποίες γίνονται αποδεκτές και πάμε παραπέρα.

Η ΝΔ φλερτάρει ανοιχτά με όλες τις φασιστικές υπάρξεις όπως μπορεί κανείς να το παρατηρήσει και στην νεολαία της. Και θρέφει τον φασισμό κυριολεκτικά στην νοοτροπία της και στους βουλευτές της.

Και ναι, μέσα στην χάβρα τις φασιστικής του έπαρσης την οποία αδυνατώ να ξανακούσω, και πολύ μου έπεσε που το άκουσα όλο (βάρεσα 10 ενέσεις ... :) ) θυμήθηκα από την παρατήρηση του fo@ την ίδια μου τεχνολογική απορία μεταξύ πολλών άλλων παρατηρήσεων...

Και μην πει κανείς για το indymedia διότι αναφέρθηκε στο video για ανώτερες τεχνολογίες κλπ κλπ. Χωρίς να πρόκειται να ανοίξω συζήτηση για το τι είναι το indymedia εδώ. Απλά να επισημάνω ότι από την στιγμή που κλείσει αυτό θα μπορεί να κλείσει και το venus διότι δεν φροντίσατε να κόψετε εμένα και μερικούς ακόμα tse εδώ μέσα.

(έκανα 2-3 edits).
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Mar 19, 2009 9:36 pm

StormRider wrote:Κατ' εμέ πάντα, πιστεύω ότι τα δυναμικά κομμάτια μιας κοινωνίας οφείλουν να έρθουν σε ρήξη κι όχι να "οργανωθούν" στην αστικοδημοκρατική πολιτική σκηνή -για την προστασία των δικαιωμάτων των ...υπηκόων (που ούτε καν τα γνωρίζουν).
Αυτό που γράφεις και εάν είναι νοοτροπία "θα σας βάλουμε στον γύψο!". Οι "υπήκοοι" δεν είναι χαριτωμένα ζωάκια. Έχουν άποψη και δεν είναι τόσο αποβλακωμένοι όσο φαίνονται. Δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους "προστάτες", καλοθελητές.
Όσο για τα "δυναμικά κινήματα", αν δεν "οργανωθούν" στην αστικοδημοκρατική πολιτική σκηνή ποιά είναι η λύση; Ζούγκλα, βία; Τι είδους πολιτική προσέγγιση είναι αυτή που λειτουργεί σαν πεφωτισμένη δεσποτεία; Μήπως "το αυγό του φιδιού" έχει γεννηθεί εδώ και χρόνια στις δυναμικές μειοψηφίες;
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Mar 19, 2009 9:53 pm

Και μην πει κανείς για το indymedia διότι αναφέρθηκε στο video για ανώτερες τεχνολογίες κλπ κλπ. Χωρίς να πρόκειται να ανοίξω συζήτηση για το τι είναι το indymedia εδώ. Απλά να επισημάνω ότι από την στιγμή που κλείσει αυτό θα μπορεί να κλείσει και το venus διότι δεν φροντίσατε να κόψετε εμένα και μερικούς ακόμα tse εδώ μέσα.
Εφόσον το venus αποδεδειγμένα έκλεισε, το Δεκέμβρη τότε - έπρεπε να κλείσει και το indymedia... Αλλά τα λέμε όλα όπως μας συμφέρουν. Φιμώνουμε ότι δεν μας συμφέρει...

*estrngd και λοιποί: Όπως είπα και πιο πάνω σταματήστε τους χαρακτηρισμούς για οποιαδήποτε κυβέρνηση/κόμμα ή πρόσωπο δίοτι απλά μας δοκιμάζετε για το πότε θα το κλειδώσουμε... :smt021 Δεν μπορείτε να κάνετε γενικότερη πολιτική συζήτηση ?? Γιατί πάλι σας καίνε τόσο πολύ μόνο τα συγκεκριμένα θέματα πάλι, δέν ξέρω...Υπομονή θα γίνουν εκλογές, θα πέσει η χούντα και όλοι θα είναι χαρούμενοι πάλι...

