Κατακραυγή για τις δηλώσεις του Πάπα...

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: Κατακραυγή για τις δηλώσεις του Πάπα...

Post by emperormario » Sat Mar 28, 2009 2:49 pm

Εμένα γενικά δε με πειράζει η υπαρξη εκκλησιών η θρησκειών, αρκεί να μην αποτελουν μεσο πλουτισμο και μονο
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
mariosCSX
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mariosCSX » Sun Mar 29, 2009 2:10 am

shodanjr_gr wrote:
mariosCSX wrote: Ε τι να κάνουμε δηλαδή? Από τη μία είναι υποχρεωτικό, από την άλλη δεν είναι, αλλά εμμέσως είναι. Κάποιος που θέλει να το παρακολουθεί να μην μπορεί ? Τι ακριβώς θες?
Κάποιος που θέλει να το παρακολουθήσει να το παρακολουθήσει στους χώρους θρησκείας, aka στις εκκλησίες, τις συναγωγές κλπ. Το σχολείο είναι για μάθηση, όχι για υποκειμενικές αξίες. Αλλίως να βάλουμε και την ψευδό-θεωρία του ευφυούς σχεδιαστή στην βιολογία. Και μετά και την κοσμογονική θεωρία των Σαιεντολόγων. Και έπειτα την αγαπημένη θεωρία των άθεων, αυτή της Διαστημικής Τσαγέρας. Γιατί αν πρεσβεύεται μόνο μία θρησκεία μέσα από τα σχολεία, τότε μιλάμε για state-sponsored προσηλυτισμό.
Κοίτα από τη στιγμή που πλέον το μάθημα δεν είναι υποχρεωτικό, δε ξέρω τι συζητάς ακόμη. Δεν έχω κάτι να σου πω σ' αυτό.
Ωραία.
Άρα συμφωνούμε πως ο Χριστός είναι ιστορικά υπαρκτό πρόσωπο.
Εγώ δε μίλησα ούτε για την Θεϊκή του υπόσταση που δεν αποδέχεται κάποιος κόσμος, ούτε για το πως είναι ο Υιός του Θεού
Ο Χριστός όπως τον παρουσιάζουν οι γραφές είχε συγκερκιμένες (υπερφυσικές) ιδιότητες. Πάνω σε αυτές βασίζεται η πεποίθηση για την θεανθρώπινη φύση του (και μία από τις βάσεις της Χριστιανικής θρησκείας). Αν αυτές οι ιδιότητες δεν υπάρχουν πουθενά καταγεγραμμένες πέραν από τα Χριστιανικά κείμενα, και τις μαρτυρίες των (Χριστιανών) ακολούθων του (που σίγουρα δεν αποτελούν αμερόληπτη πηγή), τότε πως μπορείς να θεωρείς ότι οι μαρτυρίες περί θαυμάτων είναι αλήθεια;
Εγώ θυμάμαι που με ρωτούσες αν είναι υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο ή όχι. Τώρα με ρωτάς αν είχε υπερφυσικές ιδιότητες, αλλά δεν δέχεσαι τις μαρτυρίες Χριστιανών σαν πηγές. Και σου λέω πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το δεις αυτό αφού:

-- Αν κάποιος είδε τον Χριστό, και πίστεψε σ' αυτόν, έγινε Χριστιανός
-- Αν κάποιος δεν είδε τις υπερφυσικές ιδιότητες που λες, δε θα μπορούσε να έγραψε σ' αυτές
-- Αν κάποιος είδε τις υπερφυσικές ιδιότητες που λες, αλλά αποφάσισε να πολεμήσει την Θρησκεία του Χριστιανισμού, που έχει ως κέντρο την έλευση του Χριστού στη γη, φυσικά και δε θα έγραφε γι' αυτό.

Άρα υπάρχει κάποιος τρόπος, για να έγραφε κάποιος όχι Χριστιανός για τις υπερφυσικές ιδιότητες που λες?
Οι Άγιοι Απόστολοι ακολουθούσαν το Χριστό και κατέγραψαν σημαντικό μέρος της ζωής του. Εδώ υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Όποιος γνώρισε πραγματικά και ακολούθησε τον Χριστό, τον ακολούθησε και σαν Σωτήρα και Θεό.

