Το αυγό του φιδιού...

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Το αυγό του φιδιού...

Post by PASCAL » Sat Mar 21, 2009 9:02 pm

vangos wrote: @Stoupeace Τουλάχιστον δεν θυμάμαι κανέναν "προστάτη" να μου σπάει το αυτοκίνητο ή να μου διαρρηγνύει το σπίτι χωρίς να έχω κάνει τίποτα.
Μην παίρνεις και όρκο...

Link
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Mar 21, 2009 9:04 pm

vangos wrote:@Stoupeace Τουλάχιστον δεν θυμάμαι κανέναν "προστάτη" να μου σπάει το αυτοκίνητο ή να μου διαρρηγνύει το σπίτι χωρίς να έχω κάνει τίποτα.
ε ναι οι τραπεζίτες δεν μπαίνουν βραδιάτικα από το παράθυρο, μπαίνουν από την πόρτα κανονικά και με τον νόμο.
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Sun Mar 22, 2009 8:33 am

giak wrote:
vangos wrote:@Stoupeace Τουλάχιστον δεν θυμάμαι κανέναν "προστάτη" να μου σπάει το αυτοκίνητο ή να μου διαρρηγνύει το σπίτι χωρίς να έχω κάνει τίποτα.
ε ναι οι τραπεζίτες δεν μπαίνουν βραδιάτικα από το παράθυρο, μπαίνουν από την πόρτα κανονικά και με τον νόμο.
Οι τραπεζίτες δεν μπορούν να μπουν πουθενά αν δεν τους δώσεις το δικαίωμα. Αν δεν σε παίρνει να πας διακοπές μην πάρεις διακοποδάνειο. Αν δεν έχεις να το πληρώσεις μην πάρεις μουράτο αυτοκίνητο και μετά δεν έχεις λεφτά για βενζίνη. Μπορείς να πας εκεί που θες και με τα ΜΜΜ. Εκτός και αν δεν καταδέχεσαι να είσαι στο λεωφορείο μαζί με τους αλλοδαπούς. Οι οποίοι αν έχεις παρατηρήσει μετά από 10-15 χρόνια εργασίας καταφέρνουν και αγοράζουν σπίτια χωρίς να χρεώνονται σε καμία τράπεζα.
Φυσικά αυτά δεν απευθύνονται προσωπικά σε σένα αλλά σε εκείνους για τους οποίους ισχύουν. Και είναι ουκ ολίγοι.

Όσο για το βίντεο του pascal αν και δεν αποδεικνύει τίποτα εγώ δέχομαι ότι πολλές φορές υπάρχουν σαμποτάζ από διάφορους ελεγχόμενους για να δώσουν πάτημα στους αστυνομικούς να επέμβουν, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι ως προς την προέλευση των προβλημάτων στη χώρα μας για τα οποία φυσικά δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι οι ένστολοι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και οι αστυνομικοί είναι κομμάτι της κοινωνίας και προέρχονται από αυτήν. Για να βρούμε λοιπόν τι φταίει ακόμη και την άθλια κατά κανόνα συμπεριφορά τους ας κοιτάξουμε λίγο μακρύτερα και ας κάνουμε και λίγη αυτοκριτική.
Crab
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Crab » Sun Mar 22, 2009 2:09 pm

Η κοινωνία θέλει δημοκρατία και τάξη

49% κατά του ασύλου, 59% υπέρ ρύθμισης για τις κουκούλες, αλλά το 36% προτάσσει τα δικαιώματα

Υπέρ της κατάργησης του ασύλου (σε ποσοστό 49% έναντι 44%), ιδιαίτερα φοβισμένοι από την αύξηση της βίας, ανασφαλείς, απογοητευμένοι από την Αστυνομία και σαφώς υπέρ της «ποινικοποίησης της κουκούλας» δηλώνουν οι Ελληνες, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Public Ιssue για λογαριασμό της «Κ».

