Το πάρτι τελείωσε...

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Το πάρτι τελείωσε...

Post by ultimate_aektzis » Sat Mar 28, 2009 4:08 pm

PASCAL wrote:Μερικά μέτρα που μπορούν να οφελείσουν ΌΛΟΥΣ μας είναι:

[1]. Να αποχωρήσουν όλες οι χώρες από το ΔΝΤ,την ΠΤ, τον ΟΟΣΑ και από όλες τις συμφωνίες για ελεύθερη καπιταλιστική αγορά.
[2]. Να αλλάξουν τα οικονομικά άρθρα του σύνταγματος, οι οικονομικοί και εργασιακοί νόμοι.
[3]. Να κοινωνικοποιηθούν οι εμπορικές τράπεζες και να κλείσουν τα χρηματιστήρια.
[4]. Να δεσμευτούν όλα τα κεφάλαια των τραπεζιτών, των χρηματιστών και των διοικητών τραπεζών και επιχειρήσεων που δημιούργησαν την κρίση.
[5]. Η εθνικοί πόροι και οι βαριές βιομηχανίες να τεθούν υπό κοινωνικό έλεγχο.
[6]. Να οργανωθεί ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας παραγωγής σε αυτόνομες αντιεραρχικές/αντιεξουσιαστικές δομές.
[7]. Να χρηματοδοτηθεί η συναιτεριστική οργάνωση και παραγωγή καθώς και η ίδρυση συνεταιριστικών κοινοφελών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
[8]. Ο τριτογενής τομέας να οργανωθεί σε μικρές αυτόνομες δομές με άξονα την εσωτερική συνεργασία, την αντιεραρχία και την παραγωγή για τήν κοινωνία.
[9]. Να τεθούν αυστηρά ανώτατα όρια στην ατομική ιδιοκτησία και να δημευτούν οι υπάρχουσες προκλητικά υπέρογκες περιουσίες.
[10]. Να δημιουργηθούν αυτόνομοι αυστηροί ελεγκτικοί μηχανισμοί ως προς την ποιότητα παραγωγής και την λειτουργια της εγχώριας οικονομίας.
[11]. Να δημευτεί και να κατανεμηθεί στις οικονομικά ευπαθείς ομάδες η κινητή και ακίνητη περιουσία της εκκλησίας.

Επειδή όμως όλα αυτά είναι δύσκολο να γίνουν μέσα σε μια στιγμή, μπορούμε τουλάχιστον προς το παρόν σαν κοινωνία να κάνουμε κάποιους χρηματιστές, επιχειρηματίες, πολιτικούς, παπάδες και άλλα λαμόγια να μην περπατάνε και τόσο άνετα στους δρόμους όυτε να χαίρονται τόσο εύκολα την "περιουσία τους".
Τα πραματα ειναι πολυ πιο απλα.Να τηρησει η καθε κυβερνηση τις προεκλογικες εξαγγελιες της.Εκτος αυτου καποια απο τα point ειναι ανεφικτα.

Ανεφικτα:3,4(αν και θα το γουσταρα ασχημα),6(δεν ειναι δυνατον να μην υπαρχει εξουσια σε μια επιχειρηση.Δεν κανουν ολοι για ολες τις δουλειες, καποιοι :-p δεν μπορουν να οδηγησουν ουτε ποδηλατο οχι επιχειρηση), 9(εκτος απο ανεφικτο ειναι και φασιστικο.Τι παει να πει θα του φας την περιουσια?Μαζι τα αγορασατε?Υπαρχει και η κλιμακωτη φορολογια αλλα σε ενα κρατος δεξιας αυτα ειναι ανεκδοτα).
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Sat Mar 28, 2009 4:32 pm