Θα μου πεις "πολύ βολικό αυτό", αλλά έτσι είναι υποθέτω. Αν μπορείς να βρεις κάποιον ακόλουθο του που δεν πίστεψε σ' Αυτόν, πες μου αν είναι να μαθαίνω :) -(χωρίς ειρωνεία)
Ναι αλλά οι Άγιοι Απόστολοι (και οι Ευαγγελιστές) δεν είναι ιστορικοί. Αν διαβάσεις την καινή διαθήκη, υπάρχουν σημεία όπου αναφέρεται ότι ο Χριστός είναι ολομόναχος, χωρίς εξωτερικούς παρατηρητές. Αλλά παρ'όλα αυτά ο Ευαγγελιστής φαίνεται να έχει από πρώτο χερί εμπειρία του τί συνέβει στις περιπτώσεις αυτές. Και όπως ανέφερα, τα γραφόμενα στην καινή διαθήκη για τη ζωή του Χριστού έχουν συνταρακτικές ομοιότητες με θρησκευτικές έννοιες και πρόσωπα άλλων παλαιότερων δογμάτων.
Αν θυμάσαι δώσε ένα παράδειγμα για τα δύο αυτά που αναφέρεις. Αν δε θυμάσαι δεν πειράζει γιατί μόνο εσύ κι εγώ διαβάζουμε τι γράφουμε μάλλον.
PaP wrote:
Επίσημο Θρήσκευμα είναι η Ορθοδοξία. Όπως λέμε επίσημη σημαία είναι η Ελληνική. Αν δε θες να είσαι Έλληνας, δικαίωμα σου.
Κόψτε να ναρκωτικά! Δε φτάνουν για όλους!
Φτάνουν
emperormario wrote:Εμένα γενικά δε με πειράζει η υπαρξη εκκλησιών η θρησκειών, αρκεί να μην αποτελουν μεσο πλουτισμο και μονο
Βασικά το "και μόνο" στο τέλος αν φύγει θα είσαι τελείως σωστός
1996 Δεν Ξεχνώ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r7g1O1JZNq4[/youtube] Γιατί δεν βγήκαν οι ευαίσθητοι στους δρόμους τότε;Γίνονταν έργα στο οδόστρωμα; Κι όμως,από κράτος δολοφονήθηκαν Περιέργως,η αντιεξουσιαστική κ εξουσιομάχος Αριστερά δεν ξήλωσε πεζοδρόμια.Οι αγωνιστές για Κύπρους και άλλα παρωχημένα είναι παρακατιανοί; Ακόμα κ αν πέσαν από κράτος;Ω ναι! Και δεν είναι αξιοκατάκριτο το έγκλημα αν σε τρώει η ημισέληνος;Όχι δεν είναι Και μερικοί επιμένουν να θυμούνται;Μέχρι ν' ασπρίσουν τα κοράκια και ν' ανατέλει απ' τη Δύση
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sun Mar 29, 2009 2:26 am

mariosCSX wrote: Κοίτα από τη στιγμή που πλέον το μάθημα δεν είναι υποχρεωτικό, δε ξέρω τι συζητάς ακόμη. Δεν έχω κάτι να σου πω σ' αυτό.
Τί πάει να πει αυτό; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ για σένα, σε μία χώρα με ανεξιθρησκεία, να έχεις state sponsored θρησκεία τον Χριστιανισμό, ο οποιός να διδάσκεται στα σχολεία;
Εγώ θυμάμαι που με ρωτούσες αν είναι υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο ή όχι. Τώρα με ρωτάς αν είχε υπερφυσικές ιδιότητες, αλλά δεν δέχεσαι τις μαρτυρίες Χριστιανών σαν πηγές.
Προφανώς και δεν τις δέχομαι. Όπως δεν δέχομαι και τις μαρτυρίες των Σαιεντολόγων για τα e-meters και τα thetans.
-- Αν κάποιος είδε τις υπερφυσικές ιδιότητες που λες, αλλά αποφάσισε να πολεμήσει την Θρησκεία του Χριστιανισμού, που έχει ως κέντρο την έλευση του Χριστού στη γη, φυσικά και δε θα έγραφε γι' αυτό.
Από άκρο σε άκρο δηλαδή;

Ένας ιστορικός της εποχής του Χριστού δεν μπορούσε να γράψει από πρώτο χέρι για τα μη-εξηγήσημα πεπραγμένα του, αμερόληπτα; Θες μήπως να σου γράψω και ενδεικτικό κείμενο;
Αν θυμάσαι δώσε ένα παράδειγμα για τα δύο αυτά που αναφέρεις. Αν δε θυμάσαι δεν πειράζει γιατί μόνο εσύ κι εγώ διαβάζουμε τι γράφουμε μάλλον.
http://www.stanford.edu/group/King/publ ... ianity.htm

Πολύ καλό read πάνω στο θέμα που δείχνει τις επιρροές των προ-χριστιανικών θρησκειών πάνω στον χριστιανισμό.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sun Mar 29, 2009 11:40 am

shodanjr πρέπει να σου γνωρίσω και μακρινούς συγγενείς που έχω που είναι ευαγγελιστές και έχουν κάψει όλα τα βιβλία που έχουν σχέση με επιστήμες :lol:
Image
mariosCSX
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by mariosCSX » Sun Mar 29, 2009 4:16 pm

