Τι ισχυει με τα προαπαιτουμενα?

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Τι ισχυει με τα προαπαιτουμενα?

Post by ultimate_aektzis » Thu Jan 08, 2009 11:25 am

Ισχυει τελικα αυτο που λεγανε οτι αν δεν εχεις περασει ενα μαθημα,δεν μπορεις να δωσεις καποιο που το εχει προαπαιτουμενο?Ρωταω γιατι μου ειπε ενα πρασινο πουλακι οτι ο νομος θα εφαρμοστει εξ ολοκληρου απο του χρονου στη σχολη :smt017 Πραγμα που σημαινει οτι δεν αρκει η εμπειρια σας στο θεμα,αλλα μονο το τι λεει ο νομος μιας και δεν ξερουμε ακομα (στην πραξη) τις διαταξεις του.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Σας μπερδεψα? :roll:
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Τι ισχυει με τα προαπαιτουμενα?

Post by tZoLe » Thu Jan 08, 2009 11:27 am

Δεν είμαι βέβαιος ότι στο τμήμα μας και στο πανεπιστήμιο μας γενικότερα έχουν αποφασίσει πως θα εφαρμοστούν οι νέες διατάξεις του νόμου. Από την άλλη φαντάζομαι πως δεν θα έχει αναδρομική ισχύ(?).
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Jan 08, 2009 12:01 pm

Δεν υπάρουν σε εμάς μαθήματα αλυσίδες... Πιθανών να γίνει, αλλά αυτό το ακούω εδώ και 3 χρόνια που είμαι στην σχολή... Δεν πιστεύω ότι απασχολεί άμεσα εμάς.... αλλά δεν είμαι και απόλυτα βέβαιος...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Jan 08, 2009 12:12 pm

Δεν είμαι βέβαιος ότι στο τμήμα μας και στο πανεπιστήμιο μας γενικότερα έχουν αποφασίσει πως θα εφαρμοστούν οι νέες διατάξεις του νόμου
Κατι τετοιο μου εχουν πει και μενα.
Δεν πιστεύω ότι απασχολεί άμεσα εμάς
δηλαδη πιανει μονο τους νεοεισαχθεντες?Απο φετος δηλαδη που ισχυει ο νομος?
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Mar 09, 2009 9:31 pm

Δεν ξέρω που να την κάνω την ερώτηση μου, αν δεν ταιριάζει εδώ μεταφέρετε την.
Στο τμήμα μας επιτρέπεται να πάρουμε πτυχίο με παραπάνω από 36 μαθήματα? Αν ναι, μετράνε όλα στο Μ.Ο.?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Mon Mar 09, 2009 9:41 pm

για το πρώτο σίγουρα ναι!
για το δεύτερο λογικά ναι
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Mar 09, 2009 9:43 pm

Ωραία, thanx. Και συνεχίζω το offtopic έτσι για να ευθυμήσω. Στις υποτροφίες αναφέρει για το 3ο έτος επιτυχία σε 4 υποχρεωτικά του έτους και σε 6 κύκλων. Οποιονδήποτε κύκλων? Δηλαδή μπορεί να είναι και από 4 κύκλους σκόρπια υποχρεωτικά?
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Mon Mar 09, 2009 9:49 pm

Όχι δεν μετράνε όλα - παραμόνο αυτά τα 36 που θα επιλέξεις (ώστε να πληρούν τους περιορισμούς) - αναγράφονται δε όλα ...
Για να πάρεις υποτροφία δεν πρέπει να χρωστάς κανένα μάθημα έως τώρα και να έχεις και άριστους βαθμούς σε σχέση με τους υπόλοιπους... Τώρα μάλλον εννοεί από όλους τους κύκλους - αλλά εφόσον πας με το σύστημα των 9 (υποχρεωτικών) ή των δύο κύκλων - η υποτροφία δεν μπορεί να σε περιορίσει ...
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Mon Mar 09, 2009 9:53 pm

sandra wrote:Αν ναι, μετράνε όλα στο Μ.Ο.?
Όχι. Μετά από πρόταση των φοιτητών αυτό που ισχύει είναι ότιαν περάσεις πάνω από 36 μαθήματα επιλέγεις εσύ ποια μαθήματα θέλεις να μετρήσουν στο Μ.Ο. σου. Το οποίο φυσικά δεν ισχύει για τα υποχρεωτικά μαθήματα τα οποία μετράνε έτσι κι αλλιώς, αλλά ισχύει για όλα τα υπόλοιπα...