ultimate_aektzis στον κόσμο που ζούμε δεν υπάρχει δίκαια και τίμια αποκτηθείσα περιουσία. Από το παπούτσι που φοράς που το έφτιαξε το πακιστανάκι για ένα δολάριο στα κάτεργα της Adidas μέχρι το στεγαστικό που παίρνεις προερχόμενο από την αξία κάποιοιυ πληστηριασμού. Εσύ, μπορεί να δούλεψες τίμια και δίκαια αλλά η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς που αγοράζεις τα αγαθά σου δεν το έκανε. Επομένως ενώ εσύ μπορεί να ζείς σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και δημοκρατίας, με την οικονομία που έχεις και στηρίζεις, στηρίζεις εμμέσως ένα πλαίσιο αδικίας και αυταρχισμού που σου παρέχει την καλοπέρασή σου. Επιπλέον όταν ένα αγαθό υπάρχει για παράδειγμα σε ποσότητα 100 για 10 άτομα και εσύ έχεις το 80% ή το 90% της ποσότητας, τα υπόλλοιπα 9 στερούνται. Επομένως κάτι δεν πάει καλά στην διανομή της ποσότητας και μαλλόν φέρεις μεγάλη ευθύνη. Φυσικά και έχεις δικαίωμα να εφαρμόσεις το δίκαιο της πυγμής και να έχεις και το 100% ποσότητας. Όμως για πόσο χρονικό διάστημα θα τη γλιτώσεις απ' ντουφέκια να μην είσαι και τόσο σίγουρος. Επομένως καλύτερα να σου μπει κάποιο όριο στην περιουσία σου και για καλό δικό σου και για καλό όλων.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Mar 28, 2009 5:05 pm

Αν την αποκτησε με λεφτα που βουτηχταν απο το ταμειο του κρατους υπαρχουν (υποτιθεται)υπευθυνοι να βαλουν χερι και να κλεισουν και κανεναν μεσα.Αν εχω τα λεφτα παντως δικαιουμαι να αγορασω κατι που θελω, εξακολουθω να μην βρισκω κατι το μεμπτο.Γιατι να εχω την ιδια περιουσια με καποιον που δεν εργαστηκε ποτε σοβαρα στη ζωη του ενω εγω θα εχω λιωσει για να την αποκτησω.Οκ, υπαρχουν και ατομα που δεν ηταν τοσο τυχερα στη ζωη τους αλλα και εκει υπαρχει λυση.Επιδοματα λεγονται και σε ενα πραγματικο κρατος δικαιου ειναι συνηθισμενες πρακτικες και καθολα δημοκρατικες σε αντιθεση με την αφαιμαξη περιουσιων.

Τα ορια που λες μπαινουν με φορολογια.Την κλιμακωτη που σου ειπα και πριν.Βεβαια προυποθετει και παταξη της φοροδιαφυγης(πφφ, μολις ξανασυνειδητοποιησα οτι ζουμε σε μια χωρα που ειναι για τον πετσο :smt021 ).Αν το κρατος δεν γουσταρει να παρει σοβαρα μετρα δεν φταινει οι εχοντες περιουσια.Το κρατος φταιει.Οπως και αν σε ενα κρατος δεν υπαρχει νομος περι δολοφονιας, δεν φταινε οι δολοφονοι για την εγκληματικοτητα που θα προκυψει.Το κρατος φταει.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Mar 28, 2009 5:57 pm

PASCAL wrote:Εσύ, μπορεί να δούλεψες τίμια και δίκαια αλλά η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς που αγοράζεις τα αγαθά σου δεν το έκανε. Επομένως ενώ εσύ μπορεί να ζείς σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και δημοκρατίας, με την οικονομία που έχεις και στηρίζεις, στηρίζεις εμμέσως ένα πλαίσιο αδικίας και αυταρχισμού που σου παρέχει την καλοπέρασή σου.
LoL. OK. Εσύ όμως (και οποιοσδήποτε άλλος) δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα να μου πεις τι θα έχω και τι δεν θα έχω· τι θα κάνω και τι δεν θα κάνω. Ποιος σου έδωσε τέτοια εξουσία;
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat Mar 28, 2009 6:04 pm

PASCAL wrote: [3]. Να κοινωνικοποιηθούν οι εμπορικές τράπεζες και να κλείσουν τα χρηματιστήρια.
.
για τα αλλα ίσος με κάποιες ρυθμίσεις να γινόταν κάτι, αλλα αυτό το τρίτο θα είχε απίστευτα τραγικές επιπτώσεις..
και όχι μονο στους μεγάλους που έχουν τα κεφαλαια πίστεψε με.

mikem4600 wrote:
PASCAL wrote:Εσύ, μπορεί να δούλεψες τίμια και δίκαια αλλά η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς που αγοράζεις τα αγαθά σου δεν το έκανε. Επομένως ενώ εσύ μπορεί να ζείς σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και δημοκρατίας, με την οικονομία που έχεις και στηρίζεις, στηρίζεις εμμέσως ένα πλαίσιο αδικίας και αυταρχισμού που σου παρέχει την καλοπέρασή σου.
LoL. OK. Εσύ όμως (και οποιοσδήποτε άλλος) δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα να μου πεις τι θα έχω και τι δεν θα έχω· τι θα κάνω και τι δεν θα κάνω. Ποιος σου έδωσε τέτοια εξουσία;