shodanjr_gr wrote:
mariosCSX wrote: Κοίτα από τη στιγμή που πλέον το μάθημα δεν είναι υποχρεωτικό, δε ξέρω τι συζητάς ακόμη. Δεν έχω κάτι να σου πω σ' αυτό.
Τί πάει να πει αυτό; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ για σένα, σε μία χώρα με ανεξιθρησκεία, να έχεις state sponsored θρησκεία τον Χριστιανισμό, ο οποιός να διδάσκεται στα σχολεία;
Πάει να πει πως είναι αποδεκτό από μένα, σε μία χώρα που επίσημη Θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, να υπάρχει η δυνατότητα οι μαθητές να διαλέγουν το μάθημα των θρησκευτικών που επικεντρώνεται σ' αυτήν. Και μη μου φωνάζεις.
Εγώ θυμάμαι που με ρωτούσες αν είναι υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο ή όχι. Τώρα με ρωτάς αν είχε υπερφυσικές ιδιότητες, αλλά δεν δέχεσαι τις μαρτυρίες Χριστιανών σαν πηγές.
Προφανώς και δεν τις δέχομαι. Όπως δεν δέχομαι και τις μαρτυρίες των Σαιεντολόγων για τα e-meters και τα thetans.
Καταλαβαίνεις τώρα πως δεν δέχεσαι κάτι επειδή το έχουν γράψει άτομα με τα οποία δεν συμφωνείς ε?
Από άκρο σε άκρο δηλαδή;

Ένας ιστορικός της εποχής του Χριστού δεν μπορούσε να γράψει από πρώτο χέρι για τα μη-εξηγήσημα πεπραγμένα του, αμερόληπτα; Θες μήπως να σου γράψω και ενδεικτικό κείμενο;[/quote]

Συγγνώμη, αλλά εσύ που ξέρεις αν είναι αμερόληπτα ή όχι ? Απλά το συμπεράνεις επειδή τα έγραψαν Χριστιανοί ? Έχεις κάποια αναφορά από κάποιον ιστορικό που να λέει "ήμουν εκεί και δεν έγινε αυτά που λένε οι Χριστιανοί" ?
http://www.stanford.edu/group/King/publ ... ianity.htm

Πολύ καλό read πάνω στο θέμα που δείχνει τις επιρροές των προ-χριστιανικών θρησκειών πάνω στον χριστιανισμό.
The greatest influence of the mystery religions on Christianity lies in a different direction from that of doctrine and ritual. It lies in the fact that the mystery religions paved the way for the presentation of Christianity to the world of that time. They prepared the people mentally and emotionally to understand the type of religion which Christianity represented.
so? Ή μήπως έπρεπε να σου πω "δεν δέχομαι το κείμενο γιατί το έγραψε κάποιος με τον οποίο δεν συμφωνώ" όπως μου λες εσύ ?
1996 Δεν Ξεχνώ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r7g1O1JZNq4[/youtube] Γιατί δεν βγήκαν οι ευαίσθητοι στους δρόμους τότε;Γίνονταν έργα στο οδόστρωμα; Κι όμως,από κράτος δολοφονήθηκαν Περιέργως,η αντιεξουσιαστική κ εξουσιομάχος Αριστερά δεν ξήλωσε πεζοδρόμια.Οι αγωνιστές για Κύπρους και άλλα παρωχημένα είναι παρακατιανοί; Ακόμα κ αν πέσαν από κράτος;Ω ναι! Και δεν είναι αξιοκατάκριτο το έγκλημα αν σε τρώει η ημισέληνος;Όχι δεν είναι Και μερικοί επιμένουν να θυμούνται;Μέχρι ν' ασπρίσουν τα κοράκια και ν' ανατέλει απ' τη Δύση
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sun Mar 29, 2009 4:37 pm

mariosCSX wrote:
shodanjr_gr wrote:
Πάει να πει πως είναι αποδεκτό από μένα, σε μία χώρα που επίσημη Θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, να υπάρχει η δυνατότητα οι μαθητές να διαλέγουν το μάθημα των θρησκευτικών που επικεντρώνεται σ' αυτήν. Και μη μου φωνάζεις.
Τότε δεν έχουμε ανεξιθρησκεία. Ανεξιθρησκεία σημαίνει ελευθερία να διαλέγεις τη θρησκεία σου και ελευθερία από όλες τις θρησκείες και ισότητα σε όλες τις θρησκείες. Όταν
-πληρώνουμε τους Χριστιανούς Ορθόδοξες κληρικούς από τους φόρους του κράτους
-έχουμε Ορθόδοξη Χριστιανική προσευχή κάθε πρωί στα σχολεία
-έχουμε μάθημα Θρησκευτικών που κατά 90% αφιερώνεται στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό

τότε δεν έχουμε ανεξιθρησκεία. Αλλιώς και στην Κίνα ανεξιθρησκεία λένε ότι έχουν...άλλο που διώκουν τους ορθόδοξους.
Καταλαβαίνεις τώρα πως δεν δέχεσαι κάτι επειδή το έχουν γράψει άτομα με τα οποία δεν συμφωνείς ε?
Όχι. Δεν δέχομαι κάτι επειδή έχει μηδενική βάση, δεν μπορεί να αποδειχθεί και είναι γραμμένο από άτομα που δεν είναι ουδέτεροι παρατηρητές. Απλά ο κόσμος έχει αποκτήσει μία ανοχή στον χριστιανισμό επειδή έχει κάποιες χιλιάδες χρόνια ιστορίας από πίσω, ενώ κατακρίνει την Σαιεντολογία (και όπου Σαιντεολογία μπορείς να βάλεις και διάφορες άλλες "Χριστιανικές" θρησκείες, πχ. Μορμονισμός), παρότι στην πράξη τα κριτήρια βάσει των οποίων κρίνονται είναι τα ίδια.