Όσο για τα προαπαιτούμενα, αυτό που σου είπε ultimate_aektzis το πουλάκι είναι ότι υπάρχει κίνδυνος ίσχυσης των προαπαιτούμενων εάν προφανώς δεν υπάρξει κάποια αντίδραση. Άλλωστε στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ΓΣ είμαστε κι εμείς συμμέτοχοι και για αυτόν ακριβώς το λόγο μεταφέρθηκε αυτός ο προβληματισμός.

Παρεπιμπτόντως να επισημάνω εδώ κάτι ψιλοάσχετο: από την ερχόμενη χρονιά θα ισχύσει νέο πρόγραμμα σπουδών στο οποίο από όσο γνωρίζω μέχρι τώρα, θα αφαιρεθεί το μάθημα των υπολογ. μαθηματ. και θα μπει στη θέση του κάποιο μάθημα πιθανοτήτων. οι μεταγλωττιστές θα μετονομαστούν σε γλώσσες προγραμματισμού και θα είναι καθαρά θεωρητικό, τα αυτόματα θα φύγουν και μέρος της ύλης τους θα μεταφερθεί στους αλγόριθμους, ενώ θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα η τεχνητή νοημοσύνη...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Mar 09, 2009 10:03 pm

που σου είπε ultimate_aektzis το πουλάκι
1.Δεν απαντησα στη sandra

2.Δεν ειμαι πουλακι :lol:
Παρεπιμπτόντως να επισημάνω εδώ κάτι ψιλοάσχετο: από την ερχόμενη χρονιά θα ισχύσει νέο πρόγραμμα σπουδών στο οποίο από όσο γνωρίζω μέχρι τώρα, θα αφαιρεθεί το μάθημα των υπολογ. μαθηματ. και θα μπει στη θέση του κάποιο μάθημα πιθανοτήτων. οι μεταγλωττιστές θα μετονομαστούν σε γλώσσες προγραμματισμού και θα είναι καθαρά θεωρητικό, τα αυτόματα θα φύγουν και μέρος της ύλης τους θα μεταφερθεί στους αλγόριθμους, ενώ θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα η τεχνητή νοημοσύνη...
Και οσοι εχουν μπει με τον παρον οδηγο σπουδων τι γινεται?Θα δωσουμε πχ αυτοματα του χρονου?
Και κατι αλλο, απλα επειδη με ενδιαφερει σαν κλαδος, στους μετγλωτιστες δεν θα εχουμε αυτο το μεγαλο project που υπαρχει μεχρι σημερα?
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Mar 09, 2009 10:06 pm

Καλά ειδικά με το τελευταίο αναπτέρωσες ελπίδες για το μάθημα των Υπολογιστικών :lol:
Για να δω αν κατάλαβα. Υποχρεωτικά 22. Άρα μένουν 36-22=14. Παίρνω πτυχιακή και 6 υποχρεωτικά κύκλων. Άρα μένουν 14-6-1=7. Από αυτά τα 7 διαλέγω 6 επιλογής κύκλων άρα μένει 1 που κάνω ότι θέλω. Αν ένα μάθημα π.χ. η Λογική είναι και στους 2 κύκλους που με ενδιαφέρουν μετριέται σαν ένα κι έτσι έχω την επιλογή να πάρω κι άλλο μάθημα->37? Κάπου χάνει ο συλλογισμός μου?
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Mon Mar 09, 2009 10:22 pm