ειρήνη ημίν μην! σας πάρει όλους το lock :smt013
Image
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sat Mar 28, 2009 6:54 pm

mikem4600 wrote:

Δεν το ξέρεις; Είναι η "αριστερή" νοοτροπία...Είμαστε όλοι ίδιοι και κουβαλάμε τα ίδια μυαλά, και όσοι έχουν φιλοδοξίες είναι γρανάζια του συστήματος και θέλουν να πιουν το αίμα του κοσμάκη, και όσοι είναι τεμπέληδες στην πραγματικότητα είναι θύματα του συστήματος /sic. Και αν βγάλεις πολλά λεφτά, de facto τα έβγαλες κλέβοντας, ενώ αν είσαι φτωχός δεν υπάρχει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ περίπτωση να μην ήθελες/βαριόσουν να δουλέψεις στην ζωή σου.

Δεν μας έφαγε ο καπιταλισμός στην Ελλάδα. Οι "βολεψιματίες" νεοέλληνες μας έφαγαν, οι επαναστάτες της πολυθρόνας και των υπογείων και οι πολιτικοί που μόνο μοιράζουν "παροχές" υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας.

edit: Apologies, έφαγα τα " " γύρω από το αριστερός.
Last edited by shodanjr_gr on Sat Mar 28, 2009 6:58 pm, edited 1 time in total.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Mar 28, 2009 6:57 pm

Ειναι η ΚΚΕ-νοοτροπια αυτη.Μην τσουβαλιαζεις.Αλλο αριστερος και αλλο ΚΚΕ-ς.

edit:ok, shodan :-)
Last edited by ultimate_aektzis on Sat Mar 28, 2009 7:22 pm, edited 1 time in total.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Mar 28, 2009 7:05 pm

PASCAL wrote: Εσύ, μπορεί να δούλεψες τίμια και δίκαια αλλά η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς που αγοράζεις τα αγαθά σου δεν το έκανε. Επομένως ενώ εσύ μπορεί να ζείς σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και δημοκρατίας, με την οικονομία που έχεις και στηρίζεις, στηρίζεις εμμέσως ένα πλαίσιο αδικίας και αυταρχισμού που σου παρέχει την καλοπέρασή σου. Επιπλέον όταν ένα αγαθό υπάρχει για παράδειγμα σε ποσότητα 100 για 10 άτομα και εσύ έχεις το 80% ή το 90% της ποσότητας, τα υπόλλοιπα 9 στερούνται. Επομένως κάτι δεν πάει καλά στην διανομή της ποσότητας και μαλλόν φέρεις μεγάλη ευθύνη. Φυσικά και έχεις δικαίωμα να εφαρμόσεις το δίκαιο της πυγμής και να έχεις και το 100% ποσότητας. Όμως για πόσο χρονικό διάστημα θα τη γλιτώσεις απ' ντουφέκια να μην είσαι και τόσο σίγουρος. Επομένως καλύτερα να σου μπει κάποιο όριο στην περιουσία σου και για καλό δικό σου και για καλό όλων.
Μήπως θα ήταν καλύτερα να είχαμε αξιοκρατία? να δουλεύει ο καθένας όσο θέλει και να ανταμείβεται αναλόγως?? Μήπως πρέπει να ψάξουμε για μία δικαιότερη φορολογία? Μήπως πρέπει οι πολλοί φτωχοί έλληνες να δηλώσουν κάποια στιγμή τα εισοδήματά τους? Μήπως λέγεται κοινωνική συνείδηση αυτό? Μπα, για όλα φταίει ο καπιταλισμός και οι τραπεζίτες. Δεν νομίζω ότι έχει σημασία πόσα έχεις. Αυτό που μετράει είναι πως τα απέκτησες, τί δηλώνεις από όλα όσα έχεις και τι το παίζεις. Είσαι δηλαδή ο Λαζόπουλος που παίρνει 15 χιλιάρικο το επεισόδιο και μιλάς για "χρυσά αγόρια"? :lol:
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sat Mar 28, 2009 9:01 pm