Οι κομματικές συζητήσεις απαγορεύονται ρητά από τους κανονισμούς - θα κλειδωθεί δίχως άλλη προειδοποίηση
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Fri Mar 20, 2009 1:15 am

To θέμα είναι ότι σαν γενιά δεχόμαστε ένα μπαραζ επιθέσεων στα δικαιώματα μας. Πρώτα με τις κάμερες στους δρόμους, έπειτα με την καταστρατήγηση του απορρήτου των επικοινωνιών, ύστερα με τον περιορισμό των πορειών, μετά με την ποινικοποιήση της κουκούλας και σε λίγο καιρό και με την περιστολή του ασύλου. Ζούμε ιστορικές στιγμές αλλά οι μεταβολές αποκρύπτονται από τα media που χαλκεύουν τα γεγονότα και εξασφαλίζουν ιδεολογική κυριαρχία στην άρχουσα τάξη. Όμως όσο ακόμα προλαβαίνουμε κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου: ο αυταρχισμός έρχεται. Συγκεκαλυμένος και βραδύς αλλά έρχεται.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Fri Mar 20, 2009 5:46 am

Μα εγώ σας προειδοποίησα να το κλειδώσετε! Μην χρονοτριβείτε.
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri Mar 20, 2009 9:04 am

Σαφως και πρεπει να τιμωρειται η κουκουλα όταν χρησιμοποιειται για βανδαλισμους κλπ, οπως γινεται και σε αλλες χωρες εξαλλου (πχ Γερμανια, Καναδα προσφατα κλπ). Αυτονόητο αυτό.

Όσο για τους σκληροπυρηνικους che guevara jr, ξερετε ποσοι απο αυτούς ερχονται στην τριχα κοστουμαρισμένοι στην εταιρεία του πατέρα μου για συνεντευξη, μόλις παρουν το χαρτί τους; :lol:
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Fri Mar 20, 2009 10:03 am

Δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί εδώ μέσα, αλλά και στα όρια του Ελληνικού κράτους γενικότερα, βλέπουν φαντάσματα και έχουν ανεξήγητες φοβίες. Αν ρίξετε μια ματιά στον τρόπο λειτουργίας άλλων κρατών που τουλάχιστον είναι πολύ πιο οργανωμένα από το δικό μας θα δείτε ότι πολλά πράγματα, τα οποία για τους Έλληνες μοιάζουν απαράδεχτα και ανεπίτρεπτα επειδή δήθεν καταπατούν τις προσωπικές μας ελευθερίες, είναι αυτονόητα και δουλεύουν μόνο προς όφελος των πολιτών.

Προσωπικά είμαι θερμός υπέρμαχος της ιδιωτικότητας, της ελευθερίας της έκφρασης και των προσωπικών ελευθεριών αλλά ΠΑΝΤΑ μέχρι το σημείο που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Από το σημείο αυτό και πέρα φτάνουμε στην ασυδοσία και κάποιος πρέπει να επέμβει για να προστατέψει αυτόν που η ελευθερία του, και όχι μόνο, καταστρατηγείται. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι να σου σπάνε το αυτοκίνητο ή να σου καίνε το περίπτερο, που μόνο εσύ ξέρεις πω το αγόρασες, στο όνομα κάποιας διαμαρτυρίας με την οποία εσύ ουδεμία σχέση έχεις. Και μη μου πείτε ότι οι περιουσίες που καταστράφηκαν ανήκουν μόνο σε μεγαλοεπιχειρηματίες γιατί θα σας φέρω συγκεκριμένο παράδειγμα με το οποίο θα μετανιώσετε που βιαστήκατε να μιλήσετε.