Σχετικά με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη δημόσια τάξη καταγράφεται ένα μικρό προβάδισμα αυτών που πιστεύουν ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο ερώτημα αν «η πιo σκληρή αστυνομία θα είναι και πιο αποτελεσματική» το 53% απαντά αρνητικά. Πάντως, το 59% τάσσεται υπέρ της λεγόμενης «ποινικοποίησης της κουκούλας». Σε ερώτηση σχετική με τις κάμερες και τη χρήση τους, το 49% εκτιμά πως προστατεύουν τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών έναντι του 38% που διαφωνεί. Τέλος το 36% προτάσσει την προστασία των δικαιωμάτων. Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης παρά τις αντιδράσεις από το σύνολο του νομικού κόσμου, ιδίως για την επαναφορά του «αυτεπάγγελτου» στο αδίκημα της περιύβρισης, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το ενδεχόμενο να μην ισχύει το δικαίωμα της εξαγοράς της ποινής σε όσους κουκουλοφόρους συλλαμβάνονται να βιαιοπραγούν. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι κουκουλοφόροι θα οδηγούνται κατευθείαν στις φυλακές, αφού η άσκηση έφεσης δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Καθημερινή
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sun Mar 22, 2009 3:08 pm

Η Νέα Δημοκρατία θέλει δημοκρατία και τάξη

49% κατά του ασύλου, 59% υπέρ ρύθμισης για τις κουκούλες, αλλά το 36% προτάσσει τα δικαιώματα

Υπέρ της κατάργησης του ασύλου (σε ποσοστό 49% έναντι 44%), ιδιαίτερα φοβισμένοι από την αύξηση της βίας, ανασφαλείς, απογοητευμένοι από την Αστυνομία και σαφώς υπέρ της «ποινικοποίησης της κουκούλας» δηλώνουν οι Νεοδημοκράτες, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Public Ιssue για λογαριασμό της «Καθημερινής - Όργανο της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη δημόσια τάξη καταγράφεται ένα μικρό προβάδισμα αυτών που πιστεύουν ότι θα έχουν αποτέλεσμα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο ερώτημα αν «η πιo σκληρή αστυνομία θα είναι και πιο αποτελεσματική» το 53% απαντά θετικά. Επιπλέον, το 59% τάσσεται υπέρ της λεγόμενης «ποινικοποίησης της κουκούλας». Σε ερώτηση σχετική με τις κάμερες και τη χρήση τους, το 49% εκτιμά πως προστατεύουν τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών έναντι του 38% που διαφωνεί. Τέλος το 36% προτάσσει την προστασία των δικαιωμάτων. Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης παρά τις αντιδράσεις από το σύνολο του νομικού κόσμου, ιδίως για την επαναφορά του «αυτεπάγγελτου» στο αδίκημα της περιύβρισης, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής - Όργανο της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας», το ενδεχόμενο να μην ισχύει το δικαίωμα της εξαγοράς της ποινής σε όσους κουκουλοφόρους συλλαμβάνονται να βιαιοπραγούν. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι κουκουλοφόροι θα οδηγούνται κατευθείαν στις φυλακές, αφού η άσκηση έφεσης δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Καθημερινή - Όργανο της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by koki » Sun Mar 22, 2009 3:15 pm

Crab, μπορεί ο PASCAL να μην μας αρέσει όπως τα λέει, αλλά η αλήθεια είναι ότι και στα μάτια του αντικειμενικού αναγνώστη, το κόμμάτι που έκανες paste δεν λέει και πολλά..
(Φτιαχτά) νούμερα από (οποιαδήποτε) δημοσκόπηση (του κ%λου) δεν μου λένε τίποτα.
Θα μου πεις ο λαός μίλησε μέσω της ψήφου του (στην Ν.Δ) αλλά δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ψήφο με την λευκή επιταγή.
Μπορεί στην πραγματικότητα τα ποσοστά αυτά να είναι ακόμα χειρότερα (για εμένα) από αυτά που κάνεις εδώ αναδημοσίευση, αλλά θα μου επιτρέψεις να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου σχετικά με τον προπαγανδιστικό τρόπο που παρουσιάζονται οι αποφάσεις τις κυβέρνησης από το συγκεκριμένο αρθρογράφημα
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sun Mar 22, 2009 6:02 pm