Υποθέτω - χωρίς να είμαι σίγουρη- πως αν θες και σε βολεύει, εφόσον κάποιο μάθημα είναι επιλογής π.χ. στους 2 κύκλους που έχεις επιλέξει, τότε μπορείς να το μετρήσεις και για τη συμπλήρωση των 2 κύκλων. Από εκεί και πέρα, για να πάρεις πτυχίο δεν αρκεί να συμπληρώσεις 2 κύκλους (ή αντίστοιχα τα υποχρεωτικά 3 κύκλων αλλά μην το λάβεις αυτό υπόψη σου τώρα γιατί χαλάει το παράδειγμα :-p ), αλλά πρέπει να συμπληρώσεις και τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων. Αυτό σημαίνει ότι π.χ. αντι για 6 επιλογής μπορεί να πάρεις 4 (που τα 2 θα είναι κοινά επιλογής και στους δύο κύκλους), αλλά να έχεις συμπληρώσει 34/36 μαθήματα για το πτυχίο. Άρα θα θες ούτως ή άλλως να πάρεις και να περάσεις άλλα 2 μαθήματα. Απλά σε αυτή την περίπτωση θα μπορείς να επιλέξεις αν θες τα μαθήματα αυτά να είναι γενικότερα μαθήματα επιλογής (πχ διδακτική) ή μαθήματα επιλογής κύκλου (δηλαδή να πεις ότι "μπορεί αυτά τα 2 μαθήματα που έχω περάσει να είναι επιλογής και για τον Α και για τον Β κύκλο, αλλά εγώ θα τα μετρήσω ως επιλογής του Α κύκλου μόνο και θα πάρω και 2 επιπλέον μαθήματα επιλογής του Β κύκλου που μου φαίνονται πολυ ενδιαφέροντα"). Τώρα αν παρόλα αυτά δεις ότι στα 2 μαθήματα επιλογής του Β κύκλου που πήρες έμαθες πολλά αλλά οι βαθμοί σου είναι χειρότεροι και δε θες να τους κρατήσεις, τότε μπορείς να περάσεις 2 άλλα μαθήματα (άρα θα είσαι πάνω από τα 36) και θα κρατήσεις τους βαθμούς που θες/σε συμφέρουν για το πτυχίο.

Όπως το βλέπω το post μου είναι λίγο μπλεγμένο μάλλον, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά :-p . Αν θες ρώτα για κάτι που δεν κατάλαβες ή το αναλύουμε και αύριο από κοντά ;)
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Mon Mar 09, 2009 10:52 pm

ultimate_aektzis wrote:Και οσοι εχουν μπει με τον παρον οδηγο σπουδων τι γινεται?Θα δωσουμε πχ αυτοματα του χρονου?
Όσοι έχουν μπει με το παρόν πρόγραμμα συνεχίζουν ως έχουν. Αν πχ δεν υπάρχει καθόλου το μάθημα των αυτομάτων και κάποιος δεν το έχει περάσει, τότε θα υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις οι οποίες θα διευκρινίζουν αυτά τα ζητήματα...
ultimate_aektzis wrote:Και κατι αλλο, απλα επειδη με ενδιαφερει σαν κλαδος, στους μετγλωτιστες δεν θα εχουμε αυτο το μεγαλο project που υπαρχει μεχρι σημερα?
Αν γίνει όντως από του χρόνου, μάλλον δεν θα υπάρχει project...
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Tue Mar 31, 2009 6:11 pm

Αν δεν είναι το σωστό thread μετακινήστε το.

Ξέρει κανείς τι γίνεται αν κάποιος περάσει πάνω από τα 36 μαθήματα για το πτυχίο; Μπορεί να επιλέξει ποια θέλει να μετρήσουν ή μετράνε μόνο τα πρώτα 36 που καταχωρήθηκαν από τη γραμματεία;
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Tue Mar 31, 2009 6:13 pm

rigo wrote:Αν δεν είναι το σωστό thread μετακινήστε το.