Από άκρο σε άκρο δηλαδή;

Ένας ιστορικός της εποχής του Χριστού δεν μπορούσε να γράψει από πρώτο χέρι για τα μη-εξηγήσημα πεπραγμένα του, αμερόληπτα; Θες μήπως να σου γράψω και ενδεικτικό κείμενο;[/quote]

Συγγνώμη, αλλά εσύ που ξέρεις αν είναι αμερόληπτα ή όχι ? Απλά το συμπεράνεις επειδή τα έγραψαν Χριστιανοί ? Έχεις κάποια αναφορά από κάποιον ιστορικό που να λέει "ήμουν εκεί και δεν έγινε αυτά που λένε οι Χριστιανοί" ?
The greatest influence of the mystery religions on Christianity lies in a different direction from that of doctrine and ritual. It lies in the fact that the mystery religions paved the way for the presentation of Christianity to the world of that time. They prepared the people mentally and emotionally to understand the type of religion which Christianity represented.
so? Ή μήπως έπρεπε να σου πω "δεν δέχομαι το κείμενο γιατί το έγραψε κάποιος με τον οποίο δεν συμφωνώ" όπως μου λες εσύ ?
So; Σου παραθέτει στοιχεία βάσει των οποίων αποδεικνείεται ουσιαστικά ότι ο Χριστιανισμός έχει "αντιγράψει" παλαιότερες θρησκείες. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή σου λέει ότι οι ιστορίες περί θανάτου και ανάστασης του Χριστού είναι μυθοπλασίες που έχουν αντληθεί από τις προηγούμενες θρησκείες (και που είναι λογικό, από τη στιγμή που η κύρια "απάντηση" που δίνει η θρησκεία στον άνθρωπο, είναι το τί γίνεται μετά την ζωή). Αν θες να μου πεις σε ποιά σημεία διαφωνείς με τον Dr. King, ευχαρίστως να τα ακούσω.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Mar 29, 2009 4:40 pm

Κάτι τέτοιο μου θυμίζει αυτό το τόπικ....
Image
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
mariosCSX
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by mariosCSX » Sun Mar 29, 2009 4:54 pm

shodanjr_gr wrote: Τί πάει να πει αυτό; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ για σένα, σε μία χώρα με ανεξιθρησκεία, να έχεις state sponsored θρησκεία τον Χριστιανισμό, ο οποιός να διδάσκεται στα σχολεία;
Τότε δεν έχουμε ανεξιθρησκεία. Ανεξιθρησκεία σημαίνει ελευθερία να διαλέγεις τη θρησκεία σου και ελευθερία από όλες τις θρησκείες και ισότητα σε όλες τις θρησκείες. Όταν

τότε δεν έχουμε ανεξιθρησκεία. Αλλιώς και στην Κίνα ανεξιθρησκεία λένε ότι έχουν...άλλο που διώκουν τους ορθόδοξους.
wikipedia wrote:Με τον όρο Ανεξιθρησκεία νοείται η κρατική ανοχή επί των πολιτών να ανήκουν στο θρησκευτικό δόγμα της αρεσκείας του. Στις μέρες μας ο όρος "ανεξιθρησκεία" πολλές φορές διαφοροποιείται από την ελευθερία λατρείας, καθότι ο δεύτερος δεν περιορίζεται στην ανοχή της ύπαρξης μιας θρησκευτικής ομάδας αλλά περιλαμβάνει και την ελευθερία στις λατρευτικές της εκδηλώσεις ή δραστηριότητες, ιδιωτικές ή δημόσιες.[1]

Κατά τους ελληνικούς νόμους η "Ανεξιθρησκεία" αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα από το Σύνταγμα της Επιδαύρου το 1822 και ακολουθεί μέχρι σήμερα. Ωστόσο, ειδικά από το 1975 το Σύνταγμα δεν κατοχυρώνει μόνο την ανεξιθρησκεία αλλά και την ελευθερία λατρείας για τις γνωστές θρησκείες στο ελληνικό κράτος.