vangos wrote:Οι οποίοι αν έχεις παρατηρήσει μετά από 10-15 χρόνια εργασίας καταφέρνουν και αγοράζουν σπίτια χωρίς να χρεώνονται σε καμία τράπεζα.
πραγματικά δεν ξέρω κανέναν που να έχει αγοράσει σπίτι χωρίς να πάρει δάνειο ή να βάλει υποθήκη. κανέναν όμως! μπορεί να συναναστρέφεσαι με άλλον κόσμο τι να πω;!
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Sun Mar 22, 2009 7:58 pm

vangos wrote:@vincent: Συμφωνώ με την προστασία των προσωπικών ελευθεριών. Το είπα και πιο πάνω άλλωστε. Αλλά οι ελευθερίες έχουν όρια. Μην επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα. Όσο για τους μπάτσους, γιατί άραγε στην ελλάδα υπάρχουν μπάτσοι και όχι αστυνομικοί; Μήπως τέτοια είναι και η γενικότερη εικόνα της κοινωνίας από την οποία προέρχονται; Μήπως από τη μία αποποιούμαστε κάθε μορφής εξουσίας πάνω μας αλλά από την άλλη μόλις πάρουμε λίγη εξουσία στα χέρια μας (λέγε με μπάτσο) βγάζουμε τα απωθημένα μας;
Συμφωνούμε περισσότερο από όσο διαφωνούμε ειδικά σε αυτό το θέμα...
Image
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sun Mar 22, 2009 8:39 pm

giak wrote:
vangos wrote:Οι οποίοι αν έχεις παρατηρήσει μετά από 10-15 χρόνια εργασίας καταφέρνουν και αγοράζουν σπίτια χωρίς να χρεώνονται σε καμία τράπεζα.
πραγματικά δεν ξέρω κανέναν που να έχει αγοράσει σπίτι χωρίς να πάρει δάνειο ή να βάλει υποθήκη. κανέναν όμως! μπορεί να συναναστρέφεσαι με άλλον κόσμο τι να πω;!
Εγώ. Οπως και ο father και ο δικος του father κοκ.
Ποιο ειναι το περιεργο;
Ετσι πρεπει να αγοραζονται τα σπιτια κανονικα, μετρητοις. Εκτος αν το αγοραζεις σαν επενδυση και οχι για να μεινεις μονιμα, εκει αλλαζει το πραγμα, αναλογα την αγορα.
Last edited by jimm on Sun Mar 22, 2009 8:57 pm, edited 1 time in total.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sun Mar 22, 2009 8:49 pm