Ο μόνος φορέας που μπορεί να επέμβει για να προστατέψει τις ελευθερίες των πολιτών χωρίς να γίνουμε ζούγκλα είναι το κράτος. Γι' αυτό άλλωστε εκλέγουμε κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα για κάποιο περίεργο λόγο οποιαδήποτε μορφή εξουσία θεωρείται εξ' ορισμού κατακριτέα γιατί νομίζουμε ότι θέλει να μας καπελώσει. Νομίζουμε ότι οποιαδήποτε και να είναι η κυβέρνηση είναι κάτι το εξωτικό το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτοί που την αποτελούν δεν είναι άνθρωποι οι οποίοι ζουν δίπλα μας και ψηφίστηκαν από πολίτες ενός άλλου πλανήτη που θέλει το κακό μας.

Οι αστυνομικοί είναι αλήτες, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αχρείοι. Καμιά φορά τυχαίνει να είναι γονείς μας η αδέρφια μας αλλά ευτυχώς αυτοί μας μοιάζουν και δεν είναι σαν τους άλλους. Ο Παλαιοκώστας είναι ήρωας. Ζήτω! Άντε παιδιά κάντε και οι υπόλοιποι τα ίδια να τους ξεφτιλίσουμε εντελώς. Να μην έχει το θάρρος το κράτος να στέκεται μπροστά μας μπας και καταφέρουμε και ξεπεράσουμε τις φοβίες και τα κόμπλεξ που μας άφησε η χούντα.

Με λύπη μου διαπιστώνω και σε αυτό το topic όπως και σε όλα τα σχετικά ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση για το πως τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν παρά μόνο αφορισμός των όσων προτείνονται κάθε φορά από την εκάστοτε κυβέρνηση. Καλό θα είναι πριν αφορίσουμε κάτι να σκεφτόμαστε αν όντως διαφωνούμε ή αν απλώς εναντιωνόμαστε επειδή το πρότειναν οι "άλλοι". Άλλα ακόμη και αν διαφωνούμε για συγκεκριμένους και ορθολογικούς λόγους πρέπει να δούμε αν έχουμε κάτι καλύτερο να προτείνουμε πριν απορρίψουμε αυτό που μας πρότειναν. Δεν μπορούμε από τη μία να λέμε ότι κατάσταση πρέπει να αλλάξει και από την άλλη να εναντιωνόμαστε σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Fri Mar 20, 2009 12:31 pm

vangos wrote:[..] Άλλα ακόμη και αν διαφωνούμε για συγκεκριμένους και ορθολογικούς λόγους πρέπει να δούμε αν έχουμε κάτι καλύτερο να προτείνουμε πριν απορρίψουμε αυτό που μας πρότειναν. Δεν μπορούμε από τη μία να λέμε ότι κατάσταση πρέπει να αλλάξει και από την άλλη να εναντιωνόμαστε σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής.
Γι αυτό και εκείνοι που το παίζουν επαναστατημένοι είναι τελικά οι μεγαλύτεροι συντηρητικοί των ημερών μας. Χωρίς προτάσεις, χωρίς όραμα, μόνο με φοβίες και αναμασημένα λόγια... Απο που θα έλθει μια πραγματική προσπάθεια ανανέωσης, αλήθεια;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Sat Mar 21, 2009 3:53 pm