Όχι. Δεν δέχομαι κάτι επειδή έχει μηδενική βάση, δεν μπορεί να αποδειχθεί και είναι γραμμένο από άτομα που δεν είναι ουδέτεροι παρατηρητές. Απλά ο κόσμος έχει αποκτήσει μία ανοχή στον χριστιανισμό επειδή έχει κάποιες χιλιάδες χρόνια ιστορίας από πίσω, ενώ κατακρίνει την Σαιεντολογία (και όπου Σαιντεολογία μπορείς να βάλεις και διάφορες άλλες "Χριστιανικές" θρησκείες, πχ. Μορμονισμός), παρότι στην πράξη τα κριτήρια βάσει των οποίων κρίνονται είναι τα ίδια.
Για μένα αυτός που ορίζεις εσύ ουδέτερος μπορεί να μην είναι είναι ουδέτερος.
So; Σου παραθέτει στοιχεία βάσει των οποίων αποδεικνείεται ουσιαστικά ότι ο Χριστιανισμός έχει "αντιγράψει" παλαιότερες θρησκείες. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή σου λέει ότι οι ιστορίες περί θανάτου και ανάστασης του Χριστού είναι μυθοπλασίες που έχουν αντληθεί από τις προηγούμενες θρησκείες (και που είναι λογικό, από τη στιγμή που η κύρια "απάντηση" που δίνει η θρησκεία στον άνθρωπο, είναι το τί γίνεται μετά την ζωή). Αν θες να μου πεις σε ποιά σημεία διαφωνείς με τον Dr. King, ευχαρίστως να τα ακούσω.
Αυτό που σου έκανα quote δεν λέει αυτό όμως. λέει πως η κύρια επιρροή που είχε ο Χριστιανισμός ήταν πως οι mystery religions βοήθησαν στο να αποδεκτή ο τότε κόσμος τον Χριστιανισμό και να τον κατανοήσουν.

Δεν πρόλαβα να το διαβάσω όλο. Όταν γυρίσω αργότερα θα σου πω και αν διαφωνώ με τον δόκτορα στο σύνολο.
1996 Δεν Ξεχνώ
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sun Mar 29, 2009 7:36 pm

shodanjr_gr wrote: Τότε δεν έχουμε ανεξιθρησκεία. Ανεξιθρησκεία σημαίνει ελευθερία να διαλέγεις τη θρησκεία σου και ελευθερία από όλες τις θρησκείες και ισότητα σε όλες τις θρησκείες. Όταν

+ ότι οι περισσότεροι βαπτιστήκαμε χωρίς να μας έχει ρωτήσει κανείς
Image
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sun Mar 29, 2009 8:04 pm

Επίσης γεννηθήκαμε χωρίς να μας ρωτήσουν? όλο αυτό που μας οδηγεί...?
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Mar 29, 2009 8:09 pm

proskopos wrote:Επίσης γεννηθήκαμε χωρίς να μας ρωτήσουν? όλο αυτό που μας οδηγεί...?
Aλλο αυτό...
Η ενταξή μας όμως σε μία θρησκεία χωρίς να μας ρωτήσουν είναι επιλογή ζωής (για μερικούς).
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Mar 29, 2009 8:19 pm

Καλώς ή κακώς, αν δεν θες να είσαι χριστιανός, απλά δεν είσαι. Δεν σε υποχρεώνει κανείς, ούτε η βάφτιση είναι εξαναγκασμός πίστης.
κάτι ακόμα:
mariosCSX wrote:Κοίτα από τη στιγμή που πλέον το μάθημα δεν είναι υποχρεωτικό, δε ξέρω τι συζητάς ακόμη. Δεν έχω κάτι να σου πω σ' αυτό.
[χωρίς καθόλου ειρωνία ή διαθεση για flame] Έχω χάσει κανένα επεισόδιο; Εγώ όταν άφησα το σχολείο, τα Θρησκευτικά ήταν υποχρεωτικό μάθημα από 3η δημοτικού μέχρι 3η Λυκείου και είχε βαθμολογία όλα αυτα τα χρόνια.

Η απορία μου προς τον συνονόματο mariosCSX(μιας και είσαι ο πιο θερμός υποστηρικτής της Ορθοδοξίας στο topic ;) ) είναι η εξής:
α) θεωρείς ότι η ύλη των Θρησκευτικών είναι η καλύτερη δυνατή;
β) θεωρείς ότι είναι οκ το "Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων"(με την θεσμική έννοια, αλλιώς δεν νομίζω να υπάρχουν και πολύ που να θεωρούν ότι γίνεται καλή δουλειά εκει μέσα :-p );
[/χωρίς καθόλου ειρωνία ή διαθεση για flame]
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Mar 29, 2009 8:26 pm

Παιδια, οποιος δεν γουσταρει τη θρησκεια που του επεβαλλαν μπορει να κινησει τις διαδικασιες και να την αλλαξει.Και για πειτε μου λιγο, πως θα σας ρωταγαν τι θρησκεια θελετε να ενστερνιστειτε?Ή μηπως να βαπτιζομαστε στα 25 μας που θα εχουμε αναπτυξει και αποψη επι του θεματος.Στο σχολειο πως θα μας φωναζαν?Μπεμπης1, μπεμπης2 κτλ?Ή μηπως Μπεμπης Παπαδοπουλος, Μπεμπης Καρανικολας...? :lol:
Στα ελληνικα δημοσια σχολεια μιας και επισημη θρησκεια του κρατους ειναι ο Χριστιανισμος, αυτων διαδσκομαστε.Σας διαφευγει μαλλον οτι υπαρχουν και πιο "ειδικα" σχολεια(ειχα φιλο που ειχε παει σε Εβραικο δημοτικο και διδασκονταν και αναλογα μαθηματα) και επισης δυνατοτητα απαλλαγης απο το μαθημα.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Mar 29, 2009 8:39 pm

@ultimate

Η δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα είναι διαδικασία που πολλές φορές δεν εγκρίνεται από καθηγητές, διευθυντές (trust me, i tried).
Επίσης το όνομά σου δεν προέρχεται από το βάφτισμα.
Για πιστοποιητικό γεννήσεως (που αναγράφει όνομα) θέλεις βεβαίωση βάφτισης? Οχι βέβαια.

