Ubuntu

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
Post Reply
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Ubuntu

Post by The Punisher » Wed Dec 03, 2008 3:15 am

AmmarkoV wrote: Sorry κιόλας αλλά είναι μια χαρά.. :)
Και επιμένω , έχω γράψει πολύ πράμα και το χρησιμοποιώ από πριν από την 2 έκδοση..!
εδώ εσύ γράφεις/έγραφες σε win32 api... δεν είσαι κατάλληλο δείγμα χρήστη :lol:
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Dec 03, 2008 3:38 am

The Punisher wrote:εδώ εσύ γράφεις/έγραφες σε win32 api... δεν είσαι κατάλληλο δείγμα χρήστη
Άλλο αυτό.. μην αλλάζεις θέμα :)
( Επίσης το Win32 API μια χαρά είναι , αλλά αυτό είναι offtopic συζήτηση..! :-p :) )
Πραγματικά έτσι από περιέργεια κατέβαστε το OpenOffice 3 ( http://www.openoffice.org/ , τσάμπα είναι ! ) και δοκιμάστε να γράψετε και PDF και RTF και οτιδήποτε και ανοίξτε το από word..
Και επίσης επειδή το thread είναι Ubuntu να σημειώθεί οτι δεν είναι μόνο για Linux αλλά και για Windows..
Είναι ένα από τα (ελάχιστα) προϊόντα της Sun που χρησιμοποιώ.. ( μαζί με την MySQL :P )
Και αρα δεν έχω κανένα λόγο για να το υπερασπιστώ :) αλλά απλά δεν μου έχει δημιουργήσει προβλήματα!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Dec 03, 2008 7:31 pm

*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Thu Dec 04, 2008 12:46 am

Mιας και πιάσαμε την κουβέντα περί open document format, η μικρομαλακή το υποστηρίζει σε κάποια από τις εκδόσεις του office της; είχα ακούσει νομίζω ότι θα το υποστήριζε, ίσως στο Microsoft Office 2007;
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Dec 04, 2008 12:56 am

*estrngd wrote:Mιας και πιάσαμε την κουβέντα περί open document format, η μικρομαλακή το υποστηρίζει σε κάποια από τις εκδόσεις του office της; είχα ακούσει νομίζω ότι θα το υποστήριζε, ίσως στο Microsoft Office 2007;
Όχι δεν υποστηρίζεται, εκτός και αν κάνεις εγκατάσταση σχετικό plug-in. Εδώ κάτι που βρήκα με λίγο googling
Image
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Thu Dec 04, 2008 1:03 am

StormRider wrote:
*estrngd wrote:Mιας και πιάσαμε την κουβέντα περί open document format, η μικρομαλακή το υποστηρίζει σε κάποια από τις εκδόσεις του office της; είχα ακούσει νομίζω ότι θα το υποστήριζε, ίσως στο Microsoft Office 2007;
Όχι δεν υποστηρίζεται, εκτός και αν κάνεις εγκατάσταση σχετικό plug-in. Εδώ κάτι που βρήκα με λίγο googling
Κι εγώ με google βρήκα τα ίδια πριν λίγο. Κι εδώ ένα σχετικό ιστορικό.

Δεν έχει πολύ σημασία τώρα αν υπάρχει plugin, γιατί εγώ δεν μπορώ να πείσω την Μαρία την γραμματέα να το βάλει ώστε να μου στέλνει μόνο σε αυτό το format κι όχι στο τρισκατάρατο .doc. Δηλαδή δεν είναι ενσωματωμένο. Ίδωμεν.

(σόρρυ για το ελαφρώς offtopic).
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Dec 04, 2008 3:12 am

Δεν είναι offtopic.. Απλά είναι obsolete file format το doc , τα έχει φάει τα ψωμιά του..
Όπως και ολόκληρη η windows πλατφόρμα βέβαια.. Απλά είναι OEM λειτουργικό που έρχεται με κάθε PC τα έχουμε συνηθήσει ρε αδερφέ αυτό έιναι το πρόβλημα.. Και επειδη έχουν το wordpad που γράφει σε .doc , είναι σαν το παλιό χαλασμένο αμάξι που δυστάζεις να το αλλάξεις και σαν το καναρίνι που είναι μέσα στο κλουβί αλλά δεν θέλει να βγεί..