Εκτός από το ότι βρίσκω τα δύο παραπάνω ποστ ολίγον οφφ και ότι κάποιοι προσπαθούν να την πουν σε κάποιους εγώ απλά θα διαφωνήσω με τον vangoς στο θέμα συγκρισης μας με την Ευρώπη. Στην Ευρώπη υπάρχον αστυνομικοί και όχι μπάτσοι που δεν θα συλλάβουν κάποιον μόνο και μόνο επειδή φοράει κουκούλα και θέλουν να του το παίξουν μάγκες. Το ότι δεν έχουμε παιδεία στην Ελλάδα ισχύει για όλους και όχι μόνο για τους "κουκουλοφόρους". Τέλος εγώ πρέπει να σου πω οτί χαίρομαι που ζω σε μία χώρα όπου η αστυνομία δεν έχει δικαιώμα να ψάξει τον υπολογιστή μου, χαίρομαι που δεν υπάρχει κάμερα σε κάθε στενό, χαίρομαι που στο όνομα της ασφάλειας δεν πρέπει το ονομά μου να είναι σε χιλιάδες βάσεις δεδομένων και να ελέγχεται σε καθε μου κίνηση. Χαίρομαι που ακόμα αντιδρούμε σε κάθε καταπάτηση των ελευθεριών μας χαίρομαι που σε αυτό το θέμα είμαι μπροστά από όλη την Ευρώπη. Δεν είμαι φιλύσηχος πολίτης, είμαι ανήσυχος και άτακτος και έτσι θέλω να μείνω. Αν θέλω να πάω σε μια πορεία στο δρόμο δεν θέλω να φοβάμαι κανένα face control, αν θέλω να κάνω τον καραγκιόζη στην Αθηνας αφού τα έχω πιει στο Θησείο δεν θέλω να υπάρχει κάτι που να καταγράφει κάθε συναισθημά μου.

Στην τιμωρία της κουκούλας εγώ εχω να αντιπροτείνω την τιμωρία αυτόν που καταχράζονται τα χρηματά μας εκμεταλλευόμενοι την βουλευτική ασυλία. Η κουκούλα είναι από τα τελευταία προβλήματα του Έλληνα αυτή την στιγμή και όχι το πρώτο.Αυτά τα ολίγα,,,
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sat Mar 21, 2009 4:48 pm

Οσοι από εσάς νιώθετε ότι το πρόβλημά σας είναι ο περιορισμός στις προσωπικές ελευθερίες σας από το κράτος, την Αστυνομία ή τη Nokia της Φινλανδίας, από τον κίνδυνο της κατάλυσης του ασύλου στο κτίριο της Νομικής, από τις κεραίες στις ταράτσες, από τις ταράτσες στις κεραίες, από τα παιδιά μας που δεν τα αφουγκραζόμαστε αρκετά, από τους *** της Λυρικής που η ορχήστρα δεν τους αφήνει να τραγουδάνε ή από κάτι άλλο αριστερό που απασχολεί την Αθήνα, όπως ορίζεται από τον Λόφο του Στρέφη, τη Γαργαρέτα, το Μετς και του Ψυρρή, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο. Παρ' ότι φοβάμαι ότι δεν θα σας ευχαριστήσω.
Γιατί αυτή τη στιγμή στην Αθήνα δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι η ύπαρξη πολύ κράτους, αλλά η ανυπαρξία του. Δεν ξέρω ούτε ένα άτομο που παρακολουθείται, που το έχουν ενοχλήσει επειδή το έχουν καταγράψει κάμερες, που του διαβάζουν την αλληλογραφία. Για την ακρίβεια, στα μερικές εκατοντάδες άτομα που γνωρίζω αμφιβάλλω αν για ένα θα άξιζε ή θα ενδιαφερόταν κάποια μυστική υπηρεσία να του καταγράψει τα τηλεφωνήματα ή την αλληλογραφία.
Τα περισσότερα από τα άτομα που ξέρω το μεγαλύτερο αδίκημα που έχουν κάνει είναι να έχουν κλέψει την εφορία στη δήλωση και να έχουν κερατώσει κάνα-δυο φορές τη γυναίκα τους. Αν οι παρέες των υπόλοιπων φίλων και γνωστών κάνουν κάτι πιο συναρπαστικό, μαγκιά τους και έτσι είναι η ζωή του αριστερού μυστικού πράκτορα. Γεμάτη περιπέτειες και κινδύνους. Εμείς οι δεξιοί, οι ξενέρωτοι, αν υπάρχει κάποια μυστική υπηρεσία που να ενδιαφέρεται για τα mail ή τα τηλεφωνήματά μας, να της τα δώσουμε να μην κουράζεται.