Το γεγονός ότι υπάρχει "επίσημη θρησκεία" δεν αναιρεί την ανεξιθρησκεία?
Τώρα μην αναφερθώ πάλι στην χριστιανική προσευχή στα σχολεία, στο υποχρεωτικό μάθημα των Θρησκευτικών (mariosCSX δεν ξέρω που είδες ότι δεν είναι υποχρεωτικό, εγώ τις απουσίες μου τις έπαιρνα, βαθμολογία επίσης, και δεν μπορούσα να πάρω και απαλλαγή).

Τα ειδικά σχολεία είναι τελείως άλλο θέμα. Αμα δεν είσαι χριστιανός, είσαι εβραίος ή μουσουλμάνος?
Αμα δεν γουστάρεις την όλη θρησκειομάνια σε ποιο σχολείο πας?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Mar 29, 2009 9:08 pm

Για πιστοποιητικό γεννήσεως (που αναγράφει όνομα) θέλεις βεβαίωση βάφτισης? Οχι βέβαια.
Δεν ειμαι σιγουρος.
Το γεγονός ότι υπάρχει "επίσημη θρησκεία" δεν αναιρεί την ανεξιθρησκεία?
Τώρα μην αναφερθώ πάλι στην χριστιανική προσευχή στα σχολεία, στο υποχρεωτικό μάθημα των Θρησκευτικών (mariosCSX δεν ξέρω που είδες ότι δεν είναι υποχρεωτικό, εγώ τις απουσίες μου τις έπαιρνα, βαθμολογία επίσης, και δεν μπορούσα να πάρω και απαλλαγή).
Το οτι σε τραβαγανε με το ζορι εγκειται στον κομπλεξισμο μιας μεριδας διευθυντων-καθηγητων.Και ειναι πιο πολυ υποχρεωτικη λογω των ανακοινωσεων που λεει ο διευθυντης.Στο Γυμνασιο που οι 30/32 καθηγητες ηταν καθυστερημενοι εβαλαν τον φιλο μου τον Εβραιο να πει την προσευχη(προφανως και αρνηθηκε).Στο Λυκειο που ειχα πιο σωστους καθηγητες ουτε καν ασχολιοντουσαν με το αν καποιος δεν κανει την προσευχη του και καλα κανανε.Επισης αν δεν μπορεις να παρεις απαλλαγη λογω διευθυντη, φταιει ο διευθυντης και οχι το επισημο θρησκευμα.Κανας μπαμπας-ειδικα αν ειναι ντουκης :-p - να τους τριξει τα δοντια(γιατι ειναι και πολυ ψευτομαγκες ορισμενοι) ή καμια καταγγελια στο αρμοδιο γραφειο 2βαθμιας εκπαιδευσης δεν βλαπτει σε τετοιες περιπτωσεις ;)
Τα ειδικά σχολεία είναι τελείως άλλο θέμα. Αμα δεν είσαι χριστιανός, είσαι εβραίος ή μουσουλμάνος?
Αμα δεν γουστάρεις την όλη θρησκειομάνια σε ποιο σχολείο πας?
Οχι, αλλα τι να γινει?Μηπως να εχουν τα δημοσια σχολεια καμια 45αρια τμηματα θρησκευτικων, αναλογα με την θρησκεια που θελει ο καθενας να ενστερνιστει?Δεν γινονται αυτα.Αν δεν θες να παρακολουθησεις θρησκευτικα απαλλαγη.Δες παραπανω.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Mar 29, 2009 9:14 pm

Στη Γερμανία όταν γεννήθηκα την ίδια μέρα με δήλωσαν στο ληξιαρχείο ως Αλεξάνδρα. Δε θυμούνται οι γονείς μου να τους ρώτησε κανείς αν βαπτίστηκα πρώτα :-D Πάντως απλά δεν παίζει να χρειάζεται πιστοποιητικό βάπτισης για να πάρεις όνομα, δηλαδή τι άλλο θα ακούσω.

Πάντως για απαλλαγή από τα θρησκευτικά, δε γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Ουκ ολίγες καταγγελίες έχουν γίνει από μαθητές που είτε δεν τους άφηναν να μην παρακολουθούν το μάθημα είτε μετά στιγματίζονταν.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sun Mar 29, 2009 9:35 pm

ultimate_aektzis wrote: Οχι, αλλα τι να γινει?Μηπως να εχουν τα δημοσια σχολεια καμια 45αρια τμηματα θρησκευτικων, αναλογα με την θρησκεια που θελει ο καθενας να ενστερνιστει?Δεν γινονται αυτα.Αν δεν θες να παρακολουθησεις θρησκευτικα απαλλαγη.Δες παραπανω.