( :smt005 :smt042 :smt043 :lol: να γίνω λίγο το troll της παρέας.. :lol: ;) :-p )
Image
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Tue Mar 24, 2009 1:16 pm

1. Έχει κανείς το Sagem Fast 800 που δινόταν μεζί με το Οndsl της Otenet και να το έχει εγκαταστήσει σε Ubuntu?????
    Κοιτάξε εδώ http://www.ubudsl.com/el/enarxi.php
    Εμένα συγχρωνίζει, αλλά δεν μπορεί να κάνει σύνδεση.
    Έψαξα παντού και ότι κι αν έκανα ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!!!
  • Επίσης, άλλο πρόβλημα (με την ώρα):
    Τα ubuntu τα έχω εγκαταστήσει σε ένα σκληρό, ξεχωριστό από αυτόν που περιέχει τα Windows. Στα ubuntu η ώρα είναι 2 ώρες μπροστά από αυτή των BIOS και των Windows....
    Τι κάνω για να βλέπω την σωστή ώρα;
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Tue Mar 24, 2009 1:26 pm

Spy wrote:
  1. Έχει κανείς το Sagem Fast 800 που δινόταν μεζί με το Οndsl της Otenet και να το έχει εγκαταστήσει σε Ubuntu?????
Το έψαχνα για περίπου δύο βδομάδες και τελικά δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω. Γενικά η λύση που επικρατούσε στο web ήταν "πέτα το modem και πάρε router" :smt016

Αυτός ήταν κι ο λόγος που εγκατέλειψα την προσπάθεια για linux (αφού χάλασα ~140€ για router και κεραία που δεν την αναγνώριζε ούτε αυτή) :smt011
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Mar 24, 2009 1:45 pm

para wrote:
Spy wrote:
Το έψαχνα για περίπου δύο βδομάδες και τελικά δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω. Γενικά η λύση που επικρατούσε στο web ήταν "πέτα το modem και πάρε router" :smt016

Αυτός ήταν κι ο λόγος που εγκατέλειψα την προσπάθεια για linux (αφού χάλασα ~140€ για router και κεραία που δεν την αναγνώριζε ούτε αυτή) :smt011
Ειναι η γαγγραινα της κοινοτητας κατι τετοιοι.Ειναι οι τυποι που τους ρωτας "Τι διανομη να βαλω?Δεν ξερω πολλα απο pc" και σου λενε "LFS.Ειναι φοβερη η αισθηση του να πειραζεις τα .conf οταν δεν δουλευει κατι". :smt011

Κακως τους τιμησες διαβαζοντας τα ποστ τους.
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Mar 24, 2009 1:57 pm

para wrote:
Spy wrote:

Για το Sagem 800 δυστυχώς η μόνη λύση (που έχω ακούσει τουλάχιστον) είναι το UbuDSL. Αν δε δουλεύει δε ξέρω τι μπορείς να κάνεις.
Τώρα, για χρήση wifi router (που ΔΕΝ το συνιστώ για desktop pc για οποιαδήποτε χρήση και λειτουργικό) υπάρχουν 2 λύσεις:
1 - να συνδέεσαι με USB dongle/PCI κάρτα, ΑΛΛΑ πρέπει να προσέξεις να υποστηρίχεατι η κάρτα που θα αγοράσεις (το είχα κάνει με USB που δεν υποστηριζόταν παρά μόνο μέσω του Win driver και σαν αποτέλεσμα κόλλαγε όλο το σύστημα σε τυχαίες στιγμές).
2 - να πάρεις 2 wireless routers που να υποστηρίζουν bridging. Λίγο πιο δύσκολο όσον αφορά στη ρύθμιση, αλλά λειτουργεί με ότι συσκευή και να συνδέσεις πάνω στα routers (το έχω κάνει για να συνδέσω το X-Box - το πρώτο είχε μόνο μία θύρα ethernet - στο τοπικό δίκτυο ασύρματα).
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Mar 24, 2009 2:37 pm

Eίχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με το κ@#modem της otenet, και τελικά πήρα ένα router και ησύχασα. Μου είχε κάνει εντύπωση πάντως πως σε κάποιο ξένο φόρουμ είχαν αναφέρει πως γνωρίζουμε πως πολλοί έλληνες χρήστες έχουν αυτό το πρόβλημα, και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση :lol: Ρόμπα διεθνώς :-p Ό,τι κι αν είχα δοκιμάσει πάντως δε μου δούλεψε...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Tue Mar 24, 2009 2:56 pm

para wrote:...Το έψαχνα για περίπου δύο βδομάδες και τελικά δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω. Γενικά η λύση που επικρατούσε στο web ήταν "πέτα το modem και πάρε router" ...
Και σε αυτό το forum το ίδιο επικρατεί......

Με αυτό ξέρει κανείς τίποτα;
Spy wrote:
    Τα ubuntu τα έχω εγκαταστήσει σε ένα σκληρό, ξεχωριστό από αυτόν που περιέχει τα Windows. Στα ubuntu η ώρα είναι 2 ώρες μπροστά από αυτή των BIOS και των Windows....
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Mar 24, 2009 3:11 pm

Spy wrote:
Δεξί κλικ στο applet ώρας/ημερομηνίας και "Προσαρμογή ώρας ημ/νίας". Στο τέλος πατάς "Ρύθμιση ώρας συστήματος" και δίνεις τον κωδικό σου.

Edit: Μπορείς να αλλάξεις (καλύτερα) εντελώς τη ζώνη ώρας από το "Σύστημα -> Διαχείριση -> Ώρα και Ημ/νία". Η ζώνη ώρας πρέπει να είναι "Europe/Athens". Επίσης μπορείς να ενεργοποιήσεις το συγχρονισμό με κάποιο time server μέσω NTP.

Edit2: Ξέχασα τα περί modem :-D - οπότε μην ενεργοποιήσεις το συγχρονισμό μέσω internet.
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Tue Mar 24, 2009 4:35 pm

cyberpython wrote:.....
Δεξί κλικ στο applet ώρας/ημερομηνίας και "Προσαρμογή ώρας ημ/νίας". Στο τέλος πατάς "Ρύθμιση ώρας συστήματος" και δίνεις τον κωδικό σου.

Edit: Μπορείς να αλλάξεις (καλύτερα) εντελώς τη ζώνη ώρας από το "Σύστημα -> Διαχείριση -> Ώρα και Ημ/νία". Η ζώνη ώρας πρέπει να είναι "Europe/Athens". Επίσης μπορείς να ενεργοποιήσεις το συγχρονισμό με κάποιο time server μέσω NTP.

Edit2: Ξέχασα τα περί modem :-D - οπότε μην ενεργοποιήσεις το συγχρονισμό μέσω internet.
....
Αυτό το ξέρω.... (είπαμε δεν είμαι και τόσο άσχετος)!!!!!
αλλά όταν κάνω αυτό.. αλλάζει η ώρα των BIOS και κατασυνέπεια και των windows!!!!!
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Mar 24, 2009 4:39 pm

Το ίδιο και αν αλλάξεις τη ζώνη ώρας;
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Tue Mar 24, 2009 4:50 pm

cyberpython wrote:Το ίδιο και αν αλλάξεις τη ζώνη ώρας;
Μιλάμε για GMT 2:00 !!!!! We are live in Athens!
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Mar 24, 2009 5:21 pm

Δηλαδή είναι σωστή η ώρα με τη σωστή ζώνη ώρας;
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Tue Mar 24, 2009 5:27 pm

Με GMT+2: Για παράδειγμα:
Στα Windows 7:00μμ
Στα Ubuntu 9:00μμ

Αν αλλάξω το ρολόι στα ubuntu και το κάνω 7:00μμ στα Windows θα είναι 5:00μμ
Ελπίζω να με κατάλαβες...
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Mar 24, 2009 5:31 pm

Δοκίμασες να το αλλάξεις απλά σε GMT; Αλλάζει και στα Win;
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed Mar 25, 2009 10:19 pm

cyberpython wrote:
para wrote:
Spy wrote:

Για το Sagem 800 δυστυχώς η μόνη λύση (που έχω ακούσει τουλάχιστον) είναι το UbuDSL. Αν δε δουλεύει δε ξέρω τι μπορείς να κάνεις.
Τώρα, για χρήση wifi router (που ΔΕΝ το συνιστώ για desktop pc για οποιαδήποτε χρήση και λειτουργικό) υπάρχουν 2 λύσεις:
1 - να συνδέεσαι με USB dongle/PCI κάρτα, ΑΛΛΑ πρέπει να προσέξεις να υποστηρίχεατι η κάρτα που θα αγοράσεις (το είχα κάνει με USB που δεν υποστηριζόταν παρά μόνο μέσω του Win driver και σαν αποτέλεσμα κόλλαγε όλο το σύστημα σε τυχαίες στιγμές).
2 - να πάρεις 2 wireless routers που να υποστηρίζουν bridging. Λίγο πιο δύσκολο όσον αφορά στη ρύθμιση, αλλά λειτουργεί με ότι συσκευή και να συνδέσεις πάνω στα routers (το έχω κάνει για να συνδέσω το X-Box - το πρώτο είχε μόνο μία θύρα ethernet - στο τοπικό δίκτυο ασύρματα).

και εγώ sagem fast 800 έχω.
ακολούθησα τα εξής και το εγκατέστησα με επιτυχία
[url=http://img183.imageshack.us/img183/4760/otenetsagemfast800pstns.jpg][img]http://img178.imageshack.us/img178/4760/otenetsagemfast800pstns.jpg[/img][/url] Σε αυτό το αρθράκι θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην πολυπόθητη εγκατάσταση στο Linux, του DSL Modem - Sagem Fast 800 (PSTN), που παρέχει η OTENET μαζί με το πακέτο σύνδεσης OnDSL Kit. Εγκαταστήσαμε την ολοκαίνουρια version του Linux Ubuntu 7.10 (με κωδική ονομασία "Gutsy Gibbon") και ενώ μας αναγνωρίζει αυτόματα σχεδόν όλες τις συσκευές μας, το Sagem Fast 800 δέν μας το αναγνωρίζει. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή το Firmware του modem, δέν είναι ανοικτού κώδικα (Open Source) και δέν παρέχεται μέσα στην διανομή του Linux. Το να έχουμε σύνδεση Ιντερνετ στο linux είναι πολύ σημαντικό, διότι χρησιμοποιόντας το, μπορούμε να κατεβάζουμε πανεύκολα ότι updates και προγράμματα θέλουμε για το Linux μας. Ψάχνοντας και διαβάζοντας διάφορα αρθράκια σε διάφορα forums για την εγκατάσταση του εν λόγω Modem (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μου τον xsyron που τον τρέλανα στις ερωτήσεις μέσω συνομιλίας στο ίντερνετ καθώς και σε όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα και βοήθησαν με τα post τους στα διάφορα forums που διάβασα), δοκίμασα και εγώ πολλά απο αυτά που λέγανε και τελικά κατάφερα να εγκαταστήσω το Sagem Fast 800 DSL Modem μου στο καταπληκτικό Ubuntu 7.10. :-) [b]ΣΗΜΕΙΩΣΗ[/b]: Διάβασα στο Ιντερνετ οτι υπάρχουν περισσότεροι απο ένα τύπο αυτού του μόντεμ (Νομίζω το αναφέρανε κάποιοι σαν E1, E2, E3, E4) και ότι εάν είστε άτυχοι και είστε κάτοχοι του συγκεκριμένου τύπου Modem που ΔΕΝ δουλεύει στο Linux (νομίζω οτι πρέπει να είναι το E4), τότε καλύτερα να αγοράσετε ένα Rooter και να χρησιμοποιήσετε αυτό για να μπαίνεται στο ίντερνετ. (με το rooter, δέν χρειάζετε να κάνετε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΥΘΜΙΣΗ. Απλώς εγκαθιστάτε το Linux και συνδέεστε αυτόματα στο Internet). Δέν γνωρίζω να σας πώ για αυτό το θέμα της (E1,E2,E3,E4) version του Sagem