Πηγή
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Mar 21, 2009 5:11 pm

ναι η κλασική ιστορία πάλι. Εγώ είμαι φιλήσυχος πολίτης και δεν έχω κάνει τίποτα κακό. Οπότε όταν κάνω ζουζουνιές με την κοπέλα μου ή όταν μου στέλνει γυμνές φωτογραφίες δεν με νοιάζει να μας βλέπει κάποιος και να τον παίζει. Άλλωστε η κοπέλα μου δεν έχει κάτι να κρύψει, δεν έχει ίχνος κυτταρίτιδας πάνω της.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sat Mar 21, 2009 5:14 pm

giak το έθεσες τέλεια.

Επειδή εσύ (rappader αναφέρομαι σε σένα επειδή ποσταρες αυτό το κείμενο) και οποιοσδήποτε άλλος δεν νοιάζεται άμα τον κάνουν μπανιστήρι, δε σημαίνει ότι έχει και δίκιο.

Ναι, δε γουστάρω να με παρακολουθούνε. Απο αξιοπρέπεια, όχι επειδή κάνω κάτι παράνομο.

Γιατί όποιος δε θέλει τις κάμερες και τη λοιπή "ασφάλεια" να μπαίνει στην κατηγορία του τρομοκράτη?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sat Mar 21, 2009 5:21 pm

Χαριτωμένα τα σχόλια αλλά δεν έχουν σχέση με αυτό που περιγράφει το κείμενο. Δύσκολα μπορώ να σκεφτώ όργανο της τάξης που να την βρίσκει βλέποντας το πλήθος από μια κάμερα ασφαλείας. Προφανώς και δεν μπαίνεις στην κατηγορία του τρομοκράτη. Πιστεύεις ότι σε παρακολουθεί κάποια ... υπηρεσία πληροφοριών (CIA, MI5, ΕΥΠ); Υποθέτω πώς όχι. Επίσης αξιοπρέπεια είναι και το να μπορείς να ζήσεις στην πόλη σου με μια στοιχείωδη ασφάλεια.
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Mar 21, 2009 5:32 pm

Εγώ μπορώ να σκεφτώ τέτοια όργανα της τάξης. Της αστικής τάξης όμως. Και δεν την βρίσκουν γενικά και αόριστα, βρίσκουν συγκεκριμένους τρόπους επιτήρησης και καταστολής. Τους έχουν πει άλλοι και εδώ νομίζω αλλά και αλλού να μην τα ξαναλέμε.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sat Mar 21, 2009 5:39 pm

rapadder wrote: Επίσης αξιοπρέπεια είναι και το να μπορείς να ζήσεις στην πόλη σου με μια στοιχείωδη ασφάλεια.
Οσο κινδυνεύεις από εγκληματίες, τόσο κινδυνεύεις κ απο τους "προστάτες" σου.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Sat Mar 21, 2009 8:39 pm

@vincent: Συμφωνώ με την προστασία των προσωπικών ελευθεριών. Το είπα και πιο πάνω άλλωστε. Αλλά οι ελευθερίες έχουν όρια. Μην επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα. Όσο για τους μπάτσους, γιατί άραγε στην ελλάδα υπάρχουν μπάτσοι και όχι αστυνομικοί; Μήπως τέτοια είναι και η γενικότερη εικόνα της κοινωνίας από την οποία προέρχονται; Μήπως από τη μία αποποιούμαστε κάθε μορφής εξουσίας πάνω μας αλλά από την άλλη μόλις πάρουμε λίγη εξουσία στα χέρια μας (λέγε με μπάτσο) βγάζουμε τα απωθημένα μας;

@Stoupeace Τουλάχιστον δεν θυμάμαι κανέναν "προστάτη" να μου σπάει το αυτοκίνητο ή να μου διαρρηγνύει το σπίτι χωρίς να έχω κάνει τίποτα.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”