Και επαναλαμβάνω εγώ. ΓΙΑΤΙ να μην γίνονται τα μαθήματα αυτά στις εκκλησίες και στις συναγωγές; ΓΙΑΤΙ πρέπει να υπάρχει η κρατική στήριξη σε ΜΙΑ μόνο θρησκεία; Το σχολείο είναι χώρος επιστήμης, υποκειμενικές θεωρίες κοσμογονίας δεν έχουν ΚΑΜΙΑ θέση.

και επίσης
Ουκ ολίγες καταγγελίες έχουν γίνει από μαθητές που είτε δεν τους άφηναν να μην παρακολουθούν το μάθημα είτε μετά στιγματίζονταν.
Αν δεν βλέπετε τον έμμεσο (και πολύ πραγματικό) ρατσισμό που προκύπτει από το μάθημα αυτό, τότε τί να πω...
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sun Mar 29, 2009 9:46 pm

Κατ' αρχάς, moderation message να μην ξεφεύγουμε.

Κατά δεύτερον, είμαστε λίγο off-topic.

Κατά τρίτον, έχουν γραφτεί τόσο πολλές διαστρεβλώσεις της πίστεως και του Χριστιανισμού που αν μαζευτούν 6 άτομα μπορούν και νομικά να κατοχυρώσουν μία νέα αίρεση! :-p :-p :-p

Το βάπτισμα προφανώς και δεν γίνεται για να αποκτήσει όνομα κάποιος... Ο σκοπός του έχει να κάνει καθαρά με την πίστη. Ουδεμία σχέση έχει με νομικές πράξεις (στην Ελλάδα, απέκτησε την όποια σχέση του με τη νομοθεσία σε μια περίοδο που ο Χριστιανισμός ήταν αυτονόητη πίστη για όλους).

Επίσης, οι γονείς που βαφτίζουν τα (νήπια) παιδιά τους πράττουν όπως εκείνοι θεωρούν σωστό τη δεδομένη στιγμή. Επομένως, όσοι έχουν πρόβλημα με αυτό ας κατηγορήσουν τους γονείς τους (αλλά όχι με το επιχείρημα "ήταν αναγκασμένοι ώστε να μην στιγματιστούν" - εγώ βλέπω την πλειοψηφία να είναι ενάντια στην οποιαδήποτε θρησκεία ή πίστη)...

Και στην τελική, ούτε κανείς ασχολείται με το αν έχει βαπτιστεί κάποιος ούτε απαγορεύεται να ενστερνιστεί άλλο δόγμα...

Τέλος, χαίρομαι που η Παιδεία έχει λύσει όλα τα ζωτικά της προβλήματα και αφιερώνουμε τόσες ώρες στο αν πρέπει να διδάσκονται θρησκευτικά στο σχολείο (εγώ επίσης θέλω να βγουν από το λυκειακό πρόγραμμα σπουδών η Οικιακή Οικονομία, η Πολιτική αγωγή, και η Εισαγωγή στο Δίκαιο).
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Mar 29, 2009 9:48 pm

Και επαναλαμβάνω εγώ. ΓΙΑΤΙ να μην γίνονται τα μαθήματα αυτά στις εκκλησίες και στις συναγωγές; ΓΙΑΤΙ πρέπει να υπάρχει η κρατική στήριξη σε ΜΙΑ μόνο θρησκεία; Το σχολείο είναι χώρος επιστήμης, υποκειμενικές θεωρίες κοσμογονίας δεν έχουν ΚΑΜΙΑ θέση.
Αυτη ειναι η επισημη θρησκεια του κρατους.Αν αλλαξει αυτο ξαναμιλαμε.Τι θες δηλαδη, να χρηματοδοτουμε καμια 20αρια θρησκειες( και εκκλησιες θεολογους παραλληλα)?Μαντεψε ποιο θα ειναι το αποτελεσμα.Θα ξεσηκωθουν οι ελληνες γιατι ενω οι περισσοτεροι πεινανε το κρατος ταιζει τους μεταναστες(δικιο), θα ξεσηκωθουν οι μεταναστες γιατι ενω επιτελους το κρατος αποφασισε να μεριμνησει για αυτους ξεσηκωθηκαν οι ελληνες και τους τη χαλανε.Ενα σου λεω.Μη βαζεις ιδεες στον μπουλη και στον ΓΑΠ :smt016 Θα ειναι το επομενο κολπο για να μας αποπροσανατολισουν απο καποιο αλλο μεγαλο σκανδαλο στο μελλον.Μια ο Φιλοπουλος, μια ο Αλεξης την επομενη θα ειναι οι οδομαχιες με τις χατζαρες :-"
Αν δεν βλέπετε τον έμμεσο (και πολύ πραγματικό) ρατσισμό που προκύπτει από το μάθημα αυτό, τότε τί να πω...
Ο ρατσισμος υπαρχει στο κεφαλι μας και μονο.Ειχα καμποσους αλλοδαπους στο σχολειο μου αλλα δεν θυμαμαι να στιγματιστηκαν απο κανεναν για αυτο τον λογο.Ισα ισα που καποιοι θα θελαν πολυ να εχουν απαλλαγει και αυτοι.
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sun Mar 29, 2009 9:59 pm

ultimate_aektzis wrote: Αυτη ειναι η επισημη θρησκεια του κρατους.Αν αλλαξει αυτο ξαναμιλαμε.Τι θες δηλαδη, να χρηματοδοτουμε καμια 20αρια θρησκειες( και εκκλησιες θεολογους παραλληλα)?Μαντεψε ποιο θα ειναι το αποτελεσμα.Θα ξεσηκωθουν οι ελληνες γιατι ενω οι περισσοτεροι πεινανε το κρατος ταιζει τους μεταναστες(δικιο), θα ξεσηκωθουν οι μεταναστες γιατι ενω επιτελους το κρατος αποφασισε να μεριμνησει για αυτους ξεσηκωθηκαν οι ελληνες και τους τη χαλανε.Ενα σου λεω.Μη βαζεις ιδεες στον μπουλη και στον ΓΑΠ :smt016 Θα ειναι το επομενο κολπο για να μας αποπροσανατολισουν απο καποιο αλλο μεγαλο σκανδαλο στο μελλον.Μια ο Φιλοπουλος, μια ο Αλεξης την επομενη θα ειναι οι οδομαχιες με τις χατζαρες :-"
Ξανά το επιχείρημα της επίσημης θρησκείας (ή μήπως "επιχείρημα"). Εγώ τα αντεπιχειρήματά μου τα έγραψα. Ανεξιθρησκεία ΔΕΝ μπορείς να έχεις όταν το Σύνταγμά σου αναφέρει επίσημο θρήσκευμα. Ψάξε σε κράτη ανά τον κόσμο και δες ποιά είναι αυτά που κάνουν θρησκευτικά (edit: μονοθρησκευτικά θρησκευτικά) στα δημόσια σχολεία. Ψάξε να βρεις την συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια στην Αμερική για το θέμα της προσευχής στα σχολεία. Και μετά έλα να μου πεις αν ο ρατσισμός είναι στο κεφάλι μας.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Mar 29, 2009 10:19 pm

Μαλλον εσας δεν σας πολυαρεσει το οτι εχουμε επισημη θρησκεια.Δεν ειναι τα δικα μου επιχειρηματα το προβλημα.Και ανεξιθρησκεια εχουμε, γιατι δεν θυμαμαι να σφαζουμε οποιον προσευχετε στον Βουδα.Μαλλον δεν "θυμασαι" τι γινοτανε πριν το διαταγμα των Μεδιολανων.Υπαρχουν φυσικα και πιο προσφατα παραδειγματα.Δηλαδη για πες μας εσυ, τι θες να γινει για να εχουμε ανεξιθρησκεια?

Και δεν βρισκω και κανα λογο να μην εχουμε επισημο θρησκευμα στην τελικη.Ειναι σαν το pc η φαση.Αν δεν γουσταρεις τις default ρυθμισεις, αλλαξε τες.Αν δεν σε εκφραζει ο χριστιανισμος(και οχι για δηθεν διαφοροποιηση απο τη μαζα) αλλαξε θρησκεια, με το ζορι παντρεια δεν γινεται.Ρατσισμος υπαρχει και σε πιο αστεια πραματα, απο το να εχεις γεννηθει εκτος γαμου μεχρι και την προφορα σου ή αν εισαι ο κοντοτερος σε μια ομαδα μπασκετ.Δεν νομιζω οτι ειναι αυτο το προβλημα.Λεγοντας οτι ειναι στο κεφαλι μας εννοω οτι ειναι θεμα του πως βλεπουμε τις καταστασεις.Ειναι ακρως εγωιστικο να αντιπαθεις καποιον επειδη ειναι απλα διαφορετικος απο σενα.Αυτο ειναι θεμα μυαλου.Καθαρα...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sun Mar 29, 2009 10:21 pm

ultimate_aektzis wrote: Και δεν βρισκω και κανα λογο να μην εχουμε επισημο θρησκευμα στην τελικη.Ειναι σαν το pc η φαση.Αν δεν γουσταρεις τις default ρυθμισεις, αλλαξε τες.Αν δεν σε εκφραζει ο χριστιανισμος(και οχι για δηθεν διαφοροποιηση απο τη μαζα) αλλαξε θρησκεια, με το ζορι παντρεια δεν γινεται.
"...Δεν σε καλυπτουν οι Αγιοι του Χριστιανισμου; Γνωρισε το Δωδεκαθεο! Περισσοτεροι Θεοι, Λιγοτεροι Πιστοι, Καλυτερη Εξυπηρετηση..." :)
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”