Fast 800 Modem και εάν αληθεύει, μιάς και το δικό μου δέν είχε καμία ένδειξη απο κάτω που να λέει "E4" ή κάτι αντίστοιχο (η εικόνα πάνω-πάνω είναι η φωτογραφία απο το δικό μου μόντεμ) και τελικά δούλεψε κανονικότατα. (άν δέν δούλευε, θα αγόραζα Rooter, δέν θα έμενα χωρίς Linux φυσικά...) :-) Πάμε να δούμε πώς εγκαθιστούμε το Modem Sagem Fast 800 της OTENET στο Linux: Θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω απλά βήματα για να το εγκαταστήσουμε και να το κάνουμε να δουλέψει. 1) Χρειαζόμαστε να κατεβάσουμε ένα προγραμματάκι ονόματι [b]UBUDSL[/b] για να μας κάνει την ζωή ευκολότερη και να μας συνδέει αυτόματα στο ίντερνετ όταν κάνουμε Login στο λειτουργικό. 2) Χρειαζόμαστε το [b]Firmware[/b] του μόντεμ μας για να το περάσουμε στο Linux. 3) Ένα απλό [b]Configuration του Linux[/b], και καταχώρηση του Username και Password της σύνδεσης DSL μας. Διευθύνσεις (Κατεβάστε πρώτα ότι θα χρειάστούμε - μιάς και δέν θα έχετε ίντερνετ στο Linux μέχρι να περάσουμε τους drivers και μετά θα προχωρήσουμε στο βήμα 3, για να τα εγκαταστήσουμε): [b]1)UBUDSL DOWNLOAD:[/b] Μπείτε στο URL: http://ubudsl.ubuntu.pl/ubudsl_el.html Το σύστημά μου είχε CPU - INTEL 32bit Κατεβάζουμε το UbuDSL 0.5 (i386) ( URL: http://ubudsl.ubuntu.pl/debs/ubudsl_0.5-1_i386.deb ) Αυτό το πρόγραμμα όταν το εγκαταστήσουμε είτε με διπλό κλίκ πάνω στο αρχείο είτε χρησιμοποιόντας την κονσόλα (καλύτερα να χρησιμοποιείτε την κονσόλα γενικά) μας εμφανίζει στην τοποθεσία (μενού) Applications/Internet δύο επιλογές. a) UbuDSL - Configuration (είναι το Configuration που το ρύθμίζουμε μία φορά και τέλος). b) UbuDSL - Connection Monitor (Είναι το μόνιτορ και το εργαλείο σύνδεσης/αποσύνδεσης στο ίντερνετ. Πρακτικά ούτε αυτό θα χρειαστεί να το χρησιμοποιείτε για να συνδέεστε στο ίντερνετ, διότι μετά την εγκατάσταση, θα σας συνδέει αυτόματα μόλις μπαίνετε στο Linux) :-) [b] 2) FIRMWARE DOWNLOAD:[/b] URL: http://eagle-usb.org/ueagle-atm/non-free/ Κατεβάζουμε το: ueagle-data-1.1.tar.gz (URL: http://eagle-usb.org/ueagle-atm/non-free/ueagle-data-1.1.tar.gz) Τώρα είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε αυτά που κατεβάσαμε και να κάνουμε Configuration. [b]3) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ CONFIGURATION:[/b] a) Ανοίγουμε την κονσόλα (applications/accesories---> Terminal) b) Πάμε στον φάκελο που έχουμε κατεβάσει όσα χρειαζόμαστε απο το Ιντερνετ και γράφουμε/εκτελούμε τα παρακάτω: κάντε διπλό κλίκ στο αρχείο "ubudsl_0.5-1_i386.deb" και εγκαταστήστε το. μετά εκτελέστε απο την [b]κονσόλα[/b] (ένα ένα την φορά): [code] tar zxfv ueagle-data-1.1.tar.gz[/code] [code] cd ueagle-data-1.1[/code] [code] sudo mkdir /lib/firmware/ueagle-atm[/code] [code] sudo cp -a * /lib/firmware/ueagle-atm/[/code] Αποσυνδέστε το Modem σας απο την USB θύρα και ξανα-συνδέστε το. Λογικά τώρα θα πρέπει και τα δύο λαμπάκια να είναι αναμένα (θα αναβοσβήσει το λαμπάκι "ADSL" μερικές φορές ...και στην συνέχεια θα παραμείνει ανοικτό". Άν δέν είναι αναμένα και τα δύο λαμπάκια, στο τέλος του Configuration (κάντε και τα υπόλοιπα βήματα - παρακάτω για να τελειώνετε και) κάντε ένα Reboot (μετά την επανεκίνηση, θα πρέπει να είναι αναμένα). [code] sudo gedit /etc/ppp/peers/ueagle-atm[/code] (ή kwrite αν έχετε KDE) θα μας εμφανιστεί ένα αρχείο κειμένου. Μέσα σε αυτό το αρχείο (στον κειμενογράφο) γράφουμε [code] user "user@adslcompany.com" plugin pppoatm.so 8.35 noipdefault usepeerdns defaultroute persist noauth[/code] ( Στην πρώτη γραμμή πρέπει να αντικαταστήσετε το "user@adslcompany.com" με το login σας στον ISP. π.χ. [code] user "madseeds@otenet.gr"[/code] άν έχετε σύνδεση OTENET ή [code] user "madseeds.ath.forthnet.gr@forthnet.gr"[/code] εάν έχετε σύνδεση forthnet κλπ.) στην συνέχεια αποθηκεύουμε το αρχείο και το κλείνουμε. Μετά γράφουμε στην κονσόλα [code] sudo gedit /etc/ppp/chap-secrets[/code] (ή kwrite αντίστοιχα για KDE) μας ανοίγει ένα αλλο αρχείο κειμένου όπου θα λέει: "user@adslcompany.com" "*" "password" εμείς αντικαθιστούμε το user@adslcompany.com με το αληθινό username της σύνδεσης μας και το password με το αληθινό password της σύνδεσής μας (ιντερνετ). πχ. [code] "madseeds@otenet.gr" "*" "OFgs43FD"[/code] στην συνέχεια αποθηκεύουμε το αρχείο και το κλείνουμε. μετά, κάνουμε ακριβως το ίδιο και στο pap-secrets [code]sudo gedit /etc/ppp/pap-secrets[/code] θα μας ανοίξει ένα άλλο αρχείο που θα λέει: [code] "user@adslcompany.com" "*" "password"[/code] εμείς αντικαθιστούμε το user@adslcompany.com με το αληθινό username της σύνδεσης μας και το password με το αληθινό password της σύνδεσής μας (ιντερνετ). πχ. [code] "madseeds@otenet.gr" "*" "OFgs43FD"[/code] στην συνέχεια αποθηκεύουμε το αρχείο και το κλείνουμε. [color=#FF0000]EDIT: Article Updated (2008-07-09):[/color] [color=#BF00FF]Κάνουμε Reboot,και λογικά η γραμμή θα πρέπει να δουλεύει. Σε περίπτωση που δεν συνδεθείτε αυτόματα, δοκιμάστε να τρέξετε το “UbuDSL – Configuration”. Εκεί κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις (πχ. οτενετ, ελλάδα, κλπ). Μετά απο αυτό το βήμα θα σας ξαναζητήσει το Firmware του μοντεμ πάλι. Όμως δεν δέχεται το αρχείο ueagle-data-1.1.tar.gz και επίσης ούτε μπορεί να το δεχτεί ασυμπίεστο (απο τον φάκελό που το είχαμε αποσυμπιέσει πιό πρίν). Τι κάνουμε λοιπόν? Εγώ προσπάθησα να ξεγελάσω το πρόγραμμα προκειμένου να ολοκληρωθεί το configuration. Πήρα τα αρχεία του Firmware του modem από τον αποσυμπιεσμένο φάκελο και τα ξανα-συμπίεσα. Στην συνέχεια μετονόμασα το αρχείο από “ueagle-data-1.1.tar.gz” σε “ueagle-data-1.1.deb”.Το ubudsl το δέχτηκε και ολοκλήρωσε το "configuration" του. Μετά συνδέθηκε κανονικά (καντε δοκιμές για να συνδεθείτε). Εάν τα καταφέρετε, κάντε και ένα reboot για επαλήθευση ότι συνδέεται αυτόματα σε κάθε reboot.[/color] Μόλις μπούμε στο λειτουργικό σύστημα, θα μας συνδέσει αυτόματα στο Internet. Χρησιμοποιόντας το UBUDSL-Connection Monitor, μπορούμε να ελέγξουμε άν είμαστε συνεδεμένοι ή όχι. Θα τρέχει στο taskbar του linux λογικά. (κάτι που μπορούμε να το δούμε ανοίγοντας τον Firefox και πληκτρολογόντας μία διεύθυνση στο ίντερνετ). Εφόσον έχουμε ίντερνετ, και όλα λειτουργούν σωστά, σάν επόμενο βήμα καλό είναι να αρχίσετε να κατεβάζετε μέσω ίντερνετ όλα τα διαθέσιμα updates για το linux μας. To UBUDSL το έχω εγκατεστημένο, όσο καιρό έχω εγκατεστημένο και το Ubuntu 7.10 και όλα δουλεύουν "ρολόι"...στο σύστημά μου...!!! :-) Ελπίζω να βοήθησα με το αρθράκι αυτό που μόλις διαβάσατε και να τα καταφέρετε και εσείς να εγκαταστήσετε το modem σας...!!! :-) Εάν καταφέρετε να εγκαταστήσετε και εσείς με την μέθοδο που γράφω εδώ, το Sagem Fast 800 στο Linux σας, άν θέλετε, αφήστε ένα σχόλιο εδώ ή πείτε το στέλνοντάς μου mail μέσω του link της ειδικής φόρμας για επικοινωνία ("[url= http://madseeds.com/forum/sendmessage.php]Contact Us[/url] ") στο κάτω μέρος της σελίδας, για να ξέρουμε οτι δουλεύει και για άλλους...!!! Παρακάτω έχω επισυνάψει τα αρχεία που θα χρειαστείτε - έτοιμα για Download σε περίπτωση που δέν δουλεύουν για κάποιο λόγο τα links στα original sites. Επίσης, για δική σας ευκολία, έχω αποθηκεύσει το αρθράκι που μόλις διαβάσατε και σε PDF μορφή για να το έχετε μαζί μαζί σας όταν θα κάνετε boot στο linux και θα είστε δίχως ίντερνετ μέχρι να το εγκαταστήσετε, αλλά και για να το έχετε γενικότερα και στο αρχείο σας εύκαιρο και πάντα διαθέσιμο αν είστε απο αυτούς που κρατάνε αρχείο με όσα τους ενδιαφέρουν. Σας ευχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία με την εγκατάσταση. Σε εμένα δούλεψε και εξακολουθεί να δουλεύει απροβλημάτιστα ακόμη και στην έκδοση Ubuntu 8.04 LTS...!!! :-) [url=http://madseeds.com/forum/attachment.php?s=0f23846af26cae83f120e0feb8bcaf50&attachmentid=224&d=1206120547]File Type: gz ueagle-data-1.1.tar.gz (820.8 KB, 82 views)[/url] [url=http://madseeds.com/forum/attachment.php?s=0f23846af26cae83f120e0feb8bcaf50&attachmentid=225&d=1206120725]File Type: deb ubudsl_0.5-1_i386.deb (7.34 MB, 83 views)[/url] [url=http://madseeds.com/forum/attachment.php?s=0f23846af26cae83f120e0feb8bcaf50&attachmentid=428&d=1215558932]File Type: deb ueagle-data-1.deb (820.8 KB, 102 views)[/url] [url=http://madseeds.com/forum/attachment.php?s=0f23846af26cae83f120e0feb8bcaf50&attachmentid=430&d=1215560587]File Type:pdf madseeds_LINUX - Sagem Fast 800 της Otenet - Εγκαταστήστε στο Linux τους Drivers για το DSL Mode.pdf (873.5 KB, 148 views)[/url]
i dont hope it works. because I KNOW it works \:D/
Image
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Thu Mar 26, 2009 12:32 am

Θα το δοκίμαζα αλλά πλέον έχω περάσει σε ρούτερ και δε μου αναγνωρίζει την κεραία που του έχω βάλει. Μία της Netgear είναι αλλά τώρα μου είναι δύσκολο να βρω ακριβώς μοντέλο. Αν ξέρετε τίποτα βοηθήστε!
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”