Ξέρει κανείς τι γίνεται αν κάποιος περάσει πάνω από τα 36 μαθήματα για το πτυχίο; Μπορεί να επιλέξει ποια θέλει να μετρήσουν ή μετράνε μόνο τα πρώτα 36 που καταχωρήθηκαν από τη γραμματεία;
Μετράνε σίγουρα όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα και εσύ επιλέγεις τι μαθήματα θα εμφανιστούν από τα επιλογής και μόνο...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Tue Mar 31, 2009 8:47 pm

Επειδή ρώτησα στη γραμματεία την Παρασκευή, μετράνε τα υποχρεωτικά και αυτά που θα επιλέξεις για να καλύπτεις τις προϋποθέσεις πτυχίου.
Από εκεί και πέρα, μπορείς να περάσεις περισσότερα μαθήματα και από αυτά να επιλέξεις αν θα εμφανιστούν και ποια.
πχ αν εχεις περάσει 40 μαθήματα, μπορείς να μετρήσεις είτε μόνο τα 36 (ελάχιστα για πτυχίο), είτε 37, είτε 38, είτε 39, ειτε 40 (προφανώς αναλόγως με το ΜΟ που θέλεις να προκύψει)
Image
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Tue Mar 31, 2009 11:02 pm

alberta wrote: είτε 37, είτε 38, είτε 39, ειτε 40 (προφανώς αναλόγως με το ΜΟ που θέλεις να προκύψει)
Αυτό είναι τρελή βλακεία γιατί μπορεί να πάρω πέρα από τα 36 μου 10 χαζομαθήματα που έχω 10... Έτσι ο βαθμός ανεβαίνει και η αξία πχ άλλων μαθημάτων όπως Τεχνητή Νοημοσύνη / Κατανεμημένα κτλ πέφτει υπερβολικά...
Σίγουρα ισχύει αυτό για τα επιπλέον μαθήματα να συμμετέχουν στον Μ.Ο? Το θεωρώ πολύ χαζό...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Mar 31, 2009 11:18 pm

Νομιζω πως θα θεωρουνται επιλογης τα περισσοτερα.Οποτε θα πρεπει να βαλεις συνολικα 4 απο τα 10.Ενα case study θα βοηθαγε. :-)
Crab
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Crab » Tue Mar 31, 2009 11:39 pm

Zifnab wrote:Αυτό είναι τρελή βλακεία γιατί μπορεί να πάρω πέρα από τα 36 μου 10 χαζομαθήματα που έχω 10... Έτσι ο βαθμός ανεβαίνει και η αξία πχ άλλων μαθημάτων όπως Τεχνητή Νοημοσύνη / Κατανεμημένα κτλ πέφτει υπερβολικά...
2-3 είναι τα "χαζομαθήματα" στους κύκλους.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Wed Apr 01, 2009 4:26 am

Από άλλα τμήματα????
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Aug 24, 2009 12:28 pm

Μέχρι 4 νομίζω μπορείς να πάρεις από άλλα τμήματα :smt017

-------------

Ανασταίνω το τόπικ για να παραθέσω την ακόλουθη επικοινωνία με τη γραμματεία η οποία επιβεβαιώνει πως μπορούμε να υπολογίσουμε τον Μ.Ο. μας με πάνω από 36 μαθήματα:
υποφαινόμενη wrote:...Εάν κάποιος φοιτητής έχει συμπληρώσει περισσότερα από 36 μαθήματα μπορεί να διαλέξει να υπολογιστούν όλα στον Μέσο Ορό; π.χ. αν έχει περάσει 39 ο μέσος ορός μπορεί να γίνει συνολικό_άθροισμα/39 η αναγκαστικά πρέπει να διαλέξει 36 από τα 39 αυτά μαθήματα αρκεί να ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις; ...
γραμματεία wrote:o mesos oros ypologizetai se osa mathimata thelei o foithths. Mporei na afairesei mono epiloghs mathimata. Me thn aithsh Orkwmosias ginetai kai h afairesh mathimatwn.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Aug 24, 2009 12:46 pm

Το λεει και ξεκαθαρα ο οδηγος σπουδων.Εχει τη δυνατοτητα να αφαιρεσει οσ μαθηματα.... ;)
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”