tZoLe wrote: Μήπως πρέπει οι πολλοί φτωχοί έλληνες να δηλώσουν κάποια στιγμή τα εισοδήματά τους? Μήπως λέγεται κοινωνική συνείδηση αυτό?
Βασικα η κλοπη ξεκιναει απο το ελληνικο κρατος και τους υπαλληλους του (ως συνηθως) και οχι απο τον επιχειρηματια παντα.
Παραδειγμα πραγματικο και συνηθισμενο, κυριως σε μικρες επιχειρησεις (φουρνους κλπ): οταν ο εφοριακος που ερχεται να σε ελεγξει θελει λαδωμα για να μην γραψει οτι του ερθει στο μυαλο και σε κανει να τρεχεις και να μη φτανεις (μικρο μαγαζι γαρ, που δε μπορεις ευκολα να τον διαολοστειλεις), σε αναγκαζει με τη σειρα σου να κλεψεις το κρατος για να ρεφαρεις τη ζημια σου για το λαδωμα του εφοριακου.
Και γινεται ενας φαυλος κυκλος, οπου ο εφοριακος θα κλεβει εσενα, εσυ το κρατος και παει λεγοντας. ;)

τωρα για τον λαζοπουλο δεν εχω προβλημα, αφου υπαρχουν τα κοροιδα που τον εχουν για παραδειγμα, καλα κανει και τα αρπαζει χοντρα. ;)
Πληρωνεται αναλογικα με το κερδος που φερνει στο καναλι, οπως ειναι το δικαιο.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sat Mar 28, 2009 9:08 pm

Επιμένω στο ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση σε θέματα παιδείας και φυσικά βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Η φοροδιαφυγή θα είναι πρόβλημα σε κάθε σύστημα, η αναξιοκρατία επίσης. Έχουμε το σύνδρομο της Τουρκοκρατίας, να αντιμετωπίζουμε το κράτος σαν εχθρό.
Επίσης συχνά υπάρχει ο διαχωρισμός δεξιά/ αριστερά, νεοφιλελεύθερες απόψεις/ σοσιαλιστικές απόψεις κλπ. Νομίζω ότι όλες αυτές οι προσεγγίσεις είναι χρήσιμες και θα πρέπει ο πολιτικός (σε ρόλο ζωγράφου) να χρησιμοποιεί όλη την παλέτα του. Έτσι δεν μου κάνει εντύπωση ότι στην Αμερική μιλάνε για ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών χωρίς τύψεις :).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Mar 28, 2009 9:21 pm

tZoLe wrote:Μήπως θα ήταν καλύτερα να είχαμε αξιοκρατία?
Thanks!! Επιτέλους κάποιος το 'πε!

Ιδού το βασικό πρόβλημα που μας ταλανίζει: η μη-αξιοκρατία.

Και μιας και το έργο το έχω ξαναδεί: με το που προτείνει κάποιος ότι "αν καταλαβαίνω και δουλεύω και φέρνω εις πέρας 5 πράγματα παραπάνω απ' εσένα θα πρέπει να αποζημιώνομαι αναλόγως", έρχονται σβουριχτές οι κατηγορίες για το πόσο "ελιτιστής" (άκου λέξη!) είναι αυτός ο κάποιος που τόλμησε να έχει τέτοια άποψη και πόσο δίκιο είχε ο Προκρούστης που τα είχε όλα one-size-fits-all. :smt030

Και τελικά, αφού τόσος κόσμος θέλει "μη-καπιταλιστική" αγορά χωρίς ΔΝΤ, ΠΤ, ΟΟΣΑ, χρηματιστήρια, κεφάλαια, τράπεζες και με αποκλειστικά δημόσια οικονομία :smt025 , γιατί δεν συρρέει αθρόα στη Β. Κορέα και την Κούβα που κρατιούνται δεν έχουν αλλοτριωθεί ακόμα από το διαβολικό κεφάλαιο, για να 'ναι πιο ευτυχισμένος κι αυτός και εμείς; Χμ, α, το βρήκα! Μάλλον διότι εκεί υπάρχει ακόμα ιεραρχία (φτου, ούτε ο κομουνισμός μας κάνει λοιπόν) και δεν είναι όλα flat και χύμα στο κύμα! :smt044
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Sat Mar 28, 2009 11:26 pm

tsilochr wrote:ντάξει οκ, αλλά όχι και τόσα + στον Ανδριανόπουλο.
Τον κύριο δεν τον ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει τι πολιτεύεται και τι υποστηρίζει γενικότερα. Απλώς αυτά που γράφει στο συγκεκριμένο άρθρο μου φαίνονται πολύ σωστά, εξού και τα +.

Tzole+++++
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”