Αν και λίγο off-topic, το πρόβλημα με τις δόσεις των στεγαστικών είναι υπαρκτό. Για εναν οικογενειάρχη, το να ανέβει η δόση του στεγαστικού 80 ή 120 Ευρώ είναι πρόβλημα. Από κάπου θα πρέπει να "κόψει" για να αντισταθμίσει αυτήν την επιβάρυνση. Αυτή είναι η τυπική επιβάρυνση από την άνοδο των επιτοκίων (Euribor κλπ) για ενα δάνειο της τάξης των 150.000 Ευρώ, με δόση 800 - 1000 Ευρώ τον μήνα. Τέτοια ποσά είναι συνηθισμένα για αγορά κατοικίας.
jimm wrote:Ετσι πρεπει να αγοραζονται τα σπιτια, μονο μετρητοις.
Είναι κακή επενδυτική πρόταση ;). Για να πάρεις ενα σπίτι σήμερα θέλεις περίπου 300.000 Ευρώ (ακίνητο αξίας 270.000 Ευρώ + 25.000 Ευρώ για τα συμβολαιογραφικά έξοδα). Δεν μαζεύεις ένα ποσό αυτής της τάξης εύκολα. Θέλεις 25 χρόνια με αποταμίευση 1.000 Ευρώ τον μήνα. Αντίθετα σε περίπου 12 χρόνια, αν πάρεις και ενα δάνειο 150.000 Ευρώ από μια τράπεζα, θα μπορείς να συγκεντρώσεις αυτό το ποσό. Αν το πάρεις μισό - μισό με το έτερον ήμισυ, τότε θα το αποκτήσεις σε περίπου 6 χρόνια :smt002.
Ωστόσο δεν έρχεται και η καταστροφή του κόσμου. Κάποιος που πληρώνει 800 Ευρώ θα μπορεί να πληρώνει 880 και κάποιος που πληρώνει 1.000 θα μπορεί να πληρώνει 1.100 χωρίς να πεινάσει. Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να επικαλεστεί την κρίση για να καλύψει την ανευθυνότητα του.
Επίσης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει της μόδας όλων των ειδών τα (καταναλωτικά) δάνεια: διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, "*.δάνεια". Αυτά έχουν αρκετά υψηλά επιτόκια τα οποία έχουν επιβαρυνθεί από την κρίση.
Last edited by rapadder on Sun Mar 22, 2009 9:06 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Mar 22, 2009 9:04 pm

rapadder wrote:Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να επικαλεστεί την κρίση για να καλύψει την ανευθυνότητα του.
Σορρυ για τη συνέχιση του off-topic, αλλά αυτό που λες είναι αλήθεια.
Πήρανε δάνεια για να αλλάξουν τη ζωή τους και τώρα δημιουργήσανε μια σειρά χρεωμένων γεννεών :-p
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sun Mar 22, 2009 9:06 pm

rapadder wrote:. Δεν μαζεύεις ένα ποσό αυτής της τάξης εύκολα.
Ναι, αν επιλεξεις να εισαι δημοσιος υπαλληλος με 3 κ 60 για να καθεσαι και να τα ξυνεις, αντι να να εισαι productive, τοτε ναι. ;)
Οποιος κανει τετοιες επιλογες ομως, να μη παραπονιεται μετα, το ηξερε απο την αρχη οτι μια ζωη στα ιδια θα ειναι. ;)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sun Mar 22, 2009 9:13 pm

Για να αποταμιεύεις 1.000 Ευρώ τον μήνα για περίπου 6 χρόνια, θα πρέπει να εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης θα πρέπει να ζείς λιτά (με τους γονείς σου, χωρίς δικό σου αμάξι κλπ). Με τον μισθό του δημοσίου υπαλλήλου είναι αδύνατο, εκτός και εάν κάνεις και 2η εργασία τ' απογεύματα και ξεσκίζεσαι.
Stoupeace wrote:Πήρανε δάνεια για να αλλάξουν τη ζωή τους και τώρα δημιουργήσανε μια σειρά χρεωμένων γεννεών :-p
Υπάρχουν δάνεια και δάνεια. Άμα ο άλλος ζήλεψε το τζίπ του γείτονα ή έχει ματαιόδοξη σύζηγο δεν του φταίει (το όποιο) οικονομικό σύστημα ;).
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Mar 22, 2009 9:30 pm

Παίδες, μερικές απόψεις παραείναι προκλητικές (σαν να λέγονται απλά για να δοκιμάσουν την αντίδραση των υπολοίπων). Επειδή το βλέπω το flame να έρχεται, keep it low plz
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Mon Mar 23, 2009 1:54 am

The Punisher wrote:Παίδες, μερικές απόψεις παραείναι προκλητικές (σαν να λέγονται απλά για να δοκιμάσουν την αντίδραση των υπολοίπων). Επειδή το βλέπω το flame να έρχεται, keep it low plz
εμένα μου φαίνονται προκλητικό πάντως όταν έρχεται κάποιος και μου λέει ότι μπορεί κάποιος στην εποχή μας να αγοράσει σπίτι έτσι απλά και να σκάσει 300000ε ρευστό. πιο προκλητικό ακόμα μου φαίνεται να λέμε ότι όποιος δεν έχει αυτά τα λεφτά δεν τα έχει επειδή τόσα χρόνια ξυνότανε. όπως είπα και πριν μάλλον μερικού ζουν σε ένα διαφορετικό κόσμο. άσε που φτάσαμε στο σημείο το να έχεις μία δική σου στέγη, δική σου όμως να την χρωστάς σε καμιά τράπεζα, να θεωρείται πολυτέλεια..
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Mon Mar 23, 2009 8:51 am

giak wrote: εμένα μου φαίνονται προκλητικό πάντως όταν έρχεται κάποιος και μου λέει ότι μπορεί κάποιος στην εποχή μας να αγοράσει σπίτι έτσι απλά και να σκάσει 300000ε ρευστό.
γιατι σου φαινεται "προκλητικο";
αφου καποιοι μπορουνε, τι να κανουμε τωρα;
επειδη δε μπορεις εσυ ή ο χψζ, δε πρεπει να μπορει κανενας;; Δεν παει έτσι, λυπάμαι. :smt002

Και φυσικα, οποιος δουλευει αραλικι στο δημοσιο ολα του τα χρονια, δε μπορει να απαιτει ισοτιμα κερδη με μενα που τρεχω ολη μερα στη δική μου τη δουλεια, ειμαι παραγωγικος και συνεπως κερδοφόρος. Που ειναι το περιεργο;
Αυτο διαλεξε, αυτο εχει. Δε μπορουμε να τα εχουμε και όλα. ;)
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Mon Mar 23, 2009 12:34 pm

@giak
Η σύσταση από τον Punisher απευθύνεται σε όλους όσους συμμετέχουν στη συζήτηση κι εκφράζουν προκλητικές θέσεις, εκπροσωπώντας είτε τη μία είτε την άλλη πλευρά. Το τί οικονομικές (και μη) δυνατότητες έχει ο καθένας, δε νομίζω οτι αφορά κανέναν εδώ μέσα.
jimm wrote:Και φυσικα, οποιος δουλευει αραλικι στο δημοσιο ολα του τα χρονια, δε μπορει να απαιτει ισοτιμα κερδη με μενα που τρεχω ολη μερα στη δική μου τη δουλεια, ειμαι παραγωγικος και συνεπως κερδοφόρος. Που ειναι το περιεργο;
Επομένως όσοι ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα και είναι παραγωγικοί έχουν την άνεση να κάνουν τις αγορές που ισχυρίζεσαι σε προηγούμενο ποστ; :shock:
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Mar 23, 2009 12:53 pm

maria_ wrote:
jimm wrote:Και φυσικα, οποιος δουλευει αραλικι στο δημοσιο ολα του τα χρονια, δε μπορει να απαιτει ισοτιμα κερδη με μενα που τρεχω ολη μερα στη δική μου τη δουλεια, ειμαι παραγωγικος και συνεπως κερδοφόρος. Που ειναι το περιεργο;
Επομένως όσοι ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα και είναι παραγωγικοί έχουν την άνεση να κάνουν τις αγορές που ισχυρίζεσαι σε προηγούμενο ποστ; :shock:
Όχι, για τον jimm ιδιωτικός τομέας είναι οι επιχειρηματίες που εξ ανυπάρκτου κράτους ορμώμενοι κάνουν συμφωνίες μεταξύ τους και ανατιμήσεις σε καθημερινή βάση ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους (αν έχουν) ψίχουλα...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Mon Mar 23, 2009 2:30 pm

Άσχετα με την οικονομική κατάσταση του καθενός, δεν μπορείς στον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα τουλάχιστον, να μαζέψεις 300.000 ευρώ σε 10 χρόνια. Πάλι θα χρειαστεί να πάρεις δάνειο. Ο καλύτερος απόφοιτος της σχολής μας δεν έπαιρνε πάνω από 1.300 Ευρώ με πτυχίο + μεταπτυχιακό και αμφιβάλλω εάν στην 5ετία θα έχει ξεπεράσει τα 3.000 Ευρώ. Επομένως θεωρώ ότι το δάνειο είναι απαραίτητο, εκτός και αν πάρεις σπίτι στα 40 φτου και βγαίνω ;).
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Mon Mar 23, 2009 3:15 pm

rapadder wrote:Άσχετα με την οικονομική κατάσταση του καθενός, δεν μπορείς στον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα τουλάχιστον, να μαζέψεις 300.000 ευρώ σε 10 χρόνια. Πάλι θα χρειαστεί να πάρεις δάνειο. Ο καλύτερος απόφοιτος της σχολής μας δεν έπαιρνε πάνω από 1.300 Ευρώ με πτυχίο + μεταπτυχιακό και αμφιβάλλω εάν στην 5ετία θα έχει ξεπεράσει τα 3.000 Ευρώ. Επομένως θεωρώ ότι το δάνειο είναι απαραίτητο, εκτός και αν πάρεις σπίτι στα 40 φτου και βγαίνω ;).

Να αμφιβάλλεις. Σε γενικές γραμμές για να πάρεις περισσότερα πρέπει να μεταπηδήσεις στο business σαν developer - που κακά τα ψέματα κουτσοι,στραβοί αλάνια ολοι απο εκει ξεκιναμε - θα την τρώς απο πιτσιρικάδες.
που θα πάει θα το δουμε...
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Wed Mar 25, 2009 9:07 am

Υπάρχουν και οι ενδιάμεσες λύσεις. Αντί να πάρεις σπίτι των 300000 Ευρώ μόνος σου με μετρητά μπορείς να πάρεις κάτι ποιο οικονομικό, να πληρώσεις ένα ποσοστό εξαρχής και να πάρεις δάνειο για το υπόλοιπο για το οποίο η δόση θα είναι σε λογικά επίπεδα. Επίσης αντί να βάλεις όλα τα λεφτά μόνος μπορούν να συνεισφέρουν κι άλλοι. Σε μία οικογένεια υπάρχουν τουλάχιστον δύο μισθοί, του άντρα και της γυναίκας.

Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς ξοδεύουμε πολλά λεφτά στη διασκέδαση, η οποία αν και είναι πανάκριβη σε σχέση με τον περισσότερο κόσμο εμείς επιμένουμε να τους τα σκάμε. Για κάποιο λόγο η διασκέδαση στην Ελλάδα είναι ανελαστικό προϊόν. (Κάτι μου έμεινε από τη Μικροοικονομία τελικά. :smt001 )
Δε λέω να μην διασκεδάζουμε αλλά αντί να πηγαίνουμε 3-4 φορές την εβδομάδα σε club και καφετέριες μπορούμε να επιλεξουμε άλλες μορφές διασκέδασης που κοστίζουν λιγότερο.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Mar 25, 2009 9:29 am

Υπάρχουν και οι ενδιάμεσες λύσεις. Αντί να πάρεις σπίτι των 300000 Ευρώ μόνος σου με μετρητά μπορείς να πάρεις κάτι ποιο οικονομικό, να πληρώσεις ένα ποσοστό εξαρχής και να πάρεις δάνειο για το υπόλοιπο για το οποίο η δόση θα είναι σε λογικά επίπεδα. Επίσης αντί να βάλεις όλα τα λεφτά μόνος μπορούν να συνεισφέρουν κι άλλοι. Σε μία οικογένεια υπάρχουν τουλάχιστον δύο μισθοί, του άντρα και της γυναίκας.
Μα σπιτι δεν υπαρχει περιπτωση για εναν μεσο Ελληνα να αγορασει με αλλο τροπο, το στεγαστικο δανειο ειναι η μονη